2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • ssx22
    Nekem 300 benzint hoz egy vonat (nem tudom hány kocsival de egy 320 m-es állomáson éphogy csak elfér) és 15 M-t ad érte minden fuvarra (ha tele van)
  • tuvixplayer
    Azt hiszem, hogy az utasok is többet fizetnek hosszabb távon. Fontos különbség a két játék között, hogy ebben a megállóknak, állomásoknak hatóköre van. Személy- és teher szállításnál is fontos, valamint az áruk átrakodásánál. Sajnos ebben sincs vegyes vasútállomás (személy és teher együtt), de személy vasút állomáson s lerakja a tehervonat az árut, sőt hatókörön belüli teherautó depóba át is rakja. Valamint busz/villamos megállóban is lerakható a teherautó áruja, de van külön áru kipakolásra alkalmas objektum, amit úgy tehetsz le, mint egy buszmegállót.
    Teherszállításnál fontos különbség az előző játékhoz képest, hogy egy termék gyártásához, szállításához a teljes gyártási láncot ki kell szolgálnod szállítási kapacitással, vagyis alapanyagoktól egészen a városig. Ha valamelyik szakaszon kicsi a szállítási kapacitásod, azaz sok áru várakozik elszállításra, akkor hamarosan visszaesik a termelés, sőt ideiglenesen le is áll, majd újra beindul, és amíg nem oldod meg a szűk kapacitást, addig ez a hol gyárt, hol nem gyárt állapot fog váltakozni.
    Csak ismételni tudom magam, hogy ez a játék sokkal kifinomultabb az elődjénél. Ezt egyből észre fogod venni, ahogy elkezdesz vasúti pályát építeni, főleg, ha bonyolultabbat szeretnél.
    Csak ismételni tudom magam, hogy ez a játék lényegesen kifinomultabb, mint az elődje.
  • wollnerd #1409
    Azóta olyan dolgot is megtudtam, pl. a teherszállításnál fontos a távolság. Minél nagyobb a távolság, annál többet fizetnek az áruért.
    Az utasoknál nincs ehhez hasonló (is) vagy más tényező, amit tudnom kéne a minél jobb nyereség eléréséhez?
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.06.28. 16:09:10
  • tuvixplayer
    Eleve sok mindenben jobb volt, mint az előd, sínépítés, váltók, keresztezések akár hídon, alagútban is, nincs a 10 perces utazási limit. A szállítási lánc, a termék gyártás másképpen működik, mint az elődben, de szerintem nem rossz.
    A patch-ek pedig sokat javítottak olyan dolgokban is, hogy pl. állomás upgrade-kor nem tűnnek el az utasok, vágány átépítéskor a vonatok nem mennek másfelé stb. Amióta ez a játék megjelent, én nem nyitottam meg az elődöt.
  • wollnerd #1407
    Fél áron van a Transport Fever. Érdemes (most) megvenni?
    Még a megjelenéskor kipróbáltam a Transport Fevert de akkoriban vegyesek voltak az érzéseim. most milyen a játék? Logikusabbak lettek pl. az áruszállítás részei? Az se tetszett hogy az utasok nehezebben kezdik el használni a vasutat mint az elődben. Véleménykifejtés ITT.) Főleg ez vette el a kedvem. A profittermelés nekem akkoriban elég nehéznek is tűnt. Csak a kampányban volt sokkal könnyebb nyereségszerzés.
    Azt is látom hogy a Műhelyben rengeteg mod is van. Ami pozitívum, de a fentiekkel mi a helyzet? Javult/változott ez azóta?
  • ssx22
    Ezzel lehet csinálni valamit? Kitöröltem alóluk az utat és beragadtak, visszaépítani se tudom. Évente -300k -ba kerülnek csak nemtudom miért amikor le vannak állitva

Utoljára szerkesztette: ssx22, 2018.06.28. 14:15:17
  • ssx22
    Nézd meg a várost ahova szállitasz mennyi %-ban kéri az adott cuccot
  • mariakandras
    Goods is megvolt 200 rate-en, csak ugye uresen jartak az autok.
  • ssx22
    Kell kereslet is mert ha nincs akkor nem nő a termelés
  • mariakandras
    Nagy tavolsagok fuvarozasanak hogy alltok neki? 200 rate-re lottem be a goods-ot, de osszeomlik a picsaba az egesz.. Jon az uzenet a fafeldolgozobol, hogy probaljak meg tobb termeket elszallitani mikozben 3 vonat all varakozva hogy megrakodjak, a fatermeles nem no, szen, vaserc, acel, goods, mindenhol megvannak a jarmuvel 200 rate-re, de nem akar beindulni, lecsokken nullara a termeles.. Full loadot ti is nyomtok vonatra, nem? Teherautora meg siman load ha lehetseges. Nehany tipp jol jonne.. :)
  • Z33noo
    Váltó

Én ilyeneket szoktam csinálni, tökéletesen müködik :)
  • mariakandras
    Ha a baloldalibol atmegy a jobboldaliba, az a dupla sinvaltas, ha csak a kozepsobe, akkor az egyszeres. Ezt lehet beallitani, ha belekattintasz a kozepebe.
  • tuvixplayer
    A képekből nem sok mindent látok, az 'angol váltóra' gondolsz? (Laikusként, és nem vasutasként írom, egy sín keresztezésből egy kattintásra irányváltásra is alkalmas, gyakorlatilag dupla váltót csinálsz.) És ez neked nem működik? Nem tudnak irányt váltani itt a szerelvényeid?
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.06.25. 08:49:01
  • ssx22
    Ja én már 2230 körül járok :D
  • Jóózsf István #1397
    Létezik, hogy a nagy sebesség javítás során a városok lakosságát lekorlátozták háromezerre? Kezdtem egy új pályát és a fővárosom az világ összes kincséért sem akarja átlépni ezt a számot!
  • Toxigen
    Melyik évben? Privát autók tömegesen csak a XX. század közepétől kezdenek lenni.
  • ssx22
    Azért fura ha nincs személyszállitás akkor a lakosság nem növekszik, pedig 2x3 sávos autópályákat csináltam a városok között, gondoltam kocsival átjárnak de úgy látszik az nem számit
  • mariakandras
    Basszus, nem is gondoltam volna, hogy csak jobbratartassal szimpla kamionokkal mekkora forgalmat lehet bonyolitani problemamentesen. :) Na persze elszoszoltem vele egy darabig. :D

Csakisjobbra
    Csakisjobbra
  • ssx22
    Jobb ha feltöltöd a képet egy képmegosztóra és belinkeled
  • mariakandras
    Uuuu, ez jo taktika, ki is probalom!!!

Egyebkent helyi, varoson beluli buszkozelekedest sikerult valakinek pluszosra csinalni? Mert nekem egytol-egyik negativ szaldos az osszes helyijaratom, ha egyetlen nyavalyas busz szambazik egy 2000-es varosban gyakorlatilag vegig fullon, akkor is..
    Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2018.06.23. 09:41:14
  • mariakandras
    Ez a 35 kb-os max feltoltes vmi poen? valaki szoljon mar a szerkesztosegnek, hogy nem az oskorban vagyunk baszki! Egy pindurka kepnel is JPEG formatumnal minimumra kellett vennem a minoseget, hogy be tudjam szurni.. :D
  • mariakandras

Ha engedelyezve van a dupla sinvaltas, akkor a balrol jovo vonat atmehet egybol a jobboldaliba. De ez csak elmelet, meg nem csinaltam ilyet, am igy tunik logikusnak. :)
  • Nohab
    Így van. Ha viszont viszel árut oda, akkor az ipari rész növekszik előszeretettel. Még az elődnél ezzel tudtam csinálni "alvó városokat" és munkahelyekkel teli városokat, amelyek között élényk a személyszállítás.
  • ssx22
    Ha nincs személyszallitas akkor a városok nem novekednek vagy csak lassan?
  • tuvixplayer
    A sima kétvágányúsításra gondolsz, amikor a két haladási irány külön van választva? Egyiken mennek, másikon jönnek a vonatok? Egyirányú közlekedés a két vágányon, persze ellentétes a két irány? Azért írom körül, mert a rövid válaszod nem egyértelmű nekem.
  • mariakandras
    Egy kereszteződésben 2 vágánnyal mehet arrébb a vonat.
  • tuvixplayer
    Mi az a dupla sínváltás???
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.06.13. 14:57:38
  • mariakandras
    Hat fogalmam sincs, mi a gond.. Ha a dupla sinvaltast engedelyezem, akkor elindul, de a kovetkezo vonat ismet beragad. Aztan "no"-ra allitom es elindul baszki. A kovetkezonel ismet yes, hogy elinduljon.. Ha az allomast upgrade-elem high speedre, akkor is elindul a vonat. Ki erti ezt?
  • Z33noo
    Igen, én is ugyanerre gyanakszok amit Hohab irt, ha egy rosszul belött váltó miatt nem tud bejárni az általa kijelölt vágányra, állomásba, akkor is néha az elektromos hiba üzit irja ki
  • Nohab
    Néha egy méteres szakaszok miatt nem jön össze az útvonal. Néha csak a fűtőházból járható az útvonal. Ez lehet a feslővezetékek miatt, vagy a jelzők miatt is. Ezekkel együtt nézd meg.

Amikor az útvonalat állítod be, akkor látod a kijelölt vágányutakat?
  • mariakandras
    Ez a no path electronic problemat se ertem, megvan mindenhol, megis jon az uzenet, ha ujraepitem a kurva vasutat, akkor elindul a vonat, megy egy kort es legkozelebb ujra uzen, hogy nincs elektromos uta! Wtf?
  • mariakandras
    El tudja valaki magyarazni, hogy a kajagyarban hogy tud felgyulemleni a kenyer, mikor 1:1 az arany a farmmal? Egy teherauto megy a gyarba es viszi a varosnak is a kajat.
  • tuvixplayer
    Így már érthető, hogy az összes többi próbálkozásom miért nem sikerült.
  • mariakandras
    Basszus, en meg nem ertettem, mi a nyavalyaert nem no 50-nel tovabb!!!
  • Nohab
    Akkor az a Tools és Machines előállító gyárral történt. Az ilyen. Csak akkor növekszik, ha mind a két produktumot tud termelni.
  • mariakandras
    Bezony, ugyaznez volt nalam is, de megtanultam egy eletre, hogy ami nem alapanyagot szallit, ott boven legyen szallitoegyseg, inkabb jarjanak 2/3-os kapacitassal, mert ha felgyulemlik a keszlet, akkor 15-20 evbe telik normalizalni a helyzetet (ennyi ido alatt redukalodik nullara a stored production). Mondjuk a franc se erti, miert szabadul meg ilyen lassan tole, hisz neki is erdeke lenne, hogy ujra termelhessen.. Na meg uj jarganyoknal, vonatoknal szamolni kell, nem csak upgrade oszt jovan..
  • tuvixplayer
    Én azt vettem észre, hogy nem feltétlenül annak az üzemnek a szállításával van probléma, hanem a lánc egy későbbi egységénél. Pl a lánc kiépítésekor, ha a várost teherautóval látom el, akkor az elején kevés autót veszek. Ha elfelejtkezek róla, hogy később ránézzek, akkor jártam már úgy, hogy a kezdeti termelés felfutás után a lánc mindegyik tagjában visszaesett a termelés a várost ellátó kevés teherautó miatt. Az ottani depóban halomra állt a termék, szűk volt az elszállító kapacitás. Amint tettem fel újabb teherautókat, visszanövekedett a termelés. Viszont úgy is jártam, hogy nem visszaesés volt, hanem nem akart nőni, pedig a városba több kellett volna. Még az sem hozott eredményt, hogy egy másik fatelepről is szállítottam a fafeldolgozóba. Ezzel azt értem el, a másik fatelepen csökkent a termelés. Sőt még újabb város bekapcsolása sem segített. Az vált be, hogy a gépgyártó üzemnek elkezdtem egy olyan anyagot szállítani, amit eddig nem. Emiatt tudott másik terméket is előállítani, és ettől sokszorosára nőtt az egész lánc forgalma, a már eddig gyártott termékből is.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.05.22. 13:54:48
  • mariakandras
    Egesz pontosan a problema az, hogy az acelgyar nem hasznalja el az acelkeszletet, marad 86, ha keves alapanyagot kap, akkor csokkenti a termelest, ha meg kap rendesen, akkor jon a try to ship more, de ha keves, ha sok teherautoval probalkozom, full loaddal vagy anelkul, marad 50 korul a termeles.
    Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2018.05.21. 00:58:52
  • mariakandras
    Elcseszett es bedolt gazdasagi rendszert hogyan kell ujraaktivalni? Az acelgyar televan alapanyaggal, a teherautok varakoznak, a szerszamkeszito is var, a varosoknak is kellene tobb, megis 50 korul totyog a production. A leirasban azt irja, szallitsak el tobb acelt. Kosz baszki, vinnem, ha meltoztatnal termelni.. Szoval hogy kell ebbol kikecmeregni?
  • ssx22
    Én ugy játszok hogy a cheat engine-vel adok magamnak egy kis pénzenergiát kb 980 M-t és abból MINDENT MEGVESZEK !!!! :D :DD :DDD XD