7250
Egosoft X4
  • Jóózsf István #2686
    A részecskéket odatranszportálják a helyükre és addig ott is tartják, amíg a nanorobotok összehegesztik-ragasztják-vajákolják!
    És ha ezzel végeztek, ők is elmennek szőrt hasogatni!
  • RJoco
    A levegő részecskéiből épül a hajó? Vagy inkább az űr részecskéiből?
    Akkor minek nyersanyag hozzá?
  • Jóózsf István #2684
    Nyilván. De attól még a maga ártatlan nemében vicces!
  • sznek1975
    Biztos nem látott még épülő hajót. :)
  • Jóózsf István #2682
    Így, hogy a szeretet ünnepének vége, nevessünk ki valakit. Bejelentette, mint grafikai hibát...
  • Jóózsf István #2681
    Ha valakinek rázna a plazma, vagy impulzus lövege, nézze meg, hogy rendesen le van-e földelve!!!

• TokraFan
    Én meg ahogy öregszem, egyre inkább nem kívánok semmit, úgysem függ tőle semmi.
  • Jóózsf István #2679
    Lassan, ahogy öregszem, még talán babonás is leszek. Így azt kell mondjam, hogy; Szívből kívánok mindenféle jóságot mindenkinek, az elkövetkezendő időkre, de főleg erre az évre!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.01.03. 11:01:35
  • mumoka 2012
    búék 2020 mindenkinek
  • Jóózsf István #2677
    Leszelász a célban, megnyitod a járműved menüjét, a legénységből kikeresed, beszélgetésbe elegyedsz vele és megkéred, hogy távozzon.
  • sznek1975
    Van egy küldetés hogy 2 pilótát kel fel venni, Akit fel vettem hogyan tudom kidobni? Pilots Wanted a küldetés neve.
  • Jóózsf István #2675
    A képen az látszik, hogy az építés alatt álló tüzép saját magának UTAL építőanyagot! (Deszkát) Tehát nem felveszi a saját hajójával, vagy megkér egy npc-t, hogy "ugyan vidd már át..." Hanem "átteleportálja". Ha ezt bárki más mondja...
    Egyáltalán van ilyen írva a játékba? Persze, a kérdés nyilván költői!

Próbálkoztam még sumákolni is egy másik témában. Nevezetesen; A ribörszben, ha a borz rakétajavadalmazását a mentésben "túlírtuk" (Többet írtunk, mint amennyit hivatalosan szabadott volna szállítania!) akkor onnantól kezdve bármennyi rakétája lehetett. Folyamatosan szedegethette fel az űrből az elhullajtottakat. Ennek egyetlen hátulütője volt, hogy onnantól kezdve a kereskedésben nem lehetett feltölteni. De nem is kellett, mert sose fogyott ki. Nálam rendre többezres készlet volt mindegyikből.
    Na ezt próbáltam ki ebben a játékban is. Odáig működik, hogy túlírjuk és a beírt mennyiséget használja is az adott hajó, DE(!!!!!) Attól a pillanattól kezdve már semmilyen módosítást nem lehet eszközölni, az EGÉSZ HAJÓN!!!!!! (Se hajtómű, se fegyverek, semmit!) Szóval bukta.
  • mumoka 2012
    1 kérdés a 2.60 patch nál is bizonyos idö után eltunik az npc fele az mitöl van derék tol lefelé 0
  • mumoka 2012
    meg van már köszi
  • Jóózsf István #2672
    Mind nexus-os! Amit kérdezel, az meg ITT
  • mumoka 2012
    eqip no rng ez hol található ?
  • Jóózsf István #2670
    Nekem van ajánlásom, de ezek inkább kényelmiek:
    "Rare modparts sold" Ez lehetővé teszi, hogy a fejlesztésekhez szükséges fő összetevőt meg tudd vásárolni a boltban. Ez a része a játéknak, miszerint vadászat közben hullanak, igen ritkán, némileg optimalizálatlan része a játéknak.
    A másik szintén ehhez kapcsolódik:
    "eqip no rng" Kikapcsolja a "szerencsejátékot amikor fejlesztesz. Tehát: Nem véletlenszerűen adódnak az értékek, hanem mindig a lehető legmagasabb értékeket kapod!
    Ezeken kívül használom még a:
    Jobb vonósugár
    festések szintén a boltból
    M osztályú hajtóműzaj kikapcsolást de ez ízlés dolga. Valamint, legutolsó sorban az erősebb hosszútávú letapogatót. De ezt tényleg csak akkor, amikor már baromira unod...
  • sznek1975
    Mik lehetnek a ajánlott és hasznos módok 2.60 update ig ?
  • RJoco
    Fel kellett tennem a legújabb nvidia driver-t még az elején és azóta jól megy. Most a 441.20 van fenn. Mindig elindul, bár van amikor pár óta után kifagy és bezárja magát. De van amikor egész nap fut jól. Lehet, hogy fel kéne tennem újabbat, ha van és akkor megint elmaradna a kifagyás.
    Az egyik update átállította a beállítást DX12-ről Vulkan-ra sokaknál. Lehet, hogy ennek az állítása segít. Nekem mindkettőn fut.
    Esetleg azzal próbálhatna meg szórakozni.
    "c:\Users\felhasználó\Documents\Rockstar Games\Red Dead Redemption 2\Settings\"
    Itt van a system.xml, de gondolom már tudod.
    Az api részt írjátok át "kSettingAPI_Vulkan"-ra vagy "kSettingAPI_DX12"-re. Ha túl régi a driver, akkor Vulkan-on biztos, hogy nem fog menni.
  • tomonor
    Én azt tanácsolnám egyelőre, hogy maximum kóstolgasd a játékot. v3.0 + DLC hoz némi jóságokat majd, de természetesen nem javítja az összes hibát.
  • Jóózsf István #2666
    Off.: Írtad, hogy az RDR2-vel játszol. Nem volt vele indítási gondod?
    Unokaöcsém kapta karácsonyra, de ERR_GFX_INIT hibával el sem indul. (Failed to initialize graphics device. Please reboot or reinstall latest drivers.)
    Van rá találat a dróton, de hasztalan. (A system.xml-es megoldást próbáltam!) Amit a saját oldaluk ajánl azt is...
  • mumoka 2012
    itt néz szét kicsit https://www.nexusmods.com/x4foundations/mods/
  • sznek1975
    Üdvözlet. Szeretnék érdeklődni hogy a játékhoz kell valami mód ami élőbbé teszi és javítya a benne lévő hibákat? 2.60 patch van fent.
  • Jóózsf István #2663
  • Jóózsf István #2662
    Egy biztos.: Nem én leszek aki rábeszéllek. Minden nap szembesülök a Gőz felhívásával, hogy javasoljam a játékot valami díjra. Egyszerűen nem megy! Saját magamat kellene szemenköpnöm, ha megtenném...
    De nem akarom feszegetni ezt a témát. Örülök, hogy dolgoznak a fiúk. Várom a kiegészítést. Remélem, hogy az Egónál január már jövőre van...
  • RJoco
    Szerintem pont azért nincs rá nagyobb akció, mert olyan kevesen vették meg és még nem hozta be azt az összeget, amit vártak.
    Tudom, hogy van virágbolti belőle, de már nincs kedvem vele vacakolni.
    Rávaló most is lenne, meg a teljes árára is, de egyenlőre elég sok játékom van és kevés időm, így egyszerűen csak kifogás kell, hogy miért ne vegyem meg azonnal.
    Most még az RDR2-t nyűvöm, már nincs sok belőle és hosszú idő óta az első játék lesz, amit végigjátszottam. Főleg, mert a legtöbb játékom amivel játszani szeretek Never Ending Story.
    És X4 is kb. ilyen, mint ahogy az X3-ba is több száz, 1000 órát beletoltam.
  • Jóózsf István #2660
    (Vallási vitákba nem megyek bele.)
    Köszönöm. Egyelőre nem sürgős.
    Tulajdonképp, a játékból is van virágbolti. Engem nem zavar, ha valaki nem áldoz rá. Sőt! Minél kevesebben veszik meg, annál hamarabb eszmélnek a készítők, hogy valami nem stimmel!
  • RJoco
    Én még mindig várom a legalább 50%-os akciót a játékra, de 30 alatt most sem láttam.

Van egy korábbi virágbolti verzióm, amivel nem volt problémám, ha gondolod...
    (Ma már VGA drájver cserénél nem kell újraindítani a gépet. Legalábbis az újabbakat.)
  • Jóózsf István #2658
    Ez a mentés dolog (Csak, hogy témába is vágjunk!) Felmerült már itt is meg az Ego fórumon is, de csak amolyan utolsó utáni prodzsekt formájában. Vagy legalábbis így tudom elképzelni. Nem állítom, hogy nem zavar, de...
    Ha lesz rá ingerenciám belebogarászok, hogy miért ilyen nagy. A ribörszé minden tekintetben csak a harmada (2'700'000 sor) Ha tippelhetek akkor az épületek eltérő felépítéséből adódik. Viku a naplót emlegette.

A virágbolti felvevő hozzászólásainak összegzése: Nem lehet megtörni, illetve de, addig, míg újra nem indul a gép. Ez a gép szökőévenként van leállítva, ennél valamivel sűrűbben van újraindítva (Kb a vga drájver cseréjekor). De már öreg vagyok ilyen kényelmetlenséghez. Inkább megveszem... De most nincs lelki erőm rápróbálni. Majd egyszer.
  • RJoco
    Nem számít, hogy nvme SSD vagy sataIII
    Nekem korábban m.2 nvme pcie csatolású SSD-ről futottak a játékok meg a rendszer is.
    Most egy sataIII-as csatolású 2,5"-os SSD-ről fut minden.
    Nincs különbség.
    Korábban HDD-re mentettem a videót, most a rendszer SSD-t használom. Ha formáznám az m.2-est, akkor elég hely lenne rajta, hogy arra mentsek.

A virágboltival nem veszítesz semmit.
    Ja és a minőségnél a legmagasabb (100) van beállítva.
    A fájltípus mp4.
    Avi-t nem szeretem.
  • Jóózsf István #2656
    ENVÉEMEESESDÉRŐL FÚÚÚÚÚÚT!!! Oda is ment. (Csak egy másikra!) Ilyen tetű! Kilenc és fél millió sor!

A hajógyár és a szent látomásban levő ellátó komplex katyvasz is! Talán az volt a két első gyáram De az új tüzépemre nem mondhatod, hogy katyvasz, mert azt már tervezetten építem. Legfeljebb az zavarhat, hogy a termelő és lakó egységeket összekötő raktárak nem rendezettek!

A 11 perc 3.2 giga az nem rossz. Ha azt veszem, hogy fhd vs. 4k akkor is a feléből kijössz, mint én.
  • RJoco
    Nem szoktam nézni a virágbolti hsz-eket.
    A majd 11 perces felvétel 3,22 GB lett. Ezt szoktam még tömöríteni.
    A felvevő kodek H264 - Nvidia NVenc VBR.
    Teljes méret, ami most FullHD és 30 FPS-sel.
    A játék 57-60 FPS-sel fut.
    A felvett videó viszont tényleg nem a tuti. Kicsit darabos a mozgás.
    Lehet másik kodekkel kellene próbálkoznom, van még 2 választási lehetőségem. De lehet, hogy az FPS korlátozás tesz be.
    A procit viszont egyáltalán nem pörgette jobban és a játékkal sem volt gond a felvétel miatt.

Amúgy te HDD-ről futtatod a játékot vagy ennyire lassú a töltési idő még SSD-ről is?

A gyáraknál én csak annyit láttam, hogy milyen érdekes a színvilága, amúgy egy nagy katyvasznak tűnt.
  • Jóózsf István #2654
    Köszönöm. Majd vetek rá egy pillantást.
    Bár, így olvasgatva a virágbolti hozzászólásokat... :-)
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.12.20. 07:01:43
  • RJoco
    Holnap megnézem a Bandicam-ot RDR2-vel. Nálam most csak az használ Vulkánt.
    A FRAPS után nekem ez jött be. Van virágbolti is, akkor ki tudod próbálni, amúgy 30 euro.
    30 GB-ot akkor sem töltöttem volna fel, ha 500-as netem van.
    Erre vannak a szerkesztő és konvertáló programok.
    Én egy NCH Video Converter-t használok, mely jól kezeli a Bandicam-os felvételeket. Ez sem drága és egyszerű, jól kezelhető.
    Van export lehetőség direkt youtube-ra, bár én inkább az mkv konténert szeretem. Tömörít és utána a youtube sem dolgozik rajta sokat.
    Ha jól emlékszem, akkor egy kb. 2-3 órás SpaceEngineers felvétel lett 8 GB körüli méretű tömörítés után.
    Mondjuk a felbontás sem mindegy, ez FullHD-ban ment.
  • Jóózsf István #2652
    Soha nem leszek jücsüber. Nem gondoltam komolyan, hogy rendszeresen bombázlak titeket.
    Igen. Ez a birodalmam szelete, ahogy a videjjó megjegyzésében is van. Azért csináltam hátha jó lesz témaindítónak valamelyik részlet, vagy ötleteket adok másnak esetleg javaslatok érkeznek, hogy "Ne így csináld, te gyökér...!" Vagy csak simán érdekesnek vélek valamit... Tehát, duma nem lesz (mikrofonom sincs!) Ha lesz hozzáfűznivalóm, azt megteszem itt, amikor linkelem!
    Tervezem, hogy végig megyek az összes ingatlanomon, részletekben.
    Nagyon zavar, hogy ilyen gyatra a felvétel. (Ahhoz képest, amit itt én csak simán játék közben tapasztalok: Nem akad és szebb is!) Sajnos a Vulkánnak köszönhetjük.
    Részleteiben:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Afterburnert használok felvételhez, mert az úgyis mindig fut nálam. Addig nem is volt vele gond, amíg DirectX-es játékokat kellett felvenni. Szép csendben, észrevétlenül tette a dolgát. Nulla erőforrásigénnyel!!!
    Sajnos a vulkános játékok valahogy másképp vannak felépítve, mert az összes sötét lesz mintha beesteledett volna. Jóformán nem látni rajtuk semmit.
    Azt tudni kell, hogy két félekép lehet vele rögzíteni:
    1; Csak magát a játékot (3D-s alkalmazás) Megy mint kés a vajban, de vulkán alatt sötét.
    2; Az egész asztalt. Minden látszik tisztán, mint a dájrektiksznél, de baromi erőforrásigényes! (Nem tudni miért!)
    Ehhez még az is hozzátartozik, hogy a játékot keret nélküli ablakban kell futtatnom, mert ha teljes képernyőn fut, akkor olyan mértékben akad, hogy az már börleszk! A minőségből is vissza kell venni, mert akkora helyet foglal felvétel és ez főleg a kezelhetősége miatt fontos: Az a szösszenet 13 perc - 30 gigabájt! Egy órán keresztül töltöttem fel és több óra volt, mire a jücsüb feldolgozta.
    Lehet használni vindóz beépitett felvevőt, de az csak FHD-ig tud... (olyat mindenki tud... )
    Valamint külsőket, de egyik másik szintén elvérzett valamiért és végezetül az Envídia íkszpérienszet, ami soha nem kerül fel újra a gépemre, mert nem értettem elsőre, hogy a használatához miért kellene bárhova is bejelentkeznem!?!?!?

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.12.19. 20:52:30
  • TokraFan
    Kicsit valóban akad, de ettől még bőven nézhető. Viszont ha már videózol, kéne alá duma is, mert így elég nehéz rájönni, mit is akarsz bemutatni. Most mondjuk egyértelműnek tűnt (gondolom a saját gyáraid ezek a komplexek), vagy nem, del lehet, hogy csak én lettem csökkent képességű így karácsony előtt.
  • Jóózsf István #2650
    Erre én sem számítottam: Version 3.00 Beta 4 HF2
    [Beta 4 HF2] Fixed turret group mods missing after loading a save (new feature in 3.00).

Próbáltam még egy kis sebességet kicsikarni a mozgóképrögzítőből, a minőség rovására, de az akadozás mindig jelen volt. Így az marad. Majd vigyetek be hányósvödröt, amikor elkezditek nézni...

Utolsó nyolc hozzászólás az enyém. Lassan ideje lesz felkeresnem egy pszichiátert!
  • Jóózsf István #2649
    Így visszanézve elég akadozó - darabos a kép mozgása. Az "életben" jóval simább! Sajnos ez is a rögzítő hibája. Majd megpróbálok még jobban megalkudni vele...
  • Jóózsf István #2648
    Sikerült kicsikarnom valami elfogadható egyezséget a felvevő eszközömmel. Ezek után simán tudlak benneteket büntetni a jelentéktelen alkotásaimmal!
    Ez lenne az első lecke. Annyit érdemes tudni, hogy ez a sebesség nem valós, mert a rahedli mag ide, csillió szál oda, azért maga felvétel elvesz a teljesítményből. A "teljes processzor terhelés"-en látszik. Amikor nem megy felvétel, elvan 10, max 15%-al.
    Ez a sebesség kb a régi gépem sebessége, de nyilvánvalóan felvétel nélkül, mert amikor azt rányomtam, akkor szegény le is térdelt.
    A mostani sebességem az a +25%, amiről már említést tettem. (Komplex mellett 40 fps) Tulajdonképp ezt nyertem: "Azon a (régi) sebességen fel is tudok venni!" Valaki kérdezte, hogy csatában milyen. Hááát, rosszabb. Ott a 30 a legjellemzőbb. Majd veszek fel olyat is. Csak nálam nem könnyű harcot filmezni, mert én nem bonyolódok vitába senkivel. De majd a HOP segítségét kérem. Azok úgyis rühellik az egész világot...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Jelen pillanatban még tart a video feldolgozása így én sem láttam még teljes webes valójában. Ha valaki mostanában kattintana, akkor lehet, hogy csak 360p lesz

• Jóózsf István #2647
    Nem rossz meghatározás: "[Beta 3] Fixed excessive sector zoom on map."