7249
Egosoft X4
-
LaLee67 #5488 Teladikkal + 22 a viszonyom. HQ nal megjelent egy csomo piros hajo jele, Teladi securityk es -30 a viszony. Ezt nem ertem. Nem egy csapat a teladi es a teladi security?
-
LaLee67 #5487 Igen errol a kuldirol van szo, koszi :) Nem lattam hogy valaszoltal, annyit szenvedtem elozo valaszommal a beillesztesekkel.
Igen tudom a fejleszteseket ,csak mikor vettem a hajokat nem nezegettem a jobb oldalt. Elmentettem egy profilt a hajokra es csak azt toltottem be vasarlaskor es meg sem fordult a fejemben, hogy nem lesz rajta fegyver :)
Viszont ami friss videokat neztem, par honaposakat, abban pl, nividiumra adtak tippet hol es hogyan. Hiaba ment oda a banyaszom sectormine-ra ahol van Teladi station is, semmi nividiumot nem szedett ossze. Mod altal van nyersanyag felderito szondam, azt is telepitettem,de semmi nividium.
Fent van a kikepzo mod is es 4-5 csillagos pilotakkal sem nagyon jon ossze.
Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.03. 18:29:08 -
LaLee67 #5486 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Igy sikerult megoldanom a kicsinyitest a kuldetesrol. Akkor kaptam mikor megkaptam a HQ-t es a Grand Exchange I ben kozvetlen a HQ nal van a kuldetes. Megjelenit 3 db bacont es azokhoz kell repulni majd long scannerezni. Ezt a filmetneztem rola ,de nem tudok annyit angolul hogy megertsem.
SETA: nem gond ha kinevetsz, egyszeruen nem ilyen jatekkol jatszottam es nem tudtam mit jelent. :)
Orulok, hogy osszetett a jatek, ezert is kezdtem bele. Koszi a valaszt es lesz meg kerdesem . Bocsi hogy ekezet nelkul irok,de nemet billentyuzetem van es nekem komplikalt megjegyezni hol vannak az ekezetes maganhangzok :) -
#5485 Szia!
Ha jól sejtem, akkor a terrán küldetésed nemrég indult és a terrán hajó éppen a HQ-d fölött ácsorog.
Mikor a long range scanner-t kell használni, akkor első körben megmondja hol tedd.
Majd ezt követően szól, hogy ez nem jó neki és ad 3 helyszínt, ahol el kell sütni. Igen ám, de egyszerre.
Vagyis két helyszínre kiküldesz 1-1 hajót, te pedig beállsz a harmadikra. Mindegy, hogy ki hova megy, csak ott legyen.
Ezt követően te elsütöd, ő meg örül, mint majom a farkának. Ezután törölheted a két hajó parancsát és ismét a dolgukra küldheted őket.
A hajógyárak igyekeznek beszerezni a nyersanyagokat. Ha tudsz neki szállítani, akkor még jobb, de rendelés leadást követően ő is elkezd intézkedni. Hogy te leszel a gyorsabb vagy egy NPC, nem tudni. Ha te viszel neki, akkor biztos, hogy kap.
Ha türelmetlen vagy, akkor nyomd be a SETA-t és a játék ideje felgyorsul.
A tízszeres sebesség csak elméleti. Én úgy hatszoros sebességnövekedést vettem észre. Mondjuk az új procival nem is néztem.
A hajófelszereltséget a képernyő jobb oldalán látod. Ha nincs ott a fegyver, akkor nem fog rákerülni. Ahogy pajzs sem és más sem. Ha kiválasztod, akkor odakerül és természetesen az ár is nő.
A hajókat beküldheted egy Wharf-ra és fejlesztheted őket, nem kell újakat venni. -
Jóózsf István #5484 "Transportrel kuldjek hianyzo anyagot eladasra arra a Warfra ahol gyartatnam? " HÁTPÉLDÁULJA!
Ez a játék van olyan összetett, hogy ilyenekre is gondolni kell!
Engedd meg, hogy kicsit kacagjak rajtad. A SETA az időgyorsítás. Akkor használjuk, amikor nem akarunk valamire ANNYIT várni. Tízszer gyorsabban telik olyankor az idő!
A küldetéseddel nem tudom mi a baj, mert nem vagyok képben. De ha tudsz a leírásáról képet lőni akkor megmondjuk mi a dörgés!
Nyugodtan kérdezz bármikor bármit. Örülünk, hogy játszol a játékkal! -
LaLee67 #5483 Sziasztok! Most kezdek ismerkedni ezzel a jatekkal. Vegre tudok Cerberust venni az Argon-tol. Vettem is 10 db-ot. Egy Katanaval es egy nemezissel karoltve akardam egy feladat soran elfoglalni egy szallitohajot. Mikor leallitottam volna az info fulnel a fegyverek hasznalatat, nem jelent meg a lehetoseg,csak egy darab dront mutatott. Bele tellett kis idobe mire rajottem, hogy a 10 cerberusnak egy szal fegyvere sincs, ezert nem jott az az opcio. Vettem egy ujat probakepp. Fegyver valasztasnal zold pipaval jelzi az alapfegyvert viszont vasarlas utan nincs semmi fegyver. Ha masik fegyvert teszek ra, egybol ugrik az ara, az okes,de ki is irja, hogy nincs neki pl. microchipje a gyartashoz.
Jelen esetben nem ez hianyzott neki csak ez a nev jutott eszembe :)
Ilyenkor mi a teendom? Transportrel kuldjek hianyzo anyagot eladasra arra a Warfra ahol gyartatnam?
Ez normalis a jatekban vagy a feltett modok egyike kavart be nekem?
Masik: sajnos nyelvtus hianyaban elakadtam egy terran kuldetesnel a Gravimetric Studies nel. Ketto videot talaltam csak rola,de az sem tette vilagossa szamomra mit csinalok rosszul. Long szkennerelnem kellene,de akar hova allok es szkennerek, nem jo neki.
Meg eszembe jutott valami. Setam mar van,csak nem tudom mire jo az a szkenneles tipus. Mire jo?
Bocs a sok kerdesert es lesz is meg tuti :) Joparra ar kaptam valaszt hogy januartol visszaolvastam a beirasok felet,majd folytatom is,de jatszani akartam mar :)
-
#5482 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez mekkora szívás.
Tényleg a biosban kellene állítgatnom a ventiket.
Csak nincs kedvem még újraindítani a gépet. Már 5 napja megy folyamatosan.
A lényeg, hogy a gigabájt hiába írja, hogy VGA, nem a GPU hőmérsékletét nézi, hanem talán a VGA foglalatét.
Nem tudom.
A lényeg, hogy azt néztem, játék alatt miért 73 fokos a GPU, mikor soha nem volt annyi.
Hát azért, mert nem állított a radiátoron lévő venti fordulatán semmit.
Feltoltam fixen 1400-ra, mindjárt visszahűlt jó 10 fokot.
Nem is értem, hogy miért nem a VGA kártya szabályozza ezt.
Mert alaplapon normálisan nem lehet megoldani, csak fix fordulattal. -
goyo2 #5481 Szerintem meg te nem nézed meg mire válaszolsz :-) "Válasz 'goyo2' üzenetére (#5471)" mindkét esetben :-)
No de mindegy erről ne nyissunk vitát. -
#5480 De targoncák csak akkor kellenek, ha van kampó.
Kis hajókhoz nem kell vagy tévedek?
Az építési részlegnél meg nem tudom. Szerintem ott a hajónak kell, hogy legyen. -
mumoka 2012 #5479 látom meg semm nézed a számot amire válaszolunk csak írsz.
A Drone Components és Smart Chipet nektek beszerzi magától az állomás a drónhoz?
Én akármit csinálok nem. XD -
Jóózsf István #5478 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csak úgy...
Hsz. a prordverről
Ez meg a reakció rá.
Az én hozzászólásom meg az, hogy a 3000-es sorozat pont ugyanúgy melegszik!!!
-
Jóózsf István #5477 Az egyébként is rázós téma, mert ha esetleg véletlenül kevés a pénze az állomásnak, hót ziher, hogy nem a drónra fogja költeni. Pedig logikus lenne, hisz targoncák nélkül a ki-berakodás sem lehetséges. Persze elég, ha vagy a hajón, vagy az állomáson van!
Szóval kell neki egy kis idő, mire azt elintézi a gazdasági igazgató.
De ebben a játékban egyébként sem megy semmi ripsz-ropsz! -
goyo2 #5476 mumoka: bocs de semmit nem értettem a két hozzá szólásodból. -
mumoka 2012 #5475 a kapu az ilyen de lehet kisebb is ha kell és super kapu védő -
mumoka 2012 #5474 én nem használom mert nekem sem szálit senki sem nálam a nemezis a dron az állomás nál van 10 és 3-4 Behemoth ott piros nem jut át a kapun 1 sem. -
goyo2 #5473 Ha valakit érdekel: Egy táblázatban összefoglalva a szektorok nyers anyag sűrűsége:
qsna pont eu per x4 per resources -
#5472 Általában be, de attól is függ, hogy hol van az állomás.
Ha a világ peremén, akkor oda lehet, hogy nem jut el a cucc. -
goyo2 #5471 A Drone Components és Smart Chipet nektek beszerzi magától az állomás a drónhoz?
Én akármit csinálok nem. -
#5470 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hol dumáljuk meg?
Az értékek nekem sem tetszenek és én is pont úgy gondolom, mint te.
A probléma nem a hűtés fajtája vagy teljesítménye, hanem a processzor hőleadási képessége.
Ez egy nem pici proci, a 6700K után ezt látva óriási meglepetés volt, hogy mennyivel nagyobb.
Jó persze, több benne a cucc is, de 7 nm-en, nem 14-en.
Ráadásul akkoriban óva intették az embereket, hogy a 14 nm-es procin rajta hagyva a böszme hűtőt szállítsák, mert meghajolhat a proci lapja (wtf?!). Most meg itt a 7 nm-es és szerintem nem csak területre, de magasságra is nagyobb, mint a régi.
A lényeg, hogy ekkora felülettel sem lehet jól lehűteni, bár az i7-es sosem ment 70 fokig el. Szerintem 64 volt a plafonja.
Csak egy jó hűtést ismerek, de az a környezetét is jól lehűti, azért lehetne hatékony. De nem otthoni, általános felhasználásra. Ez a nitrogén.
Jobb hűtést nem hiszem, hogy találok rá, mint a mostani. Éppen ezért kevésbé is szeretném megint szétszedni. És ezért sem gondolkodom a 3 ventis radiátorokban meg új gépházban. A radiátorba dugott mérő nagyon hasznos volt, mert jól látszik, hogy nem szállít annyi meleget belé, mint amennyit gondolna az ember. A bemenet és kimenet közötti különbség meg vicc.
Mondjuk mióta leszedtem a gépház tetejéről a retkes porszűrő szivacsot, azóta hűvösebb a proci 2-3 fokkal. De még mindig tud 78 fokos lenni, szóval...
Megnéztem a paraszttól egy AIO-s tesztet. Ott a pumpa fordulatával játszott és úgy vizsgálta a bemenő és kimenő ágat. Na az számított, hogy milyen gyorsan szállítja el a hőt a prociról. A gyorsabb pumpa (4-5000 rpm) jobb hűtést eredményezett és talán 4 fokos eltérést az ágak között. Viszont a proci csak 1-2 fokkal lett hűvösebb, mint mikor 2000 körül járt a pumpa és 1-2 fok volt az ágak közti különbség.
Ha jobban le akarom hűteni a procit, akkor valamivel le kell hűtenem a hűtőfolyadékot. Erre is csinált egy tesztet a paraszt, mégpedig a csapból, friss vízzel hűtötte és a lefolyóba ment a "meleg" víz.
Viszont beleültetted a kíváncsiságot az fejembe a B0, B2 kérdéssel. Bár amilyen szerencsém mostanában (és mindig) van (volt), biztos, hogy nem a tutibb került a kezembe. -
Jóózsf István #5469 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Valójában nem a hűtésben kell keresni a hibát. Biztos, hogy van különbség az S14 a D15 egy játékvíz és egy épített között. De a tények szigorúak. Nekem akkora csalódást okozott amikor a csodára várva elindítottam az új hűtéssel (ezzel) a gépet, hogy pontosan ugyanazokat az értékeket láttam, mint az előzővel, hogy kis híján belepistultam! Egy világ omlott össze bennem. Aztán elkezdtem utánajárni, másképp kérdezgetni az embereket, mert egyik sem vallja be, hogy amit vett és elkövetett az ügy érdekében, az szart se ér!!! Mert ilyen gyökér lett a világ, de ezt egy másik témában beszéljük meg...
...És akkor nagy nehezen körvonalazódott, hogy maga a processzor felépítése nem teszi lehetővé, hogy jobb legyen a hőleadása. Magyarán egy ponton túl mindegy mit teszel rá, mert van egy szűk keresztmetszet valahol, ami nem teszi lehetővé, hogy jobban lehűtsd.
Abban reménykedtem, hogy az új ötezres sorozatban ezt orvosolják, de nem.
Azért mondom, hogy túl sok időt, energiát és pénzt ne boríts ebbe a prodzsektbe, mert csalódás lesz a vége!
-
#5468 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tudom, hogy nem építetted és, hogy nagyon jól variálható.
Ha a 14S-nél nem volt jobb ez, akkor szerintem a d15 rendesen lepipálja.
Egyrészt ajánlották is a procihoz, mint léghűtéses, másrészt tudtommal ez a legerősebb Noctua procihűtő.
De majd utánajárok, hogy mi is a helyzet.
A folyadékost azért is preferálom jobban, mert a pumpa vagy adott esetben a blokk világítással sokkal kevésbé terheli meg az alaplapot, mint egy nagy borda. Mondjuk az Asrock-nál nem számított.
Ha nem felejtem el, akkor megnézem mi van ráírva.
De még meglátjuk, hogy mit sikerül az eladóval kommunikálnom.
Túl sok paszta fogy. És nincs kedvem megint szerelni. Max egy új gépházba egy új hibrid VGA-val. -
#5467 Ezt is lehet elvileg állítani a mod fájljaiban.
Bár nekem nem sikerült, hogy magamnak gyártani tudjam, de spliteknél legyártattam. Csak rövid időre kellett. -
Jóózsf István #5466 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem építettem!!! ("Majd belekötöm a vga-t, ha lesz!") Az ugyanúgy játékvíz, mint bármelyik más, csak bármikor módosítható, szerelhető, javítható...
Szerintem nézz körül náluk. Nem jársz rosszul!
De az kétségtelen tény, hogy a Noctua NH-U14S-nél nem gurított nagyobbat! Ha épp szimpatikusabb a levegő, vagy más okból nem tudsz betenni egy vizet, akkor nyugodtan tegyél rá levegőt.
De ha már leszeded a hűtést a processzorról,. nézd már meg, hogy Rev. B0 vagy B2-es!?!?! Fontos lenne.!
-
goyo2 #5465 Köszi, azt vágom is, de kérdés ha beteszek egy hajót, akkor azt fogja-e használni mindenki? De most majd kiderül. -
goyo2 #5464 Megoldottam: Egy Bayamon Carriert modositottam. 365000 Raktérre mind 3 féle conténerrel.
Ezt ha az NPC is használja esetleg az nem fog sok felborulást okozni. Én meg csak szállitok vele.
Még egy ReadText hibát javítok, (a modban nem volt benne a blueprint neve) és kész is :-) -
#5463 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Úgy néz ki, hogy lecserélhetem a hűtést. Még nem biztos, de gázos az eladó. Lehet, hogy inkább visszaküldöm a bequit-et.
Nem tudom, hogy legyen egy Kraken 63X vagy olyan, mint amit te építettél, esetleg egy Noctua nh-d15. -
#5462 Vannak raktér növelő modok, de az mindenkiét megnöveli.
Én találtam egy átalakított Raptor-t nexus-on.
Annak írtam át a raktérméretét jó nagyra.
A Raptor amúgy sem túl gyors hajó.
Fegyvert meg annyit teszel rá, amennyit szeretnél.
Mentem vele egy karikát, majd ki is kapcsoltam, mert közben megoldódott a szállítmányozási gondom.
Jobb ötletem nincs.
Sajnos nem csináltak olyat, amilyet te is keresel. Legalábbis pár hónapja még nem volt. -
goyo2 #5461 Van egy MOD: "XL mining ship" Ha egy ilyent vagy hasonló modot beteszek , akkor az NPC is elkezd vele bányászni?
Gondolom igen, de azért inkább megkérdem :-) -
Jóózsf István #5460 " leszedek egy modot amiben 1 hajó van, és annak átirom a rakterét meg a max speedet oszt jóvan."
Szerintem is!!! -
goyo2 #5459 Eddig nem nyúltam bele, különben nem kérdeztem volna. Most hogy jól megy, gondoltam elrontom megint :-)
Amúgy nem akarok modot csinálni, mert az X4 modolását nem vágom eléggé. Nekem ez az XML-ben programozunk stílus nem jön be. Nem tudom mivel szerkesztik ezeket, gondolom van valami xml parser, fingon nincs.
Arra gondoltam csupán, hogy leszedek egy modot amiben 1 hajó van, és annak átirom a rakterét meg a max speedet oszt jóvan.
(X3 ban sok modot használtam, scripteket is írtam magamnak, ahhoz könnyű volt. Ott gyógyítani is könnyű volt ha elszállt valami. Szóval nem ma kezdtem az x játékok mókolását :-))
-
mindero #5458 Hallhatom ezt a podcastet az "online tér kiegészétéséről".
Komolyan ilyenre minek pazarolnak egy percet is? Szerintem nem érdekli a jelenlegi játékosokat, megvenni meg senki nem fogja ezért. Teljesen felesleges.
Mondjuk ha jönnének a boronok. Vagy egy új faj. Vagy egy új ellenség. Vagy csak egy gigantikus terraformáló flotta, ami szép lassan haladna a galaxis egyik végétől a másikig. És egyesíteni kellene hozzá a népeket egy küldetéssorozat alatt... Na annak lenne értelme. Láttuk már ezerszer, de nem mindegy hogy van tálalva az egész. -
mumoka 2012 #5457 na látod szerintem itt a gond a #5445 re,mert hogy megint mod editort kell keresnem, és csinálok magamnak egyet :-)
tuti elszúrtál valamit mikor az a fura megállások történtek nálad. HA mod készítesz
nagyon át kell nézni . -
goyo2 #5456 hm, köszi, de nekem jelenleg egy Solid rakterű kellene. X3-ban is volt egy M0 hajóm 2Milla raktérrel, az kicsit tulzás is volt. :-)
Most akkor jön az ha jól érzem, hogy megint mod editort kell keresnem, és csinálok magamnak egyet :-)
Most amit el tudok képzelni, és nem lesz tőle csalásos a szám íze, egy 150-200 ezres solid, ami elég lassú.
Két raktáram között kellene cumókat hurcolászni. Elég fura módot találtam a bányászásra.
-
Jóózsf István #5455 Így, hogy mondod, le is töröltem gyorsan 50 gigányi mentés-mentést!
Olyan nem jó, amelyiknek bazi nagy a raktere és baromi gyors is? Leopárdnak hívják.
ezzel kísértetem magam, amikor megyek hajót foglalni. -
goyo2 #5454 Nem ismer valaki olyan modolt hajót, aminek bazi nagy a raktere, cserébe lassú? Nem a jelenlegi hajókat szeretném modositani, hanem egy új hajó lenne jó, aminek bazi nagy a raktere. Több száz L-es hajó kavircol két pont között, jó lenne kiváltani valamivel.
-
goyo2 #5453 Szia
Nem akarom bántani a fejlesztőket semmiképp. Fejlesztettem már én is dolgokat, tudom mi hogy megy. Nem tudom megmondani hol kezdődött, mert mivel a visszatöltött állás is elromlott, nem tudom mihez kötni. De már mindegy, találtam mentésben egy hónappal előtti állást, most azt nyomom, most jól megy. Viszont ha bármilyen küldibe fogok, előtte biztos teljes bare-metal mentést nyomok :-) -
Jóózsf István #5452 Nem szeretem ezeket az alaplapi, biosban turkáló alkalmazásokat. Sokszor ütközik is játékokkal. -
#5451 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Köszi!
A pumpa hangja nem zavar. Nem is hallani, teljes fordulaton megy.
A ventilátorokat kellene belőni, hogy kicsit halkabb legyen.
Nálam játék alatt sem változik, más a gépházam hűtése, mint a tiéd.
Biosban nem néztem még ezt a beállítási lehetőséget.
Első indításnál néztem rá, állítottam rajta, aztán feltettem az alaplapi programokat, így win alól tudom variálni a fordulatokat és, hogy melyik szenzor alapján melyik kimenetet vezérelje. De nem korlátlanul, mint ahogy korábban is írtam. -
Jóózsf István #5450 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Pontosan ugyanoda! Amíg nem kezdek valamilyen vga igényes játékba nálam is kb azon a hőfokon megy, vagy inkább 31-32. De amint elkezdem fűteni a házat a videokártyával, akkor felmegy 36-ig (A plafonon van a radiátor) És igen. Elég ritka, hogy akár két fok eltérés is legyen a ki és a bemenet között. "A PARASZT"-nak van erről egy dejója... Vagy ha németül szimpatikusabb... Röviden: Arról beszél, hogy a lassú vagy gyors áramoltatás-e a jobb és az eredmény az, hogy a gyorsabb. Persze ugye ha ez halláskárosodással jár, akkor kompromisszumot kell kötni:Picivel magasabb hő -> elfogadható hang
Nálam a biosban van olyan opció, hogy bármelyik ventilátornak mondhatom, hogy a T-sen 1, vagy a T-sen 2 szerint tegye a dolgát. (A két külön hőmérsékleti szenzor, amit ugye a radiátorba dugtunk.)
Semmilyen értelmes ábrát, vagy mozgóképet nem találtam a saját lapomról. Ez áll hozzá a legközelebb (Eredetileg ezt a lapot akartam megvenni, de valamin elhasalt. Így már duplán...) Bal felül nekem még van a két T-sen "gomb" a CPU, System, etc között. Ha megnyomom bármelyiket akkor középen a grafikonon azt az értéket fogja kijelezni. Felül választom a ventilátort, bal középen meg a forrást. Nálam a CPU csatlakozóra vannak dugva elosztóval, de ez csak részletkérdés. Ha nálad nem ennyire rugalmas a bios, akkor érdemes megkeresni azt a csatlakozót, amihez a szenzorok vannak rendelve! Az vezérelje a ventilátorokat, amire rá vannak téve. Ez egyértelmű!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.05.30. 08:39:06 -
#5449 @István
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Te hova tetted az extra érzékelőket a hűtőbordán?
Én bedugtam a lamellák közé föntről. Azon az oldalon, ahol a csövek vannak. Az egyiket jobbra, a másikat balra.
1-2 fok az eltérés a kettő között. Átlag 27-28 fok, 30 fölé nem mentek, míg a CPU volt 77 fokos is.
Viszont amíg a ventik a CPU csatin vannak, addig csak a CPU hőmérsékletére hajlandó szabályozni a fordulatukat.
Ezt meg tudom oldani másképp is (átdugom máshova), csak gondoltam megemlítem.