1079
-
#275 Ok, én úgy döntöttem megveszem az első kötetet, mert itt annak ellenére is érdekel, hogy már láttam a cselekményét az első évadban.
Viszont ezzel abba a kellemetlen szituációba kerülök, hogy ne nézzem tovább a sorozatot amíg el nem olvasom a többit és ha már elolvastam, a sorozat sem fog akkora élményt nyújtani:D
-
Renegade #274 áááá, azt a kúrva, ez nagyon beteg volt, mennyire készen lesznek azok, akik nem olvasták a könyvet, hogy lehet pont ott befejezni a részt :D -
suba53 #273 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Végre megtudjuk az Epstein hajtómű történetét.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.03.02. 12:45:28 -
Renegade #272 hehe, jól kezdődik a 2x6, egy kis történelem óra :) -
suba53 #271 Abban biztos vagyok, hogy ma toleránsabbak, humánusabbak az emberek úgy általában, mint háromszáz évvel ezelőtt.
És abban is biztos vagyok, hogy ez a folyamat a következő háromszáz évben gyorsuló tempóban fejlődik.
És valószínűleg akkor is lesznek fafejű, pszichopata, mindenre képes emberek, de arányait tekintve sokkal kevesebben mint ma.
Főleg úgy hogy látjuk mire képes az író szerint az akkori orvostudomány, mind a fizikai, genetikai, mind a mentális problémák kezelésében. -
#270 A több száz év nem csak a technológiai fejlődésre volt hatással, hanem az iskolázott emberek értékítéletére, humanizmusára is.
Biztos vagy te ebben? Én a történelmet tekintve máshogy látom... -
suba53 #269 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Úgy érzem, hogy valahol megbicsaklik az a profizmus, ahogy a technológiai jövőt, és az ismeretlen, naprendszeren kívüli létformákat láttatja. Egy a legjobb tudósokból, mérnökökből álló expedíció sohasem vetemedne arra, hogy bármilyen biztonsági tiszt parancsára embertelen dolgokat hajtson végre, és főleg nem egy humanitárius segélyakciót éppen végrehajtó járművet bombázzanak szét a leleményes mérnöki eszközeikkel. Valahol a szerző leragadt a tanulatlan amerikai első telepesek seriff rendszerénél, ahol a vérbosszú, a seriff vezetésével végrehajtott büntető intézkedések természetesek voltak. A több száz év nem csak a technológiai fejlődésre volt hatással, hanem az iskolázott emberek értékítéletére, humanizmusára is. Ezt így bemocskolni nem kellett volna. -
Renegade #268 ízlések és pofonok, nekem az egyik kedvence a sorozatból az a könyv. Viszont, ha könyvekről csevegsz, akkor használj kérlek spoiler taget :) -
suba53 #267 Kiolvastam a negyedik kötetet is. Hogy őszinte legyek, egy nagy csalódás. Semmivel nem vitte előrébb a történetet, illetve ami következett ebből a 700 oldalas írásból, azt kb két fejezetben el lehetett volna mondani. Továbbra is egy nagy homály fedi az új világok technológiáját, és főleg azt, hogy hogyan függ össze a protomolekulát létrehozni képes civilizáció életútjával. Teljesen öncélúnak látom az itt kifejtett konfliktust, normális, felelősségteljes emberek nem így viselkednek egy ilyen helyzetben. Kíváncsi vagyok, hogy az ötödik, majd a hatodik kötet mit hoz. Gyakran kaptam magam azon, hogy fél oldalakat ugrottam át elég sűrűn, amikor érdektelen részletekkel hígította a sztorit az író.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.02.28. 14:06:59 -
#266 Igen, az Elvi nagyapjás mondaton hangosan fölnevettem amikor olvastam :) De igazad van, valami hasonló lesz a jövőben. Nem fogják kihagyni, hogy ne játszanak a dns-el, és szerintem nem is kell. Szabályozásra van szükség, hogy pl disznó-embert azért ne csináljanak (bár lehet az már késő, ha csak Németh Szilárdra gondolok).
A nemi szerepekkel kapcsolatban meg el kellene már fogadni, hogy ez az emberi természet része, sőt, még állatoknál is megfigyelhető. Azok az emberek ilyennek születnek, nem betegség a "másság", nem lehet megfertőződni, nem lehet meggyógyítani, de nem is kell. Amire szükség van, az a szeretet, és tolerancia. Már ha békében szeretnénk élni.
A sorozatban is be lett ez mutatva, igaz óvatosan, nem feltűnően, de pont ezért volt jó, mert nem rakták erőszakosan, direkt módon bele az ember képébe, mint sok más alkotásban, ahol az lmbt témát csak azért erőltették bele, mert az most nagyon menő, trendi. Viszont így teljesen természetes volt az egész (és a homofóbok sem hányták el magukat), és "hihető". Az a rész volt az, amikor Avasarala meghívja kajálni azt az ősz hajú faszit (nem ugrik be a neve), csak hogy kiszivárogtassa a hamis információt az állítólagos bizonyítékokról a marsi lopakodók és a Mars-OPA összeesküvésről. Akit aztán Errinwrighték megöletnek, mert tudomása van a Bush hajógyárban készült, majd ellopott hajtóművekről, amik a Mao lopakodókra kerültek. Csak annyi az egész, hogy ülnek az asztalnál, Avasarala a férjével, szemben pedig az ősz hajú a párjával, aki szintén férfi, és arról beszélnek, hogy milyen szép életük lesz a Marson. Ennyi, nem volt feleslegesen erőltetett meleg csók, szexjelenet, tök természetes hatást keltett az egész. Én értem, hogy lobbizni kell az lmbt emberek jogaiért, de sokkal eredményesebb lenne, ha általában pl ily módon mutatnák ezt be a filmeken. Persze van, ahol művészileg indokolt ill funkciója van, hogy többet mutatnak egy kis csevejnél. De sok filmnél volt olyan érzésem, hogy csak bele van erőltetve a meleg jelenet. -
#265 Jaja, nagyjából igazad van a protomolekula képességeivel kapcsolatban, de árnyalnám egy kicsit a képet. Eszméletlen dolgokra képes, messze-, nagyon messze az emberi tudásszint fölött teljesít, a képességei "scifibe illőek" (lol) ez igaz. Azonban egy dologban még fölötte áll az ember. Emlékezz vissza, mi is Miller szerepe? SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Illetve miért van szüksége Millerre? Akármilyen bonyolult-, az ember számára fölfoghatatlan dolgokra képes, az intelligenciája tulajdonképpen olyan, mint egy program. Egy bizonyos célból lett létrehozva, önállóságra csak határokon belül képes. És amire céloztam, amivel az ember magasabb szintet képvisel, hogy nincs tudatában annak amit csinál, még ha szinte csodákra is képes az ember technológiájához viszonyítva. Csak csinálja és csinálja, gépiesen. Azt viszont nem tudom, hogy a földolgozott emberek tudata össze tudna-e állni valami magasabb rendűvé. Szerintem nem, legalábbis a könyv ahogy (és amiket) ír a protomolekuláról, nem hiszem. Az az intelligencia akire gondolsz ill célzol, az igazi tudással és hatalommal bíró entitások, ők valójában azok akik megalkották a protomolekulát. És akkor az igazán nagy kérdés ugye, hogy ezt a többmillió éves intelligenciát, aki térkapukat épít, világok tízezreit gyarmatizálta, aki a szinte játszik a fizika törvényeivel, és már-már szinte isteni hatalommal bír, ezt az elképesztő hatalmat kik/mik voltak képesek szinte lesöpörni a galaxis térképéről... -
suba53 #264 Most hogy már a negyedik könyvet olvasom tudatosult bennem, hogy a szerző mennyire szabadon játszik a nemi szerepekkel.
Az azonos neműek házassága, gyermekvállalása, olyan természetességgel kap szerepet, mint az, hogy a megszületett utódok génállományát akár több apa, több anya génállományából gyúrják össze. Lehet hogy ez lesz valóban a sorsunk?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elvi nagyapja idősen újra megházasodott. Egy mindig jóízűen nevető, hófehér szakállú és az emberiséghez vidám cinizmussal viszonyuló német férfit vett el. -
suba53 #263 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A protomolekula által épített struktúra olyan elegánsan lépte túl az emberiség által ismert fizikai törvényeket, hogy az egyéb területeken mutatott képességei sem lehetnek meglepőek. Így Miller esetében is átléphette az általunk ismert létformák korlátait. Nem véletlenül voltak lenyűgözve a protomolekula kutatói.Lehet hogy az Eroson megfertőződött sokezer ember mentális, szellemi, lelki képességei mind összeálltak egy sokkal komolyabb képességű intelligenciává.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.02.27. 11:37:32 -
#262 Ha gondolod... akkor már írom is.
Szerk.: még annyit, hogy visszaírnál, hogy megkaptad? Esetleg egy két gondolatot is megoszthatsz, szeretek erről beszélgetni, meg kíváncsi vagyok mások véleményére.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2017.02.27. 11:18:34 -
#261 Igen! Engem nem zavar a spoiler :D -
#260 Biztos tudni akarod? Elárulhatom, de szerintem sokkal jobban járnál, ha elolvasnád a könyveket! -
#259 Kibaszott epic volt a legújabb rész!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Privátba írja már le valaki, hogy Miller visszatér még ? Magára a karakterre gondolok.. -
#258 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mondanál nekem öt számot? :) -
#257 Millerrel kapcsolatban csak annyit mondanék, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nyugi... :) -
Renegade #256 akinek van erre másfél órája az nézze meg bátran, elég szórakoztató.
ráadásul a producer elmondta, hogy a harmadik könyv a kedvence, és alíg várja, hogy megvalósítsa, ez igen csak jó hír. -
Renegade #255 -
Renegade #254 jelenet a 2*06-ból, tehát spoileres
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.02.25. 14:43:05 -
#253 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elvben a karakterek tekintetében vége lesz. Gyakorlatilag a protomolekulák esetét holmi Vénuszba csapódás.... -
Pares #252 S2E5
Kezd egyre vadabb lenni a történet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az Eros-Julie-Miller történetnek tényleg vége lenne? Valahogy nem hiszem. A végén még az lesz, hogy a Vénusz is átalakul :D -
#251 Ezek alapján a könyvben jobban van végigvezetve a harc, és más jellegű volt az egész. Kár, hogy akkor a sorozatban így valósították meg.
S02E05:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Őszintén szólva eszméletlenül nem tud a sorozat mit kezdeni az időtényezővel. Biztos, hogy legalább két-három nap alatt zajlottak le az események, márpedig az epizód jó, ha fél napot engedélyez (belefért volna egy-két reggeli/ebéd/vacsora, alvás, hajójavítás, stb. jelenet, hogy ezt érzékeltessék). A Wiki alapján Miller 33 óra alatt tette meg az utat a könyvben - ez minden szempontból hihetőbb (a Földről indított rakétáknak alsó hangon is több napos útra lett volna szükségük). Meg hát furi, hogy az UN flotta képtelen egy űrhajót odaküldeni - nehogy már a Föld közelében se legyen egy épkézláb...
Ha kidühöngnöm magam, akkor meg bánt, hogy Miller ilyen formán megszűnt létezni. Mondjuk ha Julie szerepelt ebben, akkor lehet még Millert is visszahozzák legalább voice actorként.
Holden sajnos túlságosan is súlytalan, továbbra is. Alex és főleg Amos az, akik tényleg valami 'badass' feelinget hoznak. De ennyi. Úgy kell ide Bobbie, mint egy falat kenyér...
Mondjuk Julie most legalább valahogy kinéz, a "hullája" anno botrányosan rossz volt.... -
#250 Ne már, tényleg? De nyelvtanilag nem jön ki az angollal. Ha ige, akkor "do you pensa"-nak kellene lennie, de "are you pensa". Főnév, vagy melléknévnek kellene lennie. Bár... a belterek súlyosak. :) -
#249 Bekaptak ők több lövést is, nem csak egyet. Azt jól ábrázolta a sorozat, ahogy a lopakodó a pontvédelmivel megszórja őket, azt a részt pont úgy képzeltem el az olvasáskor, mint ahogy a képernyőn kinézett, szó szerint szitára lyuggatták őket - azzal a különbséggel, hogy a könyvben nem a lopakodó, hanem a Toth pontvédelmije szórja meg őket. A gaussal is betalálnak nekik, na abból lehet, hogy csak egyet kaptak. Viszont az egyik lopakodó rakétája az, amin a végén majdnem odavesznek. Ha jól emlékszem talán az nem talál be teljesen, viszont a Roci pvá-i az utolsó pillanatban kapják el a legutolsó rakétát (vagy fél tucatot indítottak rájuk, ha jól emlékszem), közvetlenül mellettük robban, és hát akkor már rendesen szét vannak lőve. A könyv konkrétan úgy írja (ez nagyon bennem maradt), hogy a rakéta robbanása után Holden körül szabályosan szétesett a Rocinante... :O A soriból úgy tűnik, hogy pikk-pakk helyrepofozták, valójában elég sokat dekkoltak a Tychón mire elkészült, rendesen újjá kellett építeni. Ami elő fog még egy-kétszer fordulni :) Viszont a következő nagygenerálnál a Roci kap egy rail gunt is. Mert megérdemli :)
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2017.02.23. 16:33:05 -
mikromanus #248 Picit már "régen" olvastam a könyveket és a sorozat új részeit még nem láttam, de úgy rémlik, hogy úgy indultak neki, hogy még ha mindent terv szerint csinálnak akkor is nagy szerencsejáték az egész. Nem tudom mekkora eséllyel számoltak, de jelentős volt a bukta és csúfos halál kockázata. Az űrállomás érzékelőit "elvakították" egy időre, így nem tudtak időben reagálni. Mondjuk egy lövést így is bekapott a Roci és csak a vakszerencsén múlt hogy nem tette taccsra az egész hajót és senki se halt meg. Az meg hogy miért nem lőtt a védőhajó? Még ha nem is lő mellé, akkor is jó esélye lett volna, hogy a támadó hajóval együtt súlyos károkat okoz az állomásnak is. Ezt nem nagyon merték megkockáztatni. No. megyek és letöltöm, meg újrakezdem az olvasást is. :) -
Renegade #247 gondolkodni :) -
#246 Nincs benne a pensa :( Ez annyira bennem maradt valamiért. Amikor a sorozatban Miller nyomoz Julie után, és megtalálja azt a hullát a hamis személyazonossággal. Bizi Betiko - így jut el a slingshot klubba, és a bejáratnál ül egy ázsiai csaj, rákérdez "are you pensa?" A másik válaszként visszakérdezi ugyanezt, aztán még egyszer eljátsszák - azóta ezen gondolkozok mi a frak az a pensa :) Azért is maradt meg bennem ez a rész, mert nagyon tetszett, ahogy a csaj függőlegesen ült, háttal nekitámaszkodva a falnak, a haja meg el volt terülve a falon a coriolis erő hatására. Ugye a Ceresen nem a tömeg miatt van gravitáció, hanem a forgó mozgás miatt, föl van pörgetve mesterségesen az égitest - a második nézésnél esett le, az elsőnél észre sem vettem. Nagyon bírom, az ilyen apróságok nálam nagyot dobnak a hangulaton.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2017.02.23. 01:58:46 -
Renegade #245 angol-belter szótár :)
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.02.22. 20:13:58 -
Renegade #244 -
#243 A könyvben nagyon máshogy zajlik az egész. Úgy emlékszem ott nem tapadnak ennyire rá az állomásra, és igaz Alexnek van egy ilyen ötlete, hogy úgy manőverezik, hogy a lopakodók (mert a könyvben két hajó dekkol az állomáshoz közel) és közéjük kerüljön az állomás, nem is vagyok benne biztos, hogy megjátsszák, mert gyakorlatilag az első másodpercben szétesik az előre kitalált taktikájuk. Például a lopakodót (akkor még csak egyet) is csak sejtik, hogy ott van (mivel lopakodó:), szóval már az sem igaz, hogy Alex előre tud készülni a szimulátorban a lopakodóra. Pontvédelmikkel az állomás lövi a Rocit (meg a gaussal), a lopakodók rakétákat indítanak rájuk, és hát elég messzire vannak egymástól, mivel Alex(?) számolja a másodperceket a rakéták becsapódásáig, és ezek többezer (akár egy-két x tízezer) km/h-ra gyorsulnak nagyon rövid idő alatt, tehát garantáltan nem pár lépésről lövik egymást, ahogy a sorozatban. Az ellenséges lopakodók más típusok, mint amik kinyírták a Donnagert, ha jól emlékszem ezek kisebbek, és nincs rajtuk rail gun. A Roci a pvá-kkal védekezik a rakéták ellen, és szintén rakétákat indít a lopakodókra, azzal is semmisíti meg (az egyiket biztos). Az eredeti terv szerint - mikor még csak egy lopakodót sejtettek, abból is egy nagyobb, lomhább fajtát - történt volna úgy, hogy lekapcsolt reaktorral viszonylag megközelítik a Toth-ot, a manőverezés indításakor elkezdik zavarni az érzékelőket, célzó berendezéseket, ezzel nyertek volna annyit, hogy még közelebb kerülve szétkapják a védelmi berendezéseket, valamint a pvá-kkal a fürgébb Roci a lopakodót. És ezt valósították meg a filmen, a könyvben ez csak egy spekuláció volt, egy ötlet, ami egyből meg is döglött amint az állomás közelében szembesültek a helyzettel. Az átszálló csapatok sem követik őket közvetlenül a konténerekkel, azok a teherhajón vannak, az pedig biztonságos távolságra van az állomástól. A közelben, de ezt bolygóközi léptékben kell érteni, annyira azért távol, hogy közvetlen veszélyben csak akkor legyenek, ha a Roci elbukik. Ennyit tudtam összekaparni az emlékezetemből, el kellene olvasni megint, igaz az ötödiket most decemberben olvastam ki. Lehet a második évad után nekiállok még egyszer, bár talán nemsoká a hatodik könyv is kint lesz magyarul. Ahogy látom te is benne vagy a témában, ill. megfogott a sorozat - nem akarsz nekiállni a könyveknek? Scifi az okosabbik fajtából, de közben könnyed is, nagyon szórakoztató, olvastatja magát. Hidd el, nagyon megéri, páratlan élmény! -
#242 Azért azt figyelembe kell venni, hogy a sorozatba az első könyv eseményei mellé rengeteg dolgot (leginkább karaktereket) hoztak be a második könyvből. Az első kötetben az eddigi eseményeket kizárólag Holden és Miller nézőpontjából figyelhetjük, még a többi főszereplőt is, Amost, Alexet és Naomit is kizárólag rajtuk keresztül látjuk, a háttérben zajló összeesküvésről, politikai szálról meg szó se esik. Míg az első könyv kifejezetten kevés karakter mozgat, addig az első évadban -egész jól- belefésülték az Avasarala, Errinwright, Mao féle szálakat, ezért is a lassabb tempó. Szerintem a lassú zónától nagyjából együtt fog haladni a könyvvel (mármint úgy értve, hogy egy évad - egy könyv). Csak le ne lőjék... öt könyv után azt kell hogy mondjam nagy fába vágták azt a fejszét. Mik lesznek még, Uramisten.... -
Borg #241 Azért az, amiért ott kellett maradnia... hát... enyhén szólva gagyi. -
Steve Q #240 Az epizódot ugyan még nem láttam, de már a 4. kötetet olvasom, szóval lesznek még meglepetések bőven. Ez még mindig csak a kezdet ;) -
Pares #239 S2E4
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Meglepődtem volna, ha ilyen hamar kiírták volna Millert. :) Kíváncsi vagyok, mi lesz most a Nauvoo-val és a Mormonokkal. Meg hogy mi készül az Eros belsejében.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.02.17. 00:24:20 -
#238 Hát kábé annyira érvényesül, mint a Star Trek-ben... -
suba53 #237 Azt vedd figyelembe, hogy a Roci nyert a szerzők szerint.
Egy képzett parancsnok a lopakodón nyilván megoldotta volna, de akkor vége lenne a sorozatnak.
Nem tudom hány katonai szakértő segédkezik a forgatásnál. Lehet hogy egy sem, és csak a fizikusok nézőpontja érvényesül. -
#236 Hát tudja fene. A második évad nyitása már csak 700 000 embert érdekelt az USA-ban. A harmadik rész már 600 000 embert sem érdekelt (587e néző). A negyedikről nincs info még. Az első évad végén ~555 ezer nézőnél ált meg a nézettség, de az első rész 1,1 millióval nyitott, ez után kérték be a második évadot.
Ha fél millió felett marad bőven a nézettség, akkor hurrá. Csakhogy a tendencia a harmadik résznél lefele mutat. Márpedig januárban az Aftermath-ot kaszálta a Syfy, ami azért 500 ezer felett teljesített...