Egosoft X4
  • Jóózsf István #6073
    Történt, hogy többször be kellett lépnem a játékba, hogy megnézzek valamit és feltűnt egy dolog, ami eddig nem így volt. Tudom, mert határozottan emlékszem, hogy ezzel kísérletezgettem.
    A lényeg: Most abban a szektorban, ahol a legnagyobb komplexem van, tök mindegy milyen messze vagyok tőle, ha rajta van a képen, tehát; Benne van a látóteremben a képkocka szám leeseik 20 körülire. Teljesen mindegy, hogy 120, vagy csak 20 kilométerre vagyok tőle. De ha messze vagyok és háttal állok neki, akkor megvan a 60 kocka.
    eddig úgy volt, hogy ugyan láttam, hogy ott van messze a gyár (Nem ez. Egy másik.) de semmi jele nem volt a sebességen. Persze ha közelebb mentem hozzá, teszem azt, 40 km-en belülre, akkor már belassul a játék. Ezzel simán együtt lehetett élni. Emlékszem olyanra is, hogy az egyik kiadás után a komplexek mellett lehetett mérni 50 kockát!!! Na, azzal mi lett vajon?
    A térkép egy másik dolog. Soha nem volt belőle bajom, ha megnyitottam. Most meg: Tök mindegy mennyire üres szektorban vagyok... Térkép nyílik: 20-30 kocka.
    Mivel nem vagyok már annyira benne, fogalmam sincs melyik kiadás hozta. (4.0 - 4.10 - 4.20) Tudom, hogy beszéltünk erről Jocóval is...

Kérdezte a barátom, hogy milyen játék ez az X4, mert esetleg rárepülne: "Nagyon jó, amíg nem kezdesz vele igazán játszani!" Igazi 22-es csapdája.
    Annyira szeretném, hogy az 5.0 hozzon egy kis sebességet és annyira tudom, hogy nem fog! Egyszerűen megőrülök, hogy itt van egy játék, ami effektív kimeríthetetlen tartalommal bír, de nem tudok vele játszani, mert kínszenvedés egy parancsot kiadni a térképen. Vagy megöl az építkezés hülyesége! Ha egy pár fokot tévedsz, akkor már nem azon tengely mentén forgatja el a gyár elemet, amin te szeretted volna és akkor veheted elő újra, hisz olyan finoman lehet forgatni, hogy biztosan nem találod el az eredeti irányt. És akkor már csálén áll a többihez képest...