Transport Fever

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sajnos az én kreativitásom kimerül abban, hogy nem ugrabugrálnak a vonatok, ha egy út keresztezi a síneket! De gyönyörködni profin tudok mások munkájában. Pláne ötleteiben!
Hihetetlen mennyi lehetőség van már most a játékban, és meg mennyi mindent lehetne beleírni! Ha minden ilyen kidolgozott lenne, potyognának a könnyeim miközben játszom vele.
dimre
Ezen valami hiba ? <#smile>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

X universe Home, sweet home

dimre
Ezeket a modokat használom a kamuvonatokhoz

Railway Zig-Zag
Videó: Zig Zag

Bremswagon & Zugbooster
Tut. Videó: Fake Trains
(ez jobb mint a gőzben levő "Fake Locomotive, Wagons", ebben a láthatatlan kocsikkal, tudod szabályozni a sebességet, vagy plusz erőt adhatsz a láthatatlan mozdonyokkal)
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.03. 15:11:21

Akkor mindjárt javasolhatom a Railroad Tycoon-ban megismert "állomás bővítményeket": Pl: Utasellátó, posta,szerelő műhely,stb, amelyek pluszt adtak a forgalomhoz/bevételhez.
Pl miért ne építhetnénk gyros-ost vagy hagymás hambit áruló büfét az állomásra/reptérre, amitől plusz bevételünk lenne?<#vigyor>

Esetleg étkezőkocsi (szigorúan Utasellátó, lejárt szendvicsekkel, ihatatlan sörrel és és k*va magas árakkal <#nyes> ), ami adhatna az árhoz, hálókocsi úgyszintén.
Az ilyen apróságok mint: koszos vécé, széthasított ülés, összefirkált szerelvények, húgyszag <#vigyor> esetleg majd az "Eastern Block DLC"-ben jelenhet meg.
Oké, abbahagyom a hülyeségeimet.
Fake train mod?
Danke!

A második képen a hosszú csarnok negyedik tagja egy millimétert elcsúszott. Sürgősen javítsd, mert különben rádkiabálom a többi fórumon is!
Azon még gondolkodom, hogyan sikerült csatarendbe állítani a szerelvényeket!
dimre
Tess a lufik

Pöpec kis csendélet! A modokat nagyjából felismertem, de a lufik honnan vannak?
dimre
Ezért jó ez a játék, nem foglal helyet, és nem porosodik.
Nekem meg sógoros beütésem lett <#vigyor2>

Örülök, hogy tetszik. Már csak az a kérdés, hogy ki tud annyira angolul, hogy lefordítja, és elküldi?
Tuvok
Ezzel a sínek mellett már a peronok is folyton "Too much slope" üzenetet adnának. 😄
Amúgy az ötlet tényleg jó. <#eljen>

Jól hangzik.
Bólintottam.
Kicsit visszatérek az állomásra. Nem is értem, miért nem moduláris az állomás. Tetszőleges sínszakasz mellé ki lehetne húzni utas és/vagy áru peront. Mellé másik vágányt, majd újabb vágányokat peronokkal váltogatva. Az állomás épületet le lehetne tenni bármelyik oldalra a peron hosszúságában bárhová, és a kapcsolódó utakat is hasonlóan. Így bármilyen vonalvezetésű, vágány számú, tetszőleges személy/teher állomásokat lehetne kreálni.
Ha hosszabb peron kell, egyszerűen csak tovább kellene húzni a meglévő mellé. Így lehetnének az állomáson különböző hosszúságú peronok is. Vagy Egy vágány ugyanazon oldalán akár kettő is két ellentéte irányból érkező vonalhoz.
Ha egyetértetek vele, akár javasolhatnánk is a fejlesztőknek.
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2017.02.02. 14:52:05
Azt hiszem már váltottak.
Tuvok
Ez bárhol lehet igaz, ezért a kiírás is. 😊 De tény, hogy a Szalóczy automatát a régi, 30-40 éves hangrendszerre kötötték rá ami katasztrófa volt, de a Rábai Balázsos váltással felújították az erősítést és hanszórókat, így az már szépen érthető. Debrecen a Szalóczy bemondó egyik utolsó bástyája volt még pár éve, nem tudom azóta váltottak-e. 😊

A debreceni állomáson elég jól érhető, ha nem zúg egy dízel a közelben 😊
Tényleg, MÁV szignál kell, amiben elhadarja a bemondó a tájékoztatást és úgy kell visszhangosítani, hogy minél érthetetlenebb legyen, mint a pályaudvarainkon...<#nyes>
Lehet, hogy ma már változott, de évtizedekig ez ment.Egyáltalán volt valaki, aki valaha megértett egy pályaudvari hangos bemondást?!<#vigyor>
wollnerd
Jól néz ki. Gondolom most már csak a klasszikus "Mind the gap!" hangos tájékozó hiányozna az állomásból. 😄 😄 (nem próbáltam ki, nincs is időm, kedvem rá, mostanában)

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Ez igen!Irigyellek, hogy ilyen szépen tudsz modellezni... 😊
Nagyon jó lenne pár magyar vagon és mozdony is, mert elég nagy túlsúly van a Deutsche Bahn járműveiből.Persze nem baj, hiszen több meg is van N-es modellként a polcomon.
Pl, végre megcsinálták egyik kedvencemet a BR151-est...bődületes hibát követtem el évekkel ezelőtt, amikor eladtam, ma meg kb 50 rugó lenne újra megvenni.Igaz, hogy minek, mikor se időm, se helyem nincs már rá...
dimre
Megjelent a hivatalos mod leírás

Transport Fever Wiki

Nohab
Közben szépen lassan készítem a magyar csomagot. Hetente 4-5 járművel készülök el, igaz a textúrázás nélkül. Pár kép ízelítőnek. Némelyiket még javítani fogom, ahogy egyre jobban megszokom a modellezést.

K 1857-ből, ez életem első modellje

Ka 1850-ből

R 1920-ból

Rl 1882-ből (gázszállító)

Rl 1926-ből

Érsekújvár típus, rajta van még mit csiszolni.

Természetesen ennél már több modell is kész van.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2017.02.01. 23:12:29
Én nem tapasztalok ilyet, viszont egy idő után már nagyon akadozik a játék még 16 giga ram és 6 gigás GTX1060 mellett is...
Azért egyre jobban belejövök.1860-ban indultam újra szerintem úgy tizedszer, 1910-re már 300 millióm volt, most 1996-ban 3 milliárd.
Sajnálom, hogy a repülőgépek a Boeing 737-től kezdve csak veszteségesek.Viszont életemben először sikerült nyereséges hajózási útvonalat létrehoznom.Sajnálatos, hogy ott is csak a légpárnás, illetve ez a letölthető hajó nyereséges.
Nna ezt magyarázza el valaki. a nyolcvanas években egyszercsak elkezd elvándorolni a nép. Vissza esik a kiindulópontra, vagy még lejjebb a populáció. Belevették a játékba Csernobilt?
Jah. Én is az Instant Gaming-től vettem 18-ért. Most is ők a listavezetők.
Voltan
allkeyshop-on csekkolhatod bármikor.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Sziasztok!

Hol most a legolcsóbb ez a játék?
Tuvok
Nem konkrét mod-dal volt a baj, hanem valami Steam szerver probléma, ami gondot okozott a mod-ok elérésében is.

De nálam már jó.

Igen pont ugyanez van nálam is.Na jó, akkor steam vissza online-ra és várok...egyesek azt írják, hogy a steam nincs csatlakoztatva, azért szürke, de ez nem igaz.

Szerk.: most elsőre működik online steam-mel...várnom sem kell
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.28. 09:31:07
Örülök, hogy nem csak nálam van ilyen gond.
Nekem mod nem nagyon van fent a játékhoz, csak jármű modellek.Talán az Industry mod az egyetlen, de nem használok semmi mást.
dimre
A szürke menüre egy másik megoldás, 2:58 látható, semmit nem kell csinálni csak várni.

A Train Fever is kiszürkült a menü, offline megy csak. Érdekes..
Tuvok
Nálam is ugyanez van, én mod-ra gyanakszom, gondolom frissített egy amit szétkúrta a játékot.
Ami viszont vicces, hogy amikor lapoznám végig a mod-jaim Steam-en, az 5-ből a 4. oldalt nem tölti be az istennek se, hibát ír. Az 1-2-3. és 5. oldalak mennek..

No kedves Uraim!

Volna egy kis gond a játékkal.Úgy néz ki ma kezdte el csinálni, mert egyrészt reggel még semmi baja nem volt, tegnap sem, most meg nem tudom elindítani.
Bejön a start képernyő, megy a zene, de szürke az egész és semmire sem lehet klikkelni.

Már írják a Steam-en is!

A megoldás annyi, hogy offline módban kell indítani a steam-et és akkor megy a játék...de mi romlott el?Se patch, se frissítés, semmi...
Minden egyéb steam-es játék megy.
Úgyhogy ha ilyet tapasztaltok, akkor Steam-et offline-ra és lehet játszani....
dimre
Pl. kevesebb ellátandó helység, mondjuk nagyobb a lélekszám, de a szállításánál sokat számíthat, nem kell annyi elágazás, kisebb torlódási lehetőség, amit hat külön helyre vittél most csak egy városba kell.

Nekem rendesen működik! Ha személy pályaudvar mellé teszel raktárat, onnan a teherautók elviszik és ki is rakják a cuccot még a sima buszmegállóban is.
Kiváló, köszönöm, kipróbálom.
Nekem működött, hogy személypályaudvarom pakoltam le a kaját. A körzetében lévő egységeket el tudta látni.
Szerintem ez csak a teherautó+buszmegállókkal működik.
Nem teljesen vágom ezt...mi ez az összeolvasztás?

Másik kérdés, tényleg le lehet rakni árut személy pályaudvaron?Úgy értem, ha pl goods-ot vagy kaját szállítok és a személy pályaudvarom körzetében el tudnám adni, akkor irányíthatom ide a tehervonataimat is, hogy ne kelljen külön teher pályaudvart is építenem?
dimre
Városok egybeolvasztva 6:1-ben.

Úgy érzékelem, hogy összeolvasztva gyorsabban nő a lakosság létszáma, mint külön-külön.

dimre
Idővel talán lehet körfűtőházunk, ha az Urban Games is úgy akarja. <#szeret>

Azt is elvittem.
Én ezt a tégla gyárban tapasztaltam. Amint elkezdtem salakot is hordani oda, ugrás szerűen megnőtt a gyár termelése!
Pont ide kapcsolódik egy korábbi gondolatom cáfolata. Azt tapasztaltam korábban, hogy ha egy városba pl a kereskedelemnek elkezdek egy másik terméket is szállítani, akkor az első termékből kevesebbet fog átvenni. Azóta sok idő eltelt, és már mindkét termékből 95% körüli a városban az ellátottság.
Volt egy másik problémám is a goods gyártás nem akart feljebb menni 50-ről, pedig már második városba is vittem. Egyszerűen az elsőnek még kevesebbet küldött, ami addig sem volt sok, Elkezdtem acélt gyártani, és azt is vittem ebbe a gyárba, Totális beindulás lett belőle, már gépet is gyárt, és goods felment 1000 fölé.
Így van, ott a pont.
El kell szállítani a végterméket is.Kaját (food), árut (goods), szerszámot (tools) a kereskedelmi zónákba (kék), üzemanyagot (fuel), gépeket (machines) , építőanyagot (construction materials) pedig az ipari zónákba (sárga) kell szállítani.

Az igénytől függ az, hogy mennyit termelnek a farmok/gyárak/bányák, azaz mennyi kell az adott városnak a késztermékből.
Pl nagyon jók a többféle terméket készítő üzemek, mint a gépgyár (Machine factory), mert kell nekik deszka (planks), műanyag (plastic), acél (steel) és kapásból kétféle terméket is gyártanak.

A kaját is el kell vinni a gyárból. Különben, ha megetlik a gyár raktárja, nem fogad több terméket, így a tanya sem termel.
Benne van a hatósugárban, direkt néztem.
Vagy a kereslet nincs meg, és/vagy valamelyik állomás hatósugarával van a gond.