Transport Fever

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én sem értem mi az értelme annak, hogy összevonja a kettőt.
Semmivel nem lesz több utasa, vagy jobb.
Minek? TF-ben sem értettem, miért csinálták sokan.
akyyy
Na elkezdtem végre játszani a saját pályámon. az a kérdésem, hogy le tettem egy vasútállomást, és elég közel hozzá egy buszmegállót, mégsincsennek egy "csoportba". nem lehet valahogy a kettőt csoportosítani?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Koszi! Igy mar kezdek egy ujat elorol 😊

autómatikus járműcserét a jármű vonaltervezésnél tudod beállítani( LINE 1,2,3....) és ott a legutolsó fülnél.
Koszi, ezt sehogy se talaltam, de akkor most jo alaposan megnezem megint!

Nem sokkal lassabb, mint amikor nem volt egy darab sem...sokáig tart, de csak elsőre.Ha kilépek és vissza a játékba, akkor gyorsabb.Veszek hamarost egy M2-es SSD-t is, aztán kipróbálom azon, hogy mennyivel gyorsabb.
Majd lemérem otthon, hogy mennyi idő mire betölti a mentést.Kb 2-3 perc szokott lenni, az elég egy gyors cigire <#vigyor>
Egyébként a berakott modellek nagy része szinte csak átfestés, tehát nem sok különbség van.
Látom, hogy sok járművet beraksz a workshopból. Mennyire lassú a térképed betöltése?
Nem rossz a repcsi, de annyit nem tudtam még kihozni belőle, mint vonattal.S nem is az a baj hogy nincs utas, mert van, sőt a 757-es Boeing-et is megtöltöm, de hiába van mindig tele, veszteséges...pedig nagy távokra építek repteret, nem szomszédos városba repülnek.

Utas az van:

Sőt a másik reptérnél a város teljesen ráépült.Ehhez persze az kellett, hogy kb amikor megjelent a reptér, már akkor leraktam.

Repülő nem jó személyszállításra, nem tud sok ember elvinni, ha meg több vonal van egy reptéren, nem bír leszállni, csak akadályozzák egymást

Csak a jármű cseréjekor, ha volt rajta valami, az elvész.
Nem, csak deszkát, és farönköt.
Enyémek még bírják a hajtást 😄

Tudom már mért nem termelődött a slag. Mert a kib*szott vasútállomás hiába volt a gyár mellett, nem fedte le zónában, tehát ha rákattintottam a vasútállomásra a gyár nem jelölődött ki...

Teherautók elöregedése - azt ugye tudod, hogy be lehet állítani vonalanként automatikus járműcserét, ha egy adott jármű elérte az élettartamának végét? Vagy félreértem a "levadászást"?
Nekem még mindig ugyanaz a fő problémám, hogy egy teljesen új térképen van legalább 3-4 line, amit teherautóval tűnik jobbnak megoldani, főleg az elején amikor még nincs másra pénz. Így viszont 10 év alatt lesz kb 4-500 Teherautóm, amik ha elkezdenek elöregedni a "játék" már csak abból áll, hogy ezeket levadásszam 😞
Próbáltam ilyenkor párhuzamosítani vasúttal, majd egyszerre beterelni őket a depóba, de egyrészt pazarlás (vannak újabb kocsik is ahogy bővült a termelés) másrészt a vonatot nem használták amíg volt teherautó, gondolom mert drágább arra a line-ra így is.

Nem szállítasz oda véletlenül fémet meg műanyagot?

Igazad volt, így meglett. Az viszont elkeserít, hogy ilyen buszsűrűség teljesen irreális a való életben, holott ők valamilyen szinten azt szerették volna lemodellezni. 😞
Köszi, ezt még megpróbálom, de ha nem változik semmi, megyek át az amcsi küldikhez!
ha jól értelmezem akkor már a kész élelmiszert viszed a város közelébe vonattal. az állomás melett van egy teherautó rakodó és innen viszed be a városba a kaját. ezek alapján ha így van akkor
- kevés a kaját szállító kamion
-a városba a kamion kirakodó rossz helyen van ahol kevés a kaja felvétel
-esetleg próbáld meg úgy, hogy amikor leteszed/bővíted a peront, van egy olyan lehetőség hogy a peron vége fele tegyen egy út szerű valamirt(angol nevét nem tudom), de talán a sín kiválsztása alatt van ez a lehetőség. és ide kellene a kamion kirakodót letenni és szerintem akkor oda rakná folyamatosan az árut.
régebben valaki ugyan ezzel küzdött. talán ott arra juttotak, hogy rengeteg buszt indítottak egyszerre és így lett meg.
Bővebben nem tudom leírni, mert én nem csinálom a küldetéseket.
Az Europa 6 Mission utolsó fázisához kérnék tippet, amikor több utast kellene szállítanom vonattal, mint a repülők. Két sínes gyorspályám van Lyon és Párizs között, ezen jelenleg 3 vonat halad, elvileg 300-al mehetnének a gyorsvasútjaim, de max. 235-öt érnek el, már ezt se értem, miért? (High speed síneket tettem le, építésnél figyeltem a sebesség jelekre.) Városonként 3-3 buszvonalam viszi az utasokat a vasútállomásokra, de így is max. 100-110 utas gyűlik össze vonatonként, jó esetben. nem igazán világos, mikor telik le a 12 hónapos periódus és miért úgy változnak az utasszámok, ahogy a küldetésnél mutatja. Szóval, mit kéne tennem, hogy végre továbbjussak ezen a küldetésen, mert már 2050-nél járok és pénzem mint a pelyva, de már unom...😞
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne:

A gyár termeli az élelmiszereket - amit vasúton elszállítók a városba - a városba a szerelvényt kirakjak az oda telepített teher rakodóba - onnan kamionnal beszállítom a gyárakba / ez a folyamat így megy és hibátlan

Azonban 10 év elteltével, a vasúton a városba hozott élelmiszer nem az állomás mellé oda telepített teher rakodóba "pakolják" át, hanem a vasúti peronon kezd gyűlni amit nem értek, hogy miért van? / A város adatainál az szerepel, hogy az élelmiszer igény csak 40% van kiszolgálva / ugyanez igaz más árunál is.

Ez bug?
Nálam nem ez a baj. A farönk-deszka-szerszám láncom termelése nem hajlandó elmozdulni 50 szerszámról. Amíg egy várost látott el, addig sem termelt annyit, amennyi a városnak kellett volna, pedig a lánc minden vonalán lett volna kapacitás többet szállítani. Később bekötöttem egy másik várost is. A termelés akkor sem nőtt, helyette az 50-et kezdte kétfelé osztani, amiért az első város még kevesebbet kapott. Hiába növeltem a járművek számát, a termelés nem nő. Végül is ezt már feladtam, csak ha itt látok ehhez köthető hozzászólást, akkor rá szoktam kérdezni.
Van még egy csavar a dologban. Az eredeti lánc:
farönk A-ból B-be (teherautó)
deszka B-ből C-be (vonat)
szerszám C-ből B-be közben útba ejtve D várost, ahol lerakja a szerszámot (vonat).
Ez ment is, amennyire emlékszem, még növekedett is a termelés.
Később vettem észre, hogy C szerszám gyár közelében van egy fatelep, legyen A1. Hogy a vonat a szerszám gyárból visszaúton jobban ki legyen használva, a deszkát szállító kiürült vagonok vihetnének visszafelé farönköt.
Ezért elkezdtem farönköt szállítani teherautóval A1-ből C-be. Emiatt az A fatelep termelése lecsökkent annyival amennyi A1 termelt.
És mindez beállt évente 50 szerszám termelésre.
Ezután csatlakoztattam egy újabb várost. Maradt az 50.
Próbáltam egyik fatelepet kiiktatni. A másik felment 100-ra, és ott maradt. Ugyanezt megpróbáltam a másik fateleppel is, de ugyanaz lett az eredmény, csak most a másik fatelepre. Valamiért nem veszi észre, hogy a két városban ennek sokszorosára lenne igény,
Van kő - építőanyag láncom is, amely három várost lát le, és folyamatosan nő a termelése. Ezért nem értem, a szerszám miért a fagyott be 50-nél.
wollnerd
Hiába teszel több járművet az olyan vonalhoz, amely olyan gyárral van kapcsolatban, amelyiknek a két alapanyag közül csak az egyik szükséges! Így csak több jármű fog nem szállítani a másik alapanyagot (mert nem is termelődik), miközben az egyik alapanyag folyamatosan termelődik. feleslegesen járkálnak csak üresen és csak nagy vesztességet okozva! #845 !
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.12.09. 14:09:29

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Azért kérdeztem, mert nem akart beindulni a termelésed. Nálam is beállt a farönk termelés, hiába írja a lánc összes üzeme, hogy szállítsak több alapanyagot. A több jármű sem hat rá.
Nem, mert vagy ezt kell szállítani vagy azt...ha leállítanám a kő szállítást akkor tudná csak slagból csinálni a konstrukciós materialt

Próbáltál már több teherautót tenni a vonalra? Akkor sem indul be a termelés?
Ja, jó akkor a slagot szállító 1 db 105 éves teherautómat nyugdíjba küldöm 😄

Néha én sem tudok mindent szállítani, de ahogy Wollnerd is megválaszolta, elég vagy egyiket vagy másikat leszállítani bizonyos gyárakhoz. Az acélüzembe pl mindkettő kell, szén és vasérc is (értelemszerűen).
Sajnos megint úgy "sorsolta ki" az egyik térképen az ipart, hogy a térkép egyik felére bezsúfolta a nyersanyag előállítókat (bányák,fakitermelés,farmok.stb) a másik felére meg csak a feldolgozókat, így most, hogy 1920 körül van 100 millám kezdhetem el lassacskán az ipari szállítást.
Mondjuk még mindig nem értem, hogyan lehet búzából műanyagot előállítani, de én nem tanultam gyártási és anyagismereti dolgokat...<#vigyor>
Mert hogy ma már sajnos van műanyag rizs (szintetikus rizsnek hívják), amit etetnek velünk az egy dolog.Kőolajból még oké a műanyag, de búzából?!
Szúúúúúú - száááááá!
wollnerd
Rosszul tudod. Kő kell VAGY Slag! Csak az egyik!
Egy képpel egyszerűen elmagyarázom mindenkinek is: 😊

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Kell kő meg slag a konstrukciós materialhoz. Követ hordok mint a barom, slagot nem tudok mert nem termelődik, pedig ahonnan hordanám oda viszek szenet meg vasércet. Igy most csak kőből csinálja a konstrukciós materiat... érdekes

Aki akar egy kicsit utazni a Concorde-al nézze végig ezt a csidejót:

Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.12.06. 22:45:38
Szó sincs rengeteg Concorde balesetről, csak az az egy balesete volt ami a franciáknál történt, azelőtt csak egy kisebb volt egyszer kidurrant a kereke leszálláskor valamikor a 70-es évek végén.. Mivel öregek voltak 1970-es években készültek ezért nem kockáztatták meg a további repülést. A legjobb repülő volt, kétszer magasabban repült mint a hagyományos gépek, tehát 32000 láb helyett 60000 lábon, és sebessége elérte a több mint 2000 km/h-t.
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.12.06. 22:39:42
BaliBoy
Nekem nagyon hiányoznak ezek a dolgok. A lerobbanó, felrobbanó járművek, bezáró és nyíló ipari létesítmények, gyárak... Ráadásul, lehet, hogy már csak az idő szépíti meg a dolgokat, de úgy emlékszem, hogy a TT-ben többféle bánya, ipari létesítmény, gyár volt mint ebben.

Lenne potenciál ebbe a játékba, például nekem tetszik, hogy ki kell építeni a teljes láncot, de sajnos ez sem közelíti meg a TT-t. 😞

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Pénzfüggő.Az elején, amíg csak elkezdesz gazdagodni, akkor sok mindentől függ.Múltkor mutattam hogy az 52 éves szerelvényem is hozott nyereséget...Vonatokat egyébként olyan 25-30 évente,illetve ha megjelenik egy újabb és gazdaságosabb vagy többet szállítani tudó típus.
Villamosra beállítom a 25%-os automata cserét, hajókat, repülőket is 20-25 évente cserélek.Meg kell nézni, hogy amikor már nagyon öreg, hány százalékkal dobja meg a fenntartási alapköltségét, illetve, hogy nem veszteséges-e.
Igen, én is olvastam. 😊

A Concorde-ot, meg -úgy tudom - a rengeteg baleset miatt tiltották be, pedig elképesztő ötlet volt úgy utazni, mint a vadászgépek....hangsebességgel. Azért a felszálláskor ülésbe nyomódás is isteni ezekkel a "lassú" 8-900 km/h-val repülő "hagyományos" utasszállítókkal.
Szerintem csak azért rakták be a Concorde-ot a játékba, mert egy eléggé különleges és híres járműről van szó, illetve a Transport Tycoon-ban is benne volt.Kár, hogy nem tudom nyereségesre hozni.
Az se lenne rossz, ha a depóban lévő járművekre nem számolna havi fenntartási költséget. Be lehetne spájzolni lestrapált járművekből, és később elő lehetne venni 'nosztalgia' vonatokat 😊 akkor is, amikor már rég nem él a játékban.
Ezt tovább gondolva jó lenne olyan jármű csere opció, hogy az új jármű árába ne számítsa bele a lecserélendő jelenlegi árát, hanem a lecserélt régi jármű kerüljön be a depóba.
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2016.12.06. 16:12:57
Én hiányolom a jármű csere panelen a % nélküli lehetőséget. Most legalább 25%-nak kell lennie az elhasználódásnak. Emiatt vissza is szoktam küldeni lecserélendő járműveket a depóba. Nagy hibának tartom, hogy a jármű cserélésekor elvesznek az utasok és az áruk.
pl. ha van jobb. A vonatoknál nem szoktam megvárni, amíg a játék figyelmeztet rá.
Hány éves korában cserélitek a járműveket?

A játék hivatalos oldalán is vannak modok.
Gibraltár az benne van a világ legveszélyesebb repülőterei között 😊 A Concorde a való életben is veszteséges volt mindig sok jót ne várj tőle.
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.12.06. 12:37:23
http://www.supergamer.hu/transport-fever-cz-p-360536.html
itt csak előrendelhető volt. de egy telefont megér, hogy nincs-e véletlen raktáron vagy rendelni nem tudnának-e még
Hali! Steamen kívül hol lehet még megvenni a játékot???
Hali!! Modokat honnan lehet letölteni? A Steamworkshop kivételével? ;D
Nekem a legnagyobb ilyen élményem Gibraltáron volt...ott a határátkelő-főútvonal volt egyben a leszállópálya.Kocsit leraktuk a spanyol részen és besétáltunk, egyszer csak érthetetlen hangos bemondás, sziréna és záródik le a sorompó a két oldalon, közötte kb 1000 ember, s mind elkezdtünk futni a túloldalra (anglia), majd pár perc múlva landolt egy irtózatos méretű gép a hátunk mögött...<#vigyor>

Vissza a játékra, kicsit kevés repülőgép típus van. A Concorde-ot itt sem tudom használni, hiába megy tömve, mindig mínuszra jön ki.Nagy térkép, nagy távolságok, de fel sem tud gyorsulni hangsebességre.Még az Airbus A380-as, ami pozitívan jön ki, meg esetleg a Boeing 757-es.
Én úgy látom, hogy szinte teljesen a vasútra lett kihegyezve a játék. Kevés busz, kevés villamos, kevés teherautó típus, hajóból még kevesebb.2010 után nincs új jármű, a régiek már nem használhatók.
Tudom, lehet töltögetni, moddolni, de azért nem a fanoknak kellene minden modellt megcsinálni.
Tök jó hogy másnak is eszébe jutott St. Marteen sziget térképe és már letölthető is, ahol a repülőtér pont a tengerparton van és szinte súrolja leszálláskor a parton napozókat. Kipróbáltam, tök látványos, na ilyenkor hiányzik belőle a Boeing 747-es. Flight Simulator-ban is mennyit toltam ezen a részen.
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2016.12.05. 23:29:26