7248
Egosoft X4
-
#1404 De ott meg nincs semmi. Semmilyen termék, "no known offers" kiírás a ware-ek helyén. De átröppenek egy másik helyre, lehet, hogy kezdem sejteni mi van, így, hogy segítettél.
Szerk.: ok, kitisztult, köszi még egyszer!
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.01.23. 20:56:22 -
goyo2 #1403 A buy offer-en vagy, nem a sell offer-en. A térképen az alsóra bökj, hogy trade, az a sell offer (az állomás szemszögéből kell nézni nem a tiedből.)
tehát a sell offer az állomás akar eladni, nem te.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.01.23. 20:26:49 -
goyo2 #1402 nem lehet hogy tele van a raktér?
szerk: Ja nem látom, ures
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.01.23. 20:23:56 -
#1401 Egyszerűen fogalmam sincs. Biztos nagyon láma dolog, de nem tudok rájönni.
-
#1400 Nahát, erre aztán sosem gondoltam volna. Mondjuk most nem fut a játék, de fejből ha fölidézem, mintha a "trade"-del lenne az utasítás, ami ugye kereskedés. Aztán amikor megnyílik az ablak, mintha a nyilakkal szabályoznád, jobbra eladsz, balra veszel, ugyanúgy, minta az állomáson a crafting cuccos tradereknél. Most hirtelen elképzelni sem tudom, majd később, ha majd le tudok ülni játszani biztos leesik. Köszi a segítséget! -
goyo2 #1399 Akkor ír ilyent, ha eladni akarsz olyan dolgot ami nincs a hajón. Nekem se volt egyértelmű elsőre. Te eladni próbáltál nem venni.
-
#1398 Hi! Belefutottam ma valamibe, amit nem igazán értek, lehet, hogy bug. Segítenétek? Ma vettem egy Mercury Vanguardot, ugye szállítóhajó, 8200m3 konténer hellyel. Hajtómű alkatrészt akartam venni (engine part), ami az enciklopédia szerint is konténerben szállítandó. Azonban az állomástól mégis azt az üzenetet kapom, mint ha a hajó nem lenne alkalmas az áru szállítására (ship doesn't have the desired item). Szállítóhajó, nem gáz, nem szilárd bányászandó anyagnak, hanem konténeres, hely van... mi hiányozhat? Először azt hittem esetleg a hajón lévő emberem nem elég képzett, de ha fölmegyek a hajóra, személyesen én sem tudom megvenni a cuccot.
Előre is köszi! -
The_Anger #1397 Köszönöm a linken választ leltem minden felmerült kérdésemre:) -
Jóózsf István #1396 Regisztrálsz az Ego-nál és aztán.
Azt a befolyás dolgot kifejtenéd? -
The_Anger #1395 Beta-t van lehetőség letölteni steam-en és ha igen ez menyiben befolyásolja a játékunkat? -
Jóózsf István #1394 Version 1.60 Beta 2 (329105)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
• Added music tracks from previous games.
• Added map filter option to disable allied order queue visualisation.
• [Beta 2] Added option to edit or remove assignment in order queue.
• [Beta 2] Added tooltips explaining why Request Dock At option is greyed-out.
• Improved overall game performance.
• Improved AI attacking of stations.
• Improved reward calculation for Rescue Ship mission.
• Improved reward calculation and area range for Repair mission.
• Improved reward calculation and fleet variation in Fleet Delivery mission.
• Improved location check for claiming plot in Station Building mission.
• [Beta 2] Improved likelihood of NPCs providing information when asking for the way to a station.
• [Beta 2] Improved AutoMiner behaviour to avoid mining in enemy-held territory depending on crew skill.
• Removed ability to map right mouse button to avoid conflicts with context menu function.
• Fixed player-owned stations not transferring money to the player after having earned a surplus.
• Fixed player-owned ships mis-identifying some ships as being abandoned.
• Fixed ships sometimes undocking and docking again when given an order that doesn't require a ship to change docks.
• Fixed NPC-owned capital class mining ships not being able to mine due to lack of collector drones.
• Fixed mining ships sometimes not going to their designated positions before starting to mine.
• Fixed delay after player issuing AutoMiner order.
• Fixed capital ships with forward-mounted weapons sometimes orienting broadside to big targets.
• Fixed capital ships not acquiring some station modules when attacking them.
• Fixed fighters manoeuvering against and firing upon the center of stations rather than acquiring station modules.
• Fixed player-owned squadron subordinates pursuing targets to the ends of the universe.
• Fixed combat ships assigned to a station not staying in the vicinity of the station.
• Fixed captured visitor ships sometimes not accepting orders.
• Fixed UI allowing player to order player-owned ships to "Dock to Trade" at player-owned stations that have no trade offers.
• Fixed ships wanting to undock from a venture platform worrying that they might leave the player stranded at the station.
• Fixed player-owned free traders preferring build-related trades.
• Fixed free traders tending to prefer trades involving buying low amounts or high prices.
• Fixed player-owned station-based traders ignoring sell offers at the station below a certain threshold.
• Fixed rare case that would prevent AutoMine and AutoTrade orders from functioning.
• Fixed lasertower orders being assignable to things that weren't lasertowers.
• Fixed lasertowers erroneously attempting to move while in highways.
• Fixed computer pilots of drones and lasertowers sometimes bailing.
• Fixed player-owned ships formerly owned by pirates retaining their cover ownership.
• Fixed docked ships on claimed ships retaining old ownership and crew on board.
• Fixed theoretical ability to improve relations with Xenon and Kha'ak.
• Fixed not being able to select items to deliver to Black Marketeer when playing multiple delivery missions simultaneously.
• Fixed receiving pilot comm chatter while not in a cockpit.
• Fixed Security Office not being available on all stations.
• Fixed Boarding mission where ship was already captured earlier.
• Fixed mission character disappearing during Delivery mission.
• Fixed duplicate greeting of Black Marketeer during Delivery mission.
• Fixed cases of missing dialog choices for Black Marketeers.
• Fixed Tutorial and Help menu in ultra-wide resolutions.
• Fixed large number of queued orders breaking the order queue menu.
• Fixed map shortcuts not working after using minimize.
• Fixed wrong production resources shown in LSO and encyclopedia.
• Fixed hidden information (shown as "???") on player stations in certain cases.
• Fixed loadout statistics showing changes in engine performance when applying a paint mod.
• Fixed venture reward menu sometimes not displaying reward information.
• Fixed custom player logo not being displayed on target monitor.
• Fixed comms monitor not showing up on incoming reports from pilots.
• Fixed excessive L and XL travel engine prices.
• Fixed certain M-sized turret slots on some L-sized ships not allowing mining turrets to be fitted.
• Fixed mirrored logos on some ships.
• Fixed NPC position in bar.
• Fixed various NPC animation issues.
• [Beta 2] Fixed player ship standing still when opening the map after undocking from a station.
• [Beta 2] Fixed HQ mission destroying wrong ship on certain occasions.
• [Beta 2] Fixed problems docking certain M-sized ships (especially Drill) without docking software.
• [Beta 2] Fixed ships protecting stations with the Protect Station order chasing targets out of the designated area.
• [Beta 2] Fixed new NPC stations potentially having their build storages owned by incorrect factions.
• [Beta 2] Fixed squadron subordinates sometimes not keeping up with their commanders.
• [Beta 2] Fixed broken formations after loading a savegame (problem introduced in 1.51 Beta 1).
• [Beta 2] Fixed dock showing stop sign while ship docked after loading savegame.
• [Beta 2] Fixed occasional loss of control input while in flight.
• [Beta 2] Fixed incorrect graphics settings displayed after changing Graphics Quality.
• [Beta 2] Fixed Account Management and Logical Station Overview menus not setting manager budget when setting station account.
• [Beta 2] Fixed menu crash in supply node of Logical Station Overview.
• [Beta 2] Fixed menu crash when opening Info menu for certain stations.
• [Beta 2] Fixed menu freeze in Account Management menu.
• [Beta 2] Fixed map freeze if a commander was docked at one of their subordinates.
• [Beta 2] Fixed UI showing possibility to edit default behaviours of subordinates.
• [Beta 2] Fixed strange items being added to inventory after venture completes.
• [Beta 2] Fixed unclaimed venture rewards getting lost on subsequent save/load cycle.
• Fixed some memory leaks.
• Fixed causes of several freezes and performance issues in specific circumstances.
• [Beta 2] Fixed several other causes of crashes.
Hogy hogyan lett 1.51 b1-ből 1.60 b2 azt a franc se tudja. Biztos valami jó cuccuk van...
Semmi olyat nem láttam köztük, amitől megdobbanna a szívem!
-
goyo2 #1393 És innentől nem lesz igaz a kereslet/kínálat összefüggése. Ugrik az a bizonyos szuperjó feature. Én inkább várok patch-re. :-)
Amit nem értek, hogy minek kell félmillió marine, meg hiperszuper boarding feature amivel több hajón levő marine-t is be lehet fogni a foglalásba (persze majd ha mukodni fog) ha közben kiugrálnak a marine-ok.
Már 2 Behemoth-ot foglaltam 3 marine-al. Addig piszkáltam, mig csak a túlbuzgó kapitány maradt csak a nagyhajón. -
#1392 és milyen egyszerű megoldás... -
AnuluBamba #1391 Lehet, hogy már találkoztatok vele.. a "Tradestation Economy Fix" nevezetű móddal orvosolni próbálták a befagyó gazdaságot.
"What it does:
This mod adds a simple wares drain to all the tradestations in the game. So no more overfilled tradestations that can not buy anything.
Once a ware in a tradestation gets filled up over 75% of its container space it will be targeted by this mod after 5 minutes and the specific ware gets reduced down to 75% of its maximum storage capacity.
Nividium get a special treatment and will be plain consumed by 30% if it reaches 50% of its maximum capacity." -
TokraFan #1390 Ő csinálta, csak ez most elég gyengére sikerült a korábbiakhoz képest. Nekem első perctől olyan érzésem volt, mintha a most divatos kommersz filmzenei klisékből dobálta volna össze az egészet. Nekem ez most nem jön be, de ízlések és satöbbi...A korábbiak messze jobbak voltak. -
Micsu #1389 miért mondjátok azt hogy az x4 zenéjét nem Alexei Zakharov csinálta mikor e youtube video alapján ő csinálta
-
AnuluBamba #1388 Légyszíves fejezd be a folyamatos káromkodást. Ha mindenképpen ragaszkodsz a szájkaratéhoz, hát tedd, ez a te döntésed. A Magyar nyelv, amit te is, én is és itt sokan mások gyerekkorunktól tanultunk, hatalmas lehetőségeket biztosít a mondandónk nyomatékossá tételéhez káromkodás nélkül is. Épp elegen vagyunk itt deresebb halántékuak közül, hogy zavaró legye ez a hangnem. Nem azt kifogásolom, amit írsz, hanem ahogy. -
Micsu #1387 " mint amit jellegzetesen balliberális trollok művelnek a politikai fórumokon"
-
Micsu #1386 no offense de alap hogy ego játékot nem játszunk 1st day ;)
persze jogos ha az ember kifizet érte xy forintot akkor már el is várja hogy jó jegyen de pont azért tapasztaljuk meg az idők folyamán a dolgokat hogy magunkat ne szopassuk meg :P -
Pares #1385
Bocs (nem), de nincs kedvem folytatni a jópofizást. Eltérő vélemény? Személyeskedés (ennyire érzékenyek az emberek már itt is)? Mi a faszról beszéltek? kisiku aszongya, hogy az Egosoftnál nem tűrik a kritikát, mert az egyik moderátor tette a dolgát, és helyretett egy rossz helyen picsogó felhasználót. Lehet megsértődni, meg burkoltan balliberális trollozni (lol), de ha azt látom, hogy valaki nevetséges faszságokat ír, akkor azt nem hagyom szó nélkül. Na, további jó álszenteskedést.
-
kisiku #1384 Köszönöm az előttem szólóknak. Még annyit, hogy nekünk itt nem kell őrült módjára viselkedni, van elég gyűlölködő fórum és hely bőven. Így is már egy csomó ember undorodik a másiktól, nekünk ez nem kell. Ez az "X"-es témakör mindig kulturált embereket vonzott és békés csevegést. Nincs szükség egymás köpködésére. Bizonyítsuk be, hogy mi másmilyenek vagyunk és legyen béke.
István: csatlakoztam, atyám kiváló szilva páleszéval. Sajnos fogy a spacefuel
Apropó, vissza a játékra: most hogy a Hatikvah-val is barát lettem, lehet náluk is kétféle tervrajzot venni: Spacefuel és Maja Dust előállításához állomás modult.Pista, főzhetünk szeszt virtuálisan!
Persze mindkettő illegális, de legalább van rá kereslet. Én korábban építettem egy Spaceweed (Űrfű) termelő MGTSZ-t egy független szektorba. Eddig csak kétszer kaptak el a zsaruk, amúgy jól hozza a pénzt. A MIN-nél, avagy a Ministry of Finance-nél lehet venni.
Mellesleg a Teladi-nál nem illegális, viszont a Paranid Trading Station-ök veszik jobban,
Asszem építek egy szeszfőzdét is, hiszen egyedül Argonéknál illegális az Űrpálinka de a kereslet viszont nagy.
-
Although #1383 Furcsának tartom, hogy nem súlyozzuk a lehetőségeket. Természetesnek vesszük van marketing van fejlesztő. Egy Beth vagy EA vagy hasonlóknál lehet ez elvárás. Igen max lelkes usereket tudnának használni. Ez ma is kb egy garázs cég. Az meg mindent elmond ők fejlesztenek ilyen játékot és nem egy EA. Akiknek messze több lehetőségük lenne. Ja igen annak 1-200e embernek minek ugye. -
Jóózsf István #1382 " Nédmá'! Maj'nem összekaptunk! Na, gyere igyunk meg egy felest!"
(Én már hörpintem is!) -
#1381 Így van, Pares tényleg hibázott, de nem csoda, mivel mindenki frusztrált kissé a játék miatt, hamarabb kijön a méreg. Nem hinném, hogy átmegyünk rajongói torzsalkodásokba, ez nem arról szólt - inkább arról, hogy a játékról nem lehet mit írni, mert vagy a hibákkal szenvedsz, vagy már kivesézted és unalomba fulladt az egész, tehát előjönnek más témák is. -
TokraFan #1380 Nem nagyon akarnék belepofázni, de tényleg mire jó ez? Nem kell egyetérteni másokkal, a fórum lényege éppen az, hogy a véleményeket megosszák és adott esetben ütköztessék az emberek egymással, de ha itt kronológigi sorrandet nézek, akkor nem látom azt, hogy Viku személyeskedett volna bárkivel szemben, ellenben irányában ez történt. Ennek mi értelme van?
Ne menjünk már át rajongói topikba itt is mint az SC-nél, ahol nem lehet kritikát megfogalmazni, mert egyesek úgy repülnek rá mindenre és mindenkire aki csak picit is eltérő véleményen van, hogy az már nem normális dolog.
Le lehet írni személyeskedés nélkül is azt, ha nem értünk egyet valakivel. -
#1379 Egyetértek minden előttem szólóval, mert mindenki mondandójában van igazság - de a lényeg Gunslinger posztjában van, nagyon nem kéne összeengedni a fejlesztőket a mezei vérpistikékkel, főleg egy alig béta állapotban kiadott játék kapcsán.Nyilván anyagi okai voltak a kiadásnak, valószínűleg ugyanez gátolja őket egy kommunikációs csapat felállításában, de akkor nézzenek már körül a fórumon, és szervezzenek egy önkéntes, ingyen dolgozó moderátor csapatot a normálisabb userekből, aki továbbítja nekik a lényeges infót. Oly sok ötletet próbáltak lopni a készülő Star Citizentől, a tájékoztatási módszerüket és a kommunikációjukat se ártott volna. Meg egy strapabíró fórumot is kérhettek volna valahonnan, mert pl. most sem megy. -
kisiku #1378 Én sem gondolom, hogy itt vitázni kellen, főleg nem ilyen durva hangnemben. Két dolgot válaszolhatnék, de inkább az oly' régi igaz magyar mondást tartom megfelelőnek: "Okos enged, szamár szenved"
Magyarán nem vagyok hajlandó belemenni semmi olyan provokációba, mint amit jellegzetesen balliberális trollok művelnek a politikai fórumokon, illetve amilyen hangnemben válaszolnak azoknak, akiknek eltérő a véleményük.
Úgyhogy kedves Pares, nincs harag részemről, csak kérlek a trágár kifejezéseket mellőzzed, mert ez mindig is egy békés topic volt. És én nem siránkozok. Mellesleg én is IT-s vagyok, és ahogy Gunslinger is mondja, mindkét oldalt ismerem. A megrendelőt (ez esetben minket, vásárlókat) és a fejlesztőket. Én egyáltalán nem bántom a játékot, a hibáit megbeszéltük, anno, mikor az előző része megjelent (X-Rebirth) sokkal durvább és sokkal több negatív kritika hangzott el, és én akkor sem kezdtem el vulgárisan nekimenni másoknak.
Ez a topic, témakör a segítségről szól, illetve a közös diskurzusról. Bár nem én vagyok a moderátor, mivel hogy nem tudok mindig itt lenni, de én arra törekszem, hogy kulturáltan menjenek itt a hozzászólások.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.01.14. 18:02:13 -
Jóózsf István #1377 A nyilvános bétával egy baj van, hogy: NYILVÁNOS! Persze, most magam ellen beszélek, de amikor csak százunkat választottak ki tesztelni, akkor fegyelmezettebb volt. Most szerintem is egy kicsit zilált. Tehát azt mondhatjuk, hogy a kapcsolat a készítőkkel tényleg jó. Ugyanakkor megértem Vikut is, mert én is hasonlóképp érzek a 23 pengőm miatt! Ehhez már elég annyi, hogy egy kicsit indulatosabban olvasgatod a hozzászólásokat és máris beleolvasol olyat, amit nem kéne! Nem gondolom, hogy ebből nekünk kellene ezen a fórumon hitvitát gerjesztenünk!
Épp elég baj az mindannyiunknak, hogy egy szép kis lufit kaptunk és ha mázlink van, talán lesz benne valami-valamikor. -
Gunslinger #1376 Csak, hogy én is kicsit belevau, a folyamatos vinnyogás nem visz semennyire sem előbbre, ha világosan le van írva (márpedig világosan le van), hogy minek hol a helye, akkor nehogy már a funkcionális analfabétáknak álljon feljebb, csak azért mert ő a fogyasztó. Meg tudom érteni mindkét oldalt, igen, tényleg fércmű benyomását kelti néhol a játék, de ha ott lennék fejlesztő nekem is már a tököm tele lenne a sok fogyatékossal, akik nem bírják elolvasni a changelogot sem. Másrészt az egosoft ott hibázik rohadt nagyot, hogy direktben összeköti a fejlesztőket a fogyasztóval, ezt baromira nem szabad. Kellene egy IT szervező, mint kizárólagos csatorna a fejlesztő és a fórum között, aki az értelmes panaszokat, konstruktív hozzászólásokat átmenti egy ticketing rendszerbe (Jira, Redmine, stb.) és onnan priorizálja a fejlesztőknek, hogy mivel érdemes foglalkozni, mert a fejlesztőknek sehol máshol a világon nem dolguk a public relation. Úgy, hogy ebben a kérdésben maximálisan Pares véleményét osztom és mielőtt jönne a kérdés, nem vagyok fejlesztő, de elég ideje IT területen dolgozom és megjártam a szolgáltatói és megrendelő oldalt is, hogy tudjam mit beszélek.
Utoljára szerkesztette: Gunslinger, 2019.01.14. 17:28:38 -
Pares #1375 Képzeld, fejlesztő vagyok, csak nem az Egosoftnál, és nem érint érzékenyen, csak felkaptam a fejem az újabb sírásodra, mivel az én tapasztalatom gyökeresen ellentétes.
Nem tudom, hogy mit képzelsz magadról, de kurvára nincs igazad. Bár ebből, amit ide bemásoltál, nem egyértelmű, hogy miről szólt az eredeti topik, hozzászólás, stb., de az nyilvánvaló, hogy az ilyen diskurzus nem a béta fórum helye, ahol, ha már az illető képtelen elolvasni a szabályzatot, akkor elég ránézni a többi topikra, hogy az nem a primitív, konstruktivitástól távol álló megjegyzéseknek van fenntartva. Egyáltalán mi volt a kritika ebben, amit bemásoltál? Mert egy kérdésen és egy egy ténylegesen cinikus hülye beszóláson kívül mást nem látok.
A moderátor meg nem volt se cinikus, se kioktató, lefordítsam neked, hogy mit írt? Mert úgy néz ki, hogy nem értetted meg:
"Ez a topik a nyilvános béta verzióval kapcsolatos, ha valamiről panaszkodni akarsz, nyugodtan megteheted máshol, de hagyjuk meg ezt a helyet azoknak, akik konstruktív mondanivalóval rendelkeznek, ami a nyilvános béta célja. Minden egyéb panaszkodás/sírás/süket duma/hencegés (fordíts a "rant"-ot ahogy akarod) figyelmeztetés nélkül törölve lesz."
A sima fórumon folyamatosan megy a játék kritizálása (konstruktív és kevésbé konstruktív egyaránt), én magam is írtam nem egy kritikát és javaslatot bizonyos dolgok javítására, mert én sem vagyok megelégedve mindennel, de az, hogy a fejlesztők vagy a moderátorok nem viselnék, nem fogadnák el a kritikát, az egy orbitális hülyeség és nyilvánvalóan nem igaz.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2019.01.14. 14:49:50 -
kisiku #1374 Te fejlesztő vagy? Csak hogy ilyen érzékenyen érint? Nem ma kezdtem, barátom. Mindegy, hogy béta, nem béta, egy idő után rájössz, hogy igazam van. Tudod, az elmúlt tizenegy-néhány évben engem is felbosszantottak hasonlók, míg rájöttem, hogy mindent úgy kell leírni meg megcsinálni, hogy mindig a leghülyébből kell kiindulni. De akkor sem szabad indulatosan. Pl, amikor a munkahelyemen ki kell tábláznom, hogy egy ajtó úgy nyílik, hogy a kilincset előbb lenyomjuk, majd húzzuk az ajtót. Szánalmas, gondoltam, de tényleg le kell írni, mert aztán jön a rángatás, nyavalygás, stb.
Vagy hiába van egy honlap adott oldalán belül 5x leírva, kiemelve ugyanaz a szöveg, úgyis megmondják, hogy ő nem találta. De ilyen esetben sem szabad kioktatóan válaszolni.
Egyébként parancsolj és részemről lezárva:
- What about the engine part /smartchip shortage of wharfs? Is it fixed?
- If its not listed I guess you have your answer.
- Sin317 eredeti hozzászólása:
- do you even run the game yourselves, lol?
Aztán jön a többi a 1372 szerint. -
Pares #1373 Na és mi volt az eredeti hozzászólás? Úgy látom te se érted a nyilvános béta fórum célját, mert ahogy az a szabályzatban is le van írva, arra van, hogy az emberek jelentsék a bugokat, annak pontos leírásával, a körülményekkel, mentést csatolva, hogy átlátható és olvasható formában lássák a fejlesztők a jelentett hibákat, nem arra, hogy az emberek a véleményükkel spammeljék tele. Arra ott a sima fórum, a general discussion, ami tele is van mindenféle véleménnyel. Semmi köze ennek ahhoz, hogy a kritika nem tetszik.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2019.01.14. 13:35:06 -
kisiku #1372 "This is a topic related to a beta build, if you want to complain for random stuff feel free to do it somewhere else and let this space for those that have something constructive to say, which is the point of public betas.
Any random rants will be removed without warning."
Én megértem, hogy a kritika nem tetszik, de így akkor sem válaszolunk. -
Pares #1371 "Most közzétette az Ego az 1.51-es beta patch-et, de van ott valaki, aki elég cinikusan válaszol a felhasználóknak."
Rendszeresen olvasom az Egosoft fórumot, de eddig még egyik devet vagy modot sem láttam cinikusan válaszolni vagy kioktatni. Link?
"A kritikát fogadni kell és elfogadni, nem kioktatni.
Ha nincs teszterük akik a bugokat helyben jelentik a fejlesztőknek, akkor csináljanak egy tisztességes oldalt a játékosoknak, ahol normálisan jelenthetik, ezzel ingyen (!) segítve a munkájukat."
Pontosan ez történik, nem tudom miről beszélsz. Vannak felhasználók, akik a scriptekben turkálva találtak hibát, megosztották a fórumon, a devek tudomásul vették, megköszönték, és belekerült a következő javításba. Olyan közvetlen kapcsolat a felhasználók és a fejlesztők között mint az Egosoftnál van, nem tudom, hogy melyik másik fejlesztő esetén létezik.
Abból, amit én az Egosoft fórumon tapasztaltam, teljesen alaptalannak tűnik az, amiket ide leírtál. -
kisiku #1370 Nálam is előfordul. Én mindig leszállítom neki, aztán abbahagyja egy idő után.
Egyébként nálam szinte csak a HOL és a PAR, ami működik, mivel ezek ölik egymást. A többi nem. Azoknak én adok munkát, mert veszem a űrhajókat.
Most közzétette az Ego az 1.51-es beta patch-et, de van ott valaki, aki elég cinikusan válaszol a felhasználóknak.
Hadd idézzem Michael Douglas az "Összeomlás" című alkotásából azt a mondatot hogy:
" - Rick! Hallotta már azt a mondást, hogy a vevőnek mindig igaza van?
- Igen, hallottam.
- Hát igen, ez volnék én, a vevő..."
Tehát nem jó út az, ha elkezdünk cinikusan kioktatni olyanokat, akik 50+ eurót kifizettek valamiért, ami nem úgy működik, ahogy kellene. Mert akkor ezen az alapon az orvos csak kicsit gyógyít meg, a pizzériában a kaja félig nyers marad és a szerelő is úgy javítja meg a klotyót, hogy azért ömlik belőle a szar.
A kritikát fogadni kell és elfogadni, nem kioktatni.
Ha nincs teszterük akik a bugokat helyben jelentik a fejlesztőknek, akkor csináljanak egy tisztességes oldalt a játékosoknak, ahol normálisan jelenthetik, ezzel ingyen (!) segítve a munkájukat. -
Jóózsf István #1369 Újabb okosság: Ez a játék össze-vissza beszél! Leginkább sületlenségeket!
Említettem, hogy a Szent Utasítás hajógyárnak szüksége van 130'000 hull part-ra... Egy frászt! Be se fér a raktárába, csak 60'000. Viszont ha okosan megnyitjuk az infopaneljét, azon belül is a raktár menüpontot, láthatjuk, hogy valójában fejlett elektronikára lenne szüksége, merthogy nincs egy darab se! Elkezdtem vadul tömni FE-val és lőn világosság!
Mondjuk ez én rendelésemig még mindig nem jutottunk el, de legalább f.ssa a hajókat!
A baj, hogy ezekkel a bakikkal tele van a játék! Mondjuk ki.: Nem egy eget rengető hiba. Inkább buta elírás valahol.
Ezt kábé a játék megjelenése óta akartam kérdezni, de annyira fontos, hogy mindig elfelejtem: Ha fullos felszereltséget választom bármelyik hajó vásárlásakor, akkor dugig tömi műholdakkal, bójákkal, szondákkal. De vajon mivégre? Ha mondjuk ezt a kapacitást rakétákra fordíthatnánk... -
kisiku #1368 Igen, össze lehet szedetni, ez nem újdonság, csak a normál árukat szedik össze. Pl, amikor a rendőr eldobatta a spaceweed-et, mert illegális, erre mondtam a hajónak, hogy na ne, összeszedni! Erre mindenki hirtelen piros lett...nem tetszik nekik ha mégis elszállítom. -
Jóózsf István #1367 Közeben eszembejutott még egy: Van olyan ficsőr, hogy utasítani lehet egy hajót, hogy szedje össze az elhullajtott javakat. Na azt ne használjátok, mert nem kerülnek be a "Hátizsákba" Talán a kereskedelmi termékek a hajó rakterébe, de abban sem vagyok biztos. Leginkább azért, mert nem próbáltam. De az inventory cuccok tutira bukók!
Viku! Megmondtam: Ribörsz effektus.: "Jó elindítom. Kicsit repkedek, puffogtatok, de ennyi!" -
kisiku #1366 Engem rohadtul nem érdekel sem a ventúra, sem a játék lassan. Mint mondottam, van életem, úgyhogy még egy darabig foglalkozok vele, aztán abbahagyom és a valósággal foglalkozom. Közel az fél milliárdhoz, meg a "már mindenem megvan"-hoz, én ismét elértem mindent, amit akartam. -
Jóózsf István #1365 Lejártam...
Van két jótanácsom is:
Gyárépítésnél, győződjetek meg róla, hogy elegendő raktárral rendelkezik-e a komplexum, mert képes arra, hogy a hely javát pont olyan termékekre pazarolja, amire nem kellene. Nem olyan rossz a helyzet mint a ribörszben, de érdemes inkább túlméretezni! Saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem csak a végterméket, de már az előtte levő lépcsőfokot sem volt hajlandó termelni! Nem is értettem, hogy miért, amíg el nem kezdtem számolni...
Küldetés: szkennelj be egy xenon base modult! Na az valójában egy energetikus szállító hajó!!?!??!?! (talán olyan mint az "S")
Ja és Viku! HA beleszerkesztesz a mentésbe, kizárod maga a Ventúrából!!!!