Transport Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az zavar igazán, hogy állomás upgrade után, akár csak villamosításnál az érintet vonatok egy része elkolbászol másfelé, vagy nem áll meg az érintett állomáson. Ez utóbbi nem érdekel annyira, de az, hogy az érintett vonalak összes szerelvényét le kell ellenőrizni, az szerintem gáz. És nem csak azok tévednek el, amelyeken 0 lesz az utas szám, vagyis mindre rá kel nézni. Mivel bonyolult vágányhálózatom szokott lenni, eléggé el tudnak veszni a vonatok. Arra már rájöttem, hogy ha az állomás felé tartó vonatok irányát megváltoztatom, majd vissza, az szokott segíteni. Gondolom, hogy akkor új beállítás történik, és már az új helyzet szerint.
Kár hogy fogaskerekű nincs,mint a Locomotion-ben... 😊
Az elején, amíg nincs pénzünk, persze úgy tervezünk vonalat, hogy minél olcsóbb legyen, de nem nézzük azt, hogy az optimális-e.Később már újra lehet húzni a pályákat, én legalábbis ezt szoktam.
Pár napja kezdtem egy "hegyes" térképet, mit mondjak, az elején elég nagy kínszenvedés volt. 1850-től indultam és USA térkép.Kb 1890 körül tudtam már hitel nélkül menni. A lassú és gyenge szerelvények, a lassan jövő bevétel, az állandó rettegés, hogy nagy mínuszokba ne menjek, idegőrlő.De beindult.Tegnap már 70 millát is elszórtam két alagút építésére...
Ilyen térképeken persze hozzájön a szintkülönbség, amit az elején a vonatok még nem nagyon bírnak.
Az hogy egyenetlen a távolság, kit érdekel? Hozza csak a lóvét, majd ha elég lóvéd lesz, optimalizálod <#vigyor>#vigyor> Amikor már nem kell hitelt felvenni mozdonycserére, akkor kell beállítani a sebességet.A TEE avagy a BR103-as mozdonyt még úgy sem sikerült jövedelmezővé tennem soha, hogy csak ugyanolyan gyors szerelvényekkel együtt ment olyan pályán, ahol bőven elérte a 200 km/h-t, de még így is veszteséges volt.Úgyhogy ezek a szuper expresszek inkább csak dísznek jók, illetve amikor már nem érdekel, hogy veszteségesek.
Viszont örülök, hogy a nem olcsó "Big Boy" gőzöst sikerült olyan jövedelmezővé tenni, hogy lassan visszacserélem a villany és dízel mozdonyaimat rá. Ehhez persze az kell, hogy 10 vagonos, 120 tonna farönköt (logs) szállítson (1940 körül járok, ha jól emlékszem), mert a mozdony önmagában évi 2 milla...Eddig nem használtam, mert mindig drágának találtam.
Válaszul a 962-es hsz.-ra a szerelvény és állomás hosszal kapcsolatban: amikor megveszed, a remízben látszik, hogy hány méter hosszú a szerelvényed.Nálam méterben mutatja. Egy 240 méteres állomásra a kezdetben (1860-1930-ig kb.) 1 mozdony+8-10 személyvagon fér be. Később, amikor már nagyobbak és hosszabbak, akkor 7-8 személykocsi+1 mozdony.
Érdemes is már az elején legalább ekkora állomást építeni, mert nem kerül sokkal többe, viszont nem kell később szenvedni.Úgy is fogsz, mert a villamosítás és a high-speed sín miatt majd lesz épületbontás az állomás körül, de legalább nem annyi kínszenvedés.
Igy szivatott be a játék egy kikötővel, ami a 6400-as termelésű gyárnak még épp benne volt a catchment areaban (és a víz hajózható területén is, tehát kénytelen voltam odatenni), aztán mikor 3200-ra esett egyszer csak a gyár teljesítménye, akkor hopp kiesett a pixisből a kikőtő, és 20 hajó ott vesztegelt... igy meg aztán visszahúzni se lehet ugye a gyár volumenét.
Ja és várakozási idő maximum 1 perc nem csak a végállomáson érvényes hanem vasúti átjáróba mert ha letelik az 1 perc és van ott vonat akkor simán átmegy a vonaton 😄
Rendszeresen belefutok ilyen hibába, hogy rálóg a szerelvény a váltóra. Akár fejlesztésnél, de simán elszabhatom elsőre is. Ilyenkor képes megakasztani a fél térképet.
Szumma szummárum: Rászoktam az útpontok használatára!
A teherautó állomásoknál is kitalálhatnának valami hasonlót. Nálam képes 3-4 vonalat is egy rámpára rakni!
Letettem őket és a vonatok használták rendben.
Viszont a peronos kiosztásban lehet van potenciál..
Letettem őket és a vonatok használták rendben.
Viszont a peronos kiosztásban lehet van potenciál..
modokat azért nem szeretem, ami ugyanezt csinálja, mert bár egyszerübb, nem kapok akkor semmi kitüntetést ilyeneket a játéktól.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
https://www.transportfever.net/filebase/index.php/Entry/2575-TF-Config-Editor/
az a baj hogy config fájlban és módosítottam a város növekedését, mert 10 év alatt sok településem összemosódik, és mivel annyira dimbes dombos vidék, később esélytelen lesz ott bármilyen vasútvonalat építkezni.
illetve módosítottam az időt is, hogy lassabban teljen.
persze ezeket visszaállítottam és igy próbáltam ki.
még majd próbálkozok aztán egyszer csak hátha sikerül 😊
Képek formájában valahogy így néz ki.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
X universe Home, sweet home
Egyébként a waypoint az micsoda?
Aztán ha esetleg sikerül is jól csinálni, csak kenyeret meg állatot tudok vinni a pékségbe, de szépen elkezd túltelítődni a kenyérgyár, és nem kell neki alap anyag, a farm nem is rak ki, és a vonatom szépen el kezd üresen menni. kenyeret meg hiába szállítok már három városba is, annyi nem kell nekik. Újat meg már nem tudok csinálni mert nincs pénzem. hmmm.
Mással nem tudok próbálkozni, mert a bányák stb-k, messze vannak egymástól nagyon. utasokat meg nem éri meg szállítani mert azt is túl drága kiépíteni. és vagy jönnek utasok, vagy nem.
A keszulo Magyaroroszag terkepen a varosok es a gazdasag meg nincs meg, de ugy erzem latom az alagut veget.... 😉
Persze van meg rajta mit csinalni, vizszintek, tereprendezes stb..
Domborzat es vizrajz
Domborzat es vizrajz 2
Domborzat es vizrajz 3
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.12.29. 12:10:37
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
I met God. She's black
Legalább virtuálisan építhető benne rendes sebességű pálya, amibe nem szól bele senki fia. Igaz amilyen sűrűn vannak a települések, nem lenne idő sokat gyorsulni, már meg kell állni.
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
Nem túlzóak ezek a magasságok? (egy kicsit)