Transport Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sajna semmilyen mod nincs rá, max az épület el helyezős mód de azzal túl macerás meg nem az igazi.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Egyebkent, remelem h a kovetkezo jatekukban(ha lesz ilyen) kezdenek valamit ezzel a borzalmas meretarannyal........
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
A mozdonyvezetőt, lásd spanyolországi tragédia, akkor lehet hibáztatni, ha a megengedett 90 helyett 210-zel veszi be a kanyart, mert közben tetris-ezik...
Vagy ott volt az 1998-as németországi, amikor az ICE1-es beton hídlábnak csapódott úgy 200-zal, ott is több, mint 100 halott volt...
Szabad piac van, de természetesen csak teherfuvarozásban vannak vállalkozó társaságok, ezek legtöbbje külföldi cég/befektető, de van néhány magyar is. A körülmények, beosztás és a pénz változó, de általában rugalmasak, örülnek ha találnak munkaerőt.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Nem véletlen van a Máv-nál soha nem látott elvándorlás.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2017.04.23. 12:13:45
De szerencsére vagy egy RailDriver-em így szinte bármilyen szimulátorban tudom nagyobb élménnyel vezetni a vonatokat. (még az OpenBVE-ben is) Soha többé nem vagyok hajlandó billel "ütögetni" a karokat. 😄 Ég és föld. 😛
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.04.22. 13:58:51
X universe Home, sweet home
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
OFF: nekem megvan a TS 2017, de az is túl egyszerű szerintem, mert nem 5-10 gomb, kapcsoló és tolókar kell ahhoz, hogy az ember egy mozdonyt vezessen. Itt is látható volt, hogy a légsűrítőt be kellett kapcsolnia, a fékeket,stb-t ellenőrizni, üzembe helyezni a mozdonyt.Én nem vagyok sem szakértő, sem mozdonyvezető...
ON: az új patch óta még nem játszottam a Transport Fever-rel, milyen lett?Tényleg jobban fut, nem lagzik? Mert sokan mondják, hogy semmi nem változott.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.04.20. 17:18:11
Abban van 1070 órám eddig.
Én is hasonlóan szoktam kezdeni, csak én nem az 1800-as évektől (nem vagyok oda azokért a járművekért), hanem 2000-től.
Az én módszerem az, h megkeresem a legnagyobb várost, összekötöm a legközelebbre eső várossal, majd addig járatom rajta a vonatot, míg a kölcsönt vissza nem tudom fizetni, illetve néha közben építek másik vonalat is. Eddig még sosem mentem csődbe 😊
Mindegyik vonalra iga az (busz és villamos is), hogy ha nem tudja elvinni az utasokat, akkor még teszek fel járművet, mert azok ismét csak pénzt fognak hozni. Viszont ha valamelyiken ok van, akkor azt ritkítom. Ezzel gyakorlatilag nagyon kevés veszteséges járatom szokott lenni.
Az említett térképemen 2019-ben járok, és a pénzem 29B körül van. Van olyan vasút vonal, amelyik 200M felett hoz.
Ezzel a módszerrel az említett térképemen már 1860 körül nem kellett hitel, és kezdett annyi pénzem lenni, hogy nem tudtam elkölteni.
Vannak a városokban zónák, 3 féle zóna van. A zöld a lakó övezet, a kék a vásárlói, a sárga a dolgozói övezet. A kék ill. sárgának termékekre van szüksége ahhoz, hogy növekedjenek. Ha ellátod őket termékkel, akkor több bolt és munkahely lesz. A lakosság akkor nő meg drasztikusan, ha össze van a város köttetve más városokkal, illetve belső járatai is vannak.
Vegyük az én példámat, a középső város a HUB város (azért hub mert úgy működik mint egy HUB). Ezt a várost elláttam fooddal, construction materiallal és fuel-el, a másik kettőt viszont nem. Húztam egy vonatot egyenesen, és így forgalmat generáltam. Mivel a korai időszakokban nincs autós forgalom, mert túl lassúak az autók, ezért a legtöbben a vonatot fogják használni. A két szélső városhoz vonat van csatlakoztatva, tehát nő a lakosság száma, de mivel azokban a városokban nincs elég bolt/munkahely, ezért elutaznak a középsőbe. Oda-vissza ingázik a vonat, és mindig vannak utasok, mert sosem megy üresen. A-ból B-be van forgalom, mert az emberek vásárolni/dolgozni akarnak. B-ből C-be van forgalom, mert a vásárlók/dolgozók hazamennek, C-ből B-be ugyanaz mint A-ból B-be, B-ből A-ba meg ugyan az mint B-C.
Szerk.: A legfontosabb dolog, hogy ha NINCS miért átmennie az utasnak az egyik városból a másikba, akkor nem is fog átmenni.
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2017.04.12. 12:36:51
I met God. She's black
Azt is eléggé problémának találom hogy a transport fever-hez nincsen az a jó interaktív guide mint amilyen a Trainhoz volt.... link Abban tök jól megértettem a játékot......
Ám most néztem egy-két gameplay-t belőle, kicsit szokatlannak tűnik elsőre, főleg már idejétmúlt a grafikája... 😊
Végeztem egy tesztet mindkét játékban. Képekkel is, többet mondanak azok.
Mindkét játékban 1850. aug. 3-án indultak el a 96 utaskapaticással az alap európai vonattal.
Train Fever:
1852. okt. 29-én sokkal több utas volt mind a vonaton, mind a két állomáson!
Transport Fever:
összekötő buszjáratok nélkül:
1852. okt. 21-én még mindig csak 12-16 utas a vonaton és kevés utas várakozik!
összekötő buszjáratokkal: (minden városrészlet összekötve) A teszt újrajátszva 1850. aug. 3-tól
1852. okt. 29-én már több utas volt, de még mindig nem teljesen éri el kb. ugyaennyi idő alatt a Train Fever utasszintjét, pedig Train Fever-ben NEM akalmaztam buszjáratokat, csak a Transport Fever-ben.
Tehát a Train Fever-ben könnyebb/jobb játszani az utasgyarapodási szempontból a véleményem szerint... és nyerességesebb is...
Szívesen várom az észrevételeiteket, tapasztalatokat és tippeket hogy ebből szempontból mit hogyan érdemes csinálni a Tranport Feverben hogy több legyen az utasunk/rakományunk!
Én is meg bizonyára mások is nagyon kíváncsiak lehetnek erre!
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.04.11. 13:24:04
Ha új játékot kezdesz, akkor a térkép generálása előtt is ki tudod választani a használandó modokat, A trékép elkészültekor már tartalmazzák a bejelölt modokat,, és az első mentéstől kezdve már mindig benne lesznek.
De ebből adódik is egy másik kérdés, mostantól mindig bele kell majd raknom a modot, vagy mentés után mindig benne marad és elég csak a játék folytatásra kattintani?
Másik kérdés, ha új játékot kezdek, el kell mentenem, és betöltésnél kell belerakni a modokat?
Köszi a válaszokat előre is! 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Igen, tudom, hogyan kellene beletenni a mentett játékállásba a modot, csakhogy nincs a listában benne :/
Mentett játékállásnál, Load Game - Active Mods találsz egy kicsi szürke kockában "+" jelet, arra kattints rá, add hozzá a modot, ha jól csináltad benne kell lennie az állomások között.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a Curved Stations-t sikerült valakinek belevarázsolni a programba?
Próbálkoztam azzal, h a játék főkönyvtárán belül bemásolom a cuccot a res mappába, de akkor hibaüzenetet dob ki a mentés betöltésénél és új játék indításnál is. Aztán próbálkoztam azzal, h csak a mods mappába rakom be a mappát, de akkor meg nem látom a modok között, mikor mentett játékot akarok betölteni....