7248
Egosoft X4
  • Jóózsf István #5767
    Afffrancba!!!!
    Tényleg néha úgy érzem, hogy megloptak a fejlesztők, hogy ellinkelték ezt a részt eleinte!!!
  • RJoco
    Nem csoda, hogy nem rémlik, mert te csak végignyomkodtad a 10s-eket.
    Ezt Lalee ne olvasd most el, csak, ha megcsináltad:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kell valami nyavaja az ebihalnak, úgyhogy elküld egy taghoz. A tag versenyre hív. Vagyis végig kell menni egy "pályán" az űrben és jobb időt kell futni, mint a tag. Asszem nem konkrétan a taggal versenyzel, hanem csak az idejével.
    X3-ban ott voltak az ellenfelek, nem is csak egy, na mindgy.
    Miután legyűrted, megkapod a cuccot, amit vihetsz a boronnak.
    És felajánlja a hajóját megvételre, ami, ha jól emlékszem, akkor egy Perseus. Sokkal gyorsabb, mint amilyen időt futott.
    Én nagyon szerettem, főleg a Nova után. Sokáig ezzel közlekedtem.
    De én ugye az elején csóró voltam, nem volt fél milliárdom, mint Lalee-nek. Nagyon sokáig nem volt 100 millám sem.
    A hajót éppen ki tudtam perkálni, mert volt két millám a számlámon.
  • Jóózsf István #5765
    Majd szpojlerezzétek el nekem is. (Ráér utána is) hogy mi történik azon a küldetésen, mert rohadtul nem rémlik! De már kifúrja az oldalam kíváncsiság!
  • RJoco
    Nincs külön pénztárca.
    Ha van ennyid, akkor nem gond.
  • LaLee67
    Istvan, a terraformalast nem mostanaban tervezem :)

Jozsi, hogy erted ezt a legyen keznel penzt? 4-500 millam van jelenleg , gondolom nem kulon penztarca kell....:)
  • RJoco
    Nem tudom, mivel menj.
    Legyen gyors és fordulékony.
    Szerintem egy kb. bármilyen S-es jól felszerelve megfelel.
    Előtte ments, ha nem jön össze, akkor vissza tudsz tölteni.
    Jah, és legyen kéznél 2 misi pénz, ha szeretnél a verseny után költekezni egy kicsit.
    Nagyon hasznos.
  • Jóózsf István #5761
    A terraformálás inkább már annak való, aki végzett minden küldetéssel és már a pénzzel sem tud mit kezdeni és olyan gazdasági háttere van, hogy nem okoz gondot a temérdek anyag leszállítása. Igazából csak idő, energia és anyag fecsérlés! Amolyan játék utáni játék.
    Én is inkább a paranid és split történetet javaslom. De ha csak lézengeni akarsz az űrben az se rossz.

Arra a versenyzős küldetésre nem emlékszem.
  • LaLee67
    Ja, azokat megcsinalom, csak egyelore ezeket a ket nep egymas elleni kuldiket hanyagolom, majd abba is belefogok idovel, ha kedvem lesz :D

Nemetek sem sokkal kulonbek azert. 5 evig csinaltak egy feluljarot, ami rohadtul nagy dugokat okozott . Atadtak nem oly regen, erre most valami baszott nagy baj van a szerkezettel ahogy terhelodott es most teljes utlezaras van. Ne mondjam mekkora a stau mindenutt es a franc tudja meddig fog ez tartani....Jelenleg a feloras utam meloba a duplajara emelkedett es haza is...Persze gondolom a torokok epitettek ....

Itt piszkal Bolo, hogy menjek mar versenyezni. Irtatok, hogy valami gyors jarmuvel menjek. Ez a kis yaki szerzemeny eleg gyors, ez megfelelne? Lovoldozni is kell, mert akkor inkabb katanaval megyek ?!...
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.28. 17:18:06
  • RJoco
    Nem.
    Szerintem a Paranid szálat meg kellene csinálnod, mert érhet érdekes meglepetés egy idő után.
    A terraformálós meg pont olyan küldi, ahol nagyon megmondják, hogy mit tegyél. Emellett nagy beruházást is igényel vagy úgy fogsz terraformálni, ahogy a magyarok autópályát építenek.
  • LaLee67
    Szektor foglalasnal, mikor leteszek egy varoshazat pl. Grand Ex 1 -ben, ami asszem teladi terulet, akkor a teladik erre nem reagalnak, nem romlik meg a viszony es haboruskodnak?
  • LaLee67
    Koszi ismet Mindkettotoknek! Akkor nem foglalkozom a kuldikkel nagyon, csak a terraformalossal, nekem ne mondja meg senki mit csinaljak :D

Paran/o/id szektorban 2-2 kicsi es nagy hajoallomas van es az a kurva Leopard egyiknel sincs.....

The Story: The Paranid got their hands on the blueprints of the buffalo, via reverseengeneering, and they got seriously to business. They installed new shields, a bigger armor and a lot more cargospace. The Result is a Tank, hence the homage for the best Tank of the World, the Leopard.
    Pirate will run, if they try to attack this beast. If they didn't bring a Miranda.
    Well, she got even more turrets down below, I really need to test her in a Xenon Sector, didn't have the time yet.

eza forditos valtozata:

A történet: A paranidák átgondolással kezükbe vették a bivaly tervrajzát, és komolyan belekezdtek az üzletbe. Új pajzsokat, nagyobb páncélt és sokkal több autóteret telepítettek. Az eredmény egy tank, ennélfogva a világ legjobb tartályának, a Leopardnak a tisztelete.
    Kalóz fog futni, ha megpróbálják megtámadni ezt a vadat. Ha nem hoznak Mirandát.
    Nos, még több tornyot kapott lent, nekem egy Xenon szektorban kellett tesztelnem, még nem volt időm.

Na most ebbol ertsek meg valamit vazze....
  • RJoco
    Ezt korábban tárgyaltuk és akkor is ezt írtad.
    Én csak azért jöttem ki, mert nem tudtam, hogy akkor most mit is kell csinálni, mit vár el a feladat.
    Levegőm volt bőven.
  • RJoco
    Ezeket én nem csináltam.
    Bár elvileg van valami lehetőség, hogy ügyesen lavírozz a két frakció között, segítve őket.
    Legalábbis mintha olvastam volna erre vonatkozó acsi a gőzben, amit ezekre a küldikre tudnék kivetíteni.
    Aztán lehet, hogy nem.
  • Jóózsf István #5754
    Azok amolyan mellékküldetések. Ha jól rémlik akkor én csináltam egy terrán vs xenont, amiben azt kérték, hogy irtsak ki szektorokat. Amik szintén ütköztek a terrán és a Yaki szállal.
    Szó szerint: szektorról, szektorra kellett xenon állomásokat rombolnom! (Vagy ez a terrán szálban volt?) Sose öregedjetek meg!
    Amire Jocó gondolt, azok rendes sztori szálak. Van a Paranidoknak, és a Spliteknek is külön. Azokban is lesz útválasztó, de nem ennyire macerás.
    A Terrán történet végében az a macerás, hogy az egyik választásodnál meg kell védeni egy rombolót, ami jóval nehezebb, mint lelőni!

Közben azt is sikerült kiderítenem, hogy a Duke-okkal úgy lehet kapcsolatba kerülni, hogy amikor az a feladat, (Paranid sztoriban) hogy egy "útvesztőben" el kell helyezni két bombát (Vagy csak egyet) és kihozni valamit, azt EGY LEVEGŐVEL kell megtenni, (Bemész, mindent elintézel, kijössz.) amikor kijövünk felajánlja a játék, hogy melléjük álljunk...

Az egy szem megszerezhető Yaki hajó, ahogy Jocó mondja: egy átalakított Nemezis Nade, ki ne akarna egy olyan gyors hajót, mint egy sárkány, de háromszor annyi pajzzsal?!?!?! Cserébe csúnya! De az meg megint hol érdekelne, amikor benne ülök? (AZÓTA IS!!!)
  • LaLee67
    Ertem, koszi :) Akkor neked jo izgalmas volt ahogy olvasom :)
    Terranoknal nem gond a repum, sokuknal 20 folott vagyok mar, csak epp meg a BP-ket kell majd megvasarolnom. Igy hagyom ezt a szalat kicsit.
    Vannak ezek a Terran vs Xenon, Split vs. Argon stb szalak. Terranost kiveve, ezeknek sem mertem eddig belevagni, szinten az osszes BP megvasarlasa elott, mivel dunctom nincs mi fog tortenni. Gondolom ha pl. Argon melle allok, akkor a split az ellenseg lesz ill. forditva.
    Amenniben igy van, akkor szinten varnom kell amig utokepes flottam nem lesz es csak a Terran vs.Xenon szalat tolhatom.

Igazabol nem baj, ha nem tolom, mert en nem igazan szeretem a kuldeteseket, inkabb a csata, epitkezes es kereskedelem ahol szabad vagyok.
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.27. 22:43:06
  • RJoco
    Nekünk azért volt mit a tejbe aprítani, mert a terrán és yaki szál csak a 4.0-lal érkezett.
    Ott a HAT szál, a Paranid szál, a Split szál, ami a Split Vendettával érkezett. Szóval lehetőség van.

Mi az Istvánnal mind a 3 választást megcsináltuk. De ehhez érdemes több, jól elhelyezett hajóval készülni.
    A küldik, ha szeretnél kicsit tudakozódni:

Ha lerakod a bójákat, akkor a fószer az erősítőnél elindul a terránokhoz árulkodni. Ja és nem az erősítőtől, hanem hirtelen "átteleportál" hajóstúl a yaki állomáshoz és onnan megy. Ha elér a terránokhoz, akkor rosszban leszel velük.
    Ha lelövöd még előtte, akkor nincs para. Az erősítőnél nem tudod lelőni.
    Ha lelőtted, akkor a yaki csaj gratulál és elmehetsz rangot növelni, amivel megveheted az egy szem yaki hajó BP-jét.
    Istvánnak nagy kedvence, egy átalakított Nemezis. Nekem nem tetszik.
    A terránokkal még mindig jóban vagy.
    Miután megvetted a BP-t, lelőheted az erősítőt. Ekkor megharagszik a yaki, de meglesz a terrán része a dolognak és 20+ lesz a repu, vagyis mindent megvehetsz náluk.

Nekem ezt olyan lóhalálomban kellett csinálni, hogy volt ám izgalom. Mivel az én játékom eléggé előrehaladott, a ZYA már támadta a yaki állomást, mikor intéztem az előléptetést meg a BP vásárlást. Ablakon kinézve azt láttam, ahogy a modulok hullanak körülöttem és mikor egy-egy sorozatot láttam becsapódni a dokkba, akkor nagyon izgultam, hogy ne robbanjon fel alattam. És azért a sikerhez az is kellett, hogy az erősítő se robbanjon fel a split hajóktól.

Aztán elmentem a terránhoz átvenni a csatahajót. Le kellett lőni talán 1 Katicát vagy Ilonkát és ennyi volt ez a rész.
    Utána megint el kellett mennem a terrán csajhoz és itt nekem beragadt, mert mindig csak oda visz a sárga szál. Ha odamegyek, akkor meg elzavar, hogy menjek már gyorsan, a Sol-nak szüksége van rám.
  • LaLee67
    Nah, nagy valasztashoz ertem. Olvasgattam mit irtatok a Yaki kuldetessel kapcsolatban. Most kuldizgettem kicsit es eljutottam en is a 3 valasztashoz, Erosito pusztitas, bolyak es a csajszival talalkozashoz.

Mivel keves BP-vel rendelkezem meg, viszont a 3 piros, xenon, khaak es yaki kivetelevel, mindenkivel jo a repum.
    Itt kernem a tanacsotokat, hogy eltegyem kesobbre ezt a 3 kuldetest mikor mar eroben es creditben duskalok?
    A terran vs xenon kuldisorozatba is csak epp belefogtam, vigyem inkabb azt?
    Nem akarok magammal kicseszni. Ahogy neztem, Ti is nem regen csinaltatok meg, amikor mar boven volt mit a tejbe apritanotok....

Gondolom az lesz a javaslat, hogy amig a szukseges osszes BP nincs meg addig hagyjam, de azert megerositesre varok, ha igy lenne :)
  • Jóózsf István #5750
    Az egyik Paranid hajógyárban. De meg ne kérdezd melyikben!
  • LaLee67
    Betettem a Leopard modot, hogy megnezzem milyen is . Indulaskor jelezte, hogy installalta a modot,de sehol nem talalom, hogy hol lehet vasarolni. A guglis fordito nekem valami kalozokrol beszelt,de homaly az egesz.

Hol jutok hozza?
  • LaLee67
    Koszi a valaszokat, Mindkettotoknek!

Azt nem tudtam, hogy XL-es trader nincs, mert addig nem jutottam el, hogy olyat akarjak venni, ha lenne :D

Istvan nekem bevalt a Katanas szektor vedelem, igaz en 2 db 6 hajos flottaval probaltam .
  • Jóózsf István #5747
    Ehun-e!
    Abból lehet tudni, hogy ez nem egy sima szállítás, hogy a listában az energia celláknál nem egy hajó neve van, hanem maga gyáré, ami ugye ugyan az, mint felül középen. Magyarán mindenféle szállítást nélkülözve, átutalta magának a gyár az építési raktárba!

Valami megint nem stimmel ezzel a játékkal! Most vettem észre, ahogy nézegettem a képet, hogy ennyi anyagból egy reklámtáblát sem lehetne felhúzni a gyár oldalára, nemhogy négy modult. És ripsz-ropsz kész is volt!!!
    Hiba.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.06.27. 16:55:24
  • RJoco
    A CV-nek elég kicsi a raktere. A Carrier-ek akkor már jobbak. A Raptor-nak, ha jól emlékszem, akkor 19k a raktere.
    Ha valakinek esetleg nem tudná, akkor lehet rajtuk hajót javítani, amíg van a rakterükben elég anyag.
    Amíg jól működött a menekülés, addig láttam is, hogy M-es bányász ment javíttatni magát.
  • RJoco
    L-esből nekem többnyire Incarcatua-m van. Abból asszem a Sentinel.
    De a videóban ez is látszik.
    Elsősorban azért, mert sok mindent kézzel talicskázok.
    M-esből a Boa, ami megy. Kicsi és gyors. Ha rendszert akarok foglalni, akkor ez pont elég a városházához és a dokkhoz.
    Bár utóbbi nem kell, kivétel, ha először ezt tettem le. És általában ezt szoktam.
    Ha az ellátás működik rendesen, akkor én is azt mondom, hogy inkább gyors, mint nagy rakterű.
    Mondjuk én a bányászokkal is így voltam nagyon sokáig.
  • Jóózsf István #5744
    Namostmeg egy építőanyag átutalást láttam. Le is fényképeztem, de még mindig sztrájkol a gőzfelhő!
    Megpróbálom másik úton!

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.06.27. 16:40:15
  • Jóózsf István #5743
    XL kereskedő nincs! Ha csak nem mod. Vagy ha épp a CV-t valaki kereskedésre használja...
    Nálam nagyon széles a szórás, de inkább a gyors hajókat részesítem előnyben. Ugyanakkor van jópár Inkarkatuám is. Nem lehet egyértelmű szabályt mondani, amit használni lehetne.
    Próbáltam okos lenni, hogy a "várhatóan" nagyobb mennyiségben forgalmazó gyárakhoz berakni a nagyobb rakterűeket, de aztán amikor megláttam, hogy egy marék semmivel is tud fuvart vállalni, akkor elengedtem ezt a dolgot! Itt is az örök mondás van nálam érvényben: "Kétszer ad, aki gyorsan ad!"
    Szóval vagy valami Paranid vanguard, vagy Split Buffalo. Ha meg teljesen biztosra akarok menni, akkor egy mod hajót használok, ami Leopárd névre hallgat.
  • LaLee67
    Jelentem, szepen dolgozik mindenki , hala Nektek ill.. a videonak! Koszi!

Ha L vagy XL-es tradert vesztek /ok, mar magatoknak csinaljatok, tudom/ akkor a tarolo kapacitas mellett a sima vagy a fast travel sebesseg a lenyegesebb, hogy magasabb legyen? Mi a kedvenc traderhajotok?
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.27. 15:17:41
  • RJoco
    Patrol vagy Police van kiadva nekik, nem tudom pontosan.
  • Jóózsf István #5740
    Rühes Gőz felhő nem működik és így nem tudok prezentálni. Jelen pillanatban a Tarrán anyag gyáram 22 modulból áll vegyesen. (11-5-6)
    80 "L"-es bányász eteti! (NYOLCVAN!!!) Éppen tudják tartani azt a szintet, hogy ne fogyjon ki a nyersanyag.
    Ami még ennél is furcsább, hogy eszméletlen sokba kerülnek ezek a termékek. Sokba is kerül a legyártásuk, de a gyár kasszája szinte teljesen üres. Éppenhogy csak csurran-cseppen. Mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a termékek legnagyobb részét a saját hajógyáraim és építkezéseim veszik meg. Amiből ugye a gyárnak nem lesz bevétele, és nekem sem, csak ugye kevesebb lesz a kiadásom!
    Szóval nem ebből fogunk meggazdagodni!
  • Jóózsf István #5739
    Szektor védelemre állítottad őket?
    Azért Katana, mert baromi gyorsak!
    Nálam olyan szépen kiganézták a Szentháromság hármat, hogy öröm volt nézni! Aztán átküldtem őket a SZH 7-be és azt is...
    Hibátlan munkát végeztek! Nem véletlen írtam!
  • RJoco
    Hát nem tudom, de nálam ez a "garantált siker" nagyon elmarad.
    Még mindig egy járőr sem támad rá a lila szúnyogokra, melyek szépen amortizálják az M-es bányászflottáimat.
    Nem hiszem, hogy a Katanák mások lennének.
  • LaLee67
    Okes, ertem es bocsi, paraszt voltam, koszi a segitseg felajanlasat az egerrel kapcsolatban!

#5736 hat szemuveg nelkul en paranoidnak olvastam A tippet meg kiprobalom, ha eljutok odaig :)
  • Jóózsf István #5736
    Én úgy szoktam, ha nem a gyár saját maga állítja elő a kaját és a gyógyszert, hogy melyik faj felségterületén van...? Milyenek a környező szektorok?

És mégis rozog a Frajd: "Paranoid"

Szolgálati közlemény: Ha valakinek gondja akad a Khaak legyekkel, kössön csokorba 3-4-5 Katanát és eressze rá az egész szektorra. Garantált siker!
  • RJoco
    Teljesen mindegy milyen élőhelyet építesz, az állomásodon lesz mindenféle faj.
    Arra figyelj, hogy minden fajnak más a kajaigénye, amit biztosítani kell. Különben gyorsan 0-ra csökken a rabszolgáid száma.
  • LaLee67
    Nekem most uj Az eger nem nott hozzam, ha megunom, veszek masikat.

Lehet kerdeztem mar, nem tudom,mert rengeteg kerdesem volt. Epitkezesnel, ha pl. komplexet keszitek es vannak benne pl. Terran, Paranoid, Argon, Teladi modulok stb. Elohelyeket kell biztositanom minden faj reszere amelyik modulja bekerul vagy pl. Terran elohely is eleg csak, mert ugyanugy dolgoznak majd a teladi grafine uzemben is es nem csak teladik?!
  • Jóózsf István #5733
    Ehh! Nem is ezért jöttem.
    Megint féloldalasan bányásznak a hajóim. Azt elfogadom, hogy egy adott térségben kevesebb a szilícium, de annál inkább erőltetni kellene a kitermelését. Úgymint: "Akkor menjen minden hajó szilíciumért!" De nem.
    És az is igaz, hogy egyszerűen nincs elég nyersanyag a világban, hogy a meglévő gyáraimat ellássa, nemhogy ha még építeni akarnék párat!!! Az nem megoldás, hogy akkor beállítok kétszáz "L"-es hajót egy adott gyárhoz, mert akkor meg a másik gyártól happolom el az anyagot!
    Egyszerűen nem értem, hogy ezt miért nem látják be a fejlesztők? Pláne úgy, hogy már térden állva könyörögtünk, hogy emeljék fel a "kvótát"!!!!!
  • Jóózsf István #5732
    Másképp fogalmazok.: Elfogadom, hogy úgy vannak a koordináták, mert a világ így tudja.
    De ha már a házépítésnél tartunk: A hossza legyen X, a szélessége Y a magassága meg Z. Ugyehogyugye?!?!??!!?
    Nem vitázni akarok erről, csak érzékeltetni, hogy nekem ez százcsilliárdszor logikusabb, mint az X-Z-Y.
  • RJoco
    Nekem ez az egész új volt anno.
    Utoljára az X3-ban építettem komplexet és ott másképp ment a dolog.
    Logikai nézet asszem nem is volt, mindent neked kellett kikalkulálnod.
    Nem volt tervezőnézet, hanem kiraktad a szállítóból az állomást és összekötötted egy cső segítségével a többivel.
    Igen, akkoriban még nem épültek, hanem úgymond készre szerelve lehetett szállítani erre specializált hajókkal.

Itt én is csak lerakosgattam a modulokat, aztán láttam, hogy valami még kell, akkor annak a BP-jét is megszereztem, használtam az enciklopédiát, ha úgy volt.
    Komolyabb komplexnél a kalkulátort, de a HQ-t pl. csak úgy felhúztam kalkuláció nélkül. Mondjuk addigra volt már tapasztalatom.

Az egered gondja így már sokkal inkább érthető és nyilvánvaló.
    Tönkrement az egérgombod. Vagy azt kell kicserélni vagy az egeret.
    Ha nagyon a szívedhez nőtt és nem kapni már, akkor szerintem a gombcserét meg tudom oldani, ha elpostázod.
  • LaLee67
    Koszi, igy teljesen ertem mar. Nyilvan azert allok rosszul a dologhoz, mert addig nem jutottam el mint ti es egyelore keves fogalmam volt ezekhez a dolgokhoz :)
    Videodon is latni a logikai kepeken, hogy szep rendezettek. En ugy gondoltam, ha egy komplexet epitek, akkor en biztos osszekuszalom majd a dolgokat es nem lesz olyan szep rendezett mint a tied. Ezert akartam tudni a sorrendeket.
    Videod nyitva van es onnan is lesek el infokat csak eleg nehez ott megallitanom ahol akarom, mert az eger problemam meg mindig fent all. Hiaba raktam ketto klikkre, installtam ujra stb. akkor is baszakszik velem. Video megallitasnal, ahelyett , hogy megallitana, leteszi kiskepbe es ilyenek,de elvagyok azert...:)
  • RJoco
    Nagyon rosszul állsz hozzá a dologhoz.

Először is ott a videóm.
    21:08-nál láthatod, hogy mik kellenek a hajógyárhoz, mert azon az állomáson, csak gyártó modulok és lakó övezetek vannak. Nameg raktárak.
    Nehéz a képet elcsípni, mert gyorsan mozgatom az egeret, de nem lehetetlen, nekem sikerült.

Szóval ezek a dolgok kellenek a hajók gyártásához.
    Ha ezeket a modulok megépíted, akkor elé kerülnek azok a dolgok, melyek szükségesek ezekhez a dolgokhoz.
    Pl. ott a HP, ha építesz egy HP modult, akkor elé kerül a Refined Metal és EC, meg még valami. Talán Graphen vagy Silicon Wafer. Ha megépíted a Refined Metal-t, akkor elé fog kerülni az Ore.

De a kép alapján már működik a tervezőoldal, amit korábban linkeltem.

És hajó gyártáshoz nincs ajánlott mennyiség, mert minden attól függ, hogy mennyi megrendelése van a gyárnak. És az sem mindegy, hogy milyen megrendelések vannak.
    Nézd meg egyszer az XL hajtómű anyagigényét. Az MKI-eshez kell pár száz Engine Parts (vagy Advanced Electronic?), míg az MKIII-ashoz 3600 kell már. Tehát nem háromszoros költségről beszélünk, hanem tízszeresről. Ez csak egy példa volt, az is lehet, hogy az L-es hajtóművekre igaz. A lényeg a nagyságrend.
    Értelemszerűen, ha folyamatosan akarod gyártani az XL-es hajókat MKI-es hajtóművel, akkor kevesebb kell az adott modulból, míg, ha MKIII-as hajtóművet akarsz rájuk, akkor sokkal több kell. Sokkal, de sokkal több.
    A fegyverek szállítókra és bányászokra kevesebb kell, mint harci madarakra.

Mivel nem gyártasz folyamatosan, ezért kompenzálni lehet a kisebb termelést a nagyobb raktárkészlettel. Így egy nagyobb megrendelés sem lesz gond.

A videóban leraktam pár modult.
    Ez azért volt, mert a logikai nézetem láttam, hogy keveset gyártok ahhoz, hogy a következő modult ellássam anyaggal.
    Mikor leraktam a modult, akkor látszódott, hogy az a modul mennyi anyagot fog nekem előállítani és, hogy mennyit igényel, ez alapján letettem azt a modult, ami kell ahhoz, hogy a köztes modul is jól működjön.
    Valahol 10:28 környékén kezdődik ez a művelet. Legalábbis az egyik.
    A Microchip-et nem is néztem, hogy elég lesz az új Claytronics modulhoz vagy sem.

@István: Nincs térérzékünk, az a baj.
    Rajzolj le egy kockát papírra.
    A függőleges szára az Y tengely lesz, a vízszintes szára az X.
    A Z tengelyt jellemzően ezek közé rajzolod, ami a kocka mélységét fogja adni.
    Ha térben próbálod megnézni, akkor a vízszintes lap tényleg az X, Z tengely mentén lesz, míg az Y lesz a magassága.
  • LaLee67
    Igen a Hull factory egyszeru. Speciel nem jol fogalmaztam meg amit akartam, mert jarnak a gondolatok ide s oda a fejemben.

Atfogalmazom : pl. ha HQ-ra akarok 5 S/M, 5 L , 5 XL hajogyarat, amikhez mar sok minden kell, hogy gyarthassak , akkor ahhoz mi az osszes osszetevo ami szukseges?
    Ha mar tudom, pl. hogy 1 db S/M hajogyarhoz kell /most hulyeseget irok,mert nem tudom mi kell/,
    2 db weapon, 1 db Hull modul, 5 db turret modul, 3 db akarmi modul ,hogy mukodni tudjon, akkor mar azt betudom szorozni annyi darabbal amennyit akarok.
    Gyakorlatilag egy "Gyartasi fa" erdekelne engem , ami egyertelmuen megmondja: Lali vazze ha hazat akarsz epiteni, akkor ne a tetovel kezdd el, hanem az alappal :)
    Ujrakezdes elott szepen lepitettem hajogyarakat a HQ-ra es aztan kapkodtam a fejem, hogy mi a fax kell meg. Persze tudtam elore, hogy sok minden csak epp eloszor a tetot epitettem meg. Jo, rendben, kulsosoktol lehet hozatni a hozzavalokat,de en egy komplexet akarok epiteni.

Ekkor kezdtem el scannelgetni a factorykat,majd lefotozni a logikaikepuket. Sok kep van mar es jatek helyett kellene papiron rendszereznem ezeket es felepiteni egy rendszert, csak en gondoltam, hogy ez valahol mar letezik s ha igen , ezt kerestem volna....

Ertem en azt amit mondasz es azt is , hogy csak ido kerdese :)
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.26. 13:21:11