2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • mokuci74
    Custom map
    Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2018.04.24. 12:33:24
  • cohors
    Hozzáértők segítségét kérnem. A különböző módok (pl. járművek, utak, gyárak) hozzáadásával (install) nincs gondom, működnek. Azonban, ha már kész térképet (map, scenario) szeretnék hozzáadni, akkor az nem sikerül. Mindig generál valamilyen új térképet. Mi a megoldás, hogyan kell?
  • tuvixplayer
    Szerintem nem. Én is örülnék, ha valaki tud rá megoldást.
  • mariakandras
    Mar megvasarolt es elinditott teherautonal meg valtoztathato, hogy mit szallitson? Automatarol akarnam atallitani.
  • szabii98
    Kint van a béta peccs, elvileg mindenki hozzáférhet!
    Steamen, a játékok fülön jobbklik a Transport Fever-re, majd tulajdonságok, béták fülön lehet kiválasztani.

Nem váltja meg a világot, de érezhetően jobb! Mondjuk csak 1910-ben vagyok, egy tucatnyi járattal, de a patch előtt kezdtem a játékot és a különbség azért észrevehető.

Érdekesség, hogy mindössze 8,7mb volt a patch.
  • tuvixplayer
    Így már értem. Akkor csak az marad, hogy vissza a depóba, és venni hozzá még néhány vagont.
  • mariakandras
    Azt szerettem volna, hogy minden marad a regiben csak 2-3 plusz kocsival meghosszabitani a vonatot. Teljes cseret tudom hogy lehet, de az csillagaszati osszegbe kerul, veszteseges lenne az uj vonat talan 4-5 evig is es amugy is csak hitelbol tudnam megcsinalni. Plusz vonat ugyanazon a vonalon szinten nem eri meg, 2-3 kocsival tuti buko. Mediumon csapatom 1850-es kezdessel, szoval nem vagyok eleresztve anyagilag.
  • tuvixplayer
    Le lehet cserélni egy szerelvényt bármilyen más összeállításra, vagyis akár önmagára is. És persze tehetsz hozzá még kocsikat. Azt sem kell megvárnod, hogy elérje a szerelvény az élettartalma negyedét, mert azonnal is lecserélheted. Ez a következő állomásra érkezéskor fog megtörténni. Már az utasokat sem veszíted el róla.
  • mariakandras
    Elerheto volt, de ha az upgrade-nel csak kocsikat cserelem le, kiirja, hogy nincs mozdony. Lehet olyat is, hogy minden marad a regiben, csak megtoldom ezzel-azzal? Hogyan?
  • tuvixplayer
    És az a mozdony már nem volt elérhető?
  • mariakandras
    Plusz utaskocsit akartam venni ra. Upgrade-nel cserelni kellett volna a mozdonyt is.
  • Tuvok #1320
    Minek küldöd depóba ?
  • mariakandras
    Nem tudom, mennyire ismert dolog, de szemelyszallitasnal utaskocsibovitesnel ha megvarom amig kiteszi az utasokat, de mielott az ujak felszallnanak megforditom es bekuldom a depoba, nagyon megorrolnak, majdnem nullara visszaesett a line useage! :) Jogos! :D
  • mariakandras
    Nem csak te vagy a jatekban! A %-os reszesedes azt jelenti, hogy a TE reszed mekkora peldaul epitoanyagfuvarozasban! Akkor is esznek es epitkeznek a varosban, ha te nem csinalsz semmit, csak te nyilvan jol meglenditheted a dolgot!
  • mariakandras
    Sziasztok! Par napja akadtam ra a jatekra, irtora tetszik! Azt szeretnem megkerdezni, hogy alaguttal vagy hiddal lehet-e sint sinnel keresztezni, hogy ne kelljen lampat hasznalni (gyorsabb forgalom)! koszi!
  • ssx22
    Következő részekben lesz egy busz, egy vonat, egy repülő aki meg több jármuvet akar az csinálja meg magának
  • tuvixplayer
    Azóta lett ez divat, hogy lehetőség van mod-olni a játékokat.
  • ssx22
    Épp ez a baj hogy megveszed a játékot aztán még külön modokat kell letölteni hogy lehessen játszani, miért nincs több jármű a játékban, miért kell modolni ?!
  • tuvixplayer
    Nem használsz mod-okat? Alig van jármű a játékban :(
  • ssx22
    Én :D
  • Jóózsf István #1311
    Ha nem is épp március...
    Már csak azt kellene elérni, hogy egy ilyen változás után ne bukjuk el a jól belakott pályáinkat (Mármint a sok módosítást használók) De hát ki ne használna mod-okat?!?!?
  • ssx22
    Én meg ugy látom hogyha nézek egy városat akkor az mukodik el vannak szállitva az utasok stb amikor másik várossal foglalkozok és fél óra mulva visszamegyek az előző városra már megint káosz van és tele vannak a megállók, mintha a játék csak azzal a várossal foglalkozna amit épp látsz, a többit meg leszarja
  • spy803
    Igazad lehet, én egy olyan mapon használtam ami egy nagy város, ott jól működik ez az elgondolás. Normál pályán már valóban nagy helyet foglal. Esetleg olyan modot keress ami föld alatti villamos megállót hoz létre.
  • tuvixplayer
    A földalatti állomást ismerem, de egy városban letenni több ilyen állomást, hely sincs hozzá. Több állomásos vonalat nem lehet csinálni.
    Én inkább villamos vonalakat szoktam csinálni. Egy jól megkreált tömegközlekedési rendszer elég jól csökkenti az autó forgalmat, és sok utast el tud szállítani. Itt ugye nincs 10 perces utazási idő korlát, ezért türelmesen várnak az utasok, nem tűnnek el 10 perc múlva.
  • spy803
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=839713878

Ezzel oldottam meg. Állomás lerak, föld alatt sínekkel összeköt és kész a metró.
  • tuvixplayer
    Városi tömegközlekedésre használható metro mod-ot nem találtam, csak metro szerelvényeket és egy alsó vezető sínt tartalmazó vágánytípust. Nem jól kerestem rá?
  • ssx22
    Ez a baj hogy mod. Mod nélkül már játszani se lehet
  • spy803
    Van hozzá mod
  • ssx22
    Metró kéne a városba mert katasztrófa ami van
  • Borg
    Hát nemtom... engem ez már nem villanyoz fel. Több éves játéknak olyan ez, mint halottnak a csók. Ráadásul szerinte jó ha 10%-ot még ki tudnak hozni belőle, és lehet hogy már ezzel is túl sokat mondtam. Szóval 10 helyett 11 fps lesz lategame :)
  • Jóózsf István #1301
    Csak kinyílt a szájuk: Márciusban lehet TESZTELNI az új gyorsító tapaszt!
  • Jóózsf István #1300
    Hallani én sem, meg más sem... Nem túl bőbeszédűek a fejlesztők.
    Hogy történjen valami, átraktam magam teszt üzemmódba, amolyan bétatesztelőnek. Tegnap láttam, hogy tölt le valamit a gőz (170 MB) Amiben többek között új TF.exe is van (build: 14452)
    A jól belakott pálya pedig: Nagy térkép, 300+ vonal, 1000+ jármű, 80000+ lakos (rommá módosítva)

Gondoltam, hátha valaki jobban beleásta magát és tájékozottabb, mint én!?!?!
  • szabii98
    Hát én nem hallottam róluk semmit december óta, akkor posztoltak egy olyasmit a weblapjukra, hogy dolgoznak valami nagy peccsen, meghogy próbálják majd optimalizálni a csodát.

Miféle jól belakott pályáról beszélsz amúgy? Bár meg kell valljam tényleg borzasztóan levagyok maradva a játékkal, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy rég nem indítottam el, mert nemigen történt bármi is az elmúlt hónapokban.
  • Jóózsf István #1298
    Nincs valami olyan oldal ahol konkrétan le lenne írva, hogy épp min dolgoznak?
    Kaptunk valamit, mármint a tesztelők biztosan, de fogalmam sincs, hogy mit. Természetesen a jól belakott pályát nem tudom betölteni, mert összeakad valamelyik moddal. így nem látom, hogy ez már a sebesség javítására szolgál, vagy egyáltalán mi a frász. Próbáltam utánanézni, de csak falakba ütköztem!
    Indítottam egy új pályát, az összes módosítással, (kb 500. Így bezzeg elindul!) de ezen nem látok semmi változást!
  • Toxigen
    OFF

s) Így van, nem mehet bármilyen jármű bárhova - nem csak vasútnál, hanem közútnál sem, de még a hajók ill. hajózható folyók sem egyformák.
    Hogy a maximált tengelyterheléstől függően lehet-e a raksúllyal variálni, azt nem próbáltam még.
    Utoljára szerkesztette: Toxigen, 2018.02.02. 08:46:28
  • zolim
    Köszi!
  • Nohab
    b, Olyasmikre gondolok mint közúti jármű elcsapása, kisebb siklások, pályamenti berendezések meghibásodása stb. Időjárás esetében pedig a hóhelyzet, pálya megrogyása és lezárása stb. Igaz, ezek mikró beavatkozást igényelnek, amik egy makró stílusra felépített játéknál nehézkes lenne.

m, Akkor majd megnézem, amúgy is érdekelt.

s, Hmm... még nem próbáltam ki a játékot, de akkor lehet ki fogom. Ebben akkor van olyan, hogy bármilyen jármű nem mehet bármilyen vonalra? Vagy akkor a teherkocsikat is annak megfelelően lehet megrakni, hogy milyen kategóriájú vonalra küldöm?

w, Itt a járművek felépítményeire gondoltam. Közúti járművek, Innowagenek, esetleg teherkocsik átépítése.
  • Toxigen
    Csak a példa kedvéért:)

b, kisebb balesetek, időjárás
    Railroad Tycoon 3

m, ? humánerőforrás kezelése
    Railway Empire (még béta)

s, vonalosztályok bevezetése, űrszelvény
    Simutrans Extended

w, felépítmények cseréje
    Train Fever - igaz, hogy csak egyféle régebbit egyféle újabbra
  • Nohab
    Ha arra gondolsz, hogy gyárakat akarsz telepíteni, akkor azt be kell kapcsolni egy fájl átírásával.

Ezt a fájlt kell megkeresned:
    Transport Fever/res/config/base_config.lua

És az alábbi sort "false" helyett "true" szónak kell szerepelni.
    game.config.industryButton = true

@Borg:

Jogos. Sok tycoon játék veszte a túlzott erőforrásigény a közép és végjátékban.
  • zolim
    Sziasztok!

Nekem hiányzik a játékból az építés. A dózer elött, aminek gyár ikonja van. A decemberi verzió van fenn. Van valakinek valami ötlete?