2613
Transport Fever
-
mariakandras #1371 En pont az ellenkezoje vagyok. :) De megint tanultam valami ujat, ugy vettem eszre, hogy minden varos egyedi, abbol a szempontbol, hogy hova szeretnenek eljutni leginkabb es mivel. Szoval az nem mukodik, hogy kiepitem a sint amerre jonak latom, aztan majd ugyis hasznaljak, mert ha a tobbsegnek cheap a pref move, akkor ugyis buszra var inkabb, vagy marad a valagan, ha nem eleg suru a jarat. Legkozelebb ugy csinalom, hogy amig nincs auto, nem epitek sint szemelyszallitasnak csak buszt, aztan amelyik varos kozt sok az auto, oda mehet a sin. -
tuvixplayer #1370 Nem szoktam nehéz módban, csak könnyűben. 1850-ben kezdek, felveszem az összes hitelt, a legtöbb lakosú településből elkezdek vasutat építeni, mindegyik vonal egy vágány, egy vonattal, amíg van pénzem. Az érintett településeken 'tömegközlekedést' is szervezek 1-2 vonal városonként, 3-4 lovaskocsi vonalanként. Ez előbb utóbb hoz annyi pénzt, hogy tudok bővíteni. Év vége előtt mindig visszafizetek annyi pénzt, amennyit tudok, hogy az év végi kamat minél kevesebb legyen, csak év végén számol kamatot a hitelért. De közben, ahogy jön vissza valamennyi pénz, azt mindig elköltöm a maximális hitelig. Könnyű módban ez mindig bejön. Nagyon sok moddal játszom, főleg járművek, és állomás változatok. Ahogy több pénzem van, elkezdek árut szállítani. Azért kell több pénz, mert általában nem elég egy vasútvonal hozzá. Ezzel a módszerrel egyre több pénzed lesz, akár évente megtermelsz 1B-t is, igen nem elírás, nem M, hanem B. Egyáltalán nem gond bármilyen drága járművet venni, fenntartani. Ezért játszom könnyű módban, mert nem szeretek 'szenvedve' játszani, inkább szórakozás legyen, mint bosszúság :)
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.05.18. 21:15:55 -
mariakandras #1369 Hat nekem nem sokat hoznak a konyhara a szemelyszallito vonatok, ha pluszosak, akkor az mar istenes.. Ha nem lennenek teherautoim, csodbe mennek. Hardon nyomod te is? Addonok nelkul? Hogy az istenbe lehet nyereseges a szemelyszallitas, a legolcsobb diesel is alig-alig mukodik es akkor hol vannak meg a dragabb-faszabb mozdonyok.. -
#1368 Sziasztok
Láttam, hogy van akinek magyar nyelven van meg a játék. Én nem olyan régen Steamen vettem meg, de ott sajnos csak angolul "szólal" meg. Lehetséges valahogy rá varázsolni a magyar nyelvet? -
tuvixplayer #1367 Ahhoz jó pár modot is le kell tölteni. -
Jóózsf István #1366 Nézz szét nyugodtan a jücsübön. Van néhány ember aki csak dizájn miatt foglalkozik vele. Elég szép eredménnyel! Ha fedi az igényedet, akkor bátran vágj bele. -
tuvixplayer #1365 Szia! Lehet 'csak' pályát építeni, de ha mozgó vonatokat is szeretnél látni a pályán, akkor előtte vonalakat kell létrehoznod, amin közlekedni fognak a vonatok.
Ha nagyon profi, szinte mérnöki pontosságú pályákat szeretnél építeni akkor Auran Trainz javaslom. Itt a teljesen sík, szürke terepből te hozol létre domborzatot, tájat, mindent, és persze sínpályát. Én csak a nagyon régi verzióját használtam, legalább 10 éve, de azóta is kiadnak gyakorlatilag évente új verziókat. -
Zoolee1976 #1364 Sziasztok!Lehet hülye kérdés de evvel a játékkal lehet csak pályát építeni és vonatokat küldeni rá.Régen volt TT Bahn terepasztalom de eladtam, most meg arany árban van.A Train Simulatort néztem de ott meg túl van bonyolítva a pályaépítés! Remélem érthetően leírtam mit szeretnék,kb egy olyan játékot amiben vasúti pályát lehet építeni kb mint régen egy terepasztalon! Köszi a választ és bocs az Offert. -
tuvixplayer #1363 Be lehet rendezni utasokra is. Az áru is utas. Növekvő vagy csökkenő sorrend lesz. -
#1362 ha megnyitom az állomásaim listáját, akkor nem, lehet valahogy más sorbarendezést beállítani? pl utasékra, vagy másra. név szerint van csak, ott van egy kis nyilacska, de semmit se csinál :( -
tuvixplayer #1361 Szerintem ez nem befolyásolja a város fejlődését, csak ott van a közelben a kitermelő üzem, gyár. A város fejlődésére az van hatással, hogy mennyire vannak kiszolgálva áruszállítással az igényei. legalábbis ezt írják mindenütt Én azt is tapasztaltam, hogy egy város minél több várossal van kapcsolatban személyszállítással, annál gyorsabban nő a népessége, és ezzel együtt az ipar és a kereskedelem/szolgáltatás. Az egyik közepes térképemen csak személyszállítás van, és városok között csak vasúton. Ahogy megjelentek a gyorsabb mozdonyok, nagyobb kapacitású vagonok, elkezdtem összevonni az egyes vonalakat egy hosszabbá. Ebből az lett. hogy vannak 8000-9000 fős városaim is, és 500-600 fős szerelvények mellett is egyes állomásokon 1000-1500 utas vár.
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.05.07. 09:19:45 -
mariakandras #1360 Van hatassal a varos fejlodesere hogy a hozza tartozo iparletesitmenyek mennyire aktivak? -
mariakandras #1359 Szentseges isten, szerintem 40-50 fps alatt mar mondhatni akad egy jatek.. El nem tudom kepzelni, 20 alatti fps-sel hogy elvezheto, legyen barmilyen kiraly. Jobb egergombbal rantasz egyet a terkepen, aztan elmesz vacsorazni. :D
Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2018.05.06. 22:29:02 -
tuvixplayer #1358 Ez tiszta sor, én is jártam már így. csak azért kérdeztem, mert korábban írtad, hogy neked minden új patch megjelenésekor új pályát kellett kezdened. -
Jóózsf István #1357 Mint az életben! -
#1356 ha összekötök 3 vagy több várost, akkor a vonalat hogyan érdemes beállítani?
A-B-C-D-C-B?
vagy A-B-C-D, azt visszamegy az A-hoz és kezdi előről? -
Jóózsf István #1355 Nem feltétlen kell hozzá peccs, vagy bármi változás a fő játékban. Elég az hozzá, hogy megszűnik a mod. Leveszik a listáról, de mivel én használtam olyan járművet (A konkrét esetben vagont. Tehát valamelyik szerelvény tagja volt) Már nem indul el a játék.
500 mod-ra vagyok feliratkozva. Nyilván nem fut mindegyik, mert az időkorlátja lejár, de a fele, háromnegyede biztos. Abból elég egy ami bemondja az unalmast és már lőttek is annak a pályának! 4-5 nagy térképet már buktam miatta.
Én 300 vonal, ezer jármű, nyolcvanezer lakos körül kezdem igazán élvezni a játékot. Szóval... Kétlem, hogy ilyen feltételekkel olyan nagyon elrugaszkodna a játék a 7-8, 13-17 fps-ről. Peccccs ide, vagy oda! -
#1354 Meg a videókártya driverben, és még sok másik programban is.
Ha jól fut sok, ha akad akkor kevés, ennél konkrétabban sose érdekelt, főleg játék közben. :) -
ssx22 #1353 Steambe van valahol fps számláló -
#1352 Nyilván mérhető fps-ben, de számláló híján konkrétat nem tudok mondani.
109 aktív modom van, gond nélkül indulnak a mentések. -
tuvixplayer #1351 Vajon melyik mod miatt nem működnek a pályáid egy új patch után? nálam ilyen még nem volt, pedig nagyon sok moddal játszom. Viszont nálam időnként kifagy, de játék közben. -
Jóózsf István #1350 Számszerűen? Mármint mérhető fps-ben a gyorsulás?
Sajnos az én belakott pályámat nem tudom betölteni egyiket sem, mert valamelyik mod nem kompatibilis. Így kénytelen vagyok egy újat telerakni, ami időbe telik! -
#1349 A béta patch-nél nem igazán vettem észre teljesítménybeli különbséget, ellenben a végleges verzió határozottan jónak tűnik.
6k x 6k brutálnagy pályán játszok, elég sok vonallal, járművel, és ha nem is váltotta meg a világot a patch, de észrevehetően simábban fut.
És legalább nem ordít bele a zene a fülembe max hangerővel amikor elindul a mentés. -
mariakandras #1348 Igen, nyereseges mind a ketto. Olyan a helyzet, mintha egyet kivalasztott volna, mint szimpatikus varos, es annak raktaroz. :) Az nem gond, hogy kulon autok hozzak a nyersanyagot es kulon autok viszik be a varosokba? Tobb helyen ugy lattam, hogy egy autoval oldjak meg egy hosszabb utvonallal. -
Jóózsf István #1347 Hááááát. Ennél többre számítottam, de rám szokták mondani, hogy idealista vagyok... -
tuvixplayer #1346 Performance patch released -
tuvixplayer #1345 Tegnap megjelent az új patch. -
#1344 Érdekes. Pedig Drabakba többet is viszel, mint Drammenbe. Lehet, hogy egy kicsit kell több járművet belerakni a Drammenbe menő városhoz. Aztán szépen lassan az is csökkenni fog a feltorlódott áru.
Amúgy hoznak profitot az útvonalaid? -
mariakandras #1343 Ez talan jobb (nagyobb). -
mariakandras #1342 Igy jo lesz? :) -
#1341 Tudnál mutatni képet a városok kerületeiről (az a sárga, kék, zöld színezés)? Lehetőleg úgy, hogy látható legyen az érkező vonalak megállói is. -
mariakandras #1340 Problem -
mariakandras #1339 Van egy kis gondom. :) Hozom a buzat/allatot mint a fene folyamatosan, de megis az egy varost sokkal jobban preferalja, mint a masikat es a vasuti allomasra is csak immel-ammal pakol. Tobb eve igy van, megsem all be normalisra. Minek tart folyamatosan 150 feletti foodot Drammen varosnak? Mit rontottam el, hogyan lehetne korrigalni? Koszi. :)
-
mariakandras #1338 Ezt ertem, de 1850-ben vagyunk, szekerek vannak, meg egy 40-nel totyogo gyenge vonat. Ilyen komplex rendszerhez nagyon sok utat es sint kene epiteni, vagy annyit kerulnenek a szekerek, hogy akkor is vesztesegesek lennenek, ha visszafele is hoznanak valamit. -
#1337 Régen az volt a "meta", hogy olyan vonalat kell építeni vonattal, ahol 2 termék kell (A termék B termékhez, B termék a városba, városból A termékhez).
Célszerű olyan esetekben csinálni ezt, ahol ugyan olyan teherkocsi kell A és B termékhez, így gyakorlatilag kétszer töltöd meg a vonatot és ebből profitálsz. -
Jóózsf István #1336 A kamatok nagyon meg tudják keseríteni az ember életét. Érdemes minél előbb visszafizetni a kölcsönt. Ennél konkrétabbat nem tudok.
Üzemanyag, építőanyag, kajával szoktam kezdeni. Lehetőleg olyan helyen, ahol oda-vissza rakott a jármű. Személyszállításba már csak akkor kezdek, ha van pénzem vasútra. -
mariakandras #1335 1850-es kezdessel a hard fokozatot (kozepoes domborzat) tul tudta valaki elni? 1900-tol mar nem para, mert DMG Canntatt mar eleg gyors es kitart 30 evig, de hogy a 15 ev lifetime-os es km/h-as szekerekkel mit lehet kezdeni, en nem tudom. Vonat eselytelen, mert megeszik a kamatteher es amugy is nagyon draga epitkezni, a szekerekkel meg akkor is nullszaldos voltam a 200k kolcsonnel, ha gyakorlatilag legvonalban szallitottam. Szemelyszallitas szinten veszteseges volt. Neten se talalok infot ezzel kapcsolatban, ugyan sok hardos video van, de a kolcsonablakot egyeik se mutogatja, se azt, hogy a lifetime eleresekor mi tortenik, hogy oldja meg, mibol.
Bar egy megoldas tuti van: visszafizetem a kolcsont azonnal es varom minimum 20 evet, addig meg nezegetem a terkepet.. -
tuvixplayer #1334 Akkor szokott csökkenni egy gyár termelése, ha a lánc valamelyik pontján szűk a szállítási keresztmetszet. Ha többfelé ágazik a lánc, akkor mindegyiket meg kell nézni, amelyek a gyárhoz tartoznak. Egyébként a gyárra kattintva meg lehet nézni, hogy van-e valami 'baja', pl több alapanyagot kér, vagy több termék elszállítást. -
cohors #1333 Köszi, akkor elvileg a "maps" mappába kell másolni. -
mariakandras #1332 Lecsokkent termelesu gyarat hogyan lehet ujra normalis termelesre kesztetni? Ugy vettem eszre, hogy ha az epitoanyagot szallito autok sokat varnak es nincs keszlet, akkor a kogyar se termel, mivel a varos se kap semmit. Van valami praktikus megoldas, vagy "delete all" es kezdjem a nullarol az egeszet?