2671
-
ToMy_ #2429 Nézd már, egy H.AR.C. arc... :) -
Steames verzióm van, hibátlanul működik a késleltetés. -
Esetleg - de csak akkor, ha már meglesz a 2024-es! -
ToMy_ #2426 Esetleg egy reinstall nulláról, ha már régóta update-eken vagy. -
Igen, ezt már talán el is fogadnám - de mint látod, nálam sajnos nincs semmilyen késleltetés. Valószínűleg a steam verzió okozhatja, másra már nem tudok gondolni. Egy okkal több, hogy várjam a 19-ét! :-)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.11.08. 17:56:08 -
ToMy_ #2424 Nálam:
MSStore verzió. -
-
Kipróbáltam egy másik gépemen is (más CPU, más videokártya, másik account) - ugyanez a helyzet... :-((( (Viszont a popup ~1,5 mp után eltűnik) A két gép közt csak annyi a hasonlóság, hogy mindkettő a steam-es verziót futtatja- igaz, más accounttal - lehet, hogy ez a steam-es verzió "sajátossága"? :-)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.11.08. 11:18:31 -
Sajnos nálam nem működik - mint láthatod. -
ToMy_ #2420 Érdekes. Nálam ugyanez a beállítás, és úgy működik, ahogy írtam is, az első popup késleltetve jön fel. Ha a popup feljött, és úgy viszed át másik kezelőszervre, akkor valóban nem tűnik el, és rögtön átvált a másik kezelőhöz tartozó feliratra. Hogy ez bug vagy feature, azt nem igazán tudom eldönteni.
De tény, ha nincs kint popup, akkor az első késleltetve jön fel.
Esetleg próbáld meg átállítani LOCK-ra meg INSTANT-ra, APPLY, vissza a cockpitbe, teszt, aztán újra vissza a beállításhoz és vissza LEGACY meg DELAYED. A kettő beállítás között szignifikáns különbséget kellene látni az első popup felugrásánál.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2024.11.07. 09:31:09 -
Köszönöm, de sajnos nem működik. A beállításaim:
COCKPIT INTERACTION SYSTEM - LEGACY
MENU TOOLTIPS - OFF
INSTRUMENT NAME TOOLTIPS - DELAYED
INSTRUMENT DESCRIPTION TOOLTIPS - OFF
Sajnos a nevek rögtön feljönnek, ahogyan a cursor az adott terület felé ér.
(Kipróbáltam ugyanezt a COCKPIT INTERACTION SYSTEM értékének LOCK-ra állításával is - ugyanaz a helyzet, gyakorlatilag késleltetés nélkül megjelenik a szöveg) -
ToMy_ #2418 Előző hozzászólónk sajnos nem igazán találta el a megfejtést.
Ha bemész a GENERAL OPTIONS - ACCESSIBILITY menübe, lesz ott olyan, hogy COCKPIT INTERACTION SYSTEM. Itt lehet LEGACY vagy LOCK.
LEGACY esetén az INSTRUMENT NAME TOOLTIPS lehet OFF, INSTANT vagy DELAYED, és ilyenkor az INSTRUMENT DESCRIPTION TOOLTIPS permanensen off.
Szerintem te ezt a beállítást keresed, ilyenkor ha ráviszed a kurzort egy kezelőszervre, akkor kb. 1-2 sec után jön a tooltip. Ez az idő nem növelhető, de a default LOCK beállításhoz képest észrevehetően később jön a popup.
-
OK, köszönöm - ettől féltem! :-) (Új, illetve ritkán használt gépeknél azért jól jön, ha kiírja, de a "belakottaknál" zavaró) -
nibron #2416 Nem valószínű, hogy "kívülről" lehet állítani. Maguk a programozók közül is csak néhányan ismerik hol kell az időt állítani, pl. általános alkalmazásfejlesztőnél kizárt. Ki-be kapcsolásra még sosem láttam hotkey-t, gondolom itt sincs.
Részemről sosem használom, nem is hiányzik. Egyszer az egyik repcsinél volt némi szerepe: az egyik műszer nehezen volt leolvasható, ezért az értéket beírták a tooltip-be. De egy idő után azt sem használtam elfogadtam, hogy elég ha nagyjából milyen irányban repülök (hsi volt, a course és heading értékeket mutatta), az életben is így van a kisgépeknél. -
Hát nem, egyáltalán nem! :-))
Más: Hogyan lehetne az "Instrument Name Tooltips" késleltetési idejét módosítani?
(Jelenleg ha valami fölé kerül az egér, szinte azonnal megjelenik - jó lenne, ha a késleltetést 1,5-2 mp-re lehetne növelni. Teljesen kikapcsolni nem akarom, mert néha azért jól jön. Illetve ha ez nem lehetséges, akkor az is megfelelne, ha billentyűkombinációt lehetne a ki/be kapcsolásához rendelni, hogy ne kelljen átverekedni a menürendszeren - de ilyet sem találtam.)
Van esetleg erre valakinek ötlete?
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.11.01. 17:56:27 -
Én meg majdnem lezuhantam vele annyira felemelte az orrát. Hát nem olyan mint a kistesója :) -
És már sikerült is leszálláskor odavernem LHBP 13L-en! :-) (Először, de biztosan nem utoljára - szokni kell a viselkedését, de nagyon!:-) -
FlyByWire A380 ingyé
link
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2024.11.01. 12:57:06 -
nibron #2411 Szerintem támogatja, mivel most vették ki. Nem 2022-ben. Teccik érteni...
Nem arról van szó, hogy ajánlom. Ami engem illet az összes vr támogatást megszüntetném, míg nem sikerül egészségesebbé tenni a technológiát. Csak megpróbálok logikusan gondolkodni.
Mijjez a 380-as? -
Tehát akkor szerinted a Windows Mixed Reality-t a Windows 22H2-es verziója is támogatja, nyugodt szívvel ajánlod wollnerd társunknak a frissítést?
(Itt - eredeti MS lap, nem fordítás! :-) - szintén ez szerepel: "Windows Mixed Reality devices are not supported with Windows 11, version 24H2 and newer. Windows Mixed Reality support is limited to Windows 10, version 20H2 through Windows 11, version 23H2." - de akkor a Microsoft is butaságot állít...
Mindegy, a téma nem érint, csak segíteni akartam wollnerd -nek. Megyek és beleteszek pár órát az újonnan kijött A380-asba! :-)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.11.01. 07:02:47 -
nibron #2409 bunny jól írta: win10-en a 22h2-es frissítés már majd 2 éves. am a nevében is benne van. most arra már nem adtak ki frissítést, ergo eddig ha támogatták, akkor az most is meg van.
az, hogy a magyar fordított oldalon mi van, nem releváns mivel vki vmit lefordít. szakemberek éppen ezért nem is veszik figyelembe, az eredeti lapokat kell nézegetni. ott pedig az vagyon, hogy elvileg nem szüntették meg anno. mivelhogy most szüntették meg a támogatást, nem 2022 második féléve után.
"mivel pl. a 22H2-höz nincs"
ez úgy működik (egyébként generációs frissítés a neve), hogy ha pl. a 20h2-ben kerül be egy bármilyen funkció, akkor azt visszavonásig mindig be kell rakni. különben nagyon sok minden lehalna. mivel a 22h2 kiadásáig nem vonták vissza a támogatást, ezért a win10 esetében joggal feltételezhetjük, hogy nem szűnt meg a támogatás. ha mostani dátummal adnának ki frissítést, jó eséllyel már egészen más lenne a helyzet.
"Kérlek mielőtt minősítesz embereket, próbálj meg ÉRTELÉMEZVE olvasni!"
ahhoz először értelmesen kellene írni.
azért ne kapd fel a vizet, nem komoly, csak jól jött ki a magas labda. vedd poénnak.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2024.10.31. 18:45:27 -
"win 10-en van támogatás, vizipók butaságot ír"
Kérlek mielőtt minősítesz embereket, próbálj meg ÉRTELÉMEZVE olvasni! Mit is írtam? "A Windows Mixed Reality támogatása a Windows 10 20H2-es és Windows 11-es, 23H2-es verziójára korlátozódik." Ez nem azt jelenti, hogy a "win 10-en van támogatás", mivel pl. a 22H2-höz nincs és tudtommal az is Windows 10 - de nyugodtan javíts ki, ha szerinted nem az... :-)))
"Win10-re már nincs nagy frissítés, nincs amivel nyakonvágják."
Akkor nemcsak én, a Microsoft is rosszul tudja - vagy ők is butaságot írnak.
Vagy pedig a 20H2-höz képest a 22H2 nem jelent frissítést... :-)))
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.10.28. 14:18:18 -
bunny #2407 Nem, win 10-en van támogatás, vizipók butaságot ír bár jó oldalt linkelt. Win10-re már nincs nagy frissítés, nincs amivel nyakonvágják. -
Sajnos igen. A Windows Mixed Reality támogatása a Windows 10 20H2-es és Windows 11-es, 23H2-es verziójára korlátozódik. -
Ez a támogatás megszüntetése a 24H2-vel, Windows 10-en (Pro) is érvényes? Ha igen, észben tartom majd. :/
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2024.10.27. 19:59:28 -
A windows mixed reality komponens támogatását a microfos leállította a 24h2-ben, tahát akinek wmr rendszerű (akár 1-2 éve vásárolt) vr hmd-je van az nem tudja használni. Emiatt akinek Reverbje van nem rakja fel a frissítést mert utána kukázhatja a headsetet.
Megoldás még nem született és sajnos úgy néz ki nem is fog, az egyetlen lehetőség a frissítés kihagyása. -
nibron #2403 elvileg lehet visszavonni is a frissítéseket. de kell hozzá az eredeti állapot amit jó eséllyel már törölt a rendszer, főleg ha kevés a hely. általában akkor jó ha, azonnal vissza kell állni. de még embert nem láttam aki így visszaállt volna. viszont vannak kisebb frissítések amiket viszont el lehet távolítani. a 24h2 mondjuk nem az.
de most nem ugrik be, illetve még nem találkoztam ezzel a problémával. mi is az a "hp reverb" probléma? azért azzal számolni kell, hogy idővel gondot okoz, ha egy ilyen szintű frissítés hiányzik. előbb-utóbb egyre több lesz az áthivatkozás, a fejlesztő úgy dolgozik, hogy feltételezi ott van nálad minden. -
bunny #2402 Találtam egy tök jó megoldást a HP reverb életbentartására, amit ajánlottak sokan, hogy registry mókolással kitolni sokáig a frissítés szünetelését annyira nem tetszett, mert csak jó lenne megkapni amúgy a biztonsági frissítéseket. Szóval kicsit guglizgattam, és van lehetőség egyesével tiltani a frissítéseket powershell-ben. Itt egy leírás, kipróbáltam és tényleg nyoma nincs a 24h2-nek.
hide_update_windows11_powershell
A KB5044284 a 24H2, szóval a végén ez a parancs kell:
Hide-WindowsUpdate -KBArticleID KB5044284
Tudom kb 100% az átfedés, de azért be-spamelem a DCS-be is, hátha van aki csak ott nézelődik. -
militavia #2401 Te komolyan szükségét érzed az:
* céltalan személyeskedésnek
* érvelés nélküli kommentelésnek?
A témának SEMMI köze nem volt az FS-hez. Egy business modell és technikai szűk km-hez meg igen.
Erről lett felvilágosítva a delikvens, akinek nagyjából a konteózásig sikerült eljutnia.
Most sem sikerült érdemben hozzá szólni. De, ha nem tetszik se neked se neki fejlődést kapott tanácsot. Lehet FS és FS2024 előttivel is tolni. Nekem konkrétan az első FS lesz, amit megveszek.
Ennyit erről.
Tényleg nagy szívességet tennél, ha legalább hozzám nem szólnál a jövőben, mert irritáló az, amit ÉVEK ÓTA ELŐADSZ ITT. Pont, hogy te pofáztál bele a Falcon 4 topikban (is) mindenben, amiről HALVÁNY LILA FINGOD nem volt. Konkrétan egy repszimfejlesztő is felvilágosított. Többször. Majd néhány hónap után kezdted újra.
Sajánlom, hogy SG-n nincs ignore funkció. Akkor nem kéne látnom újra meg újra azt virtuális környezetszennyezést, amit előadsz.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2024.10.22. 22:59:50 -
Nem nekem van nagy arcom, hanem aki bejön és oltogatja a másikat anélkül, hogy legalább annyi időt tapasztalatot beletolt volna az adott témában mint akit leugatsz.Már párszor pár helyen beigazolodott, hogy se PC hardverhez sem játéktechnologiában se perifériákhoz , nem értesz és mégis te akarod másoknak megmondani, hogy milyen vélemyénye lehet valamiról?
-
militavia #2399 Én azt a hasonlatot mondanám, hogy van a világ legnagyobb könyvtára, de egyesek fejében az van, hogy onnan csak úgy szerezhető meg a tudás, hogy az a könyvtár legyen az ő nappalijában fizikailag. Ez kb. olyan, mintha egész nap magad után húznál egy tehenet, mert napi 1-2 kávét akarsz inni.
Nem is értem, hogy ezt hogyan gondolják...
De még csak a legenyhébb is, mintha a teljes Steam könyvtáramat le akarnám menteni offline. Elég drága lenne, pedig nekem még nincs is sok játékom egyes gyűjtőkhöz képest. Csak néhány TB lenne. De másnál ez 50TB is lehet. Azért az már nem a magánember szintje. A Steam okkal hívja library és nem inventory-nak a játék listát. Mert pont azt a könyvtár funkciót látja el, amit fent írtam.
-
militavia #2398 Édes istenem, hát arcod az van. N+1-edjére is. Ez ráadásul egy fakék egyszerű téma volt, de valakinek kb. mégis sikerült itt is konteós szintre süllyedni
LOL BASZOD -
Ezt pont te irod? LOL
-
nibron #2396 szntem felesleges ezen ketyegni, meg a másikat sértegetni. eleve az alapjátékhoz anno 2,5 petabyte tároló szükségeltetett. ami azóta gondolom jócskán bővült. Tibi bácsi alaposan alábecsülte azt a 4tb-os ssd-t:D. vagy csak elírt egy betűt.:) Mennyibe kerülne egy 4pb-os ssd? és ugyanúgy 9g lenne a súlya? hány tonna lenne a játék dobozos verziója? amiből remélem lesz gyűjtői floppys változat.
személy szerint én sem nagyon szeretem az online dolgokat. főleg amikor határidő van, és nem tudok dolgozni, mert éppen beszart vmi. játéknál nem érdekes, de ha az autodesk fusion360-ban lenne egy apró javítás amire egy egész csapat vár, akkor nagyon frusztráló az éppen nem elérhetés. Altium dettó ugyanez amikor be van dögölve az online. De ez 1 játék, ráadásul semmit sem ér online nélkül. Már a 2020 sem. Ráadásul nem hiszem, hogy pl. az addonok is csak online lennének elérhetőek, hiszen akkor hogyan képzelik a fejlesztésüket? Inkább úgy képzelném el, hogy valamit léptek a nagy mennyiségű illegális felhasználás ellen. De ezek mind csak feltevés, majd meglátjuk mi lesz. Azt tényleg illendő lenne kivárni. Az addonok esetében pl. egy reptér környéke ha részletesen ki van dolgozva, olyan terhelésnövekedést eredményez ami a planétánk szintjén nagyon durva lenne. De van egy rakás futtatható rész is, ami hogyan futna a felhőből, főleg ha futtatás előtt még a gépednek optimalizálnia is kell (ebben pl. a cache csakis problémákat okozhat). Jelenleg ezek nem megoldottak, asobo cuccai pedig elég pure-ok ahhoz, hogy érdekeljenek. Az jobban érdekelne, hogy pl. PMDG hogyan lesz? amikor kell pár év az átíráshoz, de csak azután miután ki van taposva a technológia.
Úgyhogy részemről némi optimizmus. -
militavia #2395 Jujj, értem. Rantelsz egy butaságot, majd amikor szembesítenek téveszméiddel, akkor "befejeztem".
Ilyen az, amikor buborékban élsz meg a múltban. -
Részemről befejeztem, mert nem kívánok ebbe a személyeskedő hangnemű "vitádba" belemenni.
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.10.21. 08:53:13 -
militavia #2393 Bocs, de ez a nyavajgás unalmas. A "The Crew" autóversenyzős játékot leszámítva egyetlen olyan sikeres AAA játék sem ugrik be, aminek a multiját vagy magát a játékot lelőtték volna. Nagyjából azokat a játékokat lőtték le, amivel tényleg már a kutya sem játszott. Te látod magad előtt azt, hogy a folyamatosan fejlődő FS2024-nél ez eljön?
Nekem a GOG és Steam könyvtáramban együtt kb. 150 játék van, amiből mind a mai napig mind elérhető és játszható. Lehet, hogy nem túl nagy minta, de 100% a futtatható arány. Ebből az Wargame Airland Battle multiplayer szerveri még mindig futnak egy 12 éves játéknál, amivel 40 ember játszik talán már csak évek óta. Ezek egy része is sanszosan csak single hadjáratot. És mégis elérhető.
Lásd itt. -
militavia #2392 Jujj, az ilyen félkonteós izzékkel kérlek mást fárassz. A szép kinézet és minden más ára az, hogy célszerű, ha minden felhőből megy, mert akkor n+1 szinkronizációs folyamat miatt kell. Mert ez konzolon is kell, hogy fusson, annak minden megkötésével és az se hátrány, hanem nem olyan PC kell hozzá, ami Paks 2-őt is leszívja.
A nagy testvéres részen jót röhögök. Az FS annyira sikeres lett, hogy alig 4 év alatt kapott egy masszív upgrade-et úgy, hogy előtte 10+ évig nem volt új FS és már mindenki feladata a reményt, hogy lesz. Azt olyan lett, hogy whoooooooooooooooa! Ennek van egy infra hátterem, amit a nemzetközi fogyasztók eltartanak, a jenki, brit, francia és még pár más országban a repülés egészen más közeg, mint itthon. Léptékben és minden másban is.
Amúgy nem igazán értem, hogy ha egy szolgáltatást veszel majd a 2024-gyel, akkor miért zavarna a havi előfizetést? Ez a fillérbaszó mentalitás az, amitől kiráz a hideg. Minden közüzemi szolgáltatásnál van fogyasztás és infra költség is. Szerinted a MS szerverei ingyen futnak vagy mi? Ha meg nem ez a felépítés, akkor milyen gép és tárhely kéne?
Ne haragudj, de leolvadt az agyam a sok marhaságtól, amit ide sikerült hánynod. -
Nem azt írtam, hogy biztosan ez lesz, csak ezt: "Ha nincs interneted - vagy ha a nagy testvér beszünteti az MSFS támogatását" - tehát egy feltevést, aminek bekövetkezte esetén "pisloghatunk, mint ha a szatyorban", ahogyan azt bunny fórumtárs igen találóan leírta. De ne legyen igazam és még hosszú évekig problémamentesen, bérleti díj fizetése nélkül játszhassunk mind a 2020-szal, mind a 2024-gyel!
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.10.21. 06:50:36 -
Nem értem már megint minek ez a felesleges hangulatkeltés és nyafogás? Fel tudsz sorolni legalább egyetlen egy olyan játékot, ami milliós felhasználói táborral rendelkezett és egyszercsak hipphopp lekapcsolták a szervereit? Attól hogy ők a szolgáltatók még vonatkoznak rájuk törvények és szabályok, nem tudtad? Nem fogják csak úgy azt mondani neked hogy amit megvettél holnaptól nem lesz elérhető és le se töltheted magadnak. És mi van akkor ha sok adatot a felhőben tárol? Én speciel örülök neki hogy nem kell egy 4TB-os SSD-t vennem hogy elférjen rajta kényelmesen az FS. És biztos vagyok abban is, hogy a 2024-nek is lesz legalább egy olyan offline módja mint a 2020-nak...már aki lesz annyira perverz és lesz ingerenciája úgy használni...a varezosokat most ne számitsuk azok megérdemlik. Gondolom abba a 30-egynéhány gigába amit fel fog telepiteni ez bele fog férni, ellenkező esetben elég lenne gy 2 megás fs2024.exe, a többi jönne felhőből, nem? :DDD Valamint remélhetőleg egy paraméterezhető cache-t is kapunk, hogy mi az amit felhőben és mi az amit a gépen akarunk tárolni - akár ideiglenesen akár folyamatosan. Ellenkező esetben a scenery- és repcsi developerek, és a repainterek is nagy bajban lennének...csak gondolj bele...
Szóval nem tudunk még semmi konkrétumot de már te előre elkönyvelted hogy fos lesz az egész mert majd elveszik önkényesen a megvett tartalmaidat, meg kapcsolgatják a szervereiket kényükre-kedvükre, szóval maradsz a 2020-nál. Nos, javaslom neked inkább az FS98-at, annak minden porcikája offline is megy, nem érhet csalódás! De ha tutira akarsz menni ott az FS5 vagy az FS4!