1079
-
Renegade #155 dude, spoiler :)
én ezt értem, de onnantól, hogy az egyben fel tudták törni a marsi titkosítást, meg transzpondert, csak nem fogott volna ki rajta egy civil. értem én, hogy kellett a csavar, de ez így szerintem elég vásári volt. -
#154 Ok, hogy Johnsonnak rendelkezésre áll mindenféle bizbasz, meg menő technológia, de ha jól emlékszem Fred említette, hogy a csaj valami nagyon fejlett-, és többszörös titkosítást használt (újságírói paranoia, védik a forrást), és ráadásul idejük sem volt a törésre, mert a csaj addig vagy megfullad, vagy kicsempészik az állomásról.
Nagyon várom már és nagyon kíváncsi vagyok a második évadra, de egy kicsit tartok tőle, hogy nagyon meg fogják kavarni az eseményeket a könyvhöz képest. Láttam egy promóképet (be akartam szúrni, de persze most nem találom), amin Bobby és Alex ülnek egy kis cockpitben - nyilván a Megatronban. Ezzel csak az a baj, hogy ez a fölállás, így (Alex, Bobby és a Megatron), az ötödik könyvben jön össze, annak is a második felében. Most ugye valahol az első könyv felénél ért véget a történet, csak be lett hozva Avasarala szála (és vele együtt a politikai szálak) a második könyvből, de időrendileg az első könyv bő felénél tartunk. Nagyon remélem nem fogják átugrani az Iloszon, meg a lassú zónában történteket. -
#153 Itt van a telefonomon jó ideje Jack Campbell: The Lost Stars sorozata, az első kötetből már elolvastam 30 oldalt. :)
Persze tény, hogy ha beáldoznék ezt-azt, akkor tudnék olvasni is, például hétvégén teljes két órát áldoztam kikapcsolódásként a Kerbal Space Programnak. :P -
Renegade #152 hát az alapján, amit szilveszterkor mondtál (mennyire el vagy havazva), azt hiszem, az a veszély, most nem fenyeget téged, hogy lesz rá időd :) -
#151 El kellene kezdenem olvasni a könyveket... :) -
Renegade #150 ja, képzeljétek, megtaláltam az első hibát ami szúrta a szememet, az 5. könyvben Frederickék nem tudták feltörni egy újságíró mobilját, mondjuk ezzel együtt tudok élni. :) -
Renegade #149 nem is, hiszen neked borjúd van, nem kutyád :D -
#148 Jópofa, de én kutyás vagyok. :D -
Renegade #147 Recap a második szezon előtt....máshogy o0
-
Renegade #146 nem baj, mi így szeretjük, ha tökéletes lenne, nem is nézném :) -
#145 Azért itt is látszik az, hogy bizonyos dolgokban kissé következetlen a világ / sorozat. A kedvencem a "Corvette-class frigate" (korvett osztályú fregatt). A Korvett és a Fregatt két külön hajóosztály... :) -
Renegade #144 ajánló + Donnager
-
Inquisitor #143 Másik fórumról lopott link, erősen spoileres, jelenet az S02E01-ből:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Inquisitor #142 "Ahogy már írták, a GoT etalon lett ..."
Jaaaa, én meg azt hittem azért az összehasonlítás, mert a könyv sorozatot "tudjuk ki" két asszisztense követte el. :D
Mert ha így lenne, akkor sok mindenhez közük lenne a GoT könyvekben is, ugye. ;) -
#141 Az 5. már rég elérhető, én egy jó fél éve kaptam le. Lehet leszedték és most megint fölkerült. Már a 6.-nak illene jönnie, mármint magyarul, eredeti nyelven már az se mostanában jött ki.
A Game of Thrones párhuzamban van valami. Szintén egy nagy ívű sztori, csak házak helyett itt frakciók, kormányok, cégek hajtanak a hatalomért, a háttérben pedig felsejlik egy titokzatos, és hátborzongató erő, ami teljes pusztítással fenyeget, csak a white walkerek helyett... de ez spoiler, legyen meglepetés.
-
Micsu #140 sajna én kaszáltam 4 rész után, untam nagyon, majd lehet még 1x rápróbálok pár év múlva -
#139 Ahogy már írták, a GoT etalon lett, nyilván a SyFy a saját sorozatát magasztalni fogja, és a legjobbhoz méricskéli. Hogy nem ér fel hozzá, azt én sem vitatom, de kb. a BSG 2k3/2k4 óta nem volt ilyen igényes űrhajó Sci-fi sorozat, amiből nem csak pilot volt.
Óriási csoda, hogy a mozikban ott volt a Gravity és a The Martian, mert az előbbi a látványvilág, utóbbi látványvilág és történet szerint is egész vállalható volt.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.12.26. 17:49:30 -
Renegade #138 hehe, mikor először néztem észre sem vettem: A Liberty Islandnél és New York partjainál rohadt magas védőgát van :)
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.12.26. 13:42:51 -
Renegade #137 -
Renegade #136 á a fenébe is, hülye hypetrain, újra is nézem az első évadot. :)
hopp most nézem, a virágboltba felkerült az 5. könyv.
Ja, a könyvismertetőket véletlenül se olvassa el senki, aki nem napra kész, mert elég spoileresek (kb összefoglalják az előző könyv történéseit). -
Renegade #135 mert most a GoT-hoz kell hasonlítani dolgokat. :)
amúgy nem egy GOT az tény, de több mint becsületes iparosmunka, ha Hugot nem is fog soha nyerni, de egy Locust szerintem fog kapni valamikor (hopp most nézem, azt már be is húzta a 3. könyv).
a történettel nem lesz hiba, úgy néz ki nagyon lelkesek, az írók minden évben kiadják az új könyvet (James S. A. Corey két írót takar), amit magyarul is olvashatunk. Plusz szerencsénkre most megint odateszi magát a Syfy. -
Renegade #134 a hang tényleg rossz, kár.
viszont a többi jó, jöhetne már. :)
hipevonat csúcsú :) -
Borg #133 Ebben nemtom eldönteni, hogy az audio minőség a rosszabb, vagy az a sok marhaság amit összehordanak... méghogy GoT? Hol van ebben csak egy olyan jó karakter is, vagy egy jó történet? Vagy ők már látták a következő évadot? -
#132 -
#131 Én se találtam rá értelmesebb magyarázatot eddig, egyre gondoltunk. -
#130 Az jutott eszembe, hogy lehet, hogy az a Ganymedes, csak becsapósak a fényviszonyok: nem a Mars narancsos-vörösét látjuk, hanem a Jupiter a holdra tükröződő fényeit, amiatt olyan narancsos, vöröses. Vagy a Marsot látjuk, egy kiképzés-, esetleg egy másik összecsapás emlékét. -
Renegade #129 ja meg, ja:
csak azok nyissák ki akik olvasták a könyveket, mert rohadt nagy spoiler!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
lehet így akarják megcsinálni a "comlinket" a nyomozóval, nem pedig úgy, ahogy a regényekben volt, persze lehet, hogy csak egy hatásvadász jelenet, mondjuk egy álomból.
-
Renegade #128 yep, a Marsra átrakni a csatát nagy öngól lenne, már csak az ütközet alatt "szemben álló" felek miatt is kb lehetetlen. Tuti marad valamelyik kisbolygón, elvégre az egész sorozat gerince a 3 hatalmi konfliktus. -
Renegade #127 Azt azért ne feledd, hogy Holden, na meg az egész legénység bemutatására több száz oldala volt az íróknak. Szerintem sokan, akik olvasták a regényt, pont úgy vélekedtek az első pár száz oldalon, ahogy te is, miközben nézed: Ezt a csókát követik, komolyan? o0
Aztán majd összeáll a dolog, az, hogy ezt át tudták ültetni valamennyire vászonra, az már nagy pirospont. :) -
Renegade #126 sajnos még csak elő sem rendelhető -
#125 Igazad van, valamit át lehet, valamit át is kell írni, hogy filmen működjön. De mint mondtam, nagyon nem szeretném, ha felesleges legénységen belüli cicaharcokkal menne el a játékidő, és venne el a helyet a komolyabb történésektől. Biztos láttad az előző előzetest is. Holden kezén az a protomolekulás-izé? WTF? Akkor ebben az előzetesben Bobby Alexszel van a Razorback/Megatron-on, pedig azzal Bobby és Avasarala éget keményen... mondjuk ennek biztos meg lesz normálisan a miértje.
Holdennel egyetértek, lásd #63. De később rájöttem, hogy pont ez a fej illik a karakterhez, az emberhez, aki naiv idealista. Csak lehetne egy kicsit jobb színész. Na majd a második évadra talán fejlődött. Amúgy van valami infód a 6. könyvről? (Babylon's Ashes) Azt tudom, hogy a jogok megvannak, de hogy magyarul mikor jelenik meg? Sorozat szinten elmegy az angolom, de a könyvhöz kevés lennék szerintem. -
#124 Szerintem biztosan belenyúlnak a történetbe - ezen túl sok meglepő nincs, megtették a Game of Thrones esetében is, mégse mondhatnánk azt, hogy a sorozat ettől gagyi lett. Számomra pont, hogy reálisabb az, hogy Holden megkérdőjelezhető. Nem tudom mennyire tudatos a készítőktől, de számomra Holden karaktere (és színésze) annyira antipatikus, hogy cseppet sem tartom kiugrónak, ha a legénység néha leüti. :) -
Csak bennem kelt kérdéseket a trailer? Látjuk Draper feliratú sisakban a formát, ő ugye Bobby Draper. De az a harcjelenet? Értem a fényviszonyokat, a föld, kőzetek színét. Mint ha a Marson lennének, pedig az az incidens a Ganymedesen történik. Átírják a Marsra? Akkor Amos ahogy pofán törli Millert - nagyon remélem, hogy nem írják fele tök felesleges konfrontációkkal a legénység kapcsolatát, lopva az ilyen felesleges bullshitekkel a játékidőt a történet kárára (mint pl Amos-Holden konfliktus az első szériában, nincs is ilyen a könyvben, Holden az Atyaúristen a legénységnek, mindenki szereti és tiszteli). A többit nem is mondom, mert spoileres. Mindezek ellenére én bizakodok. Kíváncsi vagyok meddig húzza a sorozat, nagyon jó lenne, ha nem lőnék le
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.12.01. 12:55:24 -
#122 A könyvben Naomi is 2m, vagy fölötti. Jó ez a rajz, sorozatban Naominak ugye ilyen mohikán frizurája van, viszont a könyv ahogy leírja, kb úgy képzeltem el, mint ahogy itt a rajzon Bobbyt ábrázolják. Csak vékonyabb kiadásban. -
#121 Season 2 trailer:
-
#120 -13 részes lesz (nem feltétlenül jó hír, hiszen jellemzően a büdzsé nem nő arányosan)
-Gunnery Sergeant Roberta "Bobbie" W. Draper, egy Marsi 'űrtengerész-gyalogos' karakter, aki elég fontos szereplő. A novellában 2 méter magas, nagyon attraktív megjelenésű, Polinézia származású. A színész, aki játssza Szamoai ősökkel bíró Új-Zélandi, "csak" 1,8 méter magas, boxol, színész és a neve Frankie Adams.
Bobbie fanart
Frankie Adams
-A 2 évad a Leviathan Wakes kimaradt kb. 1/3-át és a Caliban's War feltehetően első felét fogja felkarolni.
-A készítők azt mondják, hogy már most jobbnak tűnik a második évad, mint az első, mert több idejük van átgondolni a lépéseket, míg az elsőben kissé siettek a határidők miatt...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.06.30. 10:28:19 -
Prof William #119 Ha más a sok évadnál tartunk... Van valami hír az új évadról? -
Vata111 #118 Túl 5 részen azt mondom, jó kis sorozat ez. Alább valaki pre- Mass Effect világhoz hasonlította, a negyedik résznél nekem is ez ugrott be (fegyverek/páncélok).
Más: a The Expanse wiki "Belter Creol" cikkében találtam néhány magyar szót is "unokabátya' illetve "kaka" - hogy ez mit jelenthet? :-)
Szóval látszik, hogy figyelnek apró részletekre is. Legyen jó sok évad belőle! -
#117 Mint a sorozat :) -
Renegade #116 na, tegnap elkezdtem, ma befejeztem.
véééégül is nem volt rossz könyv, csak egyelőre nagyon kétdimenziós, mondjuk adja magát, hogy ez ki lesz bontva, csak egyelőre nagyon jófej amcsik, gonosz szovjetek. Mondjuk csak azért nem javaslom senkinek, mert nem töri magát a kiadó, hogy lefordítsa a többi részét a sorozatnak (6 részes) és a könyv egyszer csak véget ért, de úgy, mintha csak reklámszünet jönne.