7248
Egosoft X4
  • sznek1975
    Köszönöm szépen a tanácsot.
  • AnuluBamba
    Hali
    Térkép - hajót kiválasztod - nyersanyagban gazdag területre jobb gomb - Mine - kiválasztod a bányászandó nyersanyagot - amikor megkapod az üzenetet, hogy abbahagyta a bányászást (megtelt a bendője) térképen ismét kiválasztod a hajót - nyersanyagot felvásárló űrállomáson jobb gomb - alulról a második pont a kereskedés - megadod, hogy mennyit adjon el -- pár forduló után megunod és megnézed, hogy hogyan kell kiadni az automine parancsot :):):):):):) én is ezt tettem - jelenleg 5 madár biztosítja a folyamatos bevételt a HQ építéséhez
  • sznek1975
    Bányászatnál a sdaját hajót hogy tudom rávenni hogy bányásszon ?
  • goyo2
    MAP: Kijelölöd a hajót, majd az állomáson jobb klikk....
  • andraas0717
    Hogyan kell állomáshoz rendelni hajót? Lehet idegen állomáshoz is, vagy csak sajáthoz? A legénység átrányítását feladom :( ha nincs csillagja, akkor megy, ahova küldöm, de ha már van akármiből 1 csillagja, akkor nem mozdul a hajóról, ha 10x küldöm, akkor sem :S. Azt hittem rájöttem miért, mondok, hiába van ugyan azon az állomáson, ha 1/6-s dock, akkor az egyik M biztos el van tárolva és nem lehet ki-bejárni rajta. Bedokkolta a 2 M-l egy Wharf-ra, ráadásul pont egymás mellé álltak és még ott sem volt hajlandó átmenni a csajszi. Símán lekönyvelte, hogy vette az utasítást, ám maradt a sejhaján :S. Nem tudom így hogyan fogok menedzsert is küldeni a PHQ-ra.
  • goyo2
    Eszembe jutott. mariska kell nem crew :(
  • goyo2
    Miért szürke a CLAIM? Van Crew. Régebben tudtam vele hajot belakni, most nem. Most csak SpaceSuitban.
    HELP
  • kisiku
    Hm oké.
    Én azt hiszem egy időre jegelem a játékot, a következő frissítésig, hiszen unalmas lett.Szerintem kisebb a galaxis,mint a korábbi részekben, a piac telített, semmi nem mozdul. Mintha csak a Rebirth gyermekbetegségeit látnám újra és újra. Gyakorlatilag egy termék van, ami kell, illetve az illegálisak, meg a Trading Station-nek eladhatók. Nekem már mindenem megvan, pénz is, már csak az izgalom és a kihívás hiányzik.
    Se történet, se zene (mindig ugyanazt a kettőt játssza vagy teljes csend van), se feladat, se kihívás...remélem javítják ezeket.
    A capital shipek nevetségesek, még az Odysseus a leghasználhatóbb, de egyébként ez a Behemoth is egy rakás kaki és nincsenek ellenfelek. Lehet hogy megint építek valamit egy Xenon szektorba egyfajta unaloműzésnek.
  • goyo2
    Mintha azt olvastam volna, hogy arra (is ) jó, hogy a szektor a tied, hogy te határozod meg hogy ott mely áruk illegálisak, melyek nem. Gondolom másra is jó lesz.
  • sznek1975
    A Játék mappájában hol lehetnek a küldetés angol nyelvü leirások ? a Xml dokumentomokat végig néztem de csak a világ nyelvei vannak benne.
  • Jóózsf István #1234
    Ejtsük egyelőre a témát.
    Viszont van egy okosság. A gyógyszergyáraknál megfigyelhető, hogy minden fajnak van sajátja, ami arra enged következtetni, hogy saját alapanyagból gyárt gyógyászati cuccokat. (Az argonoké gabonából, a paranid szójaizéből a teladi virágbigyóból) Jelen esetben Úgy működik, hogy mindegyik használja mindenki alapanyagát. Tehát: A ha mondjuk van egy teladi élelmiszertermelő komplexetek és szeretnétek kiegészíteni egy medsupp-al, akkor nem kell gabona tanyát építenetek külön neki (Ahogy az enciklopédia írja!!!) Mert elég neki a nosztrop olaj gyár virágültetvénye!
    Gondolom ez hiba. Ha javítják akkor már specifikus egységeket kell telepíteni...
  • kisiku
    Hű a mindenit! No, nyugalom István, senki nem néz hülyének senkit sem.
    Elképzelhető hogy még nem kiforrott, mint a Digital Seminar, amivel gondolom lehetne egy-egy csillagot odabiggyeszteni a legénységnek. De az is lehet, hogy direkt így van.
    Nekem inkább az a bajom vele, hogy csak Basic szintű tuningot találtam. Egyszer találtam egy Advanced-et, de azóta semmi. Emlékezz rá, ezt a tuningolást a Rebirth-ben is csak később vezették be. Tudod, mert ma trendi a "craftolás" és a "tuning"
    Most szétlőttem egy K-t megint, ezért nem 200 hanem 800 ezret kaptam. De ez sem hullajtott még magasabb szintű tuningchipet vagy mi a tökömet.

Nekem inkább más kérdésem lenne. Mire jó az, ha "elfoglalok" egy szektort magamnak? Ezt úgy lehet, hogy építünk egy XY Administration Building-et, ami az űrállomás része. Fegyvere nincs és nem is drága. Állítólag ezzel foglalni lehet szektort. Igen. És azzal mit nyerek?
  • Jóózsf István #1232
    Nem figyeltetek!
    NEM VAGYOK HÜLYE! Idézem a saját írásomat: "Tudom használni a módosításokat"!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Használom is őket. (Ezt is leírtam)
    Csak azt nem értem, amit Viku is írt: "A tuning nem hajótípus függő." Szerintem sem! De akkor miért nem tudtam a Kerberoszra tenni. (Nincs a listában sebzésre vonatkozó tuning lehetőség!!!!) Ha a Nemezisre tudnék? (Három is van!!!)
    Mi, vagy Ki az isten határozza meg, hogy én most ezekből, vagy azokból a módosításokból választhatok? Vagy épp nem választhatok! Tényleg ennyire érthetetlen lennék? Akkor adjatok egy telefonszámot, inkább felhívlak titeket! (Hátha...)
    Miért van három? Miért nem öt? Vagy csak kettő?
  • kisiku

Természetesen most nem sikerül reprodukálnom, illetve "örömmel" közlöm, hogy másodszor is lefagyott. Szerintem összefüggésben áll azzal is, hogy kezd teljesen betelni a piac nálam. Ugyanez a hiba volt a Rebirth-nél is, egy az egyben, Pedig hogy ígérgették az előzetesben, hogy itt más lesz és így dinamikus meg úgy dinamikus gazdaság,stb...lóf*t!
    Ugyanaz, mint az elődje. Eleddig egyszer sem fagyott le, sem a legkorábbi bugos változatok, semelyik. Most elkezdte. Lehet, hogy ez egy jel, hogy tartsak szünetet, elvégre megállás nélkül tolom a megjelenés óta és már 250 órám van benne.
  • 3lm0
    Látod, mi teremtettük őket és ez a hála Pedig esküszöm olyanok voltunk hozzájuk, mint jó apa a hülye fiához
  • kisiku
    Köszönöm, nekem legalább nem kell elmagyaráznom. De tényleg ennyi.
    Most keltem fel, de mindjárt lövök egy-két xenon-t meg képet, és megmutatom.
    A tuning nem hajótípus függő.Három fajta erősségű van, én még csak egy közepest is csak egyszer találtam. Több dolog kell egy tuninghoz.
    Na, eljöttem Scale Plate Green második szektorába és most először, de rendesen lefagyott a játék, úgy hogy mindjárt el is juttatott egy oldalra, ahol elmagyarázzák, miért fagyott le.

"We are currently working on resolving this issue.Thanks to the data we received so far, we were able to improve the situation in the upcoming 1.50 and are continuing our effort to resolve the crash completely in a following patch."

Úgyhogy mindjárt újra előidézem, hogy képet tudjak szerezni neked.
    Egyébként itt valamiért én nem tudok hajót vásárolni:

• 3lm0
    Pedig Kisviku és én is leírtuk Neked kell craftolni a hajóépítő állomásokon.A tuning software csak egy alkatrész.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ide kell menni:
    Ez a Workbench:
    Így néz ki egy feltehető módosítás, minden alkatrészből van és hajlandó vagy egy kis pénzt is fizetni érte:
  • Jóózsf István #1227
    Másfél óra prapapapamm után a ennyivel lettem okosabb.:
    A fejlett és a rendkívüli alkatrészek igen ritkák. ezért nem volt nekem belőlük. Legalábbis azokhoz a módosításokhoz, amiket épp néztem. Már vannak, 1-2 darabok. (Már látom, hogy ebből xml-ezés lesz!)
    De még mindig nem tudom, hogy maga a mod hogyan keletkezik. A "Tunning Szoftver" lenne az?
    Muszáj megértenem, mert ilyen vagyok...
  • Jóózsf István #1226
    Szépen körbetáncoltuk a módosításokat. Akkor megpróbálom precízebben.
    Százmillió xenon, khaak, és lomis hajót lőttem már le! Mindig fel is szedem, ami kihullik belőle. Bár én még egyszer sem láttam, hogy most épp módosítást gyűjtöttem be. A Ribörsznél egyértelmű volt: Kerek bigyó. "Ez egy módosítás volt." Ami véletlenszerűen lehetett alap, fejlett, vagy hűdeklassz!
    Tudom is őket használni.
    A kérdések:
    Ha a nemezishez ezer módosításom van, akkor a Kerberoszhoz miért nincs? Ugyanaz a kategória!
    Miért csak alap módosításaim vannak?

(Nnna még van másfél órám a becsengetésig. Lelövök pár pirosat és nagyon fogok figyelni!)
  • 3lm0
    Szerintem kezdjetek el modozni Mivel jelen állapotában erősen félkész a játék és sok dolgot csak a modok segítségével lehet megcsinálni. Van egy rakás amit nem neveznék csalásnak, de amíg Ego nem teszi bele a játékba, vagy nem aktiválja, vagy javítja addig értelmetlen.
    Egy két ötlet:
    - Tradeable seminars : eladhatóak a "könyvek" viszonylag értelmes áron
    - Employee training : ugyanezen "könyvekkel" taníthatjuk a legénységünket
    - Collect inventory wares : a nem általunk irányított hajók is felszedik az inventory itemeket
    - Fix illegal buy : eladhatóak a security slicer, security bypass system és security decryption system a feketepiacon
    - Player tradeship buy notification : nem csak azt írja bele a naplóba hogy mennyiért adta el az árut, hanem azt is hogy mennyiért vette
    - Average prices suffixes : kijelzi az áruknál a galaxisbeli középárfolyamot
    Ezek az én szememben nem csalások, hanem nagy segítségek.
  • Z33noo
    Én HAT-al +7ben vagyok, mert az autótrédereim vagy bányászaim néha beugranak hozzájuk, szóval velük lehet haverkodni, SCA-t nem tudom, nekem KoS-on vannak
  • kisiku
    Nem tudsz velük jóban lenni. Én -5 neutral vagyok. Én is be tudok menni, de ettől függetlenül mindig lesznek SCA hajók, amik meg fognak támadni vagy a transzportjaidat, Azért érdemes jóban lenni, mert tudsz tőlük illegális cuccot venni és azzal nagyon sokat lehet keresni. Hiába hajtasz végre küldetéseket nekik, nem leszel jobban velük. Ez vagy hiba vagy direkt így van.
    A szállítsd le, ezt/azt küldiket felejtsd el, én még lóvét nem láttam, ráadásul jobban jársz ha pl magad adod el a Spacefly Caviart.

Nálam már kezd betelni a piac, igaz már a pénz sem számít, úgyhogy én elkezdek Űrfüvet termelni, amivel még több pénz jön be,
    A HAT-tal sem lehet jóban lenni, én -17-es vagyok velük. De ha közelítenek, nem lőnek, viszont piros mindegyik. Anno elkezdtek támadni és főleg a gyenge teherhajóimat, ezért én felvettem a kesztyűt. Ma már minden teherhajóm a legnagyobb Shuyaku, és kíséretet is adok nekik, plusz rakétákat. Számos alkalommal kellett kimentenem őket, de hát ez így van.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.26. 23:21:22
  • Caliph
    nekem valahogy a rebirh jobban tettszik mint ez. nem tudnám megmagyarázni miért.
  • andraas0717
    Ezt találtam az engem nagyon frusztráló eladási nehézségről (Security Decryption System):

I updated my post after getting new information.

those items can not be sold because we want to encourage players to actualy use them. which should usually give you a much bigger reward than the monetary value.

you can find hackable panels on stations, and get different hack options

- disable turrets
    - stop production
    - get permanent discounts
    - disable repair on a station
    - make station storage drop a percentage of its wares

Ez Markus kommentje az X4 fórumon. Nagyon felháborított és becsapottnak érzem magam. Ne akarják már meghatározni, hogyan játszak. Nektek mi a véleményetek?
    Utoljára szerkesztette: andraas0717, 2018.12.26. 21:42:22
  • goyo2
    Érdemes az SCA-val jóban lenni? Most beengednek a kaloz bazisra, viszont igy csak a khaak és xenon az ellenség, azok meg nem ugrálnak ki a hajokbol. Lehet be kéne dühiteni őket, és akkor lesz kit lőni?
    Ti hogy álltok ezzel?
  • 3lm0
    Na akkor a módosításokról kicsit bővebben:
    3 erősségük létezik: Basic, Advanced és Exceptional. Mindnek vagy egy alapeleme ami ugyanezeket az előtagokat tartalmazza.
    Típus szerint van:
    - Chasis (a hajó tömegére, rakterére, muníció mennyiségére, stb van hatással) alkotóelemek: Ship Nanoweave és Nividium Cristalite
    - Weapon (a fegyver sebzésére, felmelegedés mértékére van hatással) alkotóelemek: Weapon Chamber, High Energy Catalyst és Tuning Software
    - Turret (mint a fegyver, csak a lövegtornyokra vonatkozóan, lehet hogy fordulás és hasonló célképzést segítő része is van, kis hajóban nézem nincs löveg rajta)
    - Shield (pajzsok max mérete, újratöltés késleltetése és sebessége) akotóelemek: Shield Generator Coil és Tuning Software
    - Engine (hajtóművek tulajdonságai, gyorsítás hatóideje, ereje, haladási sebesség, utazósebesség töltési ideje, kilépési ideje, támadás esetén gyorsabban kapcsol be, stb) alkotóelemek: Engine Fuel Injector, Extended Fuel Container és Nividium Oxide

Általában 2-3 alaktrész kell hozzájuk (pl Basic Mass mod-hoz kell 1Db Basic Ship Nanoweave és 3 Db Nividium Crystalite)
    Wharf és Shipyard állomásokon készíthető és tehető fel a hajókra, a Ship Dealer szekcióba kell menni és a középső bejárattal szemben lévő Workbench nevű pulton lehet megtenni.
    A Basic mod installálási költsége 50.000Cr, Advanced 100.000Cr Exceptional 250.000Cr
    Egy típusból csak egy lehet fent, tehát nem csökkenthetjük a hajó tömegét ÉS növelhetjük a muníció mennyiségét.
    Az egyik összetevő mindig az adott előtagú és a típushoz kapcsolódó névvel rendelkezik.
    Van amiből többféle is létezik, egy gyengébb de csak pozitív módosítást ad, egy erősebb de hat még valamire pozitívan vagy negatívan és egy ami a legnagyobb módosítást adja az alaptulajdonságra, de két másik tulajdonságot is megváltoztat vele együtt vagy pozitív vagy negatív irányban.
    Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.26. 18:13:19
  • kisiku
    Ezeket a módosításokat gyűjtöd. Ezeket csinálod a workbench-en, ami általában a hajógyárakban van.Ez a munkapad ugyanolyan, mint ahol craftolsz. Ez a sufnituning.
    Én a Xenonoktól gyűjtöm. A legegyszerűbb, hogy átmész hozzájuk lőni vagy bosszantod őket a kapun ki-be ugrálással, ahogy korábban is említettem. Én már egy rakás sufnituningot gyűjtöttem.
  • Jóózsf István #1217
    Önműködő-bányász parancsot csak akkor tudod kiadni, ha legalább egy pilótacsillaggal rendelkezik a hajó kapitánya. (A parancs mellett ott van a puska. Mint ahogy önálló-kereskedéshez három csillag kell!)
    A jó hír az, hogy a kapitány fejlődik. Oda kell adni valamelyik állomásnak, vagy saját kézzel mozgatni egy darabig és egyszer csak lesz csillaga.

Még mindig módosítások: A kettes és hármas szintű módosításokkal mi van? Kell hozzá egy összetevő, amiből nekem egy sincs és olyan halványan van írva, hogy azt sem tudom mi az!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.26. 16:22:47
  • mumoka 2012
    atiya ba hogy lehet be jutni mert az tele van xenonal & aknával én csak faulty 7 be tutam bemenni az átjáro sehol egyelore és rengeteg az akna ha meg áll az ember azonal jönek az aknák.
  • sznek1975
    Hogyan lehet automatán bányászni? meg vettem a hajót és mindnet ami kell hozzá legénység kapitány stb, de auto trade az szürke mard ahoz kelhet embert felvenni? hogy tudom parancsba adni hogy menyen bányászni?egy ore állomásra már sikerült dokkoltatnom.
  • Jóózsf István #1214
    Belefutottam egy dologba, ami nem hagy nyugodni. Még nem tudtam eldönteni, hogy hiba, vagy ficsőr.
    Elvállaltam egy küldetést (Argon vs Xenon) Gyűjteni kellett egy flottát, ami egy L egy XL és három M-es hajóból állt volna. Meg volt adva néhány paraméter, aminek meg kellett felelni a hajóknak. A két naggyal nem volt semmi probléma. Csak be kellett volna sétálni az éjjel-nappali csatahajóboltba és összerakni a kívánt elképzelés szerint. A három M-es (Cerberus)-nál viszont az volt a követelmény, hogy rendelkezzenek sebzési módosítással. Igen ám, de ilyenem nem volt. Csak két, vagy három alkotóeleméhez volt módosítás!!! Furcsa is volt. Van Nemezishez több is. Volt a Pegazushoz is. Még az Odüsszeuszhoz is van! Mindegyiknek mindenét tudom módosítani.
    Az a kérdés, hogy ezek a módosítások honnan lesznek? Elképzelhető, hogy használni kell egy adott típust, hogy módosíthassunk rajta? De mondjuk ez elképzelés sem felel meg teljesen a valóságnak, mert van Cerberuszom és használtam is. Igaz, hogy nem élharcos, (Amit kértek) hanem őrszem. Szerintetek?
    Esetleg valaki teljesítette ezt a küldetést?

Zombi! Egyelőre elégedj meg azzal, hogy azok per-pill. nem működnek!
  • Zombye Reloaded
    Nem tudom, nem számoltam utána, de már talán 7 vagy 8 inaktív ugrókaput találtam.
    Ezek missionok alatt aktiválódnak vagy majd csak a DLC-k megjelenésével fognak "bekapcsolni"?

• Jóózsf István #1212
    Csak kéne rá venned egy rendes hűtőt! Az még forrasztott kupakú processzor. Szinte könyörög a húzásért! De a gyári hűtővel is lehet 1-200 MHz-et tolni, csak nincs nagyon értelme. Egy valamirevaló hűtővel (kb 10 ruppós kategória) 500-at rá lehetne dobni szemrebbenés nélkül. És annak már látszódnia kell a játékban is. Sajnos az X-ek eszik a CPU-t...
    Ezt nem is "hallotam"!: "Soha nem volt húzva" Sírva fakasztasz!

Más!: Érintettük már a témát, hogy melyik faj milyen alkatrészét rakjuk a vasakra, de azt nem, hogy a lövegtornyoknál csak a "(rá)fordulási" sebességben van eltérés fajonként a Paranidok javára. Érdemes odafigyelni. Életmentő lehet az a pár fok eltérés!
    Összegezve:
    Paranid hajtómű
    Teladi pajzs
    Paranid tornyok
    Valaki kisasolta, hogy az Argon hajók Hull-ban erősek.
    Főfegyverek ugyanazok mindenhol.
  • 3lm0
    Soha nem volt húzva. Gyári hűtéssel megy, nem is merném ezzel A közel mindentgyártó állomásom játékában 10-12 FPS a max és néha érződik hogy döcögve megy a játék. Azóta kezdtem egy újat, PHQ teljesen alap, egy másik állomás gyárt kb 6 terméket, ebben a játékban 22-24 FPS az átlag.
    Én is azon vagyok kiakadva hogy eddig nem volt játékkal problémám, mindent szépen megevett. Ráadásul végigpróbáltam szinte az összes beállítást (kínomban még a felbontást is levettem egyszer 1024*768-ra) de szinte semmit sem változik. Érdekes módon az új játékban a processzor kihasználtsága sem olyan félelmetes 35-40%-okat mutat általában, leginkább a 8. threadet terheli az van hogy 90%-on megy. Már nem tudok mire gondolni hogy mit lehetne még állítani.
  • Jóózsf István #1210
    Annak a CPU-nak azért többet kellene tudnia! Húzva van?
    Egy cimborámnak volt ilyen (Most az unokaöcsémé.) 4500-on ketyegett, persze nem ingyen. Közel másfél voltot kért, ami ijesztő a mai világban.
    Az enyém 4770K, 4200-on. Annyira nem vészes az akadozás. A legalacsonyabb érték 17 volt, de az már a mindentgyártó hákúm mellett, hatalmas forgalommal, SETA-val!!! Szóval, ott valami nem kerek!
    Az a processzor egy telitalálat volt a maga idejében!

Írtátok még, hogy megállogat a játék. Nálam ezt egyszer tette meg, még az első héten. Pedig bétázok is!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.26. 10:38:22
  • Tauri
    Nekem is ilyen cpu van, és ugyan ez a probléma
  • kisiku
    Az én konfigom nem egy mai darab, I5-4690+16Gb Ram+6Gb GTX1060. Tökéletesen fut, leginkább akkor szaggat, ha valamit betölt. Ergo ma már SSD-n kéne mindent játszani, mert a HDD lassú.A melóhelyemen csak 2 gigás a GPU, na ott vissza is kellett venni az arcból, de még alap beállításokkal sem csúnya ez a játék.
    Számomra is furcsa hogy képtelenek egy olyan részt írni, ami nem csak a CPU-t hajtja meg.
  • 3lm0
    Én egy régebbi i7-2600k-val tolom. Amíg nincs egy 15-20 gyártómodulból álló állomásom és 30-40 hajóból álló flottám addig el is döcög 20-22 FPS-el, de amint ezek a feltételek teljesülnek visszaesik 10-11 fps-re és hiába próbáltam bármi beállítást (mindent levettem már minimumra, vagy kikapcsoltam, a felbontás is már csak 1024x768 volt). Amit igazából nem értek hogy a főképernyőn kihasználja a videókártyát. Felmegy az FPS 265-re és melegszik a kártya mint atom 80-85°, kihasználtság kb 95%, aztán kiválasztom a mentést és a játékban Fps 20, hőmérséklet 50-55°, kihasználtság 8-10%.
    Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.26. 08:08:45
  • TokraFan
    Nem kell feltétlen i9, elég egy régebbi i7 vagy Xeon is. Nekem a rettenetes kezdet után -hetekig nem indult el a játék-, most max grafikával simán fut, pedig jó régi már a gépem (bár ezzel együtt egy erős munkaállomás).De ilyeneket már kapni olcsón.
  • Kaziking
    Na a legújabb bug amibe belefutottam: inaktívvá válik a mentés a menüből (sötétszürke lesz a menüpont és nem csinál semmit kattintásra), és f5 quickave se működik. :(