2671
bannerbanner2
  • ekre
    külön csomag, amint az LHSim LHBP megjelenik, a HVFR LHBP-t törlöd és kész, attól a többi HVFR scenery maradhat.
  • perko
    Nagyon szépek, gyönyörű munka. Hogyan fog ez együttműködni az LHSIM Ferihegyével amit most készít?
  • exTrem
    Gyors kérdés: Valahol olvastam, hogy a beállítások cloudba mennek fel automatikusan, így újratelepítésnél nem kell bajlódni megint. Ez tényleg így van? Vagy esetleg van valahol egy config file, amit vissza tudok másolni újtatelepítés után?
  • bunny
    Na lehet kipróbálom, a DCS-nek kb mindegy, olyan régi a motorja, mással meg nem igen játszom :D
    Tegnap megnéztem Manhattan-t felhőkarcoló magasságon, hát ott azért már nem bírta tartani a 30fps-t ... Persze ez elég extrém próba, csak kíváncsi voltam. Proci vérzik el, úgyhogy ha lesznek raktárkészletek, meglépem a váltást.
    Aztán meg átugrottam a piramisokhoz, ott már nem volt gond.
    Azért nem hittem volna még ősszel, hogy az lesz a kérdés, hogy a közel folyamatos képet Manhattan alatt tudja-e tartani, sokkal inkább arra számoltam, hogy játszhatatlanul sz*r let vagy csak borzasztóan darabos. Ehez képest meg épp az Xplane uninstall a mai terv, orthophoto-s környvtárastól hogy felszabaduljon az a kb. 100 giga.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.14. 08:07:33
  • PhantomAss
    446.14
    lehet hogy placebó egyébként, nem mondom hogy nem, de gondoltam egy próbát megér és rosszabb nem lett tőle :D
  • ekre
    brutál jól optimalizált az fs :)
  • bunny
    Nekem mindig a legújabb nvidia van fent, én nem bonyolítom. Mit raktál vissza és mennyit vagy egyáltalán mit javított?
  • bunny
    Szép, nekem ezekkel az a bajom, hogy nem tudom mennyire figyelnek oda az optimalizálásra. Szóval lehet telepakolni 3D modellekkel hogy atomszép meg élethű legyen, de ha emiatt bemegy az FPS a béka segge alá, akkor részemről inkább offolom a mostani gépen.
  • ekre
    HungafyVFR FS2020 v0.5 verzió előzetes

• PhantomAss
    Nálam is szépen fut amúgy, én is meg vagyok elégedve. Visszaraktam egy régebbi drivert amit a fb csoportban ajánlottak, openxr-ben 100%, játékban 70%, no reprojection, igaz hogy low-med kb minden, de az előbb körberepültem az összes felhőkarcolót Manhattan-ben és még csak meg se röccent. Azt nem mondom hogy közelről szép volt de úgysem repülök sosem a fű alatt, csak teszteltem hogy mit bír. Magasabbról meg jól néz ki így is.
    Mondjuk a játék jelzett hogy a sávszélességem kevés a megfelelő grafikához ( 100/100 digi)
  • bunny
    Van egyébként valami furaság a VR-ben, de nem tudom emiatt-e. Viszont én most kicsit ráfeküdtem, hogy a 45 helyett csak 30FPS a cél, és meg kell mondjam roppant elégedett vagyok. Elég sól sikerült belőni és jócskán feljebb tornásztam a minőséget anélkül, hogy átmenne képregénybe. Részemről öröm és bódottá' :D
  • PhantomAss
    Nem, azt sosem birizgálom. A kép éles volt, minden olvasható, de olyan mint amikor a hőségben vibrál a levegő.
  • bunny
    Nem vetted le a render felbontást véletlen? :D
  • PhantomAss
    Működik, de nálam az egész kép blurry volt 30-nál, inkább kikapcsoltam (Reverb)
  • bunny
    Mondjuk netes fórumokban ezt írják:

"OpenXR has added an additional reprojection mode for sit-down sims, in that you only need to get to 30 fps for it to reproject up to 90 Hz native. So it sort of goes 30 / 45 / 90 as the ratios of what algorithm to use, if any. It’s not perfect but it really helps slow frame games, so hopefully DCS, XP and IL-2 will make that API switch as other new titles come online and use it."
    link

Elvileg 30fps-t is tudja, a beállításokban ugye csak azt lehet kapcsolni, legyen, auto vagy ne legyen. Viszont ha ez igaz, lehet elég lenne csak a 30fps-t megcéloznom a 45 helyett, feljebb húzhatnék néhány beállítást. Jó lenne, mert most van 40+ fps csak hát épp a szépség veszett el a játékból.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.12. 16:39:25
  • bunny
    Oculus tulajoknak egy kis jóság, az új tray lehetőséget ad már a feles AWS-nél is kisebbre, ami elég jópofa. Remélem jön OpenXR-re is, mert nekem egy 1/2 vagy 1/4 sokat segítene és az még mindig elég jó lenne szerintem civil repülésben.

• exTrem
    Autogen meg nagyobb terület pl. Los Angeles Downtown volt a ludas. Ahogy azt kiszedtem, azonnal ment minden. Aztán szépen crash to desktop
    Utoljára szerkesztette: exTrem, 2021.01.11. 23:40:47
  • bunny
    Semmit?? Hát reptéren meg repülőn kívül mit lehetne még oda tenni? :D

Más. Ma csavartam egyet Új-Zéland felett, hát vannak gondok a hegyekkel. Meg a textúrákkal. Ilyen fura fényes sávok vannak és csak egész közelről tűnnek el. Azért jó volt 20 év után újra elmenni a Milford Sound-hoz!
  • exTrem
    Köszi a tippet, ez segített! :)
  • macleody
    Vedd ki és próbáld meg úgy, nekem se indult tegnap.
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2021.01.11. 17:15:10
  • exTrem
    Semmit a reptereken meg 1-2 gépen kívül.
  • macleody
    Tettél valami modot a community mappába?
  • exTrem
    Sajnos nem volt időm elővenni 1-2 hónapja a szimet, most lejött rá egy 13 gigás update (USA, meg ami utána még jött). De a szim nem indul. Végigmegy a csúszka lent és itt megáll a történet. nem volt eddig semmi probléma az indulás óta.. Javaslatok az újratelepítés nélkül?

kép
    Utoljára szerkesztette: exTrem, 2021.01.11. 12:22:06
  • Papirzacsi
    Ebben az esetben jelezd a bugot feléjük és remélhetőleg javítják! Nem fog összedőlni a világ ha most nem lesz ott minden centi hó.
  • bunny
    Ja, én is néztem csak, hogy a 1080TI-t 170+ -ért viszik, én 150-ért vettem 1 éve :D De mondjuk még nem tervezem a cserét, először megnézem mit hoz a proci és környéke cseréje, aztán ha hirtelen a GPU lesz a durva bottleneck majd megálmodom, mennyi ért nekem a hány fps. Azért ez az asus rog strix OC-s 1080TI még mindig elég jól karcolgat.
  • Clidey
    Annál is inkább, mivel Asobo kijelentette, hogy nem is tervezik nyílttá tenni a weather engine-t. Ennek fényében különösen felesleges pénzkidobás REX-re költeni és/vagy varezba használni...
  • nibron
    A REX mindig is használhatatlan weather engine-ket gyártott, de az MSFS-hez kiadott talán a leggyengébb. Én is használtam egy darabig, de inkább úgy döntöttem, hogy ha mind2 szar, akkor legyen inkább a beépített.
    Másrészt az MSFS tudja a telet, amikor Szibériában repkedtem elég rendesen megtapasztaltam.
  • wollnerd #718
    Én a REX Weather Force-ot használtam. És így sem jelent meg a hó Madridban... Barcelonából indultam.
    A vicces az hogy pár hete is használtam a REX-et és valahol észak oroszországban repültem az induló repteren nem volt hó, de az érkezésnél az ereszkedés közben vettem észre hogy befehéredett a táj, köd kisérletében.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2021.01.10. 20:20:00
  • BlueMaster
    A Meteo blue mutat Madridra 10 - 30 cm havat... Meg kéne jelennie a játékban, nem az adatbázis a rossz!
  • Papirzacsi
    Nem gondolnám, hogy az MSFS2020 hibája ha rossz az adatbázis amit a netről szed, főleg ha összehasonlítom a korábbi FS-ek statikus telével, vagy az 1 évszakos xplanenel.
  • Clidey
    Szerintem használj FSX-et, vagy P3D-t. Ott nincs ilyen gondod!
  • eta32 #714
    "Live Weather is enhanced with Meteo blue data to include snow and ice coverage."
    De jó is lenne ha igaz volna...
    Köze nincs a valósághoz már mint a játékban .
    Ott persze igen ahol amúgy is hó van ,de ahol már több mint 1 napja beborít a hó mindent ,na ahhoz aztán semmi ,ennyit erről a funkcióról...
    Madrid időjárás ,ha valaki nem tudná a repteret is lezárták egy időre ,egész Madridot hó borítja.
    Ehhez képest most a játék ezt tudja.
    Hol van a hó????
  • PhantomAss
    Vannak hozzá ingyenes és fizetős gépek, megnézheted a játékon belül a Marketplace-n, vagy a fórumon az /airplanes részt ha átnyálazod ott is van infó a készülő gépekről. Az install egyszerű, berakod a mappát a community folderbe.
    Alapvetően az ingyenes gépek minősége elmarad a fizetősöktől, szóval sokat ne várj tőlük, a fizetősök pedig elég drágák. Gondolom a Mirage is fizetős lesz.
    Itt van pár ingyenes:
    flightsim

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.01.10. 10:17:12
  • repvez

Van már kiadva hozzá SDK és tutorial, hogy hogyan lehet betenni gépeket? vagy milyen nem gyári gépek vannak már hozzá?
  • [HUN]FaTaL
    Gondolom 4k-ban, 200-as scalet használ (ami ilyenkor 8k-ban renderel) :D

De teljesen mindegy, perpillanat többért tudnám eladni az 5700XT-met, mint amennyiért vettem. Semmit nem lehet kapni (a régieket már nem, az újakat még nem), ha véletlenül bármiből van 1-2 darab, akkor horribilis áron. 5600XT 250 ezer és társai.
  • Clidey
    Hát az egy vicc, ami most a videokártyák piacán zajlik...
  • bunny
    Úgy látom nem kell kapkodni az új GPU vásárlással, mondjuk amúgy se nagyon lehet kapni.

"How much better performence can we hope to get when it comes to vr? I use rtx 3090 and ryzen9 5959x and still the im struggeling to get a solid 60 fps even with render scale to 70 % in open xr and 80 render scale in game."
  • bunny
    Kipróbáltam új patch-el, szerintem gyorsult a játék de még nézegetem a limiteket. Egyébként van ötlet, mitől van az, hogy az árnyékok szitaszerűen jelennek meg a fülkén belül? Melyik beállítás csinálja azt? Raknék be képet, csak ugy az SG-ben erősen limitált a fájlméret ...
    Esetleg így: https://imageupload.io/ydIGCNej5b.i
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.09. 15:27:01
  • [HUN]FaTaL
    Nem vagyunk egyformák :) Mondjuk a biztosan konzolt vennék lehet erős kifejezés volt, mert nem tudom. :D Mindenesetre a többség valószínűleg így van vele (ezért is drágul a PC sajnos).

Nem akarok tovább offolni én sem, úgysem fogunk egyetérteni mindenben és nem is kell :)
  • bunny
    Jönnek az infók, hát a kazán enyhe kifejezés.
    https://prohardver.hu/hir/rocket_lake-s_pci_express_4_0_nem_lesz_sok_haszna.html

"A csúcsmodell még a relatíve egyszerűbb munkafolyamatok mellett is bőven a 160-220 watt közötti tartományban dolgozik, komolyabb terhelés esetében pedig eléri a 252 wattot (ez az alaplapi VRM hivatalosan maximumnak tekintet határa), de bizonyos jobban felszerelt alaplapok megengedik majd azt is, hogy 260-270 watt közé növekedjen a processzor fogyasztás."

Az AMD-nél szerintem elírtad, mert eddig pont az 1 magos teljesítménye volt gyenge, több szálon már a ZEN2 is verte az intelt , de a ZEN3 (ryzen 5xxx) már egy szálon is aláz. Jelenleg az intel azon kapar, hogy valahogy az AMD közelében maradjon amit így ér el, hogy zabál és fűt, és lent tartja az árait.

Én nem hiszem, hogy reális választás lesz a 11gen intel, AMD meg szimplán túlárazott. Nézz meg pl. egy 10600K és a még előző generációs pari AMD-t a 3600X-t, teljesítményben ugyanaz viszont az intel 90 az AMD 100 ropi. Intel meg annyit zabál, hogy ... hagyjuk. Még a 10xxx-en is gondolkozom, itt is felment 95-ről 125W-ra a TDP, mennyenek a sunyiba.