7250
Egosoft X4
-
Jóózsf István #2806 KB ahogy Tokrafan írja! Szeretnék én élni. Szoktam is. Ha jó idő van felpattanok a drótszamárra és bekarikázok a nagyfaluba teraszról-teraszra... De ahhoz is szükség van emberekre. Egyedül nem jó csinálni semmit. Csakhogy azok az emberek egyre unszimpatikusabbak. Mert például mi tetsszen nekem abban, hogy egy társaság (3 fő) leül a szomszéd asztalhoz, mindhárman előveszik az ostoba telefonjukat és simogatják. Ezt tudják akár másfél órán keresztül is! Legszívesebben odaballagnék egy vascsővel és a fejükbeverném, hogy amit csinálnak, az minősíthetetlen!
Amellett szeretek sörözni, de mindenhol lassan már csak sopronit lehet kapni. ami jó, ha valaki szereti. Én speciel gyűlölöm az egész hejneken famíliát! (Ami nettó hülyeség, mert zlaty-t is szerettem és a gösser-t is, amíg lehetett kapni. Amik ugye szintén a henikéé. De ezek valahogy mintha mostohagyerekek lennének!)
Nem ettől a játéktól függ az életem! De szeretem, ha valaki valamit megígér, vagy akárcsak kijelent, az legyen úgy! Mert különben segget csinál a szájából. Olyanból meg már van elég ebben a marketing szagú világban.
Ez a fórum is azt a célt szolgálná, hogy a játékkal kapcsolatos élményeinket itt osszuk meg. NNNA! AZT' NEKTEK MILYEN ÉLMÉNYEITEK VANNAK A JÁTÉKKAL KAPCSOLATBAN??? Muuhahhahahahahaaaahha.
Ez a fórum (És szerintem az egész világ) olyan mint az én baráti köröm. Nem mondom, hogy távolodunk egymástól, de egyre kevésbé látszunk a ködben! A köd pedig emberi "hülyeségből"- nemtörődömségből - rossz tulajdonságból áll. Nem (csak) a bennelévőkétől, hanem a környezettől, adott esetben az ego tehetetlenségétől is. Mi sem példázza ezt jobban, mint hogy.: Most is miről folyik a bájcsevej!?!?!
Ti milyen játékkal kapcsolatos élményeteket osztanátok meg, ha lenne? Milyen klassz csatákat vívtatok!? ...Menő komplexumot építettetek!?!?! ...felfedeztetek valami eldugott kincset? Kiirtottatok minden fajt és most ott zokogtok az univerzum közepén egyedül!?!?!
-
TokraFan #2805 Szerintem István úgy érti, hogy van aki már túl van a szerelmeken... Viszont a nagy szerelemből nem mindig lesz életfogytig tartó kapcsolat, de mire ez kiderül, addigra egy totális újrakezdéshez már nem feltétlen ideálisak a körülmények (egzisztenciálisan, kor miatt stb.). Én újrakezdtem 20+ éves házasság után, de pl. gyerek már nem lesz több, eszemben sincs azt kockáztatni, hogy nem tudom felnevelni (de arra sem vágyom, hogy a szülői értekezleten nagypapának nézzen valaki ). Itthon a férfiak 60 felett már igencsak rizikós korba lépnek sajnos, tehát 50 körül már nem olyan nagy a tervezgetési hajlandóság, mint mondjuk 30-35 évesen. Én legalábbis így látom... -
kisiku #2804 Jajj, istenem, tudod, hogy nem a megbántás volt a célom, hiszen ezért is raktam oda a vigyorgó szmájlit. De megértelek, ez csak egy tipp volt, hogy ne idegeld magad ezeken, nyiss egy finom bort, tölts el időt a barátaiddal, majd megy az idő és valami egyszer csak lesz az X-ből is.
Én gyerekként és tiniként voltam ilyen szinten rákattanva bizonyos gémekre, volt, aminek a megjelenését annyira vártam, hogy hetekig nem tudtam rendesen aludni. Kb, mint a South Park része a Nintendo Wii és Cartman viszonyáról. -
Jóózsf István #2803 Melyik esesdét használjam? A 250GB-os 970 evo m2 nvme-t ? Vagy az 1TB-os 970 pro m2 nvme-t?
Viku drága! Tiszteljük már egymást annyira, hogy egyikünk sem akartja készakarva megbántani a másikat. Az hogy te (egyébként nem szokványos módon) megtaláltad a számításodat, életed értelmét, etc nem jelenti azt, hogy ezen a bolygón minden rendben van. Rám ez különösen igaz! Még nem vagyok szociopata, de az antiszociálison rég túlvagyok!
Ebben a szellemben, ha valaki azt kívánja, hogy éljek (Úgy, mint azok, akik azt hiszik, hogy boldogok ebben a "CSODÁLATOS" világban), az elég nagy sértés! De zongorázzuk le: 50 éves vagyok. Nulla egzisztenciával. Keresek egy magamhoz illő, lehetőleg nemzőképes ellenkező nemű egyedet, és kezdjek vele társas életet élni. Nemzünk utódo(ka)t... Ha szerencsém van, mielőtt meghalok, még tanúja leszek, az első értelmes szavának!
Maradjunk annyiban, hogy az én életem nem kompatibilis az általánosságokkal. Így az általános szabályokat -tanácsokat sem lehet rá alkalmazni.
Több ilyen témájú filmet is készítettek, hogy: Megszállta a földet valami idegen faj, és emberről-emberre hódítják meg a népességet. Na én pont így érzem magam. Annak ellenére, hogy nem vagyok paranoiás!
Jah, mellesleg van mod a nexuson a problémára, csak azt már elfelejtettem (ITT. Mert a játék fórumában is futottam ezzel egy kört!) megírni -
mumoka 2012 #2802 xd -
kisiku #2801 Használj SSD-t vagy hagyd a videójátékokat a francba és kezdj el élni hahaha
-
Jóózsf István #2800 Megint nem kaptunk frissítést!
Kezdjetek rettegni!
Feltettem délután a Fallout 4-et...
Aki játszott vele, az tudja, hogy ha beltérből kültérbe akart jutni, akkor egy viszonylag hosszú töltőképernyő nézegetés (Tök fekete, bal alsó sarokban egy pulzáló töltésjelzővel) várt rá. Ez már régen is kellemetlen volt. De esküszöm, hogy most TÖBBSZÖR tovább tart. Tehát: A fejlesztett gépemen, az azóta bizonyára fejlesztett játék, sokkal szarabbul fut!!! TÖBB MINT KÉT PERC(!!!) is tud lenni! El tudjátok képzelni ezt a két perc SEMMIT egy pörgős játékmenet után - közben?
De persze nekem már megint semmi nem jó... -
mumoka 2012 #2799 jó nagy baki mert ezt a vak is látja hogy ez kering és a fejlesztő is látja mar 3 hónapja ezt mert folyamatosan látja a patcht -
Jóózsf István #2798 "We now decided to not render the crosses in the multi selection case.
The names are also not shown in this context."
Fél siker! Érdekesek az emberek. Mint említettem ez a ficsőr sokaknak tetszett, amit még most sem értek. Ellenben valaki szót emelet az ellen, hogy a flakk lövedékek keringjenek egymás körül. Azt meg kell jegyeznem, hogy valóban színtiszta parasztvakítás, de annyira nem tudja elterelni a figyelmet. Jószerint, elég jó megfigyelőnek kell lenni valakinek, hogy egyáltalán észrevegye, ha nem hívják fel rá a figyelmét... -
Jóózsf István #2797 Még egy dolog a behemótozásból. Amikor elkezdtem vele manőverezni, akkor az első gondolatom ez volt: "Ez ilyen jól fordul????" Ebből meg az következik, hogy nem csak a lövegkezelők bénulnak meg, ha magukra vannak utalva, hanem a kormányos is flegma! De lehet, hogy ő azt mondaná: Méltóságteljes! Nade egy csata kellős közepén...? -
mumoka 2012 #2796 hát ez elég szomorú így pedig ez a játék egy nagyon jó darab nem nagyon van hasonló azért látcik ego bele fáradt mert alapvető hibákat nem képes kijavítani 1 év után se majd játcunk vele úgy ahogy tudunk míg nemegy a kukába. -
Jóózsf István #2795 Most azért írok, hogy elkiabáljam.
Ugyanis, a 3.0B5 két héttel ezelőtt jelent meg. Múlt héten nem jött semmi. Ezt épphogy nem vettem zokon. Gondoltam átcsúszott erre a hétre. Nem megszokott, de volt már rá példa. De ha ezen a héten is faképnél maradok, úgy, hogy jövő héten szabadlábon vagyok, és nem lesz ami lekössön, akkor rém morcos leszek és azt tudjuk, hogy rajtatok töltöm ki! A helyetekben imádkoznék!
Viccet félretéve, (egyáltalán nem vicceltem!) tegnap érdekes jelenségbe botlottam, ami nem egzakt, és nem is volt kedvem bizonyítgatni, de... Szóval.: Felszereltem pár behemótot kétféleképp.: Az egyiken az "L"-es lövegek rakétavetők (irányított) A másodlagosok ("M"-esek) flakkok (Aki most a szemöldökét ráncolja, annak igaza van. Lehet, hogy csak a 3.0-ban lesznek benne) Beküldtem őket egy Khaak műalkotás mellé tréningezni. Mentem velük én is. És azt látom, hogy az igen nagyreményű flakkokkal olyan bénák, hogy alig hullanak az ellenek. Ezt így el is könyveltem. A másik csoportot Plazma / Pulse felállásban szereltem azok viszonylag gyorsan - hatékonyan irtották népet. Így megerősítést is nyert, hogy a flakkok szarok. De! Egyszer csak kölcsönkértem az egyik behemótot, hogy had reppenek vele egy kört (Száz éve nem vezettem a nemezisen kívül mást. Pláne rombolót!) És mintha magukhoz tértek volna a flakk lövegek. Jóval hatékonyabbak lettek az én kapitányságom alatt. Természetesen kipróbáltam a pulzusos verziót is, de ott nem volt ennyire szembeötlő a különbség.
Hát így.
Nincs kizárva, hogy behaluztam az egészet, Nyugodtan cáfoljatok meg... Akár más fegyverekkel is!
Mumó!
Olyan értelemben, ahogy te gondolod, soha nem lesz rendbetéve a játék! Csiszolgatva lesz, kábé még egy évig, aztán elengedik. Én legalábbis így tippelem.
Minap eszembejutott még az is, hogy mekkora reményeket fűzök a Vendettához. Konkrétan úgy képzelem, hogy egy szép plot-ot rittyentenek hozzá. De simán megeshet, (Ez a legújabb parám!) hogy szép nagy lószerszámot kapunk az ülepünkbe plot gyanánt és csak annyi lesz a jussunk, hogy csinálnak pár "tucatküldetést" a splitekhez is.
Szerintetek melyik a reálisabb???
Valamint a fogadóirodáknál már lehet tenni téteket, hogy melyik hónapban, (esetleg pontos dátummal) jelenik meg!?!?!? Megvárok pár tippet a nyilatkozatommal. Bár, lehet hogy még mindig optimistán szavaznék... -
mumoka 2012 #2794 na látod ez az hogy 3 hónapja -
Jóózsf István #2793 Még csak három hónapja nyúzzuk a 3.0 bétát. (nov. 14) Nem értem hova aggódtok!?!?! Hálátlan, türelmetlen népség! -
mumoka 2012 #2792 csak még nem jött ki a patch sajna már várom hogy rendbe tegyék a játékot valamenyire -
Zsolez76 #2791 3.0ás beta-ban már benne van, ugyan úgy ahogy a hajóknál, úgy az állomásoknál is be lehet állítani a toronyviselkedést.
Alap értelmezett a Defend, azaz csak visszalő, mosmár van Attack All Enemy...stb ... azonnal tüzel nekem
-
kisiku #2790 Ezt a részt mindig elb*ták a korábbi epizódokban is.
Oké elmondom, mi (lehet) a trükk. Tehát, én építettem egy fortress-t az egyik Xenon szektor kapuja mellé. Kifejezetten úgy van építve, hogy a lövegek minél jobban érjék a betolakodót. Az űrállomásunk addig nem lő, amíg bele nem lőnek. Ezzel kilométereket illetve perceket veszítünk. Tehát a baj a viselkedéssel van. Az AI állomások már akkor megkezdik a lövöldözést, ha egy ellenséges egység megközelíti, a sajátunk nem. Amíg ezt ki nem javítják addig a trükk a következő:
telepíts Lasertower-eket az állomástól 5-6 km-es távolságra azon az útvonalon, ahol általában megjelenik az ellenfél. Add hozzá, hogy a lézerek az állomásod részei, azaz rendeld hozzá. A lasertower azonnal lő az ellenségre és kiad egy trigger-t, azaz egy "készülj fel" parancsot az űrállomásnak, így a lövegtornyok legalább előjönnek. Majd mutatok képet is.
Ez a trükk működött az X Rebirth-ben is. -
Jóózsf István #2789 Egy szót sem szólok! -
sznek1975 #2788 Csinál valaki magyar kommentel videó sorozatot? Lehet hasznos lenne. aki nem tud angolul, jómagam is bele értve. -
mumoka 2012 #2787 kapu mellé defend - röl beszélek csak -
mumoka 2012 #2786 tudna feltölteni valaki 1 működő állomást & mik kellenek hozzá .képet -
mumoka 2012 #2785 egyszerűen nem értem a játék készítőt az állomás mert nem tudja meg védeni magát ha az enyém pedig minden van rajta 8 tucat ágyú meg raksi és lézer van rajta és 1 battlesip szétszedi mert nem lő semmit se az állomás -
Jóózsf István #2784 Majdnem jól mondtam! -
Jóózsf István #2783 Hol buktam le? Mi volt a nyomravezető?
Perszehogy...! Mert akarom, hogy ez a játék jó legyen.
Most így a hosszú szünet után még ihletet is kaptam: Ahogy építgettem a bástyáimat, rájöttem, hogy azok a bizonyos másodlagos anyagok, amik már nem konkrétan az építkezéshez kellenek, nagyon nehezen beszerezhetők.
Lövegtorony
Drón (Távirányítású feladatvégrehajtó eszköz)
Rakéta
Pajzs alkatrészek
Fejlett elektronika
Mező tekercsek
Okos csip!!!
Ezek kellenek a gyárnak a drónjaihoz, lőszerjavadalmazásához, etc. Így most a galakszis két végén építek egy-egy háztartási illetve hasznos holmik komplexet.
Azt nem is mondtam, hogy belefutottam egy monstre csatába, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy népirtásba. Természetesen a HoP volt az egyik szereplő és a felmenőit gyepálta. Konkrétan beküldött Pious Mist II-be egy akkora armadát, amitől tátva maradt a szám. (Komolyan elgondolkodtam egy nagyobb flotta (50-100 romboló és hordozó, plusz vadászok, Csak úgy a biztonság kedvéért! ) összeállításán. Egyszerűen nem volt kérdés, kié lesz az a szektor: Az ENYÉM!!! Mivel előre láttam a végét és már kezdtem is egy ott lévő gyáramra felhúzni egy polgármesteri hivatalt.
Itt meg is említeném, ha igazán nagy kavarodásba kerülünk, akkor örüljünk a húsz képkockának!
Ó! És ha valaki fű és szesz bizniszben látja a jövőjét, (Ebből is építettem kettőt) az számoljon azzal, hogy jelentős hányada az űrben fogja végezni. Rendszeresen kapom az üzenetet, hogy "Kidobatta velem a yard..." Apropó! Fel is vetem az egónak, hogy visszahozhatnák a raktérálcázó készüléket (vagymiabánatvoltaz) az X3-ból! -
kisiku #2782 Fúú, te tényleg nagyon rájuk vagy kattanva. -
Jóózsf István #2781 És ez megoldódott?
Most van egy bejegyzés a béta fórumon. Hogy nem szabad kikapcsolni a nyersanyagok vételét, mert a gyár a saját bányászhajóitól is "VESZI" (nyilván nem pénzért) a nyersanyagokat! Ezen, ha minden igaz módosítanak majd.
Nálam vannak automatikus bányászok ezért úgy van beállítva minden nyersanyag, hogy csak saját berkeken belül és maximális áron vásároljon!
Más:
Vannak furcsaságok, a SteamDB-n:
"Changed ListOfDLC – 942190,986330,1133000,1239390"
1239390 SteamDB Unknown App 1239390 about an hour ago
1133000 X4: Split Vendetta about a month ago
986330 X4: Foundations - Pre-order Bonus about a year ago
942190 X4: Foundations Collector's Edition Content 6 days ago
A furcsaság az ánnón app! Arra enged következtetni, (Frászt csak kombinálgatok, ahogy szoktam, hogy aztán azt mondhassam: Tévedtem!) hogy ezekmármintha megágyaznának a következő déelcének!?!?! -
Zsolez76 #2780 megoldás lehetne a saját prioritási sorrend kialakítása...
-
Zsolez76 #2779 Ezzel hasonló eset...állomáshoz rendelt bányászhajók, a szilárd bányászok működnek, a gázosak nem...amit megfigyeltem, ha a térképen megnyitom a mit ad mit vesz listát, akkor az olyan mintha prioritási sorrend lenne, sőt a rohadék még szürkévé(inaktívvá???) tette a gázok beszerzését, a bányászhajók meg üresen lófráltak.... és a komplex is üres...
olyan mintha direkt csak a prioritási lista elejével foglalkoznának, gondolom, hogy bírja a PC... -
Jóózsf István #2778 Nnnna! Most egy veszett érdekes hibába futottam bele, ami tulajdonképp nem is hiba, de mégis.
A jelenség: A gazdasági igazgató (Gyár. Konkrétan valamit gyártó gyár, vagy komplex) Nem hajlandó kereskedni, a saját hajójával. Mármint nem küldi el áruért és nem is adja el a portékáját. Csak azokkal kereskedik, akik "betévednek" Tök mindegy mennyi hajó áll a rendelkezésére!
Az ok.: Legalábbis ebben az esetben. A komplexre tettem pár védelmi egységet, mert zűrös helyen van. Ahhoz meg kellenek olyan összetevők, amik tulajdonképp nem építőanyagok, de mégis szükség van rájuk. Ennek konkrétan szüksége lett volna okoscsipre! Igen ám, de az közel s távol nem volt kapható. Saját kútfőből nem tudta megoldani. Más meg nem hozta neki. Így minden hajónak ki volt adva az utasítás, hogy a föld alól is szerezzen okoscsipet! Kész is volt a 22-es csapdája.
Véletlenül oldottam meg, valami isteni sugallatra (voltak árulkodó jelek, de zavaros lenne elmagyarázni.) Elkezdtem én kézzel (ámbár az ő hajóival (kölcsönkértem)) leszállítani ezeket a motyókat... Ahogy le volt vajazva az okoscsip leszállítás, azonnal beindult nála a kereskedés.
Azért írtam le, ha valaki véletlenül belefutna... Elég hajtépős "hiba". És nem hiszem, hogy "javítani" fogják, mert ez egyszerűen a rendszer hibája! (Én meg biztos, hogy nem állok neki elmagyarázni ANGOLUL az Ego-nak!!!) (Nem! Németül sem!) -
mumoka 2012 #2777 aki tesztelő neki kéne írni ezen a téren hogy több cucc legyen ami elvan dugva és meg kell keresni ez is a játék része. hajó akár 1 jó nagy kupac rakomány vagy egyéb dolog. -
Jóózsf István #2776 Az jutott eszembe... Nem mondhatnám, hogy elba.ás a játékban, de valahol mégiscsak. Emlékszem, hogy az X3-ban amikor az ember talált egy-egy elhagyott vadászt (M3-4-5), vagy személyszállítót (TP), akkor örült neki, mint majom a farkának. Ezt a hagyományt úgy-ahogy folytatták a ribörszben is. Talán még rá is licitáltak, mert abban "kistepsit" és "talicskát" is lehetett találni. (Rahanas, Lepton)
És akkor a jelen: Folyton folyvást belebotlik az ember "M" osztályú bányászokba és fregattokba. Unalmas! Lelketlen! Semmi örömteli nincs benne. Jelentősége sincs! Az Odüsszeuszt szándékosan nem említettem! Az az egy, ami kibillenti az embert az egysíkúságból, ami az elhagyott hajók összeszedését illeti. De az is csak arra jó, hogy az emberben hamis reményeket keltsen!
Szóval.: Mi lett ezzel a jó szokással? Ez is hozzátartozik az iksz univerzumhoz! Miért sikkadt el ennyire? Miért teszek fel ilyen kérdéseket, amikor úgyis tudom a választ?!?! -
TokraFan #2775 Nagy tolongás nincs, az utolsó bejegyzés is 1 éves. Mondjuk a rebirth megosztó maradt a végére is. Az X4 azért feljött a 2.60-tól, ezt a Steam-en is látni. -
Jóózsf István #2774 Jártamban - keltemben betévedtem és elkezdtem olvasgatni a hozzászólásokat... Egész vállalhatóak.
Sajnos sokan lemorzsolódtak...
-
Jóózsf István #2773 A demencia ékes példája!
Majdnem el is kezdtem hőbörögni, hogy hova lett a hozzászólásom?!?!?!?
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.01.26. 17:12:54 -
Zsolez76 #2772 Tisztában vagyok vele, hogy a 3.0 még "nem jött ki", de ezek szerint tévesen feltételeztem,hogy érthető , milyen információk alapján írok...xd
Pontosítás :
...nem tökéletes (public beta alapján) a várható 3.0-s javítások ellenére sem...
-
mumoka 2012 #2771 3.0-s javítások ellenére sem xd az még ki sem jött. -
Zsolez76 #2770 Ó hogy fene egye ki a belüket....30 pénzé fogják adni a Spliteket...nincsenek ezek egy kicsit elszállva maguktól? Oszt még az alapjáték is , finoman fogalmazva...nem tökéletes...3.0-s javítások ellenére sem...
-
mumoka 2012 #2769 igaz mert az csodákra képes -
#2768 Nem azt írtam, hogy lehetetlen, de legyen nálad egy kalapács a biztonság kedvéért. -
#2767 Precizitás? Hol?
Kényelmesek. Ami néha egyenlő a lustasággal is. Vagy adott esetben tényleg lusták, ami meg már a nemtörődömségik fajul.
A precizitásuk meg inkább abból áll, hogy ami lejön a soron jól, az mehet, ami nem, azt célszerűbb kukába vágni.
Mondjuk én jelenleg csak egy elektronikai gyár működését látom, lehet máshol másképp megy a dolog. De olyan dolgokat veszek észre és olyan dolgokat javítok le, amit ők nem. Aztán csodálkoznak és örülnek, hogy kisebb a veszteség.
Az, hogy az X4 így halad... Egyedüli a játék a kategóriájában az biztos és ezt nyugodtan ki is tudják használni. De még mindig nem elég akciós, holott az NFS Heat-ra már 47%-ra is le volt akciózva. Ha jól emlékszem, akkor karácsonykor is. És az nemrég jelent meg.
Lehet, hogy nem hozta még be a kívánt összeget?