2464
Microsoft Flight Simulator 2020
  • bunny
    Igen, de jövőhó 5 nem ehó. Ha 1 nap alatt elfogytak a kódok akkor erősen optimista volt ez az 1 hónapos idő.
  • RJoco
    Erről lecsúsztunk.
    4-én volt az akció, max 5-ig. Vagy a készlet erejéig.
    Írja is az oldal.
  • bunny
    nvidia és nem jön elő, haverom mondta hogy neki is csak a beta nvidia APP dobta be, most felrajtam azt is de ott sincs nyoma. Fura, valaminek nem felelek meg de nem tiszta mi a baja igazából. persze nvidia kártyám van, elvileg él az akció még bőséggel.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.06.06. 19:28:53
  • PhantomAss
    Én tegnap váltottam be 3 havi pc gamepass ultimate-t, volt most egy ilyen akció ha nvidia kártyád van, de lehet már nem él:
    gamepass
  • bunny
    Anno amikor vettem ha volt aktív xbox gamepass akkor jóval olcsóbb volt a játék, illetve az alap és a közepes között volt kb 100ft különbség. Esetleg érdemes ezt megnézni, pláne ha tényleg van ingyenes nvidia, akkoriban a 300ft-os próbahónap ment, az is bőven megérte :)
    Ránéztem az nvidia experience beváltás menüre , de ott nekem semmi sincs. Kááár ... kódom meg ugye nincs hozzá, de eszerint ott kéne lennie simán:

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/nvidia-geforce-rewards-microsoft-pc-game-pass/
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.06.06. 08:55:53
  • PhantomAss
    Úgy tudom a 40th editiont mindenki megkapja ingyenes upgrade formájában, mindegy melyik alapjáték van meg.
    Oldtimer gépeket amúgy nem nagyon fogsz találni, van néhány fizetős 20-30-as évekbeli, de nem nagy a választék.
  • Willenbrocknew
    Üdv mindenkinek! Én is e hónapban meg akarom venni. 23000 körül van a MS store-ban, nem olcsó. Megpróbálom én is az izlandi módszert ha sikerül. Engem az oldtimer gépek érdekelnek és látom, hogy van ez a 40th anniversary edition, ez a FS2020 csak kiegészítve pár új géppel ugye? Ha jól nézem benne van a Ryan Spirit of Saint Louis is, főleg emiatt venném ezt a standard helyett. A steames verziónak van egyébként valami előnye?
  • feca1229
    Ok köszi!
  • PhantomAss
    É̶n̶ ̶á̶t̶ ̶t̶u̶d̶t̶a̶m̶ egy ismerősöm át tudta állítani anno amikor vette a játékot, azt nem tudom hogy most is él-e ez az opció.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2024.06.05. 17:32:13
  • feca1229
    Ha átállítom akkor olcsóbban tudom megvenni? Ezt hagyja a Microsoft, azt hittem a régio beállítások pont azt a célt szolgálják, hogy a régióknak külön tudjanak szolgáltatást nyújtani és ezeket nem tudod másmilyem régióban használni csak amelyikhez tartozol! Na persze a világért sem akarnám a Microsoftot megröviditenni egy fillérel sem....
  • PhantomAss
    Én az MS Tore-ban vettem a játékot, ha ott átállítod a régiót Izlandra akkor kb. 10e ft-ot spórolsz.
    Természetesen nem akarlak illegális tevékenységekre buzdítani, magam is mélyen elítélem azt aki ilyesmire vetemedik, csak hallottam róla, én sosem tennék ilyet ha esetleg olvassa ezt valaki.
  • feca1229
    Köszönöm a választ!

Már kpróbáltam a fiam xbox game pass-jén.
    Viszont ezt az Izlandi store-t ezt ne ismerem, ezt hol tudom megnézni? Bocsánat hülye kérdésért mert ne igazán szoktam a Microsoft oldalán vásárolgatni.
  • PhantomAss
    Én az alap változatot venném meg mert az alap gépek úgysem jók semmire, ami érdekel ez fizetős.
    A 2024 valóban már a kanyarban van (valamelyikben), de még senki sem tud pontosat, szal én simán megvenném az alap FS-t az izlandi store-ból.
    Illetve pont most van az nvidiánál egy 3 hónapos game pass ingyenes promó, az tartalmazza az FS-t szóval akár ingyen is ki tudod próbálni.
  • feca1229
    Ok köszönöm az infót!
    Igazából tényleg nem sietős! Csak érdekelne másmilyen megközelitésű szim is mint a DCS vagy az Il2 sturmovik.
  • repvez
    mármint ugy gondoltam, hogy a 2024es verziot megvenni, a hosszabbtávu támogatás miatt, a 2020as nem biztos, hogy utána már nagyon kelendő lesz .
    Bár erről majd más biztos jobban tud válaszolni, hogy mi lesz vele miután az uj kiadás meglesz és a rágihez megvásárolt modulok menynire lesznek használhatoak hozzá vagy ujra meg kell e venni öket.
  • feca1229
    Akkor gondolod jelentósen olcsóbb lesz? Már idén volt talán valami 30-40% akció is. Igazából annyira nem sürgős, meghát DCS-ben is rohadt bonyolultak a modulok, de azokra is alig van időm. :-)
    Ksözönöm a válaszod!
  • repvez
    ha nem sürgős én megvárnám az FS2024es kiadását ami elvileg idén lesz.
  • feca1229
    Üdv!
    Gondolokozok az MFS megvásárlásán. A kérdésem az lenn, hogy van jelentősége hogy melyiket veszem meg a STANDARD,
    ,DELUXE, PREMIUM DELUXE -ot? Nyilván látom, hogy a tartalomban van különbség, de nekem nincs szükségem nagy utasszállító repcsikre engem inkább a kissebb légcsavaros gépek érdekelnek, illetve ezek közül is a harcigépek pl. P-51, P-40, P-38 láttam hogy lehet ezeket is beszerezni a szimhez. Leginkább a Digital Combat Simulatorral rekedek, tehát ezzel csak úgy kiváncsiságból szórakoznék, csak ez a 3-féle kiadás zavaros nekem. A polgári gépek annyira nem érdekelnek ehát számomra nem létkérdés hogy legyen egy jumbóm is, vagy egy nagy Airbusom.
  • bunny
    köszi, igen. Kellett egy ki-bejelentkezés ... balf***ok.
  • Vizipok56 #2245
    Ez talán segít.
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.04.26. 17:40:08
  • bunny
    Van arra ötlet, mitől van, hogy indításkor azt írja, hogy nem tud a felhővel szinkronizálni? Ha pedig offline játékot nyomok kéri a lemezt ami ugye nincs. Win11, net van.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.04.26. 17:24:16
  • nibron
    dehogynem. #2231
  • fireman73
    Én még nem kaptam választ,hogy mi a megfelelő beállítás,de az Nvidia panel beállításai is érdekelnek...
  • efti
    Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!
  • Hont
    Szia! Úgyan azok mint Fireman-nek. Annyi különbséggel, hogy a T.L.O.D. és a O.L.O.D. nálam 160 ra van állítva. Más minden úgyan az!
  • fireman73

• efti
    Leginkább Object level of detail, terrain level of detail, cloud detail, ilyesmik érdeklnek, az meg az nvidia beállításokban nincs ott
  • fireman73
    Ez nem mérvadó?
  • fireman73
    Vagy így jobb
  • efti
    Bocsánat, nem az nvidia, az MSFS beállításokra gondoltam. Érdekelne mit bír el natív 4K-ban a 4070Ti S
    Utoljára szerkesztette: efti, 2024.04.15. 10:27:15
  • fireman73
  • efti
    Tudsz egy screenshotot csinálni a lejjebbi beállításokról? Előre is köszi
  • fireman73
    Szia!

Nekem is ez a kártyám van,de még mindig nem tetszik az élsimítás Nvidia beállítási paraméterekről valami infó?

Üdv!
    Zsolt
  • nibron
    Itt az MSFS-ben egy vegyesfelvágott van. Igazából ezekből egy exact beállítást nemlehet csinálni, mivel teljesen összekeverték az nVidia és AMD technológiákat és tulajdonságokat. És megpróbálták letiltással (szürkítés) szabályozni, az összeférhetetlen ill. a gpu által nem támogatott fícsörök letiltását. Ilyen pl. az "AMD fidelity sharp", elvileg nvidia gpu-n nem szabadna hatással lennie, viszont ha a csúszkát állítjuk láthatjuk, hogy van, tehát programoztak mögé vmit. Az "anti-alising" is egy ilyen hibrid beállítás, nem fedi le az nvidia paraméterezhetőségét. Ezekből a beállításokból sohasem lesz "patent" beállítás az nvidia gpu-knál.

Erre írtam már többször, hogy az nvidia tulajdonosok ezeket a "paramétereket" át tudják írni az "nVidia Profile Inspector"-ban, a már jól megszokott paraméterezést használva (a neten millió beállítást találni). Az MSFS-ben pedig mind letiltani.

A "mit mire" kérdésre pedig a válasz az, hogy általánosan nem lehet beállítani, mivel rengeteg konfig van, mindegyikben van eltérés. Pl. ha csak a gpu-t nézzük, akkor azokból is sok létezik generáció szinten (család pl. 10xx,20xx,30xx,40xx), és egy családon belül is több van (xx50,60,70,80,90). És akkor még bejön az a tényező is, hogy gyártónként is változnak a tulajdonságok. Tehát egyszerűsítve csak a gpu-t tekintve gyártó*család*típus a változatok száma. És ehhez hozzájön az alaplap és gpu egymással való kompatibilitása, a használt rendszermemória tulajdonságai, a CPU típusai, sebességei miatti változatok száma. Szép nagy szám lesz. Ezért csak elnagyolva lehet "egységes" beállításokat eszközölni, semmi sem garantálja, hogy ami nálam patent, az nálad is az lesz.
  • Hont
    Szia! Nálam RTX4070Ti Super kártyával ez volt a legjobb az én tapasztalatom szerint!
    Minden más ultrán van.

Utoljára szerkesztette: Hont, 2024.04.14. 21:00:47
  • fireman73
    Nvdia beállításban kellene segítség
    Vonal simítás,mit mire stb...
  • nibron
    hát az nvidia nem hiszem, inkább az asus. mármint a gpu tweak. azzal is te engedélyezed a húzást. válts módot mondjuk defaultra, akkor elvileg visszaállítja a gyári max.értékre. utána mondjuk user mode, és beállíthatod, hogy mennyi legyen a max. ha fagyi van, akkor kicsit visszaveszel. am erre írtam, hogy nem szoktam húzni.:) Nálad sem magától lett annyi, vmikor neked kellett odahúznod.:)
    nálam a default 1920, az oc 1950, a silent 1890, az userhez meg nem csináltam profilt. a gpu 3090Ti. Default módban van, így is fogyaszt eleget.
  • bunny
    Nem én húztam, az nvidia driver alapban túlhajt ha bírja a kártya.
  • nibron
    Hát tudnék.
    Ha már repülős fórum, a csavar vs. szegecs, pont a repcsiknél nem mind1. Ugye? Sőt a szegecselés technológiája a repülésben a Coca-Cola összetétele.
    Amúgy pedig az általános trend pont nem ezt mutatja. Az alkatrészek gyártási technológiája olyan mértékben változott (szerencsére a pozitív irányba), hogy a gyártóknak alapszintű problémát okoz a fennmaradáshoz a jó minőségű alkatrészek gyártása. Magyarán az alkatrészgyártásban elmondható, hogy aki szart csinál vagy nem innovatív, az elhullik. Nekem ált. 25-30 évre kell elektronikát terveznem. És csak 10 évvel ezelőtt iszonyatos kihívás volt, azelőtt pedig szinte lehetetlen. Az alkatrész beszerzési bázisunk illetve a hozzátartozó labor németországban volt, mert ott valamivel könnyebb volt. Most már jóval könnyebb a helyzet, sok gyártó gyárt jó minőségű alkatrészt, magyarországra került a beszerzés és a labor is. Mondjuk ehhez hozzájárult a szállítás fejlődése is.
    Készülékek esetében is ez a helyzet. Pl. eltűntek a tv és egyéb szerelők. Az izzógyártóknak is a tervezett meghibásodás miatt kellett lobbizniuk, a szórakoztató elektronikai gyártók helyzete nem könnyű, mert manapság nem cserélünk olyan rendszerességgel eszközöket mint régebben. A háztartartási gépekben is alkalmazni kell a tervezett hibákat (még az a rohadt hűtő sem engedi el csak úgy a gázt mint régen). Napjainkban sokkal több eszközt használunk mint régen, de kevesebbet költünk javításra. Régen rendszeresen kellett javítanom a cuccokat (másét is), voltak tv szerelő, háztartási gépszerelő, meg1csomó szerelő ismerősöm. Ma már ezek eltűntek.
    A kihegyezést inkább arra értettem, hogy pl. a procik frekvenciája régen duplázódott, meg minden újabb generációs cpu-ban értelmes új fícsörök keletkeztek, ma meg már csak ilyen-olyan punnyogás van. Pl a FET-es technológiában is 10 évvel ezelőtt még "pár" amperes alkatrészek voltak, most meg már simán sőt olcsón van pl. 80-100A-es alkatrész még felületszerelve is (nézem is, hogy az a vékony láb mit szólna ha átküldenék rajta 80A-t). Viszont itt megálltunk egyelőre. De legalább feszültségben lépdelünk egyre feljebb, lassan teljesen feleslegessé válnak a tirisztorok, triakok. Tervezéskor is elvárják tőlünk az alkatrészgyártók, hogy "kihegyezzük" a dolgokat. Pl. ha már FET: rohadt nagy teljesítményt tudok átengedni ezeken a cuccokon, ráadásul kis helyet foglal (pl. D2PAK tok), mindezt hűtés nélkül. Viszont az alkatrész gyártója elvárja, hogy túlvezérelve használjam az alkatrészt. Ha úgy döntenék, hogy félig nyitom csak ki, akkor tizedmásodperc alatt robbanna szét az alkatrész. Ezt értettem kihegyezésen (az alkatrész és az azt használó technológia már összetartozik).

A fogyasztói társadalom hozadéka, hogy mindenféle szir-szart gyártanak, de a tartós fogyasztói cikkek területén szerintem nem állunk vesztésre. Ezt abból is érzékelem, hogy mostanság a lakóközösségemből szinte már senki sem hív megjavítani valamit. Ami viszont maradt az, hogy mosógép, hűtőgép elektronikákat hoznak, hogy állítsam vissza gyári értékre. Pl. a mosógépeknél a konfigban benne van, hány ciklus után tiltsa le az elektronikát (itt ez a tervezett meghibásodás). Ezt az értéket csak nullázni kell az eeprom-ban és minden mehet tovább.
  • Vizipok56 #2225
    Nem tudsz aludni? :-) "A mai alkatrészek baromira ki vannak hegyezve" - Pontosan! A gyártók a minimális befektetéssel a maximális profitot igyekeznek kihozni mindenből. Csavar helyett szegecs, a javíthatóság ugyan kit érdekel? ...:-(
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.04.12. 04:46:34