Microsoft Flight Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, persze tudnom kellett volna, hogy ez a ,,szimulátor " a 150-300 ezer Ft-os videokártyák csalija.Hát, köszönöm, nem!Akkor inkább gyönyörködöm a valós természetben vagy az útifilmekben. Ezt csinálják az FX óta, örökösen atomerőművet követelnek egy elfogadható játékélményért. Sovány vigasz, hogy bár itt a többség elégedett, a nemzetközi fórumok szinte égnek az elégedetlenkedőktől.Azt hiszem a Star Citizen mellett ez a digitális világ legdrágább korai fejlesztésű játéka főleg ha valaki még hardverekre is költ miatta és csakis miatta. Nem emlékszem, hogy az elmúlt 20 évben bármiből ennyire kiábrándultam volna . mint ebből.Bocs az indulatokért, nem lesz több.
[HUN]FaTaL
Nettó 250 körül megy a nagykerekben 😄 Szóval egyelőre vicc.

http://goo.gl/gd6Zi5

3070-en lenne talán a legjobb, persze nálunk nem 500$ lesz.

Utoljára szerkesztette: fdsag, 2020.11.09. 22:08:53
Ha jól láttam a simításokon is változtattak. Nálam is látszanak ilyen csíkok, de csak a távolban. Egyelőre nem zavar, majd ha durvább lesz újra beállítom a simításokat.

@Pelsodriver: Semmi ilyesmit nem vettem észre. Mondjuk én nem használom a HungaryVFR-t.
Nálam egy textúra furcsaság jelentkezik ; ismerős a jelenség más játékoknál régebbről: egy finom felosztás a textúrán, ami mozgás közben szépen vonul... A gond az, hogy ez a rácsozat elég sűrű és zavaró a jelenléte. Eddigi frissítéseknél ilyen biztos nem volt. Én nem nyúltam nyár óta semmiféle beállításhoz, se ingame se máshol. Egyedül annyi történt, hogy az msfs legutóbbi frissítése után tegnap frissült a win10 a 2004-es verzióra. A betűkészlet durvább lett az msfs-ben is, csak úgy magától.
Hát kár volt annyi mindenhez hozzányúlni...legalábbis a Steames verzióban. A napokban kipróbáltam ekre csodálatos módosításait, objektumai tökéletesen látszanak, ellenben a játék saját terepnézete brutálisan megromlott. Nem tudom , hogy a moddal van-e ez összefüggésben.Leszedtem, úgy is próbáltam,ugyanaz a tapasztalat, difaulton is. Egy hete high enden, teljesen elfogadhatóan nézett ki minden,még a házunkat is megtaláltam, most meg települések tűntek el, nagyjából az úthálózat maradt. Szűk egy hét leforgása alatt ennyit romoljon a teljesítmény, minden érdemi beavatkozás nélkül, ez számomra érthetetlen.Átlagos felhasználó vagyok, nem informatikus!
hozzányúltak a kontroller beállításokhoz, kicsit átszabták. Ami nálam eddig probléma jelentkezett az, hogy érzéketlenek voltak a gépek. teljesen elcsesződött a sensitivity. beállítottam újra, és azóta jó. volt akinek törölnie kellett a konfigot és csak azután lett jó.
a helyedben megnézném a kalibrálóban, hogy mit mutat.
Pelsodriver: Szia, kipróbáltam most, semmit nem változtattam a default takeoff beállításokon és gyönyörűen emelkedik ! Később rátettem még a trimre és még jobban emelkedett a végtelenségig.
Legyen szíves valaki tájékoztatni, hogy járt-e úgy, mint én és tud-e valami megoldást erre: a legutóbbi frissítés óta képtelen vagyok a Cessna152-vel felszállni, elérni a 2000 láb magasságot akár default, akár egyéni beállítással! Korábban ment, nem változtattam semmit! Sem a korábbi Flight simekkel sem X-plane 11-gyel nem volt soha ilyen problémám,Logitech Extreme 3D Pro-t használok, a repülő elemelkedik ugyan , de hiába tartom a vezérlőt emelkedésre, visszacsökken a magasság a fakoronák szintjéig. Az oktatómódban és az eddig kipróbált más kisgépekkel normálisan működik, kifejezetten a Cessna sorozatnál bolondul meg.
Utoljára szerkesztette: Pelsodriver, 2020.11.07. 19:02:13
Köszi a segítséget!
Az msfs kábé ugyanazt várja el mint a p3d. Viszont ez szim már sokkal jobban van skálázva, ezért a CPU már sokkal simábban dolgozik mint a többinél. Ahogy nézegetem a MainThread még mindig túl van terhelve, de szemmel látható a különbség. Viszont ezért is igaz még mindig, hogy frekvenciában a legnagyobb CPU-t kell választani, minél rugalmasabban turbózható alaplappal. A magok száma tulajdonképpen csak a második szempont lehet, de azért legyen bőven. A CPU szempontjából értelemszerűen nagyon fontos még a memória sebessége.

VGA-nak szerintem elég a 1080ti. Itt a pénztárca dönti el, hogy melyik legyen (1070-*oség). Bár mostanában elég sokat gondolkodom, hogy 2db 2070-es SLI-ben tökéletes választás lenne. Viszont a GPU-t össze kell hangolni a CPU-al. Úgy ideális, hogy a GPU ne legyen 100%-on, amikor a CPU teljesen ki van terhelve (nem százalékosan, hanem a villamos teljesítményre értve (áramkorlát közelében legyen)). Természetesen olyan tesztfunkcióval ami a GPU és CPU számításokat teszteli. Választáskor oda kell figyelni arra, hogy lapkán belül is vannak elég nagy különbségek, mindenképpen valamelyik "prémium" gyártót kell választani, valamint meg kell nézni, hogy mennyire skálázható/turbózható a kártya.
Én mindig úgy választok, hogy először kiválasztom a VGA kártyát és CPU-t, majd ehhez a kettőhöz veszem meg a lehető legpasszosabb (árérték/teljesítmény) alaplapot (szigorúan attól a gyártótól mint a VGA-t). Az alaplapnál figyelni kell még, hogy milyen memória típusok jók bele. Ha olyan procit választottunk ami támogatja a quad channelt, akkor mindenképpen azt, mert a quad brutális különbséget hoz a dual-hoz képest. Viszont ilyenkor oda kell figyelni a CPU frekvenciájára, mert mint előbb írtam, még mindig a legfontosabb tényező.

Jelenleg a CPU-GPU terhelésben nagyon sokat számít, hogy a felhőknél a high vagy az ultra van kiválasztva. A két beállítás között látványra nem igazán észleltem különbséget, de sebességben annál többet.
Köszi mindenkinek! Úgy néz ki, hogy még FHD-ra is 1080Ti, 2070, 2080 kell. Alul vannak a teszteredmények.
Na igen, tükrözi is a franciák munkavégzési minőségét.
Sajnos bugos a játék egyelőre. Több ponton is. Bár a tiedhez hasonlóval én pont nem találkoztam, de olvastam már mástól is. Reméljük javítják mielőbb ezeket, mert pl. IFR-re szintén teljesen használhatatlan most.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.04. 20:17:11
A frame rate tekintetében nem panaszkodom, tudom, hogy még ennél is jelentősen erősebb gép kellene, de vannak korlátok. 1982 óta használom a mindenkori FS-t, mindig is proci igényes volt. Ezzel együtt tudok élni. Amivel nem, hogy a program nem úgy működik, ahogy azt eladták, azaz csak állandóan egyetlen helyre visz vissza és egyetlen géppel. Ez nem lehet hardware probléma. Ha ebben előre tudnék jutni, az már nagy lépés lenne.
Ez egy szimulátor, sajnos mint ilyen, iszonyatos mennyiségű számítási teljesítményt igényel. Összevetve a korábbi részekkel, az Fs2020 még így is nagyon jónak mondható, a 15éves FSX pl. mai napig képtelen 30-40fps fölé menni egy részletesen kidolgozott scenery fölött és komolyabb AI forgalom mellett.

Szimulátornál örülhetünk, ha a folyamatos 30fps-t tartósan tudja. Ennek semmi köze a program árához. Jelenleg ennyit tudnak a hardverek, de az Fs2020 alatt dolgozó motor elég jó lett, szépen skálázódik, idővel, ahogy jönnek az erősebb hardverek, vélhetően egyre jobban fog futni. A Te géped egyáltalán nem rossz, de már nem HEDT platform, főleg a CPU a szűk keresztmetszet ahogy nézem.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.04. 19:45:11
Köszönöm. Sajnos, nem vagyok "guru", kb. annyit értek hozzá, mint a tv működéséhez. Tényleg nem vágom, hogy egy kb. 40 000 Ft-os programnál - a hardware-t meg sem említem, lásd a 498-asnál - miért kell még IT-s végzettséget is szerezni? Miért nem tud csak működni, mindenféle hókuszpókusz nélkül? Autót is vezetünk és az emberek nagy többsége azt sem tudja, miként működik egy csomó elektronika, csak használja...
Win10 Pro, i7-4770 3,40 GHz, 16 GB RAM, 480GB SSD, GeForce RTX2060, network optikai, max. kb. 700-800Mb/s. Azt mondták, hogy ez elég lesz. Pár nap múlva még jön +16 GB RAM. Grafika gyönyörű, még ultra módban sem rossz a sebesség, de visszavettem. Elvileg menni kellene, de ez a szívatás túlzás egy ennyire drága programnál. Már a telepítés is rémálom volt, majd a Saitek eszközök elfogadtatása sem volt fáklyásmenet.
Jövőre egy 3060 elég lesz hozzá, az hozza a 2080-at simán, a 3070 pedig jobb is lesz, hasonlóan az AMD új sorozatának alja, szóval egy kis idő, és lesz "elérhető" áron értelmes vas hozzá. Én igazából azt várom, hogy meglegyen a VR támogatás és lássuk mekkora atomerőművet igényel, mert igazából úgyis VR-ben fogom használni mint minden szimulátoromat. Én úgy számolom egy 3080 vagy megfelelő AMD és vagy egy 10gen I5 vagy Ryzen3 megfelelő elég kell, hogy legyen 32 giga ramcsival. Aztán legfeljebb koppanok 😊

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

akyyy
bőven elég egy 6070es gtx is hozzá, tudása ugyanaz mint az 5080ti, csak nagyon kevés helyen lehet kapni <#banplz>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Valóban, az nekem is üres.

Próbáld meg a C:\Users\YourUserName\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\ mappa tartalmát törölni.
De előtte csinálj róla biztonsági másolatot!
Vagy csak egyszerűen nevezd át a "Microsoft Flight Simulator" mappát 😊
Utoljára szerkesztette: RaKmaTakaTa, 2020.11.04. 15:11:05
https://gepigeny.hu/jatek/microsoft-flight-simulator
A megjegyzésben lévő ideál spec-et nézd.
De TokraFan már összefoglalta a lényeget...
Szintúgy.A megjelenéskor el sem tudtam indítani a gamét.A letöltés megállt.Az első patch után elindult de a szabad módban nem tudtam egyáltalán használni mert inaktív volt a fly gomb.Most el tudom indítani de a legelső reptér indul amit akkor megadtam.Ez Kecskemét és a gép is mindig ugyan az.Remélem jövő ilyenkorra már használhatom én is.
Üdv! Hasonló problémám van: csak a bpesti légteret adja ki, csak azonos géppel. A következő tippet láttam, de nekem nincs ott semmi, nincs mit törölni... Minden segítséget megköszönnék! "C: \ Users \ USERNAME \ AppData \ Local \ Packages \ Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe \ LocalState \ MISSIONS \ Custom \ CustomFlight tartalmát törölni kell, ha új repülést akarok kezdeni."
Clidey
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#idiota>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Asszem a 39700K proci, videónak a GTX5080ti512OC 32GB GDDR12-es vrammal valamennyire jó lesz. RAMnak talán a 640GB DDR9 12800MHz-es modulokból legalább 4db quad-ban. Így talán lesz időnként 60fps is.
Minél gyorsabb CPU és VGA, minél több RAM! <#nevetes1> Ezen belül pénztárca függő.
Sziasztok! Milyen CPU+VGA+RAM ajánlott ahhoz, hogy FHD-ban maximumon menjen?
A legutóbbi múlt heti frissítés óta emelkedés irányítására nem képes a Logitech Extreme 3D Pro joystickom, előtte kifogástalanul működött...Valakinek van hasonló tapasztalata, ötlete a megoldásra? Kalibrálás nem jelez hibát.
HungaryVFR FS2020 0.2 verzió elérhető!

https://flightsim.to/file/397/hungaryvfr-fs2020

Változások listája:
Látványosságok jelölve a térképen

Frissített csomagok:
Budapest scenery (továbbá Esztergom, Szentendre, Gödöllő egyes nevezetességeit is tartalmazza)
LHBS - Budaörs
LHFH - Farkashegy

Új csomagok:
LHHH - Hármashatárhegy
LHTL - Tököl
LHVE - Veresegyház
Balaton - Látványosságok a Balaton körül
Debrecen nevezetességek
Kecskemét nevezetességek
Szeged nevezetességek

Köszi!

Az alapjátékban az USA teljes nyugati oldala: Washington-Colorado-New Mexico-California-ával bezárólag. Így ~120GB. De vannak kiegészítők, amik azért nem annyira kidolgozottak, ha jól láttam.
Melyik terület? Én USA-ra tippelek, de igen ez is kérdés volt, milyen terület van lefedve.

Na, pont ezt nem tapasztaltam sosem. Nálam nagyon szépen fut. Még a legdurvább fordulók sem akasztják meg.
Az viszont már más kérdés, hogy felraknak egy olyan videót.😊))

Egyébként a játék érdekessége, hogy az alapot fényképekről csinálták meg, de sokkal jobb minőségű, mint ami most van az msfs-ben. Nincsenek felhőárnyékok, meg rajzolatok. Szép tiszta az egész, és még közelről sem olyan vészes. Itt csinálták meg először, hogy a fényképeket arányosan görbítették a topológiához. Úgy, hogy ne nyúljon meg a kép. Valószínű térképkészítéshez alkalmas képekkel dolgoztak. Alacsonyan és nagy magasságban is szép. Ahogyan feliratozták a terepet, nagyon kúl lett. Ha repülésre nem is, de madártávlatból VFR tanuláshoz nagyon jó. Pont az a terület van lefedve, ami számomra érdekes. Ezért vettem meg, és arra nagyon jó volt.
Na jó, akkor majd valami másra költöm azt a zsét 😄

Az is önmagában mennyire durva, hogy a hivatalos traileren úgy laggol az egész, hogy rossz nézni.
Ha van egy 5 évesed aki pilóta szeretne lenni, akkor pont a legjobb választás. De csak azután miután kijött a tűzoltó korszakból. Komolyan.
Szimulátornak hívni nagyon erős túlzás, inkább arcade. Semmi köze a repüléshez, mármint paraméterekben. Nem lehet indítani/leállítani a rendszereket (már ami van), egy idő után nem fogy az üzemanyag, nincs súly, sőt egyáltalán semmi. A busszal könnyebb leszállni mint bármi mással, igazából csak a meredek becsapódáskor van crash. Időjárás nuku, mármint statikus amit a repüléshez beállítasz. Az irányítás ék egyszerű: amerre húzod arra megy. Függetlenül mindentől. Viszont nem gond ha kint marad a futómű. .7mach-al is lehet repülni kieresztve. Majd behúzod és újra ki, gond nélkül. Fékszárny sem kell feltétlenül leszálláskor. Viszont tudomásom szerint ez az egyetlen "szimulátor" ahol a 747-est lehet műrepülni. Minden manővert meg lehet vele csinálni.
Nekem megvan, és tényleg csak akkor van elindítva amikor kisgyerekes család van nálam. Arra pont jó, hogy a gyerek ne körülöttünk rohangásszon.
Felejtős...
Clidey
Sokkal kisebb repülhető terület, no AI, no real weather, no ATC...asszem kb ennyi amit tudok róla.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Off, de valaki használja ezt?
Aerofly FS 2 Flight Simulator
Már egy ideje a listámon, most beolcsózták 50%. Videó alapján nem ronda, elég sok gép, VR támogatás, papíron nem lehet rossz de van esetleg tapasztalat?

Köszönöm a tippeket! Most nyüstölöm a repülést. Egyenlőre itt tartok: bármilyen beállítást használok ,az fps nagyon ritkán megy 30 alá.Ez igaz az ultra beállításokra is! Ha a high-módra állítom 40- 45 állandóan. A proci max 55%-on dolgozik. Amint írtam, a vga 98 -100 % között . Nem szoktam, de meghúzom a procit. Próbálom a net kapcsolatot minimalizálni. Tesztelem,hátha valami kijön.
Mindenképpen, köszönöm a segítségeteket!!!!!!!!
Igen, én is a procira tippelek. Z-s lapodban azért tudnál húzni rajta, valamennyit segíthet, de én is emiatt váltottam 1151- es platformra, ez van, kell neki az erő.
Használd a Feladatkezelőt, overlayer, a Teljesítmény fülön figyeld a tüskéket a processzornál, ha egybeesnek a dadogással, akkor megvan a tettes.

Utoljára szerkesztette: VDomino, 2020.10.23. 17:54:43
Persze, hogy departure, én is azt jelöltem be, itt írtam csak el. A probléma pedig valós, amelyre a flightsimulator. com fórumán kaptam választ: A C: \ Users \ USERNAME \ AppData \ Local \ Packages \ Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe \ LocalState \ MISSIONS \ Custom \ CustomFlight
tartalmát törölni kell, ha új repülést akarok kezdeni. Ez így megy is...
De mi van akkor, ha elmentem a repülést és folytatni szeretném? Nos, fagyás, a menüben.A fly ablak nem reagál, de más se, újra kell mindent indítani.Azért nem értem, mert maguk a repülések( mármint ha üres ez a mappa) tökéletesen futnak,semmi akadás, a grafika minőségi.(Spec. I7-6700, 32GB Ram, SSD, Geforce 1060 6 G😎. Azt sem értem, miért nem a dokumentum könyvtárba ment, mint a többi game?
Utoljára szerkesztette: Pelsodriver, 2020.10.23. 13:23:46
wollnerd
Nekem i7 4790K volt az előző procim és ez alat is voltak ilyen gyakori 3-5 mp-es megállások, erős laggok és a MSI Afterburner-rel jól láttam hogy a lag idejében az összes mag fogta magát és a 100%-os terheléssel ment, utána persze visszaállt és a program ment tovább normális fps-sel, de majd újra és újra előjött... Amióta váltottam az i7-1700K-ra (és a RAM-ot is bővítettem 16-ről 32 GB-ra) azóta nincs ilyen problémám, stabil fpssel fut végig.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Sziasztok!Köszönöm az eddigi ötleteket,javaslatokat!Elfelejtettem írni,hogy ssd-re van telepítve a program.Szerintem ez lényeges,de így is fennáll a dolog. A vga:8Gb -ram. Azt viszont még szeretném kérni: legyetek szívesek olyan programot ajánlani, ami biztosan a valós értékeket mutatja repülés közben. Cpu, vga, memória kihasználtság.Jelen pillanatban egy HVmonitor nevű programot használok.Lehet.hogy nem hiteles értékeket mutat? A gépemet jobb színben feltüntetni , szerintem teljesen értelmetlen lenne. Tényleg a programmal max 60% nálam a cpu kihasználtsága. Ha hiteles!!!! Az internet kábelen van az alaplapra kötve,nem wifi módon jön be.Köszönöm az eddigi ötleteket, továbbra is várom az esetleges javaslatokat.Köszönöm!!
1.ha nálad az xmp kikapcsolása oldotta meg a problémát, akkor valami nem stimmel a gépeddel. jó eséllyel alaplap-ram probléma. különböző okokból kifolyólag gyakran előforduló hiba (szinte már alap), hogy az xmp nem működik megfelelően.
2.ha igaz amit állít a cpu-gpu arányokról akkor biztos, hogy nem cpu.
Ilyenekkel vannak tele a fórumok, sokkal jobb gepuknál is. Én állandóan fájnelen fagytam ki, a ramot alapra állítva XMP off oldotta meg, lehet rajtad is segít.
Eég csumpri a procid is, az is okozhatja eme jelenséget.
Utoljára szerkesztette: VDomino, 2020.10.23. 00:13:42
ez inkább háttértár hiba, vagy a netről nem tudja időben lekapni a dolgokat. mindenkinél akadozik időnként csak nem ennyire. a vga nem lehet rossz, azért egy 1080 legyen már elég neki. gondolom legalább 8gb ram van rajta.
próbáld meg a nethasználatot minimalizálni a beállításoknál. ekkora alkalmazásnál az ssd mindenképpen elvárt (ebben a kategóriában meg pláne). tehát ha hdd-n van, ez konkrétan lehet gond főleg ha az automatikus leállítás is be van kapcsolva.
mondjuk a cpu-gpu arány kissé érdekes, mert igazából a procinak kellene tekernie. de ez nem lehet az akadozás oka.
Sziasztok! Segítséget,véleményeket szeretnék kérni.
FS 2020 -at dvd kiadásban vettem meg.Olyan probléma van , hogy többször kifagy repülés közben a program.A hang megy tovább a kép megáll.Utána 5-10 másodperc múlva ismét működik, mintha semmi nem történt volna. Teljesen mindegy , hogy milyen alapbeállításokat használok ezt csinálja. indulásnál kéri az első lemezt.Gondolom az eredetiséget nézi ilyenkor.Erről csináltam egy iso fájlt, hogy ne kérje.Így most nem kéri , azt hittem,hogy ez is lehet a baja.Semmi javulás! Menet közben nézem az fps-értéket. A legjobb beállítás alatt sem megy 30 alá sosem.Természetesen, ha alacsonyabb akkor 45 folyamatosan. Ezért sem értem mi lehet a probléma. A proci repülés közben max. 55-60 %-on megy. Viszont a vga 100% .on Lehet hogy vga-gond lenne?
Konfig: I7-4770k alapon állítva. 550w-Gigabyte táp.16 gb ddr 3 ram. Asus z87a alaplap. Gigabyte gtx 1080 vga.
Ha lennének ötletek, szívesen fogadnám!
Köszönöm szépen, előre is!!
Köszönöm az infókat mindenkinek!
Az Ortho4XP-re ránézek, végülis nem biztos, hogy elvetendő. Egy 8TB Hdd nem elérhetetlen már, a fontosabb desztinációk talán ráférnek. A kérdés csak az, hogy mekkora meló 1-1 scenery, illetve azt sem tudom, egyáltalán bírná-e a szimulátor kezelni? Nem tudom, hogyan működik, de feltételezem folyamatosan tölti a fotókat a HDD-ről, tehát elvileg lényegtelen, hogy 50GB-ot vagy 6TB-ot rak tele az ember.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.10.21. 23:16:42