7248
Egosoft X4
  • TokraFan
    lammaer

Aranyáron sz*rt. Erre gondolsz?
    Mindent magam csinálok újabban és nem anyagi megfontolásból. Persze az is egy vicc, hogy mérnöki óradíj feletti árakon dolgozik egy kőműves.
  • lammaer
    Lalee, részvétem :)

Főleg ha nem te csinálod hanem szakikkal csináltatod...
  • LaLee67
    #5804 Nalam semmi, lakasfelujitasban vagyok, nincs energiam jatszani.
  • RJoco
    Végeztem a Horizon-nal, gondoltam megnézem X4-et.
    Mi a helyzet errefelé?
    Szerintem 2 hete be sem kapcsoltam a nagy gépet.
  • vato loco
    #5802:

Nálam aztán kérhet kamerát a google, akkor sincsen. :) De örülök hogy nem csak nálam van probléma a "válasz" és egyéb gombokkal. A spoiler feliratra konkrétan feldob a lap elejére, gondolom annak se ez lenne a funkciója.
  • RJoco
    Azt hittem már, hogy nálam van a gond, de napok óta nem működik a válasz gomb.
    És most már értem, hogy miért jelenik meg ez a nyavajás hülyevéjes óra.
    Eddig azt hittem, hogy a reklámblokkolóm nem bírja a hotelinternetet. De ezek szerint nem.
    Érdemes utánanézi a biztonságnak is, mert nálam a chrome valamiért kamerahozzáférést akart, amit eset-ben tiltottam is.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.07.15. 22:16:15
  • Jóózsf István #5801
    Zseniális!
  • LaLee67
    Masik oldalon ezt talaltam "

Ironman2 #22388válaszprivátma, 01:20
    Figyelem!!! Ez a fórumháttér betett az egész sg.hu fórumnak,spoiler nem müködik,válaszgomb nem müködik,meg jópár funkció mobilon se érhető el.NEm is kell rákattintani,mert egy rohadt abandonware reklám.Senki se tudja ki rakta be,amúgyse felügyeli senki jóformán a fórumot,szóval szép lassan szét fogják cseszni,aztán megy a levesbe.CSak szólok,hogy a hiba nem az ön készülékében van! Remélem valaki,vagy valakik megmentik az sg fórumot."
  • LaLee67
    Meg mindig semmi es meg a valasz resze is halott, nalam. Lehet, bedurvult a Hello Kittyre :D
  • mumoka 2012
    az a rész meg halt most.
  • Jóózsf István #5797
    Nektek működik ez az oldal?
    Nem tudom megnyitni a saját szpojleremet, nem tudok képet feltölteni.
  • Jóózsf István #5796
    Version: 4.10 Beta 4 (451232) - 2021-07-14 --- 26MB

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

[Beta 4] Improved collision detection in station editor to make it less strict (improves previous improvement in 4.10).
    [Beta 4] Improved transfer of products from station to own build storage.
    [Beta 4] Improved behaviour of deep-level subordinates whose top-level commander is carrier.
    [Beta 4] Improved resource probe detection range.
    [Beta 4] Improved laser tower response to attacks.
    [Beta 4] Improved blueprint lists in encyclopedia.
    [Beta 4] Improved map display of information gathered by resource probes.
    [Beta 4] Improved visibility of save-related messages (improves previous improvement in 4.10).
    [Beta 4] Fixed ships operating in vicinity of one-way superhighways going to work in sectors they might not be able to return from.
    [Beta 4] Fixed ships forced to bail sometimes retaining their old default behaviour.
    [Beta 4] Fixed being able to move sequences of station modules partially outside of build plot (improves previous fix in 4.10).
    [Beta 4] Fixed problems attaching modules to dock areas and piers and vice versa (problem introduced in 4.10).
    [Beta 4] Fixed advanced gamestarts not being unlocked when playing certain other gamestarts.
    [Beta 4] Fixed missing text for default weapon mode (problem introduced in 4.10).
    [Beta 4] Fixed squad leader icon on map being in wrong position (problem introduced in 4.10).
    [Beta 4] Fixed comm cameras not working when in external view.
    [Beta 4] Fixed controller rumble not stopping after boosting (problem introduced in 4.10).
    [Beta 4] Fixed excessive number of positional lights on Osprey.
    [Beta 4] Fixed Jian incorrectly showing missile turret compatibility in menus (improves previous fix in 4.10).
    [Beta 4] Fixed game freeze with mods containing invalid assets.
    [Beta 4] Fixed several causes of crashes.

Annyit privát bétáztak az elmúlt napokban, hogy már azt hittem lesz valami új ficsőr. De semmi.
  • Jóózsf István #5795
    Valójában kvartett:

Valóra vált egy álmom: Rózsaszín űrhajó! Ami ráadásul sziacicás is!
  • RJoco
    Azt a sok csillagos mindenségit!
    Penge és pisztoly, meg helló Kitti.
    A legveszélyesebb trió.
    Már van erős procim, veszek hozzá egy erős VGA-t, befestem a csörgő flottát ilyenre, vagy gyártok egy új terrán flottát és Kittivel kiírtok mindenkit. Levideózom és feltöltöm új mesefilmnek.
  • Jóózsf István #5793
    És ha azt hittétek, hogy csak egy lesz... (Nehogy az egész flottát átfessem!?!?!??! Vagy beállítom alapszínnek és minden új hajó ezzel jön ki a gyárból! (Ez is egy mod. Új, tehát a sor elején keresse, akit érdekel!)
    Amúgy valószínűleg eddig is működött a gőzös képfeltöltés, csak épp másképp működik, amit nem vettem észre! Szóval csak használni kell(ett volna) tudni!
  • Jóózsf István #5792
    Rettegjetek!
  • Jóózsf István #5791
    Ha azt hiszitek, hogy nem lesz Hello Kitty-s űrhajóm, akkor ti k.rvára nem ismertek engem!
  • Jóózsf István #5790
    Nem rossz ez a kis mini info panel.
    És a gőz felhő továbbra is szomorodjon meg!
  • mindero
    Azt honnan lehet tudni hogy egy gyár nyereséges-e? Kéne benne nőni a pénznek?
    Van egy advanced electronics komplexem, és folyamatosan csak pumpálom bele a lóvét. A nyersanyagok nagyjából fel vannak töltve, minden automatikus árazáson. A cuccot is veszik, mert mindig üres a raktárkészlet.
    De hova tűnik el a lóvé?
    Amíg csak bányászok voltak addig szépen nőtt a pénzem, de mióta van 1-2 gyáram, azóta csak apadok. Tiszta Elon Musk :D
  • Jóózsf István #5788
    Version: 4.10 Beta 3(450056) - 2021-07-07 (14Mb)

[Beta 3]Added player access to some paint mods belonging to allied factions.
    [Beta 3]Added option to prevent Tobii head-tracking hardware from being initialised using "-forcehmd disable" command line parameter.
    [Beta 3]Improved consistency of Xenon fleet strength in Mutually Assured Destruction mission.
    [Beta 3]Improved Map behaviour to show highlighted wares even if filters would otherwise exclude them.
    [Beta 3]Improved visibility of hull and shield bars on Map against colourful backgrounds.
    [Beta 3]Improved legibility of info box of selected object on Map by making it much more opaque.
    [Beta 3]Improved handling of icons representing subordinates to fade out early when zooming out on Map.
    [Beta 3]Improved display of player-owned and allied ships on Map to show icon and info text for current order.
    [Beta 3]Improved behaviour of Map info boxes for ships and stations.
    [Beta 3]Improved target icons for squad leaders.
    [Beta 3]Fixed AI ships flying too slowly in travel mode while in formation.
    [Beta 3]Fixed spacesuit in Split gamestart sometimes being very slow.
    [Beta 3]Fixed being able to place station modules in invalid locations.
    [Beta 3]Fixed group trainees sometimes remaining in-transit on Headquarters.
    [Beta 3]Fixed carriers or fleet auxiliary ships subordinate to stations failing to get supplies.
    [Beta 3]Fixed player-owned ships set to explore or update trade offers sometimes traveling to sectors outside their target space.
    [Beta 3]Fixed ships assigned to protect stations continuing to patrol their area after their assigned station is destroyed.
    [Beta 3]Fixed subordinates of subordinates not docking if assigned while their intermediate superior is already docked.
    [Beta 3]Fixed undamaged habitation modules showing hull damage after loading non-beta saves (problem introduced in 4.10).
    [Beta 3]Fixed missile-armed ships and stations with no ammunition doing damage when player is not present.
    [Beta 3]Fixed Segaris Pioneer ships being crewed by people in Terran Protectorate uniforms.
    [Beta 3]Fixed certain Rescue Ship missions accepting transfer of ship with modified equipment.
    [Beta 3]Fixed inaccurately displayed reward in trade guild Deliver Fleet missions.
    [Beta 3]Fixed Deliver Fleet mission reward being too low (problem introduced in 4.10).
    [Beta 3]Fixed conversation option when hiring crew and immediately assigning them to Deliver Crew mission station.
    [Beta 3]Fixed story characters getting random names when becoming passengers.
    [Beta 3]Fixed mission lockboxes not rotating.
    [Beta 3]Fixed rare fog of war issues when opening Map right after long range scan.
    [Beta 3]Fixed jumpgate and superhighway connections on Map becoming misaligned.
    [Beta 3]Fixed flickering target elements if target is moving close to crosshair.
    [Beta 3]Fixed missing Interact menu options on superhighway gates (problem introduced in 4.10).
    [Beta 3]Fixed mission offer menu entries changing positions inconsistently (problem introduced in 4.10).
    [Beta 3]Fixed coloured station modules on radar and map when selected (problem introduced in 4.10).
    [Beta 3]Fixed targeting from map not working in some cases (problem introduced in 4.10).
    [Beta 3]Fixed missing/incorrect button descriptions in control mapping menu (problem introduced in 4.10).
    [Beta 3]Fixed order parameter sliders resetting while being used.
    [Beta 3]Fixed some voices and sound effects not being audible in external view.
    [Beta 3]Fixed holographic ship controls for NPCs not being enabled when NPC sits in chair.
    [Beta 3]Fixed permanently missing texts in menus.
    [Beta 3]Fixed graphical assets failing to load during long game-sessions.
    [Beta 3]Fixed some cases of sudden performance degradation especially on AMD graphics hardware.
    [Beta 3]Fixed several causes of crashes.
  • Jóózsf István #5787
    Maszatoltak órákon keresztül, hogy a vége a nagy semmi legyen. Ha ennyit buzgerálják a gőzt, akkor egy frissítés szokott lenni a végeredmény. Újabban csak beetetnek. Direkt nem is kezdtem délután kiabálni... Szerencsére!
    Viszont így holnapra 99.9% a 4.10 béta3
  • LaLee67
    Akkor már értem, hogy a próbaugrásnál, miért volt egy csomó piros kiírásom .

Így rá ugrálhat az ember a xenonok defense állomásaira és nincs káreset...
  • RJoco
    Kísérletezik a lelkem.
    Én először bementem középre.
    Aztán majd másik rendszerbe kell vinni.
    Harmadszorra mehet a terraformálás helyere. Bár elvileg ezt javítottak és lehet a küldi nem vacakol, ha másodszorra odaugrasz.

Arra figyelj, hogy egy advanced szatellit látótávolságú helyet kitakarít. Vagyis minden járművet elpusztít az odaugrásnál.
    Állomás mellé nem ugrottam ilyen közel, de szerintem annak is annyi. A különböző fajok nem igazán örülnek neki.
  • LaLee67
    Kifejlesztettem mindent amit csak lehetett. Tunninggal nem foglalkoztam meg,majd kesobb.

Van Bosotol ez a The Grand Experiment Quest kuldetes. Ki kell egy biztonsagos helyre tenni egy navi-bolyat es erre a lelkem oda teleportalta az egesz HQ-m. Neztem egy filmet rola, mert nem adott sarga jelet ahova tenni kell a bolyat es ebben a filmben a csavo, ugyanott a Grand Ex-1 ben tette le csak delre a kapu melle. Ez mire jo? Gondolom, majd a terraformalashoz kell igy ugralni. Most elotte elmentettem,mert nekem jo volt az eredeti helyen a HQ.
  • Jóózsf István #5783
    Ha jól rémlik 23% a végsebességen és a gyorsuláson is. De valóban nem számoltam azzal, hogy ez tulajdonképp mire is megy ki.
  • LaLee67
    Koszi sracok! Igen tudtam a tunningrol, csak azt hittem, akkortol mukodik, ha mar kifejlesztettem mindent a tudasfan.
    Rapiert feltuningoltam , gondoltam a kasznija lehetett az, de adott a sebesseghez, valoszinuleg aramvonalasabba tette, de szart sem ertem el vele.. Na akkor beragtam es a katanat tuningoltam ugyanigy amivel , igaz csak masodjara,de megcsinaltam, hogy rohadjon le az asztal laba.....
    Persze, most egy mentest csinaltam, mert ez a dog kuldott engem tovabb..

Korabban kerdeztem a teleportot amire nem tudtatok a valaszt. Nos azt tapasztaltam, hogy miutan kifejlesztettem mind a negy teleportalast, utana, annal a fajnal ahol elerem a 30-as reput, akkor oldja fel a teleportalast es engedi hogy az epitmenyeikre ugorjak.

Ja es ha vege ennek a kuldinek, akkor az osszes katana megkapja ezt a tuningot es meg jobb lesz a szektor-vedelem :)
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.07.04. 13:21:33
  • RJoco
    Ezzel csak az az egy baj van, hogy míg meg nem csinálja a versenyt, addig nem tud hajtóművet tuningolni. Ugyanis ez kell a basic szinthez és ezt követően tudja kifejleszteni már nyersanyagból a másik két szintet.
    Mondjuk a test tuningolása kivitelezhető és azzal is nyerhető némi sebesség.
  • Jóózsf István #5780
    ...Egy kis tuning!
    Ugyan nekem fogalmam sincs a körülményekről, de minden hajó, szinte minden elemét lehet tuningolni. Lehet javítani a motor teljesítményén és a kasznin is lehet faragni. Ez a kettő jelentősen befolyásolja a sebességet és a gyorsulást.
    Tudod, a hajógyárban az oldalsó asztalnál tudod ezeket felpakolni. Kettő van egymás mellett. A másikkal a hátizsákodban tudsz matatni és barkácsolni az ott lévő kacatokból. De ezt nyilván tudod, hisz van SETA-d!
  • RJoco
    Szerintem én Nova-val csináltam.
    Nem tudom mit nem csinálsz jól.
    Szerintem biztos, hogy nem automatával kellene menned. Versenyen ki repül robotpilótával?
    Már nem emlékszem sajnos az útvonalra, de nekem elsőre ment.
  • LaLee67
    Nem ertem ezt az egeszet....Elakadtam ennel a rohadt versenynel, mar a jatekot is lejegeltem mara es lehet holnapra is.

Itt a hajo amivel toltam a versenyt. Mindegy hogy automataval mentem, mindegy hogy thusterrel maxra toltam es rogton travel sebessegre kapcsoltam, mindig vagy 30-60 km marad a celig, mikor szol a kocsog, hogy lejart az idom....Direkt megvettem mk-4 es Bp-et es thruster bp- is ami a kepen is lathato,de nem eleg neki....

Mar katanara is pakoltam, mindketton varialtam a combat es travel motorokat, thrustereket. Komolyan mondom katanaval elertem a celtol 30 km-ig, mig a rapierrel csak 60 ig... Ha manualisan vezettem, akkor az ugrokapu elott 10 km-re valtottam automatara, mert en eloszeretettel belecsapodok a kapuba..

Mi kell ennek a nyamvadt hajonak akkor??
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.07.03. 20:47:38
  • RJoco
    Úgy 3 óránként megy le egy csíkot.
    Kb. 6 órát játszottam és volt neki még egy.
    Elméletileg még 3 óra játék benne lenne. Kicsivel talán több is.
    Százalékos értéket nem néztem.
    Horizon-t nyomtam. Az adaptív karokat nem használja és a rezgés sem olyan vészes, mint mondjuk WRC9-ben.
    A kontrollert inkább nem ejtem, ahhoz drága volt
  • Jóózsf István #5776
    Épp azt mondom, hogy szerintem nem drága. Nyilván nem az extrém kiadásokról beszélek, amiket bármennyiért el lehet adni valami apuci kicsi fiának, mert teszem azt pókemberes.
    A pár órát furcsállottam, mert az én két ceruza akksival túlélem a napot, ami legyen mondjuk 10 óra. És igen. nyilván függ attól, hogy folyamatosan mennek-e a motorok benne.
    Ejthetjük a témát.
  • RJoco
    Mit nevezünk drágának. Én a PS4-eshez is sokalltam az 50€ körüli árat. És ez most volt nemrég.
    Ahhoz képest a PS5 feket most 70€, a játék 75€, de akcióban megkaptam a kettőt 100€-ért. A fehér úgy 65, a piros meg 80.
    XBox-hoz láttam már 120-ért is és nem is a mostani friss generációhoz volt.
    Ez az ára, nem lehet vele mit csinálni, teljesen mindegy, hogy ki, mit gondol. Ez nem VGA.

Nekem nem volt gondom a PS4 akku idejével.
    A PS5-ével sincs gondom, de nagyon nem mindegy, hogy mit játszol.
    Subnautica azért tudja szívni, meg, ha WRC-zel, akkor az is merítheti. Ott azért rendesen megy a rezgő, meg az adaptív karok is dolgoznak. Ebben a feketében úgy éreztem, hogy jobb a cucc, mint a legelső fehérben.
    Ha Civ6-ozol, akkor meg rengeteget el tudsz vele játszani egy töltéssel.
    Pontos időt sosem mértem, és mikor már nagyon reklamált az alacsony szint miatt, akkor rádugtam egy akkubankra. Így erről inkább most nem nyilatkoznék.
    Az biztos, hogy nincs vele gondom és pár órát biztos, hogy kibír. A kettővel tuti, hogy végig tudok játszani egy napot. Hol egyik megy töltőre, hol másik :)
  • Jóózsf István #5774
    Van egy kollégám, aki szintén zenész, de ő azt mondta, hogy k-drága egy vezérlő a PS-ekhez. Ahhoz képest 23 pengőért...
    Én a hófutóhoz vettem XB-O kontrollert. Blúcuccost. Azon kívül nem tud semmit. (persze rezeg) 19-ért. Akkor nem értem, hogy miért mondta, hogy húdedrága!?!?! Ugyanott néztem!
    Amúgy mennyit bír egy vezérlő. Mármint, egy töltéssel mennyit karistolsz? Mert erre is valami pocsék értéket mondott, de az még a négyesnél volt téma!
  • RJoco
    Csökkennek a VGA árak.
    6900 XT MSI-tól 1700. Zafír hibrid van 1600-ért is.

A bányászat kapcsán egyetértek veled.
    Mostanában ritkán szedem elő a játékot.
    Nincs kedvem SETA-t nyomva nézelődni és várni, hogy megteljen a HQ raktára a terraformáláshoz.
    Harcolni nincs kivel, max barátokkal lehetne.
    A terrán szál meg nem megy tovább.
    Bár lehet, hogy az a gond, hogy nem irtottam ki a yaki rendszerből az összes terrán állomást.
    Az üres világban asszem ez egy feladat volt.
    Az élettel teliben nem tudom, hogy volt ez feladat volt vagy sem, mindenesetre jelenleg ilyen feladatom szerintem nincs.
    Amúgy is egyetlen szórakozásom, hogy röhögök a spliteken, mert nem tudják legyűrni a Xenon Wharf-ot. Pedig már két defence állomásuk is van a szektorban, csak ugye minek.
    Nekem meg ott áll a Wharf mellett az 50 fős csörgő flotta. Két klikk lenne és nem lenne Wharf.

Amúgy meg PS5-ön tolom a Horizon-t és most jött meg a fekete kontroller, meg a Ratchet játék.
  • Jóózsf István #5772
    Azt leszögezném a találgatások méregfogát kigyomlálva, hogy ezt a játékot én nem fogom újrakezdeni. Ennek egy nagyon kézenfekvő oka van. Gyűlölöm. Jelen formájában ez egy játszhatatlan szar az én szememben. Ennek meg egy fő oka van, A (nem fogjátok kitalálni!!!) BÁNYÁSZAT!
    Egyszerűen fel sem foghatom, hogy tudták ennyire lehetetlenné tenni. Ez már nem a vérpisti kategória, hogy: "Úgy jó, ha van benne kihívás!"
    EZ ÍGY SZAR!
    Konkrétan azt tervezgetem, hogy dobom az egészet a francba!
  • LaLee67
    Van a Kadet es a Genesis programos kezdes tudtommal.

Kadetban van jopar kuldetes es ugye azonnal indul a Terran szal. Egybol bele lehet fogni a xenonok elleni kuzdelembe is. A Genesis programos az a pijonyeroknal kezdodik es ha ugy nezzuk, akkor szinte megvan a HQ, mert par cuccost kell leszallitani ill szatelitozni kell. Nem emlekszem mar, hogy telepitgetni is kell-e,de javitani igen. Pillanatok alatt megvan ez a par kuldi es ott a HQ.
    En jobban javaslom a kadetos kezdest, mert en speciel ugy jartam, hogy ott voltam a HQ-val lofaxnyi credittel, de ez sem veszes, mert hamar lehet gazdagodni. Most, hogy megtapasztaltam, mar a Genezissel kezdenem ujra

Na elokerult a Leopard is. Most cammogtam el csak a parasokhoz az eloleptetesek miatt, azt hiszem 18 mar a repum es csak most jelenitette meg a hajolistaban az epitesi lehetoseget. 20-astol, mar ki is probalhatom :D
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.29. 19:57:32
  • RJoco
    Én úgy emlékszem, hogy van olyan kezdés, aminél már megvan HQ.

Örülök, hogy ilyen jól megy már a játék.
  • LaLee67
    Elmondom, hogy ha a Genesis programmal kezd, akkor sincs meg a HQ azonnal. Par kuldetest akkor is meg kell csinalni, tudom, mert most azzal kezdtem ujra utoljara es mergelodtem is, mert a kadettal kezdett sokkal jobban jott ki anyagilag, mire a HQ-m meglett

Na jo, elarulom, kabe fel oraig birtam ki, hogy ne nezzem meg a spojlered

Nekem barmely ujra kezdesnel, hamar jott a credit. Rengeteget lockboxoltam es kristalyoztam. Mindig a silicon carbide gyartassal kezdtem es hamar jott a penz SETA nelkul. Utana a Computronic-ot nyomatom terran es pijonyireknek elsosorban es az jo penz.
    Mostani ujrakezdesnel, mar nem is kristalyoztam, csak kb.felorat.

Annyira orulok, hogy rendben dolgozik nalam vegre mindenki es Istvan katanas szektorvedelme is jol bevalt . Vegre egesz jol allitgatom mar a dolgokat a logikaiban is
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.29. 17:35:23
  • RJoco
    Könnyen megcsinálhatod őket.
    Azzal a móddal kezdj, ahol a HQ már megvan.
    És ezek a fejlesztési feladatok, ha jól emlékszem, akkor azonnal elérhetőek.