X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha esetleg virágbolti, akkor meg ne csodálkozz a hibákon.
Bár a 4.0 megvariált ezt-azt, főleg a bányászok és a gyártás terén, de a kereskedőkkel nekem nem voltak gondjaim sosem.
És gyártásnál is csak több bányász kell, hogy biztosítani tudják a nyersanyagot a moduloknak, illetve több modul, hogy eleget gyártson a következő modulnak.
A béta alatti csúnya hibát, melyről igencsak sokat írtunk itt Istvánnal, te meg sem tapasztaltad.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.04.18. 19:45:24
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.04.18. 13:51:21
A 4.0 már vagy egy hónapja megjelent.
Másfél hete volt a 3. gyorsjavítása.
Úgyhogy nem tudom, miről írsz itt.
Az, hogy mi bétázunk, nem jelenti azt, hogy mindig béta fut a gépen.
Jelenleg nincs béta alatt semmi.
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.04.18. 09:05:43
Valamit nem jól csinálsz.
Megveszed, majd tanítod.
És megfelelően beállítod.
Nekem simán járkálnak a kereskedőim és csepegtetik a lóvét.
Aztán annyi bekerült hirtelen, hogy hajjaj.
Ilyen az illegális dolgokat elrejtő, konténereket automatikusan összeszedő, M-es hajók hajtómű hangját eltüntető, lockbox nyitogató, állomás szkennelő (kapásból 100%-ra lett szkennelve), állomáson jeleket megmutató, skill könyv az árusnál, tuning cuccok az árusnál, hatótáv növelt szkenner, hatótáv növelt long range szkenner, festések, könnyebben észrevehető kristályok és még nem tudom, miféle modok voltak benne.
Csupa olyan dolog, ami a játékélményemet nem rontotta, csak növelte. Kiküszöbölt pár szenvedős, bosszantó dolgot.
ez boron küldi.
A Lockbox kinyitós modnál nem számol, szóval az acsi így nem összeszedhető.
Én kikapcsoltam a modot és kinyitottam a kellő számú dobozt, úgy meglett az acsi. Aztán visszakapcsoltam.
Jelenleg nincs berakva, mert időközben kiszedtem teljesen a modot. Nem nyitogatok már lezárt dobozokat.
Egyéb esetben nem tudom.
Biztos van, ahol még bekavar, mert a hajó foglalásokat nem számolja az acsiban. Vagy csak nekem nem egyértelmű, hogy mire gondoltak pontosan az eredmény eléréséhez és mod nem kavar be.
A lényeg, hogy ne legyél a közelében.
Szerintem nem sokat számít, hogy milyen lézert tettél fel rá.
A fő lézert használja csak.
Mondjuk, ha telik rá, akkor miért ne tedd a 2-es verziót.
A különbségeket meg tudod nézni az enciklopédiában.
Arra már nem emlékszem, mennyi volt egy karika neki, de szépen potyogtatta a 100 ezreket.
Mondjuk bányászatra csak paranid hajókat használok.
Tanítsuk embereinket könyvekkel.
Kukázás helyett megvehetjük a hajók tuningjához a dolgokat.
Állomásoknál megmutatja a rádió jeleket és adat lyukakat.
Bar csak egyes szintu a pilota, 3 crew van, meg mk1es minig laserje van, vissza kuldjem mk2eet?
Viszont jo penzszerzesi lehetoseget talatam. Hoppsok egyik szektorban batran tevekenkednek, egy allomast ia kiirtottak.
Oda mentem es felporszivotam 2 millionyi cuccot :D
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Nem futottam bele a jelenségbe hála istennek!
Teljesen felesleges.
Van egy Cerberus-om, amin 16 embert tudok szállítani és relatíve gyors is.
Ez viszi ki az állomást irányítókat. Meg a hajógyártó állomásokra a dílert is. Ha fogytán vannak, vagy elfogytak, akkor hajógyárban feltöltöm őket.
Hajóid között simán mozgathatod az embereidet. De, ha sokat kell utazni a kapszulával, akkor nem lesz azonnali az átadás.
A sok alatt értsd azt, hogy a világ másik felére küldöd őket.
Rendszeren belül gyorsak.
Korábban rosszabb volt a helyzet, szóval most örülj, hogy a korábbi verziókat nem tapasztaltad meg.
Ha meg hajót foglalnál, na arra ott vannak a terrán csónakok. Azokra lehet katonákat pakolni. Amúgy meg szállítókat érdemes befogni a célra, azoknak van elég nagy legénységük.
A célhajót úgyis egy M-essel fogod harcképtelenné tenni.
Időnként meg lehet csinálni, hogy annyi ember ugorjon ki a célhajóból, hogy az M-esen szállított 4 katona is képes elfoglalni. Főleg, ha csak a kapitány marad...
Kerestem, de nem találtam.
Vagy csak a játékosokat szívatja a játék?
Építettem terrán területen 1 teljesen terrán állomást. És kellenének rá drónok. Amikhez smart chips és drónkomponens kell. De ez a terránoknak nincs. EC is kell hozzá, de az van.
Nem állomáson, meg bolygók városaiban (SC) rohangálni kilométereket, meg különböző eszközökkel utazgatni félórákat, hogy elérjem a hajóm.
De sajnos a sok (most inkább jelzővel nem illetem, de használd a fantáziád) játékosnak ez a kívánsága.
Hát betettek valamit.
Mondjuk a hajófoglalásnál tényleg hiányzik, hogy nem mehetek át lövöldözni. De csak pár ilyenig, utána már unnám. Már nem is foglalok hajót, egyszerűen lelövöm őket. Olyat gyártok magamnak, amilyet akarok és annyit, amennyit akarok.
Viszont az elején jó pénzforrás volt.
És meg ne tévesszen, nekem tökéletes volt a Reunion XTM-es hajófoglalás is, ahol nem volt pofázás, nem volt csillagozás, egyszerűen a számok döntötték el a dolgot. Szerencsére nem volt mászkálás sem.
Amúgy egyszerűen csak rosszul csinálod.
Hajógyárakban tudsz venni a hajódra legénységet, majd azzal tudsz hajót foglalni.
Kis hajónál (S, M) vigyázni kell, mert berobbantják a burkolatot és sérül a hajó. Hiába üres a hajó.
Viszont te is kimehetsz hozzá és elfoglalhatod. Meg kell keresni a zsilipet és mellette lesz egy adat lyuk. Hang és vizuális jelzés is segít megtalálni, mint az állomásoknál. Azt kell szkennelni és már be is szállhatsz. Utána egyszerű emberszállítással (Crew transfer) átküldhetsz valakit kapitánynak.
Az állomásokon úgysem találsz sok csillagos pilótát, ha mégis, akkor méregdrágán.
Az állomás lakosságának száma meghatározza, hogy mennyien kóricálnak itt-ott. Hajógyárnál általában többen, ott nagyobb esély van jó pilótát találni. De ez nem biztos. Illetve amelyik állomásra kirakja a kis sárga alakot, elvileg ott neked kellő ember van. Mondjuk egy pilóta nélküli hajóra. Ha van már pilótája, akkor nincs ilyen jelzés. Csak aztán találd meg az embered. Nekem eddig nem nagyon sikerült. Lehet, hogy elbújt a bárban, amit csak az állomást szkennelős rádiós küldetésekből fogsz megtalálni.
A másik megoldás, hogy felteszed a könyves mod-ot.
Ez esetben az összes csillaghoz, minden képességhez (még a morálhoz is) megveheted a könyvet a dokkok árusainál.
Így simán lehet 5 csillagos akármit csinálni.
Ha jól emlékszem, akkor a mod kicsit megvariálja a szintlépést és több csillagnál már nem elég egy könyv a következő csillaghoz.
Nekem jelenleg nincs fenn a mod, de a könyvek megvannak és használhatom. 1 könyv, 1 csillag.
Az az állomásokon rohangálás halál. Most komolyan: a mai világban fel akarsz bérelni egy manus egy bizonyos szerepkörre, mit csinálsz? Vagy feladsz egy hirdetést és jönnek maguktól, vagy megkeresel egy állásközvetítőt és kiküld valakit. Komolyan ezt nem lehet implementálni a jövőben játszódó játékban? Állomásokon kell rohangáljak kapitányok után? Biztos van rá mod, de na.
Vagy egy másik játék: Spacebourne, egy gyerek csinálta az egészet. Meg tudta oldani, hogy az állomásbelsők érdekesek, változatosak legyenek, a helyiségek kapcsolódjanak egymáshoz rendesen. Ott pl az állomásokon kolbászoló npc-ktől is fel lehet venni küldiket, lehet velük kereskedni, beszélgetni az aktuális helyzetről. És még így is uncsi. Ha ennyire nem tudnak semmit kitalálni az állomásokra az X4-ben (komolyan: ott egy bazni nagy tér, tök üres, rohangál vagy ácsorog benne 1-1 mókus, akit esetleg fel lehet venni - KOMOLYAN?) akkor minek foglalkozni vele egyáltalán.
(kilőttem egy hajót és arra kellene pilóta, hogy el tudjam foglalni, ez az alapsztori)...
Ha ennyire be akartak tenni mászkálást, megcsinálhatták volna hogy a hajófoglalás során átmenjünk a másik hajóra és végigverekedjük magunkat rajta. Vagy hogy a nagyobb hajók belseje tényleg nagy legyen. Az egész állomásos marhaságot hagyhatták volna a francba. Semmi értelme így. Megyek keresek valami modot :)
Utoljára szerkesztette: mindero, 2021.04.13. 08:57:15
Bár túl sok különbség nincs az árak között, azért az elején pár száz, ezer is számíthat darabonkénti árnál.
Bár én annyit nem vacakoltam, eladtam, ahova épp bedokkoltam.
Van rá mod, nagyon hasznos.
Az állomás szkennelés fő értelmét abban látom, hogy így megtalálható a rádiójel és az adat lyuk. Már nem emlékszem pontosan, de ezekre talán külön mod is van.
A rádiójelek küldetéseket adnak, míg az adat lyuk hasznos dolgot. Pl. x ideig infót a termékekről. Illetve annak a modulnak a terveit, amin épp rajta van.
De az utóbbit egy EMP bombával is ki lehet csikarni, így nem kell méregdrágán megvenni a modulokat az adott fajtól.
Kivétel a gyártó modulokat.
Latom itt is scannelgetni kell az epuleteket mint a rebirthben, anno modot tettem fel ra mert idoigenyes, erdemes itt is?
A terrán meg különc. De a hajók még erősebbek.
Én olyan verziót vettem, amihez ingyen voltak a dlc-k.
Én csak úgy irányítom a hajóim, mint Elite-ben. Az ettől eltérő mód teljesen idegen a kezemnek.
Egy dlc-t még vennék hozzá (mert az alap űrhajók stílusa nem tetszik), de nem tudom melyikkel kezdjem. Talán a split lesz. Utána gond nélkül be lehet csatlakozni a terran dlc-vel, ha meguntam 2 év múlva?
Bár úgy tudom, az auto trade lvl3-as pilótát igényel, ami azt jelenti, hogy kapásból 3 rendszer távolságra mehetne a kiindulási rendszertől.
A kiindulási rendszert megadtad igaz?
Le is Confirm-ezted a beállításokat?
újra kezdtem a befőttes üvegben levő uborkával .
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.04.11. 20:34:45
Mindegy, éppen futja rá.
El is felejtettem írni, hogy a Yaki állomás ismételten csak nem terrán modulokból épült. Paranid biztos, hogy volt, de mintha argon védelmi korongot is felfedeztem volna.
A lényeg, hogy a dlc aktiválásakor elronthattak valamit és terrán lett az állommás. Aztán eszükbe jutott és kb. mikor neked megjavult az állomásos küldetés, akkor javíthatták a yaki állomás kinézetét is.
Nem jártam terrán hajógyárnál még, de láttam, hogy külön meg lehet venni.
Viszont ezek nélkül is tudtam terrán hajót gyártani.
Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy csak azért kell megvennem külön őket, hogy menjenek a terrán stílushoz.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.04.08. 15:26:18
Ezen tud segíteni pár mod.
De vigyázni kell velük. Asszem a Crystal Beacon-t nem lehet kiszedni, csak manuálisan törölve a mentésből.
Hátránya, hogy a zsaruk gyakran megállítják és akkor utasítani kell a pilótát, hogy meneküljön. Ha lecsúszol róla, akkor eldobja az értékes árut. Ha pedig nem a rendőrök, akkor ellenséges raiderek próbálják meg elintézni. Szóval az a biztos, ha nem távkereskedsz, hanem te magad vezetsz.
Felteszel pár modot és máris gyűjthetsz kristályt, nem zavarnak a rendőrök és nem kell a cuccért sem szaladgálni az űrben.
A küldik terén meg azt vedd fel, amit meg tudsz csinálni.
Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius