Microsoft Flight Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#wilting>#wilting><#wow2>#wow2><#conf>#conf>
Nem optimalizált?! Használtál te valaha is FSX-et, X-Plane-t vagy P3D-t??
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Próbáltam a VR ,de engem annyira nem hatot meg,tudom hogy teljesen más,de nem hoz lázba több oknál fogva is.
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.22. 09:35:37
Forever>***eta32***
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Majd idővel fejlesztek gépet is ,de ehhez most külön nem ,mert azért messze nem optimalizált a játék sem....addigra (kb 1 év) mire optimalizáltabb lesz a játék(remélem) a gép fejlesztés is megvalósul ,ha a fentiek is úgy akarják.
Sajna a nettel nem tudok mit kezdeni itt ilyen talán soha nem is lesz gyorsabb,de együtt tudok vele élni.
Ennek a VR megoldásnak is át kell esnie még sok optimalizáción ,mire nem diavetítés lesz.
Igaz ezen része nem érint mert nem érdekel a VR,el vagyok a 3 moncsival is jól....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.22. 08:33:23
Forever>***eta32***
Utoljára szerkesztette: Pelsodriver, 2020.12.13. 20:53:14
Közben pedig további képek és infók kerültek ki a már nagyon release közeli CRJ-ről is.
https://fselite.net/previews/even-more-previews-of-aerosoft-crj-for-msfs/
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.10. 08:43:30
Amúgy készséggel revidiálom álláspontom, de a lényegen nem változtat; akárhogyan is képzi az XPL az FD-t, számomra még mindig fényévekkel az FS előtt jár. Én legalábbis nem látok semmit, amiben egy kicsivel is jobb volna az FS FD-je mint az XPL-é. Sőt.
Tény az is, hogy én ezeket a való életben szerzett tapasztalataimra és érzéseimre alapozom, és ha tudományos oldalról bebizonyítod hgy nem jól gondolom, akkor se fogok másképp vélekedni. Nekem az FS-ben az összes gépek mozgása mesterkéltnek tűnik, a turbulenciákra-szélre való reagálásuk nemkülönben - semmivel sem jobbak-másabbak mint az FSX-ben volt, ami ugye 2006-ban debütált. Lehet másféle és több számitás áll mögötte, de az eredmény ugyan az a szar.
Egyedül azt látom a fejlődés halovány szikrájának - és ez amúgy igaz a P3D újabb verzióira is -, hogy már felszálláskor gyorsításkor el lehet venni az orrfutót a földről. Úgymond már "képes rá" az FD az ehhez szükséges erő- nyomaték- és egyéb hatások kezelésére/számitására. Ez a korábbi verziókban nem igazán volt jellemző. 😊 Tehát ott valami történt FD fejlesztés terén az biztos. De más látványos érezhető javulás tapasztalatom szerint nem történt.
FS2020-ról talán még egy kicsit korai végleges verdiktet mondani, hisz tudjuk a default gépek mennyire szoktak jól, vagy élethűen repülni. Majd ha pár neves dev kiad pár hosszú hónap-év fejlesztés után gépeket, akkor majd vissza térünk rá.
Végezetül:
"Olyan áramlást még nem láttam, ami átmegy a felületen"
Na és? Átlátszó fémre is azt mondanád hogy nincs, pedig mégis drótkerités bazzeg! <#idiota>#idiota><#nyes>#nyes>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Sajnos lehet hogy titkot árulok el, de az X-plane is táblázatból veszi az adatokat, aminek egy jelentős részébe bele se tudsz szólni. Bár van egy nem túl szép de használható airplane maker, ami bizonyos beállításokhoz ajánl neked értékeket, amit felül tudsz írni ha úgy tetszik, bizonyos beállításokhoz meg nem is ajánl hanem megcsinálja a háttérben, de ezeket is táblázatból veszi akármilyen meglepő is. Ami óriási előny a konkurenciához képest, hogy ezeket kézhez kapod és nem neked kell 0-ról kitalálni az egyes tényezők és derivatívok értékeit. Az fshez sose volt még csak hasonlóan jól használható sem, főleg nem official és főleg nem olyan, ami ajánl is értéket. Azt neked kellett kikukázni szakirodalmakból, ha volt kéznél, ha nem volt, akkor hasra ütés.
Nem akarom lerombolni az xplane-be vetett hitet, de abban sincs szárnyprofil, főleg nem nagybetűvel írott minőségben úgy ahogy elképzeled. Az egyetlen amit csinálsz az az, hogy az airfoil makerben szemed elé kirajzolt felhajtóerő, ellenállás és nyomatéki tényező görbéket baszogatsz különböző paraméterek állításával hasra ütés szerűen, vagy rendelkezésedre álló profil karakterisztikákat szemmel másolva, aztán ha végeztél elmented az AFL fájlba. Belenéztél már mit tartalmaz? A fent említett 3 paramétert az állásszög függvényében táblázatban, 1 fokos állásszög lépésekben. Mit csinált a régi FS? Ugyan ezeket az értékeket használta az állásszög függvényében, csak az AIR fájlban tárolva, amihez igazából sose volt jó szerkesztő program, így meg voltál lőve rendesen ha bele akartál nyúlni. Egyik program se számol klasszikus értelmben vett szárnyprofillal.
Virtuális áramlásba helyezi? A virtuális áramlás itt egy x * y * z méretű diszkrét elemekre felosztott téglalap, aminek egyes pontjain meghatározza a különböző hatásokból (szél, gép forgásából adódó relatív sebesség, légcsavar indukált sebesség, szárny indukált sebesség, stb.) eredő áramlási sebességet és ha kéred összeköti egy áramvonallal. Olyan áramlást még nem láttam, ami átmegy a felületen (lásd a lenti képet). Mire jó mégis? Pl. többek között leírható vele az aerodinamikai késés jelensége, ami furcsa, mert kis túlzással Austin 1 éve jött rá, hogy létezik és hatása van a stabilitásra.
A tényezőkkel, derivatívokkal való leíráshoz, amit régen és nem titok most is használnak mindenhol (x-plane-ben is például:-), tudományos igényességű szimulációkban, pilótaképzésben használt repülés szimulátorokban, stb.), nem kellenek fals adatok. Jó adatok kellenek és akkor nem kell 5-ször nagyobb teljesítményt beállítani. Nehéz? Igen, mert kellenek hozzá jó adatok!
Hogy működik az új FS új flightmodelje? Hasonlóan mint az x-plane, nem 100%-ban ugyan úgy, de hasonlóan. Az MSFS2020 erővektorait dev módban bárki megjelenítheti magának és gyönyörködhet az aerodinamikai görbék torzulásában. A látott hatás nagyon hasonlít az x-plane-hez, és a számítás módja is nagyon hasonló. Hiába mondod, hogy szar, mert táblázatból számol, ilyen értelemben az xplane is abból számol, tehát az is szar. Az FS2020 flightmodelje ha nem is a legrészletesebben, de le van írva az SDK-ban egész jól. ÉS emlékeim szerint pont te vagy aki nagyon megtanulta/megtapasztalta a különbséget az új és a régi flightmodel között.
De nem akarom sokáig nyújtani a dolgot, azt látom hogy sokan többet látnak az x-planben mint ami valójában és hiányos ismereteik miatt nem a tények alapján mondanak véleményt.
Bár a véleményem nem kérdezte senki, de a régi modell felett eljárt az idő már nagyon régen, az "újak" közül meg mindkettő nagyon tetszik, bizonyos szempontból az xplane, bizonyos szempontból meg az FS modellje tetszik jobban.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A virtuális áramlásáról most nem találtam videot, de szerintem ez amúgyis egy régóta tudott dolog, ami nem szorul bizonyításra, hisz az XPL mindigis igy működött. Amúgymeg XPL-en belül menüből bekapcsolható hogy lásd. <#ravasz1>#ravasz1>
Nálam az FD tesztelése roppant egyszerű. Ha azt megugorja, lehet mélyebben is tesztelni, illetve foglalkozni vele. Nevezetesen előveszek egy motoros (lehetőleg műrepülő) gépet az adott szimulátorban, majd kipróbálom a csűrő érzékenységet, hatékonyságot. Ha ez elfogadható, akkor csinálok vele egy Besenyei Petis flikk-flakkot. Ha abba se őrül bele a szim, akkor nagy valószinűséggel az FD számolásának metódusa jó (NEM maga a konkrét FD, hanem annak "előállitása"😉.
A fenti tesztben az FS5-től kezdődően a P3D v1547-en keresztül az FS2020-ig mindegyik szim elvérzett. A szél fújta felevél effekten illetőleg a 485 km/h-val való tolatáson kívül mást nem tudott kicsikarni magából egyik sem. Egyszerűen begajdult a FD és "pöppet" elrugaszkodott a valóságtól, amiből aztán nem is tud visszaevickélni és kress a vége.
Ezzel szemben az XPL viszonylag szépen (add-onja válogatja persze de tulképp mindegyik elfogadható) végrehajtja a figurát, és a csűrő is úgy fog ahogy annak kell. SZóval számomra itt dőlt el, melyik FD-előállitás nyugszik reálisabb alapokon.
Tapasztalatom szerint érdekes módon a legjobb FD-vel a modellrepülő-szimulátorok, azon belül is az AeroFly RC7 rendelkezik. Annak nemcsak hogy nem lehet megbolondítani az FD számolását a komplex kormánymozdulatokkal, de szinte 1-az-1ben úgy repüli le a figurát ahogy kell (nem, nem szkriptelt...), szinte érzed a modell súlyát, tehetetlenségét, nyomatékait. Bár ez utóbbiakat csak az képes "meglátni", aki sok éves modellezési tapasztalattal rendelkezik - szerintem.
Jó szórakozást! <#idiota>#idiota>
A vállalatirányítási szoftver csak egyszerű példa volt. Programozás szempontjából nincs különbség, hogy milyen típusú az adott alkalmazás, mindegyiket ugyanúgy kell felépíteni. Mindegyikben ugyanaz a "pókháló" található meg. Az említett adatkezelő réteget is simán lehet cserélni, ha van hozzá megfelelő interface, és nem változtatunk rajta. De ugye pont az a baj, hogy változtatnunk kell és nem lesz kompatibilis. Azon szerintem nem érdemes vitatkoznunk, hogy az FD mennyire érinti az MSFS többi részét. Azért az FD lazán a core-ba tartozik (ugyanúgy mint a példában az adatkezelő), míg mondjuk az UI inkább a felhasználói rétegbe. Ezért az FD cseréje során kicsit többen őszülnek meg, mintha az UI-t kellene újra írni (utóbbi tipikus junior feladat). Ha már az FD-t hasonlítjuk össze a graf.motorral, akkor azt könnyen beláthatjuk, hogy a graf.motornak függenie kell az FD-től, míg fordítva nem feltétlenül. Ha így nézzük, akkor a graf.motort könnyebb kicserélni az FD-nél. De mindez csak nagyon egyszerűen levezetve, ha gyakorlatban kell megvalósítani, akkor pl. egy egyszerű unity engine csere is hetekbe kerül úgy, hogy amúgy semmi sem változott, csak kiadtak egy új verziót a motorból. És miután publikáltuk, jó eséllyel lóg a levegőben egy rollback is, ha nem tudjuk gyorsan megoldani. De ha a unityt kell lecserélni bármelyikre, ott már esélyes az újraírás.
Nibron, az mit jelent, hogy valamivel el fog szállni? Ennyire instabil a játék?
Jó, persze, belelóg a kezem... <#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.07. 15:14:02
Nem tudom (még nem néztem utána) milyen fordítóval csinálták az msfs-t, de vagy C# vagy C++ Visual Studio-al. Ha C# akkor elkerülhetetlen az objektumorientáltság, de a "pókháló" akkor is megmarad. Tökmindegy, hogy property-n keresztül vagy fizikai változón keresztül fűzünk össze. Csak tervezés szempontjából jobb zárt objektumokat használni, a programozók majd úgyis megsértik és írnak hozzájuk access és wrapper osztályokat. Amikkel még jobban megnehezítik az utólagos átírást.
Amivel eddig találkoztam ilyen szintű átírás, az mind veszteséges volt. A kedvencem talán, Németországban egy cég teljesen elkefélte az alapokat a fejlesztésükben. Amikor odamentünk segíteni felmértük, hogy hogyan tudjuk kijavítani azt a "pici bibit". Megbeszélésen kb. 1,5 óra alatt felvázoltuk a megoldást. Mire az ügyvezető (aki amúgy értelmes szakember volt, tehát értette) közölte, hogy akkor hétvégére berendelik az összes programozót és átírják a rendszert. Hétfőre már kész is a javított termék, mehet tesztelésre. Kollégámnak mondtam, hogy "na innen szép nyerni". Azután kb. olyan 2 év múlva amikor már majdnem készen voltunk, közölte a fickó, hogy mégegyszer nem fognának bele. De heppi lett a vége, mert megoldottuk, jól működik azóta is. Ők is megtanulták hogyan működik a programtervezés, és most már nem kerülik ki a problémát tervezés/fejlesztés közben azzal, hogy "majd később megoldjuk".
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.07. 13:49:43
Nem vagyok programozó, de józan paraszti ésszel gondolva szerintem egy FD-t - ami az egész szimuláció szíve-lelke, a többi csak csicsamicsa - újrairni az alapoktól irdatlan nagy feladat. Sokkal egyszerűbb csak tákolni jajj bocs...peccselgetni - lásd FSX-P3D.
Márpedig amig egy szimulátor egy "táblázat" adataiból hozza létre a FD-t - ráadásul ebben a táblázatban olyan adatokkal számol amit legfeljebbis csak az adott repülőgép gyártója ismer, avagy hosszas mérések eredménye lehet - addig élethű vagy ahhoz közelítő FD-ről nem beszélhetünk. És sajnos még az FS2020 is igy hozza létre az FD-t.
Az is beszédes számomra, hogy ebben a táblázatban szó sem volt soha például szárnyprofilról..........
Ezzel szemben az XPL egy virtuális áramlásba helyezi a repülőgép 3D modelljét, és abból következik a végeredmény. Ezért is van az, hogy ha a Plane Makerben valós adatokat adok meg (hajtóműteljesítmény, SZÁRNYPROFIL, súly, kormánykitérések, stb stb), akkor azért a valósághoz egy egészen közel álló FD-t fogok kapni eredményül. Persze trükközni néha itt is kell, hisz ez a módszer sem 100%-os, de még mindig fényévekkel jobb, mint a táblázatos módszer.
Az FSX/P3D és mostmár a FS2020-nál is sokszor totál fals adatokat kell használni, hogy a kívánt FD-t elérjük...jobban mondva csak hasonlítson arra. Anno találkoztam nem 1x nem 2x olyan FD-vel FSX/P3D-nél hogy pl. motorteljesítménynél ötször-tizszer nagyobb érték volt beírva mint ami a valóságos gépnél volt..és ez csak egy sor a táblázatban...képzelheted, mennyire volt valós a többi adat akkor.
Szóval szerintem e tekintetben lehet hogy ez az FS2020 is egy zsákutca lesz - lévén nem feltétlen jó irányba indultak el e téren Asoboék.
Persze én is láttam azt a csicsamicsa videót ahol mindenféle vonalakkal ábrázolták a gép körüli áramlást...de egyre inkább arra hajlok így a pár hónapos FS2020 teszt után, hogy az csak egy szimpla eyecandy volt. Mert én a jelenlegi gépek FD-jén nem érzem ezt a fajta magas fokú precizitást. hamarosan jön egy újabb developer video az FD-ről, kiváncsi leszek abban mit mesélnek majd még. 😊)))
Az idő majd megmondja.

Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.07. 13:00:40
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.07. 12:38:41
Azt azért nem tartom annyira életszerűnek, hogy egyébként van SDK, de egy komponensre(időjárás) nincs. Üzletpolitikai oka sem lehet. Inkább olyasféle oka lehet amit írtam, hogy egyelőre nem lehet kiadni mert tulajdonképpen nincs készen, vagy pedig mivel külső modul felhasználásával készült, a külső fejlesztő nem adott hozzá SDK-t vagy a publicitást letiltotta. Ilyenek a cégemnél is előfordulnak, mi is használunk elég sok 3rdparty modult/komponenst/forrást/akármit. Van amikor fel kell tüntetni a külső fejlesztőt, olyan is van amikor viszont nem szabad. Van olyan, hogy nem terjeszthetjük tovább a külső modul funkcióit, ilyenkor ha lenne SDK, abba sem tehetnénk be. Bár van kiskapu, mert ha én írok egy interface-t és ott átkódolok, akkor az már a sajátom, attól függetlenül, hogy 3rdparty-t használok. Nem olyan egyszerű, ezért is gondolom, hogy itt inkább csak ez a kétféle eset lehetséges. Majd meglátjuk mi lesz: ha később lesz weather SDK, akkor most még nincs kész, ha pedig nem, akkor valszeg jogi kérdés. Illetve ha a jogi zárlatot sikerül feloldani, akkor is lehet később SDK.
A REX-et speciel tudom, hogyan oldotta meg: a SimConnect-et használja. Ez egy funkciókönyvtár (dll), amiben van egy rakás függvény amivel a szimmel lehet kommunikálni. Horogfüggvényekkel eseményeket elkapni, triggereket tenni változókra, vagy akár egy komplett repülést levezérelni. Az MSFS SimConnect alapja az FSX változatból készült (ami egyébként kísértetiesen hasonlít a P3D-éhez). Az MSFS-ben elég sok függvényt kivettek, de maradt még benne bőven. Az időjárást is lehet így vezérelni. Megmaradtak vagy adaptálták azokat a függvényeket amelyekkel a lokális időjárás paramétereit be lehet állítani. Így ha van egy külső engine ami letölti, dekódolja az időjárást, akkor a simconnect-en keresztül át is adhatja (injektálásnak hívjuk). Azért van vele egy nagyon nagy bibi. Mivel csak a lokális környzetet befolyásolhatjuk, ezért az eredmény rögtön látszódik. "Rángatni" fog az időjárásmotor. Lehet smootolni, de csak a külső alkalmazásban folyamatos injektálással. Minden injektálás után a szimulátornak be kell állítania azt a környezetet amit kapott. Ez elég időigényes feladat tudjuk miért. Ezért nem jó ez a megoldás. A REX a SimConnect oldaláról közelítette meg a problémát, egyáltalán nem kellett neki a weather SDK. Viszont így csak egy elég rosszul működő motort lehet előállítani (mondjuk a REX ebben profi😄). Vizuális kinézethez hozzá sem nyúlnak. Kaptam a REX-től kipróbálásra egy példányt, az eredmény az volt számomra, hogy tök mindegy melyik motort használom. Egyik sem jó, de az MSFS belső motorja talán jobb. Egyáltalán nem reális de együtt lehet vele élni, szerintem a REX csak ront rajta.
Meglátásom szerint jelenleg repüléshez az XPL a legjobb az FD miatt. A táj is olyan, hogy lehet VFR-t csinálni. Megvannak a városok erdők, tavak, folyók, utak, vasútvonalak, ami kell. A templomtornyok nincsenek, de eddig még nem okozott gondot. Stabilitásban az XPL (nálam a P3Dv4 is) össze sem hasonlítható az MSFS-el. Az MSFS bárhol, bármikor elszáll, egyelőre teljesen instabil. Jó, lehet mondani, hogy ezt most adták ki, de mivel nekem megvolt a P3D és az XPL11 is kiadás óta, tudom, hogy egyik sem volt ennyire instabil. Az XPL11 RTM verziójánál is pont a stabilitásnak és a majdnem lagmentességnek örültünk. A P3D 64 bites verziójánál még meg is lepődtünk, hogy mennyire jól sikerült, mi speciel sokkal rosszabbra számítottunk.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.07. 12:15:56
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.12.07. 12:18:03
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.07. 11:02:33
Érdekes, nekem a kezdetektől fogva jól látszódott a PAPI, sosem volt vele problémám.
"Valszeg ezért van még az SDK-ban az weather szekció letiltva."
Nem ezért. Hanem mert nem is tervezi az időjárás-szekciót nyílttá tenni az Asobo, magyarán nem lehet majd alá külső időjárás addont fejleszteni. Ennek fényében elég érdekes a REX ilyen irányú fejlesztése...amit már ugye ki is adtak...mondjuk megy is a sírás-rívás hogy felezi az fps-t...
"A lassú net azért probléma lehet, mert a "látványt" online a netről tölti több lépésben. Ha kikapcsolod, akkor nagyon gagyi látványban lesz részed."
Én inkább úgy fogalmaznék, akkor kapsz egy FSX/P3D szintnél pár fokkal mégiscsak jobb ground alapot, megspékelve ugye a többi maradék grafikai csicsamicsával (felhők, fények, stb), szóval összességében még akkor is sokkal szebben néz ki mint egy alap FSX/P3D.
Gyakorlatilag ez az offline módja az FS2020-nak, amivel mostanság szívnak a warezosok merthogy a nemtudommelyik ápdét után már nem tölti nekik a műholdképet. 😊
Összességében én azt mondom, ha az FD nem nyom annyit a latban egy adott júzernek - vagy inkább fogalmazzunk úgy, megfelel neki az FSX/P3D v3 v4 v5 szintű bohóckodás - akkor ez ma a legszebb-legjobb, legtöbbet tudó szimulátor. Aki pedig érzékeny az FD minőségére, annak ott van továbbra is az XPL11; merthogy annak a szintjétől még fényévekre áll bármely egyéb szimulátor bármely csilivili addonjával egyetemben.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.07. 10:22:51
űbereltek. Itt elég jó minőségű műhold felvételek adják az alapot, de nemcsak úgy bevágták, ahogy van, hanem MI-al megtisztították. Utána pedig szintén MI-al ráültették az objektumokat (házak,fák,víz). Így kaptak egy nagyon jó kinézetet, de azért magában hordoz egy rakás pontatlanságot. Például a hajókon fák nőnek, a víz rosszul van elvágva ha pl. canyonban van a folyó, vasútvonalakon egyes átjárók helyett épületek vannak, a folyókon átívelő objektumok besüllyednek a vízbe, a kikötők szintén. Az alapot adó műholdképeken érzékelhető a fotózási technika, így vannak túl zöld vagy barna alapok. Pl. El Paso városa zöld vagy barna, úgy néz ki mint egy katasztrófa helyszíne. A nagyobb felhőket is kiszedte az MI, de a kisebbek benne vannak, így van fehér vagy túlságosan sötét (felhőárnyék miatt) alap is bőven. Ahol nincs lefedve műholdképpel az alap, ott kb. FSX szintű generált felszín van. Van elmosódott felszín is bőségesen ahol elég nehéz kivenni a felszín rajzolatát. Szóval nagyon sok hiba van még a megjelenésben, de eddig ez a csúcs amit sikerült összehozni. Nagyon sok városban az épületek elég pontosan meg vannak csinálva (esik is le az állam elég sűrűn, hogy ez is benne van), tehát nem csak egy korlátozott készletből dolgoznak (kb. olyan szintű mint a google map 3d-s nézete). A generált épületek sem csak "kockák" lehetnek, hanem rá vannak illesztve a műholdképre. Ha egy épület íves, vagy szárnyai vannak, akkor az úgy van legenerálva. Szóval programozói szemmel nézve is eléggé döbbenetes amit összetákoltak ezügyben. Persze van hiba bőven, de egyrészt még azért nem tart ott a technológia, hogy pontosan meg lehessen csinálni, a másik, hogy a műholdképek minősége sem mindenütt jó.
Ami Magyarországot, Ausztriát, Németországot illeti, nagyon jól meg van csinálva. Én is sokat repülök az általad említett régióban, összességében nagyon tetszik a megjelenítés. Ami megragadt bennem probléma az egyedül a fényekkel volt kapcsolatos. Pl. a PAPI fényeket csak nagyon közelről lehetett látni kb. 1 pixelben. Teljesen használhatatlan volt, de azóta javítottak már rajta, így most már valamennyire jó. Bár szerintem közelre egy kicsit magasabbra mutat, majdnem mindig 4 pirossal jövök be. Viszont benne van a ház ahol lakom, a telek is jó, Vonyarcon a nyaralót is fel lehet ismerni. De a tanya teljesen rossz, valószínű mert elég homályos a műholdkép. A munkahelyem sincs rajta mert Budapestről régebbi a műholdkép és akkor még nem állt az épület.
Az időjárás megjelenítése teljesen új technológia, a videókártyák 3d-s pontmegjelenítésére alapoz. Valszeg nem az Asobo találta ki, mert a mostanában megjelenő játékokban egyre több helyen látom. Ha jól tudom az Unreal engine-ben már alapból benne van. Viszont amit az Asobo ebből egyelőre kihozott, az eléggé hibás még. Valszeg ezért van még az SDK-ban az weather szekció letiltva. Jó eséllyel még nem lehet kiadni hozzá az SDK-t, mert ökölszabály változások lesznek benne, ami meg ugye szénné szívatná az addon fejlesztőket.
Szerintem egy olyan emberkének aki, olyan szinten foglalkozik a repszimekkel mint mi, meg kell vennie. Ezért vettem meg én is. Jól el lehet benne bohóckodni, de semmi komolyabb. Én például még egyetlen1x sem állítottam be NAV rádiót. Csak VFR-t repülök a táj alapján, vizuális megközelítéssel. Egyetlen mentésem sincs, mindig az alkalmazásban állítom be az aktuális flight-ot.
Megvenni akkor lenne érdemes amikor valami nagyobb engedmény van rajta, ha érdekel az ára. Én Steam-en vettem meg talán egy kicsit drágábban (nem érdekelt az ár), viszont nagyon jól működik a Steam support. Elég sok javítás jön ki, eddig még nem volt gond az automatikus frissítéssel. Úgy tudom, hogy a game pass-os usereknél időnként homok kerül a gépezetbe.
A lassú net azért probléma lehet, mert a "látványt" online a netről tölti több lépésben. Ha kikapcsolod, akkor nagyon gagyi látványban lesz részed.
Remélem sikerül az Asobo-nak véghez vinnie, hogy egy jól használható szimulátort kapjunk. Végső soron ebben az alkalmazásban benne vannak a P3D és az XPL fícsörök is. De még baromira nem működnek. És hát abban is reménykednünk kell, a PiciPuha nem húzza le a rolót a projektet illetőleg. Mindenesetre egyelőre nem kidobott pénz, mert azért az árát ki lehet játszani. De ezen tanulni meg bármit, az még azért nonszensz. Azután pedig, hogy az addonokra mennyit költünk, az már egy más tészta. Úgy állok hozzá, hogy míg nem lesz rendesen repülhető gép legalább P3D szinten, rendes időjárás, flightplan tervezés, ATC, addig nem veszek semmit.
http://goo.gl/gd6Zi5
Gyula, Tibi, Ádám, Zsir ! Köszönöm szépen!
Igazából az hozott lázba, hogy a Face MSF csoportba néha bedobnak igen csak frankó képeket, meg volt már egy-két videó is ami káprázatos volt. De azért azt tudjuk, hogy az FSX-nél is láttunk olyan vidiket, amit pl lassítva vettek fel és aztán retusálva +felgyorsítva mámor egy sikoly volt...
Szóval akkor várunk türelmesen! Ahogy lesz valami előrelépés valaki legyen kedves és írjon rám valamelyik topikban!
Üdvözlet nektek! (Ja és hiányzik a társaság...)
Utoljára szerkesztette: Hont, 2020.12.06. 22:17:44
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.12.06. 14:27:43
EZT.FLT.FSSAVE
EZT.FLT
CUSTOMFLIGHT.SPB
CUSTOMFLIGHT.PLN.
CUSTOMFLIGHT.FLT.FSSAVE
CUSTOMFLIGHT.FLT
EZT.SPB ( Ez volt az én mentésem)
Akármelyiket is nyitom meg, Illetve eleve 3 közül enged a gép választani, lefagy az egész, nem indítható a repülés. Mi ez?
http://goo.gl/gd6Zi5
Ha van egy jól működő P3D egy Active Sky-al megfűszerezve a gépeden, akkor nincs értelme egyelőre az FS-be fektetni.
Eyecandy lesz, de semmi más sőt...bizonyos esetekben visszalépés is az FS a fent említett kombóhoz viszonyítva, lásd ugye például az időjárás.
Ahogy @nibron is írta, ha Sármellékről át akarsz repülni Egerszegre 2000 lábon verőfényes időben kézivezérlésen egy C152-essel, erre most is tökéletesen alkalmas a program, nem fog feltűnni semminek a hiánya.
1 év minimum, de lehet valóban 3 lesz, mire kinövi magát a cucc.
Utoljára szerkesztette: bebaszov
korpa ellen zsírmalac
Kisdisznó nuku. PMDG-re lehet várni, ha jól tudom NGXU-ban csinálják. Gyári reptereket elég jól lehet használni, de az állóhelyek elég lazán vannak megoldva. A VFR a gyári gépekkel elég jó, kicsit a Carenado szintje alatti gépeket kaptunk, realitás egyáltalán nincs semmilyen téren. Kinézet elég jó, de kábé ennyi az összes pozitívum. Más minden el van egyelőre cseszve. Elég instabil (tipikus francia munka), olyan 40%-ban veszítem el a repült órákat. Igazából engem a Flight-re emlékeztet, remélem nem az lesz a sorsa mint annak. Vagy ha igen, akkorra reméljük valamelyik másik platformon megcsinálják ami itt jó.
Szóval ha át akarsz térni az alább vázolt paraméterekkel, akkor nem igazán javasolt. VFR-re jó lehet, ha kíváncsi vagy hogyan néz ki a terep, de semmi más. Az időjárás, ami a marketing szerint pont az egyik vonzereje kellene, hogy legyen, köhög mint a kehes ló. Vagy van, vagy nincs, de ha van is, általában semmi köze a reálishoz. Arról már nem is beszélve, hogy pl. az árnyékok is tök rosszul vannak megcsinálva. Már egy apró felhő miatt is elsötétül a komplett felszín. Ennek az egésznek kell még legalább 3 év mire használható lesz. Kábé 1-2 hetente kiadnak javításokat, de azok jóformán semmit sem érnek. Mindenből csak a minimum van meg (talán azért, hogy elmondhassák, hogy ez is van😊), pl. Flightplan tervezés lehetetlen vele, mert kb. azt tudja mint az fsx (magyarán használhatatlan), külső pedig nincs.
Viszont kötöttségek nélkül kisgéppel elég jól el lehet ökörködni vele, de inkább arcade mint szimulátor.
Lenne pár kérdésem!
Eddig csak felületesen követtem az eseményeket és mivel még nincs a topiknak FAQ így kérdeznék!
Mint sokan itt tudjátok, hogy én B736-al főleg LHBP , LHDC, LHSM, LOWW, LOWI, LOWG, EDDM, EDDF környékén ingázok főleg éjszaka.
Össze tudná nekem valaki foglalni pár mondatban, hogy nekem megéri (most nem az anyagi oldalról nézve) váltanom P3Dv5-ről erre a platformra, vagy egyenlőre felejtős...? Esetleg még valami jó VFR kisgép érdekelne, meg persze B736-7 másra nincs szükségem. Amennyiben van mód váltani, melyik csomagot illetve honnan lenne célszerű beszerezni? Sajnos a net hozzáférésem invitel, ami azt jelenti, hogy lassú mint a csiga.