7249
Egosoft X4
-
#5648 Nem kell kitakarítani a szektort.
Le kell tenni egy városházát.
Ez egy Defense modul.
Minden fajnak megvan a sajátja.
Bár védelmi modulnak hívják, semmilyen fegyvert nem tudsz rátenni.
Ha szürke színű szektorban építed meg, akkor az a tied lesz.
Másnak a szektora csak akkor lesz a tied, ha már van egy ilyen modulod az adott szektorban. Teljesen megépítve.
És elpusztul a faj összes ilyen modulja az adott szektorban.
Még csak a teljes állomásnak sem kell pusztulnia.
Pont erről írtam nemrég, mikor az argonoknak visszaszereztem egy-két rendszert.
Ilyen modult láthatsz Argon Prime-ban a Wharf-on.
Jó nagy és négy tornya van.
A spliteknél egy nagy torony középen 3 ággal alul.
A paranid egy nagy ovális izé, négy oldalt középen kis ovális izékkel. -
LaLee67 #5647 Ertem, koszi. Olvastam valami , talan governor epuletrol amit lekell tenni. Igaz ez s ha igen, akkor az melyik? -
mumoka 2012 #5646 én igen kitakarítom vagy idegent nem engedek építeni lezárom a kaput 1-2 erős def plotal és kész. -
LaLee67 #5645 Korabban olvastam, hogy lehet sajat sectorom is. Az hogy mukodik? Ki kell irtanom egy kiszemelt szektorban minden epuletet ? -
LaLee67 #5644 Koszi, megtalaltam, mar ki is zoldult :D mockoszkiszszemetladak :D -
mumoka 2012 #5643 de igen csak a telket meg kell venni van rá egy külön keret ha anélkül veszed a kor írja ,akkor annak következményei lesznek illik meg venni rendesen de ha erődöt csinálsz nem muszáj.Ja és ha a rendszer def plotját le szeded tied a rendszer de építs gyorsan a helyére defet és kész.
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.06.17. 18:55:05 -
LaLee67 #5642 HQ-m sectoraban a Grand exchange 1-ben vettem plotot es elkezdtem epitkezni. Jelenleg ez Teladi fennhatosag. A plot vasarlaskor nekem kirt valamit pirossal, hogy kb. ha mittomen ki engedelye nelkul epitkezem ,akkor annak kovetkezmenyei lesznek. 26-os veluk a repum, megvettem azt a tizenakarhanymillas licenszet, azt hittem az kell nekik. Szoval ezutan kezdtem epitkezni,de azota hiaba 26 os a repum , a teladik meg argonok meg a rosseb tudja kik is pirosban viritanak a mappon es a teladik mar rombolobal meg sentinelekkel kozelednek.
Most mi van? Milyen engedely kell ezeknek a facoknak? Nem epithetek oda ahova akarok?
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.17. 17:32:30 -
#5641 Arra lettem figyelmes, hogy az egyik hajógyáramban a megrendelések között van pár ismeretlen nevű hajó.
Ez azért érdekes, mert az összes hajó BP-jét megvettem minden fajtól. Még a yakit is.
Vagy kihagytam valamit, valahol, vagy van új BP, vagy csak egy bug. -
#5640 Ez egy nagyon jó kérdés.
Az a helyzet, hogy mi sem jöttünk rá.
Egyszer csak beadta.
Az biztos, hogy kell a magas repu, de nem vettem észre, hogy meg lett volna szabva pontosan.
A teladi volt az első, ahol megtehettem már 26-os repuval.
A spliteknél meg nem adta be 26-nál.
Az argonoknál is valami 29-nél adta csak be.
Ahova gyakran megyek, oda általában beállítok egy S-es hajót.
Főleg azokra az állomásokra, ahol a faj képviselője található, akinél meg lehet venni a BP-ket is, meg ceremóniával megnöveli a rangodat.
A teladiknál nagyon sokat ténykedtem. Sokat kereskedtem velük és sok állomásukat szkenneltem is. Meg sok küldetést csináltam nekik.
A spliteknél is szkenneltem jó pár állomást, de pl. nem kereskedtem igazán velük. Míg be nem állítottam a környékükre egy kereskedőt. Asszem valamikor utána kaptam meg a teleportálási lehetőséget. -
LaLee67 #5639 A teleportalas hogy mukodik allomasok kozott?
Kikutattam teljesen az osszes teleportalast. HQ -ba tudok teleportalni a Saturnrol,de en a Teladikhoz akartam, ahova nem ad teleportalasi lehetoseget, 26 a repum veluk.... -
#5638 Én sosem szoktam állítani.
Illetve egyszer levettem nullára, de a mocsok nem fogadta el. Rengeteg EC-t megesznek a védelmi tornyok és pajzsok. -
Jóózsf István #5637 Most így több bizonytalan dologból összekovácsolva egy elméletet...: Nem szabad átállítani a kész állomás fegyverzeti szintjét "magasra" Amelyiknek van Advanced Elektronic modulja, mert így zakkan meg! Összefüggés vélhető még a Terran fegyverek, pajzsok terén is a magasra állítás viszonylatában.
Most végignéztem minden gyáram építési menüjét és nem mindegyikben fordult ez elő. Az ingyen ladiknak, aminek szintén van pár A.E. modulja, például nem volt ilyen problémája!
De már kigyomláltam mindet.
Egy szó, mint száz: Ha van egy gyárad, amiben van A.E. modul, eszedbe ne jusson a fegyverek szintjét az építési menüben magasra állítani! Slussz! -
#5636 Így már érthető.
Nagyon durvák a számok.
Én elfelejtettem erre ránézni.
Talán kicsit később meglesem még meló előtt. -
Jóózsf István #5635 Háhhhhh! Elég csak egy modulnál kivenni a változásokat és az összes eltűnik a listából!
Nem merném kijelenteni nagyon halkan sem, hogy értem mi történik!
-
Jóózsf István #5634 Nnnna! Az van, hogy valószínűleg az összes gyáramnál szét szívat ezzel a buta hibával. Már amelyikben van ilyen modul!
-
Jóózsf István #5633 Bakker! Tényleg! Mert becsuktam... És ezért értetlenkedett a fejlesztő is!!!
Na minnyá csinálok egy másikat!
Nem! Az Ego-nak jót küldtem!! -
#5632 De a te képeden nincs anyagszükséglet!!!
1080 Ti 11 GB, ehhez képest egy 3080 csak 12 GB.
Elég érdekes.
Jah, sikerült belőnöm a HWinfót, kiírja a dolgokat. -
#5631 Szerintem se állj át bétára.
Én nagyon nem foglalkoztam kísérőkkel.
Általában inkább idegesítettek a hülye manővereikkel, mint hasznosak lettek volna.
Ha kellett kíséret, akkor csak a vezérnek mondtam meg mindig, hogy hova menjen, hol várjon.
Az egérre sajnos nem tudok mit mondani.
A logi egeremet sosem kellett állítanom.
Ha gyakran használok két kattintást, akkor meg rámakrózom az egyik gombra.
Feltéve, ha ez tényleg annyira fontos egy-egy játékban.
Win-ben alap a két kattintás. Az egy kattintásos megnyitást nem szeretem. -
Jóózsf István #5630 Ahogy elnézem, a hibalistát... Szerintem egyelőre maradj a tutiban!
Az egérre: Próbáld meg a vindózban levenni a (felhúzni) a kattintási időt. Azt én mindig ott állítgatom, de a loginál ilyenre nem is nagyon volt lehetőség. -
Jóózsf István #5629 Biztos nem nyitod le a plusz gombbal(!!!) a menüt ami rejti az anyagszükségletet építkezésnél!
1080ti és 11 giga
A HWInfo csak az adatot szolgáltatja. A megjelenítésről a Riva Tuner Statistics Server gondoskodik, amit együtt kapsz az Afterburnerrel, ha ki nem veszed a pipát amikor telepíted. Elméletileg megy magában is. (Gondolom)
A fegyverzet variálás úgy nézett ki, hogy az összes A.Electronics gyáram áttetszővé vált, mintha most állna építés alatt. De csak pár fegyvert szeretett volna módosítani. Amit nyilván nem én rendeltem meg. Mert egyrészt leszarom, hogy milyen fegyver van rajta, másrészt kisebb gondom is nagyobb ennél. Szóval az összes ilyen modul átlátszó. Az anyagszükségletnél meg semmi. Építkezés áll. Számláló nincs. Ezt tudta csinálni órákon keresztül. Amíg ki nem gyomláltam a változásokat. Akkor minden modul vissza ált normális nézetbe. Mármint az építési menüben, mert nem voltam a helyszínen. Ezt is csak azért vettem észre, mert belenéztem a logikai nézetébe a klomplexnek és látom, hogy semmi fegyver összetevő, pedig anyag lenne hozzá, de egyszerűen nem bírja a gyár olyan mennyiségben gyártani. Így kerültem az építési menüben ahol is szembesültem a már vázolt helyzettel.
A bányászatnál miatt az első dolgom volt gyorsan ránézni egy kritikus gyárra, hogy lássam mit műveltek a fejlesztők. Meg ugye idő kell, mire a hatás jelentkezik. Amit írtam, hogy kiegyenlítődött, az kb két óra eredménye, ami meglehetősen jó. Alig pár perc SETA volt benne!!!
Nálam 58.3 MB
Mindegy, hogy jószándékú békés kereskedők, vagy véresszájú kalózok. Nálam, ha olyanom van, megyek nekik. Tulképp azért vannak a játékban, hogy büntetlenül irthasd őket. Ha a fejed tetejére állsz, akkor -5 marad a repu!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[Hotfix 1]Fixed GOG build. --------------------------- Ez azért volt, mert véletlenül elcseszték a GOG-os verziót és nem indult el.
[Hotfix 2]Fixed relations in Terran gamestart.
[Hotfix 2]Fixed some previously completed terraforming projects being shown as incomplete (problem introduced in 4.10).
[Hotfix 2]Fixed mission manager shortcut not working (problem introduced in 4.10).
[Hotfix 2]Fixed text errors for gamepad buttons (problem introduced in 4.10).
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.06.15. 17:04:53 -
LaLee67 #5628 Nah ja, igen azert volt annyi ekezetem :)
Nincs beallitva betara, bar nem tudom erdemes-e beallitanom. Tanacs?
Ennek ellenere nekem akkor is feltunt, hogy a kiseroim kozelebb voltak par napja. Lehet akkor ott is kuva meleg van es lustalkodnak...de tudod ez Kundigung lesz akkor nekik :D
Par napja volt valami winfos updatem es azota megint szorakozik az egerem. Egy kattintasos nyitasra van beallitva es olyan szinten gyorsan klikkel, hogy van amikor a jatekban is ha ki kell valamit pipalnom , kesz kinlodas mire ott hagyja a pontot es nem veszi el rogton. Az egernel le lett huzva a klikkelesi sebesseg a roccat kezelofeluleten teljesen es megis csinalja. Otlet? / nem, nem veszek ujat :)/ -
#5627 Azt el is felejtettem neked írni, ha nem iratkoztál fel a bétára, vagyis nem állítottad be a steam-ben, hogy letöltse a bétát, akkor nálad nem érvényesek azok, amikről mi most itt Istvánnal társalgunk.
Nálad nem változott a követési rendszer, sem a bányászás menete. -
#5626 De érdekes.
Az előbb ki volt írva, hogy 58,3 MB update.
Végül 25,4 MB lett.
Hogy mi van benne nem tudom, mert nincs friss lista, friss verziószám. -
#5625 Terraformáláshoz bekerültek a terrán anyagok.
Bár van egy-két érdekes szám, nem is tudom, hogy gondolták.
A bányászatnál különösebbet nem vettem észre.
Bár mintha hirtelen több jégre álltak volna át.
Az most csak 33%-ig van a HQ-n.
A VGA memóriát tényleg jobban kihasználja. HWinfo szerint mind a 6 GB-ot.
Míg nem kezdtem el mozogni, addig 3 GB körül volt.
Én FPS-ben nem vettem észre nagy változást.
Mármint úgy, hogy az új procinak hála sokkal jobban fut a játék.
Argon Prime-ban álltam meg egy pillanatra és SETA alatt is 20-25 FPS volt.
Térkép nézetben mondjuk leesett a felére.
Az állomás építést el is felejtettem megnézni.
Ezek az új SCA hajók baromi idegesítőek.
Mivel be van állítva a jelzés, így folyamatosan csipog nekem, hogy SCA hajót lát.
Egyet leszkenneltem, fullon volt a raktér.
Amúgy a teladik gyártják ezerrel.
Lehet, hogy SCA kereskedők és nem tolvajok?
Az új lap a procival valamiért nem jeleníti meg rendesen a fogyasztást.
A VGA-t megjeleníti, 271W.
A procinál meg ilyen 18W-ot ír a HWinfo.
Közben a szünetmentesem meg visít, mint állat, mert túllépte a tűrőképességét. 518W. 108%. Egy 950VA-ostól. Szomorú vagyok.
Ha új VGA lenne benne, akkor talán a 2000VA-os bírná csak el. -
#5624 Akkor ezért van tele ékezettel?!
Az SG-nek van egy nagyon rossz tulajdonsága, ha több gépről is használod.
Az egyik az, hogy bár kiléptet a korábban használtakról, viszont ezt nem jelzi.
Így ott a szövegdoboz és mikor rányomsz a küldésre, a főoldalon találod magad.
Az üzeneted meg huss.
Épp ezért már nem állítom be a bejelentkezve maradok opciót.
Ilyenkor az utolsó gépen történt bejelentkezés marad aktív, a többi helyről meg kiléptet.
Másik dolog, hogy 3 eszközről is használom az oldalt. A telefon mindig behozza a fórumlinkeket, a számítógépek időnként nem.
Olyankor rá kell mennem az sg főoldalára és utána már működik a korábban elmentett link is. -
LaLee67 #5623 Értem, köszönöm!
Nekem is távol maradnak a kísérőim. Este átállítottam őket, hogy támadják az én célom, de rövid volt a harc és nem figyeltem, reagáltak-e rá.
Nézegettem a logikai képeiteket és nekem nagyon sűrű. Moddal oldottam meg. 10x es teljesítményt , reálisan 10x-es áron kapható.
Elég sok helyet lehet spórolni és gondolom az fps-nek is finomabb.
Többet írtam, de kurva mobil nem küldte át ..... -
#5622 Out of Sector = OOS
In Sector = IS
A játékban ezt a két dolgot meg kell különböztetni.
Bár az OOS a neve ellenére akkor is működhet, ha a rendszerben vagy, de elég messze az adott eseménytől.
A lényeg, hogy, mint minden X-ben kétféle módon számol a játék.
Az egyik, amikor a grafikával is számol, vagyis ott vagy, ergo IS.
Ilyenkor számolnia kell a fegyver sebességét, röppályáját és, hogy eltalálod a másik hajó grafikai megjelenését vagy sem.
Ezt X3-ban nagyon jól lehet szemléltetni, mikor a proci és/vagy játék nem képes az összes megjelenő lövedék útját kiszámolni és szó szerint eltűnnek azok. Egy K vagy I elleni harcot így meg lehet nyerni. Igencsak erős hajók és nagyon nehéz legyűrni őket.
OOS esetén nincs test és a lövedéket sem kell megjeleníteni. Vagyis a számadatok döntenek.
Ez alapján bár egy plazma lövedék lassabb és elvileg kevesebbet is lő, mint a pulse, viszont mindegyik betalál. -
#5621 Pedig hányszor volt, hogy a K hasa alatt voltam, mikor az felrobbant.
Így azért egy-két csata elég igazságtalan lesz.
De gondolom majd kompenzálják. Végül is kapásból volt egy 14 MB-os frissítés is még tegnap.
A védő hajód úgy gondolja, hogy majd akkor véd meg, mikor már támadás alatt állsz.
Minek pazarolja az üzemanyagot és szennyezze az űrt?
Ebben a zöldmizériás hülyeségbe már mindenki beleesik.
Mennyi memóriája van a kártyádnak, hogy ennyit megzabálhat a játék? A 980 Ti 6 GB-os.
Mi kell ahhoz, hogy a Hwinfo kitegye az értékeket a játék alatt? Nézegettem már, de még nem sikerült.
Én egyáltalán nem látom, hogy milyen nyersanyag kellene az állomásnak.
Mármint, hogy miből mennyi. Azt látom, hogy mire tudsz árat meghatározni.
Csak azt látom, hogy EC-t visznek.
A fegyverzet variálásától mitől áll az egész, mi állt?
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.06.15. 12:07:19 -
mumoka 2012 #5620 nem mozdul. Ami azért furcsa, mert elméletileg a védelmemre van rendelve! Azt úgy meg hogyan is véd meg, ha 200 km-re van tőlem?
a válasz ö a hosszú puska. -
LaLee67 #5619 Ok,köszi! Mi az a OOS? -
Jóózsf István #5618 Valamit rútul elmálnáztak az építkezésnél. Ez a pár modul ne kerüljön már másfél milliárdba!
Volt más is. Ugyanennél a komplexumnál az összes advanced electronis gyártó modul fegyverzetét át akarta variálni. De nem kért hozzá semmilyen anyagot és állt az egész, mint a szög. Ki kellett kézzel nullázgatnom az összes változást, hogy kikerüljön az általa okozott csapdából.
Ha még egy pillantást vetünk az előző képre, akkor láthatjuk, hogy eléggé fals adatok jelennek meg a kért anyagok között. -
Jóózsf István #5617 Ezt is többször meg akartam már írni.: Érintettük is a témát. Olvastam én is a jegyzékben... A videó memória dolog az elég rendesen tetten érhető. A sebességre bemutatott képemen az adatok között (A piros pumpa sor alatt hárommal) van egy sor, (10'174 MB 90,3%) ami a videó memóriám töltöttségét/kihasználtságát jelzi. Játék közben láttam jobb értéket is. Mármint, közelebbit a százhoz.
Szóval, valamivel tényleg telepakolja. Reméljük, hogy értékes dogokkal! -
Jóózsf István #5616 Megvan a magyarázat, hogy miért murdeltem meg az aknán, ahol eddig nem. Mert ugye eddig nem volt hatása ránk a robbanásoknak. Mármint, hogy a közelünkben felrobbanó hajók, modulok stb. Most már van, és elég komoly! Valaki írja, hogy négy kilométerre volt egy felrobbanó "K"-tól egy kukorival és ő maga is felrobbant. Kicsit túlzásnak vélem!
Ugyanakkor meg tegnap ugye nálam is robbant egyszer a foglalandó hajó, és túléltem.
Ezt muszáj ellenőrizni!
Van még érdekesség. A kísérő hajóm nem lohol a nyakamban. Olyannyira nem, hogy beérek egy szektorba és letáborozik. Akárhova megyek szektoron belül, nem mozdul. Ami azért furcsa, mert elméletileg a védelmemre van rendelve! Azt úgy meg hogyan is véd meg, ha 200 km-re van tőlem? Szóval, átestünk a ló túloldalára megen! -
#5615 Plazmát fő helyre én sem nagyon teszek.
Viszont toronyba igen, mert L hajónál jobban szedi a pajzsot, mint a pulse.
Bár van olyan sárkányom, ami plazmás.
A xenon állomások L tornyait szépen lehet vele szedni, csak vigyázni kell a túlmelegedéssel.
És védelmi modulokat is elég jól el lehet vele intézni.
Hajók ellen OOS-ben jó. Hiába gyorsabb a pulse.
És nagy csatákat oos csinálok. -
Jóózsf István #5614 Az állomás kicsit más tészta. Ott a védelmi modulokra vegyesen érdemes tenni. Mert lehet a támadó "M"-es, vagy "S"-es hajó Ami a maga nemében ugye nevetséges. De ha le akarod lőni, akkor igenis kell valami fürge fegyver. VISZONT, az L-XL hajók esetében egy csokor plazma löveg igen hatásos tud lenni. És egyben mosolyfakasztó is. Pár rombolót már kikacagtam, mert próbálkozott. Persze ez az eredmény főleg akkor jön, ha mondjuk egy Konkrét védelmi állomást építesz (Defence platform) Amire több védelmi modult raksz csokorba. Na akkor elég látványos a dolog!
Plazmát vadászra, fregattra, ilyesmikre nem teszünk. Sem azt az egylövetű (sínágyú jellegű) dolgot! Csak pulzus, vagy ratata. Még a shotgun jellegűnek sem látom értelmét! -
LaLee67 #5613 Semmi gond, koszi a valaszt :)
En is a ratatatat szeretem mint Jozsi . A gyarto moduloknal ez a szin azert kavart meg, mert nem epitettem eddig, de most hogy tervezgetek, akkor ertettem meg hol latszik a szine. Azt hittem a vasarlaskor nem lattam a szineket :)
/Nemezisre/ tettem plasmat es utana le is kerult. Egyet lottem, majd hosszu szunet kovetkezett, mert tulhevult az egesz rendszer. Most a konyvtarat bujtam, hogy mit tegyek majd a vedelmi modulokra, filmeket is nezegetek, nem sok ertelmeset talaltam, de kialakul majd :) -
Jóózsf István #5612 Bocsánat! Amikor válaszoltam Jocónak, a te hozzászólásod még nem jelent meg. Aztán meg már nem vettem észre.
Szóval a sárga és kék dologgal nem vagy egyedül, mert már magyaráztam ezt valakinek. Az S/M Gyártó és az X - XL gyártó moduloknak is SÁRGA a színe. Míg ugyanezen modulok KARBANTARTÓ verziója KÉK.
Természetesen a tervrajzokból, azt kell megszerezned valamilyen formában, amelyeket használni szeretnéd. Aztán majd úgyis megveszed mindet egyszer, amikor már nem tudsz mit kezdeni a temérdek pénzeddel!
Ha viszont a megrendelésekre apellálsz, akkor kvázi kötelező minden alkatrészhez tervrajzot szerezned.
És igen. Az építkezésnél is kellenek a tervrajzok, a különböző fegyverekhez, de annyi könnyítés van, hogy az "M"-es fegyver, ugyanaz a hajón és az állomáson is! Tehát nem kezeli külön a játék. Természetesen ez igaz az "L"-es lövegekre is!!!
Bermuda háromszögbe kerülnek a hozzászólásaid! Az 5610-es sem vettem észre!
Remélem nem beszéltünk keresztbe Jocóval, ha mégis, akkor szólj. Tisztázzuk!
Hogy mivel fegyverezd fel a hajóidat? Ez teljes mértékben hit kérdése (Mekkora szóvicc!) HIT--->TALÁLAT Éééééééérteeeed!
Na nem. Szóval én vallom, hogy kétszer ad, aki gyorsan ad. Tehát a Pulzus fegyvereket részesítem előnyben. Mert hiszem, ha a fegyver és nem mellesleg a lövedéke gyors, akkor nagyobb valószínűséggel találja el az ellent. Nyilván az a találat gyengébb lesz, mint ha egy plazma találna be, de a plazmának el is kellene találnia a célt, ami már messze nem akkora valószínűségű, mint egy gyors (in)pulzusnál! Így nálam a Pulse.
Jocó már másképp látja...
De ezt neked kell eldöntened, hogy melyiket találod hatékonyabbnak.
Persze ezek csak a lövegek. Hisz a fő fegyvere egy rombolónak adott! -
Jóózsf István #5611 Aknára futottam és felrobbantam. Aztán egy akna megtalált az űrruhámban is! Most épp levegő után kapkodok, mert a foglalás közben is vissza kellett töltenem már egyszer ugyanezt a mentést, mert a kísérő hajóm szétlőtte az áldozatomat. (A SCA teherhajót!) -
LaLee67 #5610 Koszi,igy mar ertem :) Magam gyartok le mindent ami kell, ez a terv. BP-ek szepen sokasodnak mar. Ma mar meg vetem az L es XL hajogyartot is, csak meg infokat gyujtogetek :)
Fegyverzetben kicsit sem vagyok otthon, mit erdemes Csorgore es Asgardra tenni, ugy hogy bazisok ellen es hajok ellen is jo legyen? Korabban olvastam azt hiszem plasmat ajanlottal valakinek. Azert is erdekelne, mert akkor azokat a BP-ket vennem meg, feleslegesen nem dobnam ki a creditet :)
A defense allomasnal, ha leteszem a modulokat, az mar tartalmazza a fegyvereket is vagy ahhoz is meg kell vennem a fegyver ,turret BP-ket es ramokolni oket valahogy?
A defenseallomasra epp most talaltam meg egy videot, igy az tisztul mar :)
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.14. 21:40:38 -
#5609 Nahát, ez teljesen elkerülte az én figyelmem is.
A sárga és kék dolgot leírtam korábban. Az előbbi gyárt, az utóbbi csak javít, módosít.
A külső megrendelések miatt nem kell megvenned őket.
Ha unknown nevű hajót találsz a megrendeléseknél, akkor az azt jelenti, hogy olyat gyártatnak, amilyen BP-d nincs.
Elvileg csak olyan megrendelést adnak le, amit le is tud gyártani az állomás.
Viszont, ha magadnak akarsz hajót gyártani, akkor meg kell venni a dolgokat.
A terrán után a teladi pajzs a legjobb, az argon tornyok és a split hajtóművek.
Ha terrán cuccot akarsz a nem terrán hajóidra, attól még fel kell húznod a terrán modulokat gyártásra, különben a terránoktól kell beszerezned a szükséges alkatrészeket.
Különben sokat várhatsz a legyártásra.
Egy csörgő terrán pajzzsal elég ütős lehet. Nekem még mindegyiken teladi pajzs van. Azokra sem panaszkodhatok 70%-os tuning mellett.