2465
Microsoft Flight Simulator 2020
-
nibron #2025 én nem látom.:)
am nálam 4k-ban eddig még sosem érte el a 12gb-ot. a pmdg-hez megvolt az az ultra cockpit is, azzal sem. szerintem 16gb bőven elég bármekkora felbontáshoz. a pmdg-hez sok monitort használok, 3db 10"-os a pfd, nav és eicas képernyő 1024x768 os felbontással, 1db 5"-os 800x600-as felbontással az fmc-hez, és 2db 3440x1440 a tájhoz. így 10gb körül van a felső határ. -
#2024 Igen, az fps-re hatással lehet a gép típusa - de nem feltétlenül kisgép/nagygép viszonylatban. -
bunny #2023 Azt mivel tudod alátámasztani, hogy kevés lesz 4K-ban a 16GB VRAM?
(szerk: ja látom az előző hsz-odban).
Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.01.27. 21:02:54 -
Kabalababa11 #2022 Hát fiúk!
Bocs, hogy csak most ültem ide!
Nagyon köszönöm a hasznos tanácsaitokat!
Ilyen hirtelen nem is tudok mit mondani!
Jó párszor elolvasom a gondolataitokat, megpróbálom megemészteni azokat, majd elkezdek mérlegelni. Nem is olyan egyszerű.
Ehhez nekem idő kell... Nem is kevés... Meg további pénzecske sem ártana, ahogy látom.
Azért még nem adom fel, sőt lenne még egy kérdésem:
A gépek típusa összefüggésben van az erő felhasználásával? Azaz egy kisgéppel repkedés erő igénye közel azonos mondjuk az A 320-as működtetésével? Avagy van jelentős kapacitás felszabadulás a kisgépek használata esetében?
Köszönöm a fáradozásaitokat!
-
#2021 Majd ha hivatalos helyeken 3 év garanciával 300k alatt kínálják az RTX4090-eseket, akkor beszerzek egy tartalékot! :-) -
#2020 Igen ezt a cikket én is olvastam, durva mik vannak :D
Én a Harverapróról szerzem be a cuccaimat, sokan hirdetnek megkímélt/garis használt cuccokat jobb áron. -
#2019 Használtam anno RX 5700 XT-vel, RTX3070/80/90-nel is - úgy van ahogyan mondod: be lehet lőni ezek alá is - csak persze nem szabad elvárni azt a minőséget, mint egy 4090-estől...
A használt termékeket illetőleg részben igazad van - de sajnos manapság a használt, de még értékelhető idejű garanciával rendelkező videokártyák hazai árai alig-alig maradnak el a bolti új áraktól, e-Bay-en pedig ~700e és felette egy használt RTX4090-es + a rizikófaktor - Használt RTX4090
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.01.27. 11:26:58 -
#2018 A 4070Ti Super gondolom fps-ben kielégítő lesz - de 4K-ban a 16 GByte VRAM kevés lesz!!! -
#2017 Szia!
Az én szerény véleményem hasonló ahhoz amit előttem írtak: vagy engedsz a 4k-ból vagy sokkal többet áldozol rá, viszont egy picit árnyalnám a képet: egyrészt bármilyen csúcshardvert raksz az MSFS alá nem elég neki ha full grafikán akarod futtatni, másrészt igazából nincs is szükség rá mert pár grafikai opciót lejjebb rakva nagyon jól be lehet lőni a játékot gyengébb gépekre is. Nekem 4090 kártyám van ami ma a csúcs, de muszáj kompromisszumot kötnöm a grafika terén hogy ~45 fps-t kisajtoljak belőle (vr-ban repülök ami 4k felbontás felett van, viszont ehhez én is ragaszkodom és monitoron már nem is akarok repülni, hiába lenne szebb a grafika)
Viszont egy éve még 3080 kártyával játszottam és azzal is működött, nyilván még jobban lebutítva a grafikát, de nekem elég volt az is. Én használt de garis termékeket vennék (ahogy teszem már vagy 20 éve) mert ezzel sok pénzt lehet megtakarítani, persze ha valakinek az új kell az is érthető de az még jobban zsebbe nyúlós dolog. Az az összeg amit írtál biztosan nem lesz elég ahhoz hogy 4k-ban szép legyen és elfogadható minőségben fusson. Minimum meg kéne duplázni. -
bunny #2016 A minden pénzt megér egy kicsit mást jelent, mint az összeghatárod. Az nagyjából a videókártyára elég sajnos ...
Vizipók szerintem alálőtted az árakat jócskán :)
Egyébként aki most tervez gépet venni javaslom figyelmetekbe az új super sorozatot ami most jelent épp meg, a 4070ti super nagyjából a 4080 szinten teljesít sokkal (értsd 500+e vs 370e) olcsóbban, és lassan jön a 4080 super is ami a sima 4080 árában lesz, teljesítménye pedig ez alapján valahol közel a 4090-hez viszont szintén százezrekkel olcsóbban.
Én most egy 4070ti super-re fogok szerintem benevezni, az 500e-ret már kicsit túlzásnak érzem a 4080-asra plusz ott elég valószínű, hogy tápcsere is kell, a 4070TIS -nél elvileg elég lesz a 850 gold-om és ha hoz egy közel 4080 sebességet akkor boldogság. A VR-hoz úgyse elég semmi, de hátha stabilizál nekem egy elfogadható VR FPS-t.
Szóval az új nvidia superek szerintem most messze a best buy!
Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.01.27. 08:21:26 -
#2015 Szia!
Sajnos az általad megadott összeghatárok között a 4K semmiképpen nem fér bele! (Vagy csak kompromisszumok árán) Az RTX4090-esem 24Gbyte VRAM-ja többször is 70%-os kihasználtság fölé megy, tehát a 8-16 GByte VRAM-os kártyák felejtősek - a legolcsóbb 24 gigás kártya is 400 ezer felett van (RX 7900 XTX). Úgyhogy ha ragaszkodsz a 4K-hoz, kb. erre számíts:
- Videokártya: 400k
- Alaplap: 80k (Z790-es ajánlott, a VRM-ek miatt)
- Processzor: 160k (I7-13700KF)
- RAM: 60k (2x32G DDR5)
- Tároló: 20k (Min. 1TB SSD - de ha pár sceneryt és gépet is felraksz, min. 2GByte ajánlott)
- Hűtés: 30k (egy combosabb léghűtés - de ha jót akarsz magadnak - és hosszú életet a procinak - akkor kompakt vízhűtés. Nem sokkal drágább, de jó 10 fokot nyersz vele)
- Ház: 30k (Szellős legyen, jól hűthető)
- Tápegység: 40k (1001W erősen ajánlott)
Ez így 820 ezer - úgy, hogy az adott kategórián belül mindenhol a legolcsóbbat vettem alapul (a forint lejtmenetéről nem is beszélve) Ehhez jön még esetlegesen egy normálisabb HOTAS, ha még nincs, talán pár Logitech Flight Panel (multi-, switch-, radiopanel) - és elérted az egy milliós határt....
Persze ha lejjebb adod az igényeket, olcsóbban is ki lehet hozni - én a sceneryk készítésére olyan gépet használok, amiben RX 7800 XT van egy Intel Core i5-12600KF társaságában - máris spórolsz ~200 + 80 ezret, kisebb táp is elég neki, úgyhogy ez így talán belefér az 500-ba, de 4K-ban csak erős kompromisszumokkal fogod tudni használni.
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.01.27. 07:33:21 -
Kabalababa11 #2014 Sziasztok!
Én egy nyugdíjas "versenyző" vagyok, a repülésben kevés tapasztalattal, de kitartó vonzalommal, és akarattal. Pilóta már biztosan nem leszek, bár korábban kacérkodtam a gondolattal.
Valami régi vason MSFS 2000-el annak idején játszadoztam is. Most az a látványvilág amit a 2020-as programmal készített videók mutatnak, na, az számomra egy csoda!
Ez a látvány minden pénzt megér nekem, és úgy gondolom, hogy később a "repkedésbe" is belejövök.
Hát, ehhez kérem a segítségeteket! Számítógépet szeretnék vásárolni!
300-500 eFt közötti összeget szánok rá. A monitorom megvan 4k felbontású, és ebből nem is kívánok engedni.
Győr környékén lakom, és minden megoldás érdekel!
-
nibron #2013 kis irónia: asobo-hoz elmehetnél tesztelni:). -
#2012 Ez olyankor fordul elő, mikor valami miatt (pl. offline vagy, vagy meglassult a neted) nem válik elérhetővé az MS online beszédszintetizátora, és átvált a gépeden lévő vindózéra - ami ugye nagy valószinűséggel magyarra van állitva. Amig újra elérhetővé nem válik az angol, addig magyar akcentussal fog angolul beszélni a számokat pedig magyarul mondja. -
#2011 Sziasztok!
De igen, valószínű ez volt a gond! Most minden repülés előtt még ezt is megnézem, biztos ami biztos! Azóta jó!
Viszont tegnap! :D Este LOWW 29 ről szállok fel, PDG736 gyári festés, a MFS beépített ATC magyarul mondta a számokat. HDG és ALT számokat. Azt hittem kiesek a székből. Na erre magyarázat? Persze csak kb 5-6 számot, de félre érthetetlen volt! -
nibron #2010 az fmc-ben a beállításokban van egy olyan paraméter, hogy elmentse-e az olajmennyiséget. repülés közben folyamatosan elhasználódik.
nekem be van kapcsolva, ilyenkor szintén az fmc-ben, az actions-ban van olajfeltöltés (külön engine és hidraulika), gumicsere, hűtés, miegymás. repülés megkezdése előtt, illik karbantartani:). 20% motorolajnál már érhet meglepetés.
lehet, hogy az előző szösszenethez kapcsolódóan a hidraulika olaj hiánya miatt nem mennek a vezérlések?
-
#2009 #RakKmaTakaTa. Szia! A random hibák nincsenek bekapcsolva, de az FMC-ben találtam egy olajhidraolika hibát, amit töröltem is, de a kokpitban nem volt semmi visszajelzés róla. Aztán ahogy kitörlöm, pár perc után megint ott van.
Na most pl ez van: A SYS QTY REFILL REQ
Persze pirossal.
# Nibron. Szia Gyula! Nem, a vezérlő beállítások elmentődnek, csak maga a vezérlés nem történik meg! Semmilyen paranccsal sem.
A törlés a Community mappából és az összes PMDG fájl törlése a C meghajtóról. Majd az originál vissza másolása és megint hibátlan pár napig. Fsuipc-t szerintem nem használok. -
nibron #2008 nem teljesen értem a problémád. az a baj, hogy a vezérlőbeállítások felejtődnek el? vagy azok jók, csak maga a vezérlés nem történik meg? pl. a flaps f5-f8-ig billentyűvel sem működik?
az mit jelent, hogy törlöd a pmdg állományokat?
ha a vezérlőbeállításokkal van gond, akkor nézd át a profilokat. msfs-ben mindegyik vezérlőn több profil is lehet.
fsuipc-t használsz? -
RaKmaTakaTa #2007 Szia!
Véletlenül nincsenek bekapcsolva random hibák, vagy az elmulasztott szervizelés miatti meghibásodások?
<PMDG Setup><Aircraft><Failures> menüpontokban keresgélj.
Utoljára szerkesztette: RaKmaTakaTa, 2024.01.12. 20:03:13 -
#2006 Sziasztok!
PMDG fórumokat bújok segítségét kérném!
Az elmúlt hetekben többször is elő fordult, hogy 736-737 rendszerei tönkre mennek.
A vezérlőkkel beviszed az feladatot, pl. Flaps. A kar be is mozog a beállított állásba, de a szárnyakon a mechanikák nem mozdulnak! Vagy beléped a pedált, a kokpitban mozog a pedál, de a vezérsíkon semmi.
Van fent 4 gép . B736, B737, B737BBJ, B737BDS, Egymás után mennek szét. egyiknél ez, a másiknál az jelentkezik.
Aztán mikor az összes szét hullik, törlöm a PMDG állományt és újra rakom őket. Aztán egy pár hét után megint kezdődik minden elölről.
Esetleg van valakinek valami tippje? -
#2005 Szia! Borzasztóan érdekes, de most nem látom azt a verziót!
Rámentem arra a linkre ami a vásárlásnál volt, de most arra azt írja, hogy ez a termék nem található...:(
Azt tudom, hogy 105Euro volt+ 32 a szállítás.
Ez van a vásárlásaimnál megadva, de a link itt se visz sehova.
NEW!! Simpry Pr1 pro Boeing 737 for HONEYCOMB BRAVO
Nagyon szép kivitel! Sehol semmi sorja, szépek a felületek, a matricák. Precízek az illesztések.
Ami nekem talán eddig furcsa, de lehet csak rosszul, hogy a REVERS olyan mintha csak a 2. karra lenne mind a kettő programozva.
Este újra programozom ezt a vezérlőt, aztán meglátjuk... -
nibron #2004 szia, de ott melyiket vetted meg? -
#2003 Sziasztok!
Ciánoztak sajnos a magyar forumokban...:(
Bár én szinte minden nap benézek hátha van valami új hsz. de sajnos nagy a csend!
Amit most megtörök!!! :D
Ma jött meg az upgrade a quadranthoz ERRŐL az oldalról! Beleköthetetlen! Gyönyörű kidolgozás, nagyon szép kivitel! Komolyan mint egy ékszer! Nagyon gondos csomagolásba jött. Nagyon meg vagyok elégedve, bátran ajánlom másnak is!
Közben beüzemeltem a TM yoke-t is! Na arról is meg van a véleményem! Meg az előtte szolgálatban lévő Logitekről is! 10:2 a TM javára! Szóval összehasonlíthatatlan!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2024.01.09. 13:38:09 -
#2002 Nem, műszaki (KLGS) voltam, de rengeteget "hiénáztam"! :-) (Börgöndön nem voltak minyók)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2023.12.13. 09:58:59 -
#2001 -
#2000 Megkérdezhetem hogy te helikopter-pilóta voltál? Van egy kollégám aki börgöndön repült anno. -
#1999 Egyértelmű, hogy az AK47! :-))))) -
nibron #1998 a titok nyitja a folyasztószer. amúgy még könnyebb is felvakarni, mint az ólmost. ha kétszer felvakartad az ólmost, akkor a nyáknak már annyi. mentesnél jobb esélyeid vannak. ha bga-zok csakis mentes technikát használok. ólommal talán nem is menne.
összességében elmondható, hogy true-hole alkatrészeknél jobb az ólom, míg smd-nél inkább a mentes a rengeteg rossz letapadás miatt. amit eddig láttam a legtöbb hiba a hőmérséklet hibás megválasztása miatt van. 180C-os ólmosnak nekimész 370C-os pákával nincs gond ha gyors vagy, ólommentesnél ez már óriási hiba. na+ a folyasztószer:). én még a pasztába is bekeverek. de ha azt kérdezik melyikkel szeretek jobban dolgozni, egyértelmű, hogy az ólmos technika. nem kell figyelni, nem kell gyakorolni, csak haladni mint a gép. ez olyan vita az M16 vs. AK47-ról, hogy melyik jobb. -
#1997 Nekem az ólommentes forrasztással csak a javíthatóságával van bajom! :-) -
nibron #1996 miért a commercial kategóriában teljesen jó. sokan szidják, hogy pl. a kapcs.üzemű tápoknál egyes alkatrészek "kitépik" magukat. de ez nem technológiai hiba hanem tervezési. "fügyülő" alkatrészek az ólmosból is kirágják magukat.
ha jól használják a technológiát, akkor nagyon jó forrasztásokat lehet csinálni. sőt sokkal jobbat mint az ólmossal. az ezüst, a réz és az ón azért sokkal jobb vezető mint az ólom. igazából az ónt kellene már nagyon leváltani. mert az minden baj forrása. a műholdaknál a nagyfrekis szűrőket arannyal forrasztják (van ahol gőzöléssel), na azok a végtelenségig kitartanak. -
nibron #1995 igen képzés nélkül mindenkivel előfordulhat. ezért is fontos, hogy már a pályafutás elején beleverjék az emberbe hogyan kell elkerülni, felismerni, elhárítani. érdekes, hogy az említett esetet akik láttuk, hogy mi történik elég nehezen ismertük fel. techn.repülés volt iskolakörökkel. először nem is tűnt fel...balra fordulj...mondom balra ne jobbra. vezetőpilcsi húzta volna vissza, de a faszi nem engedte. és csak ezek után esett le. nemtom mióta tanítják, de engem már képeztek erre, nem tudok róla, hogy bármikor is kerültem volna hasonló helyzetbe. de pont az a lényege, hogy nem tudni... amúgy félelmetes...mi van ha hegy van a másik oldalon. nem is kell telibe kapni, elég csak a lefelé irányuló légáramba egy gyengébb géppel berepülni. az még Steve Fossett-nek sem sikerült. -
nibron #1994 ha már szóba került a matrica, akkor ez az... -
bunny #1993 Ja igen, persze ASUS ROG -
#1992 Az ólommentes forrasztásról inkább nem mondok semmit, mert az idők végeztéig kitiltanának! :-) -
#1991 A térbeli dezorientáció sokkal gyakoribb, mint hinnéd. Elég annyi, hogy felhőben légy és ne bízz a műszerekben (az én korosztályomban ez egyáltalán nem volt ritka) és próbálj a segged alapján repülni... Hidd el, 78 fokos bólintás és 38 fokos bal bedöntés mellett is képes vagy azt érzékelni, hogy egyenesen repülsz! (tapasztalat! :-)) 2300-on túlélhető - alatta már nem biztos...
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2023.12.01. 17:54:15 -
nibron #1990 nem tudom, itt most a rog-ra gondolsz? mert a gigabyte-nak is vannak igencsak drága cuccai. sőt irreálisan drágák. inkább a gigás cuccokat keresem, az asus-al csak időnként hasonlítom össze (így lett a 3090ti asus-os), nekem inkább a gigabyte tűnik csak nagyon kicsit drágábbnak. mármint ami ~ugyanazt tudja. -
nibron #1989 jó de az asus, rendre elbassza a hűtést. az azonnal kijön. még szerencse, hogy könnyen orvosolható. sokan javítanak, bár részemről pont az asust nem szeretem javítani. na jó egyiket sem. utálok bga tokokat forrasztani. na+ az előkészítés se kutya. de van aki még élvezi is. -
nibron #1988 vagy a többi lesz olyan szar.
volt az abit (nemtom vannak-e még). általánosan középszar lapokat készített. aztán egyszer megalkották az IC7-es lapot. a north bridge ventillátor hamar kifeküdt, de nem kellett cserélni csak kuka oszt kész. magával a bordával is jól elvolt. száznál többet szereltem belőle, messze jobb volt mint az összes többi. és ezt fillérekért. kicsit nem figyeltek oda, oszt milyet riggyentettek. tudok olyan gépekről amiben még mindig az megy. -
nibron #1987 nekem a kedvencem az ólommentes forrasztás volt. fadec, engine oldalán beraktak egy ólommentes nyákot. többnyire a rezgés elég gyorsan ledobálta az alkatrészeket (eltört a forrasztás). ment a qva nagy fejtörés mi legyen. hát próbáljuk meg a hagyományos ólmossal. na így lett az, hogy a világon sehol sem érvényes az ólommentes technológiai kikötés, az aircraft/space besorolású panelekre.
meg nem használunk 0,2-es via-kat, 0402-es chipeket, és így tovább. és van olyan panel, ami még most is szegecselt via-val készül. a 10-12 rétegű nyák sem megszokott, és az ic-k lábai is vastagabbak-hosszabbak. az űrben minden alkatrészt ami hőt fejleszt külön hűteni kell (ill. melegítés céljából átvezetni a hideg oldalra), mert nincs egyéb hűtőközeg. nekem speciel nagyon tetszik, hogy pl. az űrállomáson nem a hideg a gond, hanem pl. az űrhajósok teste által keltett meleg. a berendezésekről még csak-csak el lehet vezetni a hőt, de a lebegő cuccokra külön oda kell figyelni. ha kijutna az ember a szabad térbe, és tegyük fel egyéb okok miatt nem hal meg, kb. 1,5-2 órára lenne szükség mire kihűlne. és a fagyás még csak utána jönne. mivel nem teljesen légmentes a tér az állomás magasságán. ritkább közegben tovább tart, de előbb-utóbb bekövetkezik.
voltam rep.gyakorlaton és az egyik pilóta srácnál élőben megtekinthettem, hogy mit okoz a térbeli dezorientáció (még sosem láttam ilyet). basszus teljesen elveszítheti a kontrollt a gép felett, és még csak nem is tud róla. ha rászóltunk nem vette az adást, azt hitte mindent jól csinál. amikor már kezdett veszélyes lenni a dolog, a másik pilóta vette át a gépet. fiatal srác még, valszeg a képzést sem csinálta még végig (ezt külön tanítják, mivel nagyon gyakori hiba lenne). eddig elleneztem, hogy a pfd-re felkerüljön a nyilacska, de ez a kis szösszenet meggyőzött róla. bár továbbra is inkább a képzésben hiszek. -
#1986 Az ellenpélda pedig az ASRock - 20 éve kb. a vargáné féle tápokkal emlegettük együtt, ma pedig el nem cserélném semmilyen asus, vagy msi lapra! De gondolom, ez hullámzik: Ha jól megy a szekér, kiengednek, ha belassul, igyekszenek felzárkózni.
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2023.12.01. 15:07:56