Transport Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajnos az én kreativitásom kimerül abban, hogy nem ugrabugrálnak a vonatok, ha egy út keresztezi a síneket! De gyönyörködni profin tudok mások munkájában. Pláne ötleteiben!
Hihetetlen mennyi lehetőség van már most a játékban, és meg mennyi mindent lehetne beleírni! Ha minden ilyen kidolgozott lenne, potyognának a könnyeim miközben játszom vele.
Hihetetlen mennyi lehetőség van már most a játékban, és meg mennyi mindent lehetne beleírni! Ha minden ilyen kidolgozott lenne, potyognának a könnyeim miközben játszom vele.
Ezen valami hiba ? <#smile>#smile>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
X universe Home, sweet home
Ezeket a modokat használom a kamuvonatokhoz
Railway Zig-Zag
Videó: Zig Zag
Bremswagon & Zugbooster
Tut. Videó: Fake Trains
(ez jobb mint a gőzben levő "Fake Locomotive, Wagons", ebben a láthatatlan kocsikkal, tudod szabályozni a sebességet, vagy plusz erőt adhatsz a láthatatlan mozdonyokkal)
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.03. 15:11:21
Railway Zig-Zag
Videó: Zig Zag
Bremswagon & Zugbooster
Tut. Videó: Fake Trains
(ez jobb mint a gőzben levő "Fake Locomotive, Wagons", ebben a láthatatlan kocsikkal, tudod szabályozni a sebességet, vagy plusz erőt adhatsz a láthatatlan mozdonyokkal)
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.03. 15:11:21
Akkor mindjárt javasolhatom a Railroad Tycoon-ban megismert "állomás bővítményeket": Pl: Utasellátó, posta,szerelő műhely,stb, amelyek pluszt adtak a forgalomhoz/bevételhez.
Pl miért ne építhetnénk gyros-ost vagy hagymás hambit áruló büfét az állomásra/reptérre, amitől plusz bevételünk lenne?<#vigyor>#vigyor>
Esetleg étkezőkocsi (szigorúan Utasellátó, lejárt szendvicsekkel, ihatatlan sörrel és és k*va magas árakkal <#nyes>#nyes> ), ami adhatna az árhoz, hálókocsi úgyszintén.
Az ilyen apróságok mint: koszos vécé, széthasított ülés, összefirkált szerelvények, húgyszag <#vigyor>#vigyor> esetleg majd az "Eastern Block DLC"-ben jelenhet meg.
Oké, abbahagyom a hülyeségeimet.
Pl miért ne építhetnénk gyros-ost vagy hagymás hambit áruló büfét az állomásra/reptérre, amitől plusz bevételünk lenne?<#vigyor>#vigyor>
Esetleg étkezőkocsi (szigorúan Utasellátó, lejárt szendvicsekkel, ihatatlan sörrel és és k*va magas árakkal <#nyes>#nyes> ), ami adhatna az árhoz, hálókocsi úgyszintén.
Az ilyen apróságok mint: koszos vécé, széthasított ülés, összefirkált szerelvények, húgyszag <#vigyor>#vigyor> esetleg majd az "Eastern Block DLC"-ben jelenhet meg.
Oké, abbahagyom a hülyeségeimet.
Fake train mod?
Danke!
A második képen a hosszú csarnok negyedik tagja egy millimétert elcsúszott. Sürgősen javítsd, mert különben rádkiabálom a többi fórumon is!
Azon még gondolkodom, hogyan sikerült csatarendbe állítani a szerelvényeket!
A második képen a hosszú csarnok negyedik tagja egy millimétert elcsúszott. Sürgősen javítsd, mert különben rádkiabálom a többi fórumon is!
Azon még gondolkodom, hogyan sikerült csatarendbe állítani a szerelvényeket!
Tess a lufik
Pöpec kis csendélet! A modokat nagyjából felismertem, de a lufik honnan vannak?
Ezért jó ez a játék, nem foglal helyet, és nem porosodik.
Nekem meg sógoros beütésem lett <#vigyor2>#vigyor2>

Nekem meg sógoros beütésem lett <#vigyor2>#vigyor2>
Örülök, hogy tetszik. Már csak az a kérdés, hogy ki tud annyira angolul, hogy lefordítja, és elküldi?
Ezzel a sínek mellett már a peronok is folyton "Too much slope" üzenetet adnának. 😄
Amúgy az ötlet tényleg jó. <#eljen>#eljen>
Amúgy az ötlet tényleg jó. <#eljen>#eljen>
Jól hangzik.
Bólintottam.
Kicsit visszatérek az állomásra. Nem is értem, miért nem moduláris az állomás. Tetszőleges sínszakasz mellé ki lehetne húzni utas és/vagy áru peront. Mellé másik vágányt, majd újabb vágányokat peronokkal váltogatva. Az állomás épületet le lehetne tenni bármelyik oldalra a peron hosszúságában bárhová, és a kapcsolódó utakat is hasonlóan. Így bármilyen vonalvezetésű, vágány számú, tetszőleges személy/teher állomásokat lehetne kreálni.
Ha hosszabb peron kell, egyszerűen csak tovább kellene húzni a meglévő mellé. Így lehetnének az állomáson különböző hosszúságú peronok is. Vagy Egy vágány ugyanazon oldalán akár kettő is két ellentéte irányból érkező vonalhoz.
Ha egyetértetek vele, akár javasolhatnánk is a fejlesztőknek.
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2017.02.02. 14:52:05
Ha hosszabb peron kell, egyszerűen csak tovább kellene húzni a meglévő mellé. Így lehetnének az állomáson különböző hosszúságú peronok is. Vagy Egy vágány ugyanazon oldalán akár kettő is két ellentéte irányból érkező vonalhoz.
Ha egyetértetek vele, akár javasolhatnánk is a fejlesztőknek.
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2017.02.02. 14:52:05
Azt hiszem már váltottak.
Ez bárhol lehet igaz, ezért a kiírás is. 😊 De tény, hogy a Szalóczy automatát a régi, 30-40 éves hangrendszerre kötötték rá ami katasztrófa volt, de a Rábai Balázsos váltással felújították az erősítést és hanszórókat, így az már szépen érthető. Debrecen a Szalóczy bemondó egyik utolsó bástyája volt még pár éve, nem tudom azóta váltottak-e. 😊
A debreceni állomáson elég jól érhető, ha nem zúg egy dízel a közelben 😊
Tényleg, MÁV szignál kell, amiben elhadarja a bemondó a tájékoztatást és úgy kell visszhangosítani, hogy minél érthetetlenebb legyen, mint a pályaudvarainkon...<#nyes>#nyes>
Lehet, hogy ma már változott, de évtizedekig ez ment.Egyáltalán volt valaki, aki valaha megértett egy pályaudvari hangos bemondást?!<#vigyor>#vigyor>
Lehet, hogy ma már változott, de évtizedekig ez ment.Egyáltalán volt valaki, aki valaha megértett egy pályaudvari hangos bemondást?!<#vigyor>#vigyor>
Jól néz ki. Gondolom most már csak a klasszikus "Mind the gap!" hangos tájékozó hiányozna az állomásból. 😄 😄 (nem próbáltam ki, nincs is időm, kedvem rá, mostanában)
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Ez igen!Irigyellek, hogy ilyen szépen tudsz modellezni... 😊
Nagyon jó lenne pár magyar vagon és mozdony is, mert elég nagy túlsúly van a Deutsche Bahn járműveiből.Persze nem baj, hiszen több meg is van N-es modellként a polcomon.
Pl, végre megcsinálták egyik kedvencemet a BR151-est...bődületes hibát követtem el évekkel ezelőtt, amikor eladtam, ma meg kb 50 rugó lenne újra megvenni.Igaz, hogy minek, mikor se időm, se helyem nincs már rá...
Nagyon jó lenne pár magyar vagon és mozdony is, mert elég nagy túlsúly van a Deutsche Bahn járműveiből.Persze nem baj, hiszen több meg is van N-es modellként a polcomon.
Pl, végre megcsinálták egyik kedvencemet a BR151-est...bődületes hibát követtem el évekkel ezelőtt, amikor eladtam, ma meg kb 50 rugó lenne újra megvenni.Igaz, hogy minek, mikor se időm, se helyem nincs már rá...
Közben szépen lassan készítem a magyar csomagot. Hetente 4-5 járművel készülök el, igaz a textúrázás nélkül. Pár kép ízelítőnek. Némelyiket még javítani fogom, ahogy egyre jobban megszokom a modellezést.
K 1857-ből, ez életem első modellje
Ka 1850-ből
R 1920-ból
Rl 1882-ből (gázszállító)
Rl 1926-ből
Érsekújvár típus, rajta van még mit csiszolni.
Természetesen ennél már több modell is kész van.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2017.02.01. 23:12:29
K 1857-ből, ez életem első modellje
Ka 1850-ből
R 1920-ból
Rl 1882-ből (gázszállító)
Rl 1926-ből
Érsekújvár típus, rajta van még mit csiszolni.
Természetesen ennél már több modell is kész van.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2017.02.01. 23:12:29
Én nem tapasztalok ilyet, viszont egy idő után már nagyon akadozik a játék még 16 giga ram és 6 gigás GTX1060 mellett is...
Azért egyre jobban belejövök.1860-ban indultam újra szerintem úgy tizedszer, 1910-re már 300 millióm volt, most 1996-ban 3 milliárd.
Sajnálom, hogy a repülőgépek a Boeing 737-től kezdve csak veszteségesek.Viszont életemben először sikerült nyereséges hajózási útvonalat létrehoznom.Sajnálatos, hogy ott is csak a légpárnás, illetve ez a letölthető hajó nyereséges.
Azért egyre jobban belejövök.1860-ban indultam újra szerintem úgy tizedszer, 1910-re már 300 millióm volt, most 1996-ban 3 milliárd.
Sajnálom, hogy a repülőgépek a Boeing 737-től kezdve csak veszteségesek.Viszont életemben először sikerült nyereséges hajózási útvonalat létrehoznom.Sajnálatos, hogy ott is csak a légpárnás, illetve ez a letölthető hajó nyereséges.
Nna ezt magyarázza el valaki. a nyolcvanas években egyszercsak elkezd elvándorolni a nép. Vissza esik a kiindulópontra, vagy még lejjebb a populáció. Belevették a játékba Csernobilt?
Jah. Én is az Instant Gaming-től vettem 18-ért. Most is ők a listavezetők.
allkeyshop-on csekkolhatod bármikor.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Sziasztok!
Hol most a legolcsóbb ez a játék?
Hol most a legolcsóbb ez a játék?
Nem konkrét mod-dal volt a baj, hanem valami Steam szerver probléma, ami gondot okozott a mod-ok elérésében is.
De nálam már jó.
De nálam már jó.
Igen pont ugyanez van nálam is.Na jó, akkor steam vissza online-ra és várok...egyesek azt írják, hogy a steam nincs csatlakoztatva, azért szürke, de ez nem igaz.
Szerk.: most elsőre működik online steam-mel...várnom sem kell
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.28. 09:31:07
Szerk.: most elsőre működik online steam-mel...várnom sem kell
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.28. 09:31:07
Örülök, hogy nem csak nálam van ilyen gond.
Nekem mod nem nagyon van fent a játékhoz, csak jármű modellek.Talán az Industry mod az egyetlen, de nem használok semmi mást.
Nekem mod nem nagyon van fent a játékhoz, csak jármű modellek.Talán az Industry mod az egyetlen, de nem használok semmi mást.
A szürke menüre egy másik megoldás, 2:58 látható, semmit nem kell csinálni csak várni.
A Train Fever is kiszürkült a menü, offline megy csak. Érdekes..
Nálam is ugyanez van, én mod-ra gyanakszom, gondolom frissített egy amit szétkúrta a játékot.
Ami viszont vicces, hogy amikor lapoznám végig a mod-jaim Steam-en, az 5-ből a 4. oldalt nem tölti be az istennek se, hibát ír. Az 1-2-3. és 5. oldalak mennek..
Ami viszont vicces, hogy amikor lapoznám végig a mod-jaim Steam-en, az 5-ből a 4. oldalt nem tölti be az istennek se, hibát ír. Az 1-2-3. és 5. oldalak mennek..
No kedves Uraim!
Volna egy kis gond a játékkal.Úgy néz ki ma kezdte el csinálni, mert egyrészt reggel még semmi baja nem volt, tegnap sem, most meg nem tudom elindítani.
Bejön a start képernyő, megy a zene, de szürke az egész és semmire sem lehet klikkelni.
Már írják a Steam-en is!
A megoldás annyi, hogy offline módban kell indítani a steam-et és akkor megy a játék...de mi romlott el?Se patch, se frissítés, semmi...
Minden egyéb steam-es játék megy.
Úgyhogy ha ilyet tapasztaltok, akkor Steam-et offline-ra és lehet játszani....
Volna egy kis gond a játékkal.Úgy néz ki ma kezdte el csinálni, mert egyrészt reggel még semmi baja nem volt, tegnap sem, most meg nem tudom elindítani.
Bejön a start képernyő, megy a zene, de szürke az egész és semmire sem lehet klikkelni.
Már írják a Steam-en is!
A megoldás annyi, hogy offline módban kell indítani a steam-et és akkor megy a játék...de mi romlott el?Se patch, se frissítés, semmi...
Minden egyéb steam-es játék megy.
Úgyhogy ha ilyet tapasztaltok, akkor Steam-et offline-ra és lehet játszani....
Pl. kevesebb ellátandó helység, mondjuk nagyobb a lélekszám, de a szállításánál sokat számíthat, nem kell annyi elágazás, kisebb torlódási lehetőség, amit hat külön helyre vittél most csak egy városba kell.
Nekem rendesen működik! Ha személy pályaudvar mellé teszel raktárat, onnan a teherautók elviszik és ki is rakják a cuccot még a sima buszmegállóban is.
Kiváló, köszönöm, kipróbálom.
Nekem működött, hogy személypályaudvarom pakoltam le a kaját. A körzetében lévő egységeket el tudta látni.
Szerintem ez csak a teherautó+buszmegállókkal működik.
Nem teljesen vágom ezt...mi ez az összeolvasztás?
Másik kérdés, tényleg le lehet rakni árut személy pályaudvaron?Úgy értem, ha pl goods-ot vagy kaját szállítok és a személy pályaudvarom körzetében el tudnám adni, akkor irányíthatom ide a tehervonataimat is, hogy ne kelljen külön teher pályaudvart is építenem?
Másik kérdés, tényleg le lehet rakni árut személy pályaudvaron?Úgy értem, ha pl goods-ot vagy kaját szállítok és a személy pályaudvarom körzetében el tudnám adni, akkor irányíthatom ide a tehervonataimat is, hogy ne kelljen külön teher pályaudvart is építenem?
Városok egybeolvasztva 6:1-ben.
Úgy érzékelem, hogy összeolvasztva gyorsabban nő a lakosság létszáma, mint külön-külön.
Úgy érzékelem, hogy összeolvasztva gyorsabban nő a lakosság létszáma, mint külön-külön.
Idővel talán lehet körfűtőházunk, ha az Urban Games is úgy akarja. <#szeret>#szeret>
Azt is elvittem.
Én ezt a tégla gyárban tapasztaltam. Amint elkezdtem salakot is hordani oda, ugrás szerűen megnőtt a gyár termelése!
Pont ide kapcsolódik egy korábbi gondolatom cáfolata. Azt tapasztaltam korábban, hogy ha egy városba pl a kereskedelemnek elkezdek egy másik terméket is szállítani, akkor az első termékből kevesebbet fog átvenni. Azóta sok idő eltelt, és már mindkét termékből 95% körüli a városban az ellátottság.
Volt egy másik problémám is a goods gyártás nem akart feljebb menni 50-ről, pedig már második városba is vittem. Egyszerűen az elsőnek még kevesebbet küldött, ami addig sem volt sok, Elkezdtem acélt gyártani, és azt is vittem ebbe a gyárba, Totális beindulás lett belőle, már gépet is gyárt, és goods felment 1000 fölé.
Volt egy másik problémám is a goods gyártás nem akart feljebb menni 50-ről, pedig már második városba is vittem. Egyszerűen az elsőnek még kevesebbet küldött, ami addig sem volt sok, Elkezdtem acélt gyártani, és azt is vittem ebbe a gyárba, Totális beindulás lett belőle, már gépet is gyárt, és goods felment 1000 fölé.
Így van, ott a pont.
El kell szállítani a végterméket is.Kaját (food), árut (goods), szerszámot (tools) a kereskedelmi zónákba (kék), üzemanyagot (fuel), gépeket (machines) , építőanyagot (construction materials) pedig az ipari zónákba (sárga) kell szállítani.
Az igénytől függ az, hogy mennyit termelnek a farmok/gyárak/bányák, azaz mennyi kell az adott városnak a késztermékből.
Pl nagyon jók a többféle terméket készítő üzemek, mint a gépgyár (Machine factory), mert kell nekik deszka (planks), műanyag (plastic), acél (steel) és kapásból kétféle terméket is gyártanak.
El kell szállítani a végterméket is.Kaját (food), árut (goods), szerszámot (tools) a kereskedelmi zónákba (kék), üzemanyagot (fuel), gépeket (machines) , építőanyagot (construction materials) pedig az ipari zónákba (sárga) kell szállítani.
Az igénytől függ az, hogy mennyit termelnek a farmok/gyárak/bányák, azaz mennyi kell az adott városnak a késztermékből.
Pl nagyon jók a többféle terméket készítő üzemek, mint a gépgyár (Machine factory), mert kell nekik deszka (planks), műanyag (plastic), acél (steel) és kapásból kétféle terméket is gyártanak.
A kaját is el kell vinni a gyárból. Különben, ha megetlik a gyár raktárja, nem fogad több terméket, így a tanya sem termel.
Benne van a hatósugárban, direkt néztem.
Vagy a kereslet nincs meg, és/vagy valamelyik állomás hatósugarával van a gond.