2614
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • mariakandras
    En lerakok annyit, hogy javareszt lefedje az ipart es a kereskedelmet is, es elnevezem oket (varosnev + Trade Center 1..2..3.. stb.). Teherautoknal pedig megadom amelyik kell es mindegyiknel bejelolom az only unload opciot, igy nem lesz osszevisszsag, mindegyiknel szepen kirak annyit, amennyit kell.
  • Desert
    + #1450
    Igen, arra gondoltam. Kár érte, pedig szerintem hasznos.
  • tuvixplayer
    Aztán rájöttem. Ott ki/be lehet kapcsolni. Itt nem tudok erről.
  • Jóózsf István #1449
    Valószínűleg arra gondolt, hhogy vándoroltak a kis piktogramok a gyárból a depóba, de még azt hiszem, hogy a városokba is. Arra nem emlékszem, hogy ez kikapcsolható lett volna. De már rég volt.
    Nekem is szembejutott már ez a "ficsőr".
  • tuvixplayer
    Eszembe jutott. Itt nincs olyan funkció. A depóban, megállóban lerakott áru elosztódik a vonzáskörzet megfelelő épületei között, valószínűleg azonnal, amint lecsökken a járművön lévő mennyiség.
  • tuvixplayer
    Mire gondolsz? Hirtelen a Train Fever-ben sem emlékszem erre.
  • Desert
    A különböző áruk mozgását nem lehet bekapcsolni, mint a Train Feverben, vagy csak én nem látom hol lehet?
  • ssx22
    Akkor meg tökmindegy hogy buszmegállóba rakja le vagy teherlerakóba mert igyis ugyis be kell menni a városba...
  • Java33
    Célszerű úgy építeni a kereskedő állomást, hogy a kék és a sárga területeket lefedje.
    A zöldet nem kell lefednie..
  • Borg
    Pedig még a villamos megállóba is le lehet :D
  • ssx22
    És azt hova rakod le? Be a város közepébe? Nem fedi le az egész várost? Vagy leraksz többet?
  • Java33
    Létezik kereskedelmi depo is..
  • ssx22
    Miért akkor hova pakolod le?
  • mariakandras
    Az valami kezdetleges bug lehetett amit később javítottak, mert én soha nem tettem le buszmegállóba árut.
  • Desert
    Train Fever után nem lehet annyira rossz. :)
    Lehet előveszem ismét és gyakorlom, bár itt a szállítmányozás sokkal összetettebb.
    Railway Empire egy másik logikát követhet, majd ránézek arra is.
  • Redapple
    Szerintem előbb nézd meg a Railway Empire-t. Nem mondom, hogy jobb, de mindenképpen kevésbé agysejtpusztító.
    De ha ragaszkodsz a Transport Fever-hez, -mielőtt fillért is adnál érte- előbb pattints fel egy virágbolti verziót, hogy meggyőződj róla, van-e annyira nyakatekert beteg logikád és elképzelésed a világ és a gazdaság működéséről, mint a készítőknek...
  • ssx22
    Én 5x mentem csődbe mert álmomba se gondoltam volna ilyen barom megoldást hogy a buszmegállóba rakják le a kamionok az árut
  • mariakandras
    Az attól függ.. ha az esetleges TTD beidegződések felszínre kerülnek ebben a játékban, akkor lesz pár meglepetés. Én az első játékomban easy-n is csődbe mentem.
  • Desert
    Tervezem megvenni, mert jó lenne valamivel elütni a hétvégéket, mennyire nehézkes a kezdés itt?
  • mariakandras
    Van valami taktika arra, hogy keresztezodesben ne lassitsanak le a teherautok? Van egy 4 savos ut buszsavval, jobbra lekanyarodik belole egy ugyanilyen ut kb 160 fokban es megis lelassitanak 25-30-ra, pedig siman bevehetnek biztonsaggal 80-nal.
  • tuvixplayer
    Sikerült kitörölni a mentésből a hiányzó modot. Nem kellett hozzá a VM mod removal dummies.
  • tuvixplayer
    Igen, majd este.
  • wollnerd #1430
    Ha nem próbálod ki, sosem tudod meg. :)
  • tuvixplayer
    Lehet, hogy VM mod removal dummies ez a megoldás a bajomra??? A változás jegyzékében ez van: Frissítés: júl. 4. @ 22:09

Added dummies for station signs mod
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.07.05. 13:56:51
  • Borg
    Igen, egy központi várost favorizáltam, ahova mindent és mindenkit beszállítottam minden más helyről a térképen.
    Még raktam is be screenshotot régebben asszem.
  • tuvixplayer
    Ráadásként a legdühítőbb az, hogy nem is használom ezt.
  • mariakandras
    Alig tudom elhinni. Hogy sikerult elerni? Mindent egyetlenegy varosra epitettel fel? A 9k-s varos utani tovabbi 9 mekkorak?
  • Z33noo
    Én annó az Eurofima személykocsikkal jártam igy, de bemásolva a mod mappába müködött, szóval nem van ötletem :(
  • tuvixplayer
    Letöltöttem és elindítottam a TPFMM - Transport Fever Mod Manager programot. Látja a Station Signs mod-ot, csak a játék nem.
  • tuvixplayer
    Közben találtam megtaláltam egy másik lapon:
    Station Signs
    bemásoltam a Mods könyvtárba, sőt előtte az üres könyvtárba is, ahol eredetileg volt, de a helyzet változatlan.

Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.07.04. 23:07:03
  • tuvixplayer
    Tudja valaki mi a megoldás a következő problémára? Az egyik mod: Station signs eltűnt a játékból, valószínűleg az alkotó kitörölte a tartalmat. Emiatt nem tudom betölteni a mentéseket. A mod-t egyelőre nem találtam sem, de nem tudom kitörölni sem a játékból. A könyvtárat megtaláltam a Steam\Steamapps\workshop\content mappában: 1359671052, de üres. A számát onnan tudom, hogy a játékban az egeret a hiányzó mod felé húzva kiíródik. Szóval patt helyzet. Tud valaki segíteni? A ne használjak modokat nem fog segíteni.
  • Borg
    Úgy mondod ezt, mintha létezne értelmes mod a játékhoz... simán alapjátékkal volt meg a 9000.
  • mariakandras
    Szerintem nem tulzas a 24, tekintve, hogy milyen reszletesen kidolgozott minden utcanezetben. Meg mindig tehetnek bele +8-at ha kene.. 9000 fos varos meg szerintem nincsen, nekem asszem 2300-as volt eddig a legnagyobb. Ha tele van nyomva modokkal a jatek es akkora egy varos mint alapesetben 3 egyutt, ne csodalkozzatok, ha akad.
  • Borg
    A szaggatás értelmezés kérdése.
    Nekem a 9000 fős várost nézve, ami tele volt vonattal, teherautóval, busszal, hajóval volt 12-16fps-em. Gyérebben beépített részeken meg 20-40. Összesen 200 vonat, 100 teherautó meg busz, és 50 hajó kb. De nem szaggatott végülis, csak épp folyamatosnak se lehet nevezni, ahhoz azért legalább 30fps kellene stabilan egy ilyen játéknál is. Méginkább 60 minimum, és akkor a kép tologatásával sincs törés.
    De 60 talán a tizedik lovaskocsiig volt meg stabilan... ami nem túl fényes eredmény a játék enginera tekintettel. 4.2ghz, 16gb ram, meg 1070-el.
  • ssx22
    Nekem 16 van és nem szaggat bár a mentéseket nagyon lassan tölti be
  • tuvixplayer
    Nem túlzás, hogy 24 GB ram kell egy ilyen játékhoz??? Nekem 16 van, és bizony szaggat a későbbi években.
  • sakrafi
    Magyar nyelvi fájlok tölthetők a Magyarítások Portálról.
  • mariakandras
    Ha szep lassan epitkezel felfele es nem vagy moho, akkor nem kell a varosi kereslettel kezdeni, csak ha rogton 100, vagy afeletti rating-gel inditasz. A valo eletben is, azert mielott egy fafeldolgozo legyartana 2 milliard deszkat, azert megnezi, van-e hova.. par raklapnyi meg mind1, elfer az udvarban ha nem kell senkinek.. :) Szal 1-2 teherauto nyugodtan mehet a nyersanyagtol, valamennyit azert termel raktarra is ahova viszed, csak utana menjen a tovabbszallitas is.
    Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2018.07.03. 12:49:41
  • ssx22
    Kicsit hülye a rendszer mert "visszafele" kell építkezni. Először lerakom a depót a városba néhány kamionnal, aztán a depóhoz rakok egy teherszállító vasúti pályudvart, aztán gyárhoz is, utána meg nyersanyagokhoz is és ha beindul a kereslet, beindul a termelés is. Lehet hogy néhány körbe veszteséges lesz az egész de aztán átmegy nyereségbe
  • mariakandras
    Nemhogy felaron, en 4x-es arat is kiperkalnek erte, mert meg csak hasonlo kvalitasu sincs a piacon es sztem nem is lesz egy jodarabig. Ez meg igen kozel all a tokeleteshez, sot, nem is tudnek negativumot mondani, a nagy gepigenyt szoktak felhozni, de ha van eleg ram, akkor az se gond, en mindig large mapon jatszom, 24 giga rammal siman fut, csak akkor reccenget, mikor betoltes utan eloszor vegigporgetem a terkepet.