7249
Egosoft X4
-
Jóózsf István #1525 Várható volt!
Tegnap átjátszottam két xenon szektort a HOP kezére. (Fóltilodzsik) két rombolóm bánta, és az összes vadász meg fregatt ami a "Zúsz"-on volt.n (hat romboló és egy anya) Kihozhattam volna nullásra is, de inkább moziztam. Az egyikben már volt épülete a HOP-nak. A másik érdekes volt, mert egyszerre értünk oda az ő armadájukkal és az építész hajójukkal. Mintha kitalálták volna, hogy mit akarok. (Lehettek volna hálásabbak!)Az is érdekes, hogy innen viszont eltűntek a xenon építmények. Már amikor lőtték az elemeket akkor semmivé váltak.
Szinte egyszerűbb szektort foglalni, mint hajót! Lehet, foglalok magamnak is... De minek?!?!
Leakcióztam a hajógyárat 90%-ra. Most megint nem tudom teljesíteni a megrendeléseket. Egyszerűen képtelenség legyártani és leszállítani annyi karosszéria elemet. -
TokraFan #1524 Ez hamar ment...kapott a game 25% leárazást gőzön! -
kisiku #1523 Igen, igen a tuningnál játszani kell. Van amikor egész jókat dob be, az Exceptional pedig az über-brutál. Az élsimítástról annnyit, hogy mióta átállítottam itthon valami SSXA-ból FXAA-ba vagy mire azóta nem fagy. Egyértelmű, hogy a VRAM fogy el és azért fagy ki (kilép). Érdekes. Sajnos több résznél eljátszották ezt, hogy még nem létező hardverek kellettek volna egy-egy rész futtatásához. Jó, nem panaszkodom, hiszen Ultra-ban nyomom és tök sima, pedig ez csak egy 6gb-s 1060-as GTX Inkább a vinyó tölt sokat, ideje már mindent SSD-re cserélnem, csak már annyira nem akarok ezzel foglalkozni...van életem és családom. Úgyhogy jó ez.
A Xenon nálam is nyomul, ami jó. De a Paranid és a Teladi is nyomul be hozzájuk. Sőt, építettek is előretolt bázisokat.
Érdemes belenézni a küldetésekbe, egy csomó új van és csomót javítottak. Persze az SCA-val továbbra sem lehet barátkozni, de a HAT-nál mindjárt 20-as szintű vagyok.
A Khaak-ok passzívak, de azok is ölik a Xenon-t. Én is írtam, hogy hiába rombolom le a Defence Platformokat, ott maradnak. Ja, és aztán hoz neki néhány EC-t meg Ore-t a Power Distribution vagy Xenon S és visszaépül...én meg 20 féle anyagból építek űrállomást... -
kisiku #1522 Látom, a zene témában nagyon otthon vagy! Igen, tudom, hogy rövidebbre lettek vágva, azt is tudom, hogy hangulathoz dobja be a zeneszámokat, csak azt akartam érzékeltetni, hogy a korábbi részek zeneszámai sokkal jobbak voltak. Nem néztem meg a Credits részt, de ezt is a Zakharov csinálta? Mert ez a stílus és igénytelenség nem rá vall. -
Jóózsf István #1521 Nem tudom észrevettétek-e, de ha tuningoltok, és a tuning hivatalos értéke mondjuk 10 és 30% közé esik, de a sors dob egy 11%-os javulást, azt nyugodtan vonjátok vissza. Nem vész el a drága és leginkább pótolhatatlan alapanyag. (Visszaadja!) Én addig szoktam oda-vissza dobálni, amíg megközelítőleg a maximumot adja!
Írta valaki, hogy kikapcsolja az élsimítást. Kipróbáltam: Nálam sebességbeli előnnyel nem járt, de rá kellett döbbenjek (Szó szerint), hogy az FXAA low olyan mértékben barmolta el a junoszty képét, mintha legalábbis az X2-ig repültünk volna vissza az időben! Csodálkoztam is, hogy eddig senki nem tette szóvá. Mondjuk, nem a karakter ábrázolásért szeretjük az X-eket!
2.20 felüdülés a 2.10-hez képest. Csak most megint a dilemma, hogy a sima 2.0-hoz képest vajon...?!?!?!?
Remélem nem kiabálom el, de fantom zaj problémát orvosolták. Nem is tudom mi volt ennek a hivatalos neve!
Jó hogy bővült a kiadható harci parancsok "tárháza", de még mindig nem egyértelmű, hogy melyiknél mire kellene reagálniuk az alanyoknak... Elméletileg már nem kószálnak el...
Gondolom már rájöttetek, hogy a Xenon határok immár, nem olyan egyértelműek. A gépek betüremkednek a biók közé és fordítva. Már csak egy zavar, hogy nem lehet a pofátlanul betelepített építményeket nyomtalanul eltüntetni!
Amikor azt írtam egy hónappal ezelőtt, hogy majd lepődjetek meg, akkor erre gondoltam. (Csak akkor még olyan csúfság is előfordult, hogy ezek a fránya gépek tucatjával kezdték el építeni a DP-kat! Az egy kicsit vicces volt!) -
tomonor #1520 A pontos döntés menetet nem tudom én sem mögötte. Ami viszont fix az az, hogy az X4-ben a zenék/zörejek szituáció függőek. Ha a játék érzékeli, hogy aszteroida mezőben/nebulában vagy, akkor az üres zörejeket játssza, hogy feszültségkeltést szimuláljon. Amikor egy barátságos zónában vagy (tehát van körülötted legalább egy-két űrállomás), akkor csendülnek fel a régi Rebirth-ös zenék. Amikor zónák között vagy átutazóban (tehát több űrállomás közötti részen) akkor szokta elindítani a Drums of the Goner (Getsu Fune)/Tranquil Light/Orbital Surfer számokat. Amikor Cluster-ben vagy (mondjuk elég nehéz nem olyan helyen lenni ebben a játékban), akkor játssza az eredeti X4-hez készült 5 perc hosszú valós zenéket (ezek nem szakadnak meg zóna/rendszer váltás között).
A régi zenék azért halkabbak, mert nem akartak hangsúlyt rakni az ideiglenes zóna zenékre, ugyanis azok könnyedén félbe szakadhatnak. Ez amúgy Rebirth esetén is így volt annyi különbséggel, hogy a játékbeli zenék rövidre lettek vágva és általában a highway zene átmenete fedte le a félbeszakadást.
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2019.03.05. 15:54:31 -
kisiku #1519 Még egy utolsó gondolat, tegnap is írtam. Tök jó, hogy a korábbi részek zenéi is hallhatók, de miért sokkal halkabbak, mint a mostaniak? Mikor felcsendült az X3-ból a Getsu Fune szektor zenéje, hát beleborzongtam! Azt a rohadt...fel is nyomtam a hangerőt, erre egy perc múlva felváltotta az unalmas zörgés, ami a jelenlegi zenéjét illeti...
Tomonor, Isten vagy hogy anno feltöltötted! Azóta is hallgatom!
X3 Getsu Fune -
tomonor #1518 Igazából pont az írtad le most, amit a másik fórumon kifejtettem pár perce. Ha gondolod olvasd el, nincs most jelenleg kapacitásom leírni az egészet ide mégegyszer :D
Amúgy kronológiailag az X4 nagyjából 30-40 évvel a Rebirth után játszódik, ám még nincs direkt kontaktus az Albion-Omikron Lyrae rendszerekkel ugyebár.
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2019.03.05. 15:35:07 -
goyo2 #1517 Manuálisan én is de nem ülök benne.
Ha nem állsz meg a zsandároknak, akkor nem pirosodik be?
-
kisiku #1516 Én azt veszem észre, hogy gyakrabban dobálják el az illegális cuccot (termelek Űrfüvet), így inkább manuálisan szállítom le az illegális cuccot, mivel én nem állok meg sem a rendőrnek, sem a kalóznak. -
kisiku #1515 Nekem inkább kicsinek tűnik a játéktér. Az előzőek nagyobbak volt. X3 TC ben mennyi is...93 szektor volt? Itt van 41...
És tudod mi hiányzik még? Az extension googles vagy mi, ami az a távcső volt, hogy ne folyjon ki az ember szeme.
A Rebirth meg valahogy, nem tudom, az is nagyobbnak tűnt. Meg egy csomó érdekes szektor volt benne, csomó meglepetés, mentél hosszú ideig, egyszer csak feltűnt egy titkos űrbázis,stb...
Devries napsütötte és sárgás-narancsos színvilága...ajjj, Istenem, de jól nézett ki!
Egyébként miért Foundations ez? Ez most a Rebirth előzménye vagy utána járunk sztoriban...ez sem derül ki. Minek az "alapjai" ez most? Az előző részben arról volt szó, hogy a jump gate-ek összeomlottak és leálltak, elszakítva a civilizációkat egymástól. A vállalatok lettek az uralkodók a kormányok és a társadalmak felett (Plutarch Mining Corp és társai), akik aztán a gőgtől és hatalomtól elkényelmesedve elkezdtek a Xenonokkal kísérletezni, amit mi megállítottunk. Közben a két DLC-ben újabb civilizációk nyomaira lehetett bukkanni...szóval volt sztori. Itt meg van ez a nőnemű Boron, aki megbízik minket, hogy tárjuk fel a múltat, amit Data Vault-okban találunk...aztán kb ennyi.
Az atmoszférát, a játék mélységét, a zene és a látvány adta. Az élvezhetőséget az a fajta komplexitás, ami éppen olyan, hogy magával ragadja a játékost, tehát nem ijed meg, de nem is undorodik meg attól ,hogy komplikáltnak tűnik elsőre. Közben nem az. Egy nagyon élvezetes játék még mindig, csak nekem is hiányzik a mélység és az érzelmekre hatás. Az első három részben mindig megkönnyeztem a végét. A rebirth-ben is volt pillanat, amikor libabőrös lettem, de itt sajnos nincs. Ettől függetlenül kiváló ez a rész is.
-
goyo2 #1514 Arról van tapasztalat, hogy egy nagy hajóba bedokkolt kis hajó illegális rakományára is harapnak-e?
Nehéz tesztelni, azért kérdem.
-
tomonor #1513 Sajnos sok sebből vérzik az X4. Bár az egyik legfőbb, legszembetűnőbb a mesterséges intelligencia limitáltsága (nem, nem csak a Xenoné), ami engem zavar az az univerzum felépítése.
Miért van az, hogy míg a Rebirth-öt sikerült megcsinálniuk az egyik legjobb játékbeli atmoszférával ellátott X játéknak, addig a konkrét utódja alig teljesít az adott téren. Olyan, mintha Egoék nem tudták volna eldönteni, hogy hogyan épüljön fel az univerzum (vagy csak a DLC-ékre tartogatják a jobb, szebb dolgokat?). -
kisiku #1512 Egyezik az ízlésünk. Ugye hogy milyen jó volt? Kicsit hiányolom a nebula-t az X4-ből, egy-két szektorban van csak. Azért a gázfelhőnek/ködnek van egy fílingje! Az X-Rebirth-ben imádtam azt a szektort ahol a Spliteknek volt egy furcsa űrállomása a ködben. Egyébként itt is van.
Sokba kerül a hajógyár építése, de utána olyan élvezetes, hogy minden ingyen van! Főleg, ha a saját gyáraimból szállítom be a hozzávalókat. Ugyanaz az érzés, mint a Rebirth-ben. Persze, rohadt drága, de hosszútávon megéri. Aztán el is lehet adni a hajókat, amiket gyártunk, még akkor is, ha a konkurencia nem veszi meg tőlünk.
Azért poénból beraknék hitelfinanszírozást a hajógyárhoz...ó nem kell itt készpénzben fizetni, vigye el ingyen a csatahajóját, ráér törleszteni 5 év alatt a tízszeresét!
Apropó lopni...ööö bocsánat "beszkennelni" a hajógyár blueprintjét nem lehet? Próbáltam, de sosem dobta fel, hátha másnak sikerült. Mert 250 milla volt az L-es, 65 volt az S/M és 270 milla lesz az XL-es...plusz ugye a hajómodellek és azok felszerelései.Van rá keret, de azért mégis csak jobb volt a Claytronics tervrajzait "kölcsönvenni", mintsem 18 millióért megvásárolni...
Ja még egy dolog! Nem tudom ez bug vagy valamit rosszul csináltam-e, de nem tudok Cargo Drone-t adni a hajóknak, pedig megvásároltam a tervrajzukat. Még dróngyáram is van hozzá. Nálatok nincs ilyen?
Korábban mondták páran, hogy az űrállomás lakói nem "szaporodnak". Nagyon egyszerű: ha Teladi szektorban építesz, akkor oda Teladi Biome lakómodul kell. Építhetsz Argon-t is, de abban kevesen lesznek. Ugyanígy megy a többinél is. Argon rendszerekbe, Argon lakómodult, Paranidba, Paranidot. Ha nem olyat építesz, akkor beszivárognak más fajoktól ,csak lassan és nem lesznek annyian. -
#1511 egyik kedvenc játék,bent a nebulában lövöldözöl aztán megjönnek a nagyok,köztük a vasudan zászlóshajó és kezdődik a dara :D -
kisiku #1510 Nem rossz!Sőt!
Tudod hol nézett ki jól a beam fegyver? A Freespace 2-ben. Annak még a hangja is nagyon ütött!
Még most is beleborzongok, milyen hangulata volt!
Direkt nem videóként, csak sima link-ként szúrom be, mert nincs köze ehhez a game-hez, de annyira jó volt.Egyidős az X-Beyond The Frontier-rel. A Freespace 2 is 1999-es
Freespace 2 Beam turret
István:
Na ezt mondtam! Fú a mindenit! Na, ehhez kell az idő...bugmentesítés.Eszméletlen munka. Észrevenni, feljegyezni, leosztani a megfelelő embernek, javítani, tesztelni...
De ez egy nagyon szép meló, csak ők is olyanok, mint az általam sokat emlegetett South Park-os mondás a World of Warcraft-os részből : Olyan ember akinek egyáltalán nincs élete.
Szóval ezt mondtam, idővel egy nagyon jó játék lesz. Már most is az, de tetszik, hogy javítják.
-
Jóózsf István #1509 220 Béta 1
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!New Feature (BETA): TrackIR support.
New Feature: Direct Mouse Steering mode (also known as Classic Mouse Steering or Boresight Steering).
Added upgrade slot and dock information to ship encyclopedia entries.
Added resource amounts for construction to ship and equipment encyclopedia entries.
Added trade offer amount graphs to sector encyclopedia entries.
Added enforcement of formation skill requirement.
Added Radius to parameters for Protect Position.
Added Attack Targets in Range order.
Added player-owned shipyard tutorial.
Improved carriers launching fighters against targets.
Improved behaviour of station subordinate traders.
Fixed display for filled percentage of engine and turret groups being the same in the ship build menu.
Fixed player-owned ships sometimes pursuing targets outside their designated area when ordered to protect a position or a station.
Fixed yet another case involving ships moving long distances pursuing targets they attack to other sectors.
Fixed too many empty shield/turret groups on L/LX ships (not retroactive, only affects newly fitted ships).
Fixed Paranid and Teladi stations using Argon piers (not retroactive, only affects newly built stations).
Fixed Shipyards, Wharfs and Equipment Docks sometimes offering maximum price for resources they don't desperately need.
Fixed newly-built stations sometimes not respecting nearby station plots.
Fixed several instances of NPCs teleporting to their destinations instead of walking.
Fixed NPCs not paying for subordinate ships ordered at player-owned shipyards.
Fixed NPCs potentially vanishing if reassigned while moving to certain locations.
Fixed NPCs sometimes not getting out of chairs when requested.
Fixed player gliding around after getting up under certain circumstances.
Fixed neverending conversations with NPCs via the monitor.
Fixed credits not being returned when cancelling an order to upgrade a ship.
Fixed shipyards potentially building ships which they should not be able to build.
Fixed NPC ships potentially waiting forever to restock at equipment docks.
Fixed restocking missiles and units taking longer than it should.
Fixed ships in flight immediately coming to a standstill when their orders are cancelled.
Fixed case causing ships to stand still incorrectly.
Fixed case that resulted in ships not going where they wanted to.
Fixed flight behaviour of marines on boarding pods when doing Claim and Boarding operations.
Fixed carrier-based fighters not launching to engage hostile targets.
Fixed direct subordinates of carriers that could not dock once never trying to dock again.
Fixed player-owned ships telling player that they are awaiting orders if they have further orders or are subordinate to anyone other than the player.
Fixed player-owned free traders not sellling cargo that is in their cargo hold that is also in the player-defined list of wares to trade in.
Fixed ships attacking wrecks.
Fixed ships stopping to attack build storage while travelling long distances.
Fixed ships getting distracted by hostile targets in highways.
Fixed some missions treating inactive Jump Gates as active.
Fixed Deploy Object mission allowing object to be placed further away than requested.
Fixed missing localisation of objective text in Build Station mission.
Fixed welder drones launching from destroyed construction vessels.
Fixed ship chassis construction resources not being displayed.
Fixed ships under construction being destroyed when they are put into storage.
Fixed ships under construction not moving down when being put into storage.
Fixed wrecks of certain objects (especially small Laser Towers) not being cleaned up properly and accumulating over time.
Fixed position of an element in the docking UI when flying a capital ship.
Fixed being able to accidentally disable your own station for several hours by hacking a control panel.
Fixed calculation of unread entries for faction licence entries in the encyclopedia.
Fixed station build menu forgetting unconfirmed loadout changes after returning from the encyclopedia.
Fixed encyclopedia not showing 3D models when opened from another menu.
Fixed double clicks inadvertently closing menus.
Fixed turrets and shield generators sometimes left floating when Construction Vessel changes activation state.
Fixed shield generator obscuring space suit docking bay on Behemoth.
Fixed inability to enter spacesuit from Sunder.
Fixed some Argon character body mismatches.
Fixed joystick hot-plug issues on Linux.
Fixed several causes of menu crashes in various menus.
Fixed several causes of crashes.
Megőrült a szpojler. Vagy én!
A 210 nem jelenik meg, mert csak egy teszt volt... Remélem kiderítették amit akartak, mert az én hetemet megkeserítették rendesen!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.03.04. 17:30:49 -
#1508 hát igen a fegyók is furák,de egy csata attól látványos hogy repülnek a plasma lövedékek,közben oda-odacsíp egy két beam,és mig az apró gatlingok tarolnak folyamatosan,szép szaggatot lövedékvonalat húzva végig a célon :D
ismét csak BSG t tudok felhozni,a nagy főágyúk szépen ráfordulva a célra,a kis gatlingok zárótüzet adnak a bejövő rakéták és vadászok ellen,még pár rakéta vagy torpedó,és egy két szines beam végigúszna az űrön a BaseStarig,az maga lenne a scifiorgazmus :D
-
kisiku #1507 Heh, jó a film bejátszás :)
Igen, itt a játékban úgy hozták egyensúlyba az űrhajókat, hogy pl a Xenon hajóknak nincs 7-8 km-es fegyvere, mint a Behemoth/Odysseus/Phoenix-nek, de cserébe van kisebb sérülést okozó, de folyamatosan lövő 5-6 km-es lövege több is. Tehát nálam a taktika kb.: 7-8 km-ről lövöm, amíg rám nem fordul és el nem kezd támadni, majd nekimegyek és fordítom a hajómat, hogy lehetőleg minél több löveg érje. Ha tudom, becélzom vagy a lövegeit vagy a pajzsait és szétlövöm.
Ha vesztésre állok, akkor sipirc. Kár hogy travel mód nem kapcsolható, ha lőnek.
A lövegeket mindig tesztelés után pakolom fel. Azaz, mire akarom használni, mitől kell megvédenem? Pl, a Plasma lassú, de erős, ez való a nagy hajók és az állomások ellen. De eltalálja a fregattot is, igaz korlátozottan. Az M Beam a vadász és fregatt ellen, az L Beam minden ellen. Az L Pulse elég gyors a vadász/fregatt ellen, de a nagyok ellen gyenge. A Bolt látványos de kicsit sosem talál el.
A rakétavetők közül mindig az irányítottat használom, mert az legalább betalál. A Dumbfire csak nagy és lassú vagy álló célpont ellen való.
v1.60-ban a rakéták elég szarok voltak, a Heavy Swarm például nem is tartott célra, ezt orvosolták. A torpedóknál levettek a lőtávból, ez viszont nem jó.
Egyébként egyetértünk. Tudod melyik hajótípus hiányzik nekem? Volt az x3-ban az M7-es. Se nem kicsi, se nem nagy, elég erős, de mozgékony, volt dokkja, de irányítani is lehetett, szóval abszolút favorit volt.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.04. 13:05:05 -
#1506 hát igen,most olyan,de az én képzeletemben egy űr csatahajó nem úgy működik hogy állandóan rá kell fordulni a főágyúkkal,hanem szépen szögbe rakva a hajótestet,a turretek meg ráfordulva teszik a dolgokut,amolyan Battlestar Galactikásan...bár itt is van ellenpélda,pl a Battlestar Pegasus aminek egy rakás front turretje van :D szal inkább rebirth stílus mint ez itt most :)
bár ez mindig csak az én bajom :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.03.04. 11:31:14 -
kisiku #1505 Én is utánanéztem, de nem tudom pontosan hogyan kell a régi modelleket berakni ide és aktualizálni. Asszem ki kell tömöríteni a .cat és .dat file-t, majd kikeresni és nekiesni egy 3D felülettel...de hogy kerülnek rá a fegyverek,stb? Hogy lesz működőképes és hogyan fogadja el a játék? Tudom, ez a modding szekció az ego fórumban.
Szerintem idő kérdése és lesz még több hajó. Ne felejtsük el, kb fél éve jelent meg. Ebből az első néhány hónap bugos volt, nem volt steam workshop sem. Alakul ez. -
kisiku #1504 Szerintem nem rondák, de kétségtelen, hogy fel lehet használni (fel is használják) a régi modelleket.
Ha megnézzük, a Phoenix és a Condor ugyanúgy néz ki, mint a Rebirth-ben, annyit változtattak, hogy kaptak egy farokrészt is. A Paranid Zeus és Odysseus is ugyanolyan, mint az X3-ban. A többi hajó sem ormótlan, inkább gyenge. A kapitális csata meg olyan, mint a régi időkben, amikor a vitorlások egymással hadakoztak és az győzött, amelyiknek több ágyúja volt és jobban rá tudott fordulni a másikra. Bár én most széttuningoltam egy Főnixet olyannyira, hogy úgy forduljon, mint egy vadászgép...érdekes és jó.
-
#1503 valami hajómod kéne,mert a kapitálok itt mind rondák:D mondjuk a rebirthes taranis mod ezen segít :D -
goyo2 #1502 Én az anti aliasing-et mindig kikapcsolom. Pedig birná a gép, de szebb nem lesz tőle, cserébe jobban terhel mindent.
Ha valaki találkozna valami CODEA szerű carrier mod-al, az szóljon. A CODEA x3-ban borzasztóan jó volt. -
kisiku #1501 Jééé, jól emlékeztem. Beírtam a mondandómat csak nem nyomtam meg a küldés gombot.
Szóval, miután állítottam az anti aliasing beállításon (milyen sok van már...) nem fagyogatott és ugyanolyan jól néz ki. Szerintem valami memória fogyhatott el. Vagy a GPU vagy a sima RAM. De látom az Ego-nál is tudják, hogy sok baj van a 2.0-val ezért ahogy látom, készül a 2.10-es stability patch is.
Jó, hát ez így megy...a fejlesztés és a bugmentesítés ugyanakkora nagy munka. Minden esetre ahogy megszoktuk, nem hagynak cserben.
Igen, István, eleinte keveselltem a hajókat, ezért használom az "ashipmod"-ot. Meguntam hogy a Behemoth sz*r, a Phoenix-re is elférne még 3 löveg. A többi az rendben van.
Örülök, hogy a korábbi részek zenéi is hallhatók, de miért olyan halkak? Az új zenék hangosak, a régiek halkak vagy csak nálam?
Hiányolom a sztorit és Zakharov mesterműveit. A feeling így is megvan, de azokkal még mélyebb lenne. -
Jóózsf István #1500 A könnyebbel kezdeném. Tudtommal mod sincs a xenon hajófoglalásra. Ha mindenáron szeretnél egyet akkor csalás menü! Abban azért remélem egyetértünk, hogy ez az "I", már nem az az "Ilona". Maximum csak "icukácska"!
Nálam akkor fagy, amikor Marokkóban. Olyan már volt, hogy se kuk, se bak egyszercsak az asztalon találtam magam. Még csak üzenet se jött utána, hogy bocsesz! Meg talán szökőévenként egy leállás.
Tényleg módosítottak az árakon. Volt is belőle galiba, de egy gyorsjavítással helyrehozták.
Néha nekem is jólesne az orrom előtt levő ojjektumra bökni, hogy na legyen ez, vagy az...
Aminek legjobban örülök, hogy látsz benne javulást. A bétának ez is a hátránya, hogy annyiszor változik ide-oda, hogy a végén nem tudjuk honnan indultunk.
És ja! Jó árulni a hajókat!
Látom a Taranis-ról nem tudtál lemondani... -
kisiku #1499 Folytatván, nálam is csinálja ezt az "elmegyek a világ végére" járőrözést és az eltúlzott védelmet.Amióta elkalandozott az egyik hordozóm és Scale Plate Green-ben kötött ki (ahová a Teladi elkezdett benyomulni, mert kitisztítottam nekik) és egy Xenon Shipyardot támadott, nagyon odafigyelek, hogy hol vannak. Sajnos előfordul, hogy a jó öreg squad ki-squad be pároshoz hasonlóan a teherhajókat időnként el kell venni a gyártól, majd visszaadni, hogy folytassák a kereskedelmet.
Amúgy tetszik ,hogy a hajógyáramból más is rendel. Olyan helyre raktam, ahol közel s távolban nincs, így fellendült az ipar is.
Sokan kérdezik ,hogy jó-e ez a játék. A válasz IGEN, nagyon jó!
Aki most kezdené, ajánlom. Aki folytatja, annak is. Szerintem idővel ugyanolyan jól játszható lesz, mint a korábbi részek. Sok időt elvesz, "féltem tőle", de ez a jó. Viszont a fagyásokon javíthatnának. A dump log is mindig a játékban talál minor vagy major hibát, tehát nem az elégtelen hardver vagy nem jól működő hardver okozza a fagyást nálam sem.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.03. 11:49:40 -
kisiku #1498 Látom, Pistám elég aktív vagy.Én azért hagytam abba az itteni hozzászólásaimat, mert nem láttam értelmét. Most hogy van új frissítés, van miről beszélni. Természetesen én is tolom, már kb 600 órám van benne (de messze van még a 3000-től ). Van mindenem, építem a nagy hajógyárat, persze felesleges, de mióta végre-valahára az unalomból kirántották az előző verziókat, van értelme hajót gyártani.
A "kicsi" hajógyáram ontja a hajókat, ha akarom. Ha nem, akkor meg veszi a konkurencia, akik mind +30-as viszonyban vannak vélem. Tehát ellenfél csak a Xenon meg néha a kalózok.
Szóval, végre sokat javítottak. Már csak a területen kéne növelni, most jöhet egy a Teladi Outpost-hoz hasonló DLC.
A sok pozitívum mellett van egy-két negatívum is. Elég sokat fagy. Az egy dolog, hogy bizonyos hardver kell hozzá, de hogy olyanon fusson, amit még fel sem találtak, az nem jó.
Nincs panaszom, tehát nem szaggat, nem esik le az FPS meg semmi, amit itt is felsoroltatok, inkább csak fagyogat, és összesen 2 darab mod-ot használok, ami nem is módosít, inkább kiegészít.
Végre "megoldották" a kereskedelmet...illetve adtak egy kis lökést neki. Azért van idézőjelben, mert nem oldották meg teljesen. Most hogy levitték a termékek árait, azzal azt érik el, hogy nehezebben, több játékkal jöjjön a pénz, ergo nehéz legyen megépíteni pl a hajógyárakat. Amíg ez meg nem jelent, összegyűjtöttem kb 1,8 milliárdot. Most épül az L-es hajógyár és még hajóterveket nem vettem. Most kb 1,3 milliárdom van. Nem panaszkodok így sem, mert megy minden.
Hajók és AI: szerintem javult, na nem sokat, de azért javult. Végre normális balansz van a fegyvereknél és láttam Xenon I-t is. Nálam éppen invázió alatt áll Ianamus Zura, amit tök véletlenül vettem észre. Majd helyreteszem, de előtte megkérdezlek: el lehet foglalni Xenon hajót vagy nem? Mármint alapból, nem moddal. Ha igen, akkor megpróbálom, mert még mindig jól néz ki az "I" (áj)
Az állomások tényleg sokkal erősebb páncélzattal rendelkeznek. SETA-val és egy Taranis+ Zeus párossal 15 perc egy Xenon Defence Platform. De az a baj, hogy utána nem tűnik el. Ez elég prosztó megoldás.
Örülnék egy kapcsolónak, amivel az állomás agresszivitását lehetne beállítani, mint a hajóágyúknál. Tehát ha ellenség közelít, akkor már golyózáporral fogadja, ne várja meg, amíg belelő. Hajóknál meg, ott 6 féle parancs van a lövegeknek.
Nagyon hiányolom, hogy nem tudok a hajóknak közvetlenül parancsot kiadni, azaz a "fülkéből", hanem először térkép, majd rts-szerűen klikk ide, klikk oda. Ez jó, csak akció közben jó lenne egy "Attack..." "Attack my target" "Escort me" vagy "Got my back" parancs. Ilyen volt a korábbi részekben.
Folyt.köv. -
Jóózsf István #1497 Helyesbítenék; 5 kapunyi távolságba merészkedhetnek a hajók. Könnyű lesz megjegyezni, merthogy ennek feltétele, hogy mind a gazdasági igazgató, valamint a pilótának IS (!!!!!!) rendelkeznie kell az öt csillaggal! (Muhahahaha) Na, ilyen gyorsan azért nem fejlődnek. Nekem egyetlen 5 csillagos kapitányom sincs, így a röpke 300 óra játékidő elteltével! Menedzsereknél nagyobb a hajsza. Abból több is van.
Hogy még egy kicsit lubickoljunk a számmisztikában; Ugyan senkit nem érint, de ugye van most ez a terheléses - stabilitástesztes bétánk. Amiből annyit lehet érzékelni, hogy kábé négyszer annyi ideig tart betölteni, vagy elmenteni a játékot. Ha eddig bármilyen körülmények között nyomtunk egy SETA-t, akkor felére esett vissza az FPS. Most az is a negyede lett. Kis számolgatás után arra gondolhatnók, hogy kizárólag egy szálra/magra korlátozták a játék futását, de ezt (Bár nekem ugyan kijelzik oldalt a zöld számok, de olyan sűrűn váltogatja a magokat/szálakat, hogy) nehéz tettenérni!
Ó. És az északi hajógyáramnál is "zúg", tehát; KÖRGYŰRŰ!!! -
Jóózsf István #1496 Nagy kár. Kíváncsi lettem volna, hogy keletkezik ez a fantom hajtóműzaj. Ki milyen rendszert vél felfedezni benne? Magam részéről addig jutottam, hogy:
De inkább Ádámtól-Évától: Először a saját hajógyáram mellett tapasztaltam, (Szent Látomás) de az gyorsan megdőlt, mert amikor odébb mentem egy szektorral akkor is csinálta.
Aztán a körgyűrűre gyanakodtam. Az majdnem be is jött, mert a középső részeken, pl HQ szektora, nem zajongott. De viszont az északi hajógyáram mellett (Néma Tanú 1) SEM csinálja.
Ami majdnem biztos, hogy SETA kell hozzá. Lehet, hogy anélkül is rázendít, de nálam életszerű, hogy gyorsított tempóban nézem ahogy az egyik alkotásom körül zajlik az élet. Meg, hogy el lehet hallgattatni, ha odébb megyek (Körgyűrűtől távolodva) kb 50 km-t
Pillanatnyilag az összes hibája közül ez idegel a legjobban. Nem bírom a felesleges zajokat.
Lehet csak azért, mert nem vagyok túl harcias típus. Mert akkor az jobban zavarna, hogy az állomás mellé adott, egyébként rajban levő Odüsszeuszom mi a szart keres három szektorral odébb (mélyen a Xenon űrben). Ha "megkérdezem tőle", akkor támadja az x-y fityfiritty kis vacakot ("N", "M", "P") DE VAJON KI ŐRZI ADDIG A GYÁRAT??? A "többiek" mondhatná, de a többiek is KÓSZÁLNAK!!!
Szó volt még arról, hogy át lehet venni a hatalmat szektorok felett. Sokan csinálják is. Biztos van türelmük, elegendő felszerelésük, etc. Hogy alkamasint leromboljanak egy-egy építményt. Merthogy egyáltalán nem megy olyan egyszerű, mint a ribörszben. Ott néha nekem is kedvem szottyant a Xenon magban garázdálkodni. Néha addig abba sem hagytam amíg egy teremtett "lélek" is volt a zónában. Szóval az építmények megcombosodtak, ami inkább jó, mint rossz!
Nem úgy, mint az Ilonkák, amiket a Nemezisemmel szét tudok kapni. Annyira gyengék! Persze a Borzzal is szét tudtam, de annak spéci (XML) tuningja volt
Apropó! Tudtátok, hogy a "K" XL méretű hajó??? A mentésben legalábbis: Xenon destroyer XL. De akkor az "I" mi? Ezt meg azért tudom, mert a "Gyökér", aki bebizonyította a játék onlájn sebezhetőségét, becsalt magának jónéhány "K"-t és Khaak hajót és azokkal grasszált az én játékomban. Persze kilődözgettem őket, de azok a nyomorult roncsok nem szívódtak fel. Ott éktelenkedtek időtlen-időkig. Kénytelen voltam kiollózni a mentésemből...
Ami szintén a jó oldalra kívánkozik, hogy az "alkalmazottak" (kapitányok, gazdasági igazgatók, szerelők, stb) szépen fejlődgetnek. Hogy ez milyen előnyökkel jár, mondjuk egy hajó esetében, az rejtély. A menedddzzsernél egyértelmű, mert nő a kereskedelmi hatótáv. Amit LEKORLÁTOZTAK 4 (NÉGY) SZEKTORRA!!! Szerintem átestek a ló túloldalára. Az rendben van, hogy ne kóboroljanak 10 szektorral odébb a gyárak hajói, de azt könnyű volt orvosolni, mivel korlátozni lehetett!
És az mekkora VICC, hogy a már javában működő ÉPÍTŐANYAG gyáram építkezése (fejlesztés céljából) azért áll, mert nincs építőanyag... Magának a gyárnak a raktárában "több tonnányi" van!!!! Kénytelen voltam megkérni a gyár egyik hajóját, hogy ugyan vigyen már saját maguknak claytronic-ot!!! (Kéne valami jó név neki). Itt kitérnék szintén egy számomra kellemes ficsőrre. Mégpedig; Hogy bármikor bármelyik hajót utasíthatjuk bármire, anélkül, hogy kivennénk a fennhatóság alól. Majd, mikor végzett a megbízatással visszatér az eredeti tevékenységéhez!
Ennyi fért a mai mesébe. -
TokraFan #1495 Egosoft esetében van ebben valami...:-) Arra leszek majd kíváncsi, hogy a modderek mennyire kattannak rá? A lehetőség mérföldekkel nagyobb, mint egy X3 esetén volt, de igazából ott is akkor kezdett érdekes lenni az egész, amikor kijött egy XRM, XTC, Litcube stb... Csak kérdés, hogy mennyire maradtak modderek, a rebirth után sokan leléptek a régi team-ekből.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.02. 21:57:16 -
Jóózsf István #1494 Nektek nem szóltak? Ez a játék! Ahogy görcsölünk a hibákkal! -
TokraFan #1493 Én egyelőre csak figyelem a "közvetítéseket".:-) Ha feljön a játék egy készhez közeli állapotba, amikor már nem kell a bugok miatt idegeskedni, akkor ismét előveszem. Őszintén szólva, nem kötött le, le is töröltem a gépről, pedig nagyon akartam szeretni.
A korábbiakból kiindulva, 1 évet még várni kell valószínűleg, mire teljesen beérik.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.02. 14:05:13 -
goyo2 #1492 Sajnos a munka is megérint, de figyelem a fejleményeket :-) -
Jóózsf István #1491 Senki nem játszik vele?
Ketten bétázunk Tomonor-al?
Azt gondoltam a 2.0 jobban megérinti a tömeget! -
tomonor #1490 Akartam szólni, csak elfelejtettem :D -
Jóózsf István #1489 Azt meg végig sem olvastam, mert elkalandoztam! Franc. :-)
Ez meg közvetlen az elején van:
"Release of X4: Foundations Update 2.00
Player shipyards, Steam Workshop, rebalanced combat/economy"
Szép! Mondjuk elb-tam, mert az elején az a 7 menüpont az mind link, ami itt nem aktív. Persze amikor én olvasni kezdtem a levelet, akkor megakadt a szemem valamelyik mézesmadzagon és már kattintottam is.
De ez sem mentség, mert az egyes számú ez: "1. Release of X4 Update 2.00 Player shipyards, Steam Workshop, rebalanced combat/economy"
Sehogy sem jövök ki jól...
Butulok, na! -
Stormbird #1488 "Steam Workshop integration: Starting with version 2.00 X4: Foundations now also supports installing game mods via the Steam workshop. This will make it easier than ever for players to try out some of the already existing cool X4 mods!"
Én nem tudom, hogy mióta van, de a fenti idézet abból a levélből van, amit te idéztél be :)
Ebből nekem olybá tűnik, hogy a 2.0-val pattintották bele.
-
Jóózsf István #1487 Mióta van X4 műhely a gőzön? -
Jóózsf István #1486 Na? Előléptetek már hajógyárossá?