2613
Transport Fever
-
#1171 Alig 1 éve voltam mv. amikor az első megvolt, nem is a szebbik fajtából. Nem volt gáz, de persze embere válogatja. Van akinek soha egy sincs, van akinek 20-30. Ez benne van a pakliban. Egy tűzoltónak vagy sebésznek sokkal mocskosabb dolgokkal kell boldogulnia. -
#1170 Azért nem mindegy, hogy személy- vagy tehervonatról beszélünk. A Flirt fékútja konkrétan 120-ról 389-398 méter. Illetve személyes tapasztalat szerint egy IC is megáll 80-ról 250-300 méteren. Míg egy tehervonati fékezéssel haladó tehervonat fékútja (+1600 elegytonna) 80-90-ről laza 700-1000- méter is lehet. -
kisiku #1169 A KRESZ úgy szól, hogy a vonatnak mindig elsőbbsége van. Érthető is, hiszen legalább 1 km-es fékútja van, tök mindegy hogy teher vagy személy, megállni még vészfékkel sem nagyon tud. Ezért ha pl. elütsz valakit, téged nem lehet hibáztatni, mivel nem tudsz egy több ezer tonnás valamit egyik pillanatról a másikra megállítani.
A mozdonyvezetőt, lásd spanyolországi tragédia, akkor lehet hibáztatni, ha a megengedett 90 helyett 210-zel veszi be a kanyart, mert közben tetris-ezik...
Vagy ott volt az 1998-as németországi, amikor az ICE1-es beton hídlábnak csapódott úgy 200-zal, ott is több, mint 100 halott volt... -
ssx22 #1168 Na meg a másik ha ha elütök valakit (és tudom hogy nem az én hibám) én azt tuti nem tudnám feldolgozni :( Még ha kocsival átmegyek valami elütött, döglött állat felett akkor is olyan szar érzések vannak bennem mint én gázoltam volna el :( Bár ütöttem már el kutyát meg nyulat sajnos :( -
#1167 Ez tényleg így van. :) Engem is szoktak villamos problémához hívni, mert mondjuk nincs áram a tanteremben, már most megtanultam a bűvös mondatot: "Ehhez villanyszerelőt hívj, ne engem." :) -
kisiku #1166 Attól függ mit nevezünk sz*r fizetésnek.Nemrég hallottam hogy 300e nettóért sem találnak a bkv-hoz buszvezetőt...én rendszergazdaként nem keresek annyit...ja és még ha csak admin lennék...de mint ahogy általában van, aki géphez (PC) ért, az onnantól mindenhez, legalábbis a cégvezetők ezt gondolják. "Áram van benne meg kapcsoló rajta, ezért a rendszergazda üzemelteti az egész épületet"...hát nem egészen... -
#1165 klik
Szabad piac van, de természetesen csak teherfuvarozásban vannak vállalkozó társaságok, ezek legtöbbje külföldi cég/befektető, de van néhány magyar is. A körülmények, beosztás és a pénz változó, de általában rugalmasak, örülnek ha találnak munkaerőt. -
#1164 vasúti magáncégek? Én max. csak kisvasútiakról tudok asszem... pl. LÁEV (Nevében "Állami" van... akkor az ettől függetlenül magánvasút, vagy mégis állami?) -
#1163 Máv-nál valóban, de már sok magáncég van, jobb és rugalmasabb beosztással, lényegesen jobb fizuval.
Nem véletlen van a Máv-nál soha nem látott elvándorlás.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2017.04.23. 12:13:45 -
ssx22 #1162 Szar a munkaidő, szar a fizetés meg elég monoton. Pár éve villamosvezető akartam lenni, de még szerencse hogy nem lettem az mert nagyon embertelen körülmények között dolgoznak -
#1161 Én meg kb. fordítva vagyok ezzel. :D Hatalmas vonat(szimulátor)rajongó vagyok. Imádom a kötött pályás járműveket. (metró, villi, nagyvasút, kisvasút, fogasok, stb.) De igazat megvallva a gőzöseket szeretem a legjobban. :D De sajnos a legnagyobb gyengeségem (és nem az egyetlen) a hallássérülésem, így sosem lehetnék vasútvezető (vagy más kötött pályás vezető). :S
De szerencsére vagy egy RailDriver-em így szinte bármilyen szimulátorban tudom nagyobb élménnyel vezetni a vonatokat. (még az OpenBVE-ben is) Soha többé nem vagyok hajlandó billel "ütögetni" a karokat. :D Ég és föld. :P -
#1160 Jó videói vannak a "srácnak", nem csak ezt az egy típust vezeti.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.04.22. 13:58:51 -
#1159 van rengeteg kieg, dlc, letölthető (megvásárolható) vonat a TS-hez, és mind elég macerás el indítani. olvasni kell kézikönyvet, és az alapján. Vannak nagyon dúrván részletesek is.:) -
#1158 Miért nem ? -
ssx22 #1157 Gyerekkoromban én is mozdonyvezető akartam lenni, de már semmi pénzért nem lennék az :D -
#1156 Pedig vezetni nem nehéz, közlekedni sokkal bonyolultabb. Az üzembe helyezés meg hát.. meg kell tanulni. :) -
kisiku #1155 Milyen fiatal a vezető srác...szerintem még 30 sincs...S főleg milyen szép helyen megy a második videóban!
OFF: nekem megvan a TS 2017, de az is túl egyszerű szerintem, mert nem 5-10 gomb, kapcsoló és tolókar kell ahhoz, hogy az ember egy mozdonyt vezessen. Itt is látható volt, hogy a légsűrítőt be kellett kapcsolnia, a fékeket,stb-t ellenőrizni, üzembe helyezni a mozdonyt.Én nem vagyok sem szakértő, sem mozdonyvezető...
ON: az új patch óta még nem játszottam a Transport Fever-rel, milyen lett?Tényleg jobban fut, nem lagzik? Mert sokan mondják, hogy semmi nem változott. -
kisiku #1154 Köszönöm! -
#1153 Viku ezt találtam neked
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szép "öreg" géppel gyönyörű tájon.
-
Desert #1152 Kár, hogy nincsenek jobb gameplay videók, de tetszik a küldetés része a programnak :) -
ntex #1151 Train Fever után ne számíts eget verő újdonságokra, kb a Train Fever 2.0-nak tekinthető. Kifinomultabb lett, javítottak 1-2 dolgon. Mondjuk pár dolgot hiányolok, pl. metro tök alap lenne sztem, meg a járműkínálat is elég szegényes. 2010. év körül van 7-8 féle mozdony/vonat amiből talán 2-3 van amit érdemes használni, 1 fajta villamos, 2 fajta busz és 1 féle teherautóból fog állni minden. Nem túl változatos hosszú távon :) Plusz vannak érdekes mechanikák amiket nem igen tudok hová tenni egyelőre, pl. hogy ha módosítasz a vonaton / állomáson az éppen szállított dolog, állomáson lévő nyersanyag eltűnik, emiatt felborulhatnak, elakadhatnak összetettebb hálózatok.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.04.20. 17:18:11 -
Desert #1150 Sikerült a Train Feverben minden teljesítményt megcsinálni, kérdésem lenne, ez mennyire tudja lekötni az embert ?
Abban van 1070 órám eddig. -
csocsirocsi #1149 Szerintem igen, mert azzal a másik város is nőne. -
ssx22 #1148 Az jó logika lenne ha egyik városba az ipart fejleszteném a másikba meg a kereskedelmet és kénytelenek lennénk átmenni egyik városból a másikba -
csocsirocsi #1147 Sziasztok!
Én is hasonlóan szoktam kezdeni, csak én nem az 1800-as évektől (nem vagyok oda azokért a járművekért), hanem 2000-től.
Az én módszerem az, h megkeresem a legnagyobb várost, összekötöm a legközelebbre eső várossal, majd addig járatom rajta a vonatot, míg a kölcsönt vissza nem tudom fizetni, illetve néha közben építek másik vonalat is. Eddig még sosem mentem csődbe :) -
tuvixplayer #1146 Az ipar és a kereskedelem is nőni fog a lakosság növekedése után, akár jóval magasabbra is, mint a lélekszám termék ellátás nélkül is.. -
tuvixplayer #1145 Nem feltétlen kell termék a városokba ahhoz, hogy nőjenek. Csak a személyszállítással lettek a városaim sok ezre lélekszámúak.
-
tuvixplayer #1144 Először is könnyű módban játszok 1850-től. Maximálisra veszem a hitelt, és el is költöm. Amiről írtam, ott csak személy szállítást csináltam. Próbálok a rendelkezésre álló pénzből minél több vasútvonalat (először csak egy vágánnyal), és az érintett városokban egy vagy két vonallal tömegközlekedést, hogy könnyebben eljussanak az állomásra, és a városon belül is használhassák, aki nem menne másik városba. Ezek a vonalak előbb-utóbb elkezdenek pénzt hozni. Először a nagyobb lélekszámú városokból indulok ki, és lehetőség szerint onnan több szomszédos városba építek vasút vonalat, így annak a városnak gyorsabban be fog indulni a növekedése. Ezt folytatom addig, amíg van még a vasúthálózatba be nem kötött város. Amelyik vonalon már nem elég egy vonat, akkor teszek rá másikat a vonal közepén egy kitérővel. Ilyenkor mindenképp érdemes ezt meglépni egy új vonal helyett, mert a második vonat valószínűleg egyből pénzt fog hozni, és az elején jó pár évig pénzszűke van. Amíg van hitelem, szoktam arra is figyelni, hogy az év végén ideiglenesen visszafizetek annyi hitelt, amennyit csak tudok, mert így kevesebbet fog levonni kamatra. Aztán év elején visszaveszem a hitelt, ha kell.
Mindegyik vonalra iga az (busz és villamos is), hogy ha nem tudja elvinni az utasokat, akkor még teszek fel járművet, mert azok ismét csak pénzt fognak hozni. Viszont ha valamelyiken ok van, akkor azt ritkítom. Ezzel gyakorlatilag nagyon kevés veszteséges járatom szokott lenni.
Az említett térképemen 2019-ben járok, és a pénzem 29B körül van. Van olyan vasút vonal, amelyik 200M felett hoz.
Ezzel a módszerrel az említett térképemen már 1860 körül nem kellett hitel, és kezdett annyi pénzem lenni, hogy nem tudtam elkölteni. -
#1143 Nekem olyan járatom volt, ahol 3 város közt járt 2 vonat, mindkettő 160 méteres, 170 befogadóképességgel, egy hely nem volt egyiken sem.
Vannak a városokban zónák, 3 féle zóna van. A zöld a lakó övezet, a kék a vásárlói, a sárga a dolgozói övezet. A kék ill. sárgának termékekre van szüksége ahhoz, hogy növekedjenek. Ha ellátod őket termékkel, akkor több bolt és munkahely lesz. A lakosság akkor nő meg drasztikusan, ha össze van a város köttetve más városokkal, illetve belső járatai is vannak.
Vegyük az én példámat, a középső város a HUB város (azért hub mert úgy működik mint egy HUB). Ezt a várost elláttam fooddal, construction materiallal és fuel-el, a másik kettőt viszont nem. Húztam egy vonatot egyenesen, és így forgalmat generáltam. Mivel a korai időszakokban nincs autós forgalom, mert túl lassúak az autók, ezért a legtöbben a vonatot fogják használni. A két szélső városhoz vonat van csatlakoztatva, tehát nő a lakosság száma, de mivel azokban a városokban nincs elég bolt/munkahely, ezért elutaznak a középsőbe. Oda-vissza ingázik a vonat, és mindig vannak utasok, mert sosem megy üresen. A-ból B-be van forgalom, mert az emberek vásárolni/dolgozni akarnak. B-ből C-be van forgalom, mert a vásárlók/dolgozók hazamennek, C-ből B-be ugyanaz mint A-ból B-be, B-ből A-ba meg ugyan az mint B-C.
Szerk.: A legfontosabb dolog, hogy ha NINCS miért átmennie az utasnak az egyik városból a másikba, akkor nem is fog átmenni.
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2017.04.12. 12:36:51 -
#1142 Húúú, de kíváncsi vagyok hogy éred el a 200+ utasszámot.... Én már próbáltam egy-két free játékot, egyet generált térképpel a másikat pedig egy konkrét térképpel, max. 1960-80-ig de sosem sikerül ennyire jól (még a felét se érte el) csinálni... lehet hogy nem annyira dolgoztam meg egy eléggé interaktív közlekedési hálózatért... (kicsit neszes hogy tényleg minden városban is kell létrehozni busz/villi járatot...)
Azt is eléggé problémának találom hogy a transport fever-hez nincsen az a jó interaktív guide mint amilyen a Trainhoz volt.... link Abban tök jól megértettem a játékot...... -
tuvixplayer #1141 Én is szerettem a Transport Giant-et. Viszont abban az utasok nem szállnak át semmiről semmire, csak egyetlen járművel (vonallal) hajlandóak utazni. Abban havonta többször is megjelenik az utazási igény az állomásokon, és igazából nem sok kihívás van benne. A grafika pedig 10 éves. -
tuvixplayer #1140 Én éppen az ellenkezőjét tapasztaltam a két játékban. Azt nem tudom, hogy milyen algoritmus alapján állapítja meg a két játék, hogy a lakosok hol dolgozzanak, hová menjenek vásárolni. Viszont a Train Fever 20 perces idő limtje kapásból rontja a lehetséges uitas számot. Szerintem a Transport fever-ben a városok is gyorsabban nőnek, ha van elegendő közlekedési vonal kapcsolatuk más városokkal.Train Fever-ben 1000-1500 laskot láttam maximum, és az még az egyik patch előtt volt, Transport Fever-ben az egyik közepes tréképemen 7000-9000 az átlagos lakosszám. Annyi utas vár, hogy lehetetlen elszállítani őket, pedig használom a modokat, ahol 500 utast befogadó vonat is van. -
yossarianHUN #1139 Persze, nem mai darab, de egyébként gyakorlatilag a Transport Fever szellemi atyjának tekinthető, nagyon hasonló, csak szerintem sokkal átláthatóbb körítéssel. És rengeteg jármű volt benne, tényleg számtalan vonat, teherautó, repülő, hajó, stb. Imádtam, még mindig megvan belőle a dobozos Gold Edition. -
#1138 Transport Giants? Nem ismertem... nagy hiba? :D
Ám most néztem egy-két gameplay-t belőle, kicsit szokatlannak tűnik elsőre, főleg már idejétmúlt a grafikája... :) -
yossarianHUN #1137 Én már feladtam, hogy megértsem ezt a játékot. A Transport Giants-et anno imádtam, rengeteg órám volt benne, de ott valahogy minden letisztult, érthető és könnyen kezelhető volt. Itt abszolút átláthatatlannak érzem a játékmechanikát, nem világos, mitől függ az utasok mennyisége, a gyárak termelése teljesen kiszámíthatatlan és logikátlan, a villanymozdonyom nem hajlandó kimozdulni az állomásról, pedig gondosan villamosítva van az egész pálya satöbbi. Ezeknek nagy részére biztos van valami megoldás, de a játék nem ad semmi támpontot, én meg már belefáradtam, hogy a sötétben tapogatózva kísérletezgessek. -
#1136 Sziasztok!
Végeztem egy tesztet mindkét játékban. Képekkel is, többet mondanak azok.
Utasnövekedés próba
Mindkét játékban 1850. aug. 3-án indultak el a 96 utaskapaticással az alap európai vonattal.
Train Fever:
1852. okt. 29-én sokkal több utas volt mind a vonaton, mind a két állomáson!
Transport Fever:
összekötő buszjáratok nélkül:
1852. okt. 21-én még mindig csak 12-16 utas a vonaton és kevés utas várakozik!
összekötő buszjáratokkal: (minden városrészlet összekötve) A teszt újrajátszva 1850. aug. 3-tól
1852. okt. 29-én már több utas volt, de még mindig nem teljesen éri el kb. ugyaennyi idő alatt a Train Fever utasszintjét, pedig Train Fever-ben NEM akalmaztam buszjáratokat, csak a Transport Fever-ben.
Tehát a Train Fever-ben könnyebb/jobb játszani az utasgyarapodási szempontból a véleményem szerint... és nyerességesebb is...
Szívesen várom az észrevételeiteket, tapasztalatokat és tippeket hogy ebből szempontból mit hogyan érdemes csinálni a Tranport Feverben hogy több legyen az utasunk/rakományunk!
Én is meg bizonyára mások is nagyon kíváncsiak lehetnek erre!
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.04.11. 13:24:04 -
tuvixplayer #1135 Ha már a moddal együtt nyitottad meg a mentést, akkor annak minden további mentésében benne lesz. persze egyszer mindenképpen el kell így mentened.
Ha új játékot kezdesz, akkor a térkép generálása előtt is ki tudod választani a használandó modokat, A trékép elkészültekor már tartalmazzák a bejelölt modokat,, és az első mentéstől kezdve már mindig benne lesznek. -
csocsirocsi #1134 Köszi, megtaláltam. Én voltam a marha, talán ne az angol nevén keressem, ha már németül van fenn a program :D
De ebből adódik is egy másik kérdés, mostantól mindig bele kell majd raknom a modot, vagy mentés után mindig benne marad és elég csak a játék folytatásra kattintani?
Másik kérdés, ha új játékot kezdek, el kell mentenem, és betöltésnél kell belerakni a modokat?
Köszi a válaszokat előre is! :) -
Z33noo #1133 Rendezö pályaudvarok
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#1132 Akkor iratkozz fel a modra, és kész.