X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Ha szükség lenne valamire, gyorsabban megtaláljuk egy kattintással, mintha külön szörfözgetnénk az oldalak között.
Pár link, ami hasznos lehet:
EGOSOFT
EGOSOFT X4 FÓRUM
X4 WIKI
ROGUEY X SITE
ARGONOPEDIA
STEAM X4
X universe Home, sweet home
Meg merem kockáztatni az eddigi összes szériából e két monstrum viszi a szépségdíjat (nálam tuti), és a régi szép időkből a Paranid Odysseus volt a favoritom sokáig.
tomonor: a korai hozzáférés jó lenne, legalább végre egyszer "közvetlenül" tudnának a játékosok igénye, és véleménye alapján javítani, tervezni. Nem bánom, hogy saját maguk kezébe vették a kiadást is, nem sietteti, molesztálja őket senki, kisebb a bukta esélye. Normálisan csinálják meg, az se baj ha csúsznak saját "ígéretük" ellenére, és akár jövőre jelenik meg, az XR-nél is hiányzott az a plusz egy év fejlesztés.
TokraFan: eddig sem lehetett panaszunk a kinézetre, egy idő után messziről ránézésre tudtad milyen faj hajóját látod, jól megkülönböztethető az egyediségük. A Boron "kifinomult elegancia" nekem is hiányzik, de nem hiszem, hogy a közeljövőben viszont látnánk az áramvonalas hajóikat, hacsak nem lesz valami csodakezű modder(ek), aki kreál akár egy flottányit, a mai igények tekintetében, valami apró mellék, háttérsztorival.
Ízlésről szerintem felesleges vitázni, úgyis mindenki a magáét favorizálja, viszont az vitatható, hogy egy teljesen más fajnak miért van humanoid kinézete és a hajói miért néznek ki úgy, mintha nyilvánvalóan emberek építették volna? Éppen ezért volt nekem kedvencem a Boron design, annak idején X3-ban. Ott még volt némi logika abban, hogy egy vízben (v. folyadékban?) élő faj ilyen "bőrszerű", áramvonalas hajókat fog építeni magának és nem olyat, mint pl. az ember.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
De talán tényleg az volt a legnagyobb gond X3TC-től kezdve, hogy annyira sok hajókat tuszkoltak a játékba, hogy még ha választottál is magadnak egy kedvencet, még mindig ott volt belőle legalább 4 (Raider - Sentinel - Vanguard) variáns. A bőség zavara rendesen beütött.
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2018.08.27. 13:09:43
Én személy szerint úgy gondolom, hogy 2018-ban csak Early Access lesz, az is november-december körül.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
(Nem szabad sürgetni őket, még a végén elrontják <#vigyor1>#vigyor1>)
De az is megeshet, hogy rosszul értelmeztem a videókat, és amiket látunk, azok a Cerberus/Minotaur hajók.
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2018.08.27. 00:02:47
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Ez nem egy komoly probléma, de olyan kevés az infó, hogy az érdemi részekről még nem igazán lehet beszélgetni, csak ami a trailerek alapján első látásra lejön.
Egyelőre elég sokszor ismétlődik a kilapított design (mint pl. a Falcon), de vannak azért egyedibb darabok is.
Ha megy Action Replay Mk VII-es cartridge-el, akkor adjátok már meg légyszi az "örökélet" poke-okat is! <#nyes>#nyes>
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.08.23. 19:24:48
A nagy hajó ami felrobbant egy Argon Colossus volt amúgy, XL-es besorolású.
a grafikávak eddig sem volt gond,a bugokkal annál inkább 😄
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Látva a videót, lelki szemeimmel előre látom, hogy q... sokat fogok legózni a gyárakkal. <#eljen>#eljen> Viszont a nagyobb(acska) hajó robbanási effektjén még dolgozhatnának egy kicsit, nem tudom milyen kategóriájú a besorolása, de a Rebirth-ben sokkal látványosabb egy nagy batár pusztulása, ha túl közel voltál a borzocska is megsínylette.
Ma már, ha nem tudod eldönteni, hogy lányt vagy fiút láttál, akkor nyugodtan mond, hogy "es" 😄
Amúgy tényleg nehéz eldönteni sokszor. Rossz fele haladunk, de lehet, hogy nem véletlen homo sapiens és nem hetero sapiens...
Warning! Cargo bay open, shields are down!
No, nézzük, mi a helyzet. Ahogy látom, szép, de a grafikára, látványra eddig sem volt panaszunk. Nekem igazándiból már semmire nem volt panaszom a játékkal kapcsolatban.
Atyaisten...mi a tökömet csináljak?Megvan! Megy ez majd a magánélet mellett is 😊 egészen addig, amíg gyermekekkel nem bővítem eme hazát.Mert "sajnos" benne vagyok már a korban...
Kezdtem már azt hinni, a németek teljesen degeneráltakká váltak, azzal, hogy öngyilkosságot követnek el, azaz leteszik Germanisztán alapköveit. Meg hogy a napokban bevezették a harmadik nemet is.Legalább értelmet nyert a "das" a "der és a die" mellett. <#nyes>#nyes>
Ezt a német csapatot ki kéne menteni abból az iszonyatból, ami ott van, mert nekünk kellenek ezek a játékok.Németország elrohadhat, de az Egosoft az kell! <#nyes>#nyes>
Azt nem ígérem, hogy ezzel is 3000 órát lenyomok, de sokat fogok.
https://www.twitch.tv/videos/300074230?t=01h28m48s
Viszont az FPS mód is érthető részükről, mert mostanában az a mód meglöki az eladásokat ezeknél az űrjátékoknál. A gond ott kezdődik, hogy ha valami feature-t beraksz egy játékba, attól elvárja a vásárló, hogy megfelelő lesz.
Mindenesetre az X4-es videók alapján az NPC-k alap animációi meg lesznek oldva, futkosni fognak pozícióktól hajókig.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.08.02. 19:40:51
A kérdés viszont, hogy van-e értelme egy olyan játékot teremteni, mely átveszi az élet szépségének, bonyolultságának, és kiszámíthatatlanságának minden szerepét?
Persze az én (mi) elképzelésem-sünk a dinamikáról eltér az egoétól. De legalább reménykedhetünk! :-)
2. Szintén.
3. Na az talán nem. Lesz néhány dokk sablon, de azok mind egymás klónjai lesznek. Mondjuk Egosoft sosem az űrállomások változatosságáról volt híres, legalábbis Reunion óta nem.
4. Meglesz.
Mint mondtam, néhány kiszivárogtatott infóból olyasmi derül ki, hogy a csillagrendszereket biome-k fogják megosztani. Azt nem tudni, hogy random generált (mint például Minecraft), vagy előre beállított lesz, de a szerint fognak alakulni egy szektorban az űrállomások, a munkaerő (workforce), és az egyéb véletlenszerűen generált dolgok (teszem azt lockboxok, random ellenségek). Ha előre beállított biomok lesznek, az azért jó, mert ha a bolygók közelében felhúzzák a workforce rátáját, az gyakorlatilag szimulálja a bolygó jelenlétét, még ha hamisan is.
Tehát a bolygók még mindig csak "háttér elemek" maradnak az X4-ben is, ezt az Egosoft világosan elmondta az egyik Q&A videójában.
2. Maximális funkcionalitás.
3. Változatosság.
4. Látványos háttér, kilátás.
Ez a négy dolog az, amit elvárok az űrállomások kikötőitől, és ugyan ezeket várnám el egy bolygó űrkikötőjétől is. Kb. mint a Mass Effectecben (főleg a 2-3-ban), vagy mint a Freelancerben, csak 2019-hez illő kivitelezésben. Bár én nem bánom, hogy nem lehet leszállni a bolygókra, cserébe jó lenne, ha a bolygó és bolygókörüli pálya közti közlekedés jól meg lenne jelenítve mondjuk rendszeres és látható járatokkal a felszín és az űrállomások között, vagy mint az X3-ban a station announcmentek, stb. A lényeg az immerzió, az én karakterem nem akar leszállni a bolygókra, de látszódjon, hogy létezik ilyen dolog. Ez sokban hozzájárulna egy "élő" univerzumhoz.
Aminek én nagyon örülök, hogy legalább az állomásokra már nem úgy kell majd leszállni ahogy az XR-ben kellett (egy ikonra kattintva, mert az rettenetesen illúzióromboló volt), hanem rendes landolással/dokkolással. Legalább is, a videókból és az elmondottakból ez derült ki.
Viszont ez így elméletben mind szép is jó. Csakhogy az X széria mindig is az űrrel foglalkozott, és ez a pár mondat is, amit leírtam, akkora munkát jelentene, hogy egy különálló játékként is helytállna, nemhogy az X4-ben. Továbbá, az sem egészséges egy játék szempontjából, ha keveri a szezont a fazonnal a fejlesztő. Vagy az történik, hogy ahogyan hirtelen mindent rázúdít a játék a játékosra, elmegy az egésztől rögtön a kedve (magas learning curve vagy túl sok a teendő egy adott helyen), vagy az, hogy a játék egy adott szegmensére fog koncentrálni a játékos, míg a másik szegmenst nem kedveli annyira, így negatív élményfoltot hagy benne, továbbá a játék fejlesztői elpazaroltak egy csomó pénzt és energiát egy kihasználatlan feature-re.
Meglátásom szerint viszont tudna működni a bolygóraszállás, csak nem a klasszikus értelemben (vagyis nem ahogy a mostani játékok megvalósítják). Nem is feltétlenül kellene tudnunk leszállni rájuk, elég lenne annyi, hogy a játék gazdaságához hozzátesznek valamit az óriás égitestek. Ezt az X4-ben amúgy úgy-ahogy orvosolják majd, (workforce rendszer) viszont nem az individuális bolygók lesznek rá hatással, hanem a mesterségesen beállított biomok (melyeket valószínűleg feltolnak magasabb rátákra a bolygók közelében).
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2018.07.31. 02:45:04
Unalmas önmagában nem lenne -elvégre csak kitágítaná a lehetőségeket-, de ha amolyan Elite módjára lenne megoldva, tök üres, élettelen és kopár bolygókkal, ahol mindig ugyanaz a 2 féle állomás ismétlődik, annak valóban nem sok értelme lenne.