7248
Egosoft X4
  • Jóózsf István #5727
    Még így sem fogadom el! Szerintem az így is nettó hülyeség. Az életben legtöbbször vízszintesen ábrázolunk, nagyon ritka, hogy kint a táblánál, vagy épp függőleges síkon helyezkedik el a papírlap. Tehát az sokkal logikusabb lenne, hogy a harmadik tengely lenne a magasság!
    Nyilván nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni az igazamhoz, de szerintem a mi eredeti elképzelésünk sokkal közelebb áll a valósághoz. És kiváló táptalaj az önkéntes ügyvédeknek. (Fogadatlan prókátorok)
    Engedjük el!

Lali!
    Azért annyira nem bonyolult az építkezés, vagy épp a gyárak komplexek megtervezése. Eleve az építési nézetben jobb kattal a modulon enciklopédia kiírja milyen anyagszükséglete van egy gyárnak. Abból már pici odafigyeléssel végig lehet menni a soron. A HULL Parts (Deszka) gyártás Pont nem egy bonyolult dolog.
    Persze, ha te előre tudod, hogy az adott gyár ennyi és ennyi végterméket gyártó modulból fog állni, ha a fene fenét eszik is, akkor esetleg tényleg jó lenne egy tervező program, ami megmondja előre, hogy ahhoz bizony ennyi elsődleges gyártó modul és annyi másodlagos, valamint amannyi bányászhajó...
    Aztán gondolnak egyet a fejlesztők és megváltoztatják az arányokat, mert túl kevés vas kellett valamihez. És már borult is a gyárad logisztikai felépítése.
    És hidd el, hogy ez csak idő kérdése! Én a két és fél év alatt vakartam már eleget a fejemet emiatt!
  • LaLee67
    Ertem, Koszi!
    Amit mar akartam kerdezni: a tervezoprogit nezegettem,de csalodtam, mert azt hittem, hogy ott, ha pl. S/M gyarat akarok csinalni, akkor kiirja milyen egyeb gyarak kellenek hozza.

Letezik olyan oldal ami ezt levetiti nekem pontosan? Jelenleg, scannelgetek pl. Hull factoryt es a logikai kepuket elmentem, hogy tudjam mi is kell ahhoz, ha egyhelyben akarom az osszes osszetevot legyartani.
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.26. 12:15:09
  • RJoco
    Igazság szerint nem kellett volna kivennem a pöttyöt az állomás infó füléről.
    Azt akkor kell kivenni, ha nem jó szerepel ott és át akarod állítani.
    Én kivettem, de nem állítottam.
    Ezt követően a logikai nézetben bejelöltem a pöttyöt, hogy az állomás alapértelmezett parancsát használja, ami a "saját állomásnak" volt.
    Ha ez a négyzet a logikai fülön egy terméknél be van jelölve és az állomás infó fülén átállítom az alapértelmezettet, akkor az lesz érvényben.

20:56-nál ez volt a beállítás, nem változtattam, majd rögtön utána beállítottam, hogy a "bárki hozhassa" helyett, csak én biztosítsam magamnak.

Majd később a Chealt Meat-re visszaállítottam, hogy bárki hozhassa, mert rájöttem, hogy olyat nem gyártok. Vagy csak nem találtam meg.
    Itt állítom vissza.

A logikai nézet időnként változik sajnos.
    Itt lent van a kaja.
    Itt meg már fent.
  • LaLee67
    Koszonom a videjot, reggel ota azt csemegezgetem.

Ahogy lattam, Te is megadtad a magyar nevet " sajat allomasnak" parancshoz.
    Ezzel kapcsolatban erdekelne, hogy jol tudom-e, hogy mikor kiveszem a pottyot a negyzetebol es kivalasztam, jelen esetben a " sajat allomasnak" parancsot es ugy hagyom, akkor van ervenyben?
    20:56 percnel globalisan beallitottad az allomason ezt a parancsot, majd rogton utana a kaja es orvosi cuccoknal kiszedted, ha jol ertettem.
    Tortent ez azert, hogy a kaja es orvosi cuccokat barki hozhassa az adott allomasodnak?

Korrabbi beszelgetesekbol en igy ertelmezem es csak azert tunhet ertetlennek eme kerdesem, mert mar az apro reszletekben is ott lakozik az ordog, aki megteveszti szegeny fejem es ezt kiakarom zarni.
  • LaLee67
    " A koordináta-rendszer lehet:

kéttengelyű
    háromtengelyű.
    A kéttengelyű koordináta-rendszernél, egymást derékszögben metsz két tengely (az X tengely, Y tengely) alkotja. Ha a kéttengelyű koordináta-rendszerhez hozzárendelünk egy harmadik tengelyt, amely a kezdőpontban az első két tengely alkotta síkra merőleges azt

háromtengelyű koordináta rendszernek nevezzük. A harmadik tengelyünk a Z tengely lesz."
  • RJoco
    Mi tudjuk rosszul.
    Most kérdeztem az egyetemet járt barátnőmet.
    A papírlapot nem az asztalon fektetve kell nézni, hanem magunk elé tartva és akkor máris kiadja.
    Amit nézel a papírlapon, az két dimenzió. És két dimenzióban az Y tengely a magasság.
    Ha hozzáadjuk a 3. dimenziót, akkor az lesz a Z tengely, vagyis a mélység.
    Ott vannak a bútorok, amiknek van magasságuk (Y), szélességük (X), mélységük (Z).
  • Jóózsf István #5721
    Emlékeztek még, hogy tanakodtunk miért úgy vannak a koordináta tengelyek a játékban ahogy?
    Én ugyan, ezt még mindig nem fogadom el, de úgy néz ki, hogy mi tudjuk rosszul!
    Valaki majd egyszer magyarázza el, hogy a vízszintes tengelyek miért az "X" és a "Z"? Miért nem X-Y?
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.06.26. 06:16:53
  • LaLee67
    lalee67 sem megy? fekete foton egy egymasra rakott kez lathato, olyan keresztapas jellegu

Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.26. 00:04:42
  • RJoco
    Rengeteg a LaLee-re a találat, nem is jó a steam keresője, mert egy csomó mást is kidob.
  • Jóózsf István #5718
    A discord mindkettőt tudja egyszerre!
  • Jóózsf István #5717
    A robbanások 5km-en kívül biztonságosak, az új konténer mágnes meg 2km belül működik.
  • LaLee67
    Rendben, koszi! Steamen LaLee neven megtalalsz vagy LaLee67 es Wiesbaden , ha mas is lenne e neven.
  • RJoco
    Hát dolgozott egy darabig a yt rajta, de csak meglett.
    VideJó

Az is eszembe jutott, hogy a steam segítségével elvileg belenézhetsz a játékomban és valamilyen kommunikációs szoftver segítségével dumálni is tudnánk.
    Bár kérdéses, hogy nálad a kép hogy jelenne meg.

Még ne nézd meg, HD felbontás feldolgozás alatt.
    Pedig az előbb azt írta rá, hogy kész.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.06.25. 22:18:25
  • Jóózsf István #5714
    Tudom, hogy volt ez téma mostanában, (És már régebben is) és most meg is erősíteném, hogy az éppen épülő Terrán Anyag gyáram hajója bedokkolt a gyárba, felpakolt valamit, majd kidokkolt ráfordult a saját építési raktárukra és kipakolt. Szóval valószínűleg az "anyag átutalás", mint olyan nem működik, de így kvázi "manuálisan" van olyan, hogy a gyár ellátja a saját építkezését anyaggal!
  • LaLee67
    Szuper, koszonom es varom is,mert lassan alvas van, hulla vagyok :)
  • LaLee67
    Az elso kezdesemkor jartam igy,de akkor egy katanara asszem, nem volt eleg anyag a gyarban ahol rendeltem es fegyverek nelkul kaptam meg...jha nem katana, hanem a cerberusok voltak azok. 10 rendeles volt es nem is fegyok, hanem pajzsaik nem voltak.
    Most foleg uj kezdeskor, nekem eleg szegenyes a kornyezet. Megrendeltem par banyaszt es varni kell vagy szallitanom anyagot, hogy legyartodjanak...

Amikor mar volt penzem, akkor en is egyedi tervezesuket gyartattam mindenbol es ezutan is igy leszen...:)
  • RJoco
    Ezért nem jó újrakezdeni.
    Újrakezdésnél az István által említett módszer nem működik.

Készült egy videó, mindjárt yt kompatibilissá teszem, bár ahogy nézem, lehet, hogy már az.
    35 perc és csak 1,5 GB. 60 FPS-en.

Nem lesz vágva, sem kommentározva. A lényeg szerintem látszani fog.
    Figyelemmel követhető a már beállított gyárak működése és volt, ahol állítottam, hogy látszódjon, megy a dolog, ha jól van belőve.

És a végén, hogy rohadna meg a TRI meg a ZYA, abban a rohadt nagy rendszerben pont mellettem kellett harcolniuk. Mérgemben lelőttem a TRI hajót.
    Az utolsó 1 perc kb. Ennyit kellett volna kibírniuk.
  • LaLee67
    Na igen...es most jon az, hogy miutan tulleptem a milliardot elozo jatekmenetben, szepen elfeledtem, honnan is indultam
  • Jóózsf István #5709
    Jó választás, a Terrán anyag gyártás. Én is épp ezen ügyködök, hogy a világ ellentétes oldalán is legyen ezekből az anyagokból.
    Legközelebb ezt is feltesszük a kötelező kérdések között: "És megfelelő eszköze van-é a járműnek, a feladata ellátásához????"

Minden hajóm egyedi elmentett konfiggal készül. Nálam ez elő sem fordulhatott volna. Így a kérdés sem fogalmazódott meg bennem...
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.06.25. 21:08:44
  • LaLee67
    A tokom gondolta, hogy minimalnal ez van , de meg jo , hogy gondoltam , megnezem mar a fegyverzetet :D
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.25. 20:47:11
  • RJoco

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.06.25. 20:44:46
  • LaLee67
    Na jol van, asszem meg van a hiba. Minimal presettel vettem a mineral banyaszokat es most nezem a szerencsetleneknek, egyiknek sincs banyaszagyuja , basszameg.....
  • LaLee67
    Kep 1
    Kep 2

Igen van ami felhasznalja. Jelenleg azert mukodik a termeles, mert kulsos hajok szallitottak be. Most zarom el oket, hogy csak enyemek hozhassak.

Sajnos nincs meg Seta-m, igy lassabban megy minden.
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.25. 19:54:30
  • Jóózsf István #5704
    De olyan modul is legyen, ami felhasználja a szilíciumot, vagy vasat!
  • LaLee67
    Jajj, dehogy :)
    Mivel ujrakezdtem, meg par darab banyaszt vettem. Asteroida belten pl, keresnek silicont. Radarok es bolyak is vannak lerakva. Beallitottam sectormine/ siliconra....semmi nem tortenik. 1.4/km3 a silicon pl. erre szerintem mennie kellene. Ugyanez van mas szektorban is. Utana, beallitottam Advanced minera es kijeloltem az osszes nyersit neki.
    Nem ugy jeloltem ki, hogy jobb klikk es banyassz itt vagy ott, mert ugy sem volt semmi.

A 2 tolokat hogy mennyire mehet lehuztam nullara ,hogy helyben banyasszon, mert mikor engedve volt neki a tavolsag, akkor is csak repult, kiirta hogy gathering resorce vagy mit,de nem megy semmi a csomagtartoba. Viszont az eladasnal, hagytam, hogy messzire is elmenjen es semmi. Most lettek meg a raktarjaim a HQ-n, most odamegy mind es kivancsi vagyok lesz-e valami munka is. Igeny az van, hely is mar elkeszult.
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.25. 19:37:56
  • Jóózsf István #5702
    Azok a bányászok kihez vannak rendelve? Másik gyárhoz? Vagy te magad mondtad nekik, hogy bányásszanak az adott ponton valamit? Ez nem tiszta.
  • LaLee67
    Igen azt tudom, de mas szektorba vannak rendelve, ahol keresnek oret es silicont, meg sem csinal semmit... ha kesz lesznek a raktarok, akkor jonnek csak HQ-ra.
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.25. 18:21:14
  • RJoco
    Ha nincs hova behordaniuk a bányászoknak, akkor nem fognak bányászni.
  • LaLee67
    Valami olyasmit irtam melohelyrol, hogy mivel ujat kezdtem, jelentosen lecsokkentettem a modok szamat es meg lett vegre a HQ-m.
    Epp elkezdtem az epitkezest, lehet , hogy mert nincs bent a 10x-es mod , jelenleg nincs gondom a korabban irt jobb oldali infofullel HQ-nal.

Azt is eszrevettem es nem akartam hinni a szememnek, hogy az 1-1 traderem dolgozik bakker viszont most a kocsog banyaszok szopatnak. Most epul igaz meg csak valami a HQ-ra ahova kell majd anyagot termelniuk, es most epul meg csak nekik a tarolo,de se sectormine ban se sehogy nem akarnak dolgozni. Mineralosok azok, a gazosokkal semmi baj.Az is igaz, hogy pont egy modos Bolo-rol van szo, igy veszek hamar egy nem modosat, megnezem az mit csinal.
    Nem tudom mar mit irtam meg, faradt vagyok, inkabb jatszom :)

Kozben eszembe jutott. Volt egy mod fent amitol, jelzett a pilotam, hogy ellenseg kozeledik es ha F-et nyomtam neki, akkor automata raallt a celra. Az istenert sem talalom.
    Nem ismeri valamelyikotok?
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2021.06.25. 17:07:23
  • LaLee67
    Melozom én is ,jó ha 17 -körül géphez jutok
  • RJoco
    Ma előbb szabadulok melóhelyről, úgyhogy nagyon remélem, hogy este össze is tudom hozni a dolgot.
    Addig ne állítgasd össze meg vissza.
  • RJoco
    Azt a ...
    Ezek tényleg nem normálisak.
    Ez egy űrjáték, ahol alap a sötét! (Ezt ordítva mondom is itt a szobában.)
  • LaLee67
    Egyelőre nem állítgatom össze-vissza, megvárom a videód ...na jó majd este leirom,ha nem felejtem el most mit írtam, mert erről a rohadt mobilról az egy tizede ment csak át...le nem írom mégegyszer most...
  • LaLee67
    Ez már haladás akkor, ha Kotkoda túlélte
  • Jóózsf István #5693
    Nahhhh, túl is éltem az első béta kettes robbanást. Viszonylag közel. A Kukorinak csak a pajzsa ment le, de az mind.
    És szól előtte a Betty, hogy robbanás várható!
  • Jóózsf István #5692
    Gyááááááááááááááááá, he!
  • Jóózsf István #5691
    Nem tudom mi az új ficsőr neve (Nem is érdekel) de rendesen megijedtem tőle, amikor a képembe vágta!
    Újabban nagy divat lett a játékokat teleb.ni élénk - rikító - neonszínekkel! Hogy törne el a kezük! Remélem nem fog sokáig tartani ez az elmeroggyanás!
    Legjobb példa rá a Borderlands 3. Amiben sokszor nem látja az ember ezektől fénycsóváktól, hogy egyáltalán mi történik. Mert a lövedékeknek a szivárvány összes színében kell pompázniuk, és úgy, hogy a retinánk leváljon, mert anélkül szart sem ér a játék!
  • Jóózsf István #5690
    "[Beta 2] Improved balancing of explosion damage from ship and station destruction (new feature in 4.10)." Várható volt. Kissé nagy volt az ugrás a semmi é a tuti halál között!
  • Jóózsf István #5689
    4.10 béta 2 (24.3 MB)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

[Beta 2] Improved balancing of explosion damage from ship and station destruction (new feature in 4.10).
    [Beta 2] Improved how factions deal with ware shortages and make decisions about new production.
    [Beta 2] Improved choice of positioning for newly constructed NPC stations.
    [Beta 2] Improved balancing of price and resource cost for advanced satellites.
    [Beta 2] Improved undocking movement of S and M ships to look smoother.
    [Beta 2] Improved Ship Configuration menu layout if no engines are available.
    [Beta 2] Improved map icons to display related upkeep missions on mouseover.
    [Beta 2] Improved AI navigation around dangerous regions.
    [Beta 2] Improved auto aim against certain objects, especially data leaks.
    [Beta 2] Fixed ship turrets sometimes damaging their own ship under certain circumstances.
    [Beta 2] Fixed issues with cargo drones docking when many of them try to dock at same time.
    [Beta 2] Fixed entering ship not removing attached boarding pods.
    [Beta 2] Fixed not being able to dock while using space suit (problem introduced in 4.10).
    [Beta 2] Fixed wrong movement orientation when approaching dock in some situations.
    [Beta 2] Fixed newly constructed Terran Solar Power Plants constructing storage last resulting in delayed production.
    [Beta 2] Fixed some homeless workers remaining on station after their habitation has gone.
    [Beta 2] Fixed Patrol Missions pausing when player docks on player-owned ships.
    [Beta 2] Fixed The Mediators and The Insurgence missions accepting ships delivered with minimal equipment.
    [Beta 2] Fixed Build Station missions that ask for Administrative Centre not enforcing that requirement.
    [Beta 2] Fixed certain mission stations remaining invulnerable in case of failed Split story passenger transport.
    [Beta 2] Fixed some previously completed terraforming projects being shown as incomplete (problem introduced in 4.10).
    [Beta 2] Fixed lost HUD target if mission guidance changes under certain circumstances.
    [Beta 2] Fixed missing automatic storage allocation option in Logical Station Overview under certain circumstances.
    [Beta 2] Fixed blank context menus in Station Build menu under certain circumstances.
    [Beta 2] Fixed blank terraforming nodes under certain circumstances.
    [Beta 2] Fixed inactive dropdown options seeming to be interactive when clicked.
    [Beta 2] Fixed name of Station Cargo map filter to correctly indicate that it also works for ships.
    [Beta 2] Fixed inconsistent sorting in Mission Offers and Mission Manager menus.
    [Beta 2] Fixed matching icons not being visible at some zoom levels when text filter is applied.
    [Beta 2] Fixed selected ships and stations not showing full cargo on map if filter is active.
    [Beta 2] Fixed map sometimes zooming sectors out too far.
    [Beta 2] Fixed mission manager shortcut not working (problem introduced in 4.10).
    [Beta 2] Fixed missing Fog of War during longer game sessions (problem introduced in 4.10).
    [Beta 2] Fixed some issues with GPU memory management (new feature in 4.10, further fixes may be required).
  • LaLee67
    Rendben, köszönöm mindkettőtöknek !