7248
Egosoft X4
-
goyo2 #1084 Van ilyen is: X4 manual -
#1083 Nem tudom, nem próbáltam, de logikusnak tűnhet, hogy adott faj épületére csak az adott faj moduljai szerelhetőek fel. Ez csak feltételezés. -
kisiku #1082 Édesapámnak van egy mondása: "mosolyogva kell a szaros kenyérbe harapni"
Magyarán, humorral, élettel és mosolygással kell bevenni a leszarom tablettát. Én is így teszek.
Ebben a játékban nincs humor, hacsak bele nem visszük. A mosolygás gyógyít, gyógyszer. -
goyo2 #1081 Ez marha jól jött az év végi kapkodós idegbeteg munka mellé :-) -
kisiku #1080 István:
Ha belőtted a modul helyét, akkor Ceruza ikon és ez jön be:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
meg ez is:
Ha végeztél, akkor Confirm Loadout change gomb és jóváhagyod. Majd elindítod az építkezést. Utólag is lehet fegyvert rakni, a lényeg, hogy legyen meg a terved hozzá.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.18. 09:25:50 -
kisiku #1079 Bizonyos pontokra lehet csak löveget rakni. Pl a Bridge vagy néhány nagyobb raktármodul és a gyártóépületek. Általában M-es lövegek vannak az űrállomásokon, de van egy két modul, amire felmegy az L-es löveg és az L-es pajzs.
Nekem az a bajom, hogy igazából semmi különbség nincs a löveg méretek között. Ott van az L-es Beam amiből az M-nek 3 km, az L-nek 4 km a lőtávolsága. De a sebzése majdnem ugyanaz. Emlékszünk a a Rebirth-ben a Plasmajet-re? Két lövés és annyi volt nekünk vagy bárminek egy lövés...
Szerintem a Rebirth-ben sokkal veszélyesebbek voltak a nagy űrhajók. Itt ami veszélyes egyedül, az a rakéta, de az meg túl van tolva.Sajnos a nagy hajókon a lövegtornyokkal nem tudsz semmit csinálni, mert bugos. Remélem, ezt javítják.
Én hajónként máshogy pakolom a fegyvereket, de alapvetően Beam és Bolt, meg pár Plasma. Mivel a rakétáknál nem tudom megválasztani, hogy mit lőjön a turret, azaz löveg, ezért azt csak korlátozottan használom és csak a nagy hajókon. Abból is a Tracking Turret-et. Ha főfegyverként használod, akkor persze ki lehet választani, hogy milyen rakétát töltesz be,
- A Beam gyorsan melegszik,
- A Bolt olyan mint a Rebirth-ben volt a Particle Repeater.
- A Pulse gyenge.
- Az Ion-t még nem próbáltam, mint ahogy a Torpedo Launcher-t sem.
- A Plasma-val egyedül te tudsz célozni, kis gépek ellen lassú.
- A Shard gyorsan melegszik, rövid a hatótáv, de dogfight-ban (közelharc) a legjobb. Olyan mint a Rebirth-ben az Intertial Hammer.
Nekem az Osprey-en (Teladi Fregatt) 2 Bolt Mk2-es van fő fegyverként (már tuningolva), 1-1 db Bolt M oldalt és 1-1 db Beam M turret felül. De lehet tuningolni ezeket is, és ami jó, hogy a nagy hajókat is ugyanúgy lehet tuningolni.
A Colossusra raktam egy nagy L-es Tracking-ot, és számos Beam+Bolt-ot. De raktam Plasma-t is.
A Phoenix-re egy darab rakétalöveget raktam, mert simán ellövöldöz neked több száz rakétát. A többi az Beam, Bolt és Plasma.
A Shuyaku-kra oldalra Beam-et (2-2 db), előre 1 Plasma, felülre Bolt és Beam.
A kicsi, M-es teherhajókra Beam-et rakok, mert csak egy darab megy fel rájuk, kivéve az Argon hajók.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.18. 09:01:35 -
Jóózsf István #1078 Vettem!!!!!! Mégsem jelent meg semmi ott ahol ki kell választani, hogy milyen pajzs. milyen torony! -
#1077 Állomáson fegyverzet: kell venned modul blue printeket, hogy azokat is tudd építeni. A ceruzánál már jó helyen vagy a többit meg simán megoldod. -
Jóózsf István #1076 De az vagy! De vajon melyikünk nem az?
Szereztem egy újabb játszós hajót (Nemezis) Na nem azért mert öt fegyver felfüggesztési pontja van (de) Hanem mert kellett egy olyan eszköz ami leváltja a pegazust és túlságosan nem tér el a paramétereiben. (háááát?!?!?) Szóval halad ez is (Csak meg ne kellene állni vele. Van súlya!) és nem kell fél órán keresztül prapapapamm - prapapapamm egy "S"-es hajót, hogy eltakarítsam az útból, mert nekem ott van dolgom. Nem ez a lényeg.:
Próbálgattam a fegyvereket rajta, de valahogy mindig a pulzálónál kötök ki. Most vagy maradi vagyok, vagy tényleg az a leghatékonyabb fegyver. Mert ugye van a hegesztő, ami szökőévenként egyszer lő, meg a plazma, ami olyan tetű, hogy egy álló célpontot sem tudok eltalálni. A többivel meg nem is próbálkoztam. Regéljetek már a fegyverhasználási szokásaitokról.
A másik ok amiért itt karistolok, hogy a rakéták... Hááát, nem túl acélosak. A butákat és a torpedókat most nem taglalnám, de az irányítottak. valahogy alulméretezettnek tűnnek. Legalábbis hatótáv szempontjából. 8-10 km. Persze a ribörszben sem volt jobb, de X3-ban mintha lettek volna morcosabbak!!! Meg az erejüket is jobban szétoszthatták volna. kb mind a négy ugyanazt tudja. Az már csak hab a tortán, hogy ezekből csupán 44 fér a nemezisbe!!?!?! (Majd kipróbálom a ribörszös csalási módszert )
Végezetül a hét lámakérdése:Hogy a bánatban lesz fegyverzet az állomásomon? Azt tudom, hogy a ceruzánál állítom be, de ott nekem nincs semmi. Mármint választási lehetőségem nincs. A menü ott van. Amikor legutóbb a Polgár Jenőnél jártam, vettem fegyver és pajzs tervrajzokat, de attól függetlenül nincs lehetőségem felfegyverezni a kecót! Valamit biztos nagyon benéztem, de ez van! Mondtam hogy egyikünk se normális!
TOMIKA! A második képen azokról a pirosas-egymerőhajtómű szerű izékről ha ejtenél pár szót!?!?!?! Ne kelljen téged is megfenyegetnem!!! -
Stormbird #1075 -
kisiku #1074 Vettem egy Colossus-t. Na, ez már olyan emberes méretű hajó. Fregattal is lehet rá dokkolni, úgyhogy olyan kb mint egy mozgó űrállomás. Mellette a Phoenix-em kistestvér csupán.
Azt veszem észre, hogy olyan nagyon azért nincs szükség ezekre.De mivel megtehetem, miért ne legyen? Vettem pár vadászt is rá, csak hogy ne legyen üres.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- Jó napot kívánok! Egy hordozó anyahajót szeretnék venni.
- Hogyne Uram, foglaljon helyet. Megkínálhatom egy spacefuel-lal vagy van friss Argnu szendvicsünk?
- Persze, köszönöm.
- És hogy talált ránk? Az interneten? Szórólapon?
- Nem a tévéshopban néztem ki Önöket. Azt mondták, hogy csak 16 millió és csak nekem,csak most, mert elkapkodják.
- Kiváló! De sajnos kedvezményt nem tudok adni, hiába ilyen nagyszerű a kapcsolata velünk.Apropó, sikerült már a katalógusból kiválasztani az extrákat?
- Persze, de nem kell a 6 milliós hajtómű, én nem nagyon száguldozok és persze hogy békés célra veszek egy hadihajót.
- Legénységet kér hozzá? Most akciós!
- Már van jogsim, de utálom a magányt, úgyhogy olyan 100 ember kiváló lenne.
- Máris, Uram. Mivel fizet, készpénz, kártya?
- KP, ott van a rombolóm széfjében. Mindjárt átteleportálom ide. Szép kártyát elfogad?
- Persze, hogy KP, így nem látnak belőle semmit.
- Még egy utolsó kérdés: mennyit mutasson kilométeróra? Mennyire pörgessük vissza?
- Ennyiért legyen már zsír új.
- Kiváló, 16 perc lesz, addig hallgassa folyamatosan ismétlődő zenéinket vagy játsszon futóversenyt alkalmazottainkkal.
Ööö, nem vagyok beteg.
-
#1073 Répa, a csíter ezt itt most be is fejeztem
A hócipőm tele, beletrafáltam egy állomásba véletlenül, a repum egy tized mp alatt 16-ról mínusz 30, nekem esett a fél szektor, game over... nem kéne ezt egy picit lazábbra venni? Sorry, or something alike option? Mára elég volt -
tomonor #1072 Néhány dolog csodákra képes -
Jóózsf István #1071 Úgyis tudtuk!
De mi(ke)t látunk a második képen és egyáltalán, hogy van neked nem megszerezhető ladikod? -
goyo2 #1070 jaja, láttam. "Data Leak" :-) -
tomonor #1069 dikk most nézem, hogy rajta van a nevem a képen -
tomonor #1068 Van egy pár hajó, amely nem megszerezhető a játékban. Argon Nomad, Teladi Stork, Paranid Atlas. -
#1067 a héten még nem is néztem :D
-
goyo2 #1066 WTF? -
tomonor #1065
-
#1064 A civil taxis küldetések viszont jól mennek, és az sem rossz bevételi forrás: 150-200k fizu egy kis zónán belüli repkedésért. Egy új játékot ezekkel kezdtem, és ilyenkor szinte mindig egy még fel nem fedezett állomáshoz vitetik magukat - dupla haszon.
Caliph: csápszerű védelmi izék? nem nézel te túl sok hentait? -
#1063 na jó,gépek,de ha nincs legénység,rakhatnak be robotágyúkat a folyosókra,illetve ha már robot,minek is vannak folyosók? vagy légkör vagy bármi más ami egy embernek kell?:D meg teli lehetne éles hegyes csápszerű védelmi izékkel is :D -
kisiku #1062 Sajnos a küldetések jó része bugos, hibás. Főleg a Scale Plate Pact-es küldik. Én is elvállaltam, megszereztem az árut, de mikor vittem eladni nekik, akkor eltűnt a megbízó.
Csomó fórumban tárgyalják pl a "Hack repair console" vagy a Hack akármit küldetéseket, hogy nem működnek. Vállaltam olyat is, de nem volt a cél űrállomáson Repair Console, mert az csak olyanon van, aminek van Security Office részlege is. Ha a célállomásnak nincs, akkor úgysem lehet mit csinálni.
Aztán van olyan is, hogy a Guide, azaz a küldetésmutató egyszerűen eltűnik, abbahagyja az útmutatást, stb.
Én pl Spaceweed-del kerestem most meg eddig 50-60 milliót, csak mindet hajóra és állomásra költöttem. 170-ért veszem, 340-ért adom.Nem rossz. Egy kör egy Shuyaku-val 3-5 milla profit. -
#1061 Nem a craftolható cuccokat kell eladni, persze, hanem a már kész terméket... de a xenon/khaak csapatok dobálják mindkettőt, és kell egy bár hogy creditté váljanak. A tapasztalat az, hogy egy ilyen feladat felvételekor egy bug miatt egyszerre 3-5 lucrative küldetés is megjelenik a missions panelen, easy-medium-hard szinten, ki kell mazsolázni ami éppen raktáron van, a többi abort mission. Landolni, eladni a készterméket, craftoláshoz ami kell még bevásárolni, legyártott cuccot eladni. Egy ilyen kör 15-20 millió. Jó dolog a feketepiac
Jut eszembe, ahhoz nem kell teljesíteni a küldetést, hogy üzletelj, a lehetőség adott a mission elfogadásával, csak kár hogy felszállás után elpárolog a maffiózó. Van olyan állomás, ahol a célpont listában már 8! üres bár szerepel...
Utoljára szerkesztette: Amaro, 2018.12.17. 09:02:31 -
kisiku #1060 Egyébként eredetileg nem is lehetne elfoglalni egyik részben sem, csak modokkal.
Mellesleg, ha a Xenonok gépek, akkor meg nem kéne hogy ellenállásba ütközzenek a katonáink, ha leszállnak. Magyarán, csak leszáll, vírust betölt, és megszelídítik az órási kenyérpirítót.
Tényleg, milyen durva lesz, amikor majd a fridzsiderünk ránk támad... -
Doma #1059 Nem árt nézni hogy mit kell letenni az asztalra az inventoryból, annyira bugos. Volt hogy kért 3 spacfly caviart, csak azért hogy megnyissa a black marketet. Egyetlen landolás kedvéért. Mert ha felszállsz azután már nincs Bar. Szóval csak olyat szabad bevállalni ami könnyű pl unstable crystal. Aztán megvenni tőle mindent és craftolni belőle... Méghogy eladni -
kisiku #1058 Tényleg van Xenon I, most kaptam olyan "medium" küldetést, hogy szkenneljek egy ilyet. S ez alighanem egy I:
Na időköztben egy csomó pénzt kerestem, úgyhogy bővítettem a flottát, egyelőre csak "szuper nagy" teherhajókkal. Ha jóban vagyunk az Antigone Republic-kal, akkor ott megvehetjük a játék legnagyobb teherhajóját, a Shuyaku Sentinel-t. Vettem is egyet 55000-es a raktere. Asszem veszek egy másik rombolót vagy egy carrier-t is.
Elég jól lehet zúzni a Phoenix-szel, de azért egy kicsit többet vártam ezektől a hadihajóktól. Egy Taranis-tól anno befostam, itt meg olyan...háát...
-
Tauri #1057 Már azt hittem csak én vagyok ilyen lüke, és szórom tele a galaxist űrszondákkal :) Minden ST mellé egy szonda XD -
Tauri #1056 Ha Steames a játékod F12 :) -
Jóózsf István #1055 Helyesbítenék, mert megint hazudtam! Az Odüsszeuszban pont nem lehet kapcsolgatni a lövegtornyokat. A Cerberuszomban lehet!
Visszamentem az Icusért, egyelőre nem találtam meg, de kipróbáltam egy "K"-n a foglalást, de nem lehet kiadni a végső parancsot. Lehet, hogy megszűnik a xenon hajókkal grasszálás?!?!? -
#1054 Fogadj el egy lucrative küldetést, és a bárban mindentől meg tudsz szabadulni jó pénzért - ha csak a hátizsákodat akarod kiüríteni, akkor érdemes a küldetés elfogadása után azonnal felkeresni a bárt, mert bugos ez a rész, és menet közben eltűnhet újra a kereskedő. -
AnuluBamba #1053 A Security Bypass System + Security Slicer, amiket el szeretnék adni, de már találtam egy info-t, hogy hol tudom eladni -
kisiku #1052 Szállj le egy állomáson és keresd a sima kereskedőket, akik az apró cikkeket árulják, ott el tudod adni. Szerintem az Spacefly Caviar lesz, én kettőt is craftoltam már, az 2 milliót ér. -
kisiku #1051 Én nem találtam, pedig eléggé bementem a kszenon szektorokba. Na de várj ,egy kicsit! Egyáltalán elfoglalhatók? -
AnuluBamba #1050 Az Argon Prime-ban is találtam két ilyen roncsot - csak én olyan illegal dobozokat találtam, amiket még eladni sem tudtam azóta - 1 milla az értékük, eldobni nincs szívem, de eladni sem tudom - direkt felmentem kalóz bázisokhoz, de ott se vették :( -
AnuluBamba #1049 Szia
Nem lehet, hogy a szikla esetén a nagyobb aszteroidákat takarítják el a lövegek a ladik útjából? Cirke fél órája "pattantam vissza" egy nagyobb szikláról utazó sebességnél, amikor már csak lassan csorogtam, akkor meg törtem a sziklákat -
Jóózsf István #1048 Én meg cserébe elárulom, hogy van/lesz (1.5 béta) Ilonka a játékban!!! Letapogattam: NULLA a foglalási ellenállása!!! Pegazussal mentem és nem volt nálam egy tengerészgyalogos sem... Úgy éljek visszamegyek és ha tudom elhozom! -
kisiku #1047 Időközben rájöttem mi az. Az egy olyan cucc, ami azoknak van kitalálva, akik az automata kereskedést választják. Én manuális trader vagyok, mint a korábbi részekben is, ezért nekem nem kell.
A lényeg, hogy megmutatja az összes árat, kereskedést, stb-t, ami alapján az auto traderek mennek. Én az olcsóbb, "prosztóbb" változatot csinálom, azaz, az összes számomra fontos állomáshoz műholdat rakok ki. Így én folyamatosan látom a kereslet-kínálat táblákat. Úgyis felfedezem az összes szektort és rendszert, bőven belefér az időmbe a műholdak telepítése is.
Egyébként itt a teljes cikk.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.16. 11:16:10 -
goyo2 #1046 Na jó dalolok:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ebben a szektorban van a pirate base is: Silent Witness XII, itt kell keresni.
Dugig van roncsokkal, keress olyant a long range scennerrel, amit kékkel jelöl. Ezek zölden pulzálnak egy részükön, ez egyik úgy nézett ki kivülről, mint ha az alienben jártam volna, van az oldalukon valahol egy olyan bejárat ami úgy néz ki mint egy bele fúródott konténer, oldalt repair lézerrel nyitható -
Jóózsf István #1045 A Freud: "terrortevékenységet fojtatni ellened!" Lehet, hogy közben arra gondoltam, hogy fojtogatom, de addig is maradjunk a folytatásnál!
Köszi Sigmund!