2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • Tuvok #1211
    \Steam\steamapps\workshop\content\446800\
  • Jóózsf István #1210
    Valaki mondja meg: Hova a bánatba teszi a steam a letöltött modokat a gépen?
  • ssx22
    Modokat használsz? El tudnád küldeni a savegame-t csak megnézni hogy az én gépemen hogy megy?
  • BaliBoy
    Free game-ben csak nálam van az, hogy random map generálásnál tulajdonképpen mindig ugyan olyan térkép születik? (legalábbis geográfiailag)
  • tuvixplayer
    Köszönöm a szakszerű választ!
  • Nohab
    Biztos nem befolyásolja.

Van egy mód amivel peron nélküli állomásokat lehet lerakni. Ezzel tudsz csúcsfordítót létrehozni. Csúcsfordító: Olyan, szintkülönbség legyőzésére létesült fejállomás, amelyhez két nyílt pálya csatlakozik.

Nemes egyszerűséggel ezt használja fel a pályaudvaron is.
  • tuvixplayer
    Nem próbáltam még a "no cost" módot. Olyankor meg lehet adni olyan 'vonalat', amelyik nem állomásokat érint?
  • Tauri
    Pedig így csinálja. Minden esetben vissza hozott valamennyi árut a gyárhoz, ahol nem történt lepakolás csak fel.
    Továbbá az sem világos hogy miért nem pakolt le teljesen a városban, mielőtt vissza indult volna a gyárhoz.
    De ez évek alatt alakult ki, ha bevittem a vonatot depoba majd ki akkor évek alatt hozta össze ezt a hülyeséget
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2017.08.01. 16:18:28
  • tuvixplayer
    Jól értem? Az árut szállító vonat a városban nem ürül ki teljesen, hanem egy részét visszaviszi a gyárhoz, ahol szintén nem pakolja le, hanem az ott várakozó árukból csak felpakol? Ennek semmi értelme.
    Azt el tudom képzelni, hogy ha a gyárnál ugyanarról az állomásról szállítod két városba külön vonalon az árut, és az egyik vonat visszahoz valamennyit, mert átpakolja a gyárnál lévő állomáson a másik vonalra.
  • Tuvok #1202
    Nem kapcsoltam be fps-t, de határozottan jobban fut.
  • Borg
    És egy újabb mentéssel mennyi lenne? 19 fps?
    Utoljára szerkesztette: Borg, 2017.08.01. 10:55:47
  • Tuvok #1200
    Akkor ne csodálkozz. :D
  • Borg
    Ja, az hozott egy olyan 2 fps-t :D
    A mentésem amúgy régi, a játék kezdete óta ugyanezt tolom. Általában nem is vagyok hajlandó újat kezdeni az ilyen játékokban :)
  • Tauri
    A visszavitt árura rátölt, nem ürít a gyárnál.
  • Tuvok #1197
    Mennyire régi az a mentés ? Mert pár hónapja volt fps javító patch, és abban nagyon sokat javítottak a gépigényen, és tényleg sokkal szebben fut nagy városokkal és sok-sok járművel, viszont azt írták, hogy csak új játék kezdésekor fog érvényesülni a dolog.
  • Borg
    Kipróbáltam a régi mentésem az új patch után én is.. igazából tetszik amiket csináltak, hogy végre rendezni lehet melyik vonal melyik terminálra fut be, főleg teherautók esetén hasznos. Meg vonatoknál az alagút, unload stb.
    Egy dolog nem vicces továbbra se, hogy 120 vonat, 300 teherautó, és 60 hajó mellett 12 fps-em van a 8000 lakosú fővárosnál... máshol meg 17... Szal hiába 265B pénz, tovább építeni már semmi értelme...
  • Nohab
    Modellasztalozik. "Schönbau"

Beállítja a "no cost" módot, és felépít egy pályaudvart céltalanul mozgó vonatokkal mozdonyokkal.
  • Tuvok #1194
    Transport Tycoon rajongókat akarták vele megcélozni modernebb verzióban, kíváncsi vagyok mennyire aprólékosan állítgatni a dolgokat, ill. mod-olni, az OpenTTD-ben gyakorlatilag mindent lehetett már. Próbát megér.
  • Timbu
    Új tycoon játék: Rise of Industry
    Nem annyira látványos a grafikája, mint ennek, de ha cserébe könnyebben irányítható, nekem megér egy próbát.
  • tuvixplayer
    Vajon hogy van az, hogy ebben a videóban csak úgy jönnek-mennek a mozdonyok?
  • tuvixplayer
    Amit visszavisz a vonat a gyárnál lévő állomásra, azzal mi lesz? Elvileg nem kellene visszavinnie, csak ha onnan van hová továbbvinni.
  • Tauri
    Hogyan tudok kiszolgálni egy teherszállító vonattal több várost?
    A problémám az hogy ha 1 szerelvény, csak 1 városba viszi pl építő anyagot, akkor éves szinten nincs akkora felvétele az adott városnak így hamar elérem a 100% ot,és a vonat csak áll az állomáson mert nincs építőanyag termelés.

Ezért azt csináltam hogy route: Gyár>A város>Gyár>B város.

Ez egy darabig működött, de azt vettem észre később hogy nem üríti ki a szerelvény magát a városokban. És nem értem miért. Van hogy 50% a megmarad és visszahozza vonat.
    Valakinek erre valami ötlet miért csinálhatja ezt?
  • Tuvok #1189
    Release notes Build 13505 (July 28)

Fixed crash instead of error message in some cases when resources are missing
    Fixed rare crash when building a bus stop
    Fixed rare random crash while building
    Fixed town building terrain alignment
    Fixed terrain alignment issues when upgrading constructions
    Fixed tunnel terrain alignment issues
    Fixed Steam Lorry animation issues
  • Desert
    Jó kis változások a bemutató videó külön tetszett.
  • Tauri
    Nagyon jól néz ki, mikor megállsz egy alagút előtt, és nézed ahogy jön ki a vonat vagy épp megy be.
    Nagyon buli :)

Már csak a mechanikus szemaforokat kellene megoldaniuk ne legyenek falban
  • tuvixplayer
    Közben leesett a csak unload funkció. Csak kirakodik, de be nem.
  • tuvixplayer
    Mi ez a csak unload funkció?
    Hogy melyik vágányra menjenek a vonatok egyébként is értelmetlen, ha ezt waypointokkal eleve beállítod.
  • Jóózsf István #1184
    Én szoktam nézni az alagutakat belülről a mozdonyvezető mellől. Eddig azt mondtam, hogy semmi sem lehet tökéletes, de ezután...
  • Tauri
    Igen jó javítások érkeztek.
    Ahogyan István is mondta véégre nem üresen indulnak el a járművek világot látni ha egyszerre sokat veszünk...

Ezen kívül nagyon tetszik:
    - az alagutak javítása :) igen fontos játékmechanikai elem :P de szép....
    - csak unload funkció!!!!! VÉÉÉÉÉÉGRE

de amit nem értek hogy mi szerepe van a játékban hogy megadható melyik vágányra menjenek a vonatok explicit terminal/track selection feature?? Ennek akkor lenne értelme ha egy adott vonalon a vonatoknak külön-külön lehetne ezt megadni, de igy hogy melyik line melyik vágányra menjen eddig is meg lehetett oldani waypointal...

Meg sok kisebb kényelmi javítás mint pl rombolás előtt rákérdez hogy biztosan akarod? :)

Utoljára szerkesztette: Tauri, 2017.07.27. 07:28:53
  • Jóózsf István #1182
    Ezért külön hálás vagyok: "Fixed vehicle logic: always send non-train cargo vehicles to first stop"
    Agyvérzést kaptam a véletlenszerű munkábaállásokon. Sosem értettem, hogy ha az egyik rakodóhely mellé leteszek egy garázst, miért a másik felé indulnak el az autók!
  • Tuvok #1181
    Gameplay patch release notes
    Build 13482 (July 26)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Added explicit terminal/track selection feature
    Added street waypoint feature
    Added multiple cargo compartments per vehicle feature (ships)
    Added new line station load mode: unload only
    Added confirmation dialog when bulldozing large structures
    Added terrain cut feature (proper tunnels)
    Added vehicle icon coloring feature (icons show actual vehicle color)
    Added warning when no path can be found connecting all stops of a line
    Added embankment slope property to street/track types
    Added maintenance cost property to track/bridge/tunnel types
    Added lightScale property to emissive material (use with ordinary dds/tga textures)
    Added proper application icon
    Improved people/cargo consistency: don't disappear on station upgrade
    Improved people/cargo consistency: don't disappear on street modification
    Improved people/cargo consistency: walk/drive home if a path no longer exists
    Improved terrain alignment collision handling: less collisions on station upgrade
    Improved terrain alignment collision handling: less collisions on street modification
    Improved street/track construction menu (incl. magic wand for tracks)
    Improved overview tab in station window
    Improved tunnel portals and interior geometry
    Improved resource consistency (add new content like street types to existing game)
    Improved industry order for small maps
    Improved vehicle store
    Improved text input fields: text selection
    Improved user interface: added sliders in various places
    Improved signal/waypoint window
    Improved vehicle/line coloring: new vehicles adopt color of existing line vehicles
    Improved construction parameter layout: automatic line break if too wide
    Improved error handling when model/group files contain invalid events
    Improved list keyboard navigation: press letter (A,B,C..) to jump to item
    Improved modding support: terrain and town parameters in base config
    Improved usability: suggest name in savegame dialog
    Improved mod selection dialog
    Fixed vehicle logic: always send non-train cargo vehicles to first stop
    Fixed rail discontinuity in double slip switch
    Fixed task cannot be completed after medal in mission EU02
    Fixed sunken ship smoke in mission EU03
    Fixed details in mission EU05
    Fixed cargo load indicators not working for trams, ships and aircraft
    Fixed save game dialog overwrite without confirmation in rare cases
    Fixed transparent tunnel profile for parallel track case
    Fixed crash when upgrading a street without car lanes
    Fixed crash when bulldozing constructions without models (e.g. streets only)
    Fixed crash when building a bus stop on a street without car lanes
    Fixed crash when encountering certain Unicode characters
    Fixed end-of-month crash when towns are very close
    Fixed vehicle/line coloring when vehicle gets auto-replaced
    Fixed wooden bridge crossing
    Fixed several station colliders
    Fixed constructions with type "asset" not bulldozable
    Fixed freeze when following a person walking over an invalid edge
    Fixed wrong terrain alignment after bulldozing streets or tracks
    Fixed distorted construction ground textures (non-loop stroke)
    Fixed open/close door sounds not played for ships and aircraft
  • tuvixplayer
    Ha több vonalat szolgál ki egy kocsi állomás, mint ahány platformja van, akkor felvettem másik állomást, ha volt lehetőség.
  • Nohab
    Néha problémás volt nekem az, hogy a frekventáltabb vonalak egy kocsiállásra mentek, míg a többi szétoszlott. Teherszállításnál meg lehet majd csinálni az "egyik helyen csak lerakodás, míg a másiknál csak rakodás van" elosztást. Nem rossz feature, de nem is vágom magam hanyatt tőle.

Utoljára szerkesztette: Nohab, 2017.06.19. 22:16:00
  • tuvixplayer
    És ennek mi értelme van? Amíg egy bejárata és ugyanaz a kijárata van a teherkocsi 'állomásnak', addig nekem mindegy, hogy melyik állásban rakodik le/fel.
  • Nohab
    Szerintem csak annyi lesz, hogy a közúton is kijelölöd, hogy melyik kocsiállásra mennyen az adott vonal. Semmi több.
  • akyyy
    én még mindig arrra várok, hogy ki lehessen valahogy jelölni, merre fele építkezzen majd a város, ha úgy gondolja, hogy elkezd növekedni. esetleg valami normális pálya szerkesztőt, ahol én rajzolom meg előre az utat, és úgy helyezne el épületeket majd.

sajna semmilyen mod nincs rá, max az épület el helyezős mód de azzal túl macerás meg nem az igazi.
  • mokuci74
    A kerdes jo........majd meglatjuk
    Egyebkent, remelem h a kovetkezo jatekukban(ha lesz ilyen) kezdenek valamit ezzel a borzalmas meretarannyal........
  • tuvixplayer
    Vajon ez alatt mit értenek: "...explicit line track/terminal selection at stations..." ? És vajon lesz-e valami hatása a moduláris állomás javaslatomnak?
  • mokuci74
    gameplay-patch-announced
  • ssx22
    Én ezt nem bírnám :(