The Expanse (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

cylonflatus
Én estére tartogatom, kb 22h körül fogom. Nagyon hosszú öt és fél órának nézek elé ...

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

nem picit várom már, hogy hazaérjek és nekiessek 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

cylonflatus
De jó nap ez a mai, sőt duplán jó! Juhhhéj.

[NST]Cifu
Nem olvastam a könyvet, de a karakterleírásból mondjuk idősebbnek van leírva a könyvben, mint amilyennek a sorozatban tűnik.

[NST]Cifu
Éljen a Hypetrain. Még két nap. 😛

Érdekelne az írók véleménye, hogy vajon a fejükben is Shohreh Aghdashloo volt Chisjen karaktere. 😊
Mindenesetre szerintem nagyon jó húzás volt őt castingolni erre a szerepre.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

csucsúúúúú 😊

[NST]Cifu
Expanse S2 karakterfotók.

A fotók szövegeit egy általános iskola alsó tagozatán se fogadnák el fogalmazásnak...

[NST]Cifu
360°-os Marsi harc videó:

We Love the fans of the Expanse (pár új spoileres jelenet van benne):

The Womens of The Expanse:

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2017.01.29. 09:12:57

[NST]Cifu
Nyilván más és más a megítélés, én pl. a Csillagkapú sorozatot nem tartom klasszikusnak (főleg a folyományait...), a BattleStar Galactica eredeti TV sorozat inkább mosolyognivaló, a BSG 2k3 (miniszéria, vagy Pilot) zseniális volt, a 2k4 sorozatból az első évad még jó, aztán szánkázik lefele a lejtőn ( bővebben ebben a hozzászólásban fejtettem ki ).

Remélem, hogy az The Expanse tartja a szintet, vagy esetleg feljebb is lép... De... amiben abszolute üt a sorozat, az a világűr és annak technikai megoldásai. Nem volt ennyire reális TV sorozat talán soha. Nem csak, hogy Newtoni fizika alapján mozognak az űrhajók, de egész jól össze van rakva az egész, kezdve a Coriolis-hatástól a mágneses csizmákon át a CIWS fegyverekig. Nem véletlenül kapta meg az Atomic Rocket - Seal of Approval-t, ami a hard Sci-fi realitását díjazza...

Darthmushroom
Nem rég kezdtem a sorozatot (4 részt néztem meg), eddig tetszik, bár nem tűnik olyan klasszikusnak mint egy csillagkapu vagy a csillagközi romboló, de persze mikor a műfaj nem épp túl népszerű a tvbe akkor ez is megteszi 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Na, a Babylon's Ashes-t már gőzerővel fordítják, szóval hátha még ebben a félévben olvashatjuk.
A másik jó hír, hogy van olyan könyv, pl a Leviatán ébredése, amit már a harmadik újranyomást éli meg, szóval jó eséllyel majd a novellás kötetekre (szintén Térség univerzum) is sor fog kerülni.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

szerintem igen, bár tény, hogy idáig, csak a protokkal volt bajuk, most először mentek neki embereknek, lehet nekik csak bogarak vagyunk, ahogy a protok is simán lenulláztak naprendszereket. Amit még betippelek, hogy nem feltétlenül lesz gonosz az új erő, mármint, emberi értelemben nem lehet majd értelmezni a céljaikat. mondjuk egyelőre nagyon nyitott, mintha még az írok sem tudnák, hogy akkor két ősi civilizáció hátramaradt automatái harcolnak csak, esetleg egy tervezett bio faj harcol egy mechanikussal, bármi, akármi. Kicsit attól félek, hogy a szokásos klisé lesz: itt egy legyőzhetetlen mega-giga-reaper faj (vagy több), akit majd egy gombnyomással kikapcsolnak. Persze, ha tökösek az írók, akkor nem lesz happy end.

igazából a regény címek adhatnak némi támpontot, mert idáig elég jól működtek:

ugye az 5. volt a Nemesis: ami a földön bekövetkezett
6: Babilon hamvai: hát tippre még jobban szét fog hullani a három nagy szembeálló emberi csoport.
7: Perszepolisz (A Perzsa birodalom szakrális fővárosa) felemelkedése: na ez már bármi lehet, vagy összezár az emberiség, vagy megtámogat minket egy galaktikus szereplő, vagy itt lesznek igazán bemutatva az ősi játékosok.

lesz mit találgatni, nagy fába vágta a fejszéjét a Syfy. 😊

cylonflatus
Ja, nagyon várom már a 6.-at. Illetve a fordítását, mert ugye a könyv már tavaly megjelent. Szerinted mi volt az a végén, az epilógusban?
Vajon az lehet az a fenyegetés, amiről a proto-Miller is beszél?

na befejeztem az ötödik könyvet, hát, nagyon, nagyon b-e-t-e-g volt. o0

én nem bírom a túl sok feszültségét (horrort sem nézek emiatt), nagyon szemetek voltak az írók 😊

cylonflatus
Bocsánat a spoiler miatt, de azért nem raktam makróba, mert ezek olyan információk, hogy aki nem tart ott, az nem tudja kontextusba helyezni, szerintem nem lőttem le semmit (lényegeset meg biztos nem) de legközelebb majd használom a taget.
Csak még egy-két gondolat a törésről: azért azokat a töréseket nem úgy csinálták, hogy Fred leül az asztalához, csatlakoztatja az eszközt, megnyom egy gombot azt' föl is van törve. A transzponder esetében, de ez vonatkozik a marsi protokollokra, ezek nem ötperces műveletek, plusz a könyv említi is, hogy a KBSZ-nek beépített emberei vannak a marsi hivatalnál (is), ahol nyilván vannak tartva a transzponderkódok. Naomi is csak a Fredék nyújtotta segítséggel tudta megcsinálni, pedig ugye magasan képzett programozó, aki fiatal korában rendszeresen tört fel legkülönbözőbb rendszereket. Fred nem programozó, és ugye abban a helyzetben
Holden volt az egyetlen, akiben bízhatott (aki szintén nem szakembere a témának), nem adhatta oda bárkinek, mert nem tudhatta ki az áruló, ki tartozhat a renegát csoportba. Meg mégegyszer, záros idejük volt az egészre, és hiába civil, katonai titkosítást használt, ráadásul nem csak egyet, hanem többszöröst. De abszolút értelek sőt, esküszöm én is fölkaptam ugyanígy a fejem rá először, csak így végiggondolva nekem még elmegy. Na jó, szódával, de még elmegy. 😊

Az ötödik könyvvel dettó ugyanígy éreztem. Az első harmad kevésbé tetszett, főleg az előző könyvek után. Kevésbé olvastatta magát, de aztán rendesen meglódul. Ami csalódás volt viszont:
a protomolekuláról eddig is lassan derültek ki a dolgok, de azért az a vonal is folyamatosan-, lassan de biztosan haladt, építkezett, az ötödik könyvben viszont alig van valami. Pedig a protmolekulát létrehozó hiperfejlett idegeneket elsöprő még parább, ismeretlen valami nagyon izgatja a fantáziám... 😊

ez az ötödik könyv (Nemezis játék), érdekes egy hullámvasút, az első 30-40% olyan meeeh, aztán tegnap este azon kaptam magamat, hogy felugrott az olvasó figyelmeztetése, hogy egy órája olvasok, pihentessem a szememet.

[NST]Cifu
A Tachi / Roci design fejlődése a TV sorozatban. Szerencsére nem az 4 hajtómű-podos megoldás lett nyerő...

lassú zóna szerintem pár év múlva nagyon menőn lesz megvalósítva, gondolj bele, mennyire hatásvadász módon lehet megjeleníteni a stophatást, és annak áldozatait, ha lesz olyan évad ami megy Golden Globera, akkor az lesz az, az ott történt események igencsak hálás téma, Ilosz nagyon várós, szerintem klasszul lesz megcsinálva az is, kíváncsi vagyok, hogyan fogják bemutatni az élővilágot, meg a "robotokat".

dude, spoiler 😊

én ezt értem, de onnantól, hogy az egyben fel tudták törni a marsi titkosítást, meg transzpondert, csak nem fogott volna ki rajta egy civil. értem én, hogy kellett a csavar, de ez így szerintem elég vásári volt.

cylonflatus
Ok, hogy Johnsonnak rendelkezésre áll mindenféle bizbasz, meg menő technológia, de ha jól emlékszem Fred említette, hogy a csaj valami nagyon fejlett-, és többszörös titkosítást használt (újságírói paranoia, védik a forrást), és ráadásul idejük sem volt a törésre, mert a csaj addig vagy megfullad, vagy kicsempészik az állomásról.
Nagyon várom már és nagyon kíváncsi vagyok a második évadra, de egy kicsit tartok tőle, hogy nagyon meg fogják kavarni az eseményeket a könyvhöz képest. Láttam egy promóképet (be akartam szúrni, de persze most nem találom), amin Bobby és Alex ülnek egy kis cockpitben - nyilván a Megatronban. Ezzel csak az a baj, hogy ez a fölállás, így (Alex, Bobby és a Megatron), az ötödik könyvben jön össze, annak is a második felében. Most ugye valahol az első könyv felénél ért véget a történet, csak be lett hozva Avasarala szála (és vele együtt a politikai szálak) a második könyvből, de időrendileg az első könyv bő felénél tartunk. Nagyon remélem nem fogják átugrani az Iloszon, meg a lassú zónában történteket.

[NST]Cifu
Itt van a telefonomon jó ideje Jack Campbell: The Lost Stars sorozata, az első kötetből már elolvastam 30 oldalt. 😊

Persze tény, hogy ha beáldoznék ezt-azt, akkor tudnék olvasni is, például hétvégén teljes két órát áldoztam kikapcsolódásként a Kerbal Space Programnak. 😛

hát az alapján, amit szilveszterkor mondtál (mennyire el vagy havazva), azt hiszem, az a veszély, most nem fenyeget téged, hogy lesz rá időd 😊

[NST]Cifu
El kellene kezdenem olvasni a könyveket... 😊

ja, képzeljétek, megtaláltam az első hibát ami szúrta a szememet, az 5. könyvben Frederickék nem tudták feltörni egy újságíró mobilját, mondjuk ezzel együtt tudok élni. 😊

nem is, hiszen neked borjúd van, nem kutyád 😄

[NST]Cifu
Jópofa, de én kutyás vagyok. 😄

Recap a második szezon előtt....máshogy o0

nem baj, mi így szeretjük, ha tökéletes lenne, nem is nézném 😊

[NST]Cifu
Azért itt is látszik az, hogy bizonyos dolgokban kissé következetlen a világ / sorozat. A kedvencem a "Corvette-class frigate" (korvett osztályú fregatt). A Korvett és a Fregatt két külön hajóosztály... 😊

ajánló + Donnager

Másik fórumról lopott link, erősen spoileres, jelenet az S02E01-ből:

"Ahogy már írták, a GoT etalon lett ..."
Jaaaa, én meg azt hittem azért az összehasonlítás, mert a könyv sorozatot "tudjuk ki" két asszisztense követte el. 😄
Mert ha így lenne, akkor sok mindenhez közük lenne a GoT könyvekben is, ugye. 😉

cylonflatus
Az 5. már rég elérhető, én egy jó fél éve kaptam le. Lehet leszedték és most megint fölkerült. Már a 6.-nak illene jönnie, mármint magyarul, eredeti nyelven már az se mostanában jött ki.

A Game of Thrones párhuzamban van valami. Szintén egy nagy ívű sztori, csak házak helyett itt frakciók, kormányok, cégek hajtanak a hatalomért, a háttérben pedig felsejlik egy titokzatos, és hátborzongató erő, ami teljes pusztítással fenyeget, csak a white walkerek helyett... de ez spoiler, legyen meglepetés.

sajna én kaszáltam 4 rész után, untam nagyon, majd lehet még 1x rápróbálok pár év múlva

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

[NST]Cifu
Ahogy már írták, a GoT etalon lett, nyilván a SyFy a saját sorozatát magasztalni fogja, és a legjobbhoz méricskéli. Hogy nem ér fel hozzá, azt én sem vitatom, de kb. a BSG 2k3/2k4 óta nem volt ilyen igényes űrhajó Sci-fi sorozat, amiből nem csak pilot volt.

Óriási csoda, hogy a mozikban ott volt a Gravity és a The Martian, mert az előbbi a látványvilág, utóbbi látványvilág és történet szerint is egész vállalható volt.
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.12.26. 17:49:30

hehe, mikor először néztem észre sem vettem: A Liberty Islandnél és New York partjainál rohadt magas védőgát van 😊
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.12.26. 13:42:51

á a fenébe is, hülye hypetrain, újra is nézem az első évadot. 😊

hopp most nézem, a virágboltba felkerült az 5. könyv.

Ja, a könyvismertetőket véletlenül se olvassa el senki, aki nem napra kész, mert elég spoileresek (kb összefoglalják az előző könyv történéseit).

mert most a GoT-hoz kell hasonlítani dolgokat. 😊
amúgy nem egy GOT az tény, de több mint becsületes iparosmunka, ha Hugot nem is fog soha nyerni, de egy Locust szerintem fog kapni valamikor (hopp most nézem, azt már be is húzta a 3. könyv).

a történettel nem lesz hiba, úgy néz ki nagyon lelkesek, az írók minden évben kiadják az új könyvet (James S. A. Corey két írót takar), amit magyarul is olvashatunk. Plusz szerencsénkre most megint odateszi magát a Syfy.

a hang tényleg rossz, kár.

viszont a többi jó, jöhetne már. 😊
hipevonat csúcsú 😊

Ebben nemtom eldönteni, hogy az audio minőség a rosszabb, vagy az a sok marhaság amit összehordanak... méghogy GoT? Hol van ebben csak egy olyan jó karakter is, vagy egy jó történet? Vagy ők már látták a következő évadot?
[NST]Cifu

cylonflatus
Én se találtam rá értelmesebb magyarázatot eddig, egyre gondoltunk.

cylonflatus
Az jutott eszembe, hogy lehet, hogy az a Ganymedes, csak becsapósak a fényviszonyok: nem a Mars narancsos-vörösét látjuk, hanem a Jupiter a holdra tükröződő fényeit, amiatt olyan narancsos, vöröses. Vagy a Marsot látjuk, egy kiképzés-, esetleg egy másik összecsapás emlékét.

ja meg, ja:

csak azok nyissák ki akik olvasták a könyveket, mert rohadt nagy spoiler!!

lehet így akarják megcsinálni a "comlinket" a nyomozóval, nem pedig úgy, ahogy a regényekben volt, persze lehet, hogy csak egy hatásvadász jelenet, mondjuk egy álomból.

yep, a Marsra átrakni a csatát nagy öngól lenne, már csak az ütközet alatt "szemben álló" felek miatt is kb lehetetlen. Tuti marad valamelyik kisbolygón, elvégre az egész sorozat gerince a 3 hatalmi konfliktus.

Azt azért ne feledd, hogy Holden, na meg az egész legénység bemutatására több száz oldala volt az íróknak. Szerintem sokan, akik olvasták a regényt, pont úgy vélekedtek az első pár száz oldalon, ahogy te is, miközben nézed: Ezt a csókát követik, komolyan? o0
Aztán majd összeáll a dolog, az, hogy ezt át tudták ültetni valamennyire vászonra, az már nagy pirospont. 😊

sajnos még csak elő sem rendelhető