2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • csocsirocsi
    De, Steamen vettem :)
    Igen, tudom, hogyan kellene beletenni a mentett játékállásba a modot, csakhogy nincs a listában benne :/
  • dimre
    Gondolom nem a Steamen vetted, a mods mappában jó helyen van, kicsomagoltad ?
    Mentett játékállásnál, Load Game - Active Mods találsz egy kicsi szürke kockában "+" jelet, arra kattints rá, add hozzá a modot, ha jól csináltad benne kell lennie az állomások között.
  • csocsirocsi
    Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a Curved Stations-t sikerült valakinek belevarázsolni a programba?
    Próbálkoztam azzal, h a játék főkönyvtárán belül bemásolom a cuccot a res mappába, de akkor hibaüzenetet dob ki a mentés betöltésénél és új játék indításnál is. Aztán próbálkoztam azzal, h csak a mods mappába rakom be a mappát, de akkor meg nem látom a modok között, mikor mentett játékot akarok betölteni....
  • Desert
    Szlovákoknál találni dobozost. ITT 17,99€
    Én kérdeztem a magyar boltot, azt válaszolták, csak cseh, szlovák, lengyel s ilyen nyelvek vannak, ezért nem is kapható nálunk.
    Bár szerintem, ha beregisztráljuk Steam-re, akkor nem csak ezen 3 nyelvből lehet választani.
    Cseheknél pl: ITT 15,48€
  • Jóózsf István #1127
    Vagy, ha nagyon a filléreken akarsz lovagolni, akkor itt.
  • dimre
    Jelenleg Mo. üzletekben nem kapható, a gőzben most akciós, kb. annyiért veheted meg mint itthon (ha kapható lenne).
    Steam TPF -20%
  • Z33noo
    https://www.g2a.com/transport-fever-steam-cd-key-global.html
  • donzsooo74
    Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy honnan lehetne megrendelni a játékot, illetve megvenni??
  • Tuvok #1123
  • Z33noo
    Te vagy a legjobb nyuszikám :D
  • tuvixplayer
    A mentés betöltése gyorsult.
  • Tuvok #1120
    ..\Steam\userdata\<steamID>\446800\local\settings.lua

experimentalMapSizes = false --> experimentalMapSizes = true

Elég instabil állítólag, nem véletlen van az 1:5 opció alapból eltüntetve.
  • Z33noo
    Ave.
    Tudja valaki hogyan játszhatok 16M-nél nagyobb mappokon?
  • Toxigen
    Be kell mászni valami al-mappába és ott a konfigurációs fájlban megbirizgálni a képernyőméretet.
  • adeva1
    Hello! Köszi a tanácsot ,én is gondoltam rá, meg is léptem, és elértem azt, hogy másik 2 játék sem fut azóta rendesen. Szerintem ennek szerelő lesz a vége!
    Üdv: adeva
  • Borg
    Egy darab fps-t nem gyorsult ez...
    Dehát ugye már a Train Fever óta látjuk, hogy szarból nem lehet várat építeni (és nem is akarnak), szóval... ez van.
  • PatrikN1
    Sziasztok
    Találkozott már valaki olyan problémával hogy a játék indító képernyője sokkal nagyobb ba jelenik meg mint a monitor?
    Nem látszanak a játék menü gombjai. A monitoron egyébként minden más tartalom rendesen jelenik meg.
  • Nohab
    Szerintem egy új VGA driver megoldhatja a problémát. Az AMD-hez keressél elsőnek.
  • adeva1
    Sziasztok! Most vettem ezt a játékot, és az intro után elkezdi tölteni, majd kidob. Mi lehet az oka? A rendszer a következő: Win7 64 bit, proci: intel(R)core(TM) i7, VGA :AMD Radeon (TM) HD 8500M/8700M, Intel(R) HD Graphics 4000 Mi lehet a probléma?
    Elöre is köszi! Adeva
  • Desert
    Tuti az angol váltó :)
    Jó látni, hogy bővül a program.
  • Laca54321
    Sziasztok!
    Sok videóban látom nincsenek utasok...
    Ez valamiféle mód, hogy erőt nyerjünk, jobban fusson a játék?
    Valaki tud segíteni a témában?
    Köszönöm.
    L.
  • tuvixplayer
    Mintha a Trainz engedné. Sok évvel ezelőtt játszottam vele, de az emlékeim elég hiányosak már.
  • Tuvok #1109
    Nagyvasúton kevés helyen használják, de a játék igazán engedhetné építeni.
  • tuvixplayer
    Tök jó, mert teljesen laikusként erre gondoltam :)
  • Tuvok #1107
    Hivatalos nevén kétoldalú váltófonódás.

• tuvixplayer
    És milyen a dupla csúcsos váltó?
  • Tuvok #1105
    De, annak szokták csúfolni. :))
  • tuvixplayer
    Ez nem az angol váltó??? Nem csak keresztezi egymást két sín, hanem egyikről a másikra át is mehet a vonat.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2017.03.31. 14:30:17
  • Tuvok #1103
    Igen, az lesz az, igazából csak a szintbeli keresztet lehet átcsinálni átszelési váltóvá.
    Videó
    Már kezdtem örülni, hogy dupla csúcsos váltóról van szó, de nem.
  • Jóózsf István #1102
    Az még ebből sem derül ki igazán.
    (vizuális típusúaknak, kicsit túl ujjongva!)
    Elsőre az angol váltóra tippeltem...
  • Tuvok #1101
    "Added double slip switches"

Ezmiez ?
  • Jóózsf István #1100
    Build 12737 (March 30)

Szerintetek gyorsult?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Added replace-vehicles-now feature in line and vehicle window
    Added double slip switches
    Added track speed layer
    Added street traffic layer
    Added zoom-to-cursor option
    Added names for persons
    Added vehicle cargo weight simulation (applies in new games only)
    Added Italian, Portuguese and Ukrainian translations
    Added map seed text to savegame and console
    Added camera recording tool (debug mode only)
    Added debug mode switch to settings menu
    Added menu option for hardware cursor
    Added base config setting to earn achievements with mods enabled
    Added speedLimit parameter for lane lists (modding)
    Added terminal connectivity test to verify constructions (modding)
    Added "catenaryPoleDistance" setting to track type config (modding)
    Added "getGameDifficulty" to scripting interface (modding)
    Added logos for all vehicles (content)
    Added level of detail models for all vehicles (content)
    Improved savegame loading time
    Improved RAM consumption
    Improved general performance
    Improved line window (stop list, load mode, vehicles and replacement tab)
    Improved vehicle window (send to depots and sell, details tab, replace now)
    Improved line manager (icons, tooltips)
    Improved line assign pop up (new line button on top, show visible lines only)
    Improved traffic simulation (player road vehicles have more priority)
    Improved person/vehicle interaction
    Improved music volume (lower volume possible)
    Improved camera panning (perspective panning)
    Improved translations (some text was not translated)
    Improved aircraft movement (smaller turn radius etc.)
    Improved aircraft approach/landing and air traffic control
    Improved balancing in some missions
    Improved cargo sorting for data tables
    Improved map generation when "makeInitialStreets" is false
    Improved GUI scrolling: handle arrow keys, page up/down, home/end
    Improved Lua error handling
    Improved stability on Mac computers
    Fixed train brake bug
    Fixed late game mid-month lags
    Fixed train driving through other train after automatic vehicle replacement
    Fixed production behavior of industries with multiple output products
    Fixed street upgrade crash (occurred with some mods with through-streets)
    Fixed achievements not earned after mission complete
    Fixed delay when vehicle 100% loaded
    Fixed multi-cargo load/unload delay bug
    Fixed language error aircrafts to aircraft
    Fixed age not reset on vehicle clone
    Fixed credits button not clickable bug
    Fixed station table sort/filter by cargo
    Fixed streets blocking industries in map generation
    Fixed wrong resolution bug on Mac computers
    Fixed Steam overlay on Mac computers
    Fixed Ctrl-Tab on Mac computers
    Fixed Alt-Enter on Mac computers
    Fixed platform orientation of modern rail station (content)
    Fixed rail stone bridge gaps between pillars and railing (content)
    Fixed modern bus/tram station catenary and lanes (content)
    Fixed lowest level of detail model of characters (content)
    Fixed vehicle models details of ge_p42_dc, br_e94 and Nohab (content)
    Fixed train car door sounds (content)
  • Rue East
    Sok sikert kívánok! Én már nagyon várom, hogy minőségi magyar járművek kerüljenek be a játékba.
  • Nohab
    Köszönöm a dicsérő szavaid.

Igen, így tényleg nem lesz egyszerű. Személy szerint a teherautóktól és a villamosoktól félek a legjobban. Azokról alig van valami műszaki rajz. A textúráktól még annyira nem félek. Még bizakodó vagyok :)

A modellek egy részét a Train Simulatorból fogom kivenni és berakni. Csak még oda nem nagyon jutottam el, hogy engedélyt kérjek a készítőktől. Egyszerűen másra koncentráltam. Ezeknél a modelleknél nem lesz probléma a minőség.

Ahogy írtam először 1900-ig szeretném megcsinálni a modelleket. A gyárakat is be szeretném tenni az első megjelenésbe. Utána jönnek majd 1900-tól végig a mozdonyok. Kiadás. Személykocsik és teherkocsik. Kiadás. Buszok, teherautók és villamosok. Kiadás. (Innen már nagyon távoli jövő) Magyarországon üzemelő magángépek, be nem szerzett vagy prototípus gépek, és (vagy) hajók, repülők.

Nem fogok félni megkérni más modderek segítségét. Az még majd sokat dobhat az egészen.

Lightwave amivel készítem ezeket. Kicsit döcögős, de nagyon pontosan és letisztultan lehet benne dolgozni. Ahol lehet tervrajzok és képek alapján dolgozok. Volt ahol sajnos csak leírásra, műszaki adatokra támaszkodhattam. Ezek szerencsére korai dolgok, és kevesen ismerik ezeket. Már ha egyáltalán ismeri valaki. Ilyen például az Érsekújvár típus és a Négykerékhajtású vontató. Kettő - kettő képet találtam róluk. A mozdony estében meg még eltérő kialakítása is volt... Sajnos ez ilyen. Ha egyszer a végére érek, akkor talán majd átalakítom ezeket a modelleket nagyobb minőségre. Majd ezt még eldöntöm.
  • Rue East
    Nagyon jó, amit csinálsz.
    Viszont elnézve a modellek listáját, szerintem elég nagy fába vágtad a fejszédet. Persze kérdés milyen minőségben fogod kidolgozni ezeket a modelleket. Főleg a textúrák terán, mert szerintem az a nagyobb része egy jármű elkészítésének. Mondom ezt úgy, hogy egyet se csináltam még életemben.
    Én mondjuk nem időrendben készíteném a járműveket, hanem inkább valamiféle fontossági sorrendben. Például V43-al kezdenék és azt adnám ki.
    Neked mik az elképzeléseid? Milyen programmal készíted? Mi alapján? Tervrajzok?
  • Nohab
    Csináltam egy topikot a magyar csomagomnak. Töltöttem fel új képeket is, igaz nagyon rossz minőségben... Ha elérek a járművek készítésével 1900-ig, illetve az új gyárakat is belerakom, akkor ki fogom adni az első verziót.

Link a topikhoz.
  • tuvixplayer
    Azt válaszolta Tom, hogy köszöni a javaslatot, nagyon tetszik neki, és örömmel fogja hozzáadni a kívánság listájukhoz. Mivel figyelmetlenül olvastam el a válaszát, úgy értettem, hogy nekem kell hozzáadnom, de tisztáztuk. Nekik van egy belső listájuk ahol gyűjtik a játékosok javaslatait kívánságait. Mindig, mielőtt elkezdenek egy új update-en dolgozni, ellenőrzik a listát, és eldöntik, hogy mit fognak megvalósítani a következő patch-ben.
  • Tuvok #1094
    De legalább válaszoltak, ez abszolút pozitív.
  • tuvixplayer
    Köznem kiderült, hogy félreértettem valamit a válaszlevélben. Az ötleteket, észrevételeket elég csak az [email protected] címre elküldeni. Ha érdekesnek találják, akkor ők adják hozzá a belső listájukhoz, amit átnéznek a következő esedékes továbbfejlesztés során.
  • akyyy
    Én azt szeretném, ha zónákat lehetne kijelölni, és akkor a városok oda építkeznének, út mellé, amiket mi hozunk létre, és nem hozna létre új utcákat.

Ezzel ha valós térképet készítünk pl. akkor a városok el rendezése is hasonlóan nézne mint mint a valóságban. Még ha csak ún "elnagyolt" úthálózat is, de tök jól nézne ki.

Ezt kéne elküldeni a készítőknek. Tudom, ez nem egy simcity, meg cities, de valami hasonló módon, mint ahogy azokban van.