2613
Transport Fever
-
ssx22 #1251 Nem szenet akarok repcsivel szállitani hanem kaját , gépeket meg szerszámokat :D -
Jóózsf István #1250 Off: Dolgoztam a GLS-nél, de meggyőződésem, hogy mindegyik csomagszállító cégnél (ha nem is ilyen mértékben, de) kegyetlenül bánnak a csomagokkal. Nem véletlenül kell ALAPOSAN becsomagolni! "Húbasszus! Ez Slágerrrádiós ajándékbögre VOLT!!!"
On.: Közben dolgozgattak a játékon a fujjúk. Lett sebesség, de amint megnyitsz egy információs ablakot, már vissza is esett. Elméletileg holnap mindenki tapasztalhatja. -
kisiku #1249 Az olcsó szén lenne!
De tényleg, a Transport Tycoon/Locomotion párosban már volt teherszállító repülő.
Apropó, itt egy kis "humor", akit érdekel, s aki még nem látta, mi történik csomagjainkkal.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ezért ne rendeljünk kínai porcelánt légi szállítással -
ssx22 #1248 Hát ez a baj hogy minden szarhoz modokat kell használni, én meg nem szeretem a modokat, mért nem lehet az alapjátékba beletenni?! -
Jóózsf István #1247 Van rá módosítás!
Szállítsunk szenet repülővel! -
ssx22 #1246 Teherszallito repuloket nem akarnak beletenni? -
Jóózsf István #1245 "Aki türelmetlen..."
Az máris megtudhatja, hogy több információt kapunk a modokról (rendszerezés fajta szerint...)
Az automatikus mentés ezentúl nem játék idő (év vége, etc.) szerint történik, hanem valós idő (10, 20, 30, 60 percenként)
ÉÉÉÉÉS; A felére esett az FPS!!! :-) Éljen! (Amikor elindítottam a legutóbbi mentést (nagy térkép, 80K+ lakos, 330 vonal, 1800 jármű) Akkor vigyorogtam, mert egy adott helyen-nézetben 12 fps helyett 17 lett. Majd félóra játék után 6!!! Juhééééé! Szédülni nem fogunk!
Elméletileg év végéig gyorsítani akarnak a játék sebességén. Hát, lesz mit! -
Jóózsf István #1244 Aki türelmetlen...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Testing version
If you want to try out new features and help us testing the stability of new versions, upcoming patches can be accessed in advance by using Steam branch “testing”.
To switch the branch, close the game and right click Transport Fever in your Steam library and selected “Properties”. Under the “Betas” tab you can select “testing” from the pulldown menu. This can be reverted anytime.
The “testing” version is equal or newer than the current release version on the main Steam branch. Please note that the testing version might not be stable, so you should always save your game under a new name when using it. More information can be found in the Transport Fever testing group. Feel free to join the group and discuss upcoming patches.
-
Laca54321 #1243 Köszi, bár egy picit konkrétabban gondoltam, mert azt sejtettem, hogy melyik file is az :)
nov 2.-án jön az patch :)
Utoljára szerkesztette: Laca54321, 2017.10.24. 21:00:13 -
#1242 Transport Fever\res\config\base_config -
Laca54321 #1241 Szia!
hol, melyik file-ban tudok beírni limited vagy átírni meddig növekedjenek a városaim? -
#1240 Ha nem írtál bele limitet, akkor addig, amíg a géped bírja. -
ssx22 #1239 Városlakosság maximum meddig növekszik? -
#1238 Elég, csak követni kell a szisztémát. Nézz meg pl. egy teherautót és onnan látod, hogy miként tud egy valami többet elvinni. -
Laca54321 #1237 Esetleg még annyi lenne a kérdésem, ha ott hozzá írok, hogy más terméket is tudjon szállítani akkor az elég vagy jobban meg kell buherálni a dolgot? -
Laca54321 #1236 Köszönöm az infókat :) -
#1235 Továbbá fontos infó, hogy a mdl fájlban lévő kapacitást a játék 4-el elosztja és felfele kerekíti. Szóval a játékban 50 kapacitású kocsi fájlában 200 van megadva. Valamint ha a üzemeltetési és a jármű árát nem írod át -1-ről valami más számra, akkor ezek a költségek a megnövekedett kapacitás miatt is meg fognak nőni. -
Borg #1234 ...\Steam\steamapps\common\Transport Fever\res\models\model\vehicle\
kb itt, az egyes járműveknek mind saját .mdl fájl van. Név szerint gondolom megtalálod amelyiket akarod, aztán egyszerűen notepadban megnyit, és átír a capacities résznél, majd ment. -
Laca54321 #1233 Szia!
Leírnád pontosan melyik mappában melyik faljban lehet felnyomni a kapacitásokat?
Konkrétan vasúti tankert akarnám.
Köszönöm. -
Jóózsf István #1232 Nem érvényes??? Naná, hogy érvényes! Csak én épp kikeresem az adott sort a jármű fájljában, és már írom is át amivel nem értek egyet. (Lejárati dátum, kapacitás, rakodási sebesség, etc)
Például nálam a ríl kapaciti nem növelte meg a hajókét, meg a dobozos volvóét "Mit tehet ilyenkor a vállakozókedvű júzer?!?!?"
(Ezért kerestem múltkor a módosítások mappáját) -
spy803 #1231 Ezért tettem fel én is a real capacity módot. Hihetetlen, hogy minden ilyen játék ilyen triviális baromságon bukik el. -
Borg #1230 Egy idő után nem volt kedvem máshogy szórakozni a játékkal... asszem még a kamionok kapacitását is dupláztam. Igy legalább nem kellett belőlük 200db... -
ssx22 #1229 Ja hát igy hogy bele kell piszkálni nem érvényes :D -
Borg #1228 A hajók kapacitását én feltoltam 10x-esére scriptfájlból, úgy már van értelmük. -
ssx22 #1227 Repcsi meg a hajó felesleges benne...bár a repcsinek nagyobb városoknál lenne értelme -
Borg #1226 Tisztára mint az AMD-s PR szövegek. -
#1225 Bele lehet turkálni a generáló fileokba, hogy nagyobb max kerülete legyen a városoknak, de alapvetően a város építő mechanizmus az ami miatt el is készült a játék, tudniillik ezt az algoritmus amit használnak már évek óta fejlesztgetik meg dédelgetik és a játék előtt is dolgoztak rajta. -
Borg #1224 Jah, elég fun nézni (1-12fps-el), ahogy a 8000-res város már stagnál, mert semerre se terjed... -
#1223 Szerintem alapvetően azért a játék jó, és a fejlesztések illetve javítások is kellettek, az viszont már 5 éve is gáz volt, ha egy játék csak egy magot használ, nem hogy 2017ben.
A late-gameben viszont elfogynak a célok, az új járművek, a 70es évek után nincs olyan content ami miatt érdemes játszani, maximum a szép város növelő algoritmust lehet csodálni. -
kisiku #1222 Tökéletes meglátás és leírás!
Ugyan régen toltam vele, de teljesen egyetértünk.
Olyan a játék, mint Németország: szép külcsín, rohadó belbecs...mondjuk, ahogy nézem a fejlesztő svájci,de tökmindegy.
-
Borg #1221 Azért, mert egy foscsi lidlis játék, amit német apuka megvesz 10 euróért a gyereknek, aki követeli mert vonat van a borítóján - vagy busz, vagy traktor, vagy tűzoltóautó, a megfelelőt csak be kell helyettesíteni. Már akkor is az volt csak a szempont, hogy mindenki legszarabb laptopján elinduljon otthon, semmi más nem számít. Ez a játék alapötlete, és ezért nincs igényük rá, hogy évek óta akár egy kicsit is hozzányúljanak az alap enginehoz. A train fever is detto ugyanez volt, csak húztak rá egy új rókabőrt, némi új tartalommal. Dől a pénz, befektetni meg nem kell semmit. A következő rész sem lesz más, az is ugyanígy fog működni, ahogy a #1218-ban leírtad. A late-game egyszerűen nem szempont a tervezésnél, mert a pénzt már rég kifizetted érte addigra. A következő részt meg úgyis megveszed a hangzatos ígéretek miatt majd, aztán late-game az is ugyanilyen fos lesz. -
Jóózsf István #1220 Ha ilyen egyszerű lenne... Persze el lehet intézni ennyivel, de én nem ilyen vagyok. Tudni akarom, hogy mi fogja vissza!
De ha mégis így van, akkor izzon vörösen a processzor egyik magja!!! Ne csak 70-80% -on, hanem folyamatosan 100-on! -
ssx22 #1219 Szarul van optimalizálva. Ennyi -
Jóózsf István #1218 Mekkora populáció? Hány vonal? Mennyi jármű? Hány mod-al? Hány képkocka másodpercenként? Milyen gép?
Tényleg érdekel! Olvasgattam fórumokat, hátha valaki talált valami csodaeljárást, amivel ösztökélni lehet a játékot az egyenletesebb futásra, de semmi! Sokan beírják, hogy náluk simán megy 30-60 fps-el. Hát persze. Egy új játék kezdésnél nekem is! DE, 2172 ben, 80'000 lakossal, 300 vonallal, 1000+ járművel, 300 módosítással, a 4770K 4300MHZ-en 2-13 fps-t tud. Értsd: Amikor betöltöm a mentést 13, ami egy perc alatt visszaesik 10-11-re. Ha betelik a videomemória, akkor 2-4!
Mindeközben azt látom, hogy :
Processzor kihasználtság: 20-30% (Az egy szálra jutó terhelés 70-80%. Jellemzően egy ilyen van, (mindig váltogatja) a többin 10-30%)
VGA kihasználtság: 10-30%
Zokogok!!! És NEM ÉRTEM!!! Valaki magyarázza el!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2017.09.08. 17:09:15 -
ssx22 #1217 Nemjo a 6 város, inkább betoltotem egy régi mentésemet, legnagyobb mapon. 2217-be járok már :D -
ssx22 #1216 Új játékot kezdtem legkisebb mapon, 6 várost megpróbálok kimaxolni :D -
#1215 Igazán nincsen mit. :) -
Jóózsf István #1214 Jajaja! Közben megnéztem az egész gépen, hogy hol lehet még steam... És valóban. Másik meghajtón van a játék. Köszönöm!
-
#1213 Nem, az a Steam mappa, ahol a játékod is van. -
Jóózsf István #1212 PF (x86) ???? Tök üres!!!!!