7248
Egosoft X4
-
kisiku #1284 Nekem tudod mi a bajom a rakétákkal? Miért nem jelenik meg a szokásos "Lock" kereszt? Honnan tudom, hogy lőhetek-e?
Írja, az Enciklopédia, hogy 10 km-es hatótáv...most akkor már 10 km-ről indíthatom vagy 10 km-en keresztül fogja üldözni a célpontot?
Direkt vettem egy ilyen Minotaur-t, hogy kipróbáljam a torpedózást,stb-t, de fingom nincs, hogy a követő rakétáknál miért nincs "ráállás" ? Ja és nem a dumbfire löveget használom, hanem a tracking-ot. Ha pedig turret-nek rakom be a rakétakilövőt, akkor úgy ellövöldözi a hajó, mint a sicc.
Látom nincs megoldás a gazdaságra, kezd teljesen beállni nálam. Jó, a pénz már nem számít egy ideje, csak hát a játék...
A Xenonokat visszavertem a Teladikkal közösen a francba Ianamus Zura-nál és a Paranidokkal is Holy Vision-nél, úgyhogy lassan építhetek egy erődöt oda. CV-t még mindig nem vettem, mert 50 ezerért ócóbb, mint 10+ milláért venni.
Viszont termelek már füvet nagyban. -
Jóózsf István #1283 Dohányzásról könnyebb leszokni, mint az xml szerkesztésről! Csodálom is, hogy nem nyúltam MÉG bele!
A Borz sokkal több és többrétű rakétákat tudott magávalvinni... Ha mást nem, ezt biztos elbabrálom, de egyelőre türtőztetem magam!
Várom én is a 2.0-át, vagy az odavezető bétákat, mert egyelőre semmi kedvem vacakolni vele...
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.01.01. 16:50:12 -
Zombye Reloaded #1282 BUJJÉK mindenkinek.
-
TokraFan #1281 BÚÉK mindenkinek!
Nekem a GUI-t szokni kell, nagyon más mint az X3-nál volt és néhol nem igazán átlátható.
Bár eddig még alig játszottam, lehet csak ezért érzem így. (A nagy családnak is vannak hátrányai, az egész ünnepek alatt lefoglaltak a programok). -
#1280 Üdv! Mindenkinek BUÉK!
Látom megy az orális játék , sokáig vissza tudtam magam fogni, hogy ne olvassak bele a topikba, de kíváncsiságom győzött.
Úgy érzem jól tettem, hogy (pillanatnyilag) nem tettem magamévá a játékot. A Rebirth-nél mire végig szenvedtük, és kikalapálták meguntuk a játékot, most megvárom a fajsúlyos kalapácsütéseket, és csak utána fogok belevágni, nem bánom ha beletelik pár hónapba. Tudom nincs olyan szar állapotban mint elődje a megjelenéskor, de ahogy olvastam a kommenteket, van bibi rendesen, azért a virágbolti verzióba belekukkantottam, a látvánnyal mint eddig is nem volt baj, gyönyörű, mindig a francos játékmenetben vannak a bökkenők.
Nem kívánok jó szenvedést, inkább Istvánnak jó XML szerkesztést, úgyis imádja. -
mumoka 2012 #1279 köszi azt tudom de nekem 1 mod so indul el már vagy 20 féle képen probáltam se a c:\Users\mano1b\Documents\Egosoft\X4\1638\
c:\Users\mano1b\Documents\Egosoft\X4\extensions\ <<-- elindul játék de a mod nem
e:\GOG Games\X4 Foundations\extensions\<--- itt else indul a játék és nincs ötletem mit csináljak -
kisiku #1278 Jó reggelt és BUÉK!
No, visszaolvasván, látom mindenkinél ugyanazok a bugok jönnek elő. Nálam is van hogy lefagy az irányítás, ilyenkor kilépek a menübe majd vissza. Ha ez sem, akkor alt+tab és vissza...
Gunslinger: nincs valami mod, ami felpörgeti a gazdaságot? Mert nálam már csak a Smartchip, a Soja Husk és a Spaceweed, ami kell. Ezért építettem most egy Űrfű farmot. Megint jöhet az xml szerkesztés, ugyanaz ,mint a Rebirth-ben volt. -
Gunslinger #1277 BÚÉK!
Itt tuti van: Traders sell modification parts
:) -
mumoka 2012 #1276 joreggelt
Boldog Újévet kivánok mindenkinek
lenne 1 kérdésem ezeket hol és kik nél találom Engine Fuel Injector, Extended Fuel Container Weapon Chamber mert faulty logic és a masik faulty ba 2 napja lövöm a 2 álomas körul az npc és az nem esik 1 sem
-
Jóózsf István #1275 Jah. Boldogot! -
AnuluBamba #1274 OFF
Szeretnék egy valóban Boldog és Békés Újévet kívánni mindannyiótoknak a földi időszámítást figyelembe véve! :)
ON
-
Gunslinger #1273 Ilyet nekem is szokott produkálni ez a szutyok, át kell váltani shift+space-el a free flight-ra, aztán vissza, az általában megoldja. Pár napja ennél bosszantóbb bugba botlottam, nem engedett be a fő hajóm pilótafülkéjébe. Akárhova teleportáltam, mikor visszatértem nem nyitotta ki az ajtót, ott álltam a teleportáló szobában, azt is próbáltam, hogy kimentem egy űrsétára és vissza, de semmi, vissza kellett töltenem egy jó fél órával korábbi állást, mert pont akkor akartam menteni, mikor ezt produkálta. -
#1272 Elszállt a fegyverrendszer, célozni se lehet... csata közben jött elő, és az utána készült mentéssel vissza is jön. Hököm tele a bugos játékával, megvárom a 2.0-t, addig jegelve. -
Gunslinger #1271 Tegnap aztán rájöttem, hogy benéztem, mert a 2.2-ből már a balanced verzió volt fent, azért tűnt el a 4 Behemoth löveg elölről meg a tornyok vele, a 3.0 Battleship verzióban megvannak, brutálisabb, mint előtte. Carriernek írja a játék, de nem igazi carrier, mivel nincs M-es dockja és S-ből is csak kettő van, az Arawn az igazi hordozó. Jobb lett volna, ha a Taranis L méretű inkább a jobb hajtóművek miatt, most egy év mire megfordul... -
#1270 Egyetértek, X3 esetében is XTC-XRM körül kezdett élni a játék, majd Litcube, Mayhem körül teljesedett ki. Az X4 alapjai jók, a modderek és az idő majd megoldják a többit. Addig marad a várakozás. -
TokraFan #1269 Ha jobban belegondolok, a korábbi részeket is a modderek csinálták meg rendesen, különösen az X3 szériát. Ebben az X4-ben viszont körökkel nagyobb potenciál van, ha ezt kihasználják a modderek, akkor ez a legjobb rész lesz az összes közül. Más kérdés, hogy ezt is ki kell várni, ami még éveket jelent. -
kisiku #1268 Gunslinger már megválaszolta, valóban így van. Az a baj, hogy nem fogad M-es hajót viszont ugyanúgy néz ki, mint a Rebirth-ben, csak valahogy nagyobb.
Én csak azért próbálom ki, mert elég silány a választék a hajókból, főleg ami a nagyokat illeti.
Van 3 faj, 3 romboló, 3 carrier. Ennyi. Szerintem szép lassan át fogják rakni az előző részből az összeset, -
#1267 nem is értem,a xenon hajók változatlanok,még a vadászok is,de a többit át kellett variálni,miért nem maradtak a régi dizájnnál(mert a mod szerint igény van rá,még ez a felszerelgetős téma sem jön be,simán jó volt ha a hajógyárnál megadod miből mennyi és mi legyen rajta,és a gyár úgy gyártja le,most rá kell legózni,de ez is az én bajom :D ),és inkább bugot javítottak volna vagy rendesen megcsinálták volna :D én most hanyagolom,egy év múlva ránézek amint jön egy dlc,a rebirthet is a home of lightnál vettem elő újra :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.30. 20:51:08 -
Gunslinger #1266 Hoppá , most nézem, hogy a 3.0-ban már van Arawn is! Na ezt majd megnézem. -
Gunslinger #1265 Taranisból kétféle van, és folyamatosan balanceolják, gyakorlatilag pár naponta jön ki belőle új verzió, én anno a battleship verziót próbáltam ki 1.5 verziótól, valami 40+ ágyú volt a tornyokon meg elől 4 behemot löveg, de ezeket azóta leszedték a 2.1-2.2 verzió környékén és a lövegtornyokat is megfelezték, mert cheat volt az egész vas, azóta nem próbáltam, most ha jól látom már 3.0 verziónál jár. A sebességéhez nem nyúltak talán, nekem 196-al ment, mondjuk rémesen manőverezik, mert XL... -
Jóózsf István #1264 Örömmel veszem tudomásul, hogy butulásom újabb szintre lépett!
Azt a szokást vettem fel, hogy megírom a bejegyzést, de nem nyomok a küldésre, mert hátha valamit hozzáteszek. Majd ezt elfelejtvén simán bezárom a böngészőt... Sose öregedjetek meg!
Jó hogy feljött ez a transzporter téma, mert már arra is azt hittem, hogy megőrültem! (Rémlett, hogy BÁRHOVA tudtam transzportálni!)
Szóval: Flak. Igen arra gondoltam!
Viku! Tudnál számokat szolgáltatni arról a tarhonyáról? Milyen gyors? Hány puskája van? etc... -
AnuluBamba #1263 Én is erre a következtetésre jutottam.. most minden kiemelt űrállomásra beparkolok egy kici-ócó Scout-tal, és arra teleportálok szükség esetén. De ha belegondolok.. maga a teleportálás létjogosultsága is megkérdőjelezhető :) pölö, mé köll nekem fél galaxison átcígölnöm az árumat egy Transporter-el, amikor egy laza mozdulattal oda is teleportálhatnám... stb.. stb.. :) -
tom36 #1262 Üdv all
egy olyan kérdésem lenne hogy az inventoriban lévő cuccokat (amik craft-oláshoz kellenek meg a többit) le lehet e rakni valahol megőrzésre ?
mer elég zavaró, hogy van néhány viszonylag "ritka" eszköz (illegális) nálam amik még nem tudom mikre lessznek jók, eladni nem akarom és kidobni sem szeretném amikor rajtakapnak, de így viszont sok frakciónál problémát okozhatnak.
van erre valami megoldás ? (nemrég kezdtem a játékot, de ez eléggé zavaró) -
#1261 így kell működnie. egy korábbi patchnél még ment mindehova,mostmár csak saját tulajdonra -
AnuluBamba #1260 Sziasztok
A Boronesz-em kifejlesztette a teleportálást a maximumra. Elvileg szabadon tudnék teleportálni bárhova, de csak a saját hajóimra engedne jelenleg a program. Mitől függ a teleportálás? Olyan állomásra sem enged, amelyik mellé még szatellitet is raktam. Van valakinek tapasztalata? -
sznek1975 #1259 Köszi szépen
-
SaGa #1258 Vedd meg a gog-on, akkor letölthetsz egy teljes verziót, és akkor telepíted, amikor akarod. Ha DVD-n akarod tartani, kiírhatod arra is. -
sznek1975 #1257 Elképzelhető hogy a játék majd megjelenik dvd fizikai verzióban? szutyok steam a halálom. -
Gunslinger #1256 Flak. Olyan mennydörgő hangja volt a simának, a cluster verzió halkabb volt, viszont látványra komoly tűzijáték volt. A Terran megfelelője az SSC volt. Gondolom ez a Shard az X4-ben valami hasonló akarna lenni, csak inkább lett valami shotgun.
Nekem az a benyomásom, hogy jelenleg a Nemesis rendelkezik a legeffektívebb frontális tűzerővel, nem ellenfél egy K sem. Talán ha le lenne tiltva a kapitálisoknál a boost (van rá mod), akkor csata előtt nem égetnék el az összes pajzsukat néhány másodperc alatt és komolyan is lehetne őket venni. -
kisiku #1255 A Ribörszben a PlasmaJet volt. X3-ban volt a PSG, de az mindent kiirtott, meg volt a kapitálisoknak valami PPC ha jól emlékszem. Apropó Pistám, itt a Tarhonya a Fándésönszben:
-
Jóózsf István #1254 Lesznek. Csak még a fejlesztőknek csupa fontosabb dolguk volt, mint hogy ezt lehetővé tegyék! -
Kaziking #1253 Én azt nem értem hogy miért nincsenek a steam en modok. (vagy csak én vagyok ilyen béna hogy nem találok?) rebirth nél tökre szimpi volt hogy csak kiválasztom mit szeretnék, aztán magátol leszedte és használhattam is. most meg semmi nincs ott hozzá. -
Jóózsf István #1252 Mi is volt az a védelmi fegyver, amit a kapitálisokra lehetett rakni az X3-ban és pikk-pakk leszedte a kis szúnyogokat. Veszett gyors volt!
A tavaszvirágra is lehetett olyasmit tenni és csak annyit lehetett hallani, hogy: TSS
-
Jóózsf István #1251 És az milyen, hogy 4-5 vadász szét kap egy kapitálist seperc alatt?
Viku! Nekem a szuka volt a kedvenc hajóm. Sajnos amilyen jól nézett ki, olyan hasztalan volt az "I-ndokolatlanul H-atalma-S ágyújával"
Meg tudlak érteni. Az 1.5 béta előtt négy napig nem játszottam vele, mert uncsi volt. Most csak három napja kerülgetem. -
goyo2 #1250 Viszont túl olcsók a Cap Ship-ek. -
goyo2 #1249 Szerintem nem biztos hogy rossz, hogy a fegyverek nem olyan erősek. Nekem az sose tetszett, hogy két Capital ship 1 perc alatt szétszedte a másikat. Lehet, hogy nem jó a balance, és átestünk a ló túlsó oldalára, de az hogy nincs időm semmit lereagálni, mert addigra vége a csatának az nem tetszik. Szóval én azért remélem nem lesznek olyan bazi mindenható csúzlik, mint az elődökben. -
goyo2 #1248 köszönöm -
kisiku #1247 Van, de az egy általános. Vannak specifikus gyártómodulok, például a Nostrop Oil. Ezeket csak a Teladinal tudod megvenni.
Minden fajnak van egy "fő" irányzata és egy "mellékszereplője":
- Argon Federation (ARG) - Antigone Republic (ANT),
- a Teladi Corporation és a Ministry of Finance,
- a Godrealm of Paranid és a Holy Order of Pontifex.
A "mellékszereplőknél" megkaphatsz speciális űrállomásokat, mint például én a a MIN-től a Spaceweed Farmot, azaz tudok Űrfüvet termelni. De vannak modulok, amik nem fajspecifikusak és vannak, amik igen. Természetesen ehhez is kell a magas reputáció, azaz "jóban levés"
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.29. 11:00:34 -
kisiku #1246 No, azt hiszem elkezdem a modok használatát, mert az alap játék eléggé...szóval szarul beállított.És akkor finoman fogalmaztam.
Tegnap kipróbáltam csatában a Behemoth nevű Argon rombolót. Elég kiábrándító: egy darab vadászgéppel még csak csak elbánik, igaz fél óra alatt és csak ha használom a fő ágyúkat is, de 8-10 db-bal már semmit nem tud kezdeni.
Arról nem beszélve, hogy a lövegek annyira gyengék, hogy az már nevetséges. A korábbi részekben tekintélye volt a nagy hadihajóknak, itt gyakorlatilag - talán az Odysseus kivételével - felesleges pénzkidobások. Ja és összesen 3 fajta van...
Már megvannak egy ideje, de gondoltam tesztelem őket és hagyok időt, mielőtt csúnyán lehúzom. Sajnos teljesen nevetségesek a lövegek,szinte semmit nem találnak el, és nagyon gyengék. Tök mindegy, melyiket használom, hová pakolom. Látványosan lőnek, de nevetségesek, főleg az L méretűektől várná el az ember, hogy pusztítsanak, de semmi. S látom,ezt mások is felismerték, ezért megjelent néhány Rebalance mod, melyeket most fogok kipróbálni. Én nem szeretem az olyan modokat, amelyek csalásról szólnak, de szívesen kipróbálom azokat, amelyek kijavítják vagy kibővítik az alapjátékot.
Egy capital ship-től mindig is rettegtünk a korábbi részekben, hiszen egyedül a gyorsaságunk és az ügyességünk miatt lehetett csatát nyerni ellenük. De itt a Tracking Turret kivételével mindegyik nevetséges.
Éppen ezért, mintha valaki álmomat teljesítette volna, megcsinálta a Taranis-t erre a részre is.
De kipróbálom ezt az újragondolást is. -
goyo2 #1245 Nem találtam Smart Chips Prod Modult az Argonoknál. Télleg nincs?