Microsoft Flight Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: fdsag, 2020.11.09. 22:08:53
@Pelsodriver: Semmi ilyesmit nem vettem észre. Mondjuk én nem használom a HungaryVFR-t.
a helyedben megnézném a kalibrálóban, hogy mit mutat.
Utoljára szerkesztette: Pelsodriver, 2020.11.07. 19:02:13
VGA-nak szerintem elég a 1080ti. Itt a pénztárca dönti el, hogy melyik legyen (1070-*oség). Bár mostanában elég sokat gondolkodom, hogy 2db 2070-es SLI-ben tökéletes választás lenne. Viszont a GPU-t össze kell hangolni a CPU-al. Úgy ideális, hogy a GPU ne legyen 100%-on, amikor a CPU teljesen ki van terhelve (nem százalékosan, hanem a villamos teljesítményre értve (áramkorlát közelében legyen)). Természetesen olyan tesztfunkcióval ami a GPU és CPU számításokat teszteli. Választáskor oda kell figyelni arra, hogy lapkán belül is vannak elég nagy különbségek, mindenképpen valamelyik "prémium" gyártót kell választani, valamint meg kell nézni, hogy mennyire skálázható/turbózható a kártya.
Én mindig úgy választok, hogy először kiválasztom a VGA kártyát és CPU-t, majd ehhez a kettőhöz veszem meg a lehető legpasszosabb (árérték/teljesítmény) alaplapot (szigorúan attól a gyártótól mint a VGA-t). Az alaplapnál figyelni kell még, hogy milyen memória típusok jók bele. Ha olyan procit választottunk ami támogatja a quad channelt, akkor mindenképpen azt, mert a quad brutális különbséget hoz a dual-hoz képest. Viszont ilyenkor oda kell figyelni a CPU frekvenciájára, mert mint előbb írtam, még mindig a legfontosabb tényező.
Jelenleg a CPU-GPU terhelésben nagyon sokat számít, hogy a felhőknél a high vagy az ultra van kiválasztva. A két beállítás között látványra nem igazán észleltem különbséget, de sebességben annál többet.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.04. 20:17:11
Szimulátornál örülhetünk, ha a folyamatos 30fps-t tartósan tudja. Ennek semmi köze a program árához. Jelenleg ennyit tudnak a hardverek, de az Fs2020 alatt dolgozó motor elég jó lett, szépen skálázódik, idővel, ahogy jönnek az erősebb hardverek, vélhetően egyre jobban fog futni. A Te géped egyáltalán nem rossz, de már nem HEDT platform, főleg a CPU a szűk keresztmetszet ahogy nézem.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.11.04. 19:45:11
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Próbáld meg a C:\Users\YourUserName\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\ mappa tartalmát törölni.
De előtte csinálj róla biztonsági másolatot!
Vagy csak egyszerűen nevezd át a "Microsoft Flight Simulator" mappát 😊
Utoljára szerkesztette: RaKmaTakaTa, 2020.11.04. 15:11:05
A megjegyzésben lévő ideál spec-et nézd.
De TokraFan már összefoglalta a lényeget...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
https://flightsim.to/file/397/hungaryvfr-fs2020
Változások listája:
Látványosságok jelölve a térképen
Frissített csomagok:
Budapest scenery (továbbá Esztergom, Szentendre, Gödöllő egyes nevezetességeit is tartalmazza)
LHBS - Budaörs
LHFH - Farkashegy
Új csomagok:
LHHH - Hármashatárhegy
LHTL - Tököl
LHVE - Veresegyház
Balaton - Látványosságok a Balaton körül
Debrecen nevezetességek
Kecskemét nevezetességek
Szeged nevezetességek
Az viszont már más kérdés, hogy felraknak egy olyan videót.😊))
Egyébként a játék érdekessége, hogy az alapot fényképekről csinálták meg, de sokkal jobb minőségű, mint ami most van az msfs-ben. Nincsenek felhőárnyékok, meg rajzolatok. Szép tiszta az egész, és még közelről sem olyan vészes. Itt csinálták meg először, hogy a fényképeket arányosan görbítették a topológiához. Úgy, hogy ne nyúljon meg a kép. Valószínű térképkészítéshez alkalmas képekkel dolgoztak. Alacsonyan és nagy magasságban is szép. Ahogyan feliratozták a terepet, nagyon kúl lett. Ha repülésre nem is, de madártávlatból VFR tanuláshoz nagyon jó. Pont az a terület van lefedve, ami számomra érdekes. Ezért vettem meg, és arra nagyon jó volt.
Szimulátornak hívni nagyon erős túlzás, inkább arcade. Semmi köze a repüléshez, mármint paraméterekben. Nem lehet indítani/leállítani a rendszereket (már ami van), egy idő után nem fogy az üzemanyag, nincs súly, sőt egyáltalán semmi. A busszal könnyebb leszállni mint bármi mással, igazából csak a meredek becsapódáskor van crash. Időjárás nuku, mármint statikus amit a repüléshez beállítasz. Az irányítás ék egyszerű: amerre húzod arra megy. Függetlenül mindentől. Viszont nem gond ha kint marad a futómű. .7mach-al is lehet repülni kieresztve. Majd behúzod és újra ki, gond nélkül. Fékszárny sem kell feltétlenül leszálláskor. Viszont tudomásom szerint ez az egyetlen "szimulátor" ahol a 747-est lehet műrepülni. Minden manővert meg lehet vele csinálni.
Nekem megvan, és tényleg csak akkor van elindítva amikor kisgyerekes család van nálam. Arra pont jó, hogy a gyerek ne körülöttünk rohangásszon.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Aerofly FS 2 Flight Simulator
Már egy ideje a listámon, most beolcsózták 50%. Videó alapján nem ronda, elég sok gép, VR támogatás, papíron nem lehet rossz de van esetleg tapasztalat?
Mindenképpen, köszönöm a segítségeteket!!!!!!!!
Használd a Feladatkezelőt, overlayer, a Teljesítmény fülön figyeld a tüskéket a processzornál, ha egybeesnek a dadogással, akkor megvan a tettes.
Utoljára szerkesztette: VDomino, 2020.10.23. 17:54:43
tartalmát törölni kell, ha új repülést akarok kezdeni. Ez így megy is...
De mi van akkor, ha elmentem a repülést és folytatni szeretném? Nos, fagyás, a menüben.A fly ablak nem reagál, de más se, újra kell mindent indítani.Azért nem értem, mert maguk a repülések( mármint ha üres ez a mappa) tökéletesen futnak,semmi akadás, a grafika minőségi.(Spec. I7-6700, 32GB Ram, SSD, Geforce 1060 6 G😎. Azt sem értem, miért nem a dokumentum könyvtárba ment, mint a többi game?
Utoljára szerkesztette: Pelsodriver, 2020.10.23. 13:23:46
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
2.ha igaz amit állít a cpu-gpu arányokról akkor biztos, hogy nem cpu.
Eég csumpri a procid is, az is okozhatja eme jelenséget.
Utoljára szerkesztette: VDomino, 2020.10.23. 00:13:42
próbáld meg a nethasználatot minimalizálni a beállításoknál. ekkora alkalmazásnál az ssd mindenképpen elvárt (ebben a kategóriában meg pláne). tehát ha hdd-n van, ez konkrétan lehet gond főleg ha az automatikus leállítás is be van kapcsolva.
mondjuk a cpu-gpu arány kissé érdekes, mert igazából a procinak kellene tekernie. de ez nem lehet az akadozás oka.
FS 2020 -at dvd kiadásban vettem meg.Olyan probléma van , hogy többször kifagy repülés közben a program.A hang megy tovább a kép megáll.Utána 5-10 másodperc múlva ismét működik, mintha semmi nem történt volna. Teljesen mindegy , hogy milyen alapbeállításokat használok ezt csinálja. indulásnál kéri az első lemezt.Gondolom az eredetiséget nézi ilyenkor.Erről csináltam egy iso fájlt, hogy ne kérje.Így most nem kéri , azt hittem,hogy ez is lehet a baja.Semmi javulás! Menet közben nézem az fps-értéket. A legjobb beállítás alatt sem megy 30 alá sosem.Természetesen, ha alacsonyabb akkor 45 folyamatosan. Ezért sem értem mi lehet a probléma. A proci repülés közben max. 55-60 %-on megy. Viszont a vga 100% .on Lehet hogy vga-gond lenne?
Konfig: I7-4770k alapon állítva. 550w-Gigabyte táp.16 gb ddr 3 ram. Asus z87a alaplap. Gigabyte gtx 1080 vga.
Ha lennének ötletek, szívesen fogadnám!
Köszönöm szépen, előre is!!
Az Ortho4XP-re ránézek, végülis nem biztos, hogy elvetendő. Egy 8TB Hdd nem elérhetetlen már, a fontosabb desztinációk talán ráférnek. A kérdés csak az, hogy mekkora meló 1-1 scenery, illetve azt sem tudom, egyáltalán bírná-e a szimulátor kezelni? Nem tudom, hogyan működik, de feltételezem folyamatosan tölti a fotókat a HDD-ről, tehát elvileg lényegtelen, hogy 50GB-ot vagy 6TB-ot rak tele az ember.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.10.21. 23:16:42