7248
Egosoft X4
  • Jóózsf István #5927
    Most, hogy kicsit nézegettem a képet... Lehet, hogy kisebb mint egy HQ.
    Majd legközelebb amikor a játékban leszek, viszek egy centiPétert.
  • Jóózsf István #5926
    Igazad van.
    Mindegyik ilyen "semmiből" valamit csináló bányász létesítmény egy állomás elem. Oda teszed, ahova akarod. Be is építheted egy már meglévő komplexbe. Ő saját maga hoz egy kavicsot, amiből termeli a nyersanyagot. És a betápja az EC. Hogy hozzáépíted a napelemeket, vagy egy EC komplexből hozod az mindegy. (Lenne, ha nem lenne sokkal kézenfekvőbb ráépítgetni!!!)
    A méretekkel kapcsolatban ugye azt már tisztáztuk, hogy a nagyok (A szilárdak!!!) A HQ mintájára készültek ez látszik a képen is. Akkorák is. Ezek csak szilárd anyagot termelnek: Jég, fém, szilícium, nividium. Normál és Terrán változatban.
    Vannak a gázokhoz is, de szerintem az teljesen felesleges, mert a gáz része a játéknak jól működik! És ugye mindegyikből van kisebb méretű, ami simán befér egy állomásba ás nem fog dominálni. Ezek azok, amik a negyedét tudják. Negyed annyi EC-ből negyed annyi anyagot.
    Szóval vagy harminc új állomás részt kapunk cirka 3 milliárdért.

Hogy kifogtam-e a baromi sötét rendszert, azt majd megnézem. De mellesleg BRIGHT promise-ban van... De lehet, hogy tényleg csak ígéret a fényesség!
  • RJoco
    Kicsit részletesebb képet is tolhatnál.
    Akkor most a módosított HQ a semmiből, EC segítségével nyersanyagot csinál?
    Akármelyik rendszerben, ahova leteszed?
    Amúgy a rendszereknek van fény adatuk. A Merkúrnál valószínű, hogy nem lenne gondod az EC-vel. De ott nyersanyag biztos nincs, csak pár rendszerrel odébb.

Ha ezzel a moddal már kiiktathatom a saját bányászaim, akkor rengeteg hajó kezelésétől szabadítanám meg a procit.
  • Jóózsf István #5924
    Gond!
    Van egy kis júszton!
    Az új játékszereim kicsit megalomániásak Az odáig rendben lenne, hogy sok szilíciumot termel(nek), de eszméletlen sok EC-re is szükségük van!
    Megépítettem ugye a nagy verziót, ami 2'000'000 áramot fogyaszt óránként cserébe egymillió szilíciumot adna! Nade! A két guriga áramhoz 200 nagy napelem kellene rá! Vagy mellé vagy ahova éppen! Szerintem összesen nincs, vagy nem sokkal több napelemet építettem ebben a játékban! Szóval kicsit szerintem átgondolatlan.
    A kisebbeknek van még egy baja amellett, hogy arányosan kevesebbet termel és a szükséglete is kisebb. (50 nagy napcsikácska és 500'000 műcsöcs a mérleg) De!!! ha beépítem egy komplexbe, az attól kezdve nem bányássza tovább az adott nyersanyagot. Hiszen termeli. Az úgy nem teljesen oké. Az én szempontomból (Vesszenek a bányászhajók) mindegy lenne. de mégsem érzem ezt így elfogadhatónak.
    Hát így.

Viszont így már Szépen töltődik nyersanyaggal a Terrán anyag gyáram. Szóval valamit valamiért.
    De az áramfogyasztásuk akkor is irreális!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.11.14. 20:49:43
  • RJoco
    Naná, hogy hisztizek, mikor ez a nyavajás szájbergyerek is jobban fut.
    Pedig ez aztán ám a képembe tolja, hogy rtx, meg zöld.

Mit csináltál, hogy 1 FPS lett?
    Valami ködös helyre mentél?
  • Jóózsf István #5922
    Jocó!
    Az előbb eszembe jutott, hogy "mit össze hisztizel" a hófutóban az fps esés miatt. Itt volt most egy olyan belassulásom (1 fps), hogy a hajó nevét is csak akadozva tudta kimondani Betty: Magnetár.................. Mineral.................. Szentinel. Felröhögtem!
  • Jóózsf István #5921
    Ígéretesnek tűnik az új bányászállomás! Még be kell indulnia, de érzem, hogy sokat segít a játék sebességén majd.
    Még azt kell kitalálnom, hogyan szabaduljak meg több száz bányászhajótól VÉGÉRVÉNYESEN.
    Valószínűleg beküldöm őket egy Xenon szektorba. Hadörüljenek!

Az építkezésnél is volt amália. Beforgattam gyönyörű szépen egy napelemet, majd húzom a helyére oda is ugrik, de már "le van hajtva közel vízszintesre" Mondom: "Biztos én vagyok már megint hülye!" Megcsinálom még egyszer már veszettül koncentrálva, és megint... De hogy miért nyúlt bele, azt nem tudni. Minthogy utána beállítottam úgy, ahogy gyárilag áll kicsit hátradőlve és úgy is maradt. Tehát nem volt ütközés se!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.11.14. 09:10:52
  • Jóózsf István #5920
    Azért van baja a játéknak. Olyan ami eddig nem volt!!!
    A térkép hülyéskedik. Megnyitom és inaktív rajta minden. Nem tudok semmire sem kattintani AMÍG, bal oldalt valamelyik menüpontra nem kattintok.

Aki meg másfél hónapig nem játszik a játékkal és még építkezni is elfelejt, az ne ugasson!
    Elkezdtem építeni egy ilyet.. Már megvolt maga a termelő rész (ami a HQ-t mintázza) biggyesztettem két nagy "E" dokkot, két s/m dokkot. Gondoltam, hogy legyen önellátó és raktam rá napelemeket. Elgondolkodtam, hogy egyáltalán legyenek-e munkások rajta. ...Megépült az első napelem... Majd elkezdtem értetlenkedni, hogy miért nem tudok vásárlási szabályokat beállítani. "Azért gyökér, mert egy rohadt büdös darab raktárak nem építettél rá! Se konténert, se szilárd tárolót! Gyóóóóó heeeee!
  • Jóózsf István #5919
    Ezzel kevertem össze az 5917-est! És ez nincs is feltöltve!
  • Jóózsf István #5918
    Valami reform volt a bányászatban, mert szinte kivétel nélkül fel vannak töltve szilárd anyaggal is a gyárak.
    Viszont cserébe elbarmolták a grafén termelést. Már több helyen is hiányt találtam és nem a nyersanyag miatt.
    Még nem néztem át mindent.
    ... Nem csak a grafént...
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.11.13. 14:44:17
  • Jóózsf István #5917
    "Valaki törölközött a gázrezsóba." Biztos hogy nem így hagytam itt! Szerintem nem volt ennyire feltöltve. Meg más furcsaságok is vannak, (Az ingyen ladik kifutott az EC-ből.) de két és fél hónap szünet után már nem nagyon ugathatok. Simán rosszul is emlékezhetek.
    Beújítottam egy mod XL bányászt. Csak kíváncsiságból.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.11.13. 13:53:57
  • RJoco
    Most, hogy így írod.
    De nekem tegnap frissítette le. Amint látható, ez már 200KB fölötti.
    A múlt héten is frissítette ugyanezt (100KB), meg szerintem előtte is ezt frissíthette (100KB).
    Meghülyült a steam...
  • Jóózsf István #5915
    Dehát ez október negyedikén volt!
  • RJoco
    Itt és ilyen formán:

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.11.12. 19:40:20
  • RJoco
    A frissítésjegyzékben.
  • Jóózsf István #5912
    Hol olvastad azt a jegyzéket?
  • Jóózsf István #5911
    Csak tipp.
    Hátha nyomra vezet.
  • RJoco
    Ilyen sosem volt.
    A 16 GB meg bőven elég.
  • mindero
    Nektek volt már olyan crash, hogy: "fault in nonpaged area" kék képernyő és újraindul a gép. Eddig csak X4 alatt jött elő. Kevés lehet neki már a 16GB ram?
  • RJoco
    Nem eladó.

A frissítésjegyzék szerint Linux-hoz érkezett frissítés.
  • Jóózsf István #5907
    A mostani processzorodat és a vga-dat megveszem 100'000 Huf-ért!

Pont akartam írni, hogy csak Privát Béta került fel megint.De az még mindig azt jelenti, hogy dolgoznak valamin, tehát lesz valami, csak kérdés, hogy mikor?!?
    A kis frissítésekre nyomj rá, valószínűleg modokat frissít. Nekem még azok se jönnek.
    Most épp beneveztem egy hatalmas bányászhajóra. Lehet, hogy indítok egy prodzsektet a járművek számának csökkentésére, hátha nyerek másfél képkockát félóránként!
  • RJoco
    Megtuningolták az új 12900K-t.
    6,5 GHz-et ki tudnak belőle hozni. Vajon mennyire lenne észrevehető a játéknál?
    Amúgy szépen jönnek a kis frissítések.
    Nem nagyok, 100 KB körüliek.
  • Jóózsf István #5905
    Bennem ez a rész, csak most tudatosult!
    Valahogy nem emelte be az agyam.
  • RJoco
    Én ezt már réges-rég használatba vettem.
    Mondjuk a bányászás részét nem néztem, de két állomás között beállítottam az állandó áruszállítást.
    Nyafiztam is, mikor nem akart működni, de aztán azt is megírtam, hogy mi volt a gondja.
  • Jóózsf István #5903
    Milyen játék ez, hogy ilyen klassz okos dolgokat is meg lehet benne csinálni?
    Vagy épp ez az, hogy ezt meg tudja csinálni, csak azt nem, hogy telebányássza a rakteret?

Most hogy kikerültem a saját hatásom alól és egy pillanatra elgondolkodtam rajta, ez a módszer vagy ficsőr arra már jó lehet, hogy mint az X3-ban egy hajót egy adott feladatra állítsunk rá. Mondjuk egy gyárnál egy termék vásárlására, vagy eladására. Vagy lehet kombinálni is, ha épp arra van szükség.
    Nem rossz.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.09.27. 17:57:20
  • RJoco
    Jah, hát kicsit több időt ülhetnek rajta, de ne legyen SC tempó, mert akkor az unokáink unokái is azt fogják várni, hogy kész legyen.
    Ehhoz képest az Így jártam anyátokkal rövid volt.
  • Jóózsf István #5901
    Feltöltöttek egy privát bétát. Ebből bölcs elmével arra következtetek, hogy lesz 4.20 is. Mondjuk eddig is volt. Mármint a ribörszben.

Mondanám, hogy akkor dolgozzanak rajta 3-4-5 évet, de addigra már csak nyáladzó vénemberek leszünk, akiket már nem sok minden érdekel!
  • RJoco
    Remélem az X5 már sok magra jön, nem nyavajás másfélre.
    Csak ehhez ugye kellene egy új motor.
    És amilyen ütemben dolgoznak, ha 2 év múlva új X lesz, akkor ugyan ott leszünk más megjelenéssel.
  • Jóózsf István #5899
    Óóóóó! Még sok mindent lehetne. Bőven van mit termelni, hogy mindenkinek jusson anyag. Messze nem fedem le a világot. Sőt! Egy nagyon pici töredékét csak.
    De sajnos beleestem a 22-es csapdájába. Ahhoz, hogy fejlődjek, több a eszközre lenne szükség, ahhoz meg több anyagra, de egyszerűen képtelenség kitermelni. Vagy épp folyamatosan nullán van a nyersanyag a világban. Mindegy, hogy hány hajót mozgósítok, csak egymás elől happolják el a nyersanyagot. Egyszerűen patthelyzetbe kerültem.
    Módosítani kellene a nyersanyag készlet megújulásán és ezt jeleztük is a fejlesztőknek, de szarnak rá!
    Sokan nem is értik, hogy miről beszélünk. Eszük ágában sincs ekkora üzleti birodalmat építeni. Így elképzelésük sem lehet erről a problémáról. Természetesen ők vannak többségben. Így a nép szava igencsak halk marad. Tehát nem lesz változás!
    Jahh, és még egy csavar a történeten. Amit már százszor elmondtam-tunk. A játék nem bír el egy bizonyos mennyiségű eszköz kezelésénél többet. Lelassul - "megáll" Ezt nevezhetnénk 22/22-nek.
    És, hogy tisztába tegyük a számokat. KB 30 komplexem van, amiben temérdek gyártó modul. Kb 2000 hajó rója az űrt, hogy ezek működjenek. Sok? Nem gondolnám. El tudnám képzelni egy tízes szorzóval és akkor azt már nevezhetnénk üzleti BIRODALOMNAK!!!

...De majd az X5!!!! (Ha tartjuk a menetrendet, akkor két év múlva!?!?)
  • mindero
    Hát egyszer mindent megun az ember, Van 6000 gyárad, millió hajód. Mit kellene még csinálni benne?

Képzeld milyen rosszul érezhetik magukat a Rockefellerek.
  • Jóózsf István #5897
    Azt mire érted, hogy stabil-e?
    Összeomlás nem volt jellemző rá. A sebessége meg olyan amilyen! Hogy a hibákkal mi van... El kéne indítani, de... De minek?
    Szomorú, hogy ide jutottam. Sosem gondoltam volna, hogy elérem ezt a pontot... Ez van.
  • mindero
    És milyen lett? Stabil?
  • Jóózsf István #5895
    Közben megrilízedtünk. Egészségünkre!
  • Jóózsf István #5894
    Logikus lenne, ha nálad működne!
  • RJoco
    És, ha még el sem indítottam?
    Így a mentésbe biztos, hogy nem kerülhetett bele.
  • Jóózsf István #5892
    A kis tolakodó infopanel nem csak az én csőrömet b...ántja! Van már témája a béta fórumban. Nagyon határozottan tettem le a szavazatomat a kikapcsolhatósága mellett.
    Valaki azt írta, hogy átlátszóbb lett, (ami félmegoldásnak nem rossz,) de csak akkor, ha új játékot kezd! Wehehehhehe. Köszönjük Emese!
  • Jóózsf István #5891
    Egy kis képes beszámoló.
  • Jóózsf István #5890
    És egy kis gyorsjavítás hozzá, frissiben melegiben:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

[Beta 7 HF 1] Fixed defenders in boarding operation earning experience when boarding attempt is cancelled or fails before marines even breach hull.
    [Beta 7 HF 1] Fixed pilots from player owned shipyards being random races instead of workforce races.
    [Beta 7 HF 1] Fixed Ship Information menu not displaying when ship mods are present (problem introduced in 4.10).
  • Jóózsf István #5889
    Már elfelejtettem, hogy előbb privát béta van (Az volt tegnap) aztán a páb-lik:

Béta 7 (14.6 MB)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

[Beta 7] Added more ship system indicators to crosshairs, including flight assist, aim assist and others.
    [Beta 7] Added mission ship loadouts to Ship Configuration menu.
    [Beta 7] Added ware volume info to storage nodes in Logical Station Overview
    [Beta 7] Added option to reset station module rotation in Station Build menu.
    [Beta 7] Improved docking of non-capital ships.
    [Beta 7] Improved capital ship combat movement when pursuing fleeing targets.
    [Beta 7] Improved selling behaviour of station-based miners assigned to stations that require more than one mineable resource.
    [Beta 7] Improved speed display in crosshairs.
    [Beta 7] Improved info box of selected object on Map by making it transparent when cursor is over it.
    [Beta 7] Improved readability of filtered wares in remaining cargo list in Map menu.
    [Beta 7] Improved distribution of crew roles for player owned ships in custom gamestart (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Improved relation budgets balancing in custom gamestart (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Improved visualisation of property budget costs in Custom Gamestart Editor (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Improved handling of out-of-gpu-memory conditions.
    [Beta 7] Removed AMD FSR support (new feature in 4.10, postponed for a later update).
    [Beta 7] Removed visualisation of module connections in Build Menu while not dragging module.
    [Beta 7] Removed orange order icons for ships with order failures (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Fixed NPC station managers sometimes giving double rewards.
    [Beta 7] Fixed excessive damage when missiles hit certain targets.
    [Beta 7] Fixed lasertowers sometimes locking on to distant targets when hostile targets are within firing range.
    [Beta 7] Fixed Split factions not rebuilding trading stations.
    [Beta 7] Fixed Shuffle modules option in Station Editor when modules include Terran solar panels.
    [Beta 7] Fixed HQ warping to wrong position during first encounter.
    [Beta 7] Fixed Boso Ta dialog not playing when browsing research menu.
    [Beta 7] Fixed menu crash when cancelling ship orders under certain circumstances.
    [Beta 7] Fixed save name not being immediately changeable if there is no save yet.
    [Beta 7] Fixed long range scan getting stuck when triggered while menu is open.
    [Beta 7] Fixed missing countermeasure blueprints in encyclopedia.
    [Beta 7] Fixed flight assist and auto-pilot control messages not being shown after loading saves.
    [Beta 7] Fixed storage nodes in Logical Station Overview not marked restricted under certain circumstances.
    [Beta 7] Fixed links to Map from Logbook not setting correct component in focus again (problem introduced in 4.10).
    [Beta 7] Fixed High-Mass Teleportation 2 research not being available when unlocking first research in custom gamestart (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Fixed Duke's Haven not allowing ships to dock with certain story states selected in custom gamestart (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Fixed missing station known setting after importing custom gamestart (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Fixed missing countermeasure and lasertower blueprints in custom gamestarts (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Fixed not being able to remove HQ subordinates in custom gamestarts (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Fixed known sectors in custom gamestarts being removable even if player property is present (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Fixed outdated satellite coverage data when importing or resetting custom gamestarts (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Fixed crew of ships in property of custom gamestart not being exported correctly (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Fixed station and satellite positions not saved in exported custom gamestarts (new feature in 4.10).
    [Beta 7] Fixed WASD controls in Build menu not working while paused (problem introduced in 4.10).
    [Beta 7] Fixed cockpit glass on Falcon not registering collisions.
    [Beta 7] Fixed floating light and mirrored faction logo on Jian.
    [Beta 7] Fixed inverted panel texture in security office.
    [Beta 7] Fixed being able to jump out of bounds in shops on docking areas.
    [Beta 7] Fixed several causes of crashes.
  • RJoco
    Be lehet állítani értesítőt.
    Ha megjelenik a hajó, akkor kapsz egy üzit. Ilyenkor gyorsan megállítod a játékot és megnézed a logbook-ban az üzit. A kis nyílra rányomva a térkép megmutatja az észlelés helyét. Ilyenkor van lehetőséged ráuszítani hajót.
    Egy 10 fős flottán esélyes, hogy átsiklik, mert épp úgy dobja ki a kapu, hogy a hajóid ágyúján kívül lesznek.
    Egy 50 fős flottát megfelelő alakzatban már lehet, hogy nem kerül ki. Legalábbis a Katikat és Ilonákat ez a flotta nekem mindig megfogott. Viszont P-s vagy kisebb hajók át tudtak csúszni rajta.

A gyárad tranzakcióit meg tudod nézni.
    Bár, ha saját magadnak adod el, akkor azt nem fogod látni. Ahogy azt sem, ha veszel magadtól. Így fordulhat elő, hogy nem lesz nyereséges, mert egy másik állomásodra vándorol az anyag, míg az alapanyagokat beszerzi NPC-től.

A drágán megveszek, olcsón eladok nem biztos, hogy működik. Asszem ez a része még a bétában van. Amúgy meg nem tudod a vásárlási kívánalmad alá húzni az eladási kívánalmad.
    Egyszerűbben, ha a raktáradat fel akarod tölteni 1000 EC-vel, akkor nem adhatsz olyan utasítást, aminél eladáskor lemehet 900 EC-re.
    Ha meg feltöltötte 1000-re, akkor nem vesz többet.
    Ha esetleg gyártasz mellé és van eladási határ is beállítva, akkor legkevesebb 1000 lehet a raktárban, csak a fölötte lévő részt adhatja el az állomás.
    Természetesen, ha az anyagot az állomás még felhasználja, akkor ott nem mérvadó ez a beállítás. Az addig használja, amíg van az alapanyagból vagy amíg meg nem telik a számára kijelölt raktárhely.