X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a hajó egy mod része
én meg ezt találtam de a játékba nincs eddig X4: Foundations 2.50 - Albatross Freedom Carrier and The S Fleet
új hajó
új hajó
Én haluztam be! Valahogy összedolgoztam az információkat...
https://forum.egosoft.com/viewtopic.php?f=146&t=413180
Akinél nem működne:
"Update 3.00
As some of you may already have figured out, one cool feature of X4 is the ability to own entire sectors and even change their names. With 3.00 we aim to build upon this with a number of features to help you benefit from sector control. You can then basically become your own faction with your own set of rules.
For all updates, we are working on better missions. At the latest for 3.00 we plan to have a number of new and improved combat missions in particular. An area we want to combine this with is improved research (in the player HQ) and the ability to potentially even move the player HQ to a different location.
An early gameplay feature that 3.00 will improve is the ability to dock directly at station with a spacesuit and to get other NPC ships to transport you, by offering missions to them.
With 3.00 at the latest, we want to have at least one new gamestart. There is a chance that this will have some interesting new features."...
"First Expansion will introduce Split race
While all of the above (free) updates may also contain new assets, we will bundle a lot of new ships, station modules, missions and new sectors into the first big expansion. Our rough timeline is to have an expansion based on introducing the Split race, their ships, a new Split economy and of course a large new area of space shortly after releasing 3.00."
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
https://forum.egosoft.com/viewtopic.php?f=146&t=413180
Akinél nem működne:
"Update 3.00
As some of you may already have figured out, one cool feature of X4 is the ability to own entire sectors and even change their names. With 3.00 we aim to build upon this with a number of features to help you benefit from sector control. You can then basically become your own faction with your own set of rules.
For all updates, we are working on better missions. At the latest for 3.00 we plan to have a number of new and improved combat missions in particular. An area we want to combine this with is improved research (in the player HQ) and the ability to potentially even move the player HQ to a different location.
An early gameplay feature that 3.00 will improve is the ability to dock directly at station with a spacesuit and to get other NPC ships to transport you, by offering missions to them.
With 3.00 at the latest, we want to have at least one new gamestart. There is a chance that this will have some interesting new features."...
"First Expansion will introduce Split race
While all of the above (free) updates may also contain new assets, we will bundle a lot of new ships, station modules, missions and new sectors into the first big expansion. Our rough timeline is to have an expansion based on introducing the Split race, their ships, a new Split economy and of course a large new area of space shortly after releasing 3.00."
Javítsatok ki, de én nem így emlékszem! Mintha arról lett volna szó, hogy az "új faj" konkrétan a 3.0-ban lép színre! Majd utánanézek, hogy honnan rémlik, de addig is...
"CBJ, in the opening post of this thread, wrote: ↑
Sat, 26. Jan 19, 00:18
First Expansion will introduce Split race
While all of the above (free) updates may also contain new assets, we will bundle a lot of new ships, station modules, missions and new sectors into the first big expansion. Our rough timeline is to have an expansion based on introducing the Split race, their ships, a new Split economy and of course a large new area of space shortly after releasing 3.00. "
"CBJ, in the opening post of this thread, wrote: ↑
Sat, 26. Jan 19, 00:18
First Expansion will introduce Split race
While all of the above (free) updates may also contain new assets, we will bundle a lot of new ships, station modules, missions and new sectors into the first big expansion. Our rough timeline is to have an expansion based on introducing the Split race, their ships, a new Split economy and of course a large new area of space shortly after releasing 3.00. "
Én meg majd felteszem az x3ap-t
Az a baj ezekkel a roncsokkal, hogy csak simán átrakott objektumok. A Xenon szektorokban sok "Aquaduct" objektum van. Ezek a Rebirth-ből átrakott díszítőelemek. Vagy ott vannak a roncsok, de azok is csak üres díszítőelemek. Szóval, olyan élettelen, ahogy korábban is mondtam, valami élet hiányzik a játékból. Vagy itt van, amiről beszéltek, hogy szektorfoglalás. Igen, jó gondolat,de...
Áhh, inkább dolgozzanak az univerzum bővítésén és/vagy fejezzék be, hogy "kerek" legyen a játék. Én meg megyek vissza szopni az MS Exchange-el...
Áhh, inkább dolgozzanak az univerzum bővítésén és/vagy fejezzék be, hogy "kerek" legyen a játék. Én meg megyek vissza szopni az MS Exchange-el...
Olvasott valaki arról az ego fórumon, hogy várhatóak-e további effektek a játékba? Nem sorolom fel mert felesleges, mert látszik, hogy nagyjából nincsenek is effektek. A rebirth ebben jó volt.
A te "telkeden" van! Ha valaki építkezni akar tőled veszi placcot!
Akkor nincs más mint amiről én is irtam, kivéve, hogy az első hozzászólásomban azt irtam, hogy a loot-ok ott voltak a kapcsolók nyomkodása előtt is. Nyilván tévedtem. Akkor megvan minden.
Ebből látszik hogy tök fantáziátlanok egóék. Vagy még nem volt idejük fantáziálni is. Egy ilyen roncsban sok rejtett lehetőség van. Valami egyedi gyártómodul helyre állítása stb. Lenne pár ötletem.
Már csak azt nem értem miért enyém a roncs? Azért mert a szektor is az enyém?
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.06.17. 21:41:39
Ebből látszik hogy tök fantáziátlanok egóék. Vagy még nem volt idejük fantáziálni is. Egy ilyen roncsban sok rejtett lehetőség van. Valami egyedi gyártómodul helyre állítása stb. Lenne pár ötletem.
Már csak azt nem értem miért enyém a roncs? Azért mert a szektor is az enyém?
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.06.17. 21:41:39
Fel akartam venni neked, hogy mire gondolok, de ez a tetű roncs nem engedett be.
Így kénytelen vagyok írásban.
Tehát a Nopileos' Fortune II-ben a kaputól 11 óra irányban kb 200 km-re egy gyár rom.
Bal alul lehet bejutni, ha jólemlékszem rögtön a nagyhelyiségbe kerülünk. Jobbra lehet bemenni a szellőzőjáratba ami egy miniútvesztő. Annak végén van egy gomb, ami nyitja a nagyhelyiségben balra fent a másik szellőzőjáratot, aminek a végén szintén van egy gomb. ami aktiválja a nagyhelyiség hátsó részében (talán egy, vagy két) panelt (?) Ami(k) mögött szintén gombok vannak, amik előhozzák a terem "közepén" levő zsákmányt.
Mindezt fejből több hónap távlatából írom. Előfordulhatnak benne pontatlanságok. Egyszerűbb lett volna videjjón!
(utolsó mentésem 05.23.-án volt <#awink>#awink> )
Így kénytelen vagyok írásban.
Tehát a Nopileos' Fortune II-ben a kaputól 11 óra irányban kb 200 km-re egy gyár rom.
Bal alul lehet bejutni, ha jólemlékszem rögtön a nagyhelyiségbe kerülünk. Jobbra lehet bemenni a szellőzőjáratba ami egy miniútvesztő. Annak végén van egy gomb, ami nyitja a nagyhelyiségben balra fent a másik szellőzőjáratot, aminek a végén szintén van egy gomb. ami aktiválja a nagyhelyiség hátsó részében (talán egy, vagy két) panelt (?) Ami(k) mögött szintén gombok vannak, amik előhozzák a terem "közepén" levő zsákmányt.
Mindezt fejből több hónap távlatából írom. Előfordulhatnak benne pontatlanságok. Egyszerűbb lett volna videjjón!
(utolsó mentésem 05.23.-án volt <#awink>#awink> )
két loot boxon kivul nincs ott semmi.
köszi, akkor megnézem még egyszer kívül belül. :-)
Azért kérdeztem, mert én is kisajátítottam a szektort. Jártam is a roncsban. Most vagy elrontom az örömöd, vagy megnézed még egyszer jó alaposan, mert úgy rémlik, hogy mindennek van funkciója!!!
Ha valaki találkozott vele, és rájött volna mit nyitnak a belső kapcsolók az megoszthatná. A loot-ot ami bent volt kapcsoló nélkül is el lehet érni, tehát gyanítom, hogy a kapcsolók valami más célt szolgálnak.
Mit akarsz ezzel mondani?
Nem írtam, hogy ebben a roncsban van egy terem. Nem olyan mint a többi. Elég tágas.
Ja, most jut eszembe, a felső napilous memorial (vagy mi a tököm, sose jegyzem meg) van egy wreck ami az enyém. :-) Azaz zöld. Bementem, volt 3 járat asszem összesen 4 kapcsolóval. Találtam bent 2 loot-ot. Arra nem jöttem rá hogy azok a kapcsolók mire voltak jók. Mivel egyik NPC sem foglalkozik a roncsokkal, jó lehet lock box tárolásra :-) Igaz Már a HQ is tárolja.
Pedig milyen jó kis dugihely. :-)
Pedig milyen jó kis dugihely. :-)
Van egy "sector administration" menüpont a legtöbb (,talán az összes) comm-nál de szürke. Gondolom azért van, mert van két saját szektorom. Működik az valakinek? Mellesleg használja valaki a "Rise of the Ossian Raider v1.3 and ashipmod"-ot?
De hisz ők már dolgoznak, a GYÁRADNAK!
Viccen felül: Veszett jó kérdés! A világon senki nem tudja, hogy mitől függ a legénység kérdése! Ezek azok a hibák, amiknél én automatikusan dugom a fejem a homokba, hogy ne kelljen vele foglalkoznom. Majd megoldódik.
Viccen felül: Veszett jó kérdés! A világon senki nem tudja, hogy mitől függ a legénység kérdése! Ezek azok a hibák, amiknél én automatikusan dugom a fejem a homokba, hogy ne kelljen vele foglalkoznom. Majd megoldódik.
Van több ezer munkás a hajógyáramban, de még mindig csak az új hajókra tudok felvenni legénységet. Ha bedokkolok és azt mondom hogy upgrade, ott nem tudok legénységet felvenni. WHY??? Egyik se akar doldozni? Tudja valaki?
de még kéne segitség elméletileg csináltam 1 gyárat ami equipmentdock csak a hozzáadás kor mikor kész lett manager & volt még valami én a managert raktam be de nem tölti fel a hajót löszerel és nem javit mit csesztem ell vagy valaki le irná pontosan milyen modulok kellenek hozzá meg köszöném nagyon azért megyeget az épités de nem találtam erröl videot amit meg néznék
ohh ez super te egy angyal vagy<#worship>#worship><#worship>#worship>
Minden információt ki lehet kapcsolni a térképen!!!
egyet értek hogy a resource prob fontos de mikor 1 rendszerbe van 1 tucat nem lehet látni a rendszerbe semmit a mutatot cucok miatt ezt nem lehet kikapcsolni valami gombbal ? ráadás még a hajókon is van mutatja a legénység létszámát az se kell . <#falbav>#falbav><#falbav>#falbav>
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2019.06.14. 12:36:48
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2019.06.14. 12:36:48
Azért nyárra rengeteg egyéb elfoglaltság is megoldható. Persze mindannyian ismerjük a "milyen szépen süt a nap egy kis géminghez" mondást <#nyes>#nyes>, de én pl ősszel utazni fogok, házasodni, ráadásul egy másik kontinensen, aztán költözni, stb, úgyhogy nekem lesz elfoglaltságom addig is. Aztán meg Sims-ezni és sandbox management játékokat fogok futtatni a valóságban. Amiben aztán lesz RPG,FPS, gazdasági szimuláció... <#nyes>#nyes>
Értelek, bár a "varázsképesség" itt a műfajból ered, mert az egész cyberpunk műfaj az ember/technológia keveredéséről (is) szól, implantátumokról, speciális technológiákról. Vagyis kb. elképzelhetetlen ez a műfaj extrém megoldások nélkül. Én is rühellem egyébként, de mivel ez részben scifi, itt el tudom viselni. De egy klasszikus kardozós, misztikus, lovagos RPG izében (pl. Skyrim, Witcher stb.), nekem sem mennek le a torkomon a mezei növényekből kotyvasztott hero képességek és varázsfegyverek. :-)
Ígéretesnek tűnik! Csak sajnos sok lesz benne a "varázslás". Nem kedvelem a varázsképességgel manipuláló lövöldéket. Golyó a golyó ellen... Csak sajnos abból már nem lehet megélni. Tényleg extra téma kellene hozzá, mint mondjuk a Határvidék 3-hoz. Most azoknak a felújítottjaival múlatom az időt. Még mindig szélsőséges érzelmeket tud kiváltani belőlem: Hol visítva röhögök, hol meg a "mianyánktól" zeng a ház!
Annak jó, aki őszig el tudja magát foglalni. Szinte minden akkor, vagy azután történik! Nálam legalábbis...
Annak jó, aki őszig el tudja magát foglalni. Szinte minden akkor, vagy azután történik! Nálam legalábbis...
A 3.0 után elkezdek végre játszani az X4-el, 2020 áprilisig lesz rá időm, utána viszont jön a Cyberpunk 2077, azzal azt hiszem elleszek egy darabig.
<#taps>#taps>
Nem is rossz gondolat...én egy vodka tonik után benyomtam egy jó hideg sört, majd leültem a remastered Battlezone 2-höz, mostanában azzal tolom megint. A Szállítási Láz 2 jó lesz, addigra szerintem újra itthon leszek kis hazánkban.
És ha már ez befért, akkor ezt is nézzétek el nekem...
Megjelent a Space Engine, végre Steam-en is (eddig ingyenes volt). Remélem ettől kicsit erőre kap a fejlesztés, ami mondjuk ahhoz képest, hogy egyetlen ember csinálja, így is már eszméletlen!
Megjelent a Space Engine, végre Steam-en is (eddig ingyenes volt). Remélem ettől kicsit erőre kap a fejlesztés, ami mondjuk ahhoz képest, hogy egyetlen ember csinálja, így is már eszméletlen!
jól néz ki a pálya szerkesztö is prima de még nem jelent meg ha jól látom
Ennek itt is van helye! <#awink>#awink>
Egy héten egyszer-kétszer kiugrom "ebédelni"... a kocsmáros néni ma rekordot döntött... Mire letámasztottam a járművet és a pulthoz értem már előttem volt a pohár malátaszörpöm. De nem esett olyan jól. Ilyen melegben már inkább a kisfröccs a nyerő!
Na hallgatás meg azért van, mert minden vonalon kuss van. Nektek van két hete 2.50 (Ami nálam ugye két és fél hónap!!!) oszt annyi. Béta nuku! Cserben vagyok hagyva! Minden nap egyre kevesebb reménnyel nyitom meg a sztím adatbázis oldalát, hátha 3.0. Próbálom magamat azzal vigasztalni, hogy ejj ráérnek arra még, meg hol van még a karácsony, meg jövőre is lesz év-vége. Hátha félreértettem, hogy: Év végéig két déelcé!?!?!?
Na hallgatás meg azért van, mert minden vonalon kuss van. Nektek van két hete 2.50 (Ami nálam ugye két és fél hónap!!!) oszt annyi. Béta nuku! Cserben vagyok hagyva! Minden nap egyre kevesebb reménnyel nyitom meg a sztím adatbázis oldalát, hátha 3.0. Próbálom magamat azzal vigasztalni, hogy ejj ráérnek arra még, meg hol van még a karácsony, meg jövőre is lesz év-vége. Hátha félreértettem, hogy: Év végéig két déelcé!?!?!?
1 nincs 1 igazi jó téma - 2 sok ember a gép hőmérőjét figyeli - 3 a sör az első ilyen kor
Ahogy nézem, nincs valami nagy forgalom itt a hozzászólásokban. Most vagy mindenki játszik vagy inkább kint ül egy teraszon egy jó hideg sörrel a kezében vagy vízparton van. <#nyes>#nyes>
akkor szomorú vagyok & kell nekik <#email>#email><#email>#email> hogy kezdjenek hozzá mert elmúlt 1 év és semmi nincs
Azt modokkal nem igazán lehet megvalósítani. Maximum kézzel készíthetnének új szektorokat, mint anno X3-hoz. De ahogy elnézem, már sajnos nincs akkora modder közösség, mint régen volt.
pontosan de akik a mod készitik a játék hoz legalább nekik kéne eszükbe jutni hogy kicsi a játék tér és valami pálya generátort kéne csinálni
A procedurális generálás csak egy alap eljárás, aminek az NMS-ben mindössze egyetlen konkrét implementációját láthatjuk, de ezer másik játékban ezerféle másikat is. Pl. az Elite hatalmas galaxisa is így generált, de még akár a Minecraft, a Terraria és számos más hasonló játékok világai is ezzel a tech-el készültek. Az X-ben alkalmazható lenne mondjuk csak a szektorok generálására, hogy ne kézzel kelljen mindet megcsinálni. A legjobb megoldás az lenne, ha a két eljárást ötvöznék, tehát itt-ott maradna a kézi alkotás, máshol meg kitöltenék automatikussal. Tulajdonképpen az Elite-ben is így működik, és ez a része a játéknak nagyon jól bevált.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.06.08. 03:53:15
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.06.08. 03:53:15
xd tudtam tudtam <#taps>#taps> én a játékot az első résztöl követem de ego az ego egy jó cég csak az esze hol jár azt nem tudom pedig rengeteg lehetöség van a játék ba föleg hogy van a citizen és ellit lehetne csemegézni a jó dolgok ban csak a góré a pincében kotorászik nem a polcon
Ki ne találjátok, hogy ez a körgyűrű rossz!!!
Én még ugyanilyen hatékony sugárutakat is tennék... Persze ahhoz valamivel nagyobb világ kellene, Vagy ahogy Mumó mondaná: PÁLYÁK! <#awink>#awink>
Én még ugyanilyen hatékony sugárutakat is tennék... Persze ahhoz valamivel nagyobb világ kellene, Vagy ahogy Mumó mondaná: PÁLYÁK! <#awink>#awink>
kukázni a highway rendszert,vissza jó öreg kapus megoldáshoz,aztán lehet procgennel térképet csinálni,még állomásokat is le tudna rakni
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
pontosan igazad van az 1 -sö játék ota lett volna idő még arra is
Nómenszkáj? Kell az nekünk?
Igen, de ott is folyamatosan bővült! A reunionban még sokkal kevesebb volt, mint az Albionban. Minden résszel adtak hozzá párat, persze legtöbb ott is tök üres volt sajnos, vagy semmire nem jó. De a felfedezés örömét mindig megdobja a mennyiség az biztos! Nem tudom egyébként, miért nem kreáltak már valami proc.gen rendszert a szektorokhoz is, azzal gyakorlatilag végtelen nagy galaxist létre lehetne hozni. Lehet, hogy túl nagy meló...Nem tudom.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.06.07. 00:42:39
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.06.07. 00:42:39
ego nál az a gond ha 1 játéknak új részt csinál felveszi a szemüvegét ami eröteljes látás csökenést mutat ha a páya számát nézik viszont a hiba ami van benne az olyan mint a win 10 vagy az eve online új patch és új hiba mennyiség egyre több
"pályák számát" <#nyes>#nyes> - ez aranyos...
A Ribörszben a Teladi Outpost-tal jöttek új hajók (mivel akkor lépett be a Teladi), a Home Of Light-tal meg még nagyobb játéktér. Miért tűnt nekem nagyobbnak? Ja, tudom! Ott közvetlen átjárás volt a szektorok között és minden sokkal nagyobbnak tűnt.
Érdemes összehasonlítani, mennyivel nagyobb volt a játéktér az X3-ban...te jó Isten! Legalább kétszer annyi szektor volt a "sima" 3-ban.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.06.05. 08:42:31
A Ribörszben a Teladi Outpost-tal jöttek új hajók (mivel akkor lépett be a Teladi), a Home Of Light-tal meg még nagyobb játéktér. Miért tűnt nekem nagyobbnak? Ja, tudom! Ott közvetlen átjárás volt a szektorok között és minden sokkal nagyobbnak tűnt.
Érdemes összehasonlítani, mennyivel nagyobb volt a játéktér az X3-ban...te jó Isten! Legalább kétszer annyi szektor volt a "sima" 3-ban.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.06.05. 08:42:31
azért alakul már a sok patch ota de jó lenne ha bővítenék a pályák számát mert ez nagyon sovány így még mod ban sincs új de új hajók is jöhetnének mert kevés van a ribi be vagy 70 van kb ami röl tudok
2.50 Hotfix 1 B1(released) (Hála a jojstennek!)
Viku várj egy pár (játék)órát-napot és utána nézz rá a gyáraidra - komplexeidre, hogy minden rendben van-e. Csodálkoznék, ha igen. Mondjuk egy szimpla gyárnál valószínűleg nem fog annyira előjönni, de egy kicentizett komplexnél hamar borul a bili! "Nem árulok macskát" A szilícium ostya gyártás körül kell keresni a bibit!
A lassulás annyira nem számottevő. Nem látványos.
Goyo! Azt se feledjük, hogy a Ribörszben kapásból volt egy elég jelentős fő ellenségünk, akinek, ha érvényesülni akartál, akkor szépen körbe kellett nyalogatni az ánuszrózsáját! Úgy egy kicsit érdekesebb volt. Aztán ott volt a "rejtett" feladat Devrí felvirágoztatása. Plusz szabályozva volt a világ felfedezése is!
Ez a mostani rendszer ugyebár az X3-ra hajaz, ahol inkább csak azért kellett puncsolni, hogy bizonyos termékeket (fegyverek, hajók) megvehess az adott fajtól. Tulajdonképp: "Rutinmunka kezdőknek!"
Ha tőlem valaki most megkérdezné, hogy megvegye-e a játékot, akkor igencsak vakarnám a fejem. És ebben már az elfogultságom is bennevan!!! "Figyelj, ha nagyon nem bírod ki nélküle, akkor vedd meg a virágboltban Aztán majd meglátod..."
Na már megint csak a pocskondia! Ez éltet minket! <#awink>#awink>
Viku várj egy pár (játék)órát-napot és utána nézz rá a gyáraidra - komplexeidre, hogy minden rendben van-e. Csodálkoznék, ha igen. Mondjuk egy szimpla gyárnál valószínűleg nem fog annyira előjönni, de egy kicentizett komplexnél hamar borul a bili! "Nem árulok macskát" A szilícium ostya gyártás körül kell keresni a bibit!
A lassulás annyira nem számottevő. Nem látványos.
Goyo! Azt se feledjük, hogy a Ribörszben kapásból volt egy elég jelentős fő ellenségünk, akinek, ha érvényesülni akartál, akkor szépen körbe kellett nyalogatni az ánuszrózsáját! Úgy egy kicsit érdekesebb volt. Aztán ott volt a "rejtett" feladat Devrí felvirágoztatása. Plusz szabályozva volt a világ felfedezése is!
Ez a mostani rendszer ugyebár az X3-ra hajaz, ahol inkább csak azért kellett puncsolni, hogy bizonyos termékeket (fegyverek, hajók) megvehess az adott fajtól. Tulajdonképp: "Rutinmunka kezdőknek!"
Ha tőlem valaki most megkérdezné, hogy megvegye-e a játékot, akkor igencsak vakarnám a fejem. És ebben már az elfogultságom is bennevan!!! "Figyelj, ha nagyon nem bírod ki nélküle, akkor vedd meg a virágboltban Aztán majd meglátod..."
Na már megint csak a pocskondia! Ez éltet minket! <#awink>#awink>