2464
Microsoft Flight Simulator 2020
  • militavia
    Ez megaBIT/sec. A kettő között nyolcszoros eltérés van. De amúgy tényleg gyors. 1 perces nagyságrendben le lehet vele szedni 6 GB-ot. Azért az már nem kevés adat főleg, ha tömörített (?), a többit meg majd elvégzi a CPU.
  • Vizipok56 #2343
    Egy gigás netem van, a gyakorlatban 900 MByte/sec letöltést produkál - remélem ez elég lesz.
    1
    2
  • PhantomAss
    Elvileg javítottak a lod-on, a bemutatóban látszódott is hogy szinte folyamatosan változott a táj. Persze biztosan függ a nettől is.
    Én sem szeretem a 2020 megoldását, meglátjuk milyen lesz az új.
  • Vizipok56 #2341
    A 2020-szal az egyik fő bajom pont ez. (Már bőven látótávon belül vannak az objektumok, amikor a szemem láttára építi fel őket - gondolom mert akkor történik a letöltés is. Remélem a 2024-ben már akkor leszedi és felépíti, amikor még nem látszódnak (Pl. London felett nagyon feltűnő ez a jelenség)
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.09.23. 19:30:08
  • PhantomAss
    Az a grafika stream-elésre vonatkozik, emiatt is kisebb a játék telepített mérete, kb 60gb. A minél pontosabb / részletesebb textúrákat valós időben húzza le a játék a távolság függvényében.
  • Vizipok56 #2339
    Nemcsak a kereső mondja, van is. Billentyűparancsokkal:

"Increase simulation rate: CTRL + R + The plus key on the numeric keypad.
    Reduce simulation rate: CTRL + R + The minus key on the numeric keypad."

De van hozzá felső menü is, innen letölthető
  • militavia
    A 2020-ban van, legalábbis a kereső ezt mondja. Ezek után fura lenne, ha nem lenne a 2024-ben.
  • Vizipok56 #2337
    Csak tippelek: A "valós időt" szerintem a forgalomra és az időjárásra értették. (De lehet, hogy tévedek!:-)
  • militavia
    Hát nekem egy 1660S van 6GB RAM-mal. De legalább a CPU egy Core i5-12600KF 3.7GHz Socket 1700.

Amúgy egy videó azt mondta, hogy minden valós időben zajlik majd. Ez azt jelentené, hogy nem lesz time compression a játékban...?!
  • Vizipok56 #2335
    Legalább meg fogom tudni magyarázni (magamnak), miért kell az RTX4090 -et RTX5090-re cserélnem! :-)
  • militavia
    Sanszosan cherry picking, de akkor is egészen elképesztő szintű grafika. Attól tartok itt meg fog remegni már a gépem, ha megveszem.
  • Vizipok56 #2333
    Megvan a probléma oka: Valahogyan sikerült kiszednem az egér beállításai közül a "GRAB WORLDMAP"-et. :-(
  • repvez
  • Vizipok56 #2331
    HELP! Kb. egy hete nem tudom mozgatni a térképet az egérrel a repülési terv megszerkesztésekor, sem a bal, sem a jobb egérgomb lenyomása mellett. (A numpad mozgatja és az egérgörgővel nagyítani/kicsinyíteni is tudom) Találkozott már valaki ezzel a hibával? (Minden más esetben működik az egér, de azért - Murphy nem alszik alapon - kicseréltem: ugyanaz a jelenség)
  • Clidey
    Ja így már ok. ;)
  • bunny
    És ahogy nézem (most pont van) nem adják olcsóbban gamepass-ra, a 2020-nál elég komoly kedvezmény volt. Persze lehet csak a preorder miatt, kiderül.
  • macleody
    120€ volt a 2020 Premium Deluxe.
  • eta32 #2327
    Egy elég részletes előzetes a 2024-ből.

Megkérik az árát.....
    Msfs 2024 kiadás különböző árai.
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2024.09.19. 17:51:57
  • repvez
    ugy értettem, hogy sik területre van a textura ráhuzva , az uj 2024nél meg 3d objektumok lesznek ott ahol most csak sik a terep.
  • bunny
    Hű, elég jó szett lesz már az alap 2024 standard csomagban is. Nem tudom meddig él ez az FB kép link, de hátha. 200K-ba amit ide enged feltölteni nem bírtam beméretezni.
    2024 gépek
  • Clidey
    2D textúra?? Mivan? :-O
  • Clidey
    Így van. Az előtt Budapesten és környékén is AI által generált épületek voltak. Most már photogrammetry van. De ha a menüben kikapcsolod a photogrammetryt, most is bármikor visszatérhetsz a régebbi állapothoz (pl. ha a PC-d nem bírja, alacsony az fps photogrammetryvel)
  • Vizipok56 #2322
    Miért nincs már 24-e? :-) 707
  • repvez

A 2024es elvileg ahol most 2dtextura van a tájon ott majd 3d objectumok lesznek
  • militavia
    Hú, én pont nem értem. A Bp körüli zóna az updatelődött vagy sem? Ha igen, akkor az FS2024-ben is lesz?
  • Vizipok56 #2319
    Köszönöm, így már érthető!
  • PhantomAss
    Én pontosan így tudtam ahogy írod, a kérdés az volt mekkora területet fed le az update. De akkor a te mérésed szerint is Tököl környéke még beleesik.
  • Clidey
    Jaj srácok, ti valamit nagyon nem tudtok... :D
    Nem tudjátok mi az a World Update? Ilyenkor egy-egy várost apgrédelnek photogrammetryvel, tehát az addigi AI által létrehozott autogent cserélik le friss műholdképekből összerakott 3D elemekre. A webes guglimepszet meg bingmepszel hiába hasonlítgatjátok, nem onnan jönnek az adatok, hanem kifejezetten a szimulátor számára vásárolnak asobóék/mikroszofték speciális műholdképeket, amelyek nem közkézen forognak. Ezeket természetesen még tovább finomítják, hisz egy nyers adatot kapnak amúgy. Persze sajnos marad bennük igy is sok hiba, de azért nagyon szép a végeredmény.
    A photorgrammetry mellé kaptok még plusz POI-kat és 2-3-4 kézzel készült repteret is (ezeket leginkább a Gaya Sim, az Orbx vagy az iniBuilds készíti)
    Fehérvéron nyílván azért látsz AI által készitett autogent, mert ott nincs photogrammetry. Magyarországon egyedül pest környékén van, ami asszem a kettővel ez előtti WorldUpdate-el érkezett.
    Nemrég körberepültem a peremek mentén hogy lássam mekkora területet fed le:
  • bunny
    Igen, nekem is az tűnt fel ,hogy nem egyenházak pláne nem tájidegen mittomén német stílusú hanem teljesen valós, meg lehet nézni akár a te képeked is, hogy a tetőszerkezet is frankón egyedi - szóval itt valami nagyon jól sikerült. Ezekszerint akkor viszont nem általános előrelépés, pedig ha így nézne ki minden település csak az AI generált 3D felhúzással azért az sokat dobna az élményen. Egy "kicsit" még mindig sok a fa egyébként, de ezt már sokhelyen észrevettem, hogy szereti megszórni vele a terepet városban is ahol nem feltétlen életszerű.
  • PhantomAss
    Nincs, alap world update-k vannak. Viszont én is megnéztem tegnap és tuti ott van photogrammetry, a házak, utak, minden ki van dolgozva. Megnéztem Székesfehérvárt ahol én élek és sima kockák a házak, semmi nincs kidolgozva, tök alap. Ég és föld a kettő.
    Tököli reptér környéke:

Sfv:

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2024.09.17. 08:41:33
  • bunny
    Nem, tök üres a community mappa.
  • Stormbird
    Nem lehet, hogy fel van rakva nálatok ez:HungaryVFR FS2020 for Microsoft Flight Simulator
    Ez valóban valósághűvé varázsolja sok reptérrel együtt a tökölit is.
  • Vizipok56 #2312
    Megnéztem Bing-en és Googlemaps-en is - mindegyiken 2D Tököl, úgyhogy tényleg "a jóég tudja" :-)
  • bunny
    Lehet a tököli reptér miatt megkaptuk mi is vagy a jóég tudja.
  • Vizipok56 #2310
    Ha jól emlékszem, akkor valahol Szigetszentmiklós közepénél van a 3D megjelenítés alja, úgyhogy Tököl már kívül esik rajta (Legalábbis amikor jó két éve elkészítettem Bp. photogrammetriáját, akkor még így volt)
  • PhantomAss
    Az még lehet pont belelóg a default BP photogrammetry-be.
    De amúgy remélem a 2024 kicsit jobb lesz ebből a szempontból mert ahol ez nincs ott nagyon átlagos, sőt néhol kiábrándító tud lenni a grafika.
    Mondjuk még így is köröket ver az összes többbi szimre.
  • bunny
    Tökölön, és az egészen élethű lett. Semmi extra nincs kapcsolva, csak amit alapban ad.
  • PhantomAss
    Pedig a Bing-ből szedi az adatokat, illetve van a map enhancement mod amiben be lehet kapcsolni a latest bing-et és az még pontosabb. Olyan helyen laksz ahol van photogrammetry? Székesfehérvár vagy Debrecen pl tök alap de BP jól ki van dolgozva.
  • bunny
    Elég rég nem repültem, szerintem nyár eleje óta vagy lehet még korábban. Szokás szerint mentem a házunk felett egy kört, valamit pimpeltek a ház autogenerátor algoritmuson, mert brutálisan pontos lett a környék, az épület teljesen élethű, látszik még a ház mögötti kis műhelyem is rendes épületként nem csak ortho - a napágy a ház előtt amin szerintem épp ott ül valamelyikünk meg az autók mondjuk csak képek ahogy a szomszéd kissé algás medencéje meg a házakon a napelem. De direkt ránéztem a bing map-ra, ház közelében sincs a minősége annak ami az FS-ben látható, sokkal rosszabb felbontású a bingmap, pedig elvileg onnan szedi a képet az asobo. Ezekszerint nem.
  • Vizipok56 #2305
    "Egyébként ha szuper fizikát keresel, miért nem XP12?"
    Mert a látványról azért nem szeretnék lemondani - az ideális az MSFS vizualitása lenne az XP12 fizikájával! :-)