Pont ezen aggódtam én is, még a második évad kezdete előtt, hogy nehogy az legyen, hogy hozzáírt drámázásokkal vesznek majd el egy csomó időt a könyvbeli történtektől. Ezzel a Dawes-os dologgal (meg a protomolekula minta leparkoltatásával) most úgy megkavarták, hogy még lövésem sincs egyenlőre mit akarhatnak ezzel az egésszel, meg leginkább hogyan jönnek majd ki belőle. Eleve Dawes figurája teljesen más. A könyvben nem kap ennyire hangsúlyt - és akkor nagyon finoman fogalmaztam. Miller beszélget vele egyszer az első könyvben, és az is teljesen máshogy alakul, mint a képernyőn, nem vallatja ki Millert mit tudott meg Julieról, és nem nyíratja ki majdnem. Ezután az ötödik könyvig meg sem említik a nevét, akkor is csak mert Fred hangosan filózik, hogy kiben bízhat. Mellesleg akkor még mindig a Ceresen dekkol. Plusz abból a kevés infóból nem is tűnik egy ilyen kígyónak a faszi, de az nyilván nem lényeg. Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak ebből kihozni. Van egy olyan érzésem, hogy Dawsék nem a Naomi által eldugott mintára vadásznak. A tudós csóka szerintem nem a mintáról beszélt, hogy létezik még a protomolekula, hanem a Vénuszról. Egy dologra tudok gondolni, ami nem tűnik akkora baromságnak: Dawes valójában a Nauvoo után ment...