Microsoft Flight Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Lehetséges-e egyáltalán IFR-vel leszállni az unconrolled, kicsi reptereken? Pl. Farkashegy, Budaörs, Dunakeszi. Gondolom egyáltalán nem lehetséges... Kizárólag VFR-vel lehet landolni rajtuk.
Sötét éjszaka landolni ezeken a legkisebb reptereken, igazi kihívás... mivel kivilágíthatlanok. <#hehe>#hehe>
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Hungary AIP
Itt pedig a katonai repülőterekhez.
a charts of aerodromes részben
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Insbruck megvolt , LOWI-LOWZ ,totál amatőrként a hegyeken át,de megérte,minden tervezés nélkül csak az egyenes GPS vonalán....
Nem volt egyszerű feljutni a cessnaval, 14500 ft magasra,de megérte....voltak olyan tubolencia dobálások hogy ihaj.
Ja ja a GPS itt is teljesem jó ,legalább is amit eddig láttam tapasztaltam.....
LOWI-LOWZ
A hegyek felett
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.09.10. 20:39:22
Forever>***eta32***
Nagyjából át is néztem és láttam hogy az USA-ban részletezi ezeket is.
Persze köszi a segítséget...minden jól jön.
Ahogy az előző hsz-odban leírtakat is köszi,ki is fogom próbálni.
A GPS csak amolyan próba volt ,igen egyet értek a vor-to-vor is próbáltam ,de abba is majd bele kell merülnöm .
Az IRF-et ezért is nem erőltetem egyenlőre,gondolom azért az sokkal komplexebb ahogy a nagy gépeket sem próbáltam még ,az alapokat kell elsajátítanom először ezért is a kis gépekkel kezdem .
Egyenlőre az alapokat szívom magamba és értelmezem...azért jó hogy van a játékkal kapcsolatban sok tutorial vidi ami sokat segít,így az elején.
Nagyon tetszik a játék ,nagyon nincs túlbonyolítva ,de azért ellehet mélyülni benne,főleg így az elején ...a minap még aludni is elfelejtettem...<#fejvakaras>#fejvakaras><#hehe>#hehe>
Forever>***eta32***
Skyvector.com
Vfr-hez és ifr-hez is használható online map. Tartalmazza a navigációs adókat, a repterek paramétereit, illetve az adott publikált eljárások térképeit is ( ez utóbbit jellemzően az usák reptereknél)
Amúgy meg ha jót akarsz magadnak, akkor nem a gps-el kezded, hanem a legegyszerűbb vor-to-vor navigációval. Így lesznek alapok a későbbiekhez, és érteni fogod, hogy mi miért és hogyan van.
Nav: Vannak a térképek a külső útvonalkészítő alkalmazások és van a szimulátor. A térképek ill. az AIRAC többnyire jó, de a szimulátorban van jó pár navipont, amit nem "találsz". Vagy mert nem az a frekije, vagy nem jó a range, a típusa, bármilye, vagy csak egyszerűen nincs ott. Addig míg ezek téged zavarnak, addig pont megtanulhatod a gépbe épített GPS kezelését, ugyanis az listázza a közeledben lévő összes navigációs pontot külön a típusuk szerint. Tehát FIX,NDB,VOR listát tudsz nézni. A reptereket ugyanígy és ott meg lehet nézni a pályák tulajdonságait is: hosszuk, típusuk (fű,beton,stb.), ill. hogy van-e ILS. Szóval kis gyakorlattal el lehet jutni A-ból, B-be úgy is, hogy előtte nem tervezel útvonalat, elég csak az irányt tudni. A listákból ki lehet böngészni, hogy mi legyen a következő pont. De nem csak lista van, lehet az adatbázisban keresni is, ill. akár komplett flightplant összeállítani.
Ebben a játékban még egyáltalán nem foglalkoztam a navigációval, tehát, hogy hol van programhiba nemtom, de a P3D gyári GPS-ét is remekül lehet kisgépes repülésekhez használni, gondolom azt a szintet ez is tudja.
A kérdésem a következő a játékkal kapcsolatban.
Mivel kezdek belejönni (átlátni,megérteni) a "műszeres" repülésbe....egyenlőre csak kisebb gépeken tanulom...
Kérdezném hogy megtudja é valaki mondani nekem hogy a játékba melyek azok a Magyar repterek ahol ILS-el lehet landolni,működik az ILS.
Budapest Ferihegyet tudom ,mivel épp tegnap landoltam próba képp (AP használata mellett) a Cessna 172-vel,de a többinél amit eddig próbáltam ,LHPA,LHKE,nem működött.
A valóságban (neten) utána néztem mely repterek rendelkeznek ezen tulajdonságokkal,a nagyobb repterek közül...
Tudom hogy GPS-t is lehet használni ,ki is próbáltam elég jól benavigál AP-vel a kifutó pályára, ha más nincs ezt a megoldást használom.
A másik hogy van é olyan Globális nyilvántartás a NAV frekvenciákról amiket tudok alkalmazni a játékban és működik..
Amit eddig találtam az nem tudom jó é....PL.EZ
De lehet csak velem van a baj,bocs a tudatlanságom miatt...<#wink>#wink>
Előre is köszi.
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.09.10. 17:51:28
Forever>***eta32***
Forever>***eta32***
Ezt azért nagyon ne terjeszd. A markerek abszolút nem erre valók. Inner/Middle/Outer marker, ILS megközelítés, biztosan rémlik neked is, csak összekeverted vmi mással.
Van benne mindenről szól, érthetően.
Nyilván nem csak ez nem működik a játékban,de túl lehet élni....
Mivel nálam tanuló fázis van (a játékban) így minden infó jól jön,érdekelnek a műszaki dolgok is ,hogy mi miért van és mire hivatott a gépekben hogy működik ....
Tudom nem lehet pik-pak megtanulni,de a játék(repülés) megértéséhez használatához sokat segít.... <#wink>#wink>
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.09.08. 14:23:58
Forever>***eta32***
Egyébként pedig a téma nem az lett volna, hogy mi a DME hanem, hogy rossz (magyarul: nem működik) a szimulátorban.
De a lényeg az a DME lett volna<#nezze>#nezze>,nem a nyelvlecke....ezek szerint másba nem lehetett belekötni csak a nyelvi részébe.....<#wink>#wink>
Forever>***eta32***
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
De ha te ezt ennyire vágod, lécci írd már le helyesen hogy is kellett volna a szerzőnek leírnia...
Mivel a DME-ről volt szó alább,azzal kapcsolatban tettem be...bocsánat hogy nem mindenki akkora repülési szakértő mint te....
Forever>***eta32***
Forever>***eta32***
Utoljára szerkesztette: nibron, 2020.09.07. 18:37:05
Viszont tegnap tudatosult bennem, hogy a nem Garmin 1000-sel szerelt C172-ben sem működik a DME, mert a GPS b**zik kiírni a DME-t. Így sajnos totál használhatatlanok ezek a repülőgépek.
GPS-ben lehet hogy lehet, de a C152-ben ilyen nincs. :-) Így a navlog tartalmát nem tudom érdemben szerkeszteni a tervezőben a repülés kezdete előtt, mert ahogy nézem, valami a program által logikusnak tartott sorrendbe rendezi a fordulópontokat, függetlenül attól, hogy milyen sorrendben veszem fel őket. 😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
első publikus kiadás, jó hétvégét mindenkinek!
ismert hibák:
-LHBS nagy hangár egyik falán hiányzik a textúra
-LHFH hangár egy része levegőben, javítva lesznek.
-Budapesten némely hídon az autók a vízbe hajtanak, javítva lesz ?
jó szórakozást!
letöltés
Nem tölti be,kidob😞
Leírás alapján MSFS-sel is megy.
http://goo.gl/gd6Zi5
http://goo.gl/gd6Zi5
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Zoli