7248
Egosoft X4
  • Jóózsf István #5887
    Persze, hogy be tudod állítani. Azt is, hogy mennyit vegyen belőle. és az árat is. A logikai nézetben az árucikk raktár mezőjében (Szögletes) Aztán csak okosan!

Nálam is van elslisszolás. Nézd meg melyik kapun szeretnek távozni és annak mindkét oldalára tegyél egy-egy flottát. Mondjuk az elfoglalt csörgőkből, némileg feltápolva. Ennél épkézlábabb ötletem nincs.
  • mindero
    Én meg végre megszereztem az első raptorom 1-2 hónap kihagyás után.

Arra van ötletetek, hogy mit kezdjek a FF hajógyárból előözönlő kalózhajókkal? Kissé magukra vették, hogy 30 csörgöt elfoglaltam tőlük, de már nagyon unom a csörgöfoglalást. Szeretném ha szétlőnék a hajóim ami jön onnan. Az a gond hogy 3-3 csörgő őrzi a warfot meg a shipyardot (defence position), de még így is van aki elsisszol oos módban. Építsek oda egy védelmi állomást?

Meg valamiért a gyáram nem termel profitot. 4-es menedzser. Azt látom, hogy kinek ad el a gyár, de azt be tudom állítani, hogy azt is lássam mire költ? Lehet van olyan termék amit drágán megveszek olcsón meg eladok és elúszik a haszon...
    Utoljára szerkesztette: mindero, 2021.09.01. 09:09:28
  • Jóózsf István #5885
    Talán lesz ma valami frissítés. Leginkább béta.
    Tegnap volt egy kis ficergés a steamdb oldalon

Álmaim szerint megoldották, hogy egy-egy bányász hajó is elég lesz az egész univerzum ellátására és 265 FPS-el fog futni a játék!
    WEEEEEE HE HE HE HE HE!

Kicsit már kezd agyamra menni a sok sár!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.09.01. 07:17:40
  • Jóózsf István #5884
    És a GOG-on is!
    Gőz
  • RJoco
    Steam-en most kedvezményes a játék.
    Ha esetleg valakinek itt még nem lenne meg.
  • RJoco
    Nem vitték el a régi gépalkatrészeket, így gondoltam megnézem, mi van benne.
    Meg amúgy is lehetett hallani, hogy csurog a folyadék, mikor forgattam a cuccot.
    Szóval már nem volt benne annyi töltelékanyag, mint mikor kijött a gyárból.
    Értéket igazán már amúgy sem képviselt, majd 5 éves darab.
    Ha sikerül visszaeszkábálnom a motorra az elektronikát, akkor ez egy teljesen jól működő darab még.
    A réz felületnek csak a sarkai sérültek, ott meg úgysem érintkezik a procival.
    Amúgy ez lenne az akváriumos cucc kiinduló tesztpéldánya.
    Még a csöveket kell levarázsolnom.
    A csonkokat már nézegettem a pumpán, mozognak, de kihúzni nem sikerült.
    Vagy ilyen jól tartja a gumi vagy inkább van extrában 1-2 pöcök.
  • Jóózsf István #5881
    És mi volt az indító ok, hogy neki estél mint tót az anyja...?
    Nálam az szokott lenni, hogy már nem képvisel különösebb értéket, mert teszem azt, hibás, vagy elavult, de baromi kíváncsi vagyok a belsejére!
  • RJoco
    A CoolerMaster nem viccelt, hogy ne szedjék szét az AIO hűtésüket.
    Külön csavarhúzót rendeltem, hogy szétszedhessem a pumpát. És még így is meg kellett köszörülnöm egy kicsit, mert négy csavar csak egyszer betekerhető volt.
    Jó sok folyadék kijött belőle. Nem tudom, hogy mi volt benne, de büdös és zöld.
    Egy bizonyos szintnél jobban nem lehet szétszedni. Úgy nézem, hogy a motor köré van öntve a műanyagház. Az elektronikát levarázsoltam róla, ügyesen leszakítva a motor kivezetéseit. Elvileg meg tudom javítani.
    Folyadék
    Motor elektronika
    Réz felület gumi terelővel
    Pumpaház
    Gumi terelő a házban
  • RJoco
    Le is teszteltem X4 alatt.
    Érdekes mód a proci néha befűtött 81 fokig, de a teljesítmény felvétel mégsem haladta meg a 90W-ot. Jellemzően inkább 60-70 fok között mozgott.
    Az UPS szerint 422W volt a max fogyasztás és nem sípolt, mint korábban. A konnektoros mérő szerint inkább 440W körül volt a max fogyasztás. És ez is csak a gépet méri, mert az UPS után van bedugva a gép elé.
    A GPU is jól bírta, 62 fok fölé nem ment, amire azt mondom, hogy teljesen jó. Korábban is e körül mozgott.

A terrán csatahajóval megtámadtam a HAT Free Port-ot. Elpusztíthatatlan. Velem ellentétben. Hiába lőttem ki az összes modult, mindig újra visszarakott valami kezdeményezést.
    Ez a robbanásos effekt viszont valami szőrnyű. Az még hagyján, hogy egy kész modul robbanása sebez, de, hogy egy kezdeményezés, aminek igazán még hull-ja sincs, pont ugyanúgy sebez.
    Az utolsó robbanást úgy 1 km-ről szenvedhettem el és éppen csak túlélte hajó pár százalék hullal. Teljes terran pajzsom volt.
    Épp hátrafelé tolattam, mert rájöttem, hogy túl közel vagyok, de a robbanás után már csak hátrafelé sodródtam. Se fegyverzet, se meghajtás. Nagyon gáz.
    Az persze tetszett, mikor a dokkból épp felszálltak a kis vackok, amikor az megsemmisült és vitte őket is magával.
    De inkább ne vinné.
  • Jóózsf István #5878
    Lehet, hogy én haluztam be a B0-át és valójában BG.

Annak a hőmérőnek baromira mindegy, hogy hova dugod!!! Ahhh. Látom, közben, hogy tudod is... Mindent tudsz!

• RJoco
    Ez a kis radiátor egész szépen tud melegedni. 30 foktól egészen 54 fokig játszottam vele.
    54 foknál 67 fokos volt a GPU és csak 1000-en pörgött a venti.
    Úgyhogy beállítottam egy egész lineáris emelkedést 30-44 fok és 1000-1400 RPM között.
    1400-nál 45 fokos volt a radiátor és 59 a GPU.
    A furmark futott, míg játszottam a fordulatszámokkal.
    Majd játéknál kiderül, hogy jó így vagy sem.
    A beállítások miatt, ha 44 fok fölé megy a radiátor hőmérséklete, akkor tovább nő a fordulat egészen 1600-ig. Ennyit bír a venti.
    A lehűlés viszont egész enyhe lesz így, hogy a fordulat is esik vissza.
  • RJoco
    A dípel is ezt dobta be. Úgy látszik a gógle vacak lett. Rá kell szoknom más fordítókra.

Inkább berakok ide egy képet és mondd meg te, én nem látok B0-t, sem B2-t.

A víznél nekem is megfordult a fejemben, hogy az egyik érzékelőt be kellene erre áldozni. Aztán meg tesztelni, hogy a megfelelő hőfokokra be lehessen állítani, de szerintem olyan kicsi lesz a változás, hogy arra nem lesz lehetőségem. Jobb lenne a GPU környékére varázsolni valamit. De annyira nincs infó erről az érzékelőről, sem az alaplap eme részéről, hogy nem tudom, mivel lehetne helyettesíteni, ami sokkal kisebb. Mondjuk, ha nagyon akarni fogom, akkor kiderítem, de szerintem előbb lesz új VGA-m, mint, hogy ezzel foglalkozzak.
    Amúgy igen, ha a megfelelő helyre dugom a ventit, akkor az alaplap akármelyik érzékelőjére ráállíthatom. Érdekes mód ez nem mindegyik helyen támogatott.
    Mondjuk HWiNFO szerint van, ami a procihoz tartozik és van, ami a B550-hez. Mármint a ventiket így külön szedi.

Az a 2000 pont semmi. Legalábbis én nem fogok vele foglalkozni, ha ilyen 60-70 fok körül megáll a hőmérséklet.
    Visszakerestem a hozzászólásom, 27278 pontot értem el. Ezek a pontok elvileg attól is függnek, hogy épp mi fut a rendszer mellett. Nekem elég sok minden. Valószínű egy szűz W10-zel jobb eredményt is elérhettem volna.
    Az érdekesebb rész a single érték, ami 1601 pont volt és ez csak pár 10 pontot esett. De extrában biztos, hogy ment a HWiNFO pár grafikonos ablakkal is.
    X4 alatt még nem próbáltam, remélhetőleg ma sikerül.
    Emellett több helyen is olvastam, hogy normálisnak tekintik a 80 fokos hőmérsékletet. De lehet, hogy őket is átverték az alaplapgyártók.
    PBO-ról hallottam már, de nem foglalkoztam vele. Szerintem nincs bekapcsolva. A proci egyik magja sem érte el a teszt alatt az 5GHz-et, míg korábban volt pár, ami többel is futott.
    Emellett a proci adatlap szerint a TDP 105W. Ehhez képest 125W fogyasztás. Nem tudom, a két érték pontosan milyen viszonyban van egymással. Viszont van egy érték a HWiNFO-ban, ami alapján meg lehet állapítani, hogy az alaplap jó telemetriát ad a procinak vagy direkt el van állítva.

A Roman takarított pár elázott gépet. Nem gyenge gépet. Most pontosan nem emlékszem, hogy 5950x vagy 5900x volt benne, de lehet, hogy csak 5800x. A lényeg, hogy a kupak ragasztása egy helyen hiányos volt. Ettől függetlenül a proci túlélte a vizet és sarat. A sajátomat jó alaposan meg is néztem és szépen körbe van ragasztva a kupak.

Hogy X4 is legyen a dologban és amúgy is akartam már írni az új frissítéssel kapcsolatban: Elcseszték a térkép kezelést.
    Nem mindig jön be az infó fül. Ha a logbook-ból rányomok egy jelzett hajóra, akkor nem rak oda, hanem csak magamat látom a térképen. Elsősorban akkor, ha már nyomkodtam, nézelődtem rajta.
    Be kell zárnom, újra megnyitnom vagy épp kapásból a personal részt előhívnom.
    Nagyon idegesítő.
    A Plutus-aim még mindig hullanak, mint a legyek, de már nem érdekelnek. Gyártok a helyükre L-est.
    Persze mikor kezdtek el hullani tömegesen? Mikor elindítottam a felvételt és nekiálltam a történet folytatásának...

És végül, nem tudom, hogy a felvétel miatt vagy valami a frissítésben, játékban, de amikor mennek a szövegek, meg a kis ablakban az animáció hozzá, akkor az FPS beesik 20 alá. Mikor befejezték a pofázást, akkor meg szépen visszaáll normális értékre. Az ablak megjelenésekor még érezhető akadás is van.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.08.18. 06:56:47
  • Jóózsf István #5875

Ez az amit Stormbird ajánlott.

A hűtéssel kapcsolatban: Vedd el a másik radiátor kimenő hőmérőjét, (Úgy is tudjuk, hogy max 2-3(?) fok különbség lehet a ki és a be között) és tedd be a VGA radiátorába és arról az értékről vezéreld a ventilátort. (Ha erre van mód a biosban)

Az a 2000 pont veszteség elég komolynak tűnik. Mindenhol azt látom, hogy olyan 28500 körül kellene teljesítenie. PBO be van kapcsolva a biosban?

Ja igen. és ami fontos lett volna a számomra, ha kupakján leolvasod a revízió, vagy stepping számot. B2 vagy B0? Tartok tőle, hogy én ezt akkor rosszul gondoltam, mert a B2-esek majd csak egyszer fognak kijönni és némileg mások is lesznek. De azóta írtak róluk egy-két cikket és rohadtul nem egyértelmű. Leginkább azt mondják, hogy semmi különbség nem lesz a kettő között. Én meg azt mondom, hogy ha valaki valamin változtat, akkor ott valami nem jó. Ez rém egyértelmű. És az ötezres szériának rossz is a híre VISZONYLAG magas a hibás kihozatal. Erről lehet olvasni a prohardveres fórumában is. Meg bárhol máshol, ahol foglalkoznak vele.
    Számomra az is furcsa, kiis túlzással azt is állíthatnám, hogy életemben nem hallottam még hibás processzorról. Most meg rendre...
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.08.18. 05:09:47
  • RJoco

Hát ez eszméletlen jó. Most nagyon meglepődtem.
    Stay on your toes. - Maradj a lábujjadon. - gógle
    Stay on your toes. - Legyél résen. - dípel
    Stay on your toes. - Légy óvatos. - én
  • RJoco

@István: Mire vagy kíváncsi a procimmal kapcsolatban?
    Bios frissítés alkalmával ki kellett szednem a procit, így most van adat a felületéről.
    Meg pár infó a prociról:
    A bios frissítésnek köszönhetően most úgy néz ki, hogy sokkal hűvösebb. Cinebench R23 alatt csak 60 fokig ment fel. Igaz, hogy majd 2000 pontot vesztett is (25368). Vagy azért, mert fut mellette a HWinfo vagy inkább azért, mert az új bios más telemetriával dolgozik.
    125W-ot fogyasztott max a proci.
    A pumpát meg rádugtam az alaplapra, így látom a fordulatát. Max 5500-at tud, gondolom ennyin járt tápkábelről. Belőttem fix 5000-re a fordulatot. Így 5200-5300 közötti tartományban működik. 4700 alá úgysem tudna menni, mert ahhoz már kevés a vellany.
    A ventilátorok is egész csendesek, a radiátor be és kimenete 33 és 30 fok volt a 10 percben. 25 fokos szobahőmérsékleten.
    Egyetlen dolog zavar nagyon. A GPU radiátor ventilátorát nem lehet sehova jól beállítani, így 1400-as fix fordulat körül megy. Nem zajos annyira, csak az MSI-nek lehetett volna annyi esze, hogy a VGA-ról vezérli, nem pedig az alaplapról.
    Vagy megoldja, hogy alaplapon keresztül is jól lehessen vezérelni. Az a baj, hogy nem is emlékszem, hogy volt megoldva a régi gépen. Lehet, hogy ott is fix fordulaton ment. Vagy proci hőfokhoz kötöttem.
  • Jóózsf István #5872
    Ugyan nem szeretjük a tápolt hajókat, de egy kapuba beállítva egész hasznos lehet
  • RJoco
    Már nézegettem. Nem találtam jobbnak, mint a másikat. De azért majd megnézem még egyszer.
    Az ajánlást köszi!
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.08.15. 18:17:32
  • Jóózsf István #5870
    Most szereztem róla tudomást...

Azt a fordítót majd én is meglesem...
  • Stormbird
    Off
    Természetesen gógle segített, de itt-ott elég erőteljesen bele kellett nyúlnom és még így sem tökéletes...

Használd ezt: DeepL
    Tíz fordítóból kilenc ezt ajánlja :)
    On
  • RJoco
    Mint korábban írtam, elindult a Terrán szál folytatása.
    A küldi neve The Meeting.
    Először egy üzenetet kellett vinnem Delilah Shiratori-nak. Ha jól emlékszem, akkor egy Mars rendszerbeli állomásra. Jó rég volt már. Itt akadt el a küldi, ami már megy.
    Fel is vettem vidóra a folytatást, de mivel megint nem értettem mindent, ezért most én akadtam el.
    Úgyhogy lefordítottam.
    Kedves, majd 2000 karakteres szöveg lett belőle. Természetesen gógle segített, de itt-ott elég erőteljesen bele kellett nyúlnom és még így sem tökéletes, de én nem is vagyok fordító. Viszont érthető lett.
    Akit érdekel egy rövid szösszenet:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Dal Busta:
    Feltételezem, hogy némi információt szeretne kapni arról a politikai állapotról, amelybe belegabalyodik:
    Az Antigoné Köztársaság szuverén állam, amely csak a közelmúltban jött létre a leállás során.
    Fő rendszerük Antigone Memorial, amely rendszer levált a központi Argon -kormányról, majd levált a Föderációról.
    Amikor az Ugrókapu újra működni kezdett, a Köztársaság kibővült, és újabb maroknyi újonnan felfedezett rendszert követelt, mielőtt újra kapcsolatba lépett az Argonnal.
    Természetesen egy ideig feszültek voltak a dolgok, de azóta megoldódott.
    Ezt szem előtt tartva a Terran titkosszolgálat álláspontja értelmes.
    Szoros kapcsolataik miatt az Antigoné Köztársaság valószínűleg hozzáfér mindenféle Argon kommunikációhoz, de nem állnak szigorú Argon felügyelet alatt.
    Ha figyelembe vesszük az emberi kapzsiság elkerülhetetlen hajlamát, nem óriási dolog azt várni, hogy a bizalmas információk végül kiszivárognak.
    Ennek ellenére nem tudom elhessegetni azt az érzést, hogy ennél többről van szó, mint néhány kormányzati dolgozó megvesztegetéséről.
    A legjobb, ha megőrzi az eszét. (Na igen, ez a mondat megint egy gyöngyszem. Lehet, hogy úgy jobb lenne: "A legjobb, ha óvatos leszel."
    (Elmegyünk Antigone Memorial-ba.)
    Quint Ygon:
    Állj!
    Ez egy Jump Gate határellenőrzés, amelyet az argoni rendőrség végez!
    Maradjon nyugodt, és kapcsolja ki fegyverrendszereit.
    Dal Busta:
    Várj, miért akadályoznának meg téged különösen az argon erők?
    Ez nem jó. Légy óvatos.
    Quint Ygon:
    Vizsgálataink felvették a hajó aláírását, amely többször is belépett a Sol térbe és elhagyta azt. Ezért van okunk megkérdezni Önt.
    Mi a célja a látogatásának?
    Én:
    1. Termékekkel kereskedem az egész világegyetemben. (Válasz)
    4. Szabadúszó zsoldos vagyok.
    Quint Ygon:
    Kereskedő egy ilyen harci hajó élén? Nem túl valószínű ...
    Dal Busta:
    Nem veszik be a történetedet. Ez rossz.
    Quint Ygon:
    Maradjon.
    Parancsnok, gyanús jeleket veszek.
    Hebalisos Hilibis Yoganis IV:
    Ez egy Scale Plate Pact rajtaütés!
    Dobd el a rakományt és add át a hajóidat!
    Dal Busta:
    Slisszolj el, míg az Argon járőr másra figyel!
  • RJoco
    Azt tudod, hogy a Shift vagy Alt billentyűkkel bizonyos fokban forgatja a modulokat?
    Én is csak nemrég jöttem rá. Nagyon hasznos, ha mondjuk 90 fokban kell elforgatni. Mondjuk ehhez nem lenne rossz, ha valami értelmes, jól látható helyre le is tudnám rakni, ahol forgathatom és nem ő pakolgatná, ahova jónak látja.
  • Jóózsf István #5866
    Attól én is frászt kaptam. De az utolsó előtti frissítés még megrázóbb volt. Olyat tudott, hogy leraktál egy elemet és nem tudtál olyan picit kattintani, hogy ne forgassa el valamelyik irányba. Na az tudott ütni!
    De szerencsére ez már a múlté.
  • RJoco
    Rálestem erre az új építési dologra. Hát az biztos, hogy szokni kell. Meg még fejleszteni, hogy oda rakja, ahova az egeret viszem és ne el a francba a terület túloldalára. Az baromi idegesítő.
  • RJoco
    Én a bányászatnál még mindig a sok lúd disznót győz elvet követem. 100 nagy hajó 1-1 komplexhez.
    Amit észrevettem, hogy ezek a nagy hajók csesznek kiküldeni a drónokat. A listán legalábbis nincs aktív.
    A hajó áll egy helyben, az érc meg gyűlik a raktérbe. Úgyhogy legközelebb védelmi drónokat teszek rájuk, hátha azok eltakarítják a lilákat. Vagy megpusztulnak.

A másik érdekesség, hogy egy szektorban voltam épp, mikor megindult nem messze tőlem egy állomásom építése.
    Az építő hajó először kiküldött 47 drónt a 70-ből, majd ez a szám lecsökkent 30-ra és egy darabig ott is maradt, majd megint megjelent 47 és lecsökkent 42-re, majd ott maradt.
    Térkép nézeten figyeltem a dolgot, az új modulok nem jelentek meg a térképen, míg be nem zártam és újra meg nem nyitottam. Vajon ezt egyszer javítani fogják? Ez sem mai hiba.
  • RJoco
    Ez az újítás az első XML-es nézetváltozással jött be. De aztán lehet, hogy még korábban.
    Nem voltam benne biztos, hogy tényleg így van, mert csak angolul mintha valami ilyesmit olvastam volna az egyik listán, illetve egy röpke pillanatra próbáltam az új nézetes vackot és akkor feltűnt, hogy nem csak azt nem engedi letenni, ami belelóg, hanem a teljes láncot, amit épp másoltam volna.
    Nem tulajdonítottam akkor neki nagy jelentőséget.
    Így, hogy már hozzászoktam, szerintem is gáz a dolog. A HQ-n úgy érnek egymásba a dolgok, hogy van olyan modul, amit nem is látni, kijelölni meg max listáról.
    Ha most kezdeném, illetve amikor megismerkedtem ezzel a jelenséggel, akkor tartottam gáznak, mert, hát, mégiscsak, na...
  • Jóózsf István #5862
    Jajjjjj! A legfontosabbat felejtettem el: Már nem érhetnek egymásba a modulok, mert sikít, hogy úgy nem jó és nem is engedi elhelyezni. Ami baj, mert én roppant kreatívan tudtam úgy összetolni őket, hogy meg sem mondta senki, hol ér véget az egyik és hol kezdődik a másik!

(A hófutóhoz is jött frissítés. Ott is tudom rágni a kefét!)
  • Jóózsf István #5861
    Ki sem próbálom a béta hatot. Ennyi X4 megrázkódtatás elég volt mára. Most jöhet a HóFutó tortúra!
  • Jóózsf István #5860
    Nem hülye vagyok! Hanem elégedetlen ezzel a ficsőrrel. AZT AKAROM, hogy ugyan ki legyen jelölve a hajó, mert szeretném tudni, hogy mit csinál, de ezt az ordenáré fekete hátterű szart nem szeretném nézni! Kitakar egy hatalmas részt a világegyetemből! Nem kell! Szükségtelen!
    Nem bonyolult!

De nem is ezért jöttem, hanem mert itt hagytam egész nap a játékot, hogy hátha történik valami bányászatilag, de a kilenc óra alatt nem lett javulás, tehát az a mod szart sem ér!

Amin meglepődtem, hogy a modul forgatásokhoz nem kell ikszemelt szerkeszteni, mert külön téma. Mindenképp kapjuk. A kamera nézet az opcionális.
    Ez a modul forgatás is tud meglepetéseket okozni, de kis odafigyeléssel és némi rutinnal menni fog. Azért, jó lenne, ha ez is opcionális lenne. Főleg így! De ahogy nézem pont erre is van javítás a béta 6-ban.

Közben megjött a Version: 4.10 Beta 6 (455246) - 2021-08-12

Ez sem rövid:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

[Beta 6] Added module set filters to Station Build menu.
    [Beta 6] Added station module context menu to module list in Station Build menu.
    [Beta 6] Added option to hide module plan and loadout details in Station Build menu.
    [Beta 6] Added settings to Station Build menu.
    [Beta 6] Added options to reset individual custom gamestart budgets (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Added descriptions to custom gamestart budgets (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Added quantity option for player property ships in custom gamestart editor (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Added import and export for custom gamestarts definitions (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Added HQ to player property list when corresponding story state is chosen (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Removed people budget display in Ship Configuration menu for Creative custom gamestarts (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Improved travel speed of formations.
    [Beta 6] Improved behaviour of ships attacking targets distant enough to require use of travel mode.
    [Beta 6] Improved movement of capital ships clearing jump gates after transition.
    [Beta 6] Improved Collect Drop(s) orders to also pick up ammunition containers.
    [Beta 6] Improved launch of defence drones set to Attack my Current Target.
    [Beta 6] Improved target acquisition for defence drones when switching to Attack all Enemies mode.
    [Beta 6] Improved people budget rewarded from loaded savegames in custom gamestart (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Improved Creative custom gamestart to be less restrictive with special ships and blueprints.
    [Beta 6] Improved zoom sensitivity when using mouse wheel in Station Build menu.
    [Beta 6] Improved snapping to connections in Build Station menu.
    [Beta 6] Improved Station Build menu by allowing vertical camera movement (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Improved Station Build menu by accelerating free view movement speed (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Improved Station Build menu by letting mouse dragging and wheel move camera in free view (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Improved lighting in Station Build menu (improves previous improvement in 4.10).
    [Beta 6] Improved starting camera angle in Station Build menu to make vertical axis default rotation axis (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Improved map position to centre on player start sector when changing it in custom gamestart editor (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed autopilot getting stuck in loop on highway ring if full path to destination is not known.
    [Beta 6] Fixed jumping between highways on autopilot.
    [Beta 6] Fixed police authority menu not working if too many sectors are player-owned.
    [Beta 6] Fixed Collision Avoidance not working even if game setting is set.
    [Beta 6] Fixed ships not firing at stations even if target directly in front of barrel.
    [Beta 6] Fixed defence drones set to Attack my Current Target docking without engaging shortly after launch.
    [Beta 6] Fixed ware transfer sometimes stalling with one ship locked in critical state.
    [Beta 6] Fixed subordinates sometimes docking at their respective commanders indefinitely.
    [Beta 6] Fixed ships sometimes not been able to dock in enclosed docks.
    [Beta 6] Fixed Mass Traffic clumping together (problem introduced in 4.10).
    [Beta 6] Fixed Amplifier Station in Save Them From Themselves mission not leaving behind wreck.
    [Beta 6] Fixed Coffin Ship sometimes not undocking during To the Other Side mission in Split Story.
    [Beta 6] Fixed Fires of Fate mission in Split story not progressing when sabotaging Ravenous Wight.
    [Beta 6] Fixed control and upgrade problems when starting in spacesuit in custom gamestart (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed player ship being warped out of The Boneyard when setting Split story state in custom gamestart (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed pilots and managers of custom gamestart player property sometimes being invisible (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed player stations in custom gamestarts potentially overlapping each other (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed player stations in custom gamestarts having illegal plots (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed target shortcuts targeting wrecked objects (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed wrong object being in focus after reopening Map (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed links to Map from Logbook not setting focus to correct object (problem introduced in 4.10).
    [Beta 6] Fixed angle jump when starting to rotate module in Station Build menu (problem introduced in 4.10).
    [Beta 6] Fixed inability to drag or rotate module in Station Build menu immediately after dragging or rotating (problem introduced in 4.10).
    [Beta 6] Fixed sector background in station editor rotating with player ship (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed camera reset not working on Map if map is rotated (problem introduced in 4.10).
    [Beta 6] Fixed Manage Plots tab not working when closing and reopening Map menu (problem introduced in 4.10).
    [Beta 6] Fixed right click in Station Build menu immediately rotating modules when opening module context menu (problem introduced in 4.10).
    [Beta 6] Fixed encyclopedia links being available in Ship Configuration menu when using custom gamestart editor (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed missing or incorrect paint theme in ship preview and Ship Configuration menus in custom gamestart editor (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed player property manager or pilot skills not being initialised correctly in custom gamestart editor (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed crew slider for ships in custom gamestarts not working correctly (new feature in 4.10).
    [Beta 6] Fixed sharp line on Katana cockpit glass.
    [Beta 6] Fixed Nimcha landing gear not being attached properly.
    [Beta 6] Fixed object outlines with AMD FSR enabled.
    [Beta 6] Fixed several causes of crashes.

Igen. Rá kellene szokni a pause-ra...

Én is néztem, hogy mintha lett volna az átlátszóságra beállítás, de azt hittem, keverem valami másik játékkal.

A raj vezér dolog is új. Nemrég mókolták. APROPÓ! Megint belebabráltak a gyártási láncba! Több komplexemben is kifogyott az EC! Köszönjük Emese!

"És biztos, hogy nem tesznek jót a teljesítménynek sem." Pont ez jutott eszembe reggel! Úgyhogy nálam egyelőre gyártódnak a katanák, és ha kell elárasztom az egész rohadt világot velük! Már csak meg kellene tanítani nekik, hogy ne menjenek el az ellenség mellett. Legalább köszönjenek oda, vagy biccentsenek!
  • RJoco
    Mondjuk ez az ablakocska szerintem sötétebb lett, mint volt.
    Mintha korábban sokkal jobban áttetsző lett volna.
    De alul a kicsi ablakra is vonatkozik ez.
    Vagy csak rég játszottam vele.
    Beállítások között mindenesetre semmit nem találtam.

Az jobban zavar, hogy nem vagy nem mindenhol jelenik meg a vezérhajó ikonja nagy szimbólummal. Korábban ez jobb volt, nem kellett annyira ráközelítenem a csapatra és keresgélnem a koronát, ki volt emelve és, ha odaklikkeltem akkor pont őt jelöltem ki.
    Gyártottam frissen egy kis Dragon flottát, itt meg a fő hajó szép élénk színű, míg a többiek halványabbak a háttérben. Ez is jó, de a régi csapatoknál miért nem ilyen?
    Szerk.: Nem, az újnál sem olyan, mint ahogy írtam. A vezérrel meg kicsit tévedtem. Ha eléggé lekicsinyítem a térképet, akkor csak a vezér látszik. Ha már "szektor nézetben" vagyok, akkor meg keresgélni kell, mert előtűnik a formáció.

Szerk.2: Jó lenne egy mod, ami csökkenti a lilák számát. Zavaróak a bányászok körül. És biztos, hogy nem tesznek jót a teljesítménynek sem.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.08.12. 12:27:54
  • RJoco
    Szerintem nyugodjál le. Mudrunnerezel. Szerintem az rosszabb, mint az X4. Legalábbis amit a videóidban látok.

Az a kis infó panel ott középen akkor jelenik meg, amikor ráklikkelsz a hajóra. Vagyis kijelölted a hajót.
    Ha azt akarod, hogy annak a hajónak a célpontja legyen, amiben ülsz, akkor T-t kell nyomni, mint a játék eleje óta mindig.
    Ha az infó panel nem működik mindig jól, akkor az a béta bugja. A minap nálam sem volt minden kerek.

Az állomásépítésnél a Pause gomb használatát erősen ajánlom.
    Engem már korábban is kiidegelt a játék, mikor nagyobb komplexnél nem tudtam oda rakni a modult, ahova akartam. Volt 1 egész pixel a képernyőn, ahova húzva az egeret, megjelent a modul a kívánt helyen. Ahogy odébb mozdult az egér, máris elrakta a francba. A játék motor ugye nem bírja az egy mag miatt. (Most épp a háttérben fut a játék, egy magot 100%-ra terhelve.)
    Aztán láttam, hogy az egosok simán megállítják a játékot és úgy kezdenek el építkezni. Na azóta nem csak építkezésnél csinálom, hanem mikor le kell gyalulni pár lilát, mert nem hagyják a bányászaim, a rendfenntartók meg cseszik a dolgukat végezni, akkor manuálisan rájuk uszítom őket. De a kis vackok gyorsan mozognak, főleg, ha még SETA-t is tolok. A pillanatstop viszont megoldja a gondom.
    Emellett, ha építkezésnél esetleg rám támadna valami bátor, de nem teszi, mert megállítottam a játékot.
  • Jóózsf István #5857
    Itt akartam hagyni éjszakára a játékot, de viszonylag gyorsan kilépett. Nem ment egy órát sem. Talán egy automatikus mentést csinált.
  • Jóózsf István #5856
    Ott középen. Az új kis infó panel, amit nemrég még dícsértem. Csak akkor épp csak pillantást vetettem rá, de így játékban agygörcsöt kapok tőle! Én nem akarok máshova klikkelni! Azt akarom, hogy ki legyen jelölve az a hajó!

Ma nem vagyok toleráns, egyáltalán.
    Az új kamera módot úgy fogom törölni, mint a huzat. Egy perc alatt tett agyatlan egysejtűvé éles helyzetben. Nem is értem, hogy gondolták, hogy ez így jó lesz?!?!?!?
  • RJoco
    Melyik kis infó panelra gondolsz?
    Ott középen? Ha máshova klikkelsz, akkor eltűnik.
    Ott alul? Szerintem sehogy.
  • Jóózsf István #5854
    Helyesbítenék.: Rohadt zavaró az a kis infó panel! Hogy lehet eltüntetni?
  • Jóózsf István #5853
    Bakkki! Rosszat tettem fel!
    Mert nézegettem ezt is... S.gggg vagyok!
  • Jóózsf István #5852
    Megprózálom.
  • RJoco
    Van egy jó hírem a számodra. Működik mentett állással is, csak több idő kell, hogy feltöltődjön. Vagy mi.

Itt a hsz:
    "IchBinGroot márc. 31., 22:06
    it works fine with existing savegames!!! it takes time for the field to replenish! and if there allready many miners doing there job it take much longer - but it works - thanks!"
  • RJoco
    Aha, köszi, hogy megnézted!
    A kreatív hajlamra magasról teszek.
    Egyszerűen zavar, hogy ott a rengeteg összekötő blokk és a gyárakat csak a tetejére tehetem, az alja meg üresen marad.
    Az oldalairól nem is beszélve.
  • Jóózsf István #5849
    Ez jó is lenne, de:
    "After some testing, it looks like this requires a new save to take effect."
    Új mentés. Mentést csinálok neki annyit amennyit csak akar, de szerintem új kezdésre gondolt. Azt meg ugye majd csak akkor, ha néger gyerekek potyognak az égből! Én ezt a világot szeretném élhetővé tenni, nem egy újat kezdeni!
  • Jóózsf István #5848
    Gyorsan ki is próbáltam. Ez a wasd-os kamera mozgatás nálam nem játszik! Nyilván megszoktam már az eredetit ami igényel némi odafigyelést, de gyors. Az új meg körülményes. Persze kinek a pap, kinek a paplan.

Működik a termelő egységekkel is.

Azért rendesen bele lehet pistulni, ha ki akarod élni a kreatív hajlamaidat!
    Szóval, egyelőre nagyon szokatlan mindkét ficsőr. Talán, ha pár óra beleborul. Ahhoz viszont az kell(ene), hogy számomra is játszható legyen a játék. (Bányászatilag) Mintha rémlene, hogy valaki készített rá mod-ot...