2470
Microsoft Flight Simulator 2020
-
eta32 #946 Nálam 335 GB helyet foglal...
De ez eddig is ennyi volt most sem lett kevesebb... -
#945 vagy csak a friss telepités annyi, az updatelt verzionál meg megghagy pár szemetet a vinyón ahogy a win10es is egyre csak hizik az idővel, hiába frissizted és nem nyulsz A particiohoz. az MS-nél márcsak igy megy -
#944 Gondolom a konzolos verzióról írtak. Nálam PC-n 133,7GB. -
#943 Ez érdekes, nálam 128 gb a játék a frissítés után. -
hunbalee #942 Szépen lesoványodott a Microsoft Flight Simulator -
ToMy_ #941 Nekem ez lesz a 3. 300HUF-os ciklus, szóval többször is. Volt közte szünet, tavaly augusztusban volt ilyen akció, aztán ősszel is valamikor. De hogy ez bug vagy koncepció, az nem egyértelmű.
Mondjuk arra is jó, hogy behúzod ezt, aztán Pass-tulajdonosként megveszed jókora kedvezménnyel öribe', ha éppen ilyen szándékod lenne.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2021.05.29. 10:46:59 -
bunny #940 Ez vajon csak 1x süthető el, vagy többször is? -
ToMy_ #939 Ha valaki kipróbálná, vagy megvenné mostanság az MSFS-t, akkor ismét van "3hónap 300HUF-ért" akció az MS Gamepass Ultimate-re, amelynek része a program, illetve ezzel kedvezményesen lehet megvenni öribe' is. -
#938 -
#937 Ez egy szemét. -
bunny #936 Aki lemaradt, ne sajnálja, egy forintot sem ér meg. Én nem értem, hogy van pofája bárkinek ilyen ócska munkáért pénzt kérni, ha a többi fizetős community repcsi is ilyen, akkor részemről maradok a gyári készletnél. -
bunny #935 Ingyenes ma.
https://secure.simmarket.com/informatica-az-eurofighter-typhoon.phtml -
bunny #934 Azért ez a cucc nagyon dobna az FS2020 játékélményen, különösen VR-ben. Kár, hogy egyrészt nem támogatja másrészt meg kártyát se lehet kapni hozzá, de hátha mire lesz kártya megkapja a támogatást is. Azért durva, hogy 240p felbontásból mit művel, ez basszus a kvarcjátékok pixelszáma a 80-as évekből!
-
Pelsodriver #933 Gyorsan meg is vettem, alapból, mert tisztelem a magyar fejlesztők munkáját.Nem is csalódtam benne. Persze a te csodálatos Budapesteddel együtt teljesedik ki. -
ekre #932 LHSim LHBP FS2020, megjelent
-
bunny #931 Igen, nekem is ez a dilemma, hogy bizonyos gépekhez jó a yoke, a kérdés, hogy azoknál mennyit ad hozzá, megér-e 50 rongyot vagy igazából nincs jelentősége. Mondjuk az il2-ben is van gép, ami kormányos emlékeim szerint, de lehet rosszul rémlik.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.05.04. 12:07:00 -
#930 Én nem is a minősége miatt nem vettem, hanem mert a yoke igazából csak a Cessna/Boeing, hasonló gépekhez passzol, amiket a valóságban is azzal szereltek. Nekem is warthogom van de Il2 és DCS miatt nem cserélném le.
Ha csak FS-el repülsz akkor persze neked jobb lehet, de helikoptehez és harci szimhez a Warthog ezerszer jobb. -
eta32 #929 Nekem ez van,
Flight Yoke System + Flight Rudder Pedals
meg hozzá egy ilyen
Logitech G Pro Flight Switch Panel
Teljesen elégedett vagyok.
Már az X-plane-t is ezzel nyúztam....anno.
Nos nem olyan mint pl: controlerrel
Biztos ami neked van is jól teszi a dolgát ,kinek mi az elvárása igénye.
Az X-plane-be is bele tettem ezzel 100 órát és az MSFS 2020-ba is már többet,nekem sokat ad az élményhez ,de persze nem vagyunk egyformák.
Én még ezt is használom (ehhez is,más szimekhez is)
Logitech G Saitek FARM Simulator Heavy Equipment Side Panel
pár funkciót rátettem ,csak hogy legyen mit kapcsolgatni,nyilván mindent nem helyettesítenek ezek sem.
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.05.04. 00:03:04 -
bunny #928 Sok éves sajnos a FS műholdtérképe, amikor megjelent olvastam 3 éveket.
Más. Kinek mi a véleménye a saitek/Logitech joke-ról? Van egy Warthog hotas szettem, de gondolkozom, hogy esetleg vegyek-e szarvkormányt. Mennyit ad vajon az élethűséghez, vagy ha már van egy pro joy, nem kell mellé? Mennyire jó egyáltalán, mennyire gagyi érzésre, mozgásra, recseg-ropog vagy valami minőségi anyag? 50 rongy, nem olcsó de mondjuk nem is 200+ mint az enyém lett (szerencsére nem annyiért vettem). -
#927 Lehet ez újdonság számodra, de nem naponta frissítik a szimulátorban megjelenő műholdképeket... -
#926 Sziasztok!
Ti is észleltetek már olyat, hogy a Bing maps-ban sokkal frissebb a térkép mint a szimulátorban?
Konkrétan a város ahol lakom és környéke, még egy régi térképet használ a játékban, a bing mapson meg sokkal újabb van, felbontása is jobb... -
bunny #925 Nem elítélés volt részemről se ;) -
eta32 #924 Nem tudhatjuk miért is beszél így igazából nem erre figyeltem...hanem amit tudott mutatni...és vette a fáradságot és megosztotta ,nekem sokat segített és tényleg ahogy írtam is lentebb mint ha nem is az a játék lenne....pedig már kezdtem feladni hogy majd teljes pompájában élvezhessem a játékot....
A GPU 100%-on megy, ki van használva, az fps stabilabb és majd duplája.
Igaz a procit ez a játék nem különösebben terheli jó ha 50%-on ketyeg...
Azért ez egy gtx 1080ti-től 3x27"-os felbontást kihajtani nem kis teljesítmény...
Vannak más hasonló ez irányú fps duplázó vidik is más kiejtéssel..
Igazából minden nyelv használata közben vannak hasonlóan beszélő emberkék ,ezért nem tudok senkit elítélni ,mert nem tudom hogy nem é önhibáján kívül a természet furcsa fintora révén tud csak így beszélni.....hidd el tapasztalatból beszélek és át tudom érezni a diszkriminációt... -
bunny #923 Uh de fárasztó ez az angol, mintha tele lenne a szája egy északskót halásznak szotyival :) -
#922 Köszi.
-
eta32 #921 Ahogy alább a kolléga is írta a 3x27" monitor adja azt a felbontást.
Az netemnél már csak az kevesebb ha nincs net.
A programoknál nekem 344GB-ot ír ...szerinted??? pár nap kell mire letölti egy újra húzás után...
A másik kolléga is jól írta itt kell mást beállítani.
Külső nézetben a HUD eltüntetése.
Itt az FPS vidi amit kértél.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.04.29. 10:46:31 -
Razor18 #920 "5760x1080" - gondolom három full HD (1920 x 1080) monitornak összeadva ennyi a felbontása?... 3 x 1920 = 5760
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2021.04.29. 10:12:29 -
ToMy_ #919 A speciális karakterek használata felhasználónévben nem csak ennél a 120 eurós MS-hez köthető programnál okozhat problémát, hanem sok másnál is.
Előrelátó user az angol abc betűit használja csak. :)
External kamera témában a "Hide hud" -ra keress rá, meglesz a megoldás. -
#918 Közben utánaolvastam, hogy a win user név nem kompatibilis mert van benne egyéb betű is (nálam egy "é"), de ez azért egy 120 euros programnál, aminek ugye köze van a Microsofthoz, ne legyen már a MS Windowson gond, pls! :D
Így most törölgetem minden új repülésnél a custom fligt mappát, de egy ékezet 2021ben ne legyen már gond! :D
Ha valaki tud jobb megoldást, mint új userre feltenni (csak sima betűk vannak benne) az óránként 10gigát leszedni képes, kiegészítőkkel már majdnem 170 gigás full progit, vagy törölgetni a custom flight mappát, az jelezze, én egyebeket nem találtam. A másodikat nyomom, de nevetséges. Ráadásul már nincs benne a javítandók között, ami számomra érdekes, hisz - ahogy olvastam - kezdetek óta fennállt ez a probléma, majd javították, de egy patch előhozta ismét.
Van olyan gombbeállítás (és mi a neve), ami külső nézetnél azonnal elveszi a hudot? (hide uira nem reagált semmit a search)
Én szívesen venném a videódat, hogy mit érdemes módosítani a plusz fpsért!
Egyébként miért fontos az 5760x1080-es felbontás?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.04.29. 09:48:17 -
eta32 #917 Mint ha valakinek itt a fórumon korábban lett volna ilyen gondja ,de nem tudom mi lett a vége mi oldotta meg a problémát,talán valaki okosabb nálam, és tud segíteni...
A hivatalos fórumon is érdemes körül nézni ,na meg a neten, én eddig majd minden gondomra találtam megoldást ami játékot illeti.
Jó ilyenek nem is voltak soha inkább csak beállításiak. -
eta32 #916 Nos igen én is imádom ,de néha vannak eléggé frusztráló dolgok benne ....többek közt a restartot sem szereti nagyon,inkább vissza a menübe és újra betölteni az útvonalat, pont a restart miatt néha megbolondulnak benne a dolgok...
Időt azt muszáj rá szánni ez ilyen, nagyon sok vidit megnéztem hogy, hogy is vannak bizonyos funkciók beállítások benne,ahogy a repülésben is hogy mit merre kell beállítani.(nem pilótának születtem,csak imádok repülni még ha csak virtuálisan is az életben is csak azt nem mindig engedhetem meg magamnak...,tudom sokan ezt nem nevezik annak ,de azért valljuk be nem annyira egyszerű,igaz nem is annyira nehéz ,a készítők nem hard szimet akartak, hanem sokak számára élvezhető játék szimet...szerintem ez sikerült is ...többé kevésbé. )
Eddig nem foglalkoztam nagyon a drón kamerával,de a neten egy vidiben láttam hogy az ember xbox conrollerrel milyen könnyen és jól tudja kezelni ,minden féle beállítás nélkül,csak a controllert használva,sokat dob az élményen ha körül szernél nézni valahol és ,nem akarsz sok billentyűzet beállítással bajlódni és használni...
Így rápróbáltam (repülni nem ezt használom de jól megfér együtt a yoke-vel) teljesen tökéletesen működik.
Már korábban foglakoztatott hogy is lehetne jobb teljesítmény kicsikarni a gépemből , különösebb tuning beállítás nélkül.....
A windows beállításokat eddig nem piszkáltam, (kellett volna) de a neten erre is találtam megoldást ,hogy lehet megduplázni az fps.
Eddig nem igazán voltam elragadtatva a futás teljesítménnyel...
Médiumon sem futott úgy ahogy szerettem volna...
De így most hogy itt-ott apró de annál hasznosabb beállításokat eszközöltem...
Nagyon is elégedett vagyok .
Igaz nem egyszerű egy 5760x1080-as felbontást viszonylagosan elfogathatón futtatni...
Ami eddig médiumon is döcögött az most gyenge ultrán jobban fut...
A rendeléseket is 100-ra tudtam emelni eddig 50-en volt.
A render scaling az eddig is 100-on volt.
De most a Terrain Level és az Objects of detail is 100 megy.
Az árnyékokat is high-ra emeltem ahogy a "szűrőket is .
A fűt és a fákat Highra mert nem dob annyit amit elvesz,ha ultrán megy.
Ahogy a felhők is eléggé zabálják az fps-t akár 8-10 fps-t is levesz ha ultrán megy ,nyilván attól függ hol használod,igaz valamivel szebb de annyit nem ér számomra hogy emiatt döcögjön.
Néha be-be kapcsolom ultrán odafenn ha olyanom van,de inkább marad high-on.
A cockpit beállítás is eszi high-on ,így médiumon futtatom.
Max ha nagyon zsúfolt reptereken vagyok,időlegesen lehúzom low-ra,ha már veri a 20 fps-t a mutató...
A blur kikapcsoltam, igaz ennél nem vettem észre hogy enné az fpst,de nekem nem jön be ez az opció egyik játékban sem...
A többi ultrán,igazából fps-t nem nyernék velük hihg-on ,de így szebb a játék.
Csak a főbb konfigok.GPU: GTX 1080ti CPU: IntelR) i7-7700K 4.20GHz
Jobban is fut, (plusz gyönyörű a grafika),nyilván terület válogatja ,mert azért helyenként lemegy ha rövid időre is 25 fps körülire,de a sok objektum miatt nem csoda.
Csupán amiatt írtam ha netán más is küzdene hasonló gondokkal talán segít.
Rengeteget állítgattam teszteltem ez előtt és ez után is mit bír el mi zabálja jobban és kevésbé a futás teljesítményt, nem gondoltam hogy ezt így ki lehet hozni belőle.
Ha valakinek kell a vidi a beállításokról,(igaz nem nagy tudomány így utólag,csak én nem gondoltam rá, de nekem segített) akkor írjon megkeresem a vidit erről .
Nyilván ez sem old meg mindent,mindenkinek,én nagyon örülök hogy ráakadtam...
Ennél fogva nem lett húzva sem a GPU sem,a CPU mégis egy sokkal jobban futó gyönyörű játékot kaptam cserébe. -
#915 Olyankor mit lehet tenni, ha mindig ugyanazt a repteret és gépet teszi be, bármire is váltok át? A hangárban látom, stb., miután kiválasztom, fogja magát és a legutolsó reptéren kezd a legutolsó géppel. -
Pelsodriver #914 Hát igen, az azért elég gáz, hogy ennyi idő alatt még nem sikerült ezt a hibát orvosolnia az alkotóknak.Én próbálok minél több videót megnézni, tanulni, hogy a lehető legpontosabb, legélethűbb repüléseket próbáljak megcsinálni, fejlődjek, de arra sajnos nincs időm, hogy egyhuzamban órákat töltsek a játékkal.Ettől függetlenül nagyon szeretem, nagyon szép, 4 éves konfigurációmmal is elfogadhatóan, élvezhetően fut, kár ezért a problémáért, eléggé frusztráló. -
eta32 #913 Nos igen ,de csak részben ,igaz ez sem a legjobb megoldás de a semminél több....
Hogy mire is akarok kilyukadni...
Tegnap-ma volt egy hosszú repülésem.
EIDW(Dublin)-KBOS(Boston)
Ha mindent bele számolok kb 7 óra.....igaz a valós útra csak 6-ot írt de ez mind egy is.
Az tetszett még többek között hogy az idő csak nem akart múlni és a nap mindig ott volt mint mikor felszálltam...így aztán majd olyan volt mint egy időutazás (persze csak képletesen)
Nos itt az lett a vége hogy túlcsúsztam a pályán landolás követően és ugye ott a végén a tenger, így bukta a legvége,(de igazából kár volt megint az ATC-re hallgatnom,kb mint ha azt hinné hogy pár perc alatt 30E lábat tudnék ereszkedni,)....,már előbb akartam ereszkedni a leírás szerint is úgy írta,így a vége kapkodós lett és ebből lett a baj nagy volt a sebesség.
Na de ami a lényeg .
Gondoltam betöltöm amit a játék maga elment,(mivel itt a csobbanás miatt vége lett az útnak,Game over) amit én szoktam menteni azzal ugyan úgy jártam mint te,így már azzal nem szórakozok,nem is mentek soha....
A profilnál megkerestem azt az utat amit a játék elmentett,ha megszakadt egy út ha befejezted akkor is menti...betöltöttem,megkerestem a vége felé az egyik útpontot (mert azért még egyszer nem ülök végig ugyan ott 6 órát csak hogy rendesen landolhassak) és onnan még egyszer nekifutottam és landoltam rendesen...sikerrel...ILS is ment...(csak a magam megnyugtatására...)
Annyi hogy mikor betölti a játék akkor pár dolgot ,sebesség magasság stb ,fixálni újra be kell állítani ,de az útvonal IFR (High-altitude airways) és az ILS freki is benn maradt vissza töltötte (kétszer is megpróbáltam ,működött (gyakoroltam a landolást....
Ez egy Boeing 747-8 alap ami a játékban van.
Nyilván nem biztos hogy ez mindig működik ,ki kell próbálni ma még párra én is ránézek hogy is tölti újra be más géppel stb...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.04.28. 02:08:49 -
Pelsodriver #912 Sziasztok! Elmentett repülési tervet, (sem VOR to VOR, sem IFR) legközelebbi alkalommal nem tölti be a program, elölről kell mindent beprogramozni. Megszakított utat nem képes pontosan menteni a játék? Hónapok óta kínlódom ezzel a problémával. -
#911 Köszi. Közben meg is vettem, de ez a letöltés ... 1x remélem azért véget ér ...
A játék "nem szinkronizál, próbáld offline vagy újra" fícsörön már túl vagyok. Szerencsére azt megoldottam és elkezdhettem a letöltést.
Elkezdtem olvasgatni itt is visszafelé. Azt a problémát, amit pl. egy nagyobb területre váltásnál írtatok (a fórumban Manhattan került szóba), azt javították? Vagy még mindig bekavar a windows defender file scannelése? -
bunny #910 upgrade drágább, mindenképp rögtön azt vedd amit akarsz. Érdemes a Gamepass-t megvenni 300ft mert több ezret spórolsz. Én a középső csomagot vettem mert kb. 600ft volt drágább mint az alap, nekem a csúcs semmi vonzót nem kínált a felárért. A gamepass után is megmarad nyilván. -
#909 Köszi.
Még két kérdés.
Game passal olcsóbb a deluxe verzió. Ez gondolom megmarad, ha éppen nincs game pass, akkor is? De érdemes azonnal deluxeot venni, vagy később valahol lehet upgradelni? Baromi régóta nem volt közöm a MShez store szinten. Fogalmam sincs mi vár rám a MSFS A game passt meg még nem próbáltam, azért eme buta kérdések. -
bunny #908 Nincs, csak a +gép +részletes repteret kapod az extra pénzért. -
#907 Sziasztok!
A három FS kiadásnál, a pl. steamen is jelzett különbségek (szebb repterek, + repülők) mellett az alap FS, a deluxe és a Premium Deluxe között más különbség nincs, ugye?