2470
Microsoft Flight Simulator 2020
  • perko
    thx
  • ekre
    külön csomag, amint az LHSim LHBP megjelenik, a HVFR LHBP-t törlöd és kész, attól a többi HVFR scenery maradhat.
  • perko
    Nagyon szépek, gyönyörű munka. Hogyan fog ez együttműködni az LHSIM Ferihegyével amit most készít?
  • exTrem
    Gyors kérdés: Valahol olvastam, hogy a beállítások cloudba mennek fel automatikusan, így újratelepítésnél nem kell bajlódni megint. Ez tényleg így van? Vagy esetleg van valahol egy config file, amit vissza tudok másolni újtatelepítés után?
  • bunny
    Na lehet kipróbálom, a DCS-nek kb mindegy, olyan régi a motorja, mással meg nem igen játszom :D
    Tegnap megnéztem Manhattan-t felhőkarcoló magasságon, hát ott azért már nem bírta tartani a 30fps-t ... Persze ez elég extrém próba, csak kíváncsi voltam. Proci vérzik el, úgyhogy ha lesznek raktárkészletek, meglépem a váltást.
    Aztán meg átugrottam a piramisokhoz, ott már nem volt gond.
    Azért nem hittem volna még ősszel, hogy az lesz a kérdés, hogy a közel folyamatos képet Manhattan alatt tudja-e tartani, sokkal inkább arra számoltam, hogy játszhatatlanul sz*r let vagy csak borzasztóan darabos. Ehez képest meg épp az Xplane uninstall a mai terv, orthophoto-s környvtárastól hogy felszabaduljon az a kb. 100 giga.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.14. 08:07:33
  • PhantomAss
    446.14
    lehet hogy placebó egyébként, nem mondom hogy nem, de gondoltam egy próbát megér és rosszabb nem lett tőle :D
  • ekre
    brutál jól optimalizált az fs :)
  • bunny
    Nekem mindig a legújabb nvidia van fent, én nem bonyolítom. Mit raktál vissza és mennyit vagy egyáltalán mit javított?
  • bunny
    Szép, nekem ezekkel az a bajom, hogy nem tudom mennyire figyelnek oda az optimalizálásra. Szóval lehet telepakolni 3D modellekkel hogy atomszép meg élethű legyen, de ha emiatt bemegy az FPS a béka segge alá, akkor részemről inkább offolom a mostani gépen.
  • ekre
    HungafyVFR FS2020 v0.5 verzió előzetes

• PhantomAss
    Nálam is szépen fut amúgy, én is meg vagyok elégedve. Visszaraktam egy régebbi drivert amit a fb csoportban ajánlottak, openxr-ben 100%, játékban 70%, no reprojection, igaz hogy low-med kb minden, de az előbb körberepültem az összes felhőkarcolót Manhattan-ben és még csak meg se röccent. Azt nem mondom hogy közelről szép volt de úgysem repülök sosem a fű alatt, csak teszteltem hogy mit bír. Magasabbról meg jól néz ki így is.
    Mondjuk a játék jelzett hogy a sávszélességem kevés a megfelelő grafikához ( 100/100 digi)
  • bunny
    Van egyébként valami furaság a VR-ben, de nem tudom emiatt-e. Viszont én most kicsit ráfeküdtem, hogy a 45 helyett csak 30FPS a cél, és meg kell mondjam roppant elégedett vagyok. Elég sól sikerült belőni és jócskán feljebb tornásztam a minőséget anélkül, hogy átmenne képregénybe. Részemről öröm és bódottá' :D
  • PhantomAss
    Nem, azt sosem birizgálom. A kép éles volt, minden olvasható, de olyan mint amikor a hőségben vibrál a levegő.
  • bunny
    Nem vetted le a render felbontást véletlen? :D
  • PhantomAss
    Működik, de nálam az egész kép blurry volt 30-nál, inkább kikapcsoltam (Reverb)
  • bunny
    Mondjuk netes fórumokban ezt írják:

"OpenXR has added an additional reprojection mode for sit-down sims, in that you only need to get to 30 fps for it to reproject up to 90 Hz native. So it sort of goes 30 / 45 / 90 as the ratios of what algorithm to use, if any. It’s not perfect but it really helps slow frame games, so hopefully DCS, XP and IL-2 will make that API switch as other new titles come online and use it."
    link

Elvileg 30fps-t is tudja, a beállításokban ugye csak azt lehet kapcsolni, legyen, auto vagy ne legyen. Viszont ha ez igaz, lehet elég lenne csak a 30fps-t megcéloznom a 45 helyett, feljebb húzhatnék néhány beállítást. Jó lenne, mert most van 40+ fps csak hát épp a szépség veszett el a játékból.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.12. 16:39:25
  • bunny
    Oculus tulajoknak egy kis jóság, az új tray lehetőséget ad már a feles AWS-nél is kisebbre, ami elég jópofa. Remélem jön OpenXR-re is, mert nekem egy 1/2 vagy 1/4 sokat segítene és az még mindig elég jó lenne szerintem civil repülésben.

• exTrem
    Autogen meg nagyobb terület pl. Los Angeles Downtown volt a ludas. Ahogy azt kiszedtem, azonnal ment minden. Aztán szépen crash to desktop
    Utoljára szerkesztette: exTrem, 2021.01.11. 23:40:47
  • bunny
    Semmit?? Hát reptéren meg repülőn kívül mit lehetne még oda tenni? :D

Más. Ma csavartam egyet Új-Zéland felett, hát vannak gondok a hegyekkel. Meg a textúrákkal. Ilyen fura fényes sávok vannak és csak egész közelről tűnnek el. Azért jó volt 20 év után újra elmenni a Milford Sound-hoz!
  • exTrem
    Köszi a tippet, ez segített! :)
  • macleody
    Vedd ki és próbáld meg úgy, nekem se indult tegnap.
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2021.01.11. 17:15:10
  • exTrem
    Semmit a reptereken meg 1-2 gépen kívül.
  • macleody
    Tettél valami modot a community mappába?
  • exTrem
    Sajnos nem volt időm elővenni 1-2 hónapja a szimet, most lejött rá egy 13 gigás update (USA, meg ami utána még jött). De a szim nem indul. Végigmegy a csúszka lent és itt megáll a történet. nem volt eddig semmi probléma az indulás óta.. Javaslatok az újratelepítés nélkül?

kép
    Utoljára szerkesztette: exTrem, 2021.01.11. 12:22:06
  • Papirzacsi
    Ebben az esetben jelezd a bugot feléjük és remélhetőleg javítják! Nem fog összedőlni a világ ha most nem lesz ott minden centi hó.
  • bunny
    Ja, én is néztem csak, hogy a 1080TI-t 170+ -ért viszik, én 150-ért vettem 1 éve :D De mondjuk még nem tervezem a cserét, először megnézem mit hoz a proci és környéke cseréje, aztán ha hirtelen a GPU lesz a durva bottleneck majd megálmodom, mennyi ért nekem a hány fps. Azért ez az asus rog strix OC-s 1080TI még mindig elég jól karcolgat.
  • Clidey
    Annál is inkább, mivel Asobo kijelentette, hogy nem is tervezik nyílttá tenni a weather engine-t. Ennek fényében különösen felesleges pénzkidobás REX-re költeni és/vagy varezba használni...
  • nibron
    A REX mindig is használhatatlan weather engine-ket gyártott, de az MSFS-hez kiadott talán a leggyengébb. Én is használtam egy darabig, de inkább úgy döntöttem, hogy ha mind2 szar, akkor legyen inkább a beépített.
    Másrészt az MSFS tudja a telet, amikor Szibériában repkedtem elég rendesen megtapasztaltam.
  • wollnerd #718
    Én a REX Weather Force-ot használtam. És így sem jelent meg a hó Madridban... Barcelonából indultam.
    A vicces az hogy pár hete is használtam a REX-et és valahol észak oroszországban repültem az induló repteren nem volt hó, de az érkezésnél az ereszkedés közben vettem észre hogy befehéredett a táj, köd kisérletében.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2021.01.10. 20:20:00
  • BlueMaster
    A Meteo blue mutat Madridra 10 - 30 cm havat... Meg kéne jelennie a játékban, nem az adatbázis a rossz!
  • Papirzacsi
    Nem gondolnám, hogy az MSFS2020 hibája ha rossz az adatbázis amit a netről szed, főleg ha összehasonlítom a korábbi FS-ek statikus telével, vagy az 1 évszakos xplanenel.
  • Clidey
    Szerintem használj FSX-et, vagy P3D-t. Ott nincs ilyen gondod!
  • eta32 #714
    "Live Weather is enhanced with Meteo blue data to include snow and ice coverage."
    De jó is lenne ha igaz volna...
    Köze nincs a valósághoz már mint a játékban .
    Ott persze igen ahol amúgy is hó van ,de ahol már több mint 1 napja beborít a hó mindent ,na ahhoz aztán semmi ,ennyit erről a funkcióról...
    Madrid időjárás ,ha valaki nem tudná a repteret is lezárták egy időre ,egész Madridot hó borítja.
    Ehhez képest most a játék ezt tudja.
    Hol van a hó????
  • PhantomAss
    Vannak hozzá ingyenes és fizetős gépek, megnézheted a játékon belül a Marketplace-n, vagy a fórumon az /airplanes részt ha átnyálazod ott is van infó a készülő gépekről. Az install egyszerű, berakod a mappát a community folderbe.
    Alapvetően az ingyenes gépek minősége elmarad a fizetősöktől, szóval sokat ne várj tőlük, a fizetősök pedig elég drágák. Gondolom a Mirage is fizetős lesz.
    Itt van pár ingyenes:
    flightsim

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.01.10. 10:17:12
  • repvez

Van már kiadva hozzá SDK és tutorial, hogy hogyan lehet betenni gépeket? vagy milyen nem gyári gépek vannak már hozzá?
  • [HUN]FaTaL
    Gondolom 4k-ban, 200-as scalet használ (ami ilyenkor 8k-ban renderel) :D

De teljesen mindegy, perpillanat többért tudnám eladni az 5700XT-met, mint amennyiért vettem. Semmit nem lehet kapni (a régieket már nem, az újakat még nem), ha véletlenül bármiből van 1-2 darab, akkor horribilis áron. 5600XT 250 ezer és társai.
  • Clidey
    Hát az egy vicc, ami most a videokártyák piacán zajlik...
  • bunny
    Úgy látom nem kell kapkodni az új GPU vásárlással, mondjuk amúgy se nagyon lehet kapni.

"How much better performence can we hope to get when it comes to vr? I use rtx 3090 and ryzen9 5959x and still the im struggeling to get a solid 60 fps even with render scale to 70 % in open xr and 80 render scale in game."
  • bunny
    Kipróbáltam új patch-el, szerintem gyorsult a játék de még nézegetem a limiteket. Egyébként van ötlet, mitől van az, hogy az árnyékok szitaszerűen jelennek meg a fülkén belül? Melyik beállítás csinálja azt? Raknék be képet, csak ugy az SG-ben erősen limitált a fájlméret ...
    Esetleg így: https://imageupload.io/ydIGCNej5b.i
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.09. 15:27:01
  • [HUN]FaTaL
    Nem vagyunk egyformák :) Mondjuk a biztosan konzolt vennék lehet erős kifejezés volt, mert nem tudom. :D Mindenesetre a többség valószínűleg így van vele (ezért is drágul a PC sajnos).

Nem akarok tovább offolni én sem, úgysem fogunk egyetérteni mindenben és nem is kell :)