X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gondoltam kivágok egy fél vagyont az ablakon... Ide nekem a napot (oroszlánt) is alapon.
Ebben a hónapban már csak lfsz a sggnkb! Augusztusban javítás, szeptemberben 3.0. Októberben DLC. November - december második déelcé! Cseppet szűkös lesz!
Összehasonlításképp az Elite😄angerous-t fejlesztő Frontier Developments-nek 422 (2018) alkalmazottja van, a Star Citizent évek óta hegesztő Cloud Imperium Gamesnek meg 475 (2018)...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Elég korlátozott a rajongói tábora az X sorozatnak, hiszen azért ez egy nagyon időigényes és különleges játék. Olyanoknak való, akiknek sok szabadidejük van. Na most (főleg a mai) a játékosok szerintem már a pörgős és lineáris akciójátékokat/rpg-t/stb-t kedvelik, mintsem az időigényes vagy gondolkodást (sok angol szöveggel) igénylő címeket. Az Egosoft meg mindig egy lábon állt. Az X-en kívül nem ismerünk más címeket tőlük. Én, mint eddig mindig, bízom bennük, sosem kellett csalódnom.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.07.05. 08:56:21
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Endeavour79
x4
Timeline for beta builds
Unread post by Endeavour79 » Thu, 4. Jul 19, 08:19
Hi, I noticed that since around 2.20betas, the release cycle for betas increased from days and weeks more towards months. No problem there. Good work trashed time. I know about the 3.0 overall targets as described in a public post.
Was wondering if Ego could share a little insight in timeline for future beta and public releases and overall targets for content and fixes.
Yes, fully aware that things are constantly evolving and timelines are fluid..
More so trying to get an understanding if we're looking a multiple moths between betas or if this just has been a stretch of big tickets you guys worked on.
Thanks!
Endeavour79
x4
Re: Timeline for beta builds
Unread post by Endeavour79 » Thu, 4. Jul 19, 08:20
Please substitute crazy auto-correct results by using your own imagination 🤣
Need edit function!
CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT
x4
Re: Timeline for beta builds
Unread post by CBJ » Thu, 4. Jul 19, 11:05
As you say, timelines are fluid and depend on many factors, some of which are outside out control. Experience has shown that announcing dates when they are still fluid just leads to a forum storm full of accusations that we are lying or incompetent if the dates end up needing to be changed, so we don't do it.
We have already mentioned that there will be a big update to 3.0 around the time of the first DLC, and that we are working on a smaller update with various bug-fixes to be released before that, but we don't have dates for either.
In general, however, you can expect the release rate to become slower over time once the initial critical issues have been addressed, because we can do more productive work on fixes and improvements if we spend less time on builds and releases.
De félretéve... Nem megy a piálás. Nincs is rá módom. Amit vázoltál olyanban volt részem. Egy ideig volt lehetőségem balatonparton kempingben, telepített lakókocsiban eltölteni némi időt remek társaságban. Egyszer vittem magammal egy sörcsapot és egy kishasast. Aki nem próbálta annak mondom; Van egy másfélszeres élményszorzó abban, ha magadnak csapolod a sört és senkitől - semmitől nem függesz!!! Ráadásul akkor másfél napig egyedül voltam, mert a többiek csak később tudtak jönni. Istenem! Be szép volt!
El sem tudom magyarázni... Te, a sörcsap, a platánfa alatt, szinte senki a környéken, (ez mindig idény előtt és után volt. Horgászat címszó alatt futott az esemény. Igen. Volt nálunk horgászbot... <#awink>#awink>) Mennyei kajákat főztünk... Maga volt a megtestesült hedonia!
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Azért úgy érződik az uborkaszezon itt is.<#nyes>#nyes>
István eszmefuttatásai a legviccesebbek...igen, ilyen az, amikor nem történik semmi.
Pista, a következőket javaslom az idő tartalmas eltöltésére:
-1 db kerti szék
-1 kellemes félárnyékos hely vagy vízpart
-1 nagy korsó
-3 dl bor + 2dl szóda hidegen vagy a kedvenc söröd. Ez természetesen a nagy hőségre való tekintettel korlátlanul ismételhető.
-1 db kéz, amiben a fent nevezett ital elfér.
-kis idő múlva jöhet a grill/bogrács és ami belefér.
A játékról már úgysem lehet mit beszélni, mert a "régiek" már mindent tudnak, "újak" meg nincsenek.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.07.02. 10:10:31
Jó a játék egyébként, az első 100 órában...utána hyper boring!
https://sg.hu/forum/tema/993738107
Igen,mindenképp a Horizonst indítsd. Ugyanúgy az elejéről fogsz kezdeni mindent(bár itt már felajánl egy olyan kezdőhajót amiben van SRV azaz bolygójáró kisautó,de később magad is szerelhetsz rá ,ez a része nem vészes összeg 😊 ),aztán ugyanúgy elengedi a játék a kezed,azaz csinálsz amit szeretnél,rád van bízva 😊 A világ ugyanaz,a horizons extraként bolygóleszállást,mérnöközést ad hozzá ,sima játékkal ezek kimaradnak,de ugyanabban a világban röpködnek ők is 😊 Szóval ha megvan a horizons mindenképp azzal indits.
Még egyszer bocs az offért, és előre is köszönöm!
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Most egy félig mulatságos, de inkább sírvaröhögős dolog jutott eszembe: Mivel júniusban nem jött ki béta, és egy bétának kell egy hónap, mire kiforrja magát, így a sima egyszerű halandóknak JÚLIUSBAN SEM JÖN SEMMI! <#nyes>#nyes> Kegyetlen az élet!
6. ...esetleg egy X-BTF Remastered Edisönön
Ha ezt pont te kérdezed, aki minden fórumba bejáratos, akkor mit reméljünk, mi egyszerű halandók?
Mindenesetre vannak változatok:
1; Nyaral. (Na de egy hónapja???)
2; Vadul üti a billentyűzetet éjt nappallá téve. (Ugyan miért tenné? Nem hülye! Hisz, még van fél éve, hogy teljesítse amit ígért! És ha kiszalad belőle???? Kit érdekel!?!?!?!)
3; Már nincs is Egosoft! (Csak a látszatát tartják fent, amihez elég egy internetképes eszköz...)
...
Vihar lesz!
Ááááá dehogy! Ezt senki nem gondolhatja komolyan!
Nyugodtan folytassátok a felsorolást!
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2019.06.28. 15:56:59
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
2018.11.04. 19:00
Különösebben én sem várom, mert szerintem nincs másról szó, mint egy túlárazott X Rebirth DLC-ről, vagy ha úgy tetszik akkor X Rebirth 5.0-ról.
Engem nem érdekel az, hogy lehet vezetni benne más hajókat, mert semmi kedvem böszme nagy vasakkal vergődni. Mivel megmaradnak a sztrádák különösebben nem izgulok rá, hogy most már majd nem kacskaringósak hanem egyenesek lesznek. A moduláris építkezés hírétől sem akart kiugrani a bankkártyám a tárcámból, hiszen most is moduláris az építkezés csak talán kicsit nagyobb léptékben, mint majd lesz. Értelme úgysem sok van, mivel úgy is törekszik az ember a teljes kiépítettségre.
A kereskedelmi részen sokat nem lehet javítani a harc valószínűleg ugyan az lesz, szóval sok okosság nem lesz. Ami értelmes dolgot ki lehetett találni azt már belerakták az X R-be. Attól tartok, hogy most majd az jön, hogy ami eddig a jobb oldalon volt az a bal oldalon lesz és fordítva. Ami kék volt és alul találtad a képernyőn, most majd szürkén lesz felül megtalálható, stb.
Szóval majd négy-öt hónappal a megjelenés után egy -75%-os akcióban... esetleg!
(Addigra túl lesz legalább 5 nagy patch-en meg 3 hotfix-en)
Addig meg továbbra is X Rebirth, mert még "csak" 1200 órám van benne és hol vagyok én még a kisiku-tól 😊
Válasz 'Jóózsf István' üzenetére (#395)
Gyakorlatilag csak abban tévedtem nagyot, hogy eddig még nem kapott -75%-ot...
Valamint azt is tévesen ítéltem meg, hogy ha megkapja, akkor esetleg megveszem, mert nem! Annyit sem adnék érte!
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
A lényeg, hogy visszakanyarodtunk a kályhához. Szerinted ezt az árat az Ego találta ki? (Miért ne!?!?!)
Akkor játszunk el eképp a gondolattal:
Helyszín az egoszékház. Szereplők: a fejlesztők.
"Srácok. mi lenne, ha kiadnánk újra a ribörszöt, egy kis csavarral? Motorunk van hozzá! Esetleg elsunnyoghatjuk a grafika nagyrészét is! Szinte már kész is vagyunk... - Mikor jelenjen meg? - Mindegy. Akár félkészen is! Már úgyis megszokták... - Jó. Már csak az ár van hátra. Mennyi legyen? - pffff. Fogalmam sincs. Legyen annyi mint a ribörsz. - Áááááá, francokat!!! Tanultuk marketing órán, hogy ha megdöbbentően drágán adunk valamit, akkor az istenadta nép azt fogja hinni, hogy minőségi terméket kap! - Jó. Akkor mondjuk a ribörsz kétszerese. - Ha már lúd... Legyen a két és félszerese!!! (Fékeveszett kacagás tör ki a jelenlévők között.) OK. Csináljuk! - Apám! Ha ez bejön, spontán magömlésem lesz! - Áááá. Úgysem szopják be!
Folyt köv.
A következő rész tartalmából: Bakker! Sérvet kaptam a sok röhögéstől! El sem hiszem, hogy valaki még mindig pénzt ad ezért a szarért! Láttátok a király új ruhája című mesét? Senki nem mer szólni, hogy semmit adunk drágán!... Esetleg a mégis felmerülő panaszokat kezelhetnénk úgy, hogy mi sértődünk meg, és a panaszkodót meglincseltetjük a még hívőkkel!... Mekkora buli egy ilyen lehúzás!
Hírek: A Hábéó megrendelte a készítőktől a következő évadot, valamint tárgyalásokat folytatnak a harmadikról is!
Időjárás...
"Az induló árat alapvetően a fejlesztő/kiadó határozza meg, de a Valve üzleti alapon javaslatot tehet az árváltozásra"
Ha te vagy a fejlesztő, akkor te határozod meg, hogy ez szerinted mennyit ér. A Valve esetleg csak javasol egy másik árat. Érdemes megfontolni, mert értelemszerűen elég nagy tapasztalatuk van már benne. Igazából ők nem is ismerik a játékot, először csak azt ellenőrzik, hogy a Steam rendszerébe beilleszthető-e. Ennek egyik részlete a kedvezményes értékesítés ami viszont teljes egészében a Valve hatásköre. Később sem érdekli őket ha nincs vele gond.
Már csak egyre lennék kíváncsi: Amikor felajánlották a fejlesztőknek az indulóárat és "alig észrevehetően" <#awink>#awink> megrezdült az arcuk, akkor amellett, hogy; "Basszus. Nem lesz ez egy kicsit sok?" Mire gondoltak? Esetleg arra, hogy; "Apukám, most aztán dolgozhatunk mint a barom, mert eladtuk a lelkünket az ördögnek!!!" TUDNIUK KELLETT, hogy a tarsolyukban lévő játék, csak erősen hunyorogva ér 23-25'000 forintot! Még a Ribörszhöz viszonyítva is, ami nekem csak 10 pengőmbe fájt a megjelenés napján.
Vagy rosszul gondolkodok?
Az induló árat alapvetően a fejlesztő/kiadó határozza meg, de a Valve üzleti alapon javaslatot tehet az árváltozásra (kimutatás/grafikongyártásban elég nagy a tapasztalatuk). Később pedig az amortizációs mértéket is ő javasolja, szintén üzleti alapon. Viszont ezeket a fejlesztő visszautasíthatja. De van egy kis bibi. A Valve fenntartja magának a jogot, hogy bármikor leveheti a polcról a terméket. Úgyhogy érdemes megfogadni a tanácsaikat/ajánlásaikat, egy fejlesztő sokkal jobban jár a Valve-val mint nélküle.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2019.06.27. 15:47:20
Karácsonyig kettőnek KKKELLLLLLLL(!!!!!!) jönnie, mert ha nem, akkor beperelem az egész naprendszert!!! Az árleszállításért külön...!
Érdekelne, hogy ki határozza meg az árakat és az engedményt, az ego, vagy a gőz? Ha a gőz, akkor az csak egy vélemény, illetve üzleti fogás, de ha az ego, akkor jó nagy szarban vagyunk! Mert akkor az az én olvasatomban azt jelenti: "Hát ezt elkúrtuk! Ebben ennyi volt. Próbáljuk menteni a menthetőt!" Szerintem már minden fejlesztőnek van egy hamis útlevele és repülőjegye egy olyan országba, ahol nincs kiadatás! <#nevetes1>#nevetes1>
Sztímen 25% diszkontal megy a játék, azt hiszem még várok karácsonyig, hátha akkor leviszik legalább -50%-al addig talán még valami DLC is megérkezik.
Igazából ezek csak hajómodellek. Persze nem veszem ki, minek. Mondjuk hetek óta nem játszom vele.
Csak attól tartok később fog gond lenni belőle. Azért kérdeztem, hogy valaki tesztelte-e.<#awink>#awink>
Nem tudja valaki, hogy az uninstall mennyire működik? (Ha nem lenne kompatibilis valami patch-el vagy DLC-vel)
Nem találtam erről infót.
Köszi
2. Az Isten adta nép inkább isten verte balfék! <#hawaii>#hawaii>
3. A Sopronit én is utálom <#levele>#levele>
4. A Szentendrei gomba (amennyiben a Dunakorzón lévőre céloztál, nem mintha tudnék másikról), már régen megszűnt! El is bontották, a helyn jelenleg egy nyilvános WC épül. <#email>#email>
5. Mozi? Rosszabb mint a TV, még reklámokkal együtt is. Körülöttem mindenki zabál és csámcsog, előttem film helyett a telefont nyomkodják belereflektorozva a szemembe, a sok kólától a csajok 30percen belül, a kanok 1 órán belül pánikszerűen sorban menekülnek ki WC-re átsétálva a drámai jelenleteken. A maradék szimplán csak pofázik, szóval ja, az ilyen "mozi élményt" meghagyon a fiatalságnak! <#taps>#taps>
Amikor múlt hónap végén kiadták végre a 2.50-et, és nem jött azon a héten, illetve a következőn sem frissítés, akkor azt találtam mondani, talán a magam nyugtatgatására, esetleg azért, hogy ne üljek tűkön, hogy ebben a hónapban már nem is jön semmi. Nnnna! eddig baromira bejött. Én meg rohadtul unatkozom, mert van úgy, hogy az ember kifut a teendőkből, hátradől és szeretne szórakozni, de a lehetőségei végesek. Harmadik hétvégén bámulok ki az ablakon, miközben a fene megesz!
Közben ilyenek jutnak eszembe: "Be kéne menni a városba! - Jó, de minek? Hisz már egy normális sört sem lehet meginni, mert a Henike mindent letarolt, még a saját einstandolt márkáit is, (zlaty, gösser) hogy az istenadta nép mindenhol a sopronit ihassa." Nem akarok hitvitát indítani, de nekem nem ízlik. Volt egy heppem: Képes voltam Szentendrére biciklizni (40km) hogy egy (két...) pofa gösserrel megjutalmazzam magam a hajókikötőben a gombában! Megeskettem a tulajdonosnénit (gondolom, hogy ö az) hogy megtartja élete és vagy az én életem végéig a gössert "Ó, hát persze!!!" Szerintetek mi fogadott két-három éve, amikor kitekertem lógó béllel, fájó csuklóval és szétvert s-ggel? (mert olyan sz-r út van pest és SzE között) Perszehogysoproni!
Szóval az ivás kilőve!
Mozi? Valószínűleg én lennék az egyetlen ember, aki a moziba a sor szélére kérne jegyet, mert a mai felhozatal mellett tuti nem tudnám végignézni a filmet. Itthon úgy oldom meg, hogy az ujjam gyors előre gombon, ha be kell avatkoznom...!
Be is csajozhatnék, de egyrészt lusta vagyok elmenni Kenyáig! <#awink>#awink> Másrészt, már nem vagyok a tenyészcsődör korban.
Mi van még?
Barátok! Fenomenális baráti köröm volt. Szinte minden hétvégére jutott valami elfoglaltság. Ha más nem, akkor csak összefutottunk "valahol". Ezekből az összefutásokból bármi kifejlődhetett! "VOLT"??? Igen. Idővel ezek a kapcsok is lazulnak. Pici porszemek is megakaszthatják a legtökéletesebb gépezeteket is! Elég csak annyi, hogy valaki más munkahelyre megy. Más beosztást kap. Szül még egy gyereket. Ne adj isten más városba költözik. Meglazul a háló, hiába marad meg az emberek fele, háromnegyede, képes feloszlani az egész.
Most ott tartok, hogy próbálok nem haragudni az egoszoftra, amiért "cserbenhagytak". Mert butaság lenne! Vagy nem is annyira butaság?. Vagy mégis???? Végül is csak egy megkeseredett "vénember" vagyok, akinek "A szar is büdös!"
Már a céltalanul biciklizés sem megy. Hat éve amikor vettem egy cangát, bele voltam buzulva! Ad-hoc felpattantam és a leglehetetlenebb kanyarokat írtam le a városban. Persze, hogy volt a pihenők közelében "terasz". Vagy inkább fogalmazzak úgy: Terasztól teraszig tekertem?!?! Nem vagyok alkesz, az erdőben is szeretek biciklizni. Sőt! Jobb szeretem a csapásokat, ösvényeket!
Szóval itt tartok most. Picsogok egy fórumon titeket büntetve! Ha eddig elolvastad, akkor meg is érdemled!