Fallout 76

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fred, ha nem indiszkrét a kérdés, milyen néven vagy bent? Btw. látok néha nagyon magyar-gyanus alakokat, de nehéz a kommunikáció 10 emote-tal 😊
Egy ideig nem jártam erre, most végigolvastam kb 2 hónapot - azért még valaki játszik ezzel, jó látni 😊

Kicsit később, de talán: én is 1st-ös vagyok, de nekem nem a privát szerver a lényeg, hanem hogy nem kell szórakozni a tárhellyel - pláne a Fluxokkal. Igaz, most 1200 lett a kapacitás, de némely cucc így is elvisz sokat, a junk-láda meg mindent elnyel, s ha kraftolni/építeni kell, nem az fog fájni 😊 És ha egy jó cuccot akarsz összehozni 3*-al, akkor sok lesz a selejt, kell az alapanyag hozzá

Utoljára szerkesztette: Paradoxon74, 2021.02.17. 19:26:07
https://docs.microsoft.com/hu-hu/dotnet/framework/install/dotnet-35-windows-10
PiszkosFred
Igen, innen szedve is ez a neve

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ez a neve ? Futtathatom ?

dotnetfx35.exe
3.5 net framework telepítve lett?

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

Nem lehet valahogy a bethesda launcherrel megszerelni ha már megvettem a steamen és a beth accountom látja ?
Összekötni valahogy?
PiszkosFred
Uj rendszerrel lesz a gond, valami kimaradhatott. Mas jatekok mennek siman?

Attól tartok nekem ez a játék ennyi volt

De a Steamnél is meg a Bethesdánál is elmehetnek a picsába.
PiszkosFred
Na ezt mondják még sokan: "Unistall RivaTunerStatisticServer and Afterburn". Egyiket sem használom, de ha te igen, akkor érdemes nélkülük megnézni.

PiszkosFred
Nehogy megvedd. Én csak azt mondtam, hogy a bethesda launcher felrak még pár extra dolgot (net framework, directx akkori verzió, stb.), ezt kellene a steamnek is megcsinálnia, mint minden más játék esetében.

Ja hogy itt újra meg kellene vennem ? Hát nem

A microsoft oldalon sok okosság van de letölteni linket nem találtam
A frame izét töltöm le
OK, Letöltöm a beth launchot

az már helyre hozza vagy navigálni kell ?
PiszkosFred
Guglival rakerestem, legtobb helyen azt irjak, hogy microsoft webrol kell leszedni a directx-et vagy a 3.5 .net frameworkot, amit a bethesda launcher megtesz, de a steames verzio vmi miatt nem.

gpu driver telepítve? <#conf>

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

PiszkosFred
Az oke, de lehet, hogy onnan akar valami nem odaillo beallitast beolvasni ami miatt egybol eldobja es leall.

De a játék nem megy
PiszkosFred
Hat, esetleg a steamet inditsd ujra, hatha akkor meg leszed valamit.

Vagy, ha esetleg a konfig ment szet, nevezd at a mydoku/fo76-ban a fallout76.ini-t es a gamprefs.ini-t, ekkor ujrageneralja mindkettot default beallitassal.

Igen ezt csináltam
100 % siker vagy mi
azt írja 12-es
egy oldalt láttam hogy ellenprizzem és telepítsem de nem működött
PiszkosFred
Ha uj rendszered van/lett, akkor a directx biztos, hogy telepitve van?

PiszkosFred
Igen, FO-n jobb klikk és erre katt.

Az avastot kikapcsoltam, nem jó.
A steam fájl ellenőrzés lement.
Na az ilyeneket mire megtalálom.... avast van

A repair gomb a steamben van ?
PiszkosFred
Adj neki kivételt a tűzfalban/biztonsági rendszeredben/vírusírtóban.

Vagy nyomj egy repairt, mert lehet install közben romlott el vmi, megesett már ilyen.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.17. 18:03:48

Újra le lett töltve.
Pont ez van csak magyar nyelven:

https://www.youtube.com/watch?v=UCMY1tiq21k&feature=emb_title&fbclid=IwAR1kwggB1i15_Hjia4MDFHCJdKoqXMr9sCdFXfqVX0yBNg06SgULkndkHL8

Steam nem talált fájlhibát
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.02.17. 18:02:35
PiszkosFred
Letöltötted újra vagy átmásoltad a másik rendszerből?

Új winchester új rendszer
Steam elindul
Fallout 76 elindul de rögtön le is áll. Hibaüzenet nélkül.
Mit tegyek ?
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.02.17. 17:18:29
PiszkosFred
Csinalhatsz belole gyogycsomagot, ami ad +rad ellenallast is.

A Glowing blood mire jó ?
Hát, nem volt gyors menet sose mikor párévente új beth játékot kezdtem. Sose emlékeztem, mi az a bethesda account, aztán arra sem hogy nekem már van.
PiszkosFred
Szóra sem érdemes. Annyit érdemes még tudni, hogy ha valamikor előfizetnél a Fallout 1st-re, akkor az extrákat azonnal megkapod, de a havi 1650 Atom az mindig az "előfizetés kezdete/megújítás" utáni napon érkezik, az nem azonnal.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.13. 13:25:10

Köszi Fred úgy néz ki sikerült!
PiszkosFred
Hát, saját tapasztalat:
Mind a steames verzió, mind a bethesda kliens ugyanazt az adatbázist használja, de csak a karaktereket, a progresst és a szerzett/unlockolt felszerelést illetően. Az ATOM (mikrotranzakciós fizetőeszköz) és az előfizetés (Fallout 1st) részét viszont külön, azért, mert a steamen és a bethesda boltban is saját bevételt generál ezek értékesítése, így az előfizetés is külön van kezelve a steam által és külön a bethesda.net-es kliens által.

Nekem van Bethesda.net-es és steames verzió is, bármelyikbe belépve ugyanott folytatok mindent, csak az ATOM és az előfizetői státusz ami, eltér.

Vagyis, amikor a game pass-szal elkezdted, te is regisztráltál egy bethnet-es fiókot és azt használod. Na most ehhez feltétlen kösd hozzá a steames fiókodat (lépj be a bethesda.net-re és ott az account menedzsmentben van account linkelés opció) és akkor szerintem, ha megveszed a steamen a FO76-t, akkor te is tudod folytatni ott, ahol abbahagytad. Viszont a megszerzett atomjaidat valószínűleg buktad, ezért azt érdemes még elkölteni a game pass előfizetéssel. Természetesen MINDEN megmarad, amit unlockoltál az Atom shopban (skinek, extra bútorok, építőelemek, stb.), ezek mennek veled, csak az ATOM és az Fallout1st (előfizetés) marad, azt már a steamen kell újra megújítanod/beszerezned.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.12. 09:47:02

Egy nem közvetlen a játékmenethez kapcsolódó kérdés: game passen játszom vagy két hónapja amióta elkezdtem de látom steamen most a kínai új év miatt akciós kb. 5000 forintocskáért. A pass akciós előfizu egy hónap múlva lejár, manapság meg mással nem is játszok onnan. A mentést vajon csont nélkül át lehetne vinni game passről steamre? Valakinek esetleg van személyes tapasztalata? Mert a fórumokon tök egymásnak ellentmondó vélemények vannak...
PiszkosFred
Igy van. Mobok, eventek, bármi után járó XP-t növeli (plusz az általad említett scrapingból származó matikat, vagyis minél több az INT, annál több nyersanyag jön vissza a lebontott cuccokból).

1 INT ha jól emlékszem akkor +2% XP-t jelent, teljesen mindegy, hogy honnan jön, csak az éppen aktuális INT érték számít - ezért pl érdemes enni menta cukorkákat is ha mész darálni nagyobb létszámú helyekre (esetleg daily opsba, bár ott csökkentett xp jön/mob). Egész korrekt bónuszt lehet építeni perkekkel, legendary armorok bónuszaival, buffokkal, stb.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.09. 12:03:38

Tehát a nagyobb INT általánosan nagyobb XP-vel jár bármit csinálok ?
PiszkosFred
XP-t farmolni. A FO76-ban (is) a kapott XP nagyobb magasabb intelligencia érték esetében, a "casual" 4 fős csapat pedig +4 INT-et ad, így a kapott XP is nagyobb. Ezért jó XP farmra a szokásos buffok (lunchbox, alvás+társ a házban, +int páncélok, speckó kaja, stb.) mellett a "casual team", még akkor is, ha egyedül vagy benne, akkor is hat a +1 bónusz.

University nekem működik (PC), pont a napokban csináltam a raider/settler küldetéseket a választásig (ezek miatt jártam ott párszor). De twitteren láttam olyan konzolos videókat (XB1 talán), amikor belépve az egyetemre visszadobta a játékost a spawnpontra az egyetem elé.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.09. 09:53:16

Az utolsó frissítés óta vannak épületek ahova bemennék de kiírja hogy kiléptet. És tényleg nem enged be,
Pl a Vault tech Universitybe.

A csapatok: a Casualnál a +4 intelligence mire jó ? Scrappeléskor ?
PiszkosFred
A modok között sincsenek? Mert ezek azok, nem gyártod ezeket, hanem a meglévő cuccodat tudod ezekkel módosítani. Lehet, hogy kell hozzájuk Armorer 1-2-3 szintű perk, azt nem tudom, de a rendszer kijelzi majd.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.05. 20:37:18

Na akkor konkrétan, Pocketer Leather Armor Limbs vagy Ultra L Leather Armor L amik a carry weightet csökkentenék, de nem látom hogy tudnám craftolni, ha legalább szürke lenne és látnám milyen hozzávaló kéne de semmi...
PiszkosFred
Melyik konkretan, mert sok oka lehet.

Na egy kérdés a planekkel kapcsolatban... van már jópár amit knownak ír de valahogy nem látom a weapon vagy az armor padnál mikor craftolnék csak a régi alapokat... vagy én nem látom át vagy ez miez? 😄
Daili Op missionokból legalább esett már 5m lőszer a gatlin gunhoz, egyébként csak gyors utazgatok a vendorok között hátha akad valakinél...
PiszkosFred
A csapattal megosztott perk kártyák

Mit jelentenek a sárga lapos számok a csapattagok nevei mellett ?
PiszkosFred
Lesznek olyan endgame tervrajzok (secret service armor például, vagy gauss minigun, stb.), amelyekkel random három csillagos legendary cuccokat tudsz gyártani, ezekhez kell alapanyagként a "legendary module".

Weaponhoz kettő, armorhoz egy (vagy fordítva, fejből hirtelen nem tudom pontosan). Aztán ha a kapott legendary effekt nem tetszik, gyártasz újat, és újat és újat, seperc alatt elmegy az összes module, mire a random generátor kidobja azt, amit szeretnél.

Grocery backpack, nagyon levitte a cipelendő súlyt. Kaja pia nem foglal.
Sheltert tényleg látom ha csapattársé.

Az Ammo converter jó dolog, mert a pontokat helyfoglalás nélkül tárolja nem úgy mint a lőszert. Aztán ha kell akkor lehet konvertálni. De elég rossz az átváltás és érdemes nagyobb mennyiséget pontokra cserélni. Persze ez véletlenül sem egyforma, nehogy meg tudd jegyezni, pl. a 10mm-ből 240 db, a .44-s más, a .45-s megint más...

Ami a bajom újabban:
Legendarí module-t vettem (kaptam ?) hármat, de hiába néztem a neten, nem jöttem rá hogy tudom aktiválni.
A másik hogy jó sok Atomicért vettem Green Thumb Bundle-t de se plant nem látok se a bázisépítésben nem látok új opciókat.
Igen, hallottam róla, hálistennek kipróbálni nem volt lehetőségem 😄

PiszkosFred
Hat, es ez mar a javitott verzio, a legelso - ha emlekszel/ha hasznaltad - az meg korulmenyesebb volt. Jovo heti patchen a pipboy menut is atalakitjak, hatha megint sorra kerul ez is 😊