7249
Egosoft X4
-
LaLee67 #5688 Rendben, köszönöm mindkettőtöknek ! -
#5687 "ha mar van egy automatan beallitott tarolo kapacitas, akkor az azt jelenti, hogy amig az nincs tele, johet az anyag"
Elméletileg igen.
Viszont én úgy vettem észre, ha beállítasz egy kívánt mennyiséget extrában (lehet akár a max tárolókapacitás is), akkor jobban hordják.
Mintha adtál volna neki egy prioritást.
Például a terraformáláshoz rengeteg jég kell. De a HQ tud hajókat is gyártani.
A jégre beállítottam 3 millát. A bányászok komótosan hordják. Megadtam neki egy vételi maximumot, láthatóan jobban igyekeznek feltölteni a raktárat.
Utána kell néznem a játékban, mert én is annyit állítgattam, hogy már a fene sem tudja, hogy áll.
Én így emlékszem, de aztán lehet, hogy ez mégsem így van. Viszont valami működik.
A többinek is utánanézek a játékban.
Elvileg úgy is működik, ahogy István írja.
Claytronics-nál nem kell eladást beállítani, mert végtermék.
De nem mernék megesküdni rá, hogy mikor nem volt limitem, akkor nem hordták a saját hajóim, mikor meg beállítottam eladási limitet, akkor hordták.
Ha hajógyárat csinálsz az állomásból, akkor nagyon kevés olyan anyag lesz, ami nem köztes termék lesz.
És szintén úgy rémlik, hogy hiába van automatán az eladás, amíg nem állítottam be eladási limiteket, addig mindent a hajógyárnak tett félre.
Konkrét példával élve:
A Turret Component kell az állomásnak a fegyverzethez. De kell a hajókhoz is.
A teljes készlet 10k, az eladási limit pedig 8k.
Ez azt jelenti, hogy, ha a készlet 8k alatt van, akkor senki nem vihet semmit.
Ha 8k fölött van, akkor a 8k fölötti részt elhordhatják. -
Jóózsf István #5686 Végtermékre nem kell beállítani eladási lehetőséget, hisz azért termeljük, hogy eladjuk. Ilyen a Claytronics. Az egyetlen kérdés, hogy csak saját berkeken belül áruljuk, vagy az NPC-knek is!?!?
Magyarán, ha egy gyárad kléjtronikot (okostéglát) termel, és nem babrálsz a beállításokkal, akkor el fogja adni. Akár a saját építkezésére is! A kulcsszó, az ÁR! Aki magasabb árat fizet érte, annak adja, ha maga szállítja a saját hajójával. HA elmennek érte, npc, vagy saját cég (másik gyár) hajója, akkor mindenkori aktuális áron fogja adni. Függetlenül attól, hogy az beállított, vagy automata. Az automata ár a mennyiségtől függ. Minél több van belőle (Nem a piacon, hanem a raktárban!!!) annál olcsóbb! Kábé ennyit lehet elmondani egy áru sorsáról...
Ha viszont köztes termék, mint akár a fejlett elektronika, arra már kellhet az eladási opció, mert a gyár gondolhatja úgy, hogy neki arra szüksége van. Akkor, ha ugyanaz a gyár gyárt olyan terméket, amihez kell. De ez sincs kőbe vésve, mert számtalan köztes terméket láttam áruba bocsátva...
A 30'000K Az harmincmillió (30'000'000) A "K" az itt is ezret jelent. -
LaLee67 #5685 Szoval, en mar teljesen belekavarodtam a dolgokba...
"Az első dolog, amit észreveszek a képeden, hogy nincs beállítva vételi mennyiség az adott cuccra."
Azert voltak a kepen automatara allitva, mert felrertettem a #5669 " Se zöld, se barna pöcök, vagyis a kereskedés automatikusan történik." hozzaszolasod. Az a banyaszokra vonatkozott csak, s en alltalanositottam az egeszre. Ezert visszaallitgattam a HQ-nal is.mindet, mert ott volt ugye a tulkapasom a tarolok lefoglalasanal. :)
"Ha csak úgy automatán hagyod, akkor vagy hoznak, vagy nem."
Ezt azert nem ertem, mert gondoltam, , ha mar van egy automatan beallitott tarolo kapacitas, akkor az azt jelenti, hogy amig az nincs tele, johet az anyag. Nekem legalabbis, igy logikus,de ezek szerint a jateknak nem, vagy nekem van baj a logikammal :).
"A másik, hogy eladási mennyiség sincs beállítva. Így eladni magadnak nem fogsz tudni igazán."
Ott a pont, az idegben ez eszembe sem jutott.
Gyakorlatilag rajottem az azt hiszem tobbszor feltett kerdesem valaszara is, hogy hogy kerul a gyarbol az epitkezesemre az anyag. Ha sejtesem nem csal, akkor beallitom a gyarat pl. claytronics eladasra, de csak sajat tradereimnek engedelyezem a vasarlast, mert kell a tobbi anyag nekem is amig nincs tultermelesem belole. Korrigaljatok, ha nem igy van, lecci. Elvileg akkor, a traderem a HQ termelt claytonicsot attudja szallitani a szinten HQ-n levo epitkezesemre?
"A zöldes dolgot nem igazán értem.
Mi zöld az adott terméknél?"
A kepen zold szinnel jelzi a HQ-t es minden tulajdonomban levo hajot ugye.
A HQ keres-kinal ablakan latni, hogy Advanced electronicsot keresek, mert az szep neon zolddel olvashato. Szurken olvashato meg tobb keresett aru, tobbek kozott a claytronics. #5674 3 es 4 -es kepet ezert tettem be, mert errol a 2 arurol van epp szo .
Egyforman vannak, igaz automatara allitva mindketten, de csak az advanced electronicsot irja ki zold szinnel , hogy keresem es ott az ara is, mig a claytronicsot nem.
Azonos beallitas! Na ezt sem ertem....:) Es ez most nem csak azert , mert automatan van, elotte a piszkakkal ugyebar, jocskan fel volt tolva az igenyles az adott anyagokra es sosem jelent meg zolddel kiirva, hogy mit keresek.. Mitobb , rohadt sokat kerestem most passz mi a neve, Comptrocsics vagy computer akarmivel, amit ugy vittek mint a cukrot , / tehat volt vevo/ es nem volt kiirva a HQ-m kepenel zolddel, hogy arulom...
"A kereskedés eme része nagyon macerás a játékban. Ezért teljesen felesleges újrakezdened, nem fog megoldani semmit, hacsak nem csinálod másképp."
Azert kezdtem ujra, mert a #5680 jelzett modot hianyolja a mentesem, tovabba a 10x termelesi modulokat is kivettem, azt is hianyolja ,bar az nagyon hianyzik...es ezek nelkul akartam megprobalni.
" Még annyit az előző hsz-emhez, hogy lehet, most tolnod kellene egy kicsit a sztori vonalakat.
Én meg megpróbálok a hétvégére összerakni egy videót az önellátásról."
Ez fantasztikusan jo lenne es jutyubra is feltehetned, mert ott kerestem en is kezdeskor magyarnyelvu videot,de talan ha 2-3 emberketol volt 1-1. AZ is segitett,de ez nagyon jol jonne, szerintem sok mas kezdonek is!!!
Hogy Istvan se maradjon ki :)
#5675 "Én kivenném a vételi opciót arról a két termékről, hiszen gyártod őket!!! "
Itt mar teljes lanyos zavarban voltam, hivatkoznek ismet az idegre :) Most nyugodtabb allapotomba esett le mit irtal , en kevertem mar a vetelt-eladast meg a whiskey-colat...:)
Ne nevessetek ki de a "K" ezret vagy milliot jelent? Raktarnal pl. 30,000k .
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.23. 18:06:50 -
#5684 Még annyit az előző hsz-emhez, hogy lehet, most tolnod kellene egy kicsit a sztori vonalakat.
Én meg megpróbálok a hétvégére összerakni egy videót az önellátásról. -
#5683 Erre vonatkozó híreket olvasgatok már egy ideje.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szerintem ezért is lett a zafír csak 2000.
Amúgy miért van ebből 3 féle is?
Az oldalon, ahol 3000 helyett 2000 akarják adni van még 2 másik ilyen kártya, melyek úgy 2600-2800-ról vannak 2200-2400-ra leárazva.
Egy kis logómódosítástól és elnevezéstől eltekintve mind a 3 kártya ugyan úgy néz ki.
Az oldalon található tech. infók alapján, meg baromira nem ért hozzá az áruház.
Asszem megvárom, míg MSI kiad egy hibrided. Remélem ki fog adni. És, hogy tényleg lejjebb megy az ára. Úgy 1400 alá.
A chiphiánnyal meg mindenki kitörölheti a val****. Mégis mire számítottak, mikor elkezdték az okos otthonokat erőltetni, amik sokszor semmire nem jók? Nameg ott van a sok egyéb hulladékelektronika Kínából.
Legyünk zöldek! ÜLLJÉL OTTHON ÉS BÁMULD AZ AGYMOSÁST A SZ**LÁDÁBAN! VEGYÉL SOKAT FOGYASZTÓ JÁTÉKGÉPEKET!
LEGYEN OKOSOTTHON, MERT AZ IS FOGYASZT! ÍGY LEGYÜNK ZÖLDEK!
Ha nem mennék melózni mindjárt, akkor most legurítanék egy whiskey-t.
-
Jóózsf István #5682 Ha hihetünk ennek...
Talán van esélyünk elkölteni egy kis pénzt! -
#5681 Végigolvasva a dolgot, így egyben válaszolok a dolgokra, de a sorrendet nem garantálhatom.
Először is, csak István gyenge AMD-jét terheli a radar mod.
Nekem nagyon sokáig bent volt és nem volt gondom vele. Legalábbis az Intel procimat nem terhelte jobban, mint mikor nem volt bent.
Először csak azért vettem ki, hogy elküldjem a mentést az ego-nak, mert gond volt a terraformálással.
Aztán meg azért vettem ki, mert a terrános yakis lopakodós küldetés kb. kivitelezhetetlen volt így.
Azóta meg nem tettem be, mert nagyjából mindent felfedeztem már.
A kereskedés eme része nagyon macerás a játékban. Ezért teljesen felesleges újrakezdened, nem fog megoldani semmit, hacsak nem csinálod másképp.
Az első dolog, amit észreveszek a képeden, hogy nincs beállítva vételi mennyiség az adott cuccra.
Ha csak úgy automatán hagyod, akkor vagy hoznak, vagy nem.
A másik, hogy eladási mennyiség sincs beállítva. Így eladni magadnak nem fogsz tudni igazán.
Nálam akkor működik jól, ha meghatározom a limiteket.
Nem csak a raktározási kapacitást, hanem, hogy azt a kapacitást mennyire töltse fel. Pl. maxra.
A bányászok miatt biztos, hogy nem kellett pénzt adni a gyárnak.
Még csak éppen talán a raktárak voltak meg, mikor a bányászokat az állomáshoz rendeltem. És utána nem is foglalkoztam vele. Ha éppen nem felejtettem el beállítani a vételi ajánlatot a nyersanyagokra, akkor hordták is a cuccot. Pedig egy félig sem kész állomásnak nem szoktam lóvét adni.
A zöldes dolgot nem igazán értem.
Mi zöld az adott terméknél?
A hajónál valószínű csak azért váltott egy termékre, mert az állomás úgy ítélte meg, hogy csak az kell.
Szerintem nem jó, ha az állomás raktárába is és az építési raktárba is akarsz ugyanabból a termékből szállíttatni.
Így nem igazán tudja eldönteni, hogy akkor hova is menjen a cucc.
Legalábbis ez is lehet egy gond. -
LaLee67 #5680 Ertem, koszi, kiprobalom.
Remelem csak valami mod cseszte el nekem. Radar modot legalabb siman kiteszem, nem ugy mint ezt a modot. -
Jóózsf István #5679 Sosem rendeltem kereskedő hajót az építési raktárhoz!!! Simán hozzák az NPC-k és a többi gyáram hajói, Vagy ha már meglévő gyár bővítéséről van szó, akkor azok a hajók is hozzák, amik az adott gyárhoz vannak rendelve. Ez a szállítás dolog kétoldalú. Ugyan vinnyog a játék, hogy rendelj hajót a gazdasági igazgató alá, de nem feltétlen szükséges!
A radar moddal is vigyázz, mert rohadtul terheli az amúgy is lógónyelvű félholt processzort!!! -
LaLee67 #5678 Igen, tudom, hogy 2 kulon dolog. Korabban irtam, hogy mindkettobe rendesen szoktam tenni penzt, jobban mondva csak a build raktarhoz,mert a gyartasnal a raktar, mivel eladasom is volt rendesen hozta a nyereseget. Onnan kivenni szoktam.
Igen azt is tudom, hogy mindkettohz kell tradert tenni,de basznak dolgozni. Nem is erdekel, mert kivagtam a picsaba a modokat es folytatom, majd holnap az ujra kezdettet. Abban is van mod,de csak ilyen lockbox nyitogato meg radar es hajok, amik szerintem nem nyulnak bele a gazdasagi reszbe.... majd ha eljutok addig, hogy epitek, kiderul mi a helyzet a traderekkel, hjogy valamelyik mod bacta el a dolgokat vagy nem...
.
Most csak az a szopacs, hogy delutan ami ujat kezdtem, az rogton a Genesis programmal inditottam es hiaba van meg mar a HQ, mikor nincs penzem meg :) Tehat annyibol jobb volt kadetkent kezdeni, hogy mire HQ-m lett, addigra mar termeltek a banyaszaim, tradereim kulsosoknek hordva a cuccost...
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.22. 18:22:51 -
Jóózsf István #5677 Jááááááj! A két raktár nagyon nem összekeverendő!!!
Semmi közük egymáshoz. Amikor építesz, akkor az építési menüben kell pénzt adni az anyagokra és aztán elengedni a dolgot. Esetleg lehet játszani a vételi árral. De szerintem csak magadat szívatod vele!
-
LaLee67 #5676 Igen gyartom, ha lesz elegendo anyag hozza. Viszont az epiteshez meg kellene. Ha kiveszem a buildot akkor hogy hoz az epitkezeshez?
Azert ios lett buildos, ha mar enyem nem vesz,akkor kulsos hozzon legalabb, bar nem tudom kulsos is hoz-e a build storagenak?
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.22. 18:03:49 -
Jóózsf István #5675 Én kivenném a vételi opciót arról a két termékről, hiszen gyártod őket!!!
Amiatt nem aggódnék, hogy felsorolásban egy maradt. Ő tudja mit akar.
Az 5/5 szektor a max! -
LaLee67 #5674 Igen van fent par mod pl. tobb nyersi legyen a sectorokban , hajok, fegyverek , tobb feladat, hogy epitsek trading stationt masoknak, fejpenz a xenonok es khk-k utan , meg ilyenek.
Kep 1
Kep 2
Ezeken latni, hogy a frissen betett hajom eloszor mutatja miket igenyeltem a HQ-n, majd kis ido mulva csak egy tetel marad. Lehet nezte a Hegylakot. Az igenyelt aruk ami az elso kepen latszanak, gondolom azert jelennek meg a hajo listajan, mert erzekeli a jatek mit jeloltem a HQ-n vetelre ,de a kepen latni zolddel irva, hogy csak egy tetelt mutat a kulvilag szamara. A veteli arat maxra huztam , hogy jojjenek az eladok.
kep 3
kep 4
Logikai kep 2 arurol, amibol csak egy jelenik meg zolden terkep nezetben.
Azt is irtatok korabban, hogy a menedzser szintjetol fugg milyen messze megy a hajo. Maxos a menedzser, hol latni meddig megy a hajo? A kepen 5-5 sectort jelez csak.
Reggel ota kinlodok vele, nagyresze szerencsere megoldodott, hala nektek. Lehet jobb lesz, ha ratatatan es par hajon kivul mas modot nem teszek be es ujra kezdem...megint
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.22. 17:29:45 -
Jóózsf István #5673 És jól írtad meg azt a szabályt? Vagy csak átnevezted a meglévőt?
Így ahogy olvasom, kicsit talán ráparáztál erre a játékra és jól televágtad módosításokkal. Ráadásul olyanokkal amik a gazdasági számokba nyúlnak bele. Nem mondom, hogy ezek rosszak, de én fázom tőlük. Így van elég bajom a szorzókkal, hát még ha egy lelkes modder belepiszkál...
Jocó!
Azt én lehet, hogy írtam, hogy kell lóvé az állomásnak, ha saját hajójától veszi is. És azt még mindig nem tudom, hogy valós-e, mert ugye hiába történik meg a tranzakció, mi nem veszünk észre belőle semmit.
Közben látom, hogy írtad a szabályt... Egyre gondoltunk... És látom, hogy meg is oldódott.
Azt a kurva retricted-et már én is megénekeltem párszor... -
LaLee67 #5672 Banyaszok rendben vannak,de a traderekkel nem boldogulok. Epitenek, kell hozza advanced eletronics megy claytronics azt hiszem. Mindketto csak buildra van beallitva automatan. Traderek vannak rendelve a gyarhoz es a buil storagehoz is. Jobb oldali info fulon lehet allitani az arat, mindegy maxra teszem vagy kicsire akkor sem tortenik semmi.
A HQ-nal tobb build is be van allitva, de terkep nezetben, csak az Advanced electronicsot mutatja/zolden/ , hogy keresem es a tobbit nem.
A trader meg nem csinal semmit . Mi a banat van? Idegileg mar kikeszit lassan.
Kiszedem a tradert, ujra beteszem, akkor automatikusan kilistazza a bejelolt vasarolando anyagokat, majd kis ido mulva csak a Claytronics marad ott es a tobbit torli.
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.22. 17:00:11 -
LaLee67 #5671 Dolgoznak, koszi :) -
LaLee67 #5670 Ujat kezdtem....viszont , igen en hoztam letre azt a vasarlasi szabalyt, el kellett nevezni valahogy es a kepen is mutatja zolddel hogy elvileg el....
es el bizony! /kozben ellenoriztem az ujban / Csak nem ugy ahogy akartam :D:D Ahogy irtad, sajat magam zartam ki , bakker, de jo hogy kitalaltad , KOSZI!
Na akkor ezt elmentem es visszapakolom amiket a regi ker es rakukkantok :D
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.22. 14:18:20 -
#5669 Vételnél ki van jelölve, hogy csak saját hajótól, viszont ilyen nevű szabály nincs alapból a játékban.
Mert azt ugye angolul írná a játék.
Ha viszont te hoztad létre, akkor valamit nem jól állítottál be.
Se zöld, se barna pöcök, vagyis a kereskedés automatikusan történik.
A bányászok miatt nem kell lóvé az állomásnak.
Ilyet szerintem nem írtunk.
A kereskedés miatt kell lóvé az állomásnak. Ha valami kész vagy közbenső termékkel akarsz kereskedni, mint pl. az építkezésekhez szükséges anyagok. EC, HP, C.
Nem kell bétáznod, várd meg míg nem béta lesz.
Viszont eddig ment minden jól, akkor most is mennie kellene.
Valamit elállítottál.
Nem lehet, hogy a szabálynál pont, hogy magadat zártad ki?
Nagyon egyszerű, mert időnként nagyon hülye angol szavakat használ, ami még nekem is probléma, pedig a játékok 99%-át angolul játszom és a kapcsolókkal nem szokott gondom lenni.
Kivétel itt. -
LaLee67 #5668 Eddig kinlodtam vele, epitettem raktarakat setaztattam es semmi valtozas. Kivagom ezeket a 10 x -es modokat, majd ha kicsiben jol megy es kell, visszateszem.
Egy egyszeru factoryrol teszek ketto kepet . Egyiken latszik a kijelolt metan banyasz akit setazva vagy 10 percig hesszeltem es csak keringett mint golyafos a levegoben. Mellette ott a mod altali szonda es tettem le normal szondat is. A kepen a normal szonda adatai vannak.
Masik kepen a logikai nezeten latszik , hogy elegendo a raktar es vetelnel ki van jelolve, hogy csak sajat hajoimtol vegyen.
Erre mi van a kepen? Egy csomo kulsos migrans genya hozza a szaros metanjat, mert ugye penz kell a szerencsetlen factorynak, hogy a sajatjaim is hozzak. Persze sajatom nem hozza termeszetesen.
Annyira rossz az a metan ertek a szondanal? Nem tudom mi a jo ertek, amit ezek figyelembe vesznek.
1.kep
2. kep
Igen, tudom, hogy a betaban ezeket a betolakodokat is ki lehet x-elgetni, de ha egyszer nem akarok betazni....
Nem lenne veluk bajom, ha ures penztarnal is hozna nyersit a banyasz, mert penz nelkul a kulsos brigad sem jonne....
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.22. 12:03:35 -
#5667 A traderek is a vételi és eladási beállítás alapján teszik a dolgukat.
Jelen esetben neked a megfelelő eladási mennyiséget kell belőnöd és ehhez a megfelelő eladási árat, míg az építési oldalon elég csak a megfelelő vételi árat belőni, hogy vegye is.
Az ércek raktárkészleteit állítsd automatikusra. SETA-ztasd kicsit a játékot, hogy a többiből fogyjon a cucc.
Előbb utóbb be kell állnia az egyensúlynak.
Feltéve, ha van elég raktárhelyed a konténerekből, hogy amit a másik ércből legyárt, azt tudja tárolni is.
Másik megoldás, hogy az ácsorgó bányászokba átpakoltatsz a másik ércből, hogy legyen helyed a hiányzónak.
Vagy raktárakat építesz még.
A jobb oldali panel már másnál is megadta magát valamilyen oknál fogva. Nálam leginkább ki van kapcsolva.
A bétás javítás nagyon jól hangzik, nem is figyeltem, hogy van ilyen már.
A logikát nem kell keresni. Németek fejlesztik. -
LaLee67 #5666 Mindkettotoknek koszonom a valaszat es egyben irok mindkettotoknek :)
Este ugy beragtam, hogy minden modot kivagtam, azutan persze amiket hasznaltam el kezdtem vissza pakolgatni.
Eddig jutottam es talan indithato is lesz a jatek, ha azok a modok is vissza kerulnek amiket hianyol.
A Sector Satellites modot hasznalom, ebben van az egyszerre tobb bolya elhelyezese is es sokaig nem is volt semmi gondom.
Logikai kepet akkor tudok csak prezentalni, ha vissza tudok menni a mentesbe. Gyanitom, hogy a beallitasokkal csesztem el az egeszet. Annyira toltak a nyersit a banyaszok eleinte, hogy ezert allitottam be eladast is. 10 X-es tarolokapacitasu modulokat hasznalok, hogy kevesebb helyet foglaljanak es termeszetesen 10 x-es termelesu modulokat is.
Bal oldalon kijelolom pl. a HQ-t, jobb oldalon info nezetben latom mekkora a kapacitasa a taroloknak. Valoszinuleg en csak azt vettem figyelembe, hogy jelenleg mennyi van bennuk es a beallitasoknal en biztos joval tobb helyet foglaltam le elore, mint amennyit fogadni tudnanak a tarolok.
Ja es valamelyik mod miatt ez a jobb oldali info a HQ-nal bekavar, mert mikor a tarolo vagy epitoreszben tarolt anyagokat akarom megnezni csak sotet ablakot mutat, mig a tobbi factorynal mindent rendesen megmutat. Este mar tobb anyagnal arra sem volt lehetosegem, hogy kikapcsoljam az eladast, mert nem adta azt az opciot ,de csinalt olyat is , hogy nem volt veteli opcio sem. Egyszeruen olyan kepet adott mint a termelomodulnal , ahol csak a termelest mutatja.
Az emlitett betas javitassal kapcsolatban:
Nekem ugy logikus, ha beallitok pl. vasra egy egymillas igenyt, akkor a hajoim azt termeljek be nekem szepen, mert mondjuk en abbol 600 ezret hasznalok fel es a tobbit elakarom adni, tehat nekem ne alljon le 600ezernel...
A traderek nem tudom hogy dolgoznak, lecci adjatok infot azzal kapcsolatban, hogy a termelo reszlegnel tarolt anyagokat valoban nem szallitja magatol at az epitoreszlegbe vagy ott is en baltaztam el valamit? Leszogezem, hogy penz mindketto reszlegnel boven volt.
Eddig en manualisan pakoltattam at hajonkent a szukseges anyagokat az epiteshez es manualisan vasaroltattam a hajokkal.
Ezt a modot tettem be,de nem volt idom sokat torodni vele, mert a sok kipipalasos resznel megakadtam, magyarul bena faxsz voltam naaa..
Irasom kozben egyre jobban erlelodik a gondolat bennem, hogy ismet ujat kezdek,de most nem a kadetossal,mert 4x nincs kedvem azt vegigjarni, hanem rogton a HQ-ssal.
Ja igen, a menedzsert is lecsereltem a hajo kapitanyat is meg kiszedtem es visszatettem a bazisahoz, de szinte biztos hogy a tulkapasbol nagy igenyu helylefoglalasokkal baltaztam el mindent.
Igen neztem a hajok rakteret is es vagy full ures volt es toporgott vagy tele volt es azert tporgott es mar ebbol is ismet az jut eszembe, hogy Lali a raktarnal bactad el es azert toporogtak ezek a szerencsetlenek....na, de nagy az isten allatkertje, nem igaz ? :)
Iszom egy kavet es megnezem, ha indul a jatek, epitek meg raktarakat es kiderul minden, ha beborul...
-
Jóózsf István #5665 Jó lenne egy kép arról az állomásról logikai nézetben, aminél a probléma keletkezett.
Azt most gyorsan leszögezném, hogy a zöld jel és színezés felel az eladásért. (Értelem szerűen a narancs a vételért!!!) HA beállítottál eladást arra az anyagra, amiről szó van, akkor bizony megszívtad, mert ha eléri azt az értéket, amikor már eladhatna belőle, akkor leállítja a beszállítást. Régen az volt a logika, hogy "Ha már inkább eladnánk valamit, akkor ugyan miért vennénk?" Ami rém logikus és a termelő részlegeknél működik is, hisz ott nincs szabályozva a termelés. Amíg van alapanyag addig gyárt. De az alapvető anyagoknál az állomás a saját hajóitól is kvázi VESZI az érceket és a gázt. Így aztán logikus, hogy ha "ettől a mennyiségtől eladjuk, akkor minek vegyünk?"
Ugyan én építettem egy depót, ami nem termel semmit és vidáman adja veszi az érceket és a gázokat, de az teljesen automatán van!
Erre lett gyógyír a 4.10-ben:
"Improved manual trade offer settings to allow buy amount that is higher than sell amount."
Magyarán: Akkor is venni fogja a cuccot, ha a mennyiség már rég az eladás fázisba ért!
Hogy akkor miért nem működött, amikor átváltottál bétára? PASSZ!
Olyan trükköket érdemes megpróbálni amit Jocó is mondott, hogy elveszed, majd visszaadod az állomásnak a hajókat, vagy akár a gazdasági igazgatót is lecserélheted. (Akár csak átmenetileg is!) -
#5664 Egyrészt bekavarhat a bója modod is.
A bétás gikszer óta nekem nincsenek kint bójáim és mégis megtalálják a bányászok a lelőhelyeket.
A zöld tolóka asszem a vételt jelenti. Vagyis addig a szintig fogja venni az anyagot az állomás.
A barna tolóka pedig az eladást jelöli. Vagyis addig a szintig fog lemenni, ahol a barna tolóka áll.
Azt nem tudom, hogy a bányászokat befolyásolja e a dolog, ércekre eladást soha nem állítottam be.
A tárhelynél nem csak azt kell nézni, hogy te mit állítasz be, hanem, hogy mennyi hely van.
Mert lehet, hogy az állítgatással olyan értékeket adsz meg, amire már nincs hely.
A 0 már csak azért is gyanús, mert vagy nincs több hely az érceknek, (bár a folyamatos felhasználás mellett ez érdekes lenne) vagy nincs olyan gyárad, ami feldolgozná az ércet és ezért határoz meg a rendszer 0 automatikusan.
Építő nézetben vidd az egeret a nagy sziklára.
Ha minden modul átszínesedik, akkor jó az állomás.
Ha valamely modulok megtartják a színüket, akkor azoknak nincs kapcsolata a fő állomásrésszel.
Azt is megnézheted, hogy milyen állapotban állnak a bányászok az állomásnál.
Van a rakterükben cucc vagy üresek.
Ami esetleg még segíthet, ha megszünteted a HQ-hoz való rendeltséget, majd újra hozzárendeled.
A modok kivételével nem szabadna elhalnia a mentésnek.
De sajnos ez alól vannak kivételek.
Adott esetben az is orvosolható egy mentés szerkesztéssel egyszerűen. -
LaLee67 #5663 Koszi! Hely az van,mert nem automatan hagytam, hanem en allitottam nagyobbra a mennyiseg szuksegletet es az eladas is csak efolott indul be elmeletem szerint / barna es zold kis toloka, ha jol tudom a zoldet ha eleri,akkortol ad el./
Viszont ha automatara allitom vissza a hely igenyt,akkor pirosan egy nullat ir ki, a bentlevo nyersik utan. Pl. van bent 1,6k nyersi es en allitottam mondjuk 2k szuksegletre akkor 1,6k/2k ir ki feheren, de ha automatara allitom, akkor 1.6k/0 es a nulla az pirossal az 1.6k aszem narancsos.
Ez nem vilagos nekem, es raadasul a build resznel ha megnezem akkor minden tipusu raktarhely van es felig sincs feltoltve, tehat helynek kell lennie. Minden szektorban ahol van nyersi, mod alltali bolyak vannak kirakva. Ez a mod egyszerre tesz le jo par bolyat es neztem az ertekeket is. Ambar dunctom nincs mi a jo ertek,de sok olyan van ahol szerintem jo es nem 0.000060 hanem, pl. 16 . Ezek nem pontos adatok csak az erzekeltetes vegett irtam igy. Nyilvan minnel nagyobb az ertek, annal jobb a termes is.
Gondoltam arra, hogy a modok okozzak amiket betettem kezdeskor. Most probalom oket kidobalni es csak tenyleg amiket jonak tartottam, azt tartom meg. Valoszinuleg kezdhetem ujra az egeszet,mert a mentes hianyolni fogja a modokat es el sem indul... -
Jóózsf István #5662 Két dolgot nézz meg. Az egyik, hogy a logikai nézetben van-e helye a kívánt ércnek! Szerintem ez a fő ok, hogy nem megy el anyagért, mert úgysem tudná hova tenni. A másik, hogy van-e kihelyezve nyersanyag figyelő bója, és hogy az milyen értéket mutat?!?!? -
LaLee67 #5661 Egy darabig szepen ment minden termeles a banyaszoknal. Ugy allitpottam be mindent ahogy irtad. Tulleptem mar a milliardot is, sok-sok Bp.-t megvettem. Epitettem meg 3 plotba. Aztan megallt minden. A banyaszok szepen a bazis mellett korozgetnek, ahova rendelve lettek, hogy melozzanak. Azt irja ki csak, hogy keresi a nyersanyagot.
Infot nezve a sectorrol, szarasig van sziliciummal, ami kell . A raktar ures, ezek a barmok meg nem mennek el a bazisuktol.
Egyesevel, ha elkuldom oket , hogy mit banyasszanak, akkor mikor tele a hatizsakuk, keresnek tovabb, megint nekem kell bekuldeni kirakodni a nyersit.
A traderek, mindegy hogy a bazishoz vagy az epitkezeshez lettek rendelve, semmit nem csinalnak, holott 50-50 millat betettem nekik. Amikor dragabba kerul az epites, akkor is tobbet teszek, mint amit jelez koltsegkent.
ezeket is persze, egyesevel kellett kuldozgetnem bevasarolni....
Maxos a menedzser mindegyiknel, megsem latom sehol, hogy mekkora tavolsagra mehet pl. a trader. A banyasznal ir 5 sector tavolsagot,de a paraszt ki sem megy a szektorbol. Setaval neztem jo ideig mi a kuvaanyjat csinal,de beragtam....
Tegnap este, feliratkoztam a betara,de ugyanugy allt mindenem. Most visszatettem a rendesre, mert kitalaltam magamnak, hogy addig jol ment minden, amig nem kezdtem el a HQ-n kivul epitkezni. Nagysokara lebontottam minden epitkezesem a HQ-n kivul es vartam a csodat, hogy elindulnak a banyaszaim,de nem.... szoval, nem jott be a gondolatom....
Aztan eszrevettem, hogy ahol a HQ van, az info szerint nincs szilicium, de akkor elotte, hogy banyasztak ott???
Most latom csak, par banyasz van a masik sectoprban,de a tobbi miert nem megy?
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.21. 18:37:01 -
Jóózsf István #5660 Írt az Egosoft, hogy elindult a 4.10 béta!
Jobb későn, mint soha! -
#5659 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Beeeeeee -
Jóózsf István #5658 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Eddig is volt ajánlott ár. Mindig is volt! Van egy ár, amiért a gyártó adja a forgalmazóknak - importőröknek. Ők biztos nem fogják többért adni. És megállapítanak egy árat, amennyiért szerintük adni kellene. Amennyiért a végfelhasználóknál landolnia kellene a terméknek. Ebben már benne van MINDEN!!! Tehát.: M I N D E N!!! (IS!!!!)
Engem nem érdekel a korona, se a bányászat, se cunami, földrengés és a többi! Minden gyártó oldalán ott az ár. (Kisker) Azok az árak sosem alacsonyak! Sokszor a kiskereskedelmi árak felett vannak. Akkor hogyan akarja megmagyarázni nekem egy büdös-tetves-szarházi szatócs, hogy 300 (Amúgy 270 egy 6800XT és 350 egy 6900XT) pengős kártyát most 600-ért akarja nekem eladni? Mi a ..., ..., ... - ...-ért?
Mert a bányászok megveszik ennyiért röhögve? Akkor adja el nekik!
Szemét gané világban élünk és mi tehetünk róla! De ha már így elcsesztük, legalább ne pátyolgassuk, támogassuk, trágyázzuk, öntözzük... Röviden: NE LEGYÜNK BIRKÁK!!!
-
#5657 Per pillanat ennyi felszabadítható pénzem nincs, de július végén 100%, hogy ez nem jelentene gondot.
A barátnőmnek viszont most is van ennyi félretettje. Emellett a 12 hónapos 0%-os hitel sem egy rossz opció, csak 5€-val lenne drágább, mint azonnal fizetve.
Egyelőre még türtőztetem magam.
Vajon véletlen, hogy épp az éjjel gondoltam arra, hogy megkérdem tőled, amit a cimborád is mondott?
Mert valljuk be, hogy az új kártyákat a gyártok igencsak alulárazták.
Mikor a 980 Ti-t vettem 4 és fél évvel ezelőtt, akkor a normál ment 4-600€ között, az enyém 800 volt.
A mostani kártyák azért jóval erősebbek, mint az enyém.
Emellett infláció, korona és Cain kínja is volt.
Az a helyzet, hogy én is arra gondoltam, hogy ezeknek ennyi a normál áruk. Az első ajánlott árakat jól elcseszték, senki nem akarta olyan olcsón adni. Ezzel az ügyes húzással kitakarították a régi kártyákat a raktárakból is. És akkor már minek olcsósítani? A média úgyis felkapta, majd szépen leszokik a bányászokra mutogatásról és elfogadják, hogy ez van. A köznép meg szintén ezt teszi.
Amúgy ahhoz képest, hogy láttam a linkelt kártyát 2700-ért, 2200-ért is, a 2000-es ár nem rossz, bár baromira nem tartom akciósnak. Viszont a piacon jelenleg talán a legjobb ajánlat és van is nekik raktáron. Vagy nincs. Az is visszatartó tényező, hogy az utóbbi két drágább megrendelésemet nem tudták haladéktalanul teljesíteni és mind a két esetben nekem kellett rájuk írnom, hogy mi van a cuccommal. Szóval tőlük annyira szívesen már nem vásárolnék.
A készre szerelt cuccal nincs bajom. Az MSI kártya is megy a mai napig. Mondjuk a zafírtól kicsit tartok, soha nem tartottam jó márkának. Rossznak sem, inkább távolságtartással kezeltem őket. Viszont eddig csak tőlük láttam ilyen kiszerelést.
Amúgy sem kellene a kártya, mert az olyan további anyagi kiadásokhoz vezetne, amik nagy valószínűséggel kihasználatlanok maradnának.
-
lammaer #5656 Akkor ne kezdj el építkezni, mert az építőanyagok ára (különösen a fa, acél) napi szinten kúszik felfele. Ott nemtom mi az alibi szöve, lehet már azzal is lehet cryptot bányászni...
-
Jóózsf István #5655 Csak azt ne mondd, hogy megveszed ennyi pénzért, mert akkor sírva ugrok ki a földszinti ablakból!
Nem szeretem ezeket a kész megoldásokat. Valahogy olyan érzésem van, hogy esetleg nem tökéletes. A szerelhetőségről nem is beszélve!
Nekem kell az a biztonság érzet, hogy ha elromlik az egyik összetevő, akkor kicserélem az adott részt és már mehet is minden tovább!
De ettől eltekintve biztos jó kis cuccmák lehet.
A Zafír ráadásul az AMD fő partnere VGA szekcióban, úgyhogy ez is egyfajta garancia.
Említettem, hogy a cimborámnak volt egy ilyen megjegyzése, hogy: "Mi van, ha ez a rendes ár? Hogy innentől ennyibe kerülnek a VGA-k?"
NEM, nem, nem, nem nem! Ne legyünk birkák! Ez az ár az ajánlott ár kétszerese!!!!! Úgy is mondhatnám, hogy NEM KATOLIKUS ÁR!
Ha valakit felhív bármelyik maffia, hogy lófejet tesznek az ágyába, halat a küszöbére és az egész családfáját kiirtják, fel és lemenőkkel együtt, ha nem vásárol most videokártyát, akkor vegyen, de ha egy kicsit is el tudja halasztani, akkor eszébe ne jusson. Nem csak saját magát szívatja meg, hanem engem is! Én is szeretnék újat, mert baromi sokat fejlődtek tavaly, de HÜLYÉK NE LEGYÜNK!
A ...szatócsok (Bármilyen negatív jelző behelyettesíthető, vérmérséklettől, neveltetéstől, vallási hovatartozástól függően!) annyiért fogják adni, amennyiért megvesszük. De ha nem vesszük meg...?
Lassan eljutok oda, hogy minden PC-be ölt pénzt ki is dobhatnék az ablakon. Nem azért mert a konzol a császárság, hanem mert egyre kevesebb türelmem van a játékokhoz. Ha lenne értelme, akkor inkább visszafejleszteném. Eladnék belőle dolgokat, vagy kicserélném szolidabb képességű alkatrészekre. Mert ugye jücsübözni ("Jutúdozni" tegnap volt a Böllér balett. ) nem kell a 12-16 magos processzor. Sem a csillió dzsidzsbádzst memória és a rakat esesdé!
Bocsánat! Ez a mostani ár-helzet a vesszőparipám. Ha felpattanok, nem tudok lekecmeregni róla egykönnyen. Ne adjátok alám a lovat! -
#5654 Bakker, ez de kecsegtető. -
#5653 Azt.
Azt hívjuk városházának. -
LaLee67 #5652 Te most az Administrative Centre-t mondod? Ha igen, az van,csak nem tudtam, hogy az a varoshaza....
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.17. 21:26:54 -
#5651 Küldetés biztos nem adja.
Vagy hackelsz egyet vagy megveszed az adott fajtól. -
LaLee67 #5650 Megtalaltam, ezt a hozzaszolasod #4844 , ezek szerint akkor Bp. kell. Kuldetes adja ezt a lehetoseget vagy egyszeruen oda megyek es meghackelem? -
LaLee67 #5649 Koszi, es hol talalok magamnak ilyet? BP-en tudom megvenni ?