X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem nem jött be. Ennyi.
A teladik értelemszerűen teladi fegyvereket tesznek rá.
Te meg olyat teszel a sajátjaidra, amilyen tervrajzaid vannak és amilyet azokból fel akarsz rakni.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
És én EA korában kezdtem vele játszani.
Mondjuk a beszerzése után ránéztem, uhhh, mondtam és elfelejtettem pár hónapra.
Érdekességek vannak azért most is benne.
Azt viszont nem értem, hogy miért akartok autót építeni, mikor ez egy űrös játék.
Jó, oké, tudom, beletették a bolygókat. Őszintén szólva hiányzott a fenének, de hát a nagyközönség a fene és mindenkinek BOLYGÓ kell az űrhajós játékba...
Na mindegy, építsetek repülő fúró hajót. Több energia kell hozzá, de sokkal mobilabb.
Amúgy van fúró autóról is fenn videóm szerintem.
A beüzemelése macerás volt, sok mentést igényel. SP-ben játszva természetesen. Multiban oltári nagy mázli kell hozzá.
Nem is véletlen, hogy a multis szerverek hamar kihalnak. A motornak vannak határai, pont, mint az X-eknél.
Ha szerveren játszotok, akkor kilépésnél a karaktered nem lép ki. És, ha meghalsz, akkor üres lesz a tatyó. Illetve ez sem pontos. A tatyó ott marad a meghalás helyszínén, amit a játék takarító modulja előszeretettel ki is takarít. Mást nem biztos, de a tatyódat tuti. Néha szeret átesni a cucc a felszínen is. Az űrben meg gravitációs tér hatására megindul.
A Föld szerű bolygón ki kell nyitni a sisakot, akkor nem halsz meg kilépésnél. Amúgy meg ugye a ruha energiája látja el a kobakod levegővel. Beszívja a levegőt a ruha és neked O2-t ad. Nyitott rostélynál meg nem.
Egyéb esetben meg kriót kell építeni. Energiaforrásra és O2-re kötni és abba beszállva kilépni.
A Föld szerű bolygón előny, hogy egy tartályt simán ventilátorral meg lehet tölteni, nem kell jég és O2-H2 generátor hozzá.
A szélmalmok meg konstans energiával látnak el. Akku sem kell melléjük.
Nem tetszik a játék felépítése sem. Nem áll kézre. Mondjuk sokat nem próbálkoztam vele. Kúpban nyomtuk egy barátommal.
És akkor ott vannak az apróságok: Ugyan miért halnék meg a földön, amikor elfogy a ruhámból az áram? Miért vesztem el a hátizsákom tartalmát, ha kilépek a játékból?
Meg a komolyabbak: "Úgy nem építheted, mert amikor összerakod felrobban." Nem azért mert robbanószer van benne, hanem mert egymásnak feszülnek az erők, amitől szimplán szétesnek dolgok! És akkor nekem hátulról mellbe kell megdugni a FIZIKÁT, mert normálisan, ahogy az értelmes ember gondolná, úgy nem jó!
Az első nap után (kb 8 óra) töröltem a játékot. Aztán valahogy visszacsábítottak, Akkor 10-12 szenvedtünk. Tehát összesen van benne 20 órám.
Szóval... Talán egy tíz évvel ezelőtt ellettem volna vele, de ma már, inkább köszönöm nem kérem!
Cimborámmal egy napig küzdöttünk, hogy értelmes bányász autót építsünk. Nagyon csúfos kudarcba fulladt. De azóta megoldotta...
Több, mint 1000 órám fekszik benne.
Ehhez képest X4-ben eléggé el vagyok maradva. 500 sincs szerintem.
Mostanában nem is kapcsoltam be a gépet, mert mélybúvárkodom PS5-ön. Meg legózom. Befejeztem a lambót, lassan nekiállok a hatalmas ezeréves sólyomnak.
Öreg vagyok már bohócnak.
Szállítás Láz Kettőre is ígértek egy NAAAAAGY javítás csomagot, de csak a bejelentés volt. Nem jött semmi.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.04.28. 16:51:45
Ilyen kiadások után mindig tartanak egy hónap pihenőt a fejlesztők és utána kezdik a javításokat (4.1 - 4.2 stb.)
Bólogattam a problémákra, amikről beszéltetek... Mondjuk az automatikus kereskedő sosem volt a zsánerem!
Mivel a parancsot a térképen a hajóra jobbklikkelve adod ki, így nézd meg a hajó infó paneljének parancs fülén, esetleg ott van a szektor távolság beállítás lehetősége.
Most így nem emlékszem rá pontosan és ma már nem ülök a gép elé.
Ha nem jön össze, akkor holnap írj egy újabb hsz-t és délután megnézem.
Feltéve, ha István nem lesz gyorsabb, bár ahogy nézem, nagyon belemerült valami havas talicskázós játékba.
Amúgy ezen a fülön látszódnia kell, hogy épp mit csinál. Az is, ha venni vagy eladni akar valamit.
Az, hogy nem mozdul, azt is jelentheti, hogy nem talált megfelelő üzleti lehetőséget.
De az is lehet, hogy ki kell helyezni pár műholdat, hogy lássa a dolgokat.
Esetleg neked kicsit körbejárni a területet.
Nem tudom, nekem sosem volt ezzel gondom. Csak kiadtam a parancsot és magára hagytam. Mikor legközelebb ránéztem, dolgozott. Illetve az értesítési ablakban mindig látható volt, hogy épp vett valamit vagy eladott valamit. Egy hajónál ez egyértelmű. Azóta ezt kikapcsoltam. Viszont a hajó infó fülén bármikor megnézhetem, hogy milyen üzleteket csinált.
Sokszor tudtam olyan állomásnál távolról vásárolni, ahol már rég jártam.
De sok állomásról loptam modult és bizonyos dolgot feloldottam azzal, hogy leszkenneltem a négy adatlyukat. Ne kérdezd, hogy mit, nem értettem.
Illetve az adatlyukak (nem EMP által készítettek) szkennelésével volt valami üzleti dolog is meghatározott időtartamra. De ezzel sem foglalkoztam igazán. A lyukakat a tervekért szkenneltem.
Írj érthetően, mert így fogalmam nincs, hogy miről beszélsz és mi a bajod.
Nagybetűk, vesszők, kérdőjelek és pontok nagyon sokat segíthetnek, ha jól használod őket.
Vagy legalább egy-egy állítás után üss egy entert.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Az építő meg szépen visszabontja.
Legyen hozzárendelve.
A raktárból meg kiszedheted.
Más: Egy újabb nap, egy újabb trailer.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Az építmények azért elég jól behatárolhatóak és megfelelően lehet tervezni az ilyen eredmény eléréséért.
én ma meg terveztem csak sztrájkolnak a szálitok minden hol és nem építik.
csak az ego mikor csinálod az építményt nem látod hova kerül pontosan jó nagy baki a mai napig.
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.04.22. 20:30:23
Én minden hajómra minden szoftvert megveszek, a választhatóakból a jobbat/drágábbat.
Az AutoTrade parancshoz 3 csillagos pilóta kell, ami azt jelenti, hogy 3 rendszer messze fog elmenni. 5 csillag esetén 5 rendszer messze.
Pl. megmondom neki, hogy Argon Prime legyen a kiinduló rendszere és HP-val, C-vel kereskedjen. Akkor ettől a rendszertől számolva olyan messze keresi az üzletet, ami belefér a csillagjaiba.
Nem írtam elég érthetően?
Az állomás igazgatójának a szintjét húzom fel, de logikusan (jó, itt németben nem jellemző, még szoknom kell) az igazgatási (manager) szintjét és nem a pilóta, mérnöki vagy harci szintjét.
Ahány csillagja van az igazgatónak, olyan messze küldi el a hajóit.
Önálló bányászom nincs, mindegyik állomáshoz van rendelve.
JumpDrive nincs a játékban. Valami mást látsz.
A hekkelős küldiket imádom. Könnyű pénzszerzés, ha van törő cuccod.
Nem is értem, hogy nem sikerült.
Biztos, hogy jó állomásra mentél? Sárga csík ugye mutatja, így gondolom, csak jó helyen vagy.
Jó terminált is választottál? Ezt nem szokta mutatni sárgával.
A megfelelő feltörése utána kb. azonnali a küldetés elfogadása. Ha késés is van, akkor az is max pár másodperc, míg odaér a játék a számolásban.
A világ kereskedőhöz itt is mk3 software kell mint az előző részekben?
A bányászathoz meg a kereskedéshez is a pilot kell feltolni vagy mit néz?
Jump drive van a játékban? Látok hajókat ugrálgatni
Hozzárendelsz 100 bányászt, meg pár kereskedőt és meg van oldva a dolog.
Ha jó helyen van az állomás, akkor ez elég sok szektort jelent.
Nekem úgy 10 világ kereskedőm van, ezek közül sem mind 5 csillagos. Direkt úgy lettek elhelyezve, hogy a különböző fajoknál húzzák nekem a reput.
Legutóbb, mikor néztem, úgy 800 hajóm volt.
Csak a 3 nagy állomásnak van összesen legalább 350 bányásza. A negyedik épülőnek is van már 50 biztos.
Az új terrán állomásaimat még nem is számoltam ide.
A támadó flottáknak is csak a vezérhajói kaptak tanítást az alakzat miatt. A többiek nem.
Meg egy idő és/vagy repu után más fajok állomásaira is.
A fejlesztés szekciót nézegesd.
A boronnak kell anyag. 3-as szinten a teljes Xverzumon átteleportálhatsz.
1-es szinten úgy 1 szektornyit.
Érdemes először leszerelni, így több pénz kisajtolható belőle.
Mindegy hol a hajó, akárhol eladhatod, nem kell az eladás helyszínén lennie.
Érdemes ott eladni, ahol a legtöbbet kapod érte.
És pilóta sem kell rá, hogy eladd.
A transzportot nem értem.
Hajók között akarsz mozgatni vagy magadat akarod mozgatni?
Egyikhez sem kell kraftolni.
Felhívod a kapitányt, majd harmast nyomsz.
Valami Train employee felirat lesz.
Ezen belül ki tudod választani, hogy mit akarsz neki tanítani.
Utána megadhatod, hogy hányas szintre akarod tanítani.
Mindig olyan csillagos könyv kell neki, amilyen csillaga éppen van.
Amúgy szerintem a mod leírásában benne van, hogy működik.
Nekem elég egyértelmű volt.
Transport tohoz mit kell craftolnom?
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.04.19. 19:24:22
Ha esetleg virágbolti, akkor meg ne csodálkozz a hibákon.
Bár a 4.0 megvariált ezt-azt, főleg a bányászok és a gyártás terén, de a kereskedőkkel nekem nem voltak gondjaim sosem.
És gyártásnál is csak több bányász kell, hogy biztosítani tudják a nyersanyagot a moduloknak, illetve több modul, hogy eleget gyártson a következő modulnak.
A béta alatti csúnya hibát, melyről igencsak sokat írtunk itt Istvánnal, te meg sem tapasztaltad.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.04.18. 19:45:24
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.04.18. 13:51:21
A 4.0 már vagy egy hónapja megjelent.
Másfél hete volt a 3. gyorsjavítása.
Úgyhogy nem tudom, miről írsz itt.
Az, hogy mi bétázunk, nem jelenti azt, hogy mindig béta fut a gépen.
Jelenleg nincs béta alatt semmi.
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.04.18. 09:05:43
Valamit nem jól csinálsz.