7248
Egosoft X4
  • Jóózsf István #1044
    tízmillás jogsit vettem, de csak mert megtehettem. Anélkül, hogy bármi konkrétat tudnék róla: Úgy képzelem, mint a ribörszben, hogy ezzel zűrös áruval is kereskedhetsz egy adott fajnál!

Goyo! Ha nem kezdesz dalolni, kénytelen leszek valamilyen terrortevékenységet fojtatni ellened!
    De viccen felül.: Ezek olyan roncsok, amik általában xenon szektorokban hevernek mindenfelé halomban? Tehát kiégett, felrobbant törmelékek? Azokba be lehet menni? Ugyanúgy mint foglalásnál? Megkeresem az ajtót szkennelem dokkolok?
  • kisiku
    Lövegek viselkedése:

Pajzs: alap- hajó védelme. Csak akkor lő, ha a hajódba belelőttek
    Célkereszt: Kijelölt célpont támadása. Az aktuálisan kijelölt célpontot lövi.
    Rakéta: rakétavédelem, ha rakétával támadnak, akkor azt próbálja lelőni.
    Szikla: vagy arra hasonlít, ez valami bányászat. Nekem elkezdi az aszteroidákat lőni, szerintem ha nem bányászhajón vagy, akkor nincs értelme.
    Célkereszt négyzetben: ez valami erőltetett "támadd a célpontomat", szerintem arra is lő, ami egyébként nem is ellenséges.
    Ez nem hivatalos, hanem tapasztalat.

Más, rakomány. Szerintem nem akarták túlbonyolítani, hogy a víz az liquid, az érc az meg solid, mert ugye emlékszünk, az plusz egy-egy hajót érdemelt külön. Szerintem ezt nem akrták, ezért lett a víz "container" típusú áru. Mellesleg a valóságban sem úgy szállítják, hogy "nesze vazze, itt a vized, kiöntöm ide" , hanem tartályokban vagy hordóban.

Már egy csomó állomás elem-tervet szkenneltem magamnak, de egyszer sem dobta még fel a lakómodult. Viszont a SETA már megvan, de nem nagyon használom. A Fluxus kondenzátorra kellett nekem is várni, mivel az összes többi alkatrész már rég megvolt, így most lehet 5 darab SETA-m is, csak a Flux...valamit nem dobta soha.

Trade Subscription-t vett már valaki? 10-16 milla. Mire való? Folyamatosan lesznek jó üzleteim?
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.16. 08:50:51
  • goyo2
    Úgy, hogy találok is benne értékes dolgot.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ajtó kinyit, bemegy stb.

Nem lövöm le a felfedezés örömét.
  • Jóózsf István #1041
    Hogy érted azt, hogy bele lehet menni? Számtalan roncs van a játékban, "amibe belehet menni", de attól még csak egy halom ócskavas! SE! Mert azt legalább lehetne hasznosítani.

Lövegek. Arra gondolunk, ami fülkenézetben felül vízszintesen helyezkednek el, és ha rájuk kattintunk, akkor megváltozik a jelük, célkeresztre, pajzsra, etc. Csak épp fogalmam sincs melyik mit jelent pontosan. A felsoroltakat még csak kiszopom a kisujjamból, de van még kettő vagy három mód... Ez az én Odüsszeuszomra igaz, a ti vasaitokért nem kezeskedem.

Megint belefutottam egy bosszantó hibába. Építettem a hákúhoz a gyíkok mellé, embereknek való lakásokat is, de a beszerzési listába nem vette bele a hamburgert. A teládiakat eteti továbbra is n.olajjal. gyógyszerrel.
    Megbüntetem egy paranid dómmal is. Hátha...
    Az a kellemetlen érzés kezd kialakulni bennem, hogy a gazdasági igazgatónak problémát okoz a többszintű és/vagy szerteágazó üzleti egység kezelése!

Belenéztem Caliph által linkelt építős videjjóba: A fijjú azt állítja, hogy a víz folyékony. ne higgyetek neki. Conténer raktár kell hozzá, de nem ezért jutott eszembe, hanem mert eddig egyetlen fegyvert, vagy pajzsot nem építettem az állomásomra. Ugyan furcsa volt, hogy nem esik róla szó az építkezés tervezési fázisában, de felülemelkedtem ezen az aprócska problémán. És most látom, hogy a listában jobb oldalt kell bökni a ceruzára...! Namindegy.

Mintha arról lett volna szó, hogy az 1.5-lesznek ficsőrök is. Egyelőre amit élvezni is lehet, hogy Betty bemond mindent, még a kavicsokat is!
    • Added option for "Betty" to speak target names.
    • Added option to undock and abort ship upgrades that are waiting for resources.
    • Added entry for the manual to Help menu,
    A másik kettő a "HÚDEKLASSZ!!!?" kategóriába esik. (nálam) Lehet, hogy az egószoft és jómagam értékítélete homlokegyenest más irányba tart... Biztos bennem van a hiba! Olyan vagyok, mint a vénasszonyok az orvosi rendelőben: Nyafogni járnak oda, meg mérgelődni, hogy a fiatalember később jött és előttük ment be! Micsoda arcátlanság!
  • tomonor
    Szintén bug, legalábbis L-XL hajóknál hiányos a HUD.
  • kisiku
    Na, egész jó Teladi Phoenix. Szerintem veszek mellé egy másik rombolót is, aztán összehasonlítom. Van fő fegyvere, amivel már 7 km-ről lehet szórni az áldást, egy Xenon P néhány lövés vele.
    Amit nem értek, hogy itt miért nem tudom a lövegek viselkedését szabályozni...
  • AnuluBamba
    Már értem a történteket.. én is a megfelelő szektorba kerültem, de a kaputól 17000 km-re - a térképen ez a távolság majd a háromszorosa volt az ismert területeknek - vissza is tudtam jönni, és rendben le is szálltam... most egy picit pihentetem a repkedést :) ez a távolság nem volt fincsi, de nem akartam újra tölteni mert egy L-es dögöt szereztem meg egy Marine-nel, és kihoztam egy Khaak területről, miközben egy aknamező ledarálta az összes javító drónt munka közben.. 68%-os hullt javítottam vissza Szkafanderben a javító lézerrel (súlyt raktam a Space bill.-re és megvacsoráztam közben....)
  • goyo2
    Találtam egy roncsot, amibe be lehet menni. Nem spoiler-ezek :-)
  • AnuluBamba
    Apropó - hogyan lehet képernyőmentést készíteni a játékban? Nézem a bill. kombinációkat, de még nem szúrta ki a szemem.
  • AnuluBamba
    Találkoztatok már olyannal, hogy a kapun való áthaladáskor eldob a teljes térképrendszertől is túlra? Az Odysseus-om haladt át a kapun, én meg egy Pegasus-ban zsezsegtem körülötte, és hagytam magam vontatni a gravitációjával. Át értem a kapun de egy nagy semmiben találtam magam. A nagy ladik sehol, látom a szép csillagos űrt, de sehol semmi. Átváltok térképnézetbe, tiszta fekete minden. Elkezdem távolítani a nézetet, majd nagy sokára megjelent az első ismert terület széle. Kijelölöm uticélnak, erre kiírja gép, hogy csupáncsak 17196km-re vagyok tőle.................. Egy ideje repülök felé, közben szemből jönnek Paranid bányász hajók, de még mindig 13000 km-re vagyok a kaputól :(
  • kisiku
    Épp azon filózok hogy rombolót vagy hordozót vegyek.Meg hogy a Teladi-t vagy az Argon-t. Próbálta már valaki?
  • goyo2
    Elvállaltam egy kiszabaditos kuldit. Közben megláttam nem messze tőle egy másik beragadt gépet. Azt elvittem (cerberus)
    Majd a következő ilyen küldinél elvezetett a guide az elozoleg kiszabaditott géphez, ami már ez enyém volt. Persze hogy abort Mission :-)
  • goyo2
    A Data Vaultokat érdemes gyűjteni a küldi felvétele előtt is? Vagy azokat már nem fogja számolni, amiket a küldi felvétele előtt szereztem?
    Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.15. 14:06:06
  • Glo
    Ebben a videóban mesélik hogy mik várhatóak januárig:
    https://www.youtube.com/watch?v=2hRC4pBl7qM&t=14s

Hogy júniusig mi lesz, az rejtély, de elég hosszú lehet a feature listájuk is.
  • Glo
    Ezt mondjuk nem értem. Rajta van a bug-listán, felesleges ezért egymillió topikot létrehozni #meeToo -val :) Pontosan tudják, hogy gebaszos, a sok topik végigolvasása sok erőforrást vesz el a moderátoroktól is. Mit várnak, nem is tudom? Ha nyitnak még 1000 reportot akkor változik a fejlesztők bug feltáró és javító sebessége? :)
    Nem azt mondták hogy sz@rnak bele, ne küdjetek több bugreport-ot, hanem hogy már rá vannak állva, és jön a javítás.
    Mintha valaki betelefonálna a 112-re hogy ég a ház, amit amúgy már oltanak a tűzoltók :D
  • sznek1975
    Azt azért nem.
  • Roger6
    Most azt várod, hogy otthonról a fotelből megmondják neked az emberek, hogy az EGO-nál hogy fognak dolgozni az emberek?
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2018.12.15. 08:28:17
  • sznek1975
    Jó reggelt. Év fél év mire használható állapotú lessz a játék kb ?
  • Although
    Megvettem, kicsit bugos de nem vagyok elégedetlen mert számítottam rá. Kis cég nem tudja elhúzni odáig a kiadást, hogy hibátlan vagy jórészt bug mentes legyen. Ezt nagyobb cégek sem tudják megoldani. Most várok pár hetet, addig követem a patch noteszeket.
  • Jóózsf István #1025
    Nem csak én kezdtem elveszteni a hitem:

A téma a hagszórófelcserélődés.
    Moderátor:
    "Devs aware, more 'Me too' posts won't help thanks."

"Valaki a tömegből":
    "Yes, it will help.. help them to know how many people are having the issue. I'm not sure how long you have been a mod, but trying to get us to quit mentioning a performance issue about a game we paid money for does not send a positive message. It insinuates that you do not want to hear about our problems... Is that YOUR opinion or Egosofts? I bet it is not Egosofts... or at least I hope not. Before you delete this post, keep that in mind the next time you try to shut people up for having issues with a product they paid for.
    Have a great day."
  • Jóózsf István #1024
    Kedvelem! Bárki csinálta!

1.5
    Csak néhányat emelnék ki:
    • Fixed ships flying huge curves when going long distances. (Nem csak nekem volt furcsa)
    • Fixed Satellite Coverage mission. (Nettó ostobaság volt. Remélem jelentősen módosították!)
    • Fixed several issues with Find Lockbox mission, including it not finishing in certain cases. (keresési területen kívül helyezte el a dobozt és így nem fogadta el találatnak... "kérem kapcsolja ki"

Ez az a utolsó pillanatban jött. Kezdtem nagyon morcos lenni!
    • Fixed reversed front/back speakers.
    Három napja nem indítottam el, mert hányingerem volt a játéktól. Nagyot csalódtam...!
    Na letesztelem...
  • tomonor
  • Roger6
    Ó igen, velem is volt ilyen anno... Eve Online. Nyilván nem vagyok annyira ittas, hogy ne tudjak elvezetni egy pixel-űrhajót! Meg amúgy se pof... magyarázzon nekem senki, játék indít! Reggelre meg a hangárban sehol nem találtam két értékes hajómat :)
  • kisiku
    Huhh, céges buliról jövök ,de nem vagyok nagyon becsiccsentve úgyhogy irány a világűr és a piásan űrhajózás!
  • Amaro
    Nyílt béta: v1.5
  • goyo2
    Vagy éjszakára kirepülök űrpizsibe az ody mellé repair lézerrel, és le szigszalagozom az egérgombot, reggelre meglesz
  • goyo2
    Én 65%-osan vittem ki a szektorból az Odysseust. Legalább lesz egy tesztalany a hajó javításhoz. Figyelem mikor kezdi el javítani.
  • kisiku
    A wing, azaz a csoportba rendezés nekem is érthetetlen volt elsőre. Igazából van wing parancs, csak minden a térképen. Már az is egy wing, ha pl egy teherhajó védelmére rendelsz egy vadászt, aki kísérgeti. Meg tudod adni a formációt is, de értelemszerűen ennek akkor van értelme, ha több hajóról van szó.

Én viszont feladtam az ingyen Odysseus-szal. Amennyi időt arra elpazaroltam, annyit idő alatt meg is kerestem egy olyan hajó árát. Persze nem azt fogom megvenni, a kihívás volt a lényeg.
  • Tauri
    Tegnap este elkezdődött valami....Xenon shipek és egy két kalóz banda, megtámadta a kereskedő hajóimat. VÉÉÉGRE valami történik :)

Sikerült szert tennem 1 Kestrel Vanguard ra, kiugrott a pilótája. Valójában 2 hajót foglalhattam volna, de még az egyiket foglaltam bejött egy üzenet hogy a másikat lenyúlják...bakker szemetek :)

Gyorsan vettem mellé 2 Argon kis hajót hogy elkezdődjön a vadász idény :XD Gyorsan jött is a Wing, majd a pofára esés hogy nincsenek, NINCSENEK WING COMMAND gombok.
    Atya ég :D
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2018.12.14. 08:15:49
  • Amaro
    Pakold vissza a menedzsered a hajó személyzetébe, utána menj el az állomásod irodájába, és onnan add ki neki az áthelyezést. Gyere ki az irodából, majd újra be: ha ott ül, elmehetsz a hajóddal, ő maradni és dolgozni fog - ha nem ül ott, játszd újra ;)

Itt van még néhány érdekes megoldás.
  • kisiku
    Nincs pajzsa, se fegyvere, csak hajtómű és a hajótest. Ha nem látod a képet, próbáld megnyitni valahogy külön, van egy német képfeltöltő (abload.de) oldal ahová feltolom ezeket és onnan linkelem be. Próbáld valahogy a kép linkjét megnyitni.
  • Gilmoor
    ahha.. szóval már nem kell boardolni.. sajnos nem látom azt amit spoilerbe raktál (feltehetőleg) képeket. Ha claimeled akkor több minden marad a hajó felszereléséből? Mert boardolásnál korábban jó ha maradt pár pajzs ...
  • kisiku
    Na, rájöttem, azért lövik szét ezt a szart, mert annyit szórakozik a nagy hajók irányításával a gép, hogy az nem igaz. Most direkt kihoztam onnan az aknamezőből (távirányítással nem "látszik" az aknamező), de ahogy egy szektorba kerültünk, hát az valami agyrém.
    Ez még a Rebirth-nél is szarabb ez a mozgás.Meg beragad a textúrába, meg objektumokba...atyég. Na, jó irány haza, otthonról majd csak kihozom vagy otthagyom.
  • kisiku
    Csak most értem vissza a melóba, mindjárt megnézem, csak van még egy kis dolgom. Nem hagynak játszani a munkahelyemen
    Na, nekem nem kellett board-olni, mint látható a képen, Claim-mal simán megvan a hajó. Időközben rájöttem, hogy elég az egyik Xenon szektorból átirányítanom a másikba, ahol már nincs annyi aknamező és majd onnan továbbviszem. De ha így sem megy, akkor nem érdekel, veszek egyet, úgyis van már rá pénzem. Ez csak a kihívás miatt kéne.
  • goyo2
    Jó reggelit. Este kipróbáltam, hogy ha az odysseusban dokkoltatok egy mercuryt, majd egy cerberust, hogy fog kijönni a mercury a belső raktérből, ha ott gubbaszt a cerberus fent. Hát sehogy. Ez bug vagy feature?

Mellesleg iszonyat hogy ezek az M-es hajók hogy akarnak dokkolni az Ody-ra. A mercury alulról akarta megdu..ni. hehe, el kellett forditanom az odysseust, hogy a teteje az M-es fele nézzen, akkor kin szenvedve leszállt. Az oké, hogy az alulról közelités bug, de remélem a dokkolás gyorsabb lesz.

Az 1-es skilles engineer-t átraktam az odysseusra, service crew-nak, igy se javitanak semmit. Repair Drone is van a pocakjában. Lehet valamit megint kihagytam, vagy ez is bugos.

• Gilmoor
    10:49-nél a fickó olyan melóst vesz fel éppen, aki több mint 14 000 pénzért dolgozik. Azt gondolom, az idő előrehaladtával és a játékos aktuális fejlettségi szintjével van összefüggésben a munkaerőpiaci kínálat.
  • Gilmoor
    Próbáltad már függőlegesen lefele vagy felfele vinni az odysseust? Mert az aknák "a képzeletbeli síkhoz képest" egy viszonylag keskeny sávban vannak elszórva a xenon űrben. Ha nem tudod merre van a függőleges, akkor addig forgasd a hajód, míg a radarkép egy második világháborús légvédelmi ágyú célkeresztjére nem fog hasonlítani. Na akkor merőlegesen fogsz haladni a képzeletbeli síkra. Majd miután elég mélyre vagy magasra mozogtál, válassz ki egy pontot a kijárattal szemben, és onnan travel módban ki lehet ugrani a rendszerből egy karcolás nélkül.

...egy korábbi játékmentésnél így hoztam ki, de most várok vele, mert 1. nincs rá szükségem még, 2. arra számítok, hogy fejlettebb katonával több felszerelés marad a hajón miután boardoltam.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2018.12.13. 07:53:33
  • Jóózsf István #1007
    Csak egy tipp:
    "Legjobb védekezés a támadás!"
    "Előre menekülünk."
    Nekem úgy rémlik, hogy kiküldtem, és simán ki is jött, de...

ki lehet jönni az ellenkező irányban is. A következő nagy hatszögben is van két kicsi. A másodikban vannak xenon építmények, amik között van egy annamária! Szoktam őket használni. Pont amiatt, mert direkt úgy van megoldva a xenon terület, hogy befelé is és kifelé is károsodjunk. Csak hát, Erre felé magunknak kell vezetni, mer az anomáliába nem lehet beküldeni a hajókat. Az meg azért baj, mert a következő szektorok, de legalábbis a "belső" telis-telete van kaviccsal. Ami meg azért baj, mert folyton lelövi az utazómódot. Az odüsszeusz meg nem s.ggrakéta, hogy bekapcsolom, azt' má' hasítunk is. Egy frászt! Előbb szépen gondolkodik pár másodpercet (Elkezdik felfűteni a kazánokat) Aztán lendül neki! És nem ám azt hiszitek, hogy csak a nagy kavicsokon torpan meg... Még a porszem is...

• kisiku
    Na jó, meguntam. Majd holnap kihozom valahogy. Nem jött be az ötletem, nem lehet kirepülni a "hatszögből". De rá lehet dokkolni egy M-es fregattal is, ami jó dolog.
  • kisiku
    Megtaláltam az "ingyen" Odysseus-t.
    Ha valakit érdekel, hol van, nézze meg a spoilerben. A titka, hogy Travel módban kell átrepülni az egész rendszeren, mert mérhetetlen mennyiségű Tracker Mine van, nem szabad hagyni, hogy a hajó lassúsága miatt az "elinduljon" felé. Én egynek sem ütköztem neki.

Tehát Claim-eljük. Természetesen ehhez ki kell menni a naprendszerből is, ellenkező esetben ezt a táncikálást nézhetjük órákig, ahogy az egy szem szerencsétlen valami iszonyú szánalmas animációval köröz a hajó körül :

Visszahozni sem egyszerű. Első próbálkozásom távvezérléses volt, majdnem sikerült. Azért nem, mert engem ez várt:

Én azt gondoltam, hogy amit nem látok, az nincs, de sajna az Odysseus is találkozott ezekkel.Tehát a trükk valszeg az, hogy bedokkolok miután a Naprendszerből is, meg a windows-ból is visszajöttem, majd turbóval átrohanok a kapun. Most ezt fogom megtenni. Ha nem sikerül ez sem, akkor még marad egy ötletem vagy leszarom és veszek egyet.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.12. 22:18:34