7250
Egosoft X4
  • Jóózsf István #3126
    A frászt hozod rám... Sokat nem jelenthet, mert a másik szintén Damage tuning amit használok a fő fegyverekre (Lila annihilátor) +3 összetevős, szintén +100% újratöltéssel bír és nem véltem felfedezni a hátrányát.
    De van jobb érvem.: A Jó számok zöldek, a rosszak pirosak! És ez független az előjelüktől. Most miattad megint indíthatom el... Hogy ne beszéljek ordenáré baromságokat.

A foglalás még mindig nem okoz különösebb erőfeszítést. Azt nem állítom, hogy olyan könnyű mint a ribörszben, de... Elsőre sikerült a segédhajóval szétlövetnem az alanyt. A franc se gondolta, hogy nem érti a dolgát és porrá lövi. Tényleg arra számítottam, hogy csak "meggyengíti"

A látszat ellenére nekem sem kenyerem a módosított hajó, de erre a kettőre rákívántam.
  • RJoco
    Hm, ez jó ötlet.
    Én túl messze még nem tudok teleportálni.

De az az 50%-os tuning hordoz magában két negatív részt is.
    Nem tudom, hogy az újratöltési ráta mennyire számít egy energiafegyvernél, de a +100%-os idő nekem nem bejövős.
    Így inkább csak 45%-kal tuningolom és kicsivel több, mint 26%-kal nő a hőtermelése.

Grat a foglaláshoz!
    Egyenlőre a modolt hajókat én nem erőltetem.
  • Jóózsf István #3124
    "holott simán rá is teleportálhatok." 800 óra alatt nem tudtam megszokni! Nem áll rá a kezem. Akkor szoktam teleportálni, ha hirtelen a világ másik végén kell teremnem. Minden polgármesternél van letámasztva egy hajóm, ha másképp nem, akkor azon keresztül ugrok.

A Pulse fegyver az én mániám! Flak nálam szintén inkább csak látványnak jó. A tornyokba is puls-kerül. Persze minden tuningolva. Van egy alap (Zöld - Basic) tuning, ami 50%-ot emel az erején!

Ennyit tudtam tenni rózsaszín ügyben! Ez egy Mód-osított csörgőkígyó. Miranda-nak hívják. Steam-es mod. Gondoltam csinálok belőle egy foglaló segédet. Aztán úgy is lett. Sajnos, ha kikapcsolom a mod-ot, akkor eltűnik! Természetesen ki is kellett próbálnom, így elvesztettem a foglalás szüzességemet ebben a játékban. Nem lettem boldogabb.
    Van egy másik mod is, a Viking. Ami egy Dragon háromszoros pajzzsal. De ezt már csak nagyon félve merem mondani, a tavaszvirágos "megvetés" után!
    Nem linkelem őket. Beléptek a gőzre, - műhely, - legfrissebb, és ott lesz mindkettő.

• RJoco
    Azok, azok.
    Itt kőkemény nyersanyag kell már hozzá. Nem túl sok, de több fajnál lehet csak összevásárolni.
    A basic hajótuninghoz feladatokat kellett megcsinálni. Pl. időn belül kellett A-ból B-be jutni. Azzal meglett az Engine. És megvehettem potom 1,5M-ért az "ellenfél" Perseus-át. Éppen nem bántam meg, hogy megvettem, imádom a hajót. Kicsit olyan, mint egy Cylon vadász.

Nem csak kristályból élek, ami azt illeti, abból szerintem nem túl sokat szedek össze. Időnként jól jön egy kis tőkeinjekcióra.
    Sokkal több jön Lockbox-ból. Illetve annak a származékaiból.
    Csillagszóró keresésnél szerencsére gyakran kapok terminal hackelős feladatot, ami 160-260k között fizet. Csak nem túl gyakran szkennelek.
    Illetve megint van egy kaviárom, ami 1 milla.
    Fel szoktam venni az akna semlegesítős küldiket és a szállítósakat is. Bár utóbbival vigyázni kell, mert van, hogy hajóra kell vinni az illetőt. És két M-es hajó nem tud összedokkolni.
    Meg akadnak Lockbox keresős küldik is, ezeket is felveszem.
    Egyszerűek és senkinél nem csökken a repu.
    Ezen kívül lelövöldözöm a Xenon-okat és a Criminal-os hajókat az állomásoknál. Van akinél jó pénzt kapok érte.
    A HQ-ra sajnos én most csak SPP-t és asszem Meal modult tudok ráaggatni. Ezért is lenne jó, ha jobban jönne a jelkeresésből a modul terv, ha már mindent kifejlesztettem a kutatási panelon, ami volt hozzá.
    Fegyverzet és pajzs eszközökhöz nincs egyáltalán tervrajzom. Bezzeg összekötőelemekhez van szépen.
    És eladtam pár hajót is, amiből jött be némi pénz.

A TractorBeam itt is hiányzik. Van egy rendszer, ahol pont úgy dob ki a gyorsító, hogy lestukkolom a szemben lévő kavicsot. Baromira nem jó. Arrébb kellene vonszolni. Gondoltam, hogy szétlövöm, de korábban már lőttem szét aszteroidát, ami ugyanúgy ott maradt. Volt egy nagy robbanás effekt és ennyi.

A régi X3-as szép idők. Ore Belt-ben volt mindenféle kavics. Akkora Komplexet összeraktam az egyik kapu mellett, hogy nagyon durvát esett az FPS, ha ott beléptem. Teljesen önfenntartó volt és mindent gyártott. Volt rá külön komplex kalkulátor táblázat.
    És mindenféle egyéb táblázat.

Míg el nem felejtem. Van egy mod, ami elvileg megmutatja, hogy hol van az adott rendszerben az elhagyott hajó. Sajnos nem működik.
    A múltkor is csak véletlenül találtam meg Grand Exchange-ben az Elite-t.
    Az egyik Xenon rendszerben is van egy Osprey. De még nem volt kedvem elmenni érte.
    Egy lista szerint olyan 6 hajó van elhagyva itt-ott. A kicsit komolyabb már veszélyes környéken.

SETA-m nincs. A lelőtt Kha'ak-ok nem akartak megfelelő alkatrészt dobni hozzá. Fogadni mernék, hogy az dobta volna, amit nem tudtam lelőni, mert épp a szállítót vezettem.
    Hozzá kell szoknom a gyaloglós, teleportálós felálláshoz. Hajlamos vagyok mindig felsétálni a hajómra az állomáson, holott simán rá is teleportálhatok.

Azt el is felejtettem írni múltkor, hogy a Cobra Flak tornyokkal van felszerelve és nekem nagyon bejönnek. Elől megkapta a 3 Pulse MK2-t is, ami nagyon tuti.
    Korábban próbálkoztam más fegyverrel, de vagy túl lassú vagy túl gyorsan túlmelegszik. És itt is mindig azt olvasom, hogy milyen jó a Pulse.
  • Jóózsf István #3122
    A "mi időnkben" azok a fejlesztések, ha egyre gondolunk, (Kutatási panel, teleportáció és a többi.) még ingyen voltak. Csak időbe kerültek. Talán tíz percenként lehetett kattintani a következőre. Jó, hogy egy kicsit feldobták.

Amúgy miből élsz? Csak a kristály? Volt rá egy trükköm: Levettem minimumra a sebességet és rányomtam a SETA-t így gyorsabban villogtak. Könnyebb volt észrevenni őket!
    Akárhogy töröm a fejem, nem tudom felidézni, hogy miből építettem fel a birodalmam. Nálam inkább a taxi küldetések játszottak, de abból sem lehetett olyan sok, mert az acsija is nehezen lett meg.
    Az is rémlik, hogy sok "elhagyott" hajót szedtem össze. Tényleg! Azokat is mintha megritkították volna. Vagy csak nem annyira szembeötlők. Biztos, hogy anno könnyebben jött a pénz, mert amikor az elején voltam, VICCBŐL ráaggattam a HQ-ra az összes létező üzemet! Ergo: Mindent gyárt. (A hajókon kívül)
    Vigyorgok, amikor eszembe jut, hogy a TC-ben Ore Belt-ből Cloudbase South East-be hordtam az ércet! SK! Abból nyitottam C.S.E-ben egy saját bányát, hozzá egy saját naperőművet és onnantól már ment minden a maga útján.
    És a vonósugár? Emlékeztek rá? Mekkora buli volt?!?!?!? Plotos küldetés is volt hozzá! Úgy lett az embernek az egyik TL-je A másikat meg foglalni kellett. Na azt máig nem értem hogyan sikerült!
    Jut eszembe! Még mindig nem foglaltam az X4-ben egyetlen hajót sem! Valahogy nem esik kézre.
    Bér építkezésből is nagyon sokat kaszáltam (X3) Ott konkrétan milliók hullottak az ölembe!
  • RJoco
    Így az elején, mikor mindig sikerül valamire elköltenem a pénzt, jó, ha valamit ingyen is össze lehet melózni.
    Főleg, hogy nerfelték a kristályokat. Vagy lehet, hogy nem is nerfelték, csak a grafikai beállításokat cseszték el.
    Korábban nem volt gond látni a felvillanásokat, de most nem igazán vannak. Aztán mikor a közelbe érek, akkor a modnak köszönhetően felfénylik. Szóval ott vannak, csak nem már nem láthatóak.
    Ma összefutottam egy lehetséges legénységi taggal. 4 csillagos pilóta és műszaki. Aztán mondtam valami szépet, mikor megmondta, hogy 60 milláért el is vihetem.

Feltuningoltam a Cobra-t, jó kis hajó lett. Végre normális sebességgel lehet vele haladni. A Cerberus-t meg beállítottam a szállítóm védelmére. Utóbbinak meg átállítottam a beállításait menekülőre. Azóta nem jelzett, hogy bárki is meg akarná támadni.
    Küldözgetem ide-oda, le akarom tudni a fejlesztéseket minél előbb.
  • Jóózsf István #3120
    Ennyire ritka a szórási rátája a modul tervrajz dobálásnak!!! A vendetta óta egyetlen egy modult sikerült szereznem így, pedig rámentem a dologra... Aztán már ahogy nőtt a repu, nem igazán volt értelme küzdeni. Simán megvásároltam.
    Lehet erőltetni, ha szkafanderben dobsz az egységre egy emp-t és azt szkenneled. De illegális, és esetleg szétrúghatják a zrityódat!

A saját csillagszórót figyelni fogom...
  • RJoco
    Az állomás modul gyűjtögetős móka, hogy működik pontosan?
    Van pár modulom már, amit szkennelésből kaptam.
    A fejlesztéseket megcsináltam.
    Szkennelem is ezerrel az állomáson található jeleket, de modul csak nem akar esni.
    Sajnos gyakran van olyan, hogy a leszkennelt jelből semmilyen adat nem származik.
    Ennyire ritka a szórási rátája a modul tervrajz dobálásnak?
  • RJoco
    Én nem állítom.
    És fogalmam nincs, mert nekem eddig csak a semmiből megjelent HQ-m van.

De ezt könnyen kiderítheted :D
  • Jóózsf István #3117
    Áhhh. Nekem összesen volt belőle három. De lehet, hogy csak kettő.
    A szektorokat, vagy mondjam úgy a világot, úgy védtem, hogy a xenon szektorok kapuiba állítottam két-két M2-est, ami átjutott közöttük, az mehetett...
    Egyszerűen, nem igényelt nagyobb törődést a xenon kérdés. Nem is voltam/vagyok nagy harcművész. Főleg ha flottában kell gondolkodnom. Inkább beülök én és nekimegyek bárminek. Nem kenyerem a harc.

Jocó!
    Biztos azért gondoltam a csempész dolgot, mert titkon vágytam rá. Valahogy nem vagyok egy hullámhosszon kommunikációban a játék fejlesztőivel. Míg más játéknál elenyésző a félreértés, addig itt rendszeres. Természetesen ez még mindig inkább az én hibám...
    Azt állítod, hogy a saját gyáram is tud csillagszórózni?
  • TokraFan
    "Én is mint sokan mások úgy játszottam a TC-el sokat, hogy ignoráltam a hajót, asszem mod is volt ami eltüntette, és úgy sokkal jobb volt a game. :)"

Pontosan és szintén zenész...a régi szép idők.
  • Ssenkradlive
    Micsodaaaa???
    Nem elég hogy OP volt a Springblossom, de meg a játék messze legjobb OOS patrolling hajója is...
    Beraktál 6-8-darabot bázist védeni egy szektorba, 3×200MJ-s Military shield-el, 14 db PM/AML-el, meg egy "jó adag" Spectre missile-el, és komplett Xenon migration-okat töröltek el M2-estül...XD
    Nagyon sokat játszottam az X3TC-al, nem tudom hogy két-három alkalomnál többször kellett-e pótolnom az ilyen formán felszerelt patroljaimba hajókat.
    Amikor már 20-30-szektort kellett "védeni a gyáraim miatt, "kényelemből" már én is csak őket használtam, de bele nem ültem...XD
    A "Borzot" meg nem tudom, fejárok ide olvasgatni titeket az X4-ről hátha kedvet kapok, de nekem a "Ribörsz" széria egyszerűen nem jön be, mai napig inkább TC-ozok... :)
  • RJoco
    Szerintem inkább csak azt magyarázza, hogy az illegális cuccot a fekete kereskedőnél tudod eladni. Ami nem teljesen igaz, bár tény és való, hogy más árakkal dolgozik, mint a dokkos.
    A feliratot én nem tudtam szinkronba hozni a szöveggel.
    Amúgy tényleg lehet bármelyik állomáson zugkereskedőd. Csak nem tulajdonként, mint a legénységed, hanem egyszerűen kereskedő NPC-ként.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az állomás körüli jeleket kell keresni. Az egyik ad egy olyan küldit, amitől megjelenik a kereskedő. Nekem utolsó pár alkalommal olyat adott, hogy vigyek neki jó pénzért visszafejtő cuccot. A küldi neve valami oppurtinity-t is tartalmaz. Vagy valami hasonlót.
  • Jóózsf István #3113
    Igen. Sokan vélekednek így! Mondjuk úgy; "Kényelmes volt!" Bár szerintem inkább csak akkor, ha mi vezettük, mert amint elengedtem a kezüket, pont ugyanúgy hullottak, mint a többi hajó...
    Ha ezen a mezsgyén haladunk akkor neked a Ribörsz Borz-a sem tetszhetett!!!
  • Ssenkradlive
    És ez a Khaak romboló volt az egyetlen amit a Springblossommal nem lehetett lelőni, mert baszott erős volt. Ehhez tényleg kellett az M2-es, de viszont le lehetett lőni egy M3-al símán, ha berepültél a csápjai közé mert annyira lassú volt hogy ott tudtál manőverezni köztük...XD
    Egyébként nem is tudom hogyan képzelték azt a Springblossomot Egosoft-ék akkoriban. Olyan volt mint egy "legális csít", mintha a DOOM-ban pl. alapból be lenne kapcsolva a "godmode"...
    Teljesen feleslegessé tette az egyébként teljesen kiforrott, meg kiegyensújozott "hajóparkot" a játékban, ráadásul megszerezhetted ingyen a fő mission plot első pár órájában.
    Én is mint sokan mások úgy játszottam a TC-el sokat, hogy ignoráltam a hajót, asszem mod is volt ami eltüntette, és úgy sokkal jobb volt a game. :)
  • Jóózsf István #3111
    Indított az Ego egy sorozatot a jücsübön. Inkább marketing, de sok információt tartalmaz. Nekem is tudott újat mondani... (Az arcomra vonatkozó méretkorlátozásokat figyelmen kívül hagyva! )
    Az egyik ilyen. Köztudott, hogy az angol tudásom "nem túl acélos" de most akkor mi is van: Lehet saját zugkereskedőm bármelyik (saját) állomáson? És ha igen, akkor hogy?
    Erről fogalmam se volt!
  • Jóózsf István #3110
    Már megint kihozod belőlem a gyermeket!: "Haladó Mágnás" Ez a 23. szint a 30-ból. Ehhez a kereskedelmet veszi figyelembe a játék, amihez kellenek az "eszközök"
    Elnevezés. Van is emiatt egy kis nyűgöm, mert amikor ki akarom deríteni, hogy egy adott jármű (még éltében) ugyan kinek szolgál, az is legalább három kattintás. Merthogy a legelső info oldalra nem fért fel, valami oknál fogva, csak a harmadik "Behavior" oldalon van feltüntetve. Tehát valóban csak a név marad, egyelőre. És akkor kattintgatni sem kell.

Khaak-ok! Régi szép idők, amikor még benne volt a plotban (X3 TC?). Emlékszem, hogy egy nagyon népszerű Split M7-el mentem be a szektorukba, lesz ami lesz alapon, és sikerült olyan ügyesen taktikáznom, hogy sorra lelőjem az állomásaikat. Rém büszke voltam magamra! Asszem a Tigrincs volt.
    Mennyire nem foglalkoztam régen a hajókkal. Ahogy sikerült szert tennem egy Tavaszvirágra, onnantól kezdve mindent azzal intéztem. Nézegettem ezt az oldalt és rácsodálkoztam néhány dologra. Pöllő, hogy hogyan lett a Teladi M7-es Tern-ből egy semmi kis szállító hajó?!?! Meg Khaak romboló?
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.04.26. 08:40:43
  • RJoco
    A 3. szekcióval teljesen egyetértek.
    Ezért is kavart meg korábban, hogy nem találtam a szállítóm.
    Azóta kapott egy Kereskedő előtagot a Vulture és lekerült a Sentinel a végéről.
    Ha sok állomásom lesz, sok hajóval, akkor lehet, hogy kódolni fogom a neveket.
    Pl. GE1SPP01Trader001, vagy GrandExchange1SPP01Trader001

Vajon a Kha'ak-ok bejönnek komolyabban is a játékba? Elvétve összefutok egyel-egyel, meg találtam egy állomást egy Paranid rendszerben, de ennyi.
    Mondjuk még nem fedeztem fel mindent. Így a te térképedet sem bújtam át annyira. Az mondjuk így is jól látszik, hogy rengeteg zöld "pöttyöt" kell kezelnie a játéknak :D
  • Jóózsf István #3108
    Most, hogy mondod..., a hajók információs lapján is lehet állítani (valamelyiken).

Igen mindenki erre hivatkozik, hogy de hát a játék elején nehéz. Valóban az. De mondok még egy érvet. A Xenonok nem irtanak ki egész fajokat. (Hacsak a kicsiket nem...) Így amikor majd elég erős lesz a játékos, akkor simán vissza lehet venni tőlük a területeket. De ha őket kiirtják az egyéb fajok, akkor azon a területen már lőttek a Xenon jelenlétnek. Eddig (X3, Ribörsz) másképp volt.: Respawnoltak, és kész. De olyat már nem tudnak.

Az sem teljesen igaz, hogy túl erősek, mert nálam az új (Split) területeken szintén megszűntek. Kettőt kiirtottak a Splitek. Csak a bal felső sarokban vannak jelen két szektorban, ahol viszont én vigyázok, hogy ki ne jöjjenek, mert ott tényleg erősebbeknek látszanak, másrészt meg sorban szedték le a kereskedő hajóimat, amit annyira nem szeretek. De nem azért mert gondot okoz a pótlásuk, hanem mert hála a játék információ kezelésének fogalmam sincs, hogy az épp lelőtt hajó, ugyan milyen poszton szolgált!!! Melyik gyáré volt?

Volt már olyan szakasza az X4-nek, amikor jóval vehemensebben terjeszkedtek. Szó szerint Xenon Invázió volt. ahhoz képest...
    Nabakker! Most látom, hogy már a Mátrix 9-ben is kiirtották őket, pedig azt hittem, az egy rezervátum. Nagyon s okáig bírták! Béke poraikra!

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.04.25. 17:44:18
  • RJoco
    Köszi!
    Ezt már nézegettem, de sosem figyeltem eléggé.
    Ha jól emlékszem, akkor hajónként felülírható.

Akkor megnyugodtam, hogy a Serpenyő gyárilag Xenon.
    Csak az SCA frakciós kalózok zavartak meg.

Szerintem is jobb, ha erősek a Xenonok, de azért ne irtsák ki a teljes népességet mielőtt megépíteném a birodalmam.
  • Jóózsf István #3106
    Jááááj de nem megy fejből. Van egy ALAP-alap viselkedés menü pont ezeket lehet beállítani, hogy mit csináljon a a hajó, ha találkozik...:
    Kalózokkal, rendőrökkel, elhagyott hajóval, kincsesládával
    Nem egyszerű odajutni. Fent a vízszintes menüsorban, talán az emberkésben. Valahol a tiltott szektoroknál van...
    Áhhh. Inkább lövök egy képet. Úgysem indítottam el két hete.
    Tehát: Emberke (Játékos információ) Balra; Földgömb és lőn...!

A Zöld Mérleg Serpenyőknek gyárilag Xenonnak kéne lenniük. Persze aki ilyen ostobaságokra adja a fejét, hogy bétázik, annál előfordulhat, hogy véletlenül "túl gyengére állítják a xenonokat" és kiirtják... A Türkiz tengerek vadonat újak. A 3.0-val kerültek a térképre. És valóban, üresnek kell lenniük.

Most mellesleg azon megy a picsogás, hogy túl erősek. De már itt is leírtam: Jobb ha erősek és félünk tőlük, meg kihívás elé állítanak, minthogy eltűnnek és nincs kire lőni!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.04.25. 07:39:34
  • RJoco
    Az anyagok kergetése közben betévedtem Paranid területre. Kicsit lövöldöztem és máris jött az üzenet, hogy felvehetem a paranid szálat.

A szállítóm viszont nagyon hülye.
    Nem lehet valahogy beállítani, hogy mindig csak meneküljön?
    Kap egy üzit, hogy "ide a rakományt", amit nekem ugye jelez is, aztán megáll és bevárja a kalózt. Ha törlöm az önkényesen felvett utasítást, akkor továbbindul. A kalóz meg még csak a közvetlen közelében sem volt.

Mióta elkezdtem gyűjtögetni a fejlesztésekhez az anyagot, azóta nagyon sok az SCA-s kalóz Grand Exchange környékén.
    Ha ott vagyok, akkor nem támadnak, ha távolról adom a parancsokat, akkor meg nem hagyják békén a szállítóm.

A Scale Plate Green milyen rendszer kellene legyen?
    Nekem itt csak Xenonok vannak. És kifele jövet ezerrel ostromolják az első Teladi rendszert. Már jó pár állomás elhullott, nemsokára a Trading Station-nak is annyi. A kettő közötti rendszerek meg főként üresek.
  • RJoco
    Köszi!
    Ettől féltem, de örülök is neki. Ez egy olyan kihívás, ami miatt jó pár óra bele fog menni a játékba.
    Közben rájöttem, hogy a Paranid küldi azért nem indítható, mert nincs elég magas repum.
    Úgyhogy most a Paranid szál lesz a cél, illetve a fejlesztések kimaxolása és az állomásépítés. De még van mit felfedezni és máshol sem ártan a reput húzni.
    De borzasztó nehéz, pár óra játék után bebugol az egész.
    Tegnap megvettem mindent az egyik fejlesztéshez. Csakhogy az állomáson kevés a hely, így játszottam, hogy a szállítóba áttömködtem az EC-t, utána át tudtam rakni a szükséges anyagból valamennyit az állomásra, majd megint EC a hajóba és így tovább.
    Mikor a Smart Chip-et tettem át, akkor csak 86 jelent meg az állomáson a 200 helyett. Vagyis inkább a 350 helyett, mert két fejlesztésre valót hoztam. Boldog voltam, mert az eladó állomáson már csak 1 fejlesztésre való maradt. Azt megvettem előre és nem tudtam berakni a Cerberus-ba. Pedig üres a raktér. Odaküldtem a szállítót, és míg korábban gond nélkül felszedte a készletet, most csak ott dekkolt az állomáson, a térképen meg kiírva, hogy 150 szállításra vár.
    Úgyhogy befejeztem.

A játék amúgy mindig bezáródik, sosem marad nyitva.
    A Perseus-nál megfigyeltem, hogy mikor felkelek a székből, akkor becsukódik a "szállító" ajtaja és csak egy másodperccel később nyílik ki és jelenik meg a pilóta. Így el van kerülve, hogy betolódjak a textúra mögé. Na ez hiányzik a Nova-nál. És a Cerberus-nál is, de ott messzebb van a szék a "szállítótól".
  • Jóózsf István #3103

Az jó, mert én a másikat. Nem hiszem, hogy sok különbség lennne a két menet közt, de hátha.
    Hogy a kérdésre is válaszoljak. Igen azt a flottá(csk)át Neked kell összeraknod, mégpedig halál pontosan az utasításoknak megfelelően, mert különben nem fogadják el! És azokat a hajókat bukod is!!!!!
    Majd a következő küldetésre leszek kíváncsi, mert amiatt ment a vita az ego fórumon... És ha hiszed, ha nem, nem tudom mi lett a végeredmény, mert nálam furcsán oldódott meg!
  • RJoco
    Split küldiről egy kérdés:
    Jól értem, hogy egy flottát kell összekaparnom önerőből és leszállítanom egy harchoz?
    Mikor megkérdezték, hogy ki mellé állok, a Zyarth mellé vagy a Crub mellé, akkor én az előbbit választottam.
  • RJoco
    Mégsem, ott van az, csak nem ismertem fel :D Át is nevezem gyorsan.
    Viszont egy másik hajómra ettől függetlenül van bejegyzés.
  • RJoco
    No ennyit a kereskedős örömömről.
    Valahol elhullott a drága szállítóm és nem írja a log, hogy mi is történt vele, csak, hogy megsemmisült.
    Köszike!
  • RJoco
    Egész gyorsan sikerült felhúzni -9-re a reput, most már engednek dokkolni és kékek is.
  • RJoco
    Igen, én is erre gondoltam. Még jó, hogy a környéken egy ilyen állomás van csak és ott sem jelent meg bűnöző. Nem is igen van forgalma, ahogy elnéztem.
    Nem baj, úgy is kell valami izét keresnem a fegyver fejlesztés feloldásához és akkor még ott van a design kérdés is.

Ami jó, hogy vettem egy szállítót, amit szerettem is volna, beletettem egy pilótát és beállította a HQ szolgálatába, ami időközben SPP lett, mert ráraktam egy napelemparkot.
    Valahol, már nem tudom, hogy hol, de megadtam neki, ha kereskedelemre kerül a sor, akkor 15-ért eladhatja. Amúgy rajtam kívül más nem dokkolhat az állomáson és nem is kereskedhet vele.
    A szállító teszi a dolgát és nő az állomás vagyona.

A hajóeladásos mizériámnál történt, hogy az Elite-em nem akart a kijelölt állomásra menni. Hiába adtam ki neki a parancsot.
    Közben vacakoltam két másik hajóm eladásával és mire végeztem velük, elég lett a játékból. A kis nyavalyás úgysem mozdult.
    Következő betöltést követően azt látom, hogy halad a kijelölt állomás felé...
    El is adtam gyorsan.

A támadás parancs, hogy működik?
    Kiadtam a Cerberus-nak, hogy támadja meg a küldis Cobra-t, erre azt látom, hogy ott kergetőznek, mint a hülyegyerekek, de nem harcolnak. Én nem voltam a rendszerben. Épp egy hajón dekkoltam egy másik rendszerben, de legalább kiszabadultam a börtönből.
    Aztán odahívtam egy másik hajóm, ami nem tudott dokkolni, míg néztem. Mikor nem figyeltem, akkor betalált a hangárba. Aztán eszembe jutott, hogy ráteleportálhattam volna....
    Kifele jövet meg nem akart mozdulni az irányításomra, úgyhogy a pilótával vitettem ki.
  • mumoka 2012
    nekem igen van , megy a levesbe mert búgós a küldi.
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.04.23. 15:54:45
  • Kaziking
    Probáltam már mást kinevezni helyette, semmi eredmény. átvettem az irányitást oda vissza teleportáltam. hozzáadtam fleethez, elvettem. igazából már nincs ötletem.
  • mumoka 2012
    Lehet virusos lett és karanténban van xd
  • Jóózsf István #3094
    Volt hasonló esetem. Vedd át az irányítást azon a hajón. Akár többször is. (Pont emiatt történt az eset?) Ha ez nem segít, akkor még megpróbálhatod lecserélni. Mármint a legénység bármelyik tagját "javasolhatod" kapitányi posztra! Talán kezdd ezzel.
    Aztán akár vissza is cserélheted, ha mondjuk a mostani már képzett...
  • Kaziking
    Elromlott 1 hajóm, pontosabban a kapitány rajta. semmit nem csinál, Nem megy vissza a hidra a helyére, ezért semmilyen parancsot nem hajt végre a hajó. Kirúgni se tudom. valami ötlet? Lehet virusos lett és karanténban van :D
  • Jóózsf István #3092
    Először én is pánikba estem a -15-ös kezdőviszonytól, de a ribörszben a PMC-vel is kibékültem többször is -20-ról. Kitartás. Legtutibb eljárás a bűnözők kigyomlálása az állomások körüli díszforgalomból.

Érdekes, hogy a helycserés problémát említed, mert ez is azóta van, amióta megjelent a vendetta. Meg a játék elején-megjelenésénél volt tapasztalható, de nagyon rövid ideig.
  • RJoco
    Ez a Split szál egész jó lenne, ha nem rontanák az összképet olyan apróságok, mint, hogy beragadok a hajótestbe, mert a pilóta nem bír magával és kitúr a hajóm székéből.
    Emellett most egy olyan feladatot kaptam, hogy egy olyan állomáson kell dokkolnom, aminek a frakciójával -16-ra állok.
    Természetesen nem engednek dokkolni.
  • mumoka 2012
    ez 1 vérbeli felfedező játék.
  • RJoco
    Azért, ha X3-ban végigzongoráztam a parancsokon, akkor tudtam, hogy mi van.
    De itt ez a "ide bal klikk", aztán "oda jobb klikk" és akkor "ott a parancs" elég nyakatekert.
    Ez a kapitány küldözgetős hercehurca is. Jó, mondjuk nekem most pont széles monitorom van, de keskenyebb esetén is idő, míg a bal oldalon kiválasztom a hajót, meg a Select-et, aztán a jobb oldalon meg megmondom neki a pozíciót.
    Ezt lehetett volna csak a bal oldalon egy lebegő menüvel, mint ahogy a kapitánynak megadhatom az alap utasítást, amit követnie kell.
  • TokraFan
    A GUI soha nem volt erősségük...
  • mumoka 2012
    1 kérdés ezek mivel készítik a hajó módokat .