7250
Egosoft X4
-
Jóózsf István #2726 Ahogy példa is mutatja: Simán!
Mivel nem vagyok író - költő - műfordító, etc. Nem tudom kordában tartani a csapongó gondolataimat. Nálam így kapcsolódnak a dolgok. Kádár Janibácsit is debilnek tartották, pedig csak nem tudták követni amit mondott. (Kicsit zárójelesen beszélt. (Ahogy én is szoktam! (Sokszor több zárójelet is nyitott! (Mielőtt egyet bezárt volna.))) (Ez rossz példa volt. Ne kövezzetek meg!)
"Lényegtelen marhaság" De meddig az? Mikortól számít komoly problémának. Hitlert mikor kellett volna nyakonvágni, hogy: "Na menj haza és dugjál egyet!"
A keresztes hadjárat komoly volt? Nem is rémlik, hogy csinált valaha is annál nagyobb baromságot az ember. Ha csak azt nem, hogy kimásztunk a tengerből!?!?!
Belelátni jelentéseket ártatlan dolgokba (színes kerítés) legalább akkora ostobaság, mint mindent tolerálni! "Biztos meg volt az oka, hogy az a szerencsétlen gépkocsivezető seggrészegre itta magát és letarolt egy buszmegállót!"
Persze ezek végletek... De hidd el, hogy sokkal nagyobb szükség van arra, hogy az egyik ember megmondja a másiknak, hogy; "HÜLYE VAGY!" (Persze nem árt megindokolni is.) Meg az sem, ha megindokoljuk, akkor a "hülye" belássa, hogy tényleg hülye volt és onnantól másképp álljon a dologhoz.
Nyilván nem én vagyok az etalon, mert egy magamfajta Skatulya Bácsi már inkább a zéró tolerancia híve. Ez is milyen furcsa. Néhány (jónéhány) éve még lázadó voltam. Mindent megkérdőjeleztem, amivel csak összefutottam. Elvtelenül éltem. Aztán egyszer csak, "benőtt a fejem lágya." Semmi komoly eseményhez nem köthető. Talán ahhoz, hogy az ember valóban elkezd mások hibájából okulni.
Káros dolgok?
A pia és gyöp mehet! Mindkettőre tudok igencsak tanulságos példát a környezetemből, hogyan tett tönkre egyébként értékes embereket.
Nyilván nem fogok belekötni a kávé és a cukor, vagy épp a só ártalm(atlanság)ába.
Külföldön ugyanazokkal az EMBEREKKEL találkozol. Ezt próbáltam Vikunak írt válaszomban is sugallni. Egy darabig vigyorgunk, hogy milyen érdekes kultúra, aztán a következő pillanatban rájössz, hogy ez ugyanaz a hülyeség, csak néhány ezer kilométerrel odébb.
A ledes zseblámpámban is van áramkör, és a ledes ram modulban is! Még a házilag barkácsolt infra ledes fejmozgásérzékelőmben is volt egy ellenállás! Mind melegít! :-) -
TokraFan #2725 De most Te komolyan hogy vagy kées eljutni egy random kissrác ártalmatlan LED-es hobbijától, az arab migránsig és terroristáig (ok, nem írtad ki direkt, de azért érteni így is)??
Vannak problémák a világban, mindig is voltak, de összemosni nem szerencsés ezeket minden lényegtelen marhasággal. Véleményem szerint persze, nyilván ez szubjektív vélemény. Például volt itt nálunk balhé abból, hogy a szülők -teljesen ingyen egyébként, társadalmi munkában, pedig nem az ő dolguk lenne-, egy hétvégén a gyerekekkel közösen, kifejezetten jó hangulatban felújították az óvoda kerítését. Történetesen, színes lett. Vesztükre. Ki gondolta, hogy jön egy jobbikos idióta, és televisítja az országot azzal, hogy vége a világnak mert itt mindenki buzi, és gender szemléletre tanítják a gyerekeket. Érted...Azért, mert nem szürke lett a kerítés. Agyrém...Na, Kisiku sokat beszél itt arról, hogy világot kell látni és igaza is van, én is jártam sok helyen, de egyre inkább vagyok vele úgy, hogy jobban érzem magam külhonban, mint itthon. Pont az ilyen esetek miatt, és ez sajnos egyre gyakoribb.
Nem arról van szó, hogy rá kell hagyni bármit a gyerekre, miért kéne és miért következne ez abból, ha szeretné valaki megérteni őket? Ez nem fekete-fehér, mint a vallás (ahol van a jó meg a gonosz, menny és pokol, marhaság az egész, ennél sokkal bonyolultabb az élet).
A vegánok idióták, bele fognak betegedni, de őszintén, én teszek arra is. Ahogy a homeopaták és az összes többi vallásos fényevő, ezós lökött, akiknek fogalmuk nincs a tudományokról. Engem ezek sokkal jobban zavarnak -ha már feltétlenül másokkal akarnék foglalkozni magam helyett, de nem akarok-, mint egy RGB LED-ező gyerek, mert előbbiek valóban veszélyesek a társadalomra. Ellenzik az oltásokat, kitalálják, hogy lapos a Föld és egyebek. Viszont ha a vegaságot betiltjuk, mondván káros, akkor be kell tiltani az alkoholt (amit egyébként haznák fiai előszeretettel öntenek magukba), be kell tiltani a kávét, a cukrot a dohányzást, és sorolhatnánk ezernyi egészségtelen dolgot.
Egyébként a LED-es "izzóban" elsősorban nem a LED meleg, hanem az áramkör, ami a 230V-ból üzemi feszt gyárt a LED számára.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.01.12. 20:15:29 -
Zsolez76 #2724 Sznek1975
https://www.youtube.com/watch?v=mApWQq0rIKI
keress "csillagszórós" helyet ott adja a küldit, a video 50. másodperce mutatja milyen
Utoljára szerkesztette: Zsolez76, 2020.01.12. 19:57:15 -
#2723 Csak nem Szabó Szigfrid dokihoz vitték?
Amúgy igen, a kulcsszó az állati eredetűben van.
De annyira elkorcsosult a világ, hogy mindent a TV-ből tanulunk. Illetve most már a netről.
És ugye a növényi olaj sokkal jobb (mert több van belőle, mint kellene és el kell adni), az állati eredetű egészségtelen.
A tej rákot okoz, a csapvíz sem jó, igyunk minden mást, csak csapvizet ne, meg hasonlók.
Nincs problémám a vegákkal, ha megmondják, hogy miért vegák. De aki azt mondja, hogy mert sajnálja az állatokat, azt pofán röhögöm először, majd lehordom a sárga földig, hogy mégis hogy nem sajnálja szegény növényeket, mikor sokszor élve darabolja fel, eszi meg őket. Aztán nem kell beszélgetnünk többet... -
nibron #2722 Na igen, a szülők meg a vega/vegán szemlélet. Egy volt kolléganőm gyereke egyidős volt az enyémmel. Tehát ugyanakkor tapasztaltuk meg ugyanazt. Na a gyerek kitalálta kb. 7-8 évesen, hogy akkor ő vega lesz. Szülők ráhagyták akármi miatt. Mondtam a csajnak, hogy nem fasza amit csinálnak, a gyerek alapból azt sem tudja mi az, biztos csak valahol hallotta és tetszik neki a szó. Viszont a szülők is azok lettek, ezzel is támogatva a gyereket. Úgy 12-13 évesen mindenféle baja volt már a gyereknek, látványosan nem fejlődött, olyan bandzsa és vak volt, hogy nem találtak neki szemüveget. Valamelyik orvos rákérdezett, hogy mit eszik a gyerek. Mondták, hogy vega az egész család. Orvos egy az egybe: "Maguk egyszerűen nem normálisak asszonyom. A gyerekeknek állati eredetű zsiradékokra van szükségük a fejlődéshez, inkább az a normális, ha magában eszi a zsírt." Sajnos amikor már beavatkoztak a táplálkozásába késő volt, újabb és újabb helyrehozhatatlan betegségek jöttek elő. 21 évesen a suliból hazafelé egyszerűen megállt a szíve. Kb. 45 perc újraélesztés után éber kóma, mert az agya kipurcant az oxigénhiánytól. Így telt el majdnem 3 év mire meghalt.
Az én lányom is próbálkozott vega étrenddel. Mondtam neki, hogy rendben, de van egy feltétel. Addig nem kezdheted el míg el nem költöztél (végül nem lett az). A súlyát is rendszeresen ellenőriznünk kellett, mert sajna manapság a lányok elég torz képet kapnak a világról. -
sznek1975 #2721 Üdvözlet .Volt valahol szó hogy saját állomást lehet építeni aszteroidára bár azelött küldetéseket kell csinálni ami egy nő ad csak nem tudom melyik fajból. Ebben kérnék szépen segitséget kicsit. -
Jóózsf István #2720 Csubakka védelem.
Közben az is eszembejutott, hogy talán nem is kellene harcolni a "bezzeg az én időmben" ellen, hisz a természet rendjéről beszélünk. Mindenki át fogja élni minden szempontból. Gyerekként és felnőttként egyaránt. Én már inkább azt sajnálom, hogy anno lehülyéztem sok "öreget", mert meg akart tanítani arra a bölcsességre, amit ő a saját kárán tanult meg.
Nincs már olyan, hogy saját négy fal! Lám: Én is a saját négy falom közül okozok kellemetlen pillanatokat nektek! Ha belegondolok, hogy a gépemben levő alkatrészek 75%-ban van csillámpóni és az nem ingyen került bele, mert bele van építve az árába, akkor még a te elméleted szerint is "...rám semmiféle negatív hatással nincs." jogosan kapok agyvérzést! -
Jóózsf István #2719 Az is egy érdekes téma lehetne, hogy ezeknek az információt közlő ledeknek, miért kell tízmillió lumenesnek lenniük, de ez nem mai eredetű, tizenvalahány éves házam elején olyan ledek voltak, amiknek fénycsóvája volt és fél méteren megvilágította a tenyeremet.
Feltehetnénk a kérdést, hogy "minek", de minek? Hisz a válasz csípőből jön: Ez van. Ugyanannyiba kerül mint a gyenge, amit már nem gyártanak, mert az erős menő!
Csakhogy! A nép arra van ráállva, hogy ha led, akkor NEM MELEG - NEM FOGYASZT! Ja! Egy bizonyos pontig. Mert ugye semmi sincs ingyen. Szóval, ha meg-nem-is-éget, de a "ledes-körte" is meleg és ha nem is 100 wattot, de a negyedét biztos beharapja.
DE HÁT NEM FOGYASZT! ezért végtelen számú ledet köthetek - telepíthetek "akárhova". És már el is érkeztünk oda, hogy egy számítógépet FŰTÜNK velük, amit a gép tápjának a kapacitásából veszünk el.
"Tisztelt esküdtszék! Amint látják ezen a képen itt van Chewbacca..." (Akinek nem esett le, annak ajánlom a Family Guy - csubakka védekezés kikeresését az internetből!)
Persze ez nem illik bele a polkorrekt viselkedésbe, de én nem is akarok úgy viselkedni, mert nem vezet sehova! Egy közösség igenis alkosson szabályokat - törvényeket és éljen is aszerint!
És akkor nem lesznek "divatbuzik", vegánok és nem segítjük az egyik népcsoportot egy olyan területre, ahol egy teljesen más kultúrájú nép él, ahova a büdös életbe nem fognak beilleszkedni, amiből konfliktusok, esetleg háború, de mindenképp vérontás lesz! (A barátom tizenéves "kislánya" vegán. Már másodszor. Először sikerült kigyógyulnia belőle... Remélem most sem tart tovább. Na ők polkortrektek. Legalábbis ezt a kérdést így kezelik: Nem akarjuk befolyásolni a gyereket. Szerintem meg a gyerek unatkozik és hülyét csinál a szüleiből. Mint ahogy tette egész életében!!!)
Értekeztem egy Angliába szakadt hazánkfiával aki olyan körülményesen írta le, hogy ő most tulajdonképp egy indiai emberről beszél, hogy rá kellett kérdeznem... A téma meg az volt, hogy az illető (magyar) buszvezető és a "bevándorlók" (Talán már ott is születtek) Olyan koszt hagynak maguk után, hogy az embertelen. Amikor a buszvezető szóvátette a munkahelyén, akkor meg őt hurcolták meg, mert "cigányozott" (indiaizott). Nem úgy mint egy jobbikos, hanem mint ahogy itt mi is tennénk, amikor a másik kultúrát kell méltatnunk.
Szép nagy kört írtunk le a BLING-BLING-től a cigányokig! Elnézést kérek azoktól, akiket ez zavar, mert nem a fórum témája!
Nem vagyok fideszes! Nem érdekel a politika! -
TokraFan #2718 Ez a LED-ezés most divat és sokaknál hobbi, értelmet keresni nem kell benne. Az én fiatalkoromban meg a kitűző volt a divat, minden második fiatalon volt valami lógó sz*r, a suliban meg az volt a menő, akinek valami éppen futó zenekar neve vagy más akármi volt ráírva a köpeny hátára (igen, általánosban még volt szerencsétlenségem ilyen rettenetben mint az iskolaköpeny). Ezeknek sem volt semmi értelme, szóval semmivel sem voltunk jobbak mi sem, csak utólag szépülnek az emlékek. :-) Én ma már tudatosan nem akarok beleesni abba a hibába, amit minden generáció elkövet 2500éve "Bezzeg az én időmben", így toleránsabb vagyok a mai irányzatokkal szemben is, főleg ha olyasmiről van szó, amit mások a saját 4 faluk között csinálnak és rám semmiféle negatív hatással nincs. Az RGB tipikusan ilyen, én nem élek vele, másoknál meg nem érdekel.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.01.11. 22:19:57 -
nibron #2717 Nem csak hangulatvilágítás. Ha dolgozom, és azt elég sokat teszem, egy jól beállított fényforrás nem fárasztja annyira a szemet és így az agyat. A narancs árnyalat ráadásul segít koncentrálni, élesíti az agy "képfeldolgozását" (ezért vannak az utakon is a narancssárga nátriumgőz pilácsok). Játéknál inkább a vörös a jobb, főleg amikor sötét a játék háttere. Nem készül ki a szemed, nem zavar a fehér fény, és még látsz is. -
nibron #2716 Nem engedték. Csak mivel nem volt mivel belekötni, maradt. Amúgy egy nagy doboznyi led nem igazán lesz boldog egy USB csatitól. Oda már azért kell kakaó. A repcsikben sincs energia a végtelenségig, a literenkénti 300-500ft-os lónyál miatt. De úgy oldották meg, hogy belefért.
A rossz energiafelhasználás miatt volt is már egy nagyon súlyos baleset: a Swissair 111-es járata ami egy MD11-es volt, azért zuhant le Halifax-nél, mert a technika fejlődéséhez nem igazították hozzá a gépezetet. Az egyre több fedélzeti szórakoztató elektronikai eszköz már meghaladta a vezetékek terhelhetőségét. Egy kis laza karbantartás ferdeszemű módra, meg egy rakás éghető anyag beszerelése a megfelelő helyre, hogy még el se lehessen oltani. Jött is lefele mint a kisangyal. A gyakorlatban már ki is vonták a típust az utasszállításból (rohadt sokba került az átalakítás), csak cargonak (ott kicsit lazábbak a követelmények) használják. -
#2715 Mondok még egyet. Hiúság. Vagy inkább kettőt. Dicsekvés.
Mert a számítógépházban mire másra lenne jó?
El tudsz vele dicsekedni, hogy neked ilyen is van. Ha még te is raktad össze, az plusz extra élvezet a dicsekvésben.
Te úgyis meg fogod unni a bámulását, de aki csak 5 percet látja az ámuldozhat. -
#2714 Egyetértek. A vörössel nincs gondom. Sem a narancssárgával. Ezeket az új hülye kék vackokat rühellem. Nem győzöm cserélgetni a LED-eket a dolgokban, hogy ne zavarjanak. Vagy épp takargatom, fordítgatom.
A laptopom elején a zöld LED-ek egyáltalán nem zavaróak még esti, sötétben való tévézésnél sem. De volt olyan laptophoz is szerencsém, amin szigszalagoztam a LED-eket, mert annyira durvák voltak, hogy még nappal sem.
A gépházamban a beüzemelést követő első mozzanatom az volt, hogy a Power és HDD LED-eket cseréltem zöldre és pirosra, mert a kék még nappal is bántó volt.
Kíváncsi leszek az új mini házra, azon is van kék LED, de szerintem nem sokáig. Ma fogom összerakni a gépet.
A mennyezeti világítás a számítógép szobában állítható fényerejű és színű. De a székem mögött is van egy állólámpa, annak szoktam felkapcsolni az olvasó lámpa részét. Így megvan a háttérvilágítás és a monitorról sem tükröződik vissza.
LED füzéren gondolkodtam már, de még nem jutottam el oda. A lámpák egyenlőre megfelelőek. -
kisiku #2713 Erre pedig volt a Csapd le csacsi! című magyar alkotásban egy mondat, amikor a már illegális munkásőröket vezető Eperjes Károly parancsolta, hogy "hozzatok vörös fényt, az megnyugtatja!" - az elájult elvtársat. -
kisiku #2712 Ez nagyon jópofa! Csodálom is, hogy engedték, habár nem befolyásolja sem a pilótákat, sem az utasokat semmiben. Illetve utóbbinál morál javító. Fogyasztását tekintve meg kb, mint ha rádugnánk az USB-vel a telót a repcsiben, hogy töltse.
Idén szétrepültem magam, belföldi és nemzetközi járatokkal is. -
kisiku #2711 Majd privátban megbeszéljük, de a jóléttől van az önpusztítás. Mert vannak akik nem tudnak magukkal már mit kezdeni, nincs céljuk, nincs elképzelésük vagy mindent elértek már.
Ez olyan, mint itt a játékban. Elérsz mindent és akkor utána mi következik? Én elértem a 10+ milliárdos vagyont itt a játékban, nem is hajtok már benne. Minek? Ez egy játék. Arról nem is beszélve, hogy kicsi a galaxis. Most hosszú hónapok kihagyása után belenéztem, játszottam pár órát, de szinte minden ugyanaz. Majd ha...majd ha megjelenik az új verzió. De egyre inkább kivezetem magam a gémer világból, mert vannak fontosabb dolgok is az életben.
-
Jóózsf István #2710 Hangulatvilágítás. Ez lesz a kulcsszó. És efelől közelítve valóban indokolatlan a méltatlankodásom, de nálam nem kattan a relé, ha a számítógép alkatrészről van szó. Erre igen komoly logikai érvem is van: A számítógépnek van egy kijelzője. Annak is van egy boldogabbik oldala. na AZT KELL NÉZNI! Ugyanis ott jelenik meg a boldogság, amire vágyunk. Ha valaki nem találja meg azon a felületen a neki járó szépséget, jóságot, azon nem valószínű, hogy a gép belsejébe épített szivárvány segíteni fog.
Minden egyéb helyzetre fejet kell hajtanom, a hozzászólásom első szava miatt! -
TokraFan #2709 Igazság szerint, a hangulatvilágítást szinte minden ember szereti. Itt inkább az a gond, hogy erősen túl van tolva, sok esetben már ízléstelen. Airbus A380-nál láttam olyan interior konfigot, ahol a bárpultba volt beépítve LED. Mondjuk oda illik is... -
nibron #2708 Többnyire vöröset kell használni, akkor nem csak, hogy nem zavaró, hanem kifejezetten nyugtató is. Viszont azt mindenképpen el kell kerülni, hogy belevilágítson a szemedbe. Manapság igen erősen dúl a monitor hátára ragasztott led csík, én is használok ilyet, mobilról vezérlem az RGB értékeket és az intenzitást. Nagyon jó. Ha sikerül diffúz ledeset szerezni, az a legtutibb, mivel eleve szűrt a fénye. A ferdeszeműeknek köszönhetően pár fityingből megoldható a dolog. -
nibron #2707 Kicsit off, de eszembe juttattad úgyhogy muszály.
A munkám során elég sokat értekezek, pilótákkal. Az egyik nagy amerikai légitársaságnál dolgozik az egyik számomra etalon pilóta (mindent elfogadok amit szakmailag mond), nagyon komoly faszi, a munkájában abszolúte maximalista.
Az egyik karácsony előtt az öccsétől kapott egy tonnányi ledes karácsonyi díszvilágítást. Mivel akkoriban a munka miatt nagyon keveset volt otthon, nem tudott mit kezdeni vele. Mivel "vastag sávos csillagos" kapitány, előjoga, hogy melyik géppel repül. Ezért kivitte a dobozt a kedvencéhez, és utasította a szerelőket, hogy szakszerűen építsék be a belső térbe. Mindenhová a mosdó és a konyha kivételével. Csak úgy lehetett megoldani, hogy kapott egy külön biztosítékot a táblán. APU-ról nem lehetett használni csak GPU-al vagy járó hajtóművel. Úgyhogy beírták a before taxi checklist végére, hogy a díszvilágítás biztosítékot benyomni. A shutdown elejébe pedig, hogy kihúzni.
A légitársaságnál nem tudták leszereltetni, mert egyrészt szabályosan volt felszerelve, másrészt azért volt befolyása a dolgok alakulásába. Az utasok imádták, csak az ünnepek után tudták leszerelni. A társaság utána egy darabig komolyan foglalkozott a dologgal, hogy esetleg bevezethetnék, mivel az amerikaiak valamiért rohadtul buknak az ilyen dolgokra, és hát azért az üzletpolitika elég nagy úr arrafelé. Végül a Boeing ajánlására (ill. nem ajánlására) tettek le a dologról, illetve ezt könnyen bevezethetné bármelyik társaság, úgyhogy üzletileg csak pillanatnyi előny lett volna. Viszont valamennyire növelte volna a karbantartás költségét.
Úgyhogy időnként elég nagy meglepetés, hogy kiből, mi, mit hoz ki. -
A színvilág a lényeg, mert az szemet gyönyörködtet. Nem véletlen, hogy a mai sci-fi-be annyi színes forgó vackot pakolnak, melyeknek értelme nincs, de legalább látványos.
Én is szívesen építenék egy csili-vili ledekkel tarkított vízhűtéses üvegházat a gépemnek, de tudom azt magamról, hogy az erős fényforrások sötétebb szobában baromira zavarják az ember szemét. Legalábbis az enyémet. Így le kellene takarnom, akkor meg nincs értelme ilyet építeni.
Űrhajós játékot nem jó napfényben játszani. Ami azt illeti, semmit nem jó napfényben játszani. De lámpánál sem az igazi, viszont teljes sötétben sem jó. Valami gyenge háttérfény azért kell. Viszont egy színes ház a szemem sarkában már zavaró.
-
Jóózsf István #2705 Hát igen. Az "információ" és még fel is vagyok vértezve ellenük, úgy-ahogy, mert még a jücsübnek is el lehet magyarázni, hogy ezt a csatornát a jövőben még véletlenül se...! Nem nézek-hallgatok híreket, reklámokat. etc. Ha ennél jobban beszűkítem a világomat, akkor automatikusan remetévé válok.
Ki számít nagy fejlesztőnek? Bizonyos értelemben nekem már az ego is az. Vagy ott van a Transport Fever immáron frissített kiadásban. (A béta tesztjében szintén volt szerencsém részt venni) Náluk is érzem, hogy ha nem is két forintért, de van az az összeg, amiért eladják a lelküket. És talán ebben tökéletesen egyetértünk, hogy a fejlesztők inkább megélhetésből dolgoznak, jóval kisebb lelkesedéssel. Ebben az a legszomorúbb, hogy ez szinte "TÖRVÉNYSZERŰ!!!"
Viku! Mondhatnám, hogy irigyellek és valamennyire tényleg, de én pont az ellentéted vagyok. Az, aki simán kivág az ablakon több száz pengőt, egy "fél évig valamit érő" masinériáért. Csak én azt hat évig szemrebbenés nélkül használom.
Ha elmegyek messzire, egy darabig szintén rácsodálkozok mindenre, de hamar kiderül, hogy szinte semmiben nem különbözünk! Persze Nem Kenyáról beszélek!!! Odáig el sem merészkednék. Annál jóval gyávább vagyok és már nem is szeretnék ezen változtatni. Elvagyok a kis posványomban még egy darabig. Nézem hogyan omlik atomjaira a világ. Amíg képes vagyok röhögök, vagy épp bosszankodok a nyájon.
Van egy elméletem.: Valamikor ebben az évezredben az emberiség elérte az intelligenciája, vagy épp a józan esze csúcsát, ott körülnézett, "Nnnna. Ezt is megcsináltuk!" Majd elővette az összes addig feltalált tudatmódosító szerét és izomból elkezdte pusztítani az agyát! -
TokraFan #2704 Véleményem szerint, a kollágád számára ez egy hobbi lehet, és mint ilyen, értelmet nem feltétlen kell keresni benne. Nem hinném, hogy ettől kevesebb vagy rosszabb ember lenne, csak neki pont ez kattant be ahol kitöltheti az üres óráit és ennyi (persze nem ismerem, tehát ez csak egy lehetséges verzió).
Engem az RGB láznál sokkal jobban zavar az, hogy a játékok 90%-ából teljesen kiveszett minden kreativitás és ötlet. Van egy éppen aktuális trend (most éppen a survival és ez az online battleground hülyeség), aztán a fejlesztők futószalagon gyártják a tökegyforma címeket, gyakorlatilag csak a skinek mások, de mindegyikben pont ugyanazt kell csinálni. Ugyanakkor látom a jó oldalát is, mert ennek hatására nagyon sok baromi jó indie fejlesztő jött fel, és néha olyan címeket pakolnak le néhány fős csapatok az asztalra, ami mellett elbújhatnak az AAA-a fejlesztők simán.
Egyebekben, a mi időnkben is létezett a szakadék az értelmes/nem túl értelmes mberek között, csak akkoriban internet hiányában ez a két csoport maximum az utcán látta egymást, nem igazán láthattad, hogy mit is csinál a másik társaság. Pedig volt hülyeség akkoriban is, emlékezz csak vissza a játéktermezők tömegeire (akik emiatt sokszor az iskolát is kerülték), vagy az "igényes" Lambadázókra, netán a tuning Ladás idiótákra és még sorolhatnám. Nem sokkal vészesebb ma sem, csak más világ van és ma már látod az egészet...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.01.08. 15:52:46 -
mumoka 2012 #2703 de a karakterek kidolgozása borzalmas volt. a gond az hogy 10 tucat síkin van amit bárhonan lehet találni mert ha 1 hajó ra van akkor tuti van embere csak a kosár moder nem vete észre hogy lehet javítani evel is a játékot
-
kisiku #2702 Igen, sajnos a jelenlegi résznél már nem Zakharov mester alkotta a zenét, ezért is van, hogy szarul ugyan, de felcsendülnek a korábbi részek zeneszámai itt is. De nagyon el van baszarintva az egész.
A Rebirth nekem nagyon bejött, de a karakterek kidolgozása borzalmas volt.
Más. Pista, van egy olyan mondás, hogy "minden bóvlira van egy bóvli vevő."
Hidd el, én sem értem, minek egy színes valami egy gép belsejébe, hogy ott világítson. Legyen sima világítás, hogy ha baj van és kinyitod a gépházat, láss is valamit. El sem hinnéd mennyi gagyi hülyeségre ad ki az ember pénzt. Most nem akarok belemenni, de amikor kifizetsz 3x annyit a "kutya-ásványvízre", mint az "emberire", akkor asszem nincs olyan nagy baj. Minden szart el lehet adni a világon és ebben a kínaiak a legjobbak.
Ne legyél megkeseredett ember, menj el és fedezd fel a világot. Utána máshogy fogsz mindent látni.
Most én megvehettem volna a legdrágább gépet a világon, de egy vasdarab helyett, ami fél év múlva már semmit nem ér, élményt "vásároltam" magamnak azzal, hogy másfél hónapra kiköltöztem Kenyába. Olyan élményben volt megint részem, amit többé nem vehetnek el tőlem. Ráadásul megtaláltam az életcélomat is, és nyertem még egy hazát, egy családot. S mindezt nem egy luxus szálloda ablakán keresztül élveztem, mert úgy minden ország nagyon szép és jó. Olyan helyeken jártam, olyan emberek között, akik életükben nem láttak még fehéret. Olyan ételeket ettem, amitől az ántsz/nébih páros infarktust kapott volna, s mégis itt vagyok, élek és erősebb lettem. Annyi szeretetet kaptam, amennyit itthon nem érzek, s ezért is bánom, hogy hazajöttem, az ottaniak nem is nagyon akartak elengedni.
Felesleges pénzkidobás egy giga PC, de ez csak az én véleményem. Utazz, láss világot, ismerj meg másokat és egyből jobb kedvű leszel.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2020.01.08. 12:24:40 -
mumoka 2012 #2701 ebbe a zene a jó semmi más -
Jóózsf István #2700 Én csak attól félek, hogy ezek a dolgok túl nagy hangsúlyt kapnak. Kicsit talán én is érzékenyebben kezelem a témát.
Az ergébézést akkor kezdtem, amikor a Tesla B93-as magnónk egyik hangszóró kimenetére nem hangszórót kötöttem, hanem izzókat és az a zene ütemére (mi másra?!?!?!) villogott! Ügyesebbek kiszámolhatják mikor volt. A kevésbé ügyeseknek 40 éve.
Szóval visszatérve a hangsúlyra. Pontosan tudom, mennyi baja van a játéknak, mert a béta fórummal fekszem és kelek. Épp ezért nem szorgalmaznám a csinosítást, amíg "nincs mit"
Nem meséltem a kollégámról(?) aki egy nap azzal állt elő, hogy neki annyira tetszik a dolog, hogy össze fog rakni egy pc-t, csak azért hogy szivárványozzon. Először nem hittem el neki, mert egyébként is egy mókás figura, de amikor harmadnap is ezzel foglalkozott, sőt(!!!!) azt kérdezte, hogy kell-e bele processzor? Mármint anélkül is világítana-e akkor már kezdtem megijedni. És mit vett magának karácsonyra? Egy Philips Ambilight tévét! És mutogatta, hogy még kétszázezerért milyen kiegészítő lámpákat tud venni hozzá! És tudom, hogy meg is fogja venni, mert annyira már ismerem! (Valamivel fiatalabb nálam. max tizen-egy-két év)
Szóval nekem itt van rossz példának ő.
De az életem, során nem egyszer tapasztaltam olyat, hogy pl egy autó kívülről patika rendben, de egy használhatatlan roncs volt. Műszakilag kuka. Mondjuk ez már inkább beállítottsági - vallási téma amiből nehéz lenne kikecmeregni, ha egyszer belemerülünk.
És még egyszer hangsúlyoznám, hogy bár a játék kapcsán jutott eszembe mindez, de nem a játékot és az egót akartam ezzel témába hozni!!!
Kicsit olyan érzésem van, mintha az emberiség lassan többsége, (vagy már nem is lassan) ugyanolyan megkeseredett mint én, csak még nem hajlandó elismerni sem és ilyen csiri-csáré, csillogó-villogó gyermeteg dolgokban keresi örömét! -
TokraFan #2699 Nem védem az egót, de nem hinném, hogy a kettő kizárja egymást. Mármint a külcsíny és a belbecs. Összességében ez a kis cég egy elég jó gémet rakott össze, vagy fog összerakni egyszer ha teljesen elkészül. Én még hibátlan játékot nem nagyon láttam, ilyen összetettség mellett pedig nagyon sok apróság van amire figyelni kellene, szerintem érthető, hogy nincs minden készen. Szerintem attól, hogy ilyen lényegtelen dolgokat is megcsinálnak, még a fontos tartalmak sem szenvednek kárt és készülnek azok is.
RGB téma: Én is baromságnak tartom, de elítélni nem akarok senkit emiatt, inkább próbálom megérteni az okát. Úgy látom, hogy ez elsősorban a gyerekek és a fiatalabbak sportja, vagyis ahogy mondtad is, egyszer majd kinövik. Viszont az összefüggést itt is kicsit eltúlzod, mert nem feltétlen a rupót sem érő PC-k divatja ez, ahol egyfajta mentál-tuning célokat szolgál az arra érzékenyeknél. Sőt, ha megfigyeled, az RGB egy olyan fícsör, amit meg kell fizetni, általában a komolyabb hardvereken van csak jenen (most a kínai vacak 3000Ft-os "Gamer" hardvereket nem nézve). Őszintén szólva, ennél nagyobb probléma ne legyen a fiatalokkal. A mi generációnknak is megvolt a maga hülyesége, én tudatosan próbálom nem elfelejteni ezt. Lehet, hogy mi is RGB-ztünk volna, ha lett volna bármi más lehetőség azon az undorító vajszínű egyen PC kinézeten kívül, ami anno elérhető volt. Egy a lényeg: Az RGB sem valami helyett van, hanem valami mellett!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.01.08. 04:38:30 -
Jóózsf István #2698 Ha a hajóépítés vizuális hatásáról ilyen jól sikerült értekeznünk, akkor jöjjön egy hasonló téma. Ezt most olvastam az ego fórumon
Aki nem járatos:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[3.0 Beta 4]Mass Driver has very weak audio/visual feedback
Unread post by Aken_Bosch » Tue, 7. Jan 20, 20:58
Mostly what the title says, got around to try some of the new weapons and I found the new Mass Driver gives a particular weak impression of a weapon. Not focusing on its actual stats, just sound and appearance. Since the new MD is by all means a rail gun, I think it should have far more weight during shooting, a charging up sound and a deeper/louder thud, ideally also giving a tiny shaking to the cockpit with each shot, to give the idea of actually firing a slug at extremely high energy (think a bit of The Expanse rail guns shooting).
It's not the only weapon sounding a little weak, but the worst offender for me at the moment. Also the Burst Ray could need a bit of love in the audio department, for comparison I find the Pulse Laser, Bolt Repeater and the new Blast Mortar very good in this aspect, with a good "chunky" shooting sound attached to them, they give the idea of a weapon actually delivering some damage (even if not actually doing that much eventually).
An extremely short video with a bit of example shooting the Mass Driver, the Burst Ray and the Blast Mortar:
https://www.youtube.com/watch?v=bolFHLnyjic
Jól olvasom, hogy szeretné, ha rázkódna a hajó/pilótafülke, amikor lő... És a fegyver képi és hangi megjelenítése kvázi fontosabb, mint maga képességei!
Inkább az döbbentett meg, hogy ettől lesz jó egy játék? Mármint, ha valamit nem szeretnék, akkor az ez, hogy ilyen olcsó hatásokkal szúrják ki a szemem. Elfedve a játék képességeit, illetve annak hiányát. Ezt most konkrétan nem kritikának szánom és ítélkezni sem állt szándékomban!
Tényleg csak kíváncsi vagyok, hogy én vagyok egy megkeseredett vén hülye, vagy a világ kezd kifordulni a sarkaiból?!?!
...Van egy felvételem, amin két romboló lő egy hordozót a fő lövegeikkel amik szinte teljesen hatástalanok. (Tudjátok; Amiről már beszéltünk, hogy bazári a fényhatása!) Még el is gondolkodtam, hogy ez nem is annyira rossz, mert legalább sokáig lehet gyönyörködni egy-egy hősies csatában. De nem értéktelenedik el ezáltal a játék? Tulajdonképp kapunk egy olcsó fényjátékot, és fogjuk be a pofánkat!
Azok a dolgok jutnak eszembe, amin az emberiség már túltette magát. Például, amikor az autók alá fénycsöveket tettek, mert az "mennyire állat már, hogy olyan mintha lebegne!" Ezeket szerencsére kinövik, az erre fogékonyak. Vagy itt van az árdzsíbí láz, amit ugyan nem értek, hogy miért létezik még egyáltalán!!! Tehát.: Ha van egy ótvar, szar, semmire sem jó pc-m, de a szivárvány minden színében pompázik, az legalább annyira, ha nem jobb, mint egy csúcsgép! Értitek amit sugallani próbálok? És ha igen; Jó ez így? Persze, hogy nem. De ha ezt az energiát és időt, amit a saját bódításunkra fordítunk, arra használnánk, hogy TÉNYLEG jobbá tegyük a dolgainkat - környezetünket, az nem lenne okosabb? És ha igen, mert igen! Akkor mi a f.szért nem azt tesszük?
(A látszat ellenére még mindig nyugodt vagyok. Alig jelent meg egy kis hab a szám sarkán! És tényleg a véleményetekre vagyok kíváncsi! Tehát ne kezdjük el védeni az egót, vagy bármi-ki más alkotót, mert attól agylobbot kapok! Nem konkrét személyek-csoportok szapulása volt a cél, hanem hogy az istenadta nép, tud még tovább butulni, vagy ennél nincs lejjebb?
-
kisiku #2697 Nézd meg a Ribörsz "pedofil-szörny nagymamáit" és tedd össze a kezed, hogy ide már nem rakták be a németek
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2020.01.07. 22:29:40 -
kisiku #2696 Igen, az igazi az lenne, ha még az is meg lenne animálva, rajzolva, kifejlesztve, hogy megépíted a dokkot, és elkezdenek munkások ezrei állványokat összehordani, festékes vödröket, hegesztőkészülékeket, stb-t és elkezdik építeni az űrhajót ...
Igen, én is örülnék, ha több élet lenne (bár sokkal több van, mint a Ribörszben), sőt, ha teljesen be lehetne járni egy űrállomást, azaz nemcsak a dokkot vagy a leszállót, hanem összes gyáregységet, a lakómodulokat,stb-t.
De egy ilyen játék elkészülte kb 5-10 év lenne és foglalna kb 100-150 Gb-t a gépen... -
tomonor #2695 Onnan jött, hogy Rebirth-ben csak külső shipyardok voltak, ott teljesen mindegy volt, hogy milyen irányban épülnek a hajók.
Most valóban jobban nézne ki, ha lenne az egésznek valami bázisa, de még jobb lenne, ha robotkarok, NPC-k és fényeffektusok is "besegítenének" az építésben. -
mumoka 2012 #2694 nincs valami jobb képű npc mod mert nem csatan ki a szépségük & valami hír hogy mikor javítják az állomás ágyukat mert a mai napig is vidáman riszálva menek az ellenséges npc-k -20 as stending az outost mellett de senki nem lövi le pedig npc is van rajta vagy 100: 2.60 patch van fent de ez a mod se csinál semmit se Improved Turret Modes
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.01.06. 18:14:02 -
Jóózsf István #2693 Hogy a modell ott van, az nem kétséges, hisz neki lehet menni. Koppan is! Ezt már a ribörsz óta tudjuk...
Innentől engem hidegen is hagy a téma, de azért jó volt pár szóban eljátszani vele.
Az már jobban foglalkoztat, hogy a "srácok" már a múlt héten is dolgoztak. (Nyomokban felfedezhetőek voltak a fórumon.) Remélem villantanak valamit a hét vége felé. Ez volt a legunalmasabb év végém! -
nibron #2692 Itt úgy működik, hogy a modell már ekkor is működik, csak nincs megjelenítve. A textúrát eleve ki kell számolni aszerint, hogy milyen kiegészítőket pakolnak rá. Amikor még csak építik a hajót/állomást, akkor csak ezt a textúrát jelenítjük meg, egy filterrel ami az átláthatóságot biztosítja. A filter kitakarását pedig egy értékkel változtatják a készültség függvényében. Ezt eleve tudják a graf.motorok, az alap megjelenítéshez tartozik. Amikor elkészül, akkor csak ki kell cserélni a textúrát a modellre és annyi. Ilyenkor van egy pici "villanás", mert általában nem sikerül teljesen ugyanoda pozicionálni, illetve a tükröződésnek is változnia kell. De a villanást elég jól lehet simítani néhány trükkel, pl. az egyik ilyen a villany felkapcsolása (a játékos azt hiszi a villanás része a világításnak). Ezt a módszert jó néhány játékban elsütötték már, nem túl bonyolult megcsinálni.
Amúgy, szerintem nem rossz megoldás, készülő házaknál is lehet ilyen "foltos elkészüléssel" találkozni. -
#2691 képzeljétek azt hogy nano robotok szerelik össze a hajót vagy egy mesterséges mágneses mezőben odareplikálják amig össze nem áll :D:D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.01.06. 13:16:04 -
TokraFan #2690 Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy ezzel a megoldással lénygesen egyszerűbb volt dolgozni. Ugye itt 3D modelekről van szó, amit reálisan csak úgy lehetne "összeszerelni", ha sok-sok kis különálló darabból állnának, melyeket a program valamilyen rendszer szerint összeilleszt. Viszont ezt így elkészíteni sok idő ennyi modellnél, nem beszélve arról, hogy ha bármilyen változtatásra van szükség az eredeti modellben, akkor talán az egészet újra kell modelezni egyesével.
Ezzel szemben, ez a módszer amit alkalmaznak, szerintem egyben kezeli a modellt és csak a láthatóságát -átlátszóságát- változtatják meg. Vagyis a teljes modell ott van már akkor, amikor leteszed a gyárat, csak nem látsziik. Aztán ahogy "épül", a felületén egy olyan textúra jelenik meg, ami bizonyos részeken átlátszó, máshol meg nem (ott rozsdás színű), míg fel nem "épül" az egész és meg nem kapja a végleges textúrákat. Ezzel a módszerrel nem kell mókolni és részeire bontani a 3D modellt, elegendő megcsinálni egyben és csak a textúrákkal kell variálni...ami idő/pénz kímélő megoldás, bár nem valami szép.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.01.06. 12:53:37 -
#2689 Akkor meg is van az alacsony FPS szám oka. Rendszertelenül baromi nehezen dolgozik a gép. Olyan, hogy véletlenszámgenerátor nem létezik, csak mi nem látjuk a mintát. -
Jóózsf István #2688 De az olyan snassz! Olyat minden zsé kategóriás áltudományos fantasztikum tud!
Amúgy teljesen jogos! Nem tudni honnan jött ez az ötlet az egónak.
Bernd egy reggel így ébredt: "Bontakozzon ki a semmiből, rendszertelenül!" És akkor a csapat időt fáradtságot nem kímélve nekiállt. Lehet, hogy annak idején a riböszre csak emiatt ment el egy-két év. Hogy ezt megoldják! -
#2687 Azért ez elég sok energiát emészthet fel. És nem is látványos.
Sokkal jobb lenne, ha valamelyik irányból elkezdenék és szépen végighaladnának a tengely mentén.
Értelmesebb megoldás is lenne, mint így össze-visszaságban tákolni.