7250
Egosoft X4
-
mumoka 2012 #2926 hát tegnap este 5 kor ez a videó tuti soknál kiverte a biztosítékot mert ez több hónapja látható már úgy lett össze vágva ez volt a hatalmas bejelentés. -
Jóózsf István #2925 Remélem a "zászlóshajót" majd kölcsön lehet kérni egy körre!
-
Jóózsf István #2924 Már csak egy hét... -
#2923 Műhelyből érdemes az elején letölteni..:) Hajó tervezéssel baromi sok idő elmegy, én 100 óra (1,5 hete van meg) játék idő után kezdtem el tervezgetni multiban, miközben pörög a gazdaság van időm ilyesmire is..:) -
#2922 mindero:
Jaja nagyon állat játék, olyan mint az X3 csak onlineban..:D
Gyere a [EU]BananenSaft [Twich] Serverre.
Segítek majd ott ha van kérdésed, vagy discordon vegyél fel kérlek: xTheIcex#3936 , de ha az X seriest nyomtad könnyen bele jössz ebbe is..:)
1,5 hete megy a szerver egyébként, szóval nincs lemaradásod... -
TokraFan #2921 Az nem gyenge! -
mumoka 2012 #2920 ezek annyira tolják a szorzó táblát & a másod fokú egyenletet & a törtekkel való bűvészkedést hogy a korona vírus ellenszere hamarabb meg lesz mint a 3.0 patch. -
mumoka 2012 #2919 tudod az ego -nál 8 karú polipok dolgoznak és nem tudja az 1- ik láb mit csinál a másik. ez a játék kezd erősen eve online lenni a hiba terén
kitalálnak valamit abba van 100 hiba & + máshol még jelentkezik vagy 200 itt tartunk
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.03.22. 20:29:08 -
#2918 Eddig még nem néztem bele a mentésbe, de akkor így is érthető, hogy miért olyan macerás az egész.
Én mindig átkapcsolok a közvetlen egeres irányításra. Csak akkor sodródok ki a körgyűrűből, ha elhúzom az egeret. Amúgy nagyon szépen tudok haladni a kapukon keresztül majd 10km/s sebességgel.
Amit nagyon sajnálok, hogy a játék UI felülete nem támogatja a 3 monitoros üzemet. A térképről eltűnnek a dolgok oldalról.
És a kép széle eléggé torzít is repülés közven.
Ami azt illeti, eddig csak egyetlen egy játéknál voltam megelégedve a kivetítéssel és az a GTAV volt. Mikor átállítottam a felbontást, egyszerűen megnövelte a képet széltében. Torzítás nélkül. -
Jóózsf István #2917 Ha már ilyen kérdéseket boncolgatunk...
Létezik egy hiba: Az ember halad a körgyűrűn és egyszer csak a kapunál-után "lesodródik" róla. Ez a hiba valamikor egyszer keletkezett... Majd kijavították, majd megint előjött, megint kijavították, és most megint jelen van! Faguriga legyek, ha értem! -
mindero #2916 Én elkezdtem. Elég király :)
-
mumoka 2012 #2915 Elveszti a varázsát. ez igaz -
Jóózsf István #2914 "csak egész számokat lehet írni a "cellába"?" Ezt azonnal és egészen biztosan megválaszolhatom. Elég belenézni egy mentésbe. Tele van törtekkel. Sőt! Mivel negatív értékek nem is nagyon léteznek benne az 1 a nulla! Ha negatív eredményt akarnak elérni, akkor az egytől számolva osztják ki az értékeket: VISSZAFELÉ!!! 0.99, 0.98, 097 és így tovább. Természetesen nem csak ezzel a két tizedessel dolgoznak, hanem inkább hárommal - néggyel - öttel.
Mutatom:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez a tuninng:
Így néz ki a mentésben:
<modification ware="mod_weapon_damage_03_mk1" damage="1.503" cooling="0.74" reload="2"/>
Ahol is... 1+50.3=1.503, 1-0.26=0.74, most kapsz frászt!: 1+100=2 de az 1+1000 és az 1+10000 is 2-őt eredményez, csak épp több tizedessel így: 1+10001=2.0001
Vagy itt van a Mass mod: <ship ware="mod_ship_mass_01_mk3" mass="0.769" drag="0.769"/>
Ami ezekkel az értékekkel bír:
Ship mass: -23.1%
Ship drag: -23.1%
Elnézést a matekóráért, de csak azt akartam érzékeltetni, hogy nagyon is imádják a tört számokat!
Nekem egyébként nem hiányzik az állíthatóság semmilyen szinten. És ez igaz más játékokra is. Ha túlságosan a saját ízlésünkre szabhatunk valamit akkor esetleg érdektelenné válik. Elveszti a varázsát.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.03.22. 15:57:52 -
mumoka 2012 #2913 egonak még nem telet toló potmétere. -
#2912 A corona vírus miatt úgyis sokat vagyunk otthon..:)
Igen nagyon addiktív cucc, keresek olyat aki multizna, 1 hete vagyok egy szerveren, elég szépen haladok van már 4 station 15 hajóm van..:)
Alliance társat keresnék..:) -
#2911 Ez most felveti a kérdést, hogy miért nem tudják a szintet a kettő közé belőni?
Talán azért, mert a két szint közötti különbség egy egész szám és csak egész számokat lehet írni a "cellába"?
Pl. 19: gyenge, 20: erős. -
BladeW #2910 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én igen, bár nem multizok, és zseniális játék, rengeteg játékmechanikával. Számolatlanul pörögnek bele az órák: "csak ezt még megnézem gyorsba: mínusz 2 óra" :) 20 órám van benne, ebből 10, azzal ment, hogy megpróbáltam értelmes hajót összerakni. Nagyon addiktív cucc.
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2020.03.22. 10:50:07 -
mumoka 2012 #2909 én annyit tudok ha egy bázist rakok ahol van Xenon a kapu másik oldalán akkor ott 5 sec és meg jelenek a k-i- de még v is van néha habár sosem láttam az előző játékba olyan hajót csak def plac van és 150-200 ágyú val de mindig szitává lövik pedig sentri is van bőven körülötte. viszont jó pulyka lövészet van itt mert jön a lé rendesen
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.03.22. 09:07:42 -
#2908 Sziasztok, valaki játszik Avorionnal? Olyan mint az X series csak online..:D
https://store.steampowered.com/app/445220/Avorion/
Utoljára szerkesztette: Massive Attack, 2020.03.22. 08:47:15 -
mumoka 2012 #2907 -
Jóózsf István #2906 Átlátni? Minek? Csak a működését kell átlátni, arra meg ott a logikai nézet!
Nálam minden komplexum olyan, mintha a Borg-ok építették volna! Hatékony és tömör!
Zsolez!
"Megfigyelésem szerint nem töltik fel a saját hajógyáraikat, így nem lehet hajót építeni..." Hááát, Erre lennél te. Én ugyan könnyen beszélek, mert a játéknak a gazdasági, kereskedelmi részét részesítem előnyben. Meg is sértődnék, ha nem én tölteném fel nyersanyaggal a világ összes hajógyárát, tehát nálam evidens...
Ha te inkább megvásárolnád és használnád őket, akkor valóban jogos lehet a sérelmed.
A Xenonok harci kedvéről/erejéről volt már érintőlegesen szó itt is. A béta fórumon meg állandóan megy a vita, hogy most épp erősek, vagy gyengék.
Ha erősek leigázzák az egész világot. Ha gyengék őket irtják ki, akár teljesen. Mint nálam. Két kis rezervátumban élnek és bármennyi nerubolt nyomnak le a torkukon már nem tudnak erőre kapni. Kedvem, lenne eutanáziában részesíteni őket.
Ha engem kérdeznétek, akkor arra szavaznék, hogy legyenek erősek, mert abban van kihívás. Játszhatjuk a világmegmentőt. Lehet őket céltáblának használni, ha épp nincs jobb dolgunk.
Szóval; Kellenek a Xenonok. Ahhoz, hogy legyenek, erősnek kell lenniük! Másképp elmúlnak!
Felvetődött, hogy legyen állítható a nehézségi szint, a Xenonok tekintetében, de a fejlesztők kábé hallani sem akarnak róla! Pedig most így belegondolva, egyáltalán nem lehetetlen. Hiszen, már megvannak a fokozatok, ide-oda állítgatják. (Számtalanszor vették már erősebbre - gyengébbre őket ) Annyi lenne csak a feladat, hogy megtartsák az összes beállítást és egy kapcsolót rendeljenek hozzá! De biztos csak én egyszerűsítem le túlságosan! -
mumoka 2012 #2905 az nagyon jó mert én is kínlódok e-vel mindig szétlövik. -
mumoka 2012 #2904 ezt a tornyot hogy a fenébe tákoltad össze ja és hogy lehet át látni mi hol van ? -
Jóózsf István #2903 Optimalizálták a Nemezisem motorját:
Hogy száradt volna le a kezük!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.03.21. 18:14:11 -
Zsolez76 #2902 [Beta 9] Fixed ships and stations with turrets sometimes not firing on targets they are attacking.
Juhu végre, utáltam már mindig azt figyelni mikor szedik szét a Defplatform-jaimat...
De hogy az összes frakció képtelen megvédeni önmagát az Xenonok ellen...
Megfigyelésem szerint nem töltik fel a saját hajógyáraikat, így nem lehet hajót építeni...
Nem értem... -
goyo2 #2901 Van már valami értelmes fleet manager mod? Olyasmi mint pl. a CODEA volt x3-ban?
Vagy legalább valami hasonló? Én sajnos nem találtam semmit. -
goyo2 #2900 Jogos, nekik is inkább otthon kellene maradniuk. -
mumoka 2012 #2899 imádom mikor ilyen baromságon jár az eszük amin kéne azt meg nem csinálják -
Jóózsf István #2898 El is felejtettem a büntetést. Ez még a béta 8 hozadéka (Vagy a 7-é)
Ez a jelenség azért furcsa, mert az X4-ben eddig nem voltak jelen múmiák. Most valahogy beszivárogtak. Hogy lehet ezt magyarázni? Valamelyik fejlesztőnek ez a perverziója, hogy visszataszító emberábrázolásokat alkalmaz? Hogy-hogy kibírtuk egy évig, ezen csúfságok nélkül? Politikailag úgy korrekt, ha idős ábrázolások is vannak a játékban?
-
Jóózsf István #2897 Version 3.00 Beta 9 (390654) - 2020-03-18
569MB
[Beta 9] Added French voice recordings.
[Beta 9] Added new missions.
[Beta 9] Added some speed control while speed matching is active.
[Beta 9] Added option to rename player-owned stations.
[Beta 9] Added notification if new mission is interrupting existing important mission.
[Beta 9] Added character images to some mission briefings.
[Beta 9] Added blink effect for order icons in Object List and Property Owned if they are override orders (new feature in 3.00).
[Beta 9] Added more variation to Argon dynamic characters and reduced overall age (new feature in 3.00).
[Beta 9] Changed relation threshold for invasions to start.
[Beta 9] Changed two standard player logos.
[Beta 9] Improved Attack capital ships turret mode to also fire on stations.
[Beta 9] Improved active weapon group display in Object Loadout and Ship Interactions menus (new feature in 3.00).
[Beta 9] Improved distribution of drones for loadout presets.
[Beta 9] Improved missile variety in use by NPC ships.
[Beta 9] Improved engine characteristics of capital ships.
[Beta 9] Fixed missing faction representatives in new gamestarts (problem introduced in 3.00).
[Beta 9] Fixed NPC subordinate ships not being built as often as they should.
[Beta 9] Fixed ships not restocking wanted units and ammo reliably.
[Beta 9] Fixed ships and stations with turrets sometimes not firing on targets they are attacking.
[Beta 9] Fixed cancellation of Dock order clearing associated Dock and Wait behaviour.
[Beta 9] Fixed being able to equip additional turrets of types that are unknown to shipyard/wharf/equipment dock.
[Beta 9] Fixed docking-related mission guidance issues (problem introduced in 3.00).
[Beta 9] Fixed mission guidance to docked capital ship.
[Beta 9] Fixed all ships in encyclopedia showing minimum ship capacity of 10.
[Beta 9] Fixed certain orders such as Hold Position not being shown as map icons.
[Beta 9] Fixed save overwrite menu getting stuck after double-click (problem introduced in 3.00).
[Beta 9] Fixed missing drop-down elements in Ship Interactions menu.
[Beta 9] Fixed warnings not updating for different offers in full-screen Trade menu.
[Beta 9] Fixed floating or missing NPC icons in rooms.
[Beta 9] Fixed pilots being visible outside of boarding pods and certain mass traffic ships.
-
Jóózsf István #2896 Na most ez új számomra is: Tehát; A 3.0 illetve az alap játék IS(!!!) kap új történetet, plusz a ugye ott a vendetta, ami szintén külön sztori. Vagy rosszul értettem?
Hogy egy kicsit károghassak is: Ne olvasd el! Csak a szokásos picsogás!
TÉNYLEG NE!!!
Kemény két hetük lesz a srácoknak! Plusz, számomra teljesen egyértelmű, hogy ezen a héten lesz béta 9 (Most ugye a 3.0 béta 8 HF1-nél tartunk!) és arra is komoly pénzt tennék, hogy jövő hétre becsúszik még egy béta 10 és esetleg egy-két gyorsjavítás. Majd amikor 31.-én meg kell nyomni a gombot, akkor mindenkinek csuriban lesz az ujja és a nyakukat behúzva fogják megtenni! Vagy, ha tehetnék, akkor kisorsolnák azt az egy szerencsétlent aki ezt megteszi, a többiek meg elhagynák az országot és/vagy a bolygót!
Arra számítottam, hogy kérnek még, legalább egy hónap haladékot!
Mivel te a mazochista vagy, és mégis elolvastad, már csak egyet tudok kívánni; Jó szórakozást!
-
Jóózsf István #2895 Vége a találgatásnak!?!?!
Aki nem járatos az oldalon:
3.0 Update and X4: Split Vendetta expansion to be released on March 31st, 2020
Unread post by Gregory » Tue, 17. Mar 20, 08:00
We will significantly enlarge our current title X4: Foundations at the end of the month. Both the free 3.0 Update to X4: Foundations and its first expansion, X4: Split Vendetta, will be released on March 31st, 2020, giving space game enthusiasts the perfect opportunity to newly discover or revisit the biggest space sandbox this side of the galaxy!
3.0 Update introducing diplomatic missions: "A lever to move the world"
With the biggest update since the release of X4: Foundations, EGOSOFT extends its current title with the new storyline "A lever to move the world", introducing diplomatic missions. In addition to a new unlockable game start and three new, stand-alone tutorial scenarios to welcome new pilots to the X universe, X4: Foundations players will also benefit from numerous new gameplay elements with the 3.0 Update. X4: Foundations will also receive French voice recordings for the first time. The complete change log for the 3.0 Update includes more than 400 individual entries covering new features, weapons, sectors, improved gameplay elements, an upgraded user interface experience and many fixes. The full list is available in our forums.
Main Features:
New storyline, introducing diplomatic missions: "A lever to move the worlds"
New systems to discover, experience and conquer
Added French voice recordings
3 new stand-alone tutorial scenarios including a flight school
New ships: Paranid Ares heavy fighter, Xenon T scout, Teladi Cormorant transporter
New unlockable game start
Virtual seminars and quicker skill progression for crew training
Individual and group crew transfer
Configurable alert system
Ability to dock using a spacesuit
Policing options for player-owned space
Several new weapons
Improved graphics engine
Improved sound effects
Improvements to menus including Map, Encyclopedia, Logical Station overview and Logbook
More control over drones and turrets
Alternative steering methods including head tracking systems and X3 retro mode
Oxygen display when player is in spacesuit
Search facility for Logbook
X4: Split Vendetta
X4: Split Vendetta is the next chapter in the X4: Foundations story. This is the first big expansion for X4: Foundations, which was released in November 2018 on PC. The expansion greatly increases the size of the universe and introduces two new Split family clans along with their economy, new ships, weapons and station modules. Along with Update 3.0 to X4: Foundations, the X4: Split Vendetta expansion brings exciting new missions and adventures to the game. New game-starts allow an even more varied experience in the biggest sandbox this side of the galaxy! TRADE with the Split families or FIGHT against them; BUILD your own station designs based on the new modules, and THINK carefully on your path through the new diplomatic missions. X4: Split Vendetta will be released on March 31st, 2020 ($14.99 / £12.49 / €14.99) and is the first of two expansions that will be automatically available to owners of the X4: Foundations Collector's Edition.
Main Features:
New story missions and adventures with two new Split family clans
Massive expansion of the universe
Exciting new Split weapon technology
Many new ships
Lots of new station modules
Thanks for your continuous support!
-
#2894 Van valami cheat mod.
Azzal nem lehet betenni dolgokat?
Hamár a fejlesztők nem tesznek érte, akkor a játékosok tehetnek.
Akinek egy kis felfordulás az igénye, az betesz egy csapat Xenon-t az egyik rendszerbe, aztán figyeli az eseményeket és reagál rá.
A jobb procikihasználás miatt meg vélhetőleg új motort kellene írniuk. Vagy olyan szinten belenyúlni a játékkódba, hogy egyszerűen nem akarják rááldozni az időt és pénzt. Ebből is van bevételük, akkor meg minek törjék magukat. -
Jóózsf István #2893 Hát akkor csak elérkeztünk ide is. Ne reménykedjetek, csak egy szösszenet a béta fórumból, amiket már itt is pedzegettünk!
Several suggestions
Unread post by churinga » Sat, 14. Mar 20, 18:41
* Add a difficulty setting, so that it affects how aggressive Xenon/enemies are, and how much cheaper their production can become. It could also affect how difficult to improve faction rating and how easy to lose it. So on and so forth. This way, new players can tune it down for a friendlier experience while experienced players can elect more challenges to themselves.
* Add more unpredictable events. Currently, no big change would happen overnight, even with SETA enabled. Kinda boring. However, if Xenon is able to randomly (but rarely) warp in some big fleet that has the potential of wiping out an entire sector, it would players to constantly check and adapt to the universe's situation.
* Make use of more cores. The performance bottleneck is obviously on CPU. With various Graphics settings, even with a mediocre GPU, one can still tune it down to improve fps. However, even when game is lagging, processing all sorts of events in the universe, only 1-2 cores are busy. Consider spreading universe simulation into multiple cores, and even better, make this configurable. Currently, at least to me, the biggest mood killer is the crawling fps (even when sitting idle with map screen) while CPU is still underused.
És a reakció egy fejlesztőtől:
1. We've explained a number of times why a difficulty setting for Xenon aggression is not really an option.
2. There are already many unpredictable events; more than some players would like.
3. There is not some magic switch that can be pressed to "make use of more cores", and as has previously been explained, the universe simulation is too interconnected for this to be something that can be distributed. We already spread the CPU load as much as we can, and we are always on the lookout for new ways to spread if further. Telling us to do more of this is not going to change that.
And finally, since this forum is for Beta feedback, not for suggestions, I've locked this thread.
-
mumoka 2012 #2892 ty inkább e-vel játsz ez játék a javábol
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.03.12. 16:19:55 -
mindero #2891 Igen. -
mumoka 2012 #2890 melyik ez a játék? erre gondoltál avorion
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.03.12. 11:12:18 -
mindero #2889 Én is régebben megvettem, de nem játszottam vele.
Tegnap kipróbáltam újra, és nagyon tetszett. Elvileg lehet benne mindent csinálni mint az x-ekbe, lehet hajód (vadásztól ameddig a géped bírja), állomásod, kereskedhetsz, kalózkodhatsz, küldetésezhetsz.
Ha szeretsz építgetni akkor kiélheted a kreativitásodat a hajódig megépítésével. Még a nevüket is kiirathatod :D. Az alap generált hajók is elég jók szerintem, de a ha nincs kedved építeni a steam műhelybe olyan hajókat találsz hogy a legtöbb mai játék designját kenterbe verik ( majdnem van 10.000 típus).
Szóval én most ezzel fogok játszani egy darabig. :) -
Jóózsf István #2888 Ezt meg, csak úgy...
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.03.12. 07:00:01 -
Jóózsf István #2887 Hát nálam a Teládiak nem kapkodták el a polgármester pótlást. Ezalatt a másfél óra alatt nem sikerült legalábbis! Azt csak halkan jegyezném meg, hogy ez a probléma baromira nem a 3.0-ban introgyuszált, hanem már talán a 2.5.ben! (Ha volt olyan?!?!?)