7248
Egosoft X4
  • Gunslinger
    Azt én is néztem mikor kijött, de a Nemesis így is talán a legOP-b vas a játékban, főleg mióta craftoltam hozzá exceptional modokat hűbazzeg miket tud.
  • goyo2
    A módosításokkal plusz tornyok is feltehetőek?
  • AnuluBamba
    közben meg is találtam :) egy módosított Nemesis - Havoc néven - ez ki is próbálom :)
  • AnuluBamba
    Szia
    Az első kép milyen hajóból készült? Csak a 6 elsődleges fegyverzet + 6 torony variáció miatt kérdezem :) Első ránézésre egy Nemezis belsejére emlékeztet, de azon csak 5 elsődleges fegyverzet van és 2 torony :(
  • Kaziking
    i
    I

Nekem 2x fizet miota megvan a police licenc mindenért tehát a K is 600k 2x :)
    Utoljára szerkesztette: Kaziking, 2019.01.06. 11:56:17
  • kisiku
    Shift+D, majd wait for dock.
  • goyo2
    Van valami egyszerűbb módja annak hogy a belső hangárból hogy szedjek ki egy hajót, mint az, hogy előtte kidokkoltatom a tetőn levőt?
  • kisiku
    Te láttál Xenon I-t? Én nem, pedig már bejártam őket keresztül-kasul.
    Én 600+200-at kapok a Teladitól (mondjuk 27-es a repum, 30 a max) egy K-ért. Egy P 60-80 ezer, egy S 60 ezer és az M 30 ezer. Egy Behemoth-ért 300 ezret kapok.

Na, akkor érdemes ezt is megnézni.Egy az egyben ugyanaz, mint a Rebirth-ben:

Közben megvettem a Mega Űr-Hajszárítót is,ami a Normál Űr-Hajszárító testvére. A maga 23 milliós árával elég drága, habár egy óra alatt bejött az ára. Nagyon gyors és könnyebb irányítani, mint a Colossus-t. De hogy minek vettem, még nem tudom, megyek, letesztelem harcban.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

De ami még érdekesebb, hogy a hídon angol nyelvű kódokat olvasnak az idegen lények. Ráadásul a kódok lefagytak, mert áll a "kivetítő". Ráadásul nem tudom miért kell egy űrhajón a // process light animation illetve a { void Vulkan kezdetű sorokat futtatni...

Én elhiszem, hogy ide valami tudományosan-fantasztikus dolgot akartak tenni grafikának, mint "műszerfal", de engem kicsit a Pirx Kalandjai című 70-es évekbeli magyar sci-fire emlékeztet, ahol az űrhajó egy citromfacsaró és egy szódás szifon volt.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.01.06. 11:01:25
  • Kaziking
    1 kis segítség mindenkinek, mivel nekem rendszeresen kifagyott a tradernél vagy ha valakivel beszéltem állomáson (küldetés leadása előléptetés stb) levettem minimumra a grafikát. Ez sem segített. Majd 1 hirtelen ötlettől kikapcsoltam a játékban a hangot. és láss csodát, több órán keresztül fagyás nélkül futott, bárkivel beszélhettem bárhol, elég volt arra az időre sound off és mükszik :)
  • Kaziking
    Nekem szokta mondani ahogy Rebirthben is, hogy Hazardous region detected. arra nem is megyek nagyon. Amúgy a Xenonok néha megindulnak, legalábbis Holy Vision ban átjött 6 K meg 1 I legyalulták a helyi vadászokat, utána odaértem és eggyesével leszedegettem őket. nem rossz pénz, police licencel 2x 600k fizet 1 K viszont az I re semmit nem adott.
  • tomonor
    Nem, az egy rosszul átrakott fícsör az előző játékból, Rebirthből. Elvileg valaminek mutatnia kellene, hogy hol van radioaktív veszélyzóna, de ezt a játék nem teszi meg.
  • cylonflatus
    Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem. Biztos nagyon láma kérdés, de nemrég kezdtem a játékot. Ez a jelenség, hogy a Xenon űrben kis elektromos kisüléseket lehet látni kinézve a pilótafülkéből, és folyamatosan fogy a pajzs. Ez egy fícsőr nyílván, de lesz rá valamilyen megoldás? Valami tuning, vagy más osztályú pajzs, esetleg bizonyos típusú hajó, amiket majd akkor kapok meg, ha a reputációm pl magasabb lesz? Előre is köszi a választ!
  • Although
    Túl gyorsan kiadták az X3 Rebirth után ezért gondolkodtam rajta nem veszem meg de végül, mindegy. Ez a kis csapat 4-5 évet dolgozik egy játékon. Igaz manapság roppant népszerűek a semmiről nem szóló survival játékok. Lehet ők is beszálltak. Csak kicsit még rá kell menni az életben maradáshoz szükséges dolgokra, levegő, víz, élelmiszer.
  • Micsu
    majd írd meg a választ is :P
  • mumoka 2012
    xd
  • kisiku
    Tényleg kell még várni. Nálam betelt a piac, 2-3 termék kivételével minden áll. Azt hiszem én is megállok vele, amíg kijavítják. De ami legrosszabb számomra, hogy unalmas az egész. Én még soha egyik részét sem untam annyira mint ezt.És a zene a legszörnyűbb.
    Azt hiszem írok egy levelet Zakharovnak és megkérdezem, mi történt. Ő égett ki vagy elfogyott a vodka vagy a lóvé az Egotól? Bár lehet hogy azt mondja, hogy egy történet nélküli, üres, összecsapott valamihez még ez is sok...

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.01.05. 08:53:55
  • Jóózsf István #1308
    Nagyon is. Olyan mintha ficsőr lenne, hogy elindulnak "valamerre", majd egyszercsak (ha szerencsénk van) ráfordulnak a célra, de addigra már késő. Mire elérnék a céljukat, már rég ledaráltam a célpontot.
    A 8-10 km-es hatótáv, meg maga vicc! Egy jobbérzésű hajóval el is lehet lőni addig! Akkor? Miről is beszélünk?
  • Gunslinger
    Az normális vagy megint valami csoda bug, hogy a Swarm Missile (összes verzió) nem követi a célt, hiába lövöm ki Tracker-ből? Észrevettem, hogy ha nincs lock űrhajón, akkor szét sem nyílnak, ha van lock, akkor szétnyílnak, csak elszállnak a nagy büdös semmibe. Így ennek aztán rohadtul nincs értelme.
  • kisiku
    Na, itt van az, amikor már ku*ára elegem lett ezekből.Ez a szar fenyegette állandóan a teherhajóimat. Most ide leparkolok ezzel a Colossus-sal, aztán ha megint jön egy, megint szétb*om.

• kisiku
    No, tessék, nézz meg egy ilyen szánalmas csatát:

Eleve az nevetséges, hogy a K ugyanúgy néz ki, mint a Rebirth-ben. De ez a fegyverzet mindkettőn...ultra gáz.
    Nem én csináltam a videót.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.01.04. 09:30:27
  • kisiku
    Nálunk a (volt) ügyvezető ilyen volt.Megcsinálta a 10 milliós kárt, majd elkussolta és engem elővett 10 ezer forintért, amit lebasztam az asztalára és közöltem, hogy dugja fel, nekem nem kenyérre kell. Ő már nem ügyvezető...én még mindig ugyanott dolgozom.
    No, én is azzal nyugtatom magam, hogy ismervén őket, ki fogják javítani, sőt lehet, hogy még többet is adnak, de ez azért rávilágít arra, hogy vagy nincsenek tesztereik vagy szarok. Eddig ugyanis majd' minden rész ilyen hibásan jött ki. Természetesen - mivel PC-s világról beszélünk - ki lehet javítani , mert megvan a lehetőség a patchelésre. Ez konzolokon már nem igazán megy.
  • Jóózsf István #1303
    Mondanám, hogy nem idegeskedek, de nem lenne teljesen igaz. Inkább el vagyok keseredve. Nem látom biztosítva, a 23000 forintom megtérülését. Nyilván (ismerve a céget) korai még pánikba esni.
    A matek sem akar kijönni sehogy: Kiadom ezt, majd elmegyek három hét szabira. Olyan mintha én a munkahelyemen okoznék egy milliós kárt, majd egy hét múlva béremelést követelnék.
    Kicsit olyan családi viszályos a helyzet. Sok örömöt okozott nekünk ez a cég, minden befektetésünk meg is térült eddig, de valahogy mégsem kellene így viselkednie. A kölcsönös tiszteletbe és szeretetbe nem fér bele! (Üzletileg már nem is firtatnám!)
  • kisiku
    Kábé annyi is. Egy szám kivételével az egész egy kaki.Én lehalkítom és bejátszom alá a Rebirth zeniét.Nagy kár. Épp most futottam át a hivatalos fórumot is, ugyanezen dolgokat említik ott is.
  • Gunslinger
    Na igen, az első ami rögtön feltűnt, hogy hol van a megszokott minőségű zene? Ezt már nem Zakharov csinálta, vagy már annyira drágán dolgozik a faszi, hogy egoéknak nem volt pénzük több számot venni? Eddig hallottam kb ötféle számot a 40 óra játék alatt. Az egyik harci zene elég jó lett, de a többi nem nagy kaland, unalmas. Bár nagyon fostos játék volt a Rebirth, a zenéje az bizony nagyon rendben volt.
    Amúgy a galaxis annyira nem kicsi, inkább egy kapta fa nagyon, már felfedeztem az összes szektort, emlékeim szerint a Rebirth-ben fele ekkora sem volt a bejárható univerzum, még a DLC-kkel sem. TC-ben meg az a ~300 szektor több is volt a kelleténél.
  • dimre
    Ne idegeskedj, (sok)idővel megcsinálják, még a végén visszaszoksz a dohányzásra, off, inkább tologasd a virtuális vonatokat, nyugtató hatású.
  • TokraFan
    Nem értem, miért nem adták ki Early Access-ben? Akkor senki nem problémázna...
  • kisiku
    Hát igen...én adtam érte 50 ajrót...aztán szarabbul jött ki, mint a ribörsz (amiért anno 40 ajrót adtam). Jó, oké, ismerjük az egót, ki fogják javítani, sőt! De akkor is. Csomó hiba, unalmas, semmi sztori, jelentéktelen és lélektelen zene, de az sem hallható, kicsi galaxis, nem jól beállított fegyverek és pajzsok és nem működő gazdaság. Hát úgy kábé ennyi.
  • mumoka 2012
    pontosan mert a hibát ami van a játék az életbe se tudják kijavitani ha igy alszanak dehát a pezsgö nagyot üt
  • Jóózsf István #1296
    Rohadtul ráérnek Egóéknál! Úgylátszik nincs semmi dolguk. Értem én, hogy ezen a héten a fű sem nő és a nagyfalu is olyan mintha ciánoztak volna, de akkor is!!!
    Jólesne valami életjel!
  • mumoka 2012
    rendbe köszönöm ha veszek uj hajot ki probálom 2 nap után tete ki hangárba ahol elérem már mert semijen parancsra nem reagált a hajo

shift +d re sem holy ba kilötem 1 sca hajot ma elkultem eladni es akkor tete ki a gorgont a hangarba ugy nézki itt türelem kell minden hez
  • Kaziking
    a 2. kérdésedre, claim után távolodj el jó messzire, de legjobb ha átmész másik szektorba, akkor nem köröznek a muslincáid :). Első kérdésedre passzolok.
  • AnuluBamba
    Lenne két kérdésem

- találkoztatok már olyan összefoglalóval, amelyik tartalmazza a térkép módban a hajók státusz jeleinek a magyarázatát?
    Egész pontosan térkép - Property Owned fül - itt láthatóak a saját állomások és űrhajók - Az űrhajónál látható a típus piktogramja, utána a Neve, zárójelben az "alvázszáma" :) , utána a szektor, amelyikben található, és ezek után van egy vagy két újabb piktogram, ami azt mutatja, hogy éppen mit csinál (pl.: homokóra/két körre lefelé mutató nyíl vagyis várakozik/landolva ) - na ezeknek keresném az összefoglalóját - valóban hasznosak, pláne ha valamelyik pilótám önállósítja magát - szokták :( - tudom, hogy a Behavior beállítás miatt cselekednek baromságokat néha........

- a másik kérdés a Claim parancs kiadása utáni történések..... nektek is csak kőrőz a pod vagy "fél órán" keresztül - az addig OK, hogy Recruit bénázik, de ha az én hajóm 300 méterre van a célhajótól, akkor a pod mi a túróért köröz egy közel 2 km sugarú körön folyamatosan, az egyik gyagya addig körözött, amíg végül egy arra kószáló másik kalóz annak rendje és módja szerint le nem szedte a podjával együtt........... Volt olyan foglalásom, hogy kíváncsiságból már három podom keringett nagy lelkesen a hajó körül, mint muslincák a mustos pohárnál, mire nagy nehezen a harmadikként indított pod leszállt rá, elfoglalta, sunyiba lerobbantott róla minden hasznosat, majd elküldtem leszállni a rombolómra - természetesen a maradék két muslinca, keringett tovább, hajó sikeresen landolt a rombolón, majd nagysokára a két muslinca is bedokkolt az elfoglalt vadászra, és be is sorolódtak mint Marine-ok - simán hozták az újabb 6-8 ősz hajszálamat, a mostaniak mellé...............
  • AnuluBamba
    Szia
    A Shift + D menüjénél ha egyszer rákattintasz a kívánt járművedre, akkor felhozza a lift, ha kétszer rákattintasz, akkor egyből bekerülsz a pilótafülkébe - állomás esetén azonnal ki is tudsz repülni - gondolom valami oldal ajtón - hordozó esetében csak bekerülsz, de meg kell várnod, amíg felhoz a lift - legalábbis én ezt tapasztaltam
  • kisiku
    Igen. A hajóknak és az állomásoknak van egy ú.n. "Internal Storage"-e, ahová szereti elrejteni a hajónkat. Ez tulajdonképpen egy garázs, illetve hangár. Innen úgy tudod előhozni, hogy vagy parancsot adsz a térképen keresztül a hajódnak, hogy Fly to... hajó menüből kiválaszt, térképen jobb klikk. Vagy ha állomáson dokkolsz, akkor Shift+D, hajó kiválaszt, várakozás, míg előhozza és beszállás.
  • mumoka 2012
    hát én ezel meg nem foglalkoztam mert nem látom átt a menuket sajnos csak felveszem es kész nekem i3 as van 6g ram es gtx 650 megy a játék de rengeteget osze omlik a grafika de az alt tab ra is behujul es a hajot mikor meg vetem nem a hangarba kerul hanem alura és nem tudok vele csinálni semmitse 1.50 van rajta de pokoli sok a hiba a játék ba egyelöre
  • kisiku
    Nincs mit, egy csomó dolog annyira el van dugva a játékban, hogy egy óráig kell keresni. Meg egy csomó másik dolog tök hülyén van megcsinálva. Régen, ha azt akartam hogy legyen személyzete az űrállomásnak, akkor felvettem és megmondtam neki, hogy most itt dolgozol. Ja és külön szakmájuk volt.
    Most itt lehet bárki, a pilóta is lehet gyárigazgató, de csak úgy, hogy először a hajódon van valahogy, amivel már bedokkoltál, majd ott eldugott menükön keresztül eléred, hogy beszélhess vele és úgy kirakod újabb menükön keresztül...
    Olyan egyszerű volt a Rebirth-ben.
  • mumoka 2012
    van dolog ami nem világos sok video ba van hogy a hajo foglalást hajobol csinálják nálam ez nemegy csak ha kiszálok a hajom bol ez remélem nem a mod csinálja a masik a rebirt be volt 1 opcio hogy be targeted az ellenséget és fel tutad veni a sebeségét automatán ez ebbe a játékba van e mert nem találom pedig jo lenne mert egérel ezt szörnyü csinálni a navigáciot kergetés közbe

kisiku köszi segitség Settings-->Game Settings-->UI Scale erre mert öreg vakhangya létemre én is alig látok már és ezt hiányoltam.
  • Zombye Reloaded
    No erre mingyárt rá is nézek thx. Elolvasom én nem gond, de a hangos infó azért lényegesen kényelmesebb volt nekem. :)

De ha kellő képpen nagyítható a szöveg, akkor nincs gond.
  • kisiku
    Igazad van, de a szövegméreten legalább lehet állítani.
    Settings-->Game Settings-->UI Scale
  • Zombye Reloaded
    Nyílván a látássérülésem okán, de engem nagyon zavar, hogy az enciklopédia, meg úgy általában az infó ablakok nem mongyák fel "computernéni" hangon az információt, amit eddig minden x részben megtett.

Elég macera olvasgatni az információkat, főleg ilyen hangyabetűkkel. Nekem legalább is.