7248
Egosoft X4
  • Gunslinger
    Na belekezdtem az Argon vs Xenon plotba, gondolom ez adja majd a reput, már az elején elakadtam, scannelnem kell egy elveszett Xenon hajót, BJY-001 a kódja, a briefing-ben ha jól nézem egy Xenon J-ről lenne szó, de nincs megjelölve, merre van ez a cucc? Nagyon erős kétségeim vannak, hogy egy Xenon hordozóhoz elég közel tudjak kerülni, hogy scanneljem és még túl is éljem egy Nova-val... Ez is bugos vagy ennek így kell működnie?
  • Gunslinger
    Egyelőre egy Eclipse a cél, aztán majd egy Cerberus. Már vettem egy Nova Vanguard-ot, kb. ez a legpotensebb gép, ami eddig elérhető, bár a Falconok se tűnnek rossznak, dupla pajzs kicsit kevesebb végsebesség mellett. Érdekes, hogy a Buzzard meg egyel nagyobb méret (szintén nem elérhető még) mikor az a Reunion és TC idején M4 volt, a Falcon meg M3, tehát utóbbi volt a potensebb.

Az Argon vs. Xenon belépő küldetését csináltam csak meg eddig, kiküldtek egy Xenon M-hez, ami totál egy helyben állt, nem lőtt vissza, nem mozdult (biztos bug), le kellett lőni, aztán gratuláltak és megnyílt egy csomó küldi, de azokat még nem csináltam meg. Amúgy ez egy visszatérő bugnak tűnik, csomószor akadok össze olyan Xenon és Kha'ak vadászokkal, amik egyszerűen nem lőnek vissza. Állok egy helyben és csak repkednek körülöttem. Direkt megvártam míg kijön egy pár folt a játékhoz a korábbi játékokból kiindulva, ezért szándékosan csak az 1.5 után csatlakoztam, de még így is bugtenger az egész. Mondjuk a Rebirth-nél klasszisokkal jobbnak tűnik még így is, ami szerintem a sorozat legalja volt.
  • 3lm0
    4 óra játék után +19 az nem igazán siralmas Milyen katonai vasakat szeretnél venni? Mert +10, +20 szinteken adja a reputációs küldetéseket, nem lehet hogy nem csináltad meg és ezért nem tudsz venni? Ha jól emlékszem +10-nél az M, +20-nál az L (és talán az XL is) megvásárolható, természetesen a küldi után, ahol az egekig magasztalnak
  • sznek1975
    Köszönöm a segitséget.
  • Gunslinger
    Sziasztok,

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mi a leghatékonyabb módja annak, hogy felturbózzam a reputációmat az egyes feleknél, hogy tudjak katonai vasakat is venni. Elkezdtem mindenféle mini küldetéseket csinálni, nagy nehezen eljutottam odáig az Argonoknál, hogy már megnyílt valami Xenon és Holy order elleni plot, olvastam, hogy csak idővel fognak plotok megnyílni, nincs main story, mint a korábbi X-ekben, de ezek nem túl fantázia dúsak, tisztára űr fedex szimulátorban érzem magam. Na persze nem is kell mindig a galaxist megmentő hőst alakítani, de ez így eddig nagyon sovány, a repu meg alig emelkedik, most Argonoknál +19 Neutral-ban vagyok kb 4 óra játék után, baromi siralmas. Ötlet vélemény? Az építgetős, termelősdi nem hoz lázba egyelőre, Rebirthben marha gyengén volt ez kialakítva, félek tőle egyelőre, inkább kalandoznék, meg lődöznék, de alig van mire.
  • 3lm0
    Az egyik legkönnyebb ha kimész egy aszteroida övbe és böngészed az asztikat. Találni fogsz halványan világító kristályokat azokat kell kilőni majd a tractor beammel behúzni. Ha összegyűlt egy adag, irány az állomás és el kell adni őket. Ezzel a módszerrel általában egy óra alatt 2-3 millát is lehet keresni.
    A másik. Mikor már az állomáson vagy fel kell vásárolni az összes "Needle" "Sedative" és "Bandage" cuccot. Irány a crafting pad, amennyi csak kijön belőle "First Aid Kit"-et kell gyártani utána eladni.
  • sznek1975
    Már meg találtam köszönöm. Ugyan az a szabadság van mint az elődökben? hogy lehet legkönyebben némi kis pénzt szerezni egy ujjoncnak ?
  • Jóózsf István #1157
    4; Az a rakpart nekem csak félig bogaras. Az "S"-es hajók mind itt vannak, de az "M"-ből csak a paranidok!

Sznek! Van. A fejlesztések - szoftvereknél hajónként lehet megvásárolni. Mint az X3-ban.
  • sznek1975
    Automata dockolás van látezik alapban ? A legkönyebbet választottam nehézségben. fital tüzérrel, valami rémálom volt mikor megpróbáltam manuálisan le parkolni egy állomásra. nagyon kezdő vagyok még itt.

Utoljára szerkesztette: sznek1975, 2018.12.23. 12:08:30
  • Jóózsf István #1155
    1; Danke!
    2; Szerintem ki van! (Remélem, mert ha nem, súlyosbodott a szenilitásom!)
    3; Az okos csip nálam is duplán van. Az lesz a következő prodzsekt, hogy szerte a világban ilyen gyárakat fogok felhúzni. De azt már saját CV-vel!!!
    4; Dank ezer sőn!
  • SaGa
    Köszönöm, egyelőre átnézem a Rebirth modokat, hogy mik vannak. Abból az is leszűrhető, miket hiányoltak belőle a játékosok…
  • kisiku
    Tehát:

1. Állomáson úgy tudod elővenni az elrejtett hajót, hogy Shift+D és klikk a hajódon. Majd mondja, hogy wait és már be is szállhatsz, előhozza.
    2. Azt meg ki tudod kapcsolni, engem is idegesít, az automata Collision Avoidance és Autoroll a Game settings-ben van.
    3. Én ezért gyártok Smart Chipet és Scanning Arrayt, mert abból (is) van a legnagyobb hiány.
    4. Az összes S és M hajó: össze teher és összes vadász. Trinity Sanctum VII-ben keresd az észak-nyugati részen (bal-felső)
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.23. 10:32:15
  • Jóózsf István #1152
    Azt mondom kezdd el ezt! Bosszantani mindenképp fog... De ha a ribörszeben nem merültél még el... Afffranccc tugggya!
    A ribörsz kiforrott, de nagyon más. Ez meg suta és nyers még, de sokkal inkább X mint a ribörsz! Ha birodalmat akarsz építeni, nyugodtan kezdd el. Ha más nem, gyakorlásnak jó lesz!
  • sznek1975
    @ SaGa vagy akár Reunion hoz vissza térhetsz, Nagyon lebilincselő.
  • mumoka 2012
    na ugynézki ez is bug még a repair lézer ha 2 hajo van& mind a 2be van repair lézer és az 1 ik hajot lepucolod és eladod akkor a lézer nem muködik super mehetek venni ujra
  • SaGa
    Sziasztok!
    Olvasgatom a hozzászólásokat és nem tudok dönteni. Az utolsó X nekem az X3 Reunion volt (a postás csak úgy itt hagyta a postaláda tetején a némethonból megrendelt dobozt, még csak be se csöngetett, majd felrobbantam az idegtől, hogy mi van, ha lenyúlja valaki) a vége felé az XTM-mel és egy halom másik moddal (az elődeivel is minddel játszottam a maguk idején, megfogott a világ), amiket az itteni leírások alapján úgy tűnik az EGO nagyrészt beépített ebbe a verzióba.
    Kérdésem: megvan a X Rebirth is a Home of Lighttal és a Teladi outposttal, de csak addig jutottam benne, hogy belőttem a controllert rajta. Szerintetek jobb lenne azt nyúznom a következő fél-egy évben, míg az X4 olyan stabil és játszható nem lesz, mint a korábbiak egy-két év után, vagy akkora a változás (kezelésben, játékmechanikában) a kettő között, hogy jobban járok, ha nem szokom meg a Rebirth-et, hanem egyből fejest ugrok ebbe? Van már annyira kiforrott, hogy érdemes meglepni magam vele karácsonyra, vagy egyelőre inkább idegesítő, mint szórakoztató? A plot a korábbi verziókban se hatott meg túlzottan, mindegyikben a saját kis birodalmamat építgettem, ezzel is azt tervezem.
  • Jóózsf István #1148
    Jaja. Megvan a rakétaterv is. Idegből megvettem az összeset a szent utasításnál. Náluk szoktam a hajóimat is venni. csak az a baj, hogy borzasztó rossz az alkatrészellátásuk! Mint a ribörszben: Ha akartam venni valamit a devrí hajógyárban, akkor egy rakomány scanning array-val kellett érkeznem. Csak itt okos csip és társai a hiánycikk!
    Mit jelent az, hogy: "összes S és M hajó"??? A fajra jellemző hajók őrszem és élharcos változata? Vagy tényleg az ÖSSZES? (kétlem)
    A kalózokhoz nem kell a raktérbe pakolni. Engem a hátizsákom miatt is megtalál mindegyik. Mondjuk van is benne érték!

Van "két" bosszantó dolog amire kíváncsi vagyok, hogy hogy éltek meg.
    Az egyik; Hogy amikor leszálltok egy állomásra és az nem rendelkezik elegendő parkolóval, akkor elsüllyeszti a hajónkat. De erre nincs kulturált mód. hogy elővegyük... Legalábbis én nem jöttem rá.
    A másik; Amikor közel kell menni egy adott állomáshoz, mert mondjuk szkennelni akarjuk a piros pöttyöt és egyszercsak úgydönt a játék, hogy "te annyira béna vagy, hogy át kell vegye a hajód felett az irányítást, hogy kikecmeregj a csávából" Na ilyenkor szokott az ideg szét.ni! Nagynehezen beférkőzök valami szűk helyre... a barom meg kihozza a hajót. Vagy csak akarja. Mindegy! Nem tudom mi késztette a fejlesztőket, hogy ezt beleírják, de nem köszönöm meg!
  • kisiku
    Igen, tudom, nekem is van gyáram,ami ugyan csak kétféle dolgot gyárt, de abból annyit, hogy nem győzöm, így az is fossa a pénzt. A manuális kereskedést mindig is élveztem, azért csinálom. Habár én már azzal foglalkozom, hogy idegesítem a Xenonokat és átcsalom őket a békés rendszerekbe a kapun. Ugyanis átjönnek utánad.

Ezt angolul harras-nak (bosszantás) hívják. Átmegyek, megvárom, míg rám másznak, belelövök egyikbe másikba, majd visszahúzódok a biztonságba egy rombolóm mögé vagy bedokkolok és várok, hogy átjöjjön. A kapu túlfelén ott vár a flottám...
    "Ingyen" hajók recept: valami terméket töltsünk be egy vadászgépünkbe és körözzünk vele olyan szektorban, ahol sok a kalóz. Pl Bright Promise. Mindig meg fognak támadni, én meg mindig lelövöm őket, azaz kiugrasztom őket. 15 perc alatt 4 vadászgépet szereztem. Nem mintha nem lenne rá pénzem, de ami ingyen van, az jöhet.
    Szép lassan megveszem az összes rombolót és csatahajót a játékban. Van egy új frakció, aminek van egy olyan Wharf-ja, ahol szinte az összes S és M hajó megkapható.

Egyébként egy Xenon K lelövéséért csak 200.000-et kapunk. Nem sok, de egy seggberúgásnál több. Ja meg egy "kösz" jár mellé.Sok mindenre rájöttem és sok sok pénzt kerestem már. Többek között használhatók a Laser Tower-ek. Végre! Nem is rosszak!
    Pista, ha még mindig gondod van az űrállomásra telepíthető rakétákkal, akkor irány a Faction Representative és meg kell venni a "terveket" hozzá. Én Argonból az összeset megvettem. Arra kell készülni, hogy előszeretettel lövöldözi a turret úgyhogy sok kell. Most egy kisebb csatában a Phoenix-em ellőtt vagy 30-at 2-3 célpontra.
    Apropó, nagyon jó a rombolók főfegyvere, mert 7 km a lőtáv és te is lőhetsz vele. Ja és k*va erős és tuningolható.
  • mumoka 2012
    igen eladtam véletlenul de meg találtam es vetem ujra söt valami sárga lézert is kaptam de meg nem tudom mire jo

viszont nagyon hiányolon a hajo irányitasábol a 2 ik hajo patrol meg egyebeket mert sehol nem találok ijen menut és meg mindig nem tanulnak a pilotak meg a többi se pedig a hajok televanak veluk 1.50 es patch van pedig

a rebirt sokal kezelhetöbb volt ott simán kitudtam adni a hajoknak mit csináljon ami bent a hangarba van itt nem nagyon megy egyelöre
  • goyo2
    szám billenytűkkel tudsz váltani, biztos elállítottad.
  • mumoka 2012
    kellene kis segitség a repair lézer nem muködik remélem nem adtam el ha igen hol lehet kapni
  • Jóózsf István #1143
    Elkészítettem a gigantikus halálcsapdámat: A hákúra addig aggattam gyáregységeket, hogy már mindent gyárt! Tényleg mindent. Csak egy baj van, hogy közben a sebesség mellette átment diavetítésbe... Na sebaj.
    Van egy jótanácsom a nagyban építkezőknek.: Minden modul felhúzása után, érdemes rápillantani a logikai nézetre, mert hajlamos elbabrálni az előtte gondosan beállított árakat. Természetesen ez leginkább az összefüggő, tehát alkatrész termelő egységekre igaz. De ott kötelező jelleggel. Példa: Építesz egy bugylibicskagyárat a vasöntödédhez, amikor kész a bicskagyár, az öntöde vasérc beszerzési árát fel fogja húzni csutkára. Nálam ezt mindig megcsinálta. Mivel én mindent megtermelek, valamint bányászok, eszem ágában sincs pénzt adni érte!

Viku! A kalmárkodást meghagyom neked. Ez a komplexum f.ssa a zsét! Most ott tartok, hogy annyi hajót adok neki, amennyit nem szégyellek és akkor nem minimál áron megy el a motyó, hanem "maximumon"!

Kalandozás.: Mire eldöntöttem hogy kikapcsolom, már tele voltam "sárgákkal". Akkor maradjon. Megint sikerült pánikba esnem, hogy egyáltalán hogyan indítsam be...
    Tulajdonképp amit eddig tapasztaltam, hogy egy bizonyos időre lefoglal egy hajónkat, amiről fogalmunk sincs mi történik vele.
  • tomonor
    Az egyedi logók elvileg bekerülnek majd a Venture szférába, de tényleg annyi lesz az "egyediség" benne.

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valamilyen szűrő állítva eme fícsörre - sokkolnám a népet némi tintát nem tűrő logóval :D

Bár azt kell mondjam, hogy valszeg erre a célra is fejlesztik az EgoCredit rendszert. Ahelyett, hogy saját szerkesztett logót küldj át, vásárolhatsz helyette előre elkészítettet.
  • mumoka 2012
    azért van még hiba a játékba Faulty Logic ban mentem volna Atiya's Misfortune a kapu tol 350km re a kapu és traveler modba a cliens eldobta magát és csinált 1 hatalmas hiba listát kapásbol full xenon birodlom 2 álomás is van ott probálom felderiteni a rendszereket
  • Pares
    Ha fele annyi energiát fektettél volna bele abba, hogy utánanézz a Venture működésének, mint erre a találgatásra, akkor már tudnád, hogy teljesen ki lehet kapcsolni az egész fícsört. Az meg teljességgel kizárt, hogy külső modok által módosított hajókat lehessen átküldeni. Még a saját custom logódat sem tartja meg az átküldött hajó...
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.12.21. 22:47:42
  • Pares
    Nem az. A fórumon azt írták, hogy a Venture-ökkel lehet majd szerezni, és festés meg hasonló dekorációs cuccokra lehet beváltani, ami megmarad akkor is, ha új játékot indítasz. Vagyis (egyelőre) semmi köze nincs valódi pénzhez, vagy mikrotranzakciókhoz, és szerintem nem is lesz.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.12.21. 22:48:18
  • mumoka 2012
    köszönöm a választ valahogy a regi hajomat bekultem felora utan de nekérdezd mit csináltam vele en a reunional játcotam azota ez nagyon más lett ott volt mikor targeteltem es felvete a hajom a target hajo sebeségét itt nem találom sajna a xenon hoz könyu bemeni kijoni még könyeb ha akna mezöre futotam mert sikerult
  • Amaro
    Ez itt a lényeg, mert ha a Venture rendszer dob át csak úgy vkihez, az nem biztos hogy érdekel, de ha megadhatok egy barátlistát, és abból választ, az mindjárt más. Nálam biztos nem fog kószálni akárki, legalább innen a fórumról ismernem kell
  • Jóózsf István #1136
    A féreglyukak mindig ugyanott vannak, de véletlenül dobnak ide, vagy oda. Azért érdemes megjelölni őket, mert hasznosak lehetnek a későbbiekben! Például a Xenon szektorokban, ahol nehéz bejutni is... Kifelé meg kétséges. A másik végükön rendszerint van féregjárat. (van ahol kettő is!) Az már mindegy, hogy hova dob, ha nem akarod visszafelé is keresztül verekedni magad az akadályokon!

Venture.: Már csak az a kérdés, hogy véletlenül választ célt, vagy van beleszólásunk?
  • 3lm0
    Mumoka a szintjük automatikusan fog nőni, ahogy különböző feladatokat hajtanak végre.

Goyo már olyan modot is láttam ami a "modified" feliratot tünteni el Kérdés hogy csak a feliratot vagy egy értéket állít át a játékban ami ezért felelős. Mindenesetre valóban az lenne a legtisztább hogy alapjátékból alapjátékba lehessen küldeni. Sajnos (ne legyen igazam) ahogy a moddereket megismertem az évek alatt amíg az X szériát játszottam, jobban ismerik a játékot a készítőknél, tehát nem lehetetlen hogy találnak erre is kiskaput, ha akarnak.
    Nem vagyok rossz véleménnyel a multiplayer játékokról, de rengeteg negatív tapasztalatom van a csalókkal akik megkeserítik a "tisztán" játszó játékosokat. Ha egy erős adminisztrátori/moderátori csapat is áll a játék háta mögött akkor képesek rendet tartani.
  • goyo2
    What happens when the game is modified?
    Visitors from other universes can enter your universe (as long as you are logged in) and your mods will apply to the visitors. However, you cannot send ships on ventures from a modified game yourself, and nothing you do to visitor ships will be fed back to the person who sent them.
  • goyo2
    Mintha azt halottam, vagy olvastam volna, hogy csak a Not Modified game státusszal tudsz hajot atkuldeni. Szóval ha észreveszi hogy belenyúltál, akkor nem fog menni. Kérdés észreveszi-e :-) Gondolom igen. Én még nem tettem fel semmi mod-ot és nem nyúltam bele semmibe. Szóval nem tudom

• mumoka 2012
    Gorgon Sentinel (M) ezt szeretnék venni az ára meg van már amugy
  • mumoka 2012
    sziasztok lenne 1 kérdésem egyelore a kezdö hajoval mászkálok és szeretnék legénységet de nem tudom hogy lehet a szintjüket emelni mert van 1 capitány pilotam de alap kezdö egyelöre
  • 3lm0
    Már miért ne lenne? Nálam fut a mod. Teszek a hajóra egy +49999% pajzsnövelő modult, egy +49999% sebzésnövelőt a fegyverre és azt mondom menj át és támadj mindenkit. (lehet hogy ezt így nem lehet parancsnak kiadni, esetleg fegyvernek hogy lőjön mindenre ami él és mozog)
    Kérdés hogy mivel nálad nincs fent a mod ezt hogy reagálja le a játék?
  • Gilmoor
    Csak npc-ket tudsz átküldeni és nem vezérled őket. Nincs lehetőség arra amit mondasz.
  • 3lm0
    Remélhetőleg arra is kitalálnak valami megoldást hogy a csalók, ne tudjanak majd betörni hozzánk és lerombolni pillanatok alatt amit véres verítékkel napok-hetek alatt felépítettünk. Mert a jelenlegi modok közt szinte azonnal olyanok jelentek meg amelyek a pajzsokat, fegyvereket turbózzák fel értelmetlen módon (van hogy egy boostolt fegyver egy lövéssel lebont egy állomásmodult).
    Azt hiszem ez igencsak tönkretenné sokunk játékát.
  • Z33noo
    Hmm.
    Kicsit összezavarodtam, most akkor hogy is van ezekkel a wormhole-okkal?
    A Boron "csaj?" azt mondja jelöljem meg, de azt olvastam, hogy a wormhole-ok változnak, nem permanens, random.
    Vagy azok mindig ugyanott vannak és csak az hogy hova visznek el az a random?
  • goyo2
    Nekem az 1.5 -el nem támadnak a khaak-ok. De legalább vannak.
  • kisiku
    Legyen úgy!