Fallout 76

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Ezert mondom mindig, hogy embertol es tolerancia szintjetol fugg, melyik jatek mennyire szorakoztato, nehez altalanossagban kijelenteni barmit is.

Viszont erdemes megjegyezni, hogy a skalazodast nem veszed eszre kb 50-70-es szintig, az pedig jo par(szaz) oranyi jatekido elso nekifutasra.

Szerintem a vilag, a kornyezet, a sztorik es az egyes kuldetesek es kapcsolodo tortenetek erdekesek (amiota NPC-k is vannak, azota plane). A bazisepites szinten, eleg sok targynak van funkcioja es ad nemi celt es kihivast a szukseges uj tervek beszerzese eventekbol vagy random jutalmakbol. Emellett a felfedezes is hatalmas magnes a jatekban, en imadtam minden percet amikor elindultam valamerre es folyamatosan megneztem mindent, ami ott talalhato. A terkep nem jelzi neked elore, mi merre talalhato, neked kell megtalalnod eloszor a helyszineket - amelyekbol van par szaz. En minden barlang melyere lementem, minden epuletet atneztem, stb. - ebben a vilagepitesben es a felfedezes oromeben a jatek nagyon jo.

Egyszoval 50-es szintig erzi az ember a fejlodest, a talalt cuccok cserejekor tapasztalt "erosebb lettem" feeling megvan, az ujabb es ujabb SPECIAL pontok elosztasakor elerhetove valo perk kartyakat elvezettel cserelgeted es tervezed a buildet, a gearelodes is elegge szembetuno, amikor 20-as szintu fegyverrol 30-asra valtasz, stb.

Aztan az 50-es szinten elered a cuccok maximum szintjet es innentol kezdve mar csak a fegyverek es pancelok csillagainak a szamat nezed, es remenykedsz, hogy a vilagban minel tobbszor osszefutsz 3 csillagos legendary ellenfelekkel, akikbol feloltozhetsz. Itt is van azert progress, de ez mar inkabb grind, mire meglesz az a pancel es/vagy csuzli, amire vagysz. Igaz, vehetsz mas jatekosoktol is, kupakert vagy fluxokert, de ha egyedul akarod osszeszedni, az is lehetseges.

Es akkor itt jon be a kepbe a skalazodas elozoleg leirt elonye es hatranya.
- Elonye, hogy a teljes mappon minden ellenfel 50-75 szintu, igy tenyleg oda mehetsz armort es fegyvert kutatni, ahova akarsz. Attol, hogy skalazva vannak az ellenfelek, attol meg a nehezseguket tekintve van kulonbseg az egyes regiok/biomek kozott. A nyugati kezdo terulet tovabbra is konnyebb, mint a keleti end game jellegu zonak, hiaba azonos szintuek az ellenfelek. Vagyis, a szamodra kedves zonaban csinalhatod a napi kuldeteseket es eventeket annak remenyeben, hogy esik valami jo ket-harom csillagos cucc.
- Hatranya pedig az, hogy valahol illuziorombolo az, hogy lvl50-eskent majdnem teljes harci diszben kell lenned a kezdo zonaban is egy-egy nagyobb csata eseteben, es kvazi ugyannyi erofeszites megolni valakit vagy valamit, mint lvl1-eskent. (Bar azert azt tegyuk hozza, hogy a magas szintu cuccaid, a tobb szaz perkbol osszerakott builded es az 50 felett elerheto legendary perkek azert adnak eleg sok segitseget, szemben a frissen napvilagot latott lvl1-es vaultlakoval.)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.28. 11:44:51

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Papa01
Köszi a leírást, akkor elfelejtem az F76-ot. Amit nagyon bánok, mert az előző részeket nagyon szerettem.
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2020.11.28. 09:53:32

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Nagyon jó, ennyi mindent leírsz a játékról. Nagyon akarom szeretni, jó lenne játszani vele, de minden új infó amit kapok egyre jobban elveszi a kedvem. Ha van hülyeség, amit ki nem állhatok, az a felskálázás. Akkor minek fejleszteni magam? Hogy 700 óra játék után rettegjek egy patkánytól egy 100-es szintű óriás fegyverrel a kezembe? Az F4-ben (de ezer más játékban) az volt a jó, hogy a végén visszamentem olyan helyekre ahol az elején simán kinyírtak és hazavágtam mindenkit. A végén már nem 1 hanem 30-40 vad ghoullal is szembe mertem szállni, stb. Biztos van létjogosultsága ennek a feature-nek is, de legyen ki/be kapcsolható, láttam már ilyet is más játékokban. Sajnálom, újabb felesleges játék a polcon, ha az összes pénz itt lenne, amit olyan játékokra költöttem, amit nem vagy alig játszottam, vennék egy autót 😊 Nem hibáztathatok senkit, csak magamat.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

PiszkosFred
Tegyuk hozza, hogy egy, ha beugrok egy power armorba, akkor az mindent megold, ketto, van a jatekban 700 oram es napi rendszeresseggel jatszok vele (meg nem untam meg) es csak ket season kozott tartok szunetet.

Sok hulye megoldassal rendelkezik a jatek, de ha ezzel kibekul (vagy atlep rajta) az ember, akkor, mint looter shooter szerepjatekos elemekkel, a maga modjan szorakoztato meg mindig.

jesszus úr isten.<#guluszem1>

ezért is preferálom a retro rpg játékok újrajátszását az elmúlt néhány évben, illetve ha van időm akkor bepótolni azt amit régen kihagytam, pl icewind dale, baldurs gate, és hasonlók sajnos kimaradtak nekem akkoriban :/ amit már bánok.

(jobban lekötött a quake, counter strike, command and conquer)

fallout76-al is eljátszogatnék, a felfedezés öröme mindig is a pozitív oldala marad a szériának ha másért nem legalább ezért, de amikor meglátom r/fo76 redditen hogy mit irkálnak az emberek a nyersanyagok grindelése terén... meg amit te is írsz most hááát akkor el is megy a kedvem egyből az egésztől.

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

PiszkosFred
Csak a szemleltetes kedveert 😊 pre-Wastelanders, fogtam a VE Gatlingomat es a terkep nyugati reszen egyet lottem, az is meghalt, aki ott sem volt, csak hallotta... Most, a folyamatosan ugralo es rohangalo mole rats hordatol, vagyis egy korabbi nyomorult lvl1-eskent korberohogott patkany csapattol 50-60-75 szintre skalazva jobban felek, mint barmelyik bosstol a keleti parton.

Egyetlen elonye, hogy igy minden boss szintre dob lootot.

DE, ez benne a hulyeseg is, mert highlvl karkaterkent - tobbszaz oraval a hatunk mogott - nagyjabol van mar eleg jo gear, igy a legendary cuccokat eleve bevaltod scripre, teljesen mindegy, hogy az most lvl5-os pipe revolver vagy lvl45-os handmade, a csillag szamit,nem a szint. Igy aztan farmolni sem egyszeru mar a scripeket, mint anno. Valahol hihetetlen, hogy az Oblivion faszsagaibol nem tanultak.

Neha jo, minden jatekban, amikor veteran nagy szintu jatekoskent visszatersz "alazni" olyan AI ellenfeleket, akik anno szopattak. Megnyugtatja az embert 😄 Hat, mar nincs ilyen.

" (sztem ez szar döntés volt a beth részéről). "

sajnos ezt már elég rég csinálják, szerintem ez a játékossal együtt erősödő ellenfelek módszer a legnagyobb önellentmondás amit el lehet követni egy rpg játék fejlesztése során, az ember azért szerzi meg a jobb gear-t hogy erősebb legyen az ellenfeleknél... nem azért hogy újra kezdje az egészet előröl mert másnap az szörnyek már egy szinten is vannak veled.

PiszkosFred
Koszonom, igy mar tiszta. Borznal olvastam, azt hittem arra reflektal, amely riogatas a gamer sajtoban (es a komment szekciokban) keringett, mint jajjnektekidiotak... (a barki barmikor megolhet es gankelhet fele baromsaggal egyetemben) 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.27. 20:14:56

"Lent irta vki a percenkent nuke meg "

Félreértetted miért írtam... nem hátrányként hanem előnyként... amikor a játékban farmolnod kell a nukezoneban dolgokat, igen jól jön az hogy a public térképeken a fontosabb zónák sugároznak
Abszolút nem gondoltam bázisbombázásokra, ilyennel még csak nem is találkoztam -> ezt gyakorlatból mondom, nem újságból olvastam.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.11.27. 20:04:51

PiszkosFred
Nem biztos, hogy a legjobb hasonlat, mert az asztal a FO76-ban a taborod es esetleg kornyeke, mig az etterem maga az egesz jatek, ahol azert - ha csak nem berelted ki es raktak ki a zartkoru rendezveny tablat, akkor - megfordul par ember, amig te kenyelmesen es joizen ebedelsz.

Egyebkent meddo a vita, mert a jatek mind a ket felet kiszolgalja. 14 euroert teljesen egyedul lehetsz (ez a zartkoru rendezveny berleti dija), mig anelkul el kell viselni, hogy hebe-hoba osszefutsz mas jatekossal. Az esetek 80%-ban en Private Worldben jatszok, es csak 1-2 cimbora ugrik be, nekem teljesen jo. De van, amikor "igenylem", hogy legyenek korulottem, ekkor siman belepek a publicba es kesz. Tenyleg mind a ket felnek van megoldas.

Lent irta vki a percenkent nuke meg stb. - ezzel kapcsolatban hadd jegyezzem meg, hogy ezt a klikkvadasz blikk szintre sullyedt gamersajto emlegette, mint "rettegj kedves olvaso, mert ki fognak baszni veled ha lebombaznak", a budos eletben nem tortent meg meg a jatekban ez. Nyilvan, ha a world bossok melle epitkezel, akkor kapsz te is atomot, de ha a jatekter maradek 99%-ban huzod fel a bazisodat, nem a nuketol fogsz rettegni, hanem pont azert "konyorogsz", hogy vegre valaki dobjon mar egyet, mert kellene a flux 😊 (meg a quest/reward/loot). Szoval nem kell mindent elhinni, amit a jelenlegi gamer sajtonak csufolt portalok "betanitott munkasai" irnak.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.27. 19:55:37

Kb pontosan leírtad, nekem mit jelent a játék: beleélést. Én se vagyok egy antiszociális ember az életben, de a játékomba ne másszon bele senki. Étteremben sem szeretném, ha beülök és a pincér odaültet egy idegent az asztalomhoz, legyen az bárki. (szerencsére ilyen még nem történt).

Ahogy ecsetelem borznak is, ha akarod a sztorikat tolhatod egyedül, sztem nem olyan jók és érdekesek mint az FO előző részei, nincsenek nagy csavarok, sokszor inkább grind szagú (menj el a térkép 3-4-5 különböző sarkába és nyomj meg egy gombot meg effélék). Ézért nem is javaslom hogy az extra singleplayer élményért még további összegeket költsön az emberfia...

Ezek igazáből nem is jelentenek nagy kihívást, főleg most, mióta a játék hozzáskálázza a játékoshoz a térképen lévő ellenfeleket (sztem ez szar döntés volt a beth részéről).

Elsősorban az endgame meg az eventek az ami már nagyon grindelős, van amelyik egyedül esélytelen, de az már az unalmas része az FO76nak.

Farmolni amúgy igy is úgy is kell, igy van kitalálva a játék, és ott viszont sokkal jobb ha az ember nem egyedül küszködik. Mert a játék sajnos úgy van megcsinálva hogy nem a sztori erős benne.

Mi oldschool gamerek.... egy 45 évessel beszélgetsz éppen 😄

Persze lehet hogy te nagyon speciális eset vagy, de az FB csoport is tele van emberekkel akik pár óra után azzal jönnek hogy nincs e kedve vkinek csapatban menni, vagy néhanap összefutni, mert egyedül az FO75 nagyon uncsi. És mindenki azzal kezdi hogy az FO4 nagy rajongójaknt jött...

A loot, event, gyűjtögetés sztem itt irreleváns... (amúgy nem fogod megúszni, ebben az aspektusban is más az FO76 a FO4hez.. pl fontos nyersanyagokat könnyebb megszerezni ha csapatban vagy mintha egyeül grindelsz órákig... vagy megveszed vkitől, cserélsz vele). ha nem akarod csinálni nem csinálod, a sztoriline végigtolását tényleg nem befolyásolja az hogy vannak azon a bazinagy térképen még 20-an. Gyakorlailag nem privát szerveren én is egyedül toltam végig a questeket, és sztem pont hogy jót tesz az immersionnak az ha nagynéha találkozol egy másik tűlélővel.

Lényeg ami lényeg, ha úgy akarod játszani mint az FO4et, csalódni fogsz, a sztori nem olyan vastag és átélhető, anélkül nagyon kevés sztem a játék. Nekem pont a másokkal való interakció az ami megmentette az Fo76-ot (bizniszelgetés, kereskedés, alkalomadotán rövid ideig spontán összeálló survivorok, néha egy névtelen embertől valami ajándék - később már én adogattam hasznos holnikat másoknak).

Továbbra is azt mondom tegyél egy próbát,és ha tényleg annyira szar a public ahogy most GONDOLOD, csak utána invesztálj bele.
Sztem csak arról van szó hogy a fallout eddig szingleplayer játékélmény volt, és ebből gondolod hogy a multi csak szar lehet...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.11.27. 17:36:12

Látszik hogy mem érted, ezt most nem bántásból írom, csak hogy mennyire különbözik az észjárásunk:
Mi "oldschool" single playerek nem a lootért, eventért, daily faszomokért meg gyűjtögethető egyéb bizbaszokért játszunk, hanem az immerzív élményért, beleélessel "szerepjátékozunk". A loot persze egy érdekes része egy rpg-nek, de az általad leírt multi előnyök egy része hidegen hagy, a másik részétől -mint pl. a "percenkenti nuke" -kiráz a hideg, olyan szinten rontja az élményt...

Beszéltük anno ezt már úgy emlékszem a GTA5-nél is, azt is meg a RDR2-őt is úgy játszom,hogy a büdös életben nem fogok online menni egy percet sem, az én "kis homokozómba" kurvára nem teszi be más a lábát más jatekos.
Nincs ebben semmi antiszoc, az életben egy közösségi ember vagyok, de játszani így szeretek én is á la "oldschool". 😊
Papa01
Szia!
Vannak benne jó SP küldetések, történet, mint az F4-ben?

Köszi a választ!

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Te tudod, a te pénzed. Jobban összeszedni nem tudom hogy mennyire nincs multiplayer az alap fo76ban is, ha csak simán játszol anélkül hogy keresnéd mások társaságát.

A kutya se fog foglalkozni veled, teljesen nyugodtan játszhatsz egyedül egy nem privát világban is. Persze ha téged már az is zavar hogy látsz néha egy játékost a frekventáltabb helyeken, mondjuk egy tradernél éppen álldogálni miközben üzletel, akkor persze, másképp nem tudsz "nyugodtan" játszani, csak a privát világban....

Én egyszerűen nem szeretem a multiplayer játékokat, túl rég óta játszok és biztos oldschool vagyok 😊 Viszont imádom a fallout világát, stilusát és a fallout 4-et már ronggyá játszottam. Mi más választásom lenne ha 2020-ban fallout-ozni akarok nyugodtan?

Fura nekem hogy vki fizet azért hogy a fo76-ban singleplayert játsszon.

A térkép olyan nagy és olyan kevés embert rak 1 szerverre, hogy ünnepnap amikor kóricálás közben mások is jönnek. Amúgy se kompetitív, inkább kooperatív PVE a játék...

A loot nem közös (tehát nincs az hogy kifosztják előtted a területet), ha esetleg ellenfeleket farmolni akarsz egy területet és vki épp ott van, akkor max szervert váltasz és máris rendben van

Plusz az eventeket szar egyedül csinálni. Jah és persze nincsenek player vendorok se, ahol nagyon jó áron ki tudzz fogni cuccokat.

Nem tudsz teamelni se, ahol a csapattagokra ingyen fast travelezhetsz, nem beszélve a dailykről amit közösen sokkal jobb megcsinálni.

Privát szerverben a fél életed rámegy hogy atomot dobj a fontosabb helyekre ahol farmolhatsz, publikon meg szinte minden percben jön a nuke 😊

Egyetlen előnye van a private szervernek, hogy befoglalhatod az összes workshopot és nem veszi el senki. De eleve annyira ritka a workshop PvP, én sztem 2x találkoztam vele... meg annyira nem is éri meg a workshopokkal tökölni, max az elején.

Szóval, rengeteg hátrány, és egy potenciális előny tényleg ezért még fizetnél is? 😄

(illetve a scrapbox a másik, az tényleg jó, de nem ennyiért... a súlylimit nekem a legnagyobb fájdalmam ebben a játékban). Atom se jó semmire, 1 hasznos dolog van a scavenger bot, de azt ingyen atomból s meg tudod venni.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.11.24. 16:42:52

Korrekt, köszi

PiszkosFred
Ennyi az egész, egy kattintás, ha le akarod mondani. Nekem pont ma reggelt fordult, dec 19-ig bármikor megszüntethetem (nyilván nem fogom, jön a Steel Dawn hamarosan) és kész is. A előfizetésért járó 1650 atomot általában aznap jóváírják, de nem mindig egyből, van, hogy magyar idő szerint hajnalban érkezik. Viszont Private Worldöt azonnal tudsz indítani és a scrapbox is ott vár majd rád azonnal, az ingyenes többi F1st cuccokal együtt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.18. 22:45:51

Köszi az infót. Én is már átvittem a steamre. Ha lesz egybefüggő pár hét időm (talán év végen), előfizetek.

PiszkosFred
En jelenleg steamen jatszok es ott is fizetem a havidijat (amiota at lehetett hozni steamre a profilt), nincs gondom, egy kattintas es vege ha meggondoltam magam.

Van itt valaki aki előfizetett erre a 14,99€ havi exclusive cuccra? Előfizetnék pár hónapra, hogy nyugodtan, singleplayerként játszhassak kicsit, csak attól félek, hogy (ismerve ezeket a dolgokat) hogy nem fogom tudni lemondani és egy életen át kénytelen leszek fizetni. Van erről tapasztalatok?

nincs megoldas es nem ugyanarra a szerverre fog visszadobni a jatek mint ahonnan jottel es nincs is ilyen opcio h kerhesd.
egyedul kivetel ha haverokkal jatszottal mert akkor lehet kerni h hozzajuk dobjon vissza

a F76 amugy benne van az Gamepassben szoval siman kiprobalhato h erdemes-e azon felul barmit is kolteni ra. Gamepassben meg ezen kivul vannak sokkal ertelmesebb cimek is szoval nem csak emiatt erdemes beruhazni ra. (es jo esellyel ugyanezen okbol nem fogod kiprobalni a 76ot Gp-ben mert annyi mas jobb jatek van amit kiprobalhatsz / vegigjatszhatsz ugy)
Metalmilitiakid
Szerver betegségre van vmi megoldás vagy ez normál, hogy időnként eldobnak a szerverek? Most kicsi morci lettem, hogy szépen kitakarítottam a Bandit Camp-et olyan 90%-ban, már nyitottam volna az ajtót a Boss-hoz erre kidobott a szerver, visszatöltöttem és mindenki újra életben volt...

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Normál dolog hogy úgy dönt a játék hogy ilyen "csökkentett" módban tölt be? Most beléptem és mintha le lenne húzva minden 0 ra és 1024x768 ban futba, de a beállítások maradtak.
Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2020.11.11. 19:00:10

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

PiszkosFred

Az első bekezdés egy egészen új szempont számomra, és igazat kell adnom neked (habár pesszimistább felem azt súgja, hogy hiú ábránd sajnos).

A hobbi kapcsán írtakban is igazad van, azért is gondolom úgy én is, hogy ez egy lélektani határ, mivel aki a 20-at ki tudta fizetni, a 25-öt is ki fogja tudni - ha akarja.

Nálam (és sok ismerősömnél, ami nyilván nem reprezentatív) valamilyen oknál fogva a hobbik között mégis a pc-s/konzolos játék az egyetlen dolog, aminél vásárlás után óhatatlanul megjelenik az érzés, hogy csak elbasztam a pénzt... 😄 (hiába vagyok ugyanott ha pl. havi kétszer elmegyek a csajommal színházba valami normális helyre ülve, vagy egy minőségibb étterembe, amikért meg ugye időtartamban mérve lényegesen kevesebb szórakozást is kapok...)

Na de ez már nagyon off, a lényeg, hogy szerintem megéri megvenni a játékot jelenlegi állapotában, de nem 40 euróért.
PiszkosFred
Ketsegtelen, hogy soknak tunik, de szerintem ez jo dolog is. Gondolok arra, hogy 25k-s jateknal mar te is, en is, az egyszeri jatekos is elgondolkodik majd, hogy kell e ez nekem, ennyiert. Muszaj lesz a studioknak minoseget lerakni az asztalra, mert van egy lelektani hatar (amit most atleptek), ami utan nem szamolhatnak a tomeges "birka" effektusra. Hatha megtisztul az ipar egy picit es no a minoseg.

Egyebkent ha osszehasonlitod egy masik hobbiddal, akkor annyira nem sok az a 25k. Nyilvan heti szinten venni egy-egy AAA jatekot 0day/preorder, ahhoz jol is kell keresni, illetve a 25k-s jatekot megelozi egy cirka 200-300ezres gep beruhazas is (vagy konzol esetben 100-150k), de ezeket leszamitva/ezekkrel rendelkezve szerintem 1-2 havonta egy 25k-s kiadast elbir a csaladi koltsegvetes. Most hagyjuk a pandemia miatti kieseseket, nyilvan egy nyugodt evrol beszelek, altalanossagban. Ennyi penzt nagyjabol elkoltesz 1-2 havonta futocipore, makettra, edzes berletre, mozijegyre, focimeccsre, vagy akar sorozesre - barmi is legyen a hobbid, arra is. Sot, meg merem kockaztatni, hogy ennyi osszegben nagyon sokan dobnak ki elelmiszert is a kukaba, mert lejart, nem kellett, nem ette meg teljesen, stb.

Egyebkent nem hiaba hodik (megint) az altalanydijas rendszer, akar az "ujkori teveben" (lasd netflix, disney, hulu, amazon, stb.), vagy akar a game pass fele gaming megoldasok. Egyszer elofizet a tobbseg, es megnyugtatja a tudat, hogy van egy bo valasztek, ami az "ove". Mindet sosem fogja megnezni/kiprobalni, de lemondani is kevesen mondjak le, mert "jo az, ha van", igy aztan eves szinten lehet, hogy tobbet koltenek egyesek az elofizetesre, mintha vettek volna egy-ket jatekot.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.11. 13:55:25

Abban abszolút igazad van, hogy meglepően hosszú ideje nem nőttek a játékok árai - de azért azt is szerintem figyelembe kell venni, hogy hiába voltak korábban arányaiban drágábbak a játékok, nem is annyi példányban mentek el, mint egy AAA játéktól manapság elvárják (szerintem legalábbis korábban sokkal inkább rétegszórakozás volt, és így kevesebb példánynak kellett visszahozni a fejlesztési költségeket), plusz a bevétel másik nagyrésze a mikrotranzakciós bizbaszokból jön be.

Mindenesetre szerintem durva, hogy az AC Valhalla már 25.000 Ft-os alapárral jött a konzolos digitális boltokba (jelenlegi generációra is), és még a hobbija is emlékezteti arra az embert, hogy mennyire elmegy mellettünk a nyugati életszínvonal.. 😄
Metalmilitiakid
Csak ennek pont hogy olcsóbbnak kellene lennie, nincs már CD, nincs szállítás, nem rohad rájuk a készlet, minden digitális. Plusz a season pass, dlc, premium, subscription...

PiszkosFred
70$ lesz, nem 70 euro 😊

Oke, piciny hazankban ez nagyjabol azonos (tamogatas lehivasakor jo a magas euro, (vissza)fizeteskor mar kevesbe), de ha nem forintban tartod a penzed es nem azt valtod at a napi kozeparfolyamon egy-egy tranzakcional, akkor sporolhatsz nemi penzt.

Hozzateszem, szamomra meglepo, hogy "csak" most 2020/21-ben nonek az arak 60-rol 70-re - a tobbi terulethez kepest olyan regota ennyi egy-egy jatek (15 eve nagyjabol), hogy az mar rekord. Minden mashol azert 1-2 evente nott 1-2 dollarral/euroval a szolgaltatas.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.11. 13:14:22

Metalmilitiakid
Ezért is mondtam, hogy a Bethesda-t nem sajnálom ők megérdemelnék 😄 De úgy vagyok vele, hogy így vett játékot nem szívesen tennék a már elég népes steam accomra, mert nem akarom hogy esetleg pont belenyúljak vmibe aztán az egészet elvigye. Annál meg lustább vagyok hogy 2 steam accot tartsak és váltogassak köztük 😄 Anyagilag meg pár havonta belefér egy 40 eurós játék, kicsit kevesebb sört iszok a hónapban xD
A season passokra meg ilyesmikre meg általában nem adok pénzt szóval az számomra annyira nem játszik. Viszont az a hülyeség amit most kitaláltak hogy emelni kell majd 70 eurora az A kategóriás játékok árát az már inkább.

Megbízhatóság kapcsán: szerintem van néhány teljesen biztonságos oldal ezek között, ilyen szerinte a cdkeys és az instant gaming.
Több haverom és én is mindkét helyről több alkalommal vásároltam, soha semmilyen problémába (esetleg akár visszavont kulcsba) nem ütköztem, ütköztünk.
A G2A, Kinguin és társait én is kerülöm.

Az általad említett elv már teljesen más tészta - és persze abszolút érthető is.

Ezzel szemben mondjuk fel lehet hozni a kiadói gyakorlatokat is, lásd season pass, kivágott DLC-k, live service és társai - jellemzően nem tudom őket sajnálni, mikor olyat olvas az ember, hogy egy Call of Duty pl. az mtx-ből mennyi pénzt hozott..

A hozzám hasonló kazuár játékosoknak mindenesetre szerintem egy játék egyszerűen nem ér meg tizenezer forintot akkor sem, ha egyébként nem jelentene anyagilag számottevő terhet, így marad a szürke megoldás. (vagy csak a rossz nevelés az oka.. 😊 )
Metalmilitiakid
Én elvi szinten nem használom ezeket a kulcsos oldalakat. A legtöbb esetben kibasznak a játékkészítővel, adott esetben a Bethesda-t épp nem sajnálom, de a többit szoktam. A legtöbb ilyen úgy működik hogy lopott kártyával vesznek egy rakás kulcsot, de ugye a kártyát utána a tulaja letiltatja szóval a kiadónak vissza kell adnia a pénzt (sejtem az adót is ki kell fizetnie szóval még rosszabbul jár) és utána még csak meg sem veszed tőlük a játékot szóval kb 2x esnek el a játék összegétől. Nem feltétlenül az oldal a hibás mert lehet ők is csak valakitől veszik, de azért nem erőltetik a kutatást mögötte szerintem 😄 Arról nem is beszélve, hogy ismerősöm kapott már Russia Regio locked kulcsot, meg olyat amit utána kitiltottak és társai, bár sejtem az esetek 80%-ban semmi gond nincs velük de szerintem nem éri meg ezzel szórakozni.

14000 ft vs 3000 ft, a mellet hogy menyi időt tölthet el az ember a játékban, azért azt is figyelembe kell venni nem biztos hogy fog IS annyi időt belerakni az ember, sok minden elveheti a kedvét az embernek a játéktól, hulladék konzol irányítás, instabilitás, bugok, kiegyensúlyozatlan ellenfelek/fegyverek, stb...

még ha milliomos is lennék akkor se dobnék ki 14000 forintot valamire amit nem is biztos hogy hosszú ideig játszani fogok, főleg annak tudtában hogy a játék még mindig hagy némi kívánni valót maga után.

PiszkosFred
Lehetseges, nekem teljesen mindegy ki honnan es mit. En csak hivatalos forgalmazokat nezem, ott jelenleg nem akcios, csak minimalis mertekben a FO76.

Ja 40ért minek amikor van kb 8 euros is

https://www.allkeyshop.com/blog/buy-fallout-76-cd-key-compare-prices/
Metalmilitiakid
Na egy dolog biztos, hogy a control layout az még mindig olyan életképtelenül borzalmas mint a bétában xD Nem értem miért kell az irányítást is átportolni konzolról... De am egész jól elszórakozom vele.

PiszkosFred
Hat, olyan kieg nem lesz, itt az elsodleges szandek mindig is a multi resz es a tapasztalatszerzes volt.

En fokent egyedul jatszok single playerkent az elofizetokent elerheto a private worldon ugy, hogy csak par ismeros vagy csaladtag tud csak csatlakozni, akkor meg kitalalunk valamit, vagy mindenki jatszik tovabb - nagy a terulet, elferunk 😊 Sajnos a private world lehetoseget paywall moge raktak, igy vagy neked, vagy az ismeroseidnek kell elofizetonek lenni, alapban nem erheto el.

Ha pedig nagyon daralni van kedvem, irany a standard vilag, ott ket kattintassal mar lehet csatlakozni egy-egy random csapathoz es mehetnek az eventek, barmik. Valojaban a jatek tartalmanak 98%-a teljesitheto szolozva, idoben persze hosszabb (loszer is tobb fogy), de nem kotelezo partyzni, ha nem akarsz. A maradek 2% egy-egy olyan boss, ahol azert nem art, ha tobben is vagytok, bar azok is letolhatoak jo builddel es megfelelo csuzlikkal egyedul, de az mar tenyleg sajtreszelovel rejszolas...

A kezdeti szarcunamihoz kepest fenyevekkel jobb a jatek, rengeteg minden valtozott es rengeteg tartalom jott a jatekba. Meg nem egy No Man's Sky fele sztori a FO76, de azert latszik a fejlodes es a torodes. Mas kerdes, hogy tovabbra is csak azoknak valo, akiknek van turelme es egyutt tudnak elni a hulyesegekkel...

Szokott lenni free probaidoszak, erdemes akkor ranezni, alig par hete volt a legutolso es a holiday szezonban is varhato, hogy lesz.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.10. 21:46:48

Én megjelenéskor vettem meg, 5 óra után letöröltem, azóta se játszottam vele. Ha kijönne egy olyan kieg. vagy mod hogy tényleg singleplayer-ként is lehessen játszani, az jó lenne. A Brotherhood kiegészítővel majd lehet, hogy mégegszer megpróbálom. Minden fallout játékban benne volt több mint 300 órám. Imádom a világát és a stilusát.

PiszkosFred
Hat, akkor viszont ajanlom, 100-nal biztos, hogy tobb orat fogsz belerakni, csak maga az alapsztori es a felfedezes ennek megadja a duplajat 😊 Es akkor egy honap mulva jon a Brotherhood is, az is megkavarja majd a sz...szoszt. Ha picit turelemmel vagy a technikai hulyesegekkel szemben (ami mondom, fenyevekkel jobban fest, mint a premierkor, de meg mindig fapados), akkor szorakoztato es addiktiv a jatek, akar szoloban nyomva, akar haverokkal.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.11.10. 19:14:52

Metalmilitiakid
40-et nem szoktam sajnálni egy játékra főleg, ha előre láthatólag több mint 100 óra játékidőt ad. Egy single-nél már elgondolkoznék.

PiszkosFred
Hat 40 euroert ne vedd meg Steamen, akkor inkabb vard meg a kovetkezo steam salet, akciosan olyan 20 eurot mar meger, 40-et nem - mondom ugy, hogy preorderrel vettem, elofizeto vagyok egy eve es naponta jatszok vele (800+ oram van benne jelenleg).

Nagyon sokat javult, a Wastelanders kieg nagyon jot tett neki, a folyamatos eventek es kozossegi mokak szinten, van benne ket Bethesda fele Fallout jatekra valo tartalom, ez a pro. Kontra: a jatek technikai szempontbol tovabbra is fapados. Sot, a legutolso update ota nalam megint egyszer naponta biztos, hogy random elszall (ctd vagy vegtelen loading), elotte honapokig nem volt ilyen.

Metalmilitiakid
Köszi a választ akkor bevállalom szerintem. Viszont marad a steam, nem szeretem az ilyen oldalakat akik kitudja honnan szerzik a kulcsokat 😄

Szerintem megéri végig tolni,én is egyedül játszottam, és tök jól elvoltam vele.
Technikai szempontból még mindig elég kaksi, de azért játszható.
Cdkeys-en most pl 9 euróért meg tudod venni,szóval nagy kockázatot sem kell vállalnod. 😊
Metalmilitiakid
Sziasztok!
Kicsit nézegettem megint a játékot, utoljára a bétában próbáltam meg és ugyebár ott is hagytam. Mostanában hallottam jókat róla, hogy a patch ami az NPC-ket hozta meg az utána lévő óta már tök játszható a játék. Ez igaz? Megéri megvenni? Első körben nagyrészt egyedül játszanék vele és főleg story érdekelne illetve PvE.

Köszi! Akkor nem változott ezek szerint.
PiszkosFred
> Ha csapatban vagyok valakivel, és úgy játszunk, akkor minden csapattagnak meg kell csinálnia a feladatot/beszélni kell ugyanazzal az emberrel stb.?

Igen. Segíthet neked, elkísérhet téged, stb. de a küldetéseket minden esetben egyénileg kell teljesíteni (beszélni vkivel, felvenni valamit, megölni valamit, stb.), még akkor is, ha együtt, csapatba lépve játszotok minden percben. (legalábbis Wastelanders előtt így volt, azóta partyban csak eventeket csináltam, küldetést nem, így ha változott ez a rendszer, akkor arról még nem tudok)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.07.14. 11:19:59

Sziasztok!

Ha csapatban vagyok valakivel, és úgy játszunk, akkor minden csapattagnak meg kell csinálnia a feladatot/beszélni kell ugyanazzal az emberrel stb.? Tegnap pl bementünk egy helyre ott beszélni egy csókával, én beszéltem mint team leader, nekem tovább adta a feladatot, a társamnak utána vette észre, hogy neki nem így visszament ő is beszélni a fószerrel. Ennek így kell működnie?