7249
Egosoft X4
-
kisiku #1565 Hm, lassan többet keresek Xenon vadászattal, mint kereskedéssel. Hál' Istennek tudom a gyengeségüket, így már eljutottam oda, hogy 10 perc alatt 3-at szétkapok, mármint 3 K-t. De az I is ugyanez, csak tovább tart.
Örülnék, hogy állomás építésnél tudnám, hogy merre fog állni, azaz melyik lesz az eleje és melyik a hátulja. Ezt ugyanis nem látjuk, hiába forgatunk. Most így az erődítményem oldalra sikerült, úgyhogy meg kell fordítanom az egészet vagy tovább építenem másként.
Mivel a nagyok képtelenek normális harcra, szinte nem is érdemes sokat építeni belőlük. Az a baj, ami akkor is előjön, ha mi vezetjük. Nem mennek elég közel egymáshoz, mert az automata "collison evasion" bekapcsol, függetlenül, hogy ezt a menüből mi kikapcsoljuk. Ez ugye nem engedi, hogy összeütközzünk, ergo egy nagy hajónál már 1-2 km-re bekapcsol. A Xenon lövegek hatótávja 6 km, a mieink csak 5, de az is csak a plazmalövegnek. A "nagyot" azaz a 7 km-est csak ritkán használják a nagyok, illetve csak álló célpont ellen.
Lenne még mit fabrikálni ezen, amúgy minden jó. -
goyo2 #1564 Ezek a mariskák szupermenek. Elküldtem egy claim-al a galaxis másik végébe, de mivel láttam elég lassú elindult én is. Mire odaértem, már enyém volt a hajó. Szép teljesítmény. -
kisiku #1563 Ianamus Zura: alakul a helyzet, de van utánpótlás. Ha kinyírom az I-t, akkor durván egy óra múlva jön egy másik. A kapu túloldalán semmi nincs (Matrix 451), se Xenon űrbázis, se semmi. Minimális a fenyegetettség, ennek ellenére a 6-7 db K és 1 I van jelen. De épül a Fortress!
Erőszakosan építkezik a Xenon, ja és kicsit gyorsabb és kevesebb anyag kell neki a bázisépítéshez: nekik elég az Ore, Silicon és EC.Meg elég egy Xenon S Power Distribution. Azok építik.
Taktika: ahová tervezik, körberakom a Build Storage-t laser towerekkel, hogy ne tudják az anyagot leszállítani. Ha mégis, akkor szétlövöm a storage-et. Így nem tud építkezni.
Sajnálatos, hogy a játék képtelen nagy számú egység kezelésre (fagyás, idétlen mozgás, parancs megtagadása,stb), elsősorban a nagy hajók képtelenek normálisan támadni.
De ha más kerülne ilyen helyzetbe, javaslom hogy harc előtt az összes támadó M, L és XL hajó a lövegeket állítsa Attack all enemies-re, mert különben szinte egyáltalán nem fognak lőni.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.11. 09:43:24 -
kisiku #1562 Épp most zúztam le megint egy Defence Platformot. Háát...40 ezret kapsz érte Nem valami bőkezűek.De legalább eltűnt. Nagyon sok van még hátra, úgyhogy előretolt állást is ki kell építenem, mert özönlik a jónép Ianamus Zura-ba.
Icukát egyedül kell vagy 150 vadászgéppel.
Valahogy így néz ki az árlista, persze ha jóban vagy velük és megvan a police license is.
Xenon K 600+200 ; Xenon I 600+200 ; Xenon P 60+20 ; Xenon M 30 ; Xenon N 10 ezer. Xenon Def. Platform: 40 ezer.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.10. 13:37:41 -
goyo2 #1561 Azért a végére megközelítette az állomást és fingott ide-oda párat, de hatékonynak nem mondható. A végén beszorult a zeus az állomásba.
Más: Ülök az egyik osprey-be, felállok, erre a pilóta meg csak nem jön. Nem is akart sehova menni a hajó amikor utasítottam az anyósülésről. Na gondoltam sétálok egyet, erre meglátom kint a dokknál, hogy az a majom pilóta ott áll a pilótafülkén.
Biztos az is kiment egy cigire. Mulatságosak ezek.
-
Kaziking #1560 Én is próbálkoztam 1 Zeus 4 Ody kísérővel xenon sector ellen :) vadászokat P-t és a K-t is simán darálják. De az Icukát t nem tudom lenyomni veszteség nélkül. Persze csak akkor hatékonyak ha én ülök a Zeusban. -
kisiku #1559 Igen, sajna az AI a nagyoknál elég gyenge. A kicsik még értik hogy mit kellene csinálni, amikor az Attack parancs van érvényben, de a nagyok nem igazán. Ha azt akarom, hogy valami nagy célpont megsemmisüljön, akkor vagy én irányítok vagy egyedül csinálom. Ha pl xenon def.platforomot kell lőni, akkor kiadom a parancsot (immár csak óvatosan, nehogy kifagyjon) és ha mindenki odaérkezett, akkor teleport egyik hajóból a másikba és szögbe állítom, hogy minél több lövegük érje, így nem kell 45 percet várni, hogy elpusztuljon.
Úgyhogy marad ez, amíg ki nem javítják vagy a "sok lúd disznót győz" elv, azaz, rengeteg kicsi a nagy ellen, én meg piócaként a hátára mászok és szívom a pajzsát. -
goyo2 #1558 Este gondoltam kicsit gyakorlatoztatom a nagy hajókat. Hát fájdalmas amit ezek művelnek. Lehet csak azért mert zöld fülűek, nem tudom.
Mondom a zeusznak támadd a xenon platformot. Az meg úgy érti, hogy "került el a xenon platformot"
De jól nyomja a xenon. Az állomás már izzott mindenhol, hull nulla, de ontotta magából a drónokat. Igazából ha otthagyjuk az állomást, akkor a drónok az izzó cuccból ismét állomást csinálnak. Remélem ez csak bug. -
kisiku #1557 Megint lefagyott. Most más a baja. Szerintem nem bírja, ha egy célpontra egyszerre 30-50 darab hajót küldök rá. Pedig olyan szép támadás lett volna...
Most memory corruption a hiba.
Állítólag dolgoznak rajta. Egyesével próbálom kipucolni a szektort, elcsalom a K-kat egymástól és egyesével szedem le. De indítottam volna fullos támadást, csak nem bírja a game.
Hát nem egy Battlezone... -
Jóózsf István #1556 Indíts "Segíts a Teladiakon" mozgalmat!
Ha valaki esetleg saját szektorra vágyik, de békepárti, ne keseredjen el. Van több gazdátlan szektor a térképen. Az egyikben épp most építek. Már azt is tudom miért. Titokban (vagy nyíltan) mindenki hatalomra vágyik... Flottát is építek. Ha kedvem szottyan, egész nemzeteket törölhessek el.
Képtelen vagyok elegendő karosszériaelemet gyártani! -
kisiku #1555 El lehet vele találni a célpontot, csak nem a vadászokat. Xenon P ellen már hatásos, a K-t és az I-t ezzel nyírom ki.
Hosszú jól működés után ide jutottam:
In-Game crash
Háát...Ianamus Zura-t nálam szinte teljesen szétverték a xenonok. A Teladi Trading Station így néz ki:
Megölték Kennyt! A rohadékok! Én az egy szem kis Nemesis-szel lezúztam itt vagy 6 K-t és 2 I-t, de csak jönnek.
Szánalmas, hogy a Teladi Trading Station-nek semmi fegyvere nincs. Elmentem bosszút állni, sokat kerestem vele, de nem segített senki. Úgyhogy asszem durvábban fogok nekiesni. -
Jóózsf István #1554 Ízlések és pofonok, szerintem úgy értelmetlen a plazma fegyver, ahogy megírták... Per pillanat csak azzal az egyel van bajom! -
kisiku #1553 Most látom, hogy a Teladi rendszerben lévő hajógyáramhoz beköltözött a HOP és a PAR, azaz a Holy Order és a Paranid és ott lövik egymást a hajógyáram mellett. Mivel én mindkettővel +30-as vagyok, de egymást nem szeretik, és mindketten szállítanak nekem, ezért ott (is) ölik egymást. Most megjelent egy HOP-os Odysseus is és már nagyban nyomják...
Ránézek a térképre és egy rakás hajóroncs és lasertower roncs van a hajógyáram mellett...
Engem nem zavar, ha a Teladikat sem, akkor oké. Egyébként nagyon fellendítettem a gazdaságot a környéken. -
kisiku #1552 Feltehetően nyilvánvaló.
"Állítólag olvastam"...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.08. 09:02:03 -
goyo2 #1551 Ja, a kisfiam meg múltkor azt mondta, hogy "nagyon néha". Van ez így :-) -
kisiku #1550 "Mindjárt rakok pár képet később"...úristen, mennyire nincs értelme ennek a mondatomnak!
Tényleg lőttem pár jó képet, csak aztán elfáradtam és nem volt kedvem belinkelni őket, egyszerűen beírtam ide hogy később. -
kisiku #1549 1547-es hsz-re: szerintem nincs értelme sem átírni, sem csalni. Nem kell. Most a 2.0-val jól belőtték a dolgokat. Lehet, hogy nem véletlen a max 30%-os tuning.
A másik hozzászólásodra: a rakéták hatótávját átállították. Pl a Light Torpedo csak 5 km-ről lőhető ki, de a Heavy 10-ről. Meg kell nézni, melyik mennyiről indítható. Egyébként én nem panaszkodom rájuk. Jók lettek, csak tudni kell használni és kiválasztani őket. Például ne lőjünk torpedóval (verébre) vadászgépre, mert sosem éri utol. A Heavy Swarm lassabb, mint a Light Swarm, viszont erősebb és így tovább.
Tegnap azért majdnem otthagytam a fogam, mikor úgy támadtam meg egy I-t, hogy két K is védte. Akkor nem működött a taktika. De ismétlem, akkor sincs szükség arra, hogy irreális dolgokat tudjon egy űrhajó.
Viszont nagy kár hogy nem foglalhatok (még) Ilonkát. Még mindig jól néz ki (ugyanaz a modell) és erős.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.08. 08:31:53 -
Jóózsf István #1548 Van egy kis okosság és ugyanakkor hiba is a játékban. Ugye az világos, hogy a szomszédos népek megpróbálják elfoglalni egymás területét, amennyiben ellenségesek. Eddig egyértelmű volt a Xenonok és mindenki más viszonylatában. De tegnap FörsztKontaktban tevékenykedtem és egyszercsak szemetszúrt egy paranid építmény. (?!??!?!) Vattafakk? Defence Platform. Kicsit jobban körülnézve találtam Argont is! Alapvetően ugye Antigone terület.
Namondok!; Ezek itt összekapnak, kiirtják egymást, és enyém a szektor. Gyorsan biggyesztettem Polgármesteri hivatalt és jónéhány ágyút az ottlévő suppligyárra!
Persze ez csak álom, mert olyan sosem lesz, hogy valaki győz. Túl szép lenne! Másrészről a hiba leginkább ott van, hogy ezek a gyökerek nem egy DP építenek, és aztán azt védik és támadják a többiekét, hanem amennyit csak képesek! Így jócskán teleszemetelik a szektort feleslegesen!
Apropó! Az irányított rakéták, még mindig csak 8 km-ig "használhatóak" és még mindig buták mint a föld? (Ki is próbálhatnám, de sajnálom rá az időt és az energiát!) -
Jóózsf István #1547 Emlékszem a történetére. A Ribörsz indult úgy, hogy átjártak egymáson, illetve mindenen a hajók. Ez nem tetszett a népnek. Módosították: Ez lett belőle. Aztán mégis inkább semmibeveszik egymást és az egyéb ojjektumokat!
Nemezis az X4 Borza!
Egy csinos kis tuninggal bármire jó! Próbáltam az "XML" tuningot is, de ebben kicsit rafináltabban oldották meg. Ribörszben az ember szerzett egy valamire való fejlesztést (még saját rendszámuk is volt, mint itt a hajóknak) és a mentésben átírta az értékeit. Az én borzom 25 km-ről lőtt ki egy lövéssel egy vadászt, (távcsövessel) És elég volt néhány plazmalövedék egy "K" megállításához. A többi fegyvert nem, vagy csak nagyon kis mértékben módosítottam, mert néha szerettem küzdeni. De amikor más prodzsektben voltam, akkor ne alkalmatlankodjanak...
Na, itt van valami okosság, mert már nem engedi, hogy elszaladjon az óvnerrel a ló. Valami módon felülbírálja a mentésben módosított összeget. Tehát: Ha a tuning értéke 30% hivatalosan, akkor hiába írunk be nagyobb értéket, nem fogadja el.
Ezt azért tudom, mert a nemezis plazmaágyúit akartam kicsit életképesebbé tenni, de sehogy sem sikerült. EGYELŐRE!!!
Indokolatlanul lassúak a lövedékek. Célozni sem tud a célzás segítő kompúter velük. "Egyszóval": El van barkácsolva! -
kisiku #1546 Nem, de szerintem nem is kell. Tipikus 3D-s PC játék hiba vagy direkt van így a noclip :) Így is néha órákat tököl egy-egy dokkolással, ha ott vagy, de nem te dokkolsz, úgyhogy SETA.
Tőzsde nincs, mint ahogy lottó sem, az asszem a 2-ben volt.
Időközben rájöttem, hogy lehet Icukát kinyírni és tényleg elég egy darab hajó hozzá. Basszus! Ami lehangoló, hogy csak 800 ezret adnak érte (pontosan 600+200 ezer), mint Karcsiért, azaz a K-ért. Fúú, ezután az odavitt flottámal kinyírtam egy Def.Platformot és el is tűnt! Hurrá!
Nem kell ide flotta...elég 1 darab Nemesis, ahogy Pista mondta.
Mindjárt rakok pár képet később.
-
TokraFan #1545 Ezt a hibát javították már? -
TokraFan #1544 Nem tudom itt hogy működik, de X3-ban sem ért semmit az a fajta "autotrader", amihez egy teherhajó kellett és ra egy Trade Software Mk3. Marha lassan fejlődött és alig hozott profitot.
Viszont a saját gyárakból szétküldött, automatikusan közlekedő és trédelő teherhajók sokat hoztak a konyhára, főleg ha velük párhuzamosan manuálisan is kereskedett az ember. Albionban meg a tőzsdén lehetett egyszerűen meggazdagodni.
Apropó: X4-ben van tőzsde? Én nem láttam, de nem sokat játszottam vele. -
kisiku #1543 Tudom, hogy te is régi pályás vagy.Jó, ez nem verseny,, kinek, hogyan sikerül. Az év második felétől szerintem én egyre kevesebbet fogok ezzel foglalkozni. Aztán meglátjuk. A taktika a régi, nincs semmi nagyon új.
Azt hiszem Tomonor mondta, hogy régen milyen nehéz volt. Igen, valóban, az X2-X3-ban komolyan meg kellett küzdeni egy-egy hajóért, mert nagyon drágák voltak.
Szerintem sokat változott a játék törzsközönsége és szerettek volna könnyíteni. Na így sem unja meg az ember néhány nap után. Ez a jó a sandboxban, csak mindig egy kicsit bővíteni kell, hogy ne legyen unalmas. Szerintem még foltozzák, de közben már készül egy DLC. Túl sok "Inactive Jump Gate" van, amit meg lehetne nyitni.
Örülnék ha a sztori is folytatódna egy kicsit.
Mizura, wozura, sezura...emlékszünk még?
-
goyo2 #1542 Ja, tegnap láttam hogy az autotradert 4 gate-re lekorlátozták. Lehet csillag függő, nem tudom, de igy sokat nem hoz nekem se.
pedig volt olyan hogy 600k-t hozott egy körrel.
-
goyo2 #1541 Szóval manuális kereskedés. Köszi. Amúgy nem vagyok kezdő az X sorozatban, csak most ezzel alig van időm játszani, és inkább többet agyalok rajta a kocsiban :-) -
kisiku #1540 Építettem illegális gyárat is. Spaceweed-et és immár Spacefuel-t is termelek és adok el jó pénzért. Kereslet óriási, profit még nagyobb. Mi kell hozzá? Jóban lenni a HAT-tal, majd képviselő, gratuláció, előléptetés, állomás terv vétele...
Ezek is nagyon sok pénzt hoznak.
Ja, és idő és kitartás. Pics*ba az autotrader-rel! Manuálisan ezerszer többet kerestem. Eleddig 600 órát toltam bele. Az X Rebirth-öt valahogy 14-16 milliárdos vagyonnal és 120-nál több űrállomással fejeztem be 3700 óra játékkal...elmebeteg vagyok? Igen. De ennek vége lassan. -
kisiku #1539 Nekem, mint eddig mindig a manuális kereskedés.
Egyszerű:
1. Felfedezed a szektorokat, az összes űrállomást-
2. Letelepíted az Adv. Satellite-eket, hogy hatókörében benne legyenek az állomások.
3. Bekapcsolod a térképen a kereskedelmi ikonokat és elkezdesz kereskedni.
4. Szép lassan vettem 10 db Shuyaku Sentinel-t. Ez a legnagyobb teherhajó a játékban. Egy-egy menettel 800e - 5 milla volt a profitom, attól függően, mit szállítottam.
Medical supplies, Soja Husk, Smartchip, Weapon Component,Antimatter Converter,stb. Most már nehezebb, mert megváltoztatták a termékek árait. Aztán én irdatlan sokat kerestem illegális cuccokkal, Spaceweed, Maja Dust, néha Spacefuel. Ezeket többnyire manuálisan szállítottam le.
Aztán: talált hajók. Rengeteg üres hajó van, és "termelődnek". Elfoglalod, felhasználod vagy eladod.
Xenon és ellenségek irtása. Sok százezret és milliót lehet keresni.
Küldetések, több millió. Spacefly és társai, több milliót kerestem craftolással is.
Közben én az összes pénzem teherhajókba és űrállomásokba fektettem. Megnéztem, hogy hol mire van igény, oda építettem.Egy idő után elkezdte az állomás is ontani a pénzt.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.07. 14:42:14 -
goyo2 #1538 Az első pár száz millát mivel termeltétek ki?
Mi az ami a legjobban megy nektek?
köszi -
kisiku #1537 Felemelő érzés "ingyen" hajót gyártani.
Persze ez relatív:
1. Hajógyár tervrajz megvétele (S/M hajógyár: ~60-75 milla; L: ~250 millió ; XL: ~270 millió)
2. Hajógyár építése: Változó, de úgy kb 50-100 millióból kijön.
3. Hajó tervek megvásárlása: ha mindet megveszed az S/M méretből akkor kb 300-450 millió.
4. Hajó tervek L és XL méret: darabja 20-180 milla között van. Ha mindet megveszed, akkor milliárd közeli vagy még több. Egy Odysseus terv ~ 75 milla. Egy Shuyaku Sentinel 65 milla. Egy Heracles 100 feletti. Egy Zeus kb 170 millió.
5. Hajó alkatrészek: hajtóművek, "kormányszerkezet", fegyverek, felszerelések,lövegek,pajzsok,stb fajonként: ~100 millió
6. Nyersanyagok vásárlása. Ha azt is mi gyártjuk, akkor van igazán "ingyen".
Az EQ Dock, avagy az S/M L és XL méretű szervizdokkok kb a fele, harmada a hajógyárnak, de tök felesleges, hiszen ugyanazt csinálja, mint a hajógyár, csak gyártani nem tud. Azért írom csak most, mert most van időm.
Na, ha mindez megvan... akkor lehet gyártani.
Persze visszajön az áruk, hiszen egyrészt el lehet adni, másrészt 2-3 Odysseus és visszajött a terv ára. ÉS természetesen nem kell mindent megvenni. Mire idáig eljutunk ,kellően megismerjük a hajókat, a felszereléseket,stb-t, így aztán nem kell olyan, amit úgysem fogunk használni. Ha viszont eladni is akarjuk, akkor érdemes belevágni.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.07. 12:12:58 -
kisiku #1536 Végül két perccel később már ki is nyírtam, mert elterelte a figyelmét három odysseus. Igen a bomberek jók erre valszeg, van is egy csomó. -
goyo2 #1535 Esetleg egy peregrine raj? (ha jól rémlik annak van több rakéta vetője) -
kisiku #1534 Titánok harca. Nálam megjelent egy ilyen Szent Látomásban, azaz Holy Vision-ben:
Az a baj, hogy az egyetlen hatásos fegyver az L-es Plasma löveg, de az meg mindig mellélő, ahogy az látható a képen is. Úgyhogy marad a rakéta. Vagy valami kisebbel fölé repülök, de abba meg nem lesz elég lőszer. A Nemesis korvettel még egy K-t leszedek, de ezt lőhetem órákig. Egyébként tipikus, hogy a játékosnak még tuningolva sem lehet ilyen erős hajója, mint Icuka.
Ajj, bárcsak el lehetne foglalni! 21 db-om volt az X-Rebirthben!
Bocs, hiába rakom be spoilerbe, nem úgy jelenik meg.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.06. 20:30:42 -
kisiku #1533 Ez való igaz...
Ez óriási! Oké, ez még az 1.60-as, de most is így néz ki és még mindig ki kell menni a szektorból, hogy elfoglalja.Azért ez megmosolyogtat, akárhányszor nézek rá.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.06. 17:17:35 -
Jóózsf István #1532 A csatát a Fóltilodzsikokban bonyolítottam, ahol nekem SETA-val is van legalább 50 képkockám, úgyhogy nem mérvadó. Viszont a szentlátomásban, a hajógyáram közvetlen közelségében 10 és 20 között mozog csak simán. Ó-lö nécsör!!!
Na találtam magamnak célt a játékban: Annyi kiszolgáló létesítményt építeni - fejleszteni, hogy ne legyen várólista a hajógyáraimban az áruhiány miatt! -
goyo2 #1531 De még a 2.0-ban is hogy néz ki a boarding pod? Ez nem veszik észre? -
TokraFan #1530 X3-ban nekem hiányzott a sector takeover. Volt rá mod, de nem volt tökéletes. -
tomonor #1529 A fícsör-szett az elfoglalt szektorokhoz elvileg a 3.0 foltozással érkezik majd. -
kisiku #1528 Én sem értem, hogy mi értelme van szektort elfoglalni. Mivel lesz több? Adóznak nekem a többiek vagy mi?
A hajógyártás jól megy, a sajátjaik nem nagyon akarnak gyártani, mióta én is nyitottam egyet, ezért nyitok még egyet szerintem. Én két dologtól félek. Elkezdtem nagyban gyártani az S-es és M-es hajókat az űrállomásokhoz, a nagy teherhajókhoz és a romboló/hordozókhoz. Félek, hogy a savegame horribilis méretűre fog nőni és/vagy le fog lassulni a játék. Vagy tévedek?
Pista milyen egy komolyabb csata több hajóval? Nem szaggatott? Emlékeim szerint nem voltak jó tapasztalataink az előző részeknél. Huhh, én konkrétan emlékszem az X2 The Threat végére, amikor olyan szinten beszaggatott, hogy egy fél óra volt a 2 perces levezető animáció...
Én azért annyira nem akarom szétcseszni a Xenonokat, mert mindig jól jön, ha megtámadják egy kicsit a többieket, hiszen az mozgatja a gazdaságot. Sajnos ez a valóságban is így működik.
Lényeg az hogy sokat dobott ez a frissítés. Még egy-két ilyen + egy DLC és kiváló lesz.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.03.06. 15:35:25 -
Zombye Reloaded #1527 Ja, én is láttam, merugye a wishlistre felraktam. Hát még olcsósodjon csak, ez még mindig borsos ár nekem. Figyelembe véve a szabadidőm szűkösségét és a játék készenléti fokát...
-
tomonor #1526 FXAA.